- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Magisk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
djculture #27276 üzenetére
Már mind3 játékra adtak ki patchet, amivel működik PhenomII/AthlonII procikkal is, persze ettől függetlenül a tendencia egyértelmű, annó az Athlon Xp-vel is így volt az SSE2 hiánya végett, hogy amikor kijöttek ez első sse2 only címek, azokhoz eleinte még jöttek később patchek, de egy idő után már elmaradtak.
Enigma1945: Órajel és még inkább feszültség függő.
-
Redneck
nagyúr
válasz
djculture #27273 üzenetére
Nem hiszem, mert jó combos hűtés kell rá. Vagy a háznak kell méretesnek lenni, vagy a hűtés hangos. Médiacenternek valami régebbi i3 való.
23-ért adtam az egész pakkot. Délelőtt még BF4 pörgött rajta, délután meg vitték. Nem akartam nagyon várni. Mondjuk írok is neki mert még mindig nem értékelt...
Szerk:
Egy dolog amit megjegyeznék a Phenom II X4 965 OC vs i5-4460 tengelyen. Nekem a Phenomnál a kupak és a magok hőmérséklete elég közel volt egymáshoz, pár fok volt az eltérés. Intelnél van majdnem 20 fok.
50 fok a max kupakhő stressz alatt, a magok pedig 68-69-67-63 fokon dorombolnak.
Tényleg jó szar pasztát használnak a magok és a kupak között az Intelnél. -
mcs
veterán
válasz
djculture #27235 üzenetére
Azt mondom, hogy próbálja meg. Rakja le 3,2 Ghzre, és csökkentse a feszültséget, hogy a támogatott 95 wattos 955el egálban legyen.
Egy korábbi, első revíziós Giga GA-MA770DS3-ban elindult az összes akkori AM3 proci, pedig hivatalosan nem voltak támogatva, de a biosában megvolt a szükséges mikrokód hozzájuk. Más kérdés, hogy sokaknál alapfeszültségen járatva a bikább négy magosakat gyorsan kifújt a lap vrm része. -
Redneck
nagyúr
válasz
djculture #27211 üzenetére
Amúgy egyetértek az egésszel, épp ezért magamnak már nem építettem konfigot. Az új játékok nem hoznak tűzbe, gyakorlatilag évek óta ugyanaz megy, minimális változtatásokkal. Cserébe legalább a gépigényt az egekig tornászták, főleg a VGA piac egy vicc.
Legközelebb max PS4 Pro, vagy pár év múlva ha tényleg elterjed a VR, arra benevezek.Szerk:
A csalók miatti PC-s hányás multiról pedig már nincs is értelme beszélni. Kritikán aluli az egész platform ezért. -
Redneck
nagyúr
válasz
djculture #27207 üzenetére
Ez is egy opció, de legalább 50 rugóba kerülne. Most építek két konfigot: az egyik i5 4460 ASUS deszkával, a másik pedig i5 6500 egy MSI-vel. A legolcsóbb deszkák olyanok is. VRM hűtés, és foglalatok számát tekintve szerintem felejtősek. Seggsziklát pedig nem veszek.
Esetleg vehetsz PS4-et és az egész gépet eladhatod.
Vagy elmehetsz terror elhárítónak is.Viccet félretéve:
Esetleg, egy tiszta OS és egy hűvös gépház segíthet. És az eredeti játék sem hátrány. Lehet a mostani tartalmaz valami turpisságot ahogy letepem is írta.Amúgy én Highon nyomatom a BF3/4 multit (1680x1050) és Very Highon a GTA V-öt(1920x1080), pedig csak egy antituningos X4-em van 750 Ti-vel.
Szerk:
2008 nem most volt ez tény. Amúgy nem értem ezt a drága lap dolgot. Az előző Phenomom alatt is 23 rongyos deszka volt és most is az van. i5 alá sem rakok soha 16-17k-s kis vackokat, de még i3 alá sem tennék.Mondjuk anno nekem a lap+processzor+hűtő+memória árából csak egy Intel CPU jött volna ki, minden nélkül.
Nem az Asrock a jó, hanem az Intel CPU.
Asrockot elvből nem veszek, ahogy Inno3D-t és hasonlókat sem. -
Redneck
nagyúr
válasz
djculture #27031 üzenetére
Nekem 3,8-on 2,6 Ghz NB-vel tök jól megy a GTA V. 1080p High (FXAA on), pár effekt még benyomva (pl. Tessellation, DoF és Motion Blur). 48 fps-re fixálva, néhol 40 körül. Igaz én kontrollerrel tolom, teljesen frankó.
BF 3-4 megy vele Highon multiban v-synckkel 59-re fixált fps-sel, CS:GO 150-300 fps között pályától függően (szigorúan kompetitív). High-Very High beállításon az előző Tomb Raider, Batmanek, Metrok, vagy az UE3 engines játékok.
Elavult, sok új utasításkészletet nem ismer, ez tény, de azért még lehet vele tolni. Az i5 jó proci, de elég csalódás volt CS:GO alatt hogy az is ugyanúgy megakadt ha megnyomtam az Escapet, vagy beléptem a menübe. Igaz, biztos 10vs10 deathmatch alatt jobb fps-eket produkál...
Konkrét játékokkal van baj, Phenommal ezeknél fps-t kell fixálni és nincs probléma. Az újabb játékok sokszor nem néznek ki jobban annyival mint amennyivel többet kérnek. Mondjuk részemről nincs olyan amivel játszani szeretnék de nem elég hozzá a vas.
-
sszemtelen
őstag
válasz
djculture #27031 üzenetére
Nem szeretnék jelenleg egy teljes platformváltást, főleg nem ilyen i5 árak mellett
Viszont ez a proci még bőven jó, főleg hogy a HD7770-nel a mai napig medium-high beállítások mellet játszom a GTA V-tel, stabil 30-35 fps-sel. És akkor még csak a videoram fogy ki
Mindemellett köszönöm a válaszod
-
Redneck
nagyúr
válasz
djculture #26526 üzenetére
5 AMD-s konfigot csináltam Giga lappal, van amelyik 6 éves és nem keveset ment, 3 tuningolt gép. Egyikkel se volt gond, kopp-kopp.
Intelhez 3 vagy 4 Gigabyte deszkát pakoltam és szintén jók.Nem a legolcsóbbakból kell választani, pláne piroshoz kell jó VRM hűtés és 8+2 fázis.
Szerk: MSI-vel is jók a tapasztalataim, de szerintem márkafüggetlen, a lényeg hogy milyen alkatrészekből épült.
Szar széria meg minden cégnél előfordulhat. -
törölt tag
válasz
djculture #26502 üzenetére
Ugyanúgy 1.5V
Update:
HX318C9SRK2/8
8GB (4GB 512M x 64-Bit x 2 pcs.)
DDR3-1866 CL9 240-Pin DIMM Kit -
Fabor
csendes tag
válasz
djculture #26468 üzenetére
Nyilván nem GTAV-tel szeretnék vele próbálkozni. Hétköznapi célokra és átlagos játékokra (LoL, Fifa stb)
Most egy AMD Athlon II X2 255 3.1GHz AM3 processzor ketyeg a gépben, ezt szeretném kicserélni az említett processzorra. Egy másik témában már beszéltem veled az alaplapomról (MSI Global GF615M-P33 V2), amiről nem voltál jó véleménnyel, ezt szeretném kicserélni egy Asrock 870 Extreme3 lapra. Valamelyest a mostani konfigom is kielégíti az igényeimet, de már észreveszem, hogy kellene egy erősebb gép. Amint látod a keret véges, tehát nem lapulnak húszezresek a farzsebben. De ha tudsz egy jobb párost, amibe érdemesebb befektetni, azt megköszönöm. -
joi29
őstag
válasz
djculture #26244 üzenetére
Nem kell hogy pontos legyen csak kb. pl az alapfeszhez 99%-ban menyit kell hozzá adni ha 3.4-en akarom hajtani a 940-est és menyit lehet lecsapni ha csak 2.5-ön szertném hajtani.
Mondjuk ha a selelejt legrosszabb minőségü anyagból van.
Tehát irány adat kellene, a többit majd kicentizem a biosban. -
HopeckoR
aktív tag
válasz
djculture #25842 üzenetére
Hát ez igen érdekes elhiszem csak nem értem....
Mi köze van a CPU órajelnek a PCIE órajelhez?Most már kíváncsi lettem ugyanis elég rég óta használom auto-n, mondjuk OC-zni csak mostanság kezdtem el mióta behalt a HD4850 (Ami azóta is eégsz jól működik egy kiadós sütés után...
)
-
HERR Z
veterán
válasz
djculture #25779 üzenetére
én inkább úgy fogalmaznék hogy 4ghz fölött alakul ki vegyes limit pl egy 7870/270x-el.....
gumikacsa: ha húzod akkor talán lesz értelme egy 7870/7950-nek, fölötte csak akkor ha atom vga gyilkos beállításokkal akarnál játszani mantle support mellett. Vehetsz ekkora kártyát, csak ne várd a játéktesztekben szereplő értékeket, főleg ne min fps-be
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
djculture #25773 üzenetére
Egy R260X már van csak mivel már a 2. ugyan olyan kártyának ugyan az a baja amit visszavittem gariban valószínűleg kérhetek majd másik kártyát. Ezért gondolkoztam egy kis tuningnon mely esetben rá fizetek egy R265-re vagy R270-re. És sajnos a VGA csere "muszáj" volt mivel a HD4850 teljesen megadta magát.
-
Kreash
aktív tag
-
HERR Z
veterán
-
GgG91
tag
válasz
djculture #25316 üzenetére
Megy a c'nq, csak mivel terheltem prime95-tel, 800mhz-en 0.8v al elkarcol, 1800-on meg 1v-ot ír.
Prime95-ös kép -
aAron_
őstag
válasz
djculture #24840 üzenetére
igen, de i5 játékban jobb, majdnem kivétel nélkül mindenütt. ezen kívül lehet venni használtan is, ahol egy i5 2500 pl közel sem 50k. ezt úgy mondom, hogy én 8320at tervezek venni.
(#24842) Béka 3: ezt is írtam már
a magokat kell nézni
-
Gerisz
addikt
válasz
djculture #15316 üzenetére
De mit csinálnak vele? Leveszik és elteszik télire? Nem hiszem.
Én nagyon örülnék ha már régen lehetne kapni az újakat és nem érdekel meddig marad a régi, ha nem lehetne kapni azt se bánnám. Llanonak meg nem tud konkurencia lenni, csak majd nem veszik meg a Llano mellett akik értenek hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Revolut
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest