- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabika0001
senior tag
válasz
aAron_ #24995 üzenetére
Gigabyte 990FXA-UD3
Scythe Ninja 3 rev.b
Amin 2 Coolink Swif2 forog
+ 2(12cm és 20cm) venti dolgozik azon hogy friss és hideg levegő jusson a proci ventikre.HT 2200MHz környékén
CPU NB 2800MHz ehhez 1,275V kellett hogy stabil maradjon.
Az előbbi memória vezérlő feszültsége nagyon jótékony hatással van a magasabb órajel eléréseben.1,52V-on kb 63 fokig ment fel
1,5V-on 60fok
1,45V-on 57fok
1,4V-on 52-53fok
Ezek csak körülbelüli értékek mielőtt valaki belekötne.
Ezeket prime 95-el terheltem és mértem CPU thermometer-el.Jah igen a lényeget nem írtam az időjárás
mivel csak 23 fok van kint.
-
törölt tag
válasz
aAron_ #24837 üzenetére
Nem olyan rossz az a program. Én is használom és csak ezzel működik 4GHz-en a szorzó automatikus visszavétele. BIOS-ból 3.7GHz-ig működik csak. Másrészt megjegyzem, hogy a BIOS-ból tuningolás már nem fontos, mivel a tuningos lapokat direktbe lehet állítani ezekkel a programokkal. Világbajnokságokon is használnak ilyen appokat. [link] 6:35-nél éppen az Asus Turbo Evo-t.
-
Béka 3
tag
-
Redneck
nagyúr
válasz
aAron_ #24696 üzenetére
Rendesen ráhúztad a hűtőt? Tényleg nem jut eszembe más. Ha a hőcsövek tetejét megfogod nagyon melegek?
1.35V nem sok amúgy nem kéne ilyen meleg legyen sztem. TX3 bordái nagyobbak mint a tiédnek de kis 90-es venti van rajta.
Hátra fúj ugye? Úgy raktad a házhűtést ahogy mondtam? -
törölt tag
válasz
aAron_ #24031 üzenetére
Azt nézem én is. Amúgy ez nem jelent semmit, mert lehet 100 MHz-cel többet meg már csak 1.5-tel tudná.
Nekem a Wolfim ilyen, 4 GHz majdnem alapfeszen megy neki, mondom hú bazdmeg ez jó tuningpéldány, de 4.3 GHz már 1.36V, 4.5 GHz meg már 1.47V. Tovább meg sehogy se akart felállni, 1.51V-nál feladtam. -
Skimaster
senior tag
válasz
aAron_ #23991 üzenetére
Kedves aron és csabika!
Tudom tele van ez a hely okos emberekkel,biztos ti is azok vagytok.
Nem a fejemből kipattant dolgot írtam le,hanem a monitorprogram eredményét és ha ti ezt megkérdőjelezitek,akkor nem vagytok túl okosak ezek szerint.Itt mindenki felnéz afterburner és egyéb okos programokra,amik ezeket az adatokat monitorozzák.Nekem az afterburner ezt mutatja játék közben,ezért azt gondolom,itt nincs sok helye az okoskodásnak.Vagy szerintetek hazudok?Vagy azt gondoljátok,hogy ez a csávó csak "tag" nem senior nem fanatikus,akkor biztos nem lehet,hogy ez úgy van ahogy írja??Nem értem ezt a hozzáállást gyerekek??Ti egy AB-nál okosabbak vagytok több száz km távolságból?Lehet,hogy nektek otthon a ti gépeteken mást mutat,nekem ezt mutatja....miért nem lehet ezt elhinni??Miért kell okoskodni és cáfolni más TAPASZTALATÁT, még akkor is,ha nektek netán otthon mást mutat a gép??Gondolkodjatok már mielőtt elkezdtek megkérdőjelezni valamit gyerekek!!Valójában egy dolgot írtam rosszul,mert procihasználat helyett GPU használatot kellett volna,de szerintem mindenki észrevette,hogy ez csak egy elírás volt,aki nem attól bocs!!Javítva így helyes
ekem alapon megy a proci,és a GPU kihasználtság játékok közben 99%. Nem minden játéknál,de erre is tettem utalást!!
-
T.Peter
őstag
válasz
aAron_ #23830 üzenetére
OCCT-vel is ugyanúgy 56 fok (1100rpm-mel). A pasztázás szerintem jó lett. Se nem sok, se nem kevés. Esetleg még arra tudok gondolni, hogy a matterhorn réz talpa elég karcos és koszos volt. Utóbbit próbáltam minél jobban leszedni, és szerintem sikerült is. A karcos talpat kezeljem le polírpapírral, hátha jobb lesz?
-
aAron_
őstag
válasz
aAron_ #23765 üzenetére
felraktam újra, ugyan úgy pocsék a helyzet, csináltam egy képet, hogyan néz ki a hűtő alja pasztázás után szerintetek rosszul csináltam?
ugyan úgy 1.35 V 3.6 Ghz 60.5 °C core temp pár perc OCCT után
-
válasz
aAron_ #23763 üzenetére
Nekem Hyper 212+ van és videóvágások alatt 3,6,néha 3,7-re van húzva, alapfesz alatt. Talán 1,35 vagy 1,375... már nemtudom pontosan, mert ez sablon szerint be van állítva az alaplaphoz adott Gigabyte-os Easy Tune-nal.
De teljes terhelés alatt Prime alatt sem mehet fel egy hátra fújó Hyper 212+-al 55 fölé... azért ez már a böszmébb' hűtők előfutára.
Nem a paszta minősége lehet a gond, hanem annak használata azaz a felkenés milyensége. -
Redneck
nagyúr
válasz
aAron_ #23751 üzenetére
Hyper 212 Plus nem hűthet így, esetleg akkor ha a házban teljesen megreked a hő, mondjuk egy 80 fokos VGA-tól. Nekem TX3 van ami sokkal rosszabb és 54-55 fok maximum játékterheléssel (GTA IV, BF3), full kakaón 57-58, ha megreked a hő 60(2-3 óra játék után, OCCT-t ráküldve).
-
Apollo_21
addikt
válasz
aAron_ #23744 üzenetére
Most 1.47V magok 3-4fokkal térnek csak el egymástól általában 60nál ha nagyon melege van azért megáll...ilyen 48-50-49-53 ezek az értékek szoktak ugrálni magonként nagyátlagban.
Prolimatech Genesis; 3 Alpehnföhn Blue Vortex Wing boost 140es ventivel, 1000es fordulaton.... -
aAron_
őstag
válasz
aAron_ #23748 üzenetére
megtaláltam a választ, sajnos akkor egy darabig nem mehetek tovább mint 3.6 Ghz... lehet veszek egy úgy pasztát
még .HUman linkelte régebben:
AMD Temp Information and Guide
straight from AMD... The correct temp to read for your processortehát a max 62 °C a CORE temp-re vonatkozik
-
Apollo_21
addikt
válasz
aAron_ #23742 üzenetére
Ilyen úgymondd "enyhe" időben szerintem igen, bár nemhalálos
Gondolom tuning van rajta....esetleg vedd vissza teljesen és tesztelgesd játékok alatt úgy.
Cirka 10fokkal viszább kéne vegyen a hőfokokból..nálam (965Be c3) 4ghzre rántva.
nyugalmi: 40; terhelve 55..néhol 1-2fokkal több..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest