- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Picturemaker
őstag
válasz
Redneck #26023 üzenetére
Üdv!
Azonos fesz mellett is emelkedik a fogyasztás magasabb frekvencia esetén. Sőt többet változik, mint amikor a freki marad, de több feszt adsz.
A tápodnak meg simán bírnia kell!
Máshol van a hiba. Valószínű, hogy a tuning nem teljesen stabil, vagy a memókkal (beállításokkal) van valami gond. -
csabika0001
senior tag
válasz
Redneck #26018 üzenetére
Az instabil OC állóképet vagy szimplán fekete képernyőt okoz.
Ahhoz hogy kékhalált kapj szükség van működő procira! Amitől kaphatsz kékhalált L1, L2, L3 cache vagy RAM hiba.
Lényegében neked is igazad van!
Jah és amit említesz hiba is egy adott memória címzési probléma, okai:
1. paraméter: Egy helytelenül hivatkozott cím
2. paraméter: Egy, a memóriához hozzáférő IRQL
3. paraméter: A hozzáférés típusa, ahol a 0 az olvasási, az 1 pedig az írási művelet
4. paraméter: Az 1. paraméterben a memóriára hivatkozó utasítás címe -
leviske
veterán
válasz
Redneck #25898 üzenetére
Ezt hülyeség így mérni. Rengeteg játék CPU limit mentes annyira, hogy egy HD7970 is tudjon a maga sebességén futni egy "gyengébb" CPU mellett. Azokat a játékokat kell ilyen szempontból megvizsgálni, amikkel játszik, nem pedig egy általánosságot ráhúzni. A Mantle fényében meg aztán pláne felesleges ezzel a dologgal foglalkozni.
-
Joshi
titán
válasz
Redneck #25849 üzenetére
Elsőre én is a tápra gyanakodtam és ki is próbáltam egy másik táppal de ugyan az. Egyébként ritka a kékhalál egyszerűen csak kikapcsol mint amikor áramszünet van. Aztán magától bekapcsol majd leáll.
(#25850) Razer6666: nem az én gépemről van szó, de egy Corsair 450-es és egy FSP 400-as táppal próbáltam.
(#25851) csabika0001: puff ki semmi előjel vagy valami. Hozzáteszem hogy nem egyik pillanatról a másikra csinálta ezt a gép hanem hónapokkal ezelőtt kezdődött és most már nagyon gatya. Másik alaplappal is csinálta amikor összeraktam az Ati 6770-es kártyával, ahogy kivettem belőle és az alaplapi VGA-ra kötöttem a kijelzőt működött. Este még egyszer nekifutok aztán nekib@szom a falnak az egészet.
-
-
kekko1989
csendes tag
-
kekko1989
csendes tag
válasz
Redneck #25765 üzenetére
Aham értelek, hát én nem buherálom így át a házat mert mániám a rendezettség és letisztult külső belső egyaránt, ezért nincs is dzsungel a házamban na meg semmi buher.
Még annyit szeretnék kérdezni hogy olvastam hogy 1,25-1,45V között érdemes variálni a Phenom II-ők feszültségét. Ezt hogyan lőhetem be hogy megfelelően stabil legyen? Meg persze minél alacsonyabb a hőfok végett.
-
errorcode06
őstag
válasz
Redneck #25754 üzenetére
Nos beállítottam 1,425-re, de nekem nincs droppom. Legalábbis a BIOS szerint. Másik dolog meg az hogy akkor most hol kellene a feszt állítanom?
-
errorcode06
őstag
válasz
Redneck #25743 üzenetére
Na, most megnéztem, de ha ráadom azt a +0,025-öt akkor már 1,424-et kap a proci. Nem értem egyszer miért ad kevesebbet, egyszer meg többet, na mindegy. Marad szerintem 1,392-n, és akkor 3,7.
Az NB voltage meg 1,2-nél nekem már narancsban pompázik és figyelmeztet hogy károsodhatnak a hardverelemek ha beállítom. -
Baggio04
aktív tag
válasz
Redneck #25702 üzenetére
Ahhoz már kellene egy normálisabb hűtő is, és az jelenleg nem játszik.
Én is kb a gtx660 / r7 265 / r9 270 gondolkodtam maximum.... Úgy néztem, hogy ezeket még nagyjából "kihajtja"...
Fogyasztás az nem kifejezetten lényeges, mivel akármit veszek az kevesebbet fog enni mint a mostani 4870-em. -
GgG91
tag
válasz
Redneck #25600 üzenetére
Köszönöm a sok sok választ!
NB- miatt én is rengeteget szívtam.. Nekem 1,35v-ot kapott az NB ( és úgy ment 2400 körül a 4 ram modul miatt..) de visszavettem mert úgy nyertem 10-15 wattot ami kb 4-5 fok.
Tényleg lehet a 4. mag fűtése is, mindjárt le is ofolom és kitesztelem, hogy mit dob 3 magra, + holnap újra is pasztázom bár azzal véleményem szerint nem lehet gond (ha mégis az elég nagy égés számomra, így gondolni sem merek rá)
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
Redneck #25495 üzenetére
na elolvastam
hát nem tudom ,lehetséges én is így járok de nekem 1,4V-on , NB fesz 1,200 így nekem megy 3,8ghz-en ! Ma tesztelgettem nem volt semmi fagyás vagy hasonló .. Bár mondjuk szerintem nincs miért aggódnom 3,7-3,8ghz nekem elég egy darabig , sőt őszinte legyek nem találkoztam még proci limittel sehol, pedig 270X-et hajt !
majd a nyáron veszek egy Fx-et ,addig meg tökéletes nekem
és még ezt el is tudom passzolni mert 2015 nov-ig van gari
-
-
HERR Z
veterán
-
HERR Z
veterán
válasz
Redneck #25439 üzenetére
pedig neked értelmes lépés csak az hogy veszel egy 8320-at kb +16k-ért...a hűtőd miatt meg fog állni 4.1-4.2ghz körül, de úgyse a proci most sem a gyenge láncszem a gépedben hanem a vga.....4ghz fölött meg fx nem i3-akkal versenyez még egy szálon sem
az az inteles gép meg egy dolgon vérzik el: nincs benne ssd -
HERR Z
veterán
válasz
Redneck #25264 üzenetére
Alapjaiban véve úgy vannak belőve hogy vid fesszel menjenek 3.7-3.8 között
és jah, akinek 1.425V-os fesz a procija annak ennyi kell hozzá akinek 1.25V-os, annak annyi
C2 C3 mind1, mert C3-ból is van 1.45V-os überszar darab, és még csak gyártási héttől sem függnek ezek mert szar példány majd mindig volt, a jó a ritka és köthető phenom 2-nél kb 5-10 héthez összesen(jó = 4.1-4.3Ghz@1.4V) -
válasz
Redneck #25079 üzenetére
Nem akarok átmenni Blood Steven-be... és köszönöm az egyébként is ismert linket
Nincs is ezzel semmi baj. Az értő olvasással és saját linkeid teljes megismerésével annál inkább.
Az biztosan feltűnt, hogy én kódolásról írtam és sajnos az Xvid és Divx szépen kihalt és nem is skálázódik jól (ejj régi szép idők). Ott ahol valós magokra van skálázódás ott a HT meghalt. Hozzászólásomban is az X264-ről írtam. Ez biztosan ismert lehet a HD tartalmak és MKV ill. MP4-es konténerek kapcsán is. Na ott szegény I3 már meg is halt és pont erről szól a kirohanásom. De ahol van HT támogatás, ott hajrá. Ezért kell megnézni a benchmarkokat és döntsön mindenki az alapján, hogy mit is használ.
Az "FX valós ereje" linked videókódolásos része szintén szóról szóra azt támasztja alá amit én is tudok és írtam... hiába linkeled annak játékos aloldalát. Durván erős az FX az I5-höz képest. Köszönöm.A játékokra pedig tartom azt amit írtam. Az adott játék motrától függ, hogy az éppen hogyan skálázódik... a játékok többsége nem ad akkora tartós terhelést a CPU-nak, mint egy számolásigényes kódolás pl. a linkeden lévő X264-es Handbrake frontend.
Visszaolvasva látod, hogy egy HD kódolásos benchmark többek szerint durva jó teszt lehet egy túlhajtás teszteléséshez. Mert attól, hogy X játék alatt pont nem fagy ki egy húzott X4, attól még Y alatt kifagyhat, mert a játékok motrának terheléséből nem lehet áltaánosítani, nem egzakt, nem tartós. Csak az adott játékra és CPU/GPU párosra igaz..Részemről be is fejeztem. Szerintem megéri és szükséges a váltás magasabb magokra és az FX, mind jövőbeni játékokhoz, mind videós munkákhoz jobb választás egy I5-nél aminek 4 magja már most is kevés a számításigényes dolgokhoz. Természetesen örülök, hogy neked most még elég egy adott játékhoz.
-
Gerisz
addikt
válasz
Redneck #25079 üzenetére
Nekem van egy 2500K-val felszerelt rendszerem is és igen jobb ahol egy szálat használnak a programok, ahol viszont nem ott megeszi a 8350 reggelire. De ezt mindenki tudja.
"A következő konzolok vízválasztóak lehetnek a játékok futtatását tekintve de nem a valós erő hanem a "pénz beszél" elv miatt."
A lefizetésről, meg Intel tudna mit mondani, van gyakorlata!
Nekem egyébként más a meglátásmódom. Az AMD fejleszt egy két dolgot, az Intel megveszi és Ő is használja. Rengeteg dolog van amit megvett már az AMD-től. Majd megveszi az FX technológiáját is. Finomít rajta és jobb lesz.
Hidd el tudják ezek mit hogy kell csinálni. Az árazás is azért van így ahogy. Annak ellenére a többszálú programokban simán a 2600K, 3770K mellett van.Mindezek ellenére a 2500K-t 4820K fogja váltani, mert szép a 2011-es rendszer
GeronimoTama: Hidd el, hogy többen vesznek úgy "drága" gépet, hogy mellette semmijük nincs! Nem azért vesz valaki Intelt vagy AMD-t mert szegény vagy gazdag, szerintem. Van Intelből is olcsó proci olcsó lappal.
-
HERR Z
veterán
válasz
Redneck #25079 üzenetére
mutass lécci i5 alatti k-s procit
meg teknikailag veszel 10-12k-ért egy x2 5xx-et ami moddolható 4 magra, tolsz rá 400-600Mhz-et és haló, (vagy ha burzsujkodhatnékom van 15-ért egy rendes x4-et)
vs veszel 25-30-ért egy i3-mat
muhaha, ugyanazt kapod kb dupla áron -élmény +kicsit több fogyi -
djculture
félisten
válasz
Redneck #24830 üzenetére
Szerintem meg az i5 nem éri meg az árát egy Intel Core i5 3570K is 55 ezer miközben egy fx 8350 50k és az fx erősebb sőt fullos drága lap se kell alá tuningolni.. 3D Mark 11 (Physics) tesztjébe intel nyom 6300pontot fx meg 6800-at meg minden más tesztbe kikap kivéve az egyszálas tesztben..
i7 az más tészta akinek teljesítmény kell annak azt kell vennie de az i5 eléggé felejtős ilyen amd árak mellett a legnagyobb fx-et meglehet venni és még mard is lóvé. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Redneck #24769 üzenetére
A RE5 benchmark ingyenes, ahogy a felsorolt további néhány is. Mindössze a warez téma körül alakult ki közöttünk egy kisebb nézeteltérés Gabrikovics kollégával. Én ugyanis még elfogadhatónak tekintem egy szoftver nem legális forrásból történő letöltését arra a célra, hogy a bele épített, ám ingyenesen elérhető formában közzé nem tett benchmarkot futtathassam tesztelés céljából.
Azt viszont egy percig sem vitattam el tőle, hogy hasznos, ha futtatja a RE5 benchmarkot, és a kapott eredményeket közzéteszi mindenki okulására. -
lee56
őstag
válasz
Redneck #24717 üzenetére
Talán azért mert a processzor erő és a ramok gyorsasága is kb évek ókta jóformán csak stagnál (vagy ha van is fejlődés az minimális, nem úgy mint régen egy-egy új processzor megjelenésénél), és még mindíg a hagyományos winyók a leglasabb alkatrészek a gépben, így ezen a téren lehet felzárkózni SSD-vel. De teljesen egyetértek veled, sokan eltúlozzák a jelentőségét, tény hogy sokat lendít a mindennapi felhasználáson is, de bőven lehet élni nélküle is. Nálam is kb az utolsó szempont gépújításban, hogy SSD-t vegyek. Először legyen meg minden más, aztán ha marad rá keret, akkor talán majd egyszer.
Főleg ár/értékben még sokat kell javulniuk, még mindíg úgy érzem.
(#24718) Tomko78 : Tudom hogy az idő pénz, és akinek pl munkát gyorsít az már más téma, de hétköznapi egységnyi R sugarú usernek, már nem biztos hogy megéri hogy pár másodpercet nyerjen böngészés közben, vagy mapváltáskor.. (ezért is írtam az ár/értéket, erre még nagyon luxus kategória a legolcsóbb ssd is, ha azt nézed hogy csak időt spórolsz vele)
-
Tomko78
őstag
válasz
Redneck #24717 üzenetére
Hát pedig gyorsabb a böngésző , gyorsabb a game is már nem azért , pl sokkal hamarabb betölti a mapot pl , nem lesz több fpsed de stabilabb lesz a fpsed , de ahogy egy cikkben is olvastam a mai gépekben ezt érdemes venni ez hozza a legtöbb + , mint pl 4-8 gb ram , vagy 4 helyett egy 8 magos cpu , de neked nem kell ssd az egy dolog de még más lehet élvezni fogja
-
Tomko78
őstag
-
spywear
tag
válasz
Redneck #24713 üzenetére
Az az igazság,hogy vegyes a gép,mert az egész család használja a lányom a fiam az asszony és én is és teljesen vegyes felhasználásra van téve a vasam!! munka játékok kisebb igényű és nagyobb igényű pl a Sherlock Holmes-tól a The RUN-ig bezárólag ebből én úgy veszem ki,hogy vegyes a felhasználásom nem egyszerű a dolgom!! nekem a vga elég azokhoz a játékokhoz amit szeretek viszont a munkára és FULL HD filmekhez is megfelelő a Led Tv-hez! TEHÁT VEGYES!!
-
Ger_man
senior tag
válasz
Redneck #24710 üzenetére
Szerintem egy SSD nagyon in gyorsít a rendszeren. A memória nem nagyon... 1600mhzen, tök mindegy hogy cl7-en megy a memóm, vagy cl9-en... sőt azt mondom hogy a régi DDR2-es HyperX-eim 800mhzen cl4-ben voltak olyan gyorsak mint a mostani cl7-es 1600mhzes moduljaim...
A rendszeren a proci tud segíteni, meg egy SSD. Játéknál természetesen egy VGA.
-
aAron_
őstag
válasz
Redneck #24697 üzenetére
igen, ezt írni is akartam, a hőcsövek szinte langyosak, még legalul is
a csavarokat finoman de maxig húztam, és mivel ilyen rugósak még az is feszíti
természetesen hátra fúj, elég durván
én most arra gyanakszom, hogy a kupak nem veszi át a hőt a chipektől, de AMD esetében ilyenről még csak nem is hallottam -- ill régi alaplapomnál még jó volt minden, ha jól emlékszem, ott max 50°C körül ment alap feszen
-
Apollo_21
addikt
válasz
Redneck #24592 üzenetére
Nem számítok én semmire, csak mostanába nézegettem h jójó h egy ideje megvan minden a helyén..de a gyári helyett kisebb számokkal operál a ram saját belátása szerint auto-n
és gondoltam egy kérdést megér hogy rakjam át manual ahogy a gyári..vagy nefoglalkozzam vele ha eddig ment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Word topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Elektromos autók - motorok
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kedvenc zene a mai napra
- Mercedes topic
- Diablo IV
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest