- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
GeronimoTama #25791 üzenetére
Akkor jogos
Phenom mellé hülyeség de a jövőben jó lehet.
-
Redneck
nagyúr
válasz
GeronimoTama #25786 üzenetére
Szerintem bőven elég az 1600-as HyperX is CL9-es Kitben, pláne Phenomhoz. 1600-on simán megy de hogy többet elvisel e a memóriavezérlő arra nem vennék mérget. Pár barátommal egyetemben nekem is bevált!
-
momo2828
tag
válasz
Hasonló operációt hajtottam végre én is nemrég, Kingston HyperX 2x2 GB-ról, Corsair XMS3 2x4 GB-ra. Mindkettő 1600 Mhz-es, probléma nem volt egyikkel sem. Szerintem fontosabb, hogy az alaplapod is támogassa a memóriákat (ezért is válaszottam a Corsairt). Az 1333 Mhz-t támogat dologhoz pontosat nem tudok mondani, de itt van 2 kép CPU-z-ből, hogy nálam hogyan megy: 01, 02
-
válasz
Azt hiszem, hogy alapból 1333 és tuninggal 1600-ast kezel, de fogod tudni használni, csak visszaveszi majd az órajelet. Egyébként szerintem fölösleges 1800-as ram, bőven elég az 1600, egy forinttal többet nem adnék érte.
-
HERR Z
veterán
válasz
GeronimoTama #25236 üzenetére
kb 40Mhz-et kellett volna visszavenned, ott lett volna beton
sztem lődd be 1.4V 3800-ra, az egy élhetőbb kompromisszum -
Redneck
nagyúr
válasz
GeronimoTama #25234 üzenetére
Amikor "bedarál" az utolsó hang az rohadt idegesítő. Instabil OC.
Az még idegesítőbb hogy több napot akár egy hetet is megy hiba nélkül majd egyszercsak puff. Az ilyen instabilitás éppen a határon van. Minimális plusz fesz és mehet a buli! -
Beeerka
aktív tag
válasz
GeronimoTama #25230 üzenetére
Az alacsonyabb felbontás miatt jobban terhelődik a proci, ezért lett instabil a rendszer. Próbálj meg nagyobb feszt adni a procinak amíg marad a kis felbontás, akkor nagy valószínűséggel megoldódik a probléma (vagy alacsonyabb órajellel próbálkozz).
-
HERR Z
veterán
válasz
GeronimoTama #25188 üzenetére
nb tuning az max 1-2 fok
annyit csinálj, hogy ne szorzóval hanem fsb-vel tuningolj, a ramnak adj feszt, az nb-nek is reflexből 1.2V-ot, és próbáld meg elérni ugyanazt ahol most vagy (pl 16x250) -
b3Ro
senior tag
válasz
GeronimoTama #25183 üzenetére
Az NB huzd ameddig tudod, de azt vedd figyelembe, h az plusz hot is jelent. Az ad par +fps-t. a memot is erdmes kicsit piszkalni. A ht huzasa viszont teljesen folosleges.
-
b3Ro
senior tag
válasz
GeronimoTama #25175 üzenetére
Nincs mit. A win8 ilyen teren sztem eleg jo. Szepen kezeli az orajelet
-
b3Ro
senior tag
válasz
GeronimoTama #25172 üzenetére
En gyorsan elmentenem az oc profilt, es mindent vissza allitanek alap helyzetbe. Ugy mukodik e a c&q ?
-
GeronimoTama
tag
válasz
GeronimoTama #25172 üzenetére
*És 3.8 folyamatosan.
-
b3Ro
senior tag
válasz
GeronimoTama #25170 üzenetére
Biosban C&Q opciot allisd enable-ra
-
Zeratul
addikt
válasz
GeronimoTama #25159 üzenetére
Próbáld meg AUTO-ra rakni a corefeszt. Nekem Gigabyte 970A-DS3 lap hasonlóan túllövi a feszültséget ha kézzel állítom megfeszt, de auto-n 1,4V ad neki.
-
Beretvás
veterán
válasz
GeronimoTama #25161 üzenetére
hm ez a lap is ennyire droppolna? pedig ijet akartam venni de ha ilyen fosomák akkor marad a mostani..
ja , hogy neked 965 van. azok nem mennek annyit mint a 955..nekem 1.440 el megy 4.1 ghz
-
varmi2
nagyúr
válasz
GeronimoTama #25161 üzenetére
Nekem 955-m van, és 1.440V-on tudja a 4GHz-t, tehát, ha te 3,8-on akarod járatni, adj neki először egy 1,35-1,38V körül, és prime95-l teszteld, ha megy utána valami jó kis játékkal. Milyen cpu coolered van?
-
varmi2
nagyúr
válasz
GeronimoTama #25159 üzenetére
Az nagyon sok, a volt is meg a hőfok is., vedd lejjebb a feszültséget, 1.35V- 1.4V környékének tudni kellene a 3800MHz-t.
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz
GeronimoTama #25094 üzenetére
BF4 beta nekem is 100% Cpu-val megy ...de ez nem egyéni probléma...javitva lesz(szerver miatt laggol be) ... egy i5-el is szintén max-on megy.
-
Apollo_21
addikt
válasz
GeronimoTama #25092 üzenetére
Akkor pedig megkell nézni h amióta fent áll a "dolog" azóta volt e driver frissítés..stb...ha igen..lehet az kavarta meg a rendszert..főleg ha nem megfelelően volt eltávolítva.
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
GeronimoTama #25090 üzenetére
A CPU limitet azzal tudod kompenzálni hogy nagyobb terhelést teszel a VGA-ra tehát emelj a felbontáson és a részletességen hogy a számítások zömét a videókártya végezze el !
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
GeronimoTama #25052 üzenetére
LOL...
Az energiaellatasi beallitasokban a minimalis processzorteljesitmenyt levettem 5%-ról 0%-ra, igy kikapcsolgatja a Win8 a magokat igény szerint.
-
LLKobe
veterán
válasz
GeronimoTama #25049 üzenetére
Teljesen normális. Ez a win8 általam egyik nagyon kedvelt új fícsörje, energiatakarékosságból lekapcsolhatja a magokat ha nincs rá szükség.
Nálam pl nagyon jól jön, hogy egy 6 magos procinál nem megy folyton mind, hanem netezés közben csak egy mag megy, az is csak 800Mhz-en, sokkal barátibb a gép fogyasztása -
törölt tag
válasz
GeronimoTama #25049 üzenetére
Nem tudom a megoldást a problémádra. Csak érdekesség képpen megtennéd, hogy feldobsz egy képernyőképet róla? Nem találkoztam még ilyennel.
-
törölt tag
válasz
GeronimoTama #25047 üzenetére
Azt honnan látod, hogy leállítja?
-
Apollo_21
addikt
válasz
GeronimoTama #24865 üzenetére
Mindenképp kell az az oc neked? 1.425 ha 3.4en pörgeted akkor is? elég antituning példánynak tünik
-
HERR Z
veterán
válasz
GeronimoTama #24863 üzenetére
nem stabil a procc, vagy adj neki még feszt(a lap miatt inkább ne) vagy vegyél vissza egyet a szorzóbol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest