- One mobilszolgáltatások
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
kekko1989 #25766 üzenetére
Ha nem akarod tuningolni akkor szerintem indulj el 1,3-1,35V-tól lefelé a CPU Voltage értékét csökkentve és teszteld meddig stabil. Alapon a CPU NB is menni fog 2200-on ezzel a deszkával. PCI-E frekit fixen állítsd be 100-ra.
Milyen tápod van? Egyébként nem árt kicsit húzni mert így nem hajtja ki teljesen a videókártyát.
-
Redneck
nagyúr
válasz
kekko1989 #25764 üzenetére
A házad alsó vagy felső tápos? A nagy ventik főleg a hatékony légkavarás miatt kerültek közel a deszkához, hogy minél nagyobb áramlatot csináljanak. Ez sikerült, a ház oldala pedig csak takarításkor kerül le, de tény hogy a helyhiány és a tápom rövid kábelei miatt lett sajnos ilyen csúnyácska belül. Az biztos hogy hátul csak langyos fuvallat távozik terhelés alatt és a jóféle (Bitfenix, Arctic Cooling, Cooler Master) halk ventilátorok miatt nincs brutális hangja.
Mindenképp jó ventilátorokat vegyél minél nagyobb légszállítással és minél alacsonyab hangerővel.
Szerk:
Nagy buhera nálam sem volt, a két nagy belső ventilátort beraktam pár műszerész gyorskötözővel, az első két felesleges takarólemezt pedig kivettem hogy menjen be a levegő.
Gondolkoztam már egy jobb házon, de mindig elvetettem, majd a következő gépet úgy építem hogy ne kelljen hozzányúlni. Eredetileg ez a ház még Giga 770, Phenom X2 545 konfighoz volt egy kisebb VGA-val, az nem melegedett ennyire úgyhogy csak a hátsó 8-as venti volt bent. -
Redneck
nagyúr
válasz
kekko1989 #25764 üzenetére
Nekem is az alsó részen van a gyári (mondjuk nem Chieftec) házventilátor de a hő bentrekedése ellen semmit nem ér. Csináltam két képet a házról.
Full home-made és nem a dizájnra mentem vele de erre a konfigra már nem akartam költeni. Legközelebb okosabban válogatok alkatrészeket és már tudom mi a fontos egy gépháznál, szóval akkor majd szép is leszA lényeg az hogy a célnak megfelel és egyik alkatrész sem fő meg. Ha van egy komolyabb házad, időd és kedved, szépen is meg lehet csinálni
-
Redneck
nagyúr
válasz
kekko1989 #25762 üzenetére
Olvasd el az első hozzászólást a túlhajtási útmutató a Phenom Biblia. Azzal a coolerrel vétek nem húzni a procidat. VGA így nincs kihajtva teljesen.
Csak akkor rakd hátra ha az első venti középen van és meg tudja mozgatni a CPU és a VGA közötti levegőt is, ergo el tudja fújni a meleget hátra rendesen és hűvösebb áramlatot tud adni mindkét komponensnek. Pár perc és dobok fel képet nálam hogy vannak a ventik.
-
Redneck
nagyúr
válasz
kekko1989 #25760 üzenetére
Ha a pasztázás rendben van akkor lehet hogy sok feszt kap a proci. Ugye nem AUTO-ra van rakva a feszültség? Ezen kívül valószínüleg megreked a hő a házban. Hiába van elől egy házhűtőd, hátra az nem fogja kifújni a meleg levegőt. A VGA-ról felszálló hő szépen tudja melegíteni a CPU-t is.
Nekem húzva van (3,8Ghz@1,4V, 2600Mhz NB) egy TX3 társaságában (ami nem túl acélos Phenomhoz) de még a maximális terhelésnél sem megy 54-55 fok fölé Prime95 alatt. Alaplapunk is egyforma és nekem is 60 fok van beállítva riasztásnak.
Szerintem célszerű betenni két nagy házventit előre, és legalább egyet hátra, esetleg a CPU és a VGA között középen egy nagyot előre és egyet hátra a VGA fölé. A CPU és a VGA is meghálálja, valamint az alaplapnak és a tápnak sem lesz olyan melege.
Szerk:
Nekem egy 14-es és egy 12-es házventi van elől, hátul felül pedig egy 8-as kifújni a maradék hőt ami a nyílásokon nem távozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SONY LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Hálózati / IP kamera
- Zyxel NAS326
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- UHD filmek lejátszása
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest