Új hozzászólás Aktív témák
-
gyenesszabi
csendes tag
Terhelésen 1.39V OCCT szerint.
Temp 3 nem lehet az északi híd hőmérséklete? Süt a kék Gigabyte-os hűtőborda. Bár az lehet, hogy eddig is ilyen volt csak nem figyeltem.
Táp akkor biztos elég, ha a tiédet is viszi. Akkor az kilőve.Most éppen film nézés közben is újra indult kék halállal. Ilyet még nem csinált.
-
Redneck
nagyúr
Újabban pompomlány vagyok és gigamega vállalatoknak promózok!
Kiábrándultam az elmúlt 7 évben az AMD-s ígérgetésből. Tudom hogy technológiailag van egy s más a tarsolyukban, de ebből nem sokat láttam a játékok futtatása közben. Amit látok az évek óta az hogy Intel + nV ha játékról és minimum fps-ről van szó. Az a mérvadó.
Egyébként jövőre veszek PS-t mert néha akarok játszani. Alkatrészcsere, driverek, millió csaló nélkül. Azonos feltételekkel multizni, kihagyva a drága gép(millió fps és drága monitor) vs óccó gép(alacsony fps és átlag monitor) különbségeket.
Igen tudom hogy AMD mindkét konzol. De a játékfejlesztőknek adott hardverre kell írniuk a kódot! Ez azt hiszem sokat számít.
Nem akarok konzol vs PC vitát, egyszerűen ez a véleményem.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Kipróbáltam, mert ha tényleg csak 4x1ghz-en indul el, akkor mi baj lehet? Meglepő mód felismerte rendesen a processzort. Mondjuk az eredeti 3.2ghz-es tempót nagyon nem szerette, de 3ghz-en egész stabilnak tűnik, csak pár BSOD-ba beletelt mire találtam egy olyan feszültséget ami már pont elég a processzornak, de a fetek sem sülnek meg.
Már majd 1 órája megy a prime95 és még mindig bírja.Egyébként alaplapcsere szóba se jöhetne sajnos, mert elég spéci alaplap. Csak véletlen találtam tök ingyen egy 955-öt és gondoltam belepróbálom mit bír, mert az x2 már elég kevés így 2015 tájékán, platformcserét meg már nem akarok finanszírozni. Megvárom míg elér a DDR4 a középkategóriába is.
-
rantotthusi
tag
Szia!
A multkoriban emlitettem hogy kék halál és fagyás jelentkezett a gépemnél nos egy idöre megjavult sztem beálltak a dolgok most huztam kicsit a procin megint aszorzóval és mikor ezt csináltam azt vettem észre hogy a ramok 1066 on mentek! lehet hogy ezért vol a fagyás mert a memo nem birta??? vagy ilyenkor mi a helyzet? most huztam ugye a procon de ha ezt nem nézzük csaka multkorit akkor lentebb veszi a ramokat de miért? hogy tudnám most beállitani 4 ghz re 1600 vagy 1333 as memoriákra gond nélkül? biosképem nincs a de a laphoz kpott progival igy vannak a sebességek persze biosban állitanék! Jaa az nem baj hogy magának a gép a procnak 4 ghzen 1.5 voltot állitott? a biosban azt irja hogy ennek a max fessze 155 szal nem sok ez nekem? de ezt jnem Én állitottam be sőt mpst a feszt is viszább vettem és nekem nem megy alap feszkon 4 ghzet mint sok embernek :/
Kégyszi segitsetek!!!
-
-
4264adam
veterán
Köszönöm szépen a segítséget, az 1,9V Ram hiányzott a stabil működéshez. Most már a CPU mag= CPU kupak hőmérséklettel. Az Intel burn tesztben most már nagyon pontos eredmények születtek nincsennek kicsapongások akár az elvégzési időt tekintjük akár a GFLOP-ot.
Bios: [link]
-Megpróbálkozom a 3,9-4,0Ghz elérésvel majd 245Mhz-re állitással.
-Jövő hónapban megveszem az AM3+ alaplapot & 8GB 1866Mhz Ramot Karácsonykor pedig az FX 8230-at. Remélem azokkal megint kibírom pár évig.
-
4264adam
veterán
Kingmax 800Mhz borda nélküliek. Sajnos nics hűtés következő hónapban veszek egy GIGABYTE GA-970A-UD3-at. 16 ezer, használtam remélem kapok 8 ezret az enyémért a ramok ugyan olyan árban vannak szóval 9 ezerért eladom a DC-t veszem 1DB 4GB 1866Mhz-et. Később pedig jöhet egy FX 8xxx
-
Redneck
nagyúr
Valami tényleg nem klappol ott. A te hűtőd jobb mint az enyém. Nekem 1,408V-on 1,25V-os CPU NB-vel megy és 54-55 volt a kupak, 59-60 a magok hőmérséklete Prime95 alatt maximum. A paszta már több mint egy éves rajta. Hátul egy 8 cm-es fújja ki, elől pedig egy 14-es Bitfenix fúj befelé. Ha nem így lenne a házhűtés, pár fokkal melegebb lenne.
Szerk:
Cpu NB-ből még lehetne nálam faragni csak mostanában sokat multizom így nem volt időm tesztelni alacsonyabb fesszel. Régebben az alaplapom AUTO Clock-ja 201,3 volt és sokat szívtam a tuninggal. Mióta visszavettem 200-ra azóta nem teszteltem igazán,de így legalább nincs fagyás az tuti.Pasztázd újra és húzd rá rendesen, ha úgy sem elég hűvös (ami kizárt) akkor hűtőcsere vagy plusz házventi.
-
csabika0001
senior tag
Nézegetem mennyire melegszik köszi az ötletet.
Ahogy elnézem a PWM működését alacsonyabb frekvenciáknál az impulzus bekapcsolási ideje hosszabb. Ha pedig nem forog, az áram egy ellentétes irányú áramtüskeként disszipálódik a meghajtó diódákon. Szóval ha van védelem erre akkor okés lesz a dolog ha nem inkább had forogjon
-
Ha jol ertem egy unlockolt X2-esrol van szo. Szerintem ne alulfeszelessel probalkozz hanem tegyel ra egy normalis hutot! Az X2-es hutoje nem kepes megbirkozni a +2 mag altal generalt hovel. Itthon apukam gepevel ugyanez volt a helyzet. Unlockoltuk aztan rakuldtem egy prime95 tesztet. 75C-nal leallitottam, nem tudom meg meddig ment volna. Utana felraktam neki az X4-es gyari coolerem. Onnantol a max homerseklet nem ment 60C fole. Egyebkent asszem 1.4v-on megy, lejjebb nem is probaltam. Szoval nem a feszelessel kell jatszani, azzal csak nehany fokot nyerhetsz.
-
djculture
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest