Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Hencso
üzenetére
Jaj régi szép idők amikor még hetekig kellett ( lehetett ) állítgatni hogy kihozd a maximumot a prociból
Manapság meg azon kell matekolni hogy ne főzze szét magát
Én is egy Saber-ben hajtottam a 8320-at először egy 240 AIO vizzel ( sajnos megpusztult három év alatt , nem ajánlott vétel ! ) aztán egy dupla tornyos Scythe Fuma 2 ! Nem volt egy gold chip de nagyon adta
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Hencso
üzenetére
Sajnos ez a szép jövő , vegyél újat dobd el a régit , ne tuningolj , ne piszkáld , ne gondolkozz , ne ellenkezz ne csinálj semmit , csak költs és legyél jó vásárló !
De persze én még egy régi világ embere vagyok egy analóg csávó a digitális világban
de nincs gond lassan kihalunk és a tietek lesz a ...... mi a f@sis ? Ja a nyakörv
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Hencso
üzenetére
Én se 4800-on használom csak 4,5 GHz mert ott már melegszik mint a kazán de játszani azért kehet nem ?
Egyre jobban útálom a Ryzent nem magát a platformot hanem a felhaszálói hozzàlást ami kezd olyan lenni mint régen az Inteles metódus hogy mindenki hükye aki nem zinteles !
Nem fogok mosogatógépet se venni mert a reklám szerint ha kézzel mosogatok megölöm a földet !
És nem veszek Teslát se mert kiütést kapok a rajongói hisztériától !
10-20 ezret rátolok a gépemre de 200 ezret nem engedhetek meg mert akkor nem tudok kaját venni !
Lehet hogy egy használt A350 lap meg egy 1600 rizsa valami vacak 2600-as RAM-al kijön 100 ból de minek !
Egy B450 lap 2600-as rizsa 3000-es RAM meg drága és akkor még VGA táp , ház stb !
A húsz éves kocsimat se cserélem le egy 15 évesre hogy egy kicsivel jobb legyen nagyon sok pénzből egy 10 évesre meg nem tellik , ezért megvárom amíg huszonöt lesz és akkor veszek egy 15 évest !
De nincs harag
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Hencso
üzenetére
Igazából én is évek óta csak 4,5 GHz-en használom 1,425 volton , most néztem hogy Wolrld of Warship 4,7GHz 1,475 v ( vagy valamivel kevesebb mert faragtam a feszkón offset +0,137500 ) 54 °C
Holnap lejebb is veszem nem kell az utolsó cseppet is kifacsarni a vasból mert manapság egy új gépet összerakni majd 600,000 kőkemény forint
-
jokeph
nagyúr
-
M0ng00se
őstag
válasz
Hencso
üzenetére
nekem is ket tornyos hutesem van, kar hogy lassan ertelmet veszti a mai modern processzorok miatt.
amd fx 315 mm² magmeret
Zen 3 80.7 mm² (ketszer ha 2 ccd-s) + 125mm² io chip de ez elenyeszo hot termel
sokkal kisebb helyrol kell elszallitani a hot a hutesnek, ami ugye nem tul jo, de ez a helyzet a kis nm miatt..
intel talan egy fokkal jobb huthetosegben leggel, mint az uj ryzenek... -
jokeph
nagyúr
válasz
Hencso
üzenetére
Pöpec !

Nálam így nézett ki az RX 480-al:

GTX 1070-el + még egy 3 db-os HDD tartóval:
A képek sajna gyenge minőségűek lettek, de azért a lényeg is is látszik (ez a fő gép - aláírásomban).

+1 a ráadás, kis erőmű (Asrock Fatal!ty AB350 Gaming ITX/ac lap, R3 3300X Warith Prism RGB hűtővel, 2*16 GB 3200CL16 Aegis, Gigabyte Windforce OC RX 460 4 GB, Aerocool Atomic kuckó, Corsair VS 350 táp):
Az utolsó képen még az Asus Strix R9 380 4 GB OC VGA volt benne hagyományos elhelyezésben, kezdés gyanánt.

Az FX-es gép meg anno így nézett ki:
#77888Hencso:
Mind a 2 gépben EZT a riser kábelt használom.
#77889DarthSun: Köszönöm.
Amúgy jó az észrevétel, nemrég cseréltem monitorokat, az előd monitorok világosszürke széles kávásak voltak, azokhoz lett anno passszintva.
-
DraXoN
addikt
válasz
Hencso
üzenetére
nem mindet éri meg megrendelni, nekem is csapágyas volt a vetni a Red Devil RX470-en ... kb. 12eFt lett volna szállítással a csere venti... inkább csináltam "szörnyet" a kártyából (cserébe még halkabb és hűvösebb is lett, persze kicsit több helyet foglal így). [kép] (2db 9cm helyett 3db 8cm-es venti, ráadásul nincs rajta így műanyag borítás, valószínű azért hűvösebb IDLE is, így közelébe se megy 60C-nek ahol bekapcsolna a venti.. videónézésnél előfordult korábban a ki-be-ki-be, most nem)
-
jokeph
nagyúr
válasz
Hencso
üzenetére
Nem rövidek.
Addig nem is volt gyanús, amíg az RX 480 mellé nem raktam...
Szerencsés helyzetben vagyok, nem kell alátámasztanom, mert a házban vertikálisan van a GTX 1070 elhelyezve riserrel, a ház saját masszív (TT View 37 ARGB) holderében.
RX 480: Igen, piacra dobhatnám akár, de:
nem teszem, mert kell a VGA, még így is kevés, kéne még egy valamilyen ilyen tedd ide-oda darabnak, 4 konfigot hajtok egyszerre, + van egy 5. VGA nélkül tartaléknak (R5 3600X+X370 CH VI Extreme + 4*8 GB 3600CL17 TT Corex31 Riing házban - ez volt az előző fő gép, lehet inkább ezt kéne piacra dobnom.
)#77878erer1000:
Jó megoldás.
Anno hálópartyn beállt az Inno 3D GeForce 3 Ti 200-am gyári pici propellere, de hát a party nem állhat meg (WarCraft3+COD1/UO), kibontottunk pár sört, meg egy döglött tápot, annak a 8 cm-es ventijét tettük rá, zsugorcsővel felhúzva, csendes is lett meg abszolút hűvös is, fel tudtam tolni 3 Ti 500 szintre közel.
-
erer1000
őstag
válasz
Hencso
üzenetére
Kicsit gyűlöllek titeket.
Eközben az én 1050Ti-omnak csapágyas lett a ventije, pár százas fordulat mellett is olyan hangja van hogy az egész ház zeng, szóval kikötöttem a ventit, és egy gépház hűtő ventit gyorskotozovel kellett a kártyára rá gányolni 😅😅
Ilyen árak mellett nem vagyok hajlandó kártyát venni, meg amúgy sincs baja magának a kártyának, szóval ideiglenesen ez a hűtés is lehűti. -
jokeph
nagyúr
válasz
Hencso
üzenetére
Üdv a klubban.

Sapphire Nitro RX 480 8 GB-at váltottam tavaly nyáron Asus ROG-STRIX-GTX1070-O8G-GAMING-re (elméletben ez az egyik legerősebb sima 1070-es, helyben le tudtam tesztelni, doboz nélkül 67k volt).
A Ti meg erősebb még, lesz difi.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Megtartottam az RX 480-at, az most vándor VGA az s2011 és az s1366-os gépek között.
Csak azt bánom, hogy nem vettem rögtön még egyet.
-
erer1000
őstag
válasz
Hencso
üzenetére
hát amúgy ha létezett volna olcsóba 64GB szett DDR3-ba, illetve a 2020-21ben kiadott kisebb játékok annak elenére hogy UE4 vagy Unity, nem csak 3-4 magig skálázódnának, akkor eskü sokáig laknám még az FX-et.
valheim is hű de friss, az 1050Ti 50-60%on se pörög, de a CPU 25% , és arcomba tol a játék 25fps-t.
könyörgök, ha legújabb játék motorokat használnak, hogy a viharba nem lehet végre minden magot kihasználni?
CAD a másik fájdalmam, már 2003 óta vannak több magos CPU-k, de az összes CAD szoftver 1 szálon pörög csak
-
válasz
Hencso
üzenetére
Szép ! Az RGB bill is. Én is azt használok, praktikus. Sokan utálják az RGB- t, pld egy kollégám is. Kérdem hogy akkor sötétben hogyan használod a billentyűzetet ? - válasz - sötétben is látom

Mondjuk LEDszalagot nem teszek bele, bár a lehetőség adott, a CPU venti Aura csatija Y elágazású, és 37W- ig jó, a lap manualja szerint. Nekem elegendő a 4db 12cm világító venti, a képen 3 látszik, a 4. az előlapban.
-
válasz
Hencso
üzenetére
Jó, mondjuk Te komolyabb konfigról upgradeltél mégkomolyabbra
. Én csak azért vettem az 1600- ast, mert a B450 lapot ajándékba kaptam. Viszont kompletten megtartottam az FX gépemet is. Jelenleg is arról vagyok. A Zen- ben ugye még retro video
van, csak hogy adjon képet, és le tudtam próbálni a garos alkatrészeket, beüzemeltem a gépezetet, videora vár (most nincs kedvem venni
). Ha meglesz a videokártya, akkor ő lesz a főgép.
Az 1600- ast is csak azért vettem meg, mert az egyik online piactér a nekem lélektani határ -50k- alá vitte az árát. Érdekes egyébként, a 14nanos Zen1 1600- as meg maradt drágábban
.(#77814) DraXoN + (#77816) mtomi95 : ne komolytalankodjunk tisztelt kollégák
, én is RGB kedvelő vagyok, olyannyira hogy nemrég vettem egy mini LED-disco-gömböt is
, akkora fénye van hogy nagyobb hangulat az 5x4- es szobában, mint a régi diszkókban. -
M0ng00se
őstag
válasz
Hencso
üzenetére
saját cinebench r15 mérés (egyszál órajel, egyszál pont, többszál órajel, többszál pont)
26%-kal gyorsabb a gyári 1600-zas ryzen egyszálon, az 5ghz-s fx-hez képest.
Lassan el kell engedni ezt atémát, mivel kb egy árba kerül egy ryzenes (AMD vonalon maradva) konfig mint az FX. Ráadásul a fogyasztás is sokkal kisebb amit tudom, hogy nekünk nem drága, de a pazarló fogyasztás a bolygó számára igen... -
válasz
Hencso
üzenetére
Szívósak az alkatrészeid

(#77568) Caddigan : lap már nyírt ki procit nálam. Az előző tulaj a lap kiszerelésekor, nem emelte meg, végigszántotta a rézbakon az alját, összeértek a vezetékek. Működőként kaptam, aztán a proci egyik jelpinje tápot kapott. Az ellenkező eset pedig - egy rossz K6-2 proci elfüstölte a fesszabályzót az SS7 lapon, de csak az szállt el, kicseréltem, azóta is műkszik.
-
válasz
Hencso
üzenetére
Igen, persze, csak a kisebb FSB emelés után ennyire állt be, aztán úgy is hagytam
, mivel stabil. Nekem elegendő a 4GHz, régi gamekhez ok, sőt általános használatra custom Win profilt használok 2.4GHz fix proci órajellel.Feszt nem emelek, 4.6- ra nem teszem, úgy idővel degradálódhat a CPU/chipset/VRM, ismétlem magam - fontosabb a stabilitás.
-
DraXoN
addikt
válasz
Hencso
üzenetére
másik kábelt próbáltál?
nekem volt, hogy egy évekig jó kábel, egy költözés után (nagyon össze se lett tekerve), megadta magát, és a hiba csak annyi volt, hogy "random" fekete képernyővel indult a gép és csak a hangokból lehetett hallani, hogy a rendszer "elindult" rendesen. De néha meg még is ment.. csak úgy minden 2. 3. alkalommal játszotta el ezt ...jobban elolvasva a végét, valószínű igen, mert többféle porton is nézted.
Ez alapján, a VGA a másik PCIE portba rakva rendesen működik?
a felső portban nincs semmi életjel OP előtt se? Illetve, nem lehet valami "dzsuva" a portban (mondjuk por jutott bele a régi kártya kivételénél, és az új berakásánál). -
Azharel
aktív tag
válasz
Hencso
üzenetére
Leszedtem a hűtést a vrmről meg átnéztem rendesen a lapot, semmilyen nyom nem látható. Azért is furcsa mert gyakorlatilag soha nem volt túlfeszelve, sőt alul volt és úgy ment 4ghz-en 6 évig. Váltottam am4-re azóta, csak azért a proci még ér valamit legalább azt szeretném eladni, de így hogyan ? Nem tudom hibás vagy sem. Arra gondoltam veszek a neten egy 2 magos am3 athlont, találtam is 1400ft-ért
de hát ha nem megy az alaplapban akkor sem lehetek benne biztos, hogy az fx túlélte. Amúgy meg az előző asus lapom is pontosan ugyan így döglött meg, abban egy phenom x6 volt soha nem volt húzva. Ott a proci túlélte. -
DraXoN
addikt
válasz
Hencso
üzenetére
Szerencse is kell ahhoz, ki meddig jut az adott cpujával.. az én 8320asom még 8+2-es lapban se megy egészséges feszültséggel (1.5V) 4.2 felé ... 1.55 kell a 4.3Ghz-hez, és ott fűt is mint a pokol kemencéje (egy ilyen hűtő: [link] ) a gyári helyett egy erősebb, dupla fordulatú ventilátorral nem tudja 70C alatt tartani ha "beindul" a CPU (és ott már elég hangos a ventije .. a gyári halk, de ott a 80C-n is túl volt)... a hűtő talpa "lapolva" és polírozva és ráadásul "folyékonyfém" van cpu és hűtő közt... ennek ellenére vannak ezen hőmérsékletek ha megkapja a feszültséget is ... volt egy merész tesztem 1.65V-al, 100% ventilárorral (push-pullban).. hát zajos volt és 4.5 felé akkor se jutottam (stabil nem volt.. csak asztalig jutottam, de ott is 70C+ volt csak alapjárattal) ... ez egy "hulla" modell (bad luck)...
Jó lenne egy másik CPU, de nem igazán éri meg ebbe beinvesztálni (hacsak nem "tuti tuningos" darab)... -
M0ng00se
őstag
válasz
Hencso
üzenetére
3 ventivel használom, 2 gyári, 1 noctua 14 cm industrial fan. Bárcsak lenne légkondi, negyediken vagyok. Nyáron gáz a helyzet mert volt ,hogy 70 köré ment a maghő aminek papiron 61 lenne a max. Annyira nem aggódok érte. Bár 4K rendernél a 80°c-t is nyaldosta, de a lap nem oldott le
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
M0ng00se
őstag
válasz
Hencso
üzenetére
Nekem 1 éve van meg a proci, azóta 5Ghz-n nyúzom 1,560V-tal. Még mindig tartom azt az álláspontot, hogyha sok mag kell egy alkalmazásnak akkor helytáll a cucc, bár ez talán minden sokmagos (4+) rendszerre igaz.BF5 betaval játszottam, az mind a 8 szálat maxra tudta terhelni (bár gyanítom, hogy mesterségesen "túljáratták a procit), GTX1060-nal hiba nélkül futott, medium-high körül 1080p-ben. Annyi negatívum talán van, hogy nyáron eléggé izzad
-
jokeph
nagyúr
válasz
Hencso
üzenetére
Szerintem is a kockán múlik a siker oroszlánrésze.
Én úgy néztem, hogy 4,2-nél ébred az "erő", 4,4-en már nagyon jó, viszont a 4,5 és 4,6 között már alig van difi teljesítményben, fogyasztásban és melegedésben annál több.
Én R9 380-at (is) használok, most már 3 éve. A CPU-val ellentétben a VGA-t nem tuningolom, hanem ha kevés, akkor csere (5 éves HD 5670-et váltott az R9 380).
Nyugodtan tedd mellé azt a 1060 6 GB-ot, ha FHD-n nyomod, újabb címekkel (vagy ha érdekel a freesync, akkor egy Vega 56-ot. )
-
jokeph
nagyúr
válasz
Hencso
üzenetére
+1.

FX 8320e 3,2@4,6-ot ment nálam 24/7-ben (Turbo OFF, TDP limiter OFF, Cool & Quiet és társai engedélyezve), természetesen mind a 4 modul aktív volt (8/8), méghozzá egy közepes 6+2 fázisos MSI 970A Gaming Pro Carbon lapban, 1,47 Volt Vcore-al (hiába emeltem, efelett hibázott az IBT/LinX), Cooler Master Nepton 140 XL játékvízzel (akkor még a BQ Dark Rock Pro 3 hűtőm nem volt meg, az most tökéletesen csendben hűti az s1366-os XEON X5677-et 3,47@4,6 GHZ).
Idle 35 fok, játék 50 fok, bencmark alatt max 63 fok.
-
BlindMind
tag
válasz
Hencso
üzenetére
Azt a 4,6-ot kicsit karcsúnak érzem sima léggel elmegy 4,4re egy 8350 de még időnként 4,6ra is közepes vízzel megvan az 5 , egyedi épített vízzel még talán több is....folyékony nitróval meg ha jól látom inkább a 8..
[link]Jah és itt ha jól látom a top 5-öt mind Formula Z...

-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Hencso
üzenetére
Én nagyon meg vagyok elégedve ezzel a " szar " játékvízzel komoly hűtőteljesítménye van :

Amúgy nekem is gyanus volt hogy jobban melegedik a procim mint a régi lapban ezért megbontottam :

Nem volt jó a pasztázás , egy újabb módszert próbáltam ki amikor a pasztát egy bank kártyával elhúzom hogy ne legyen olyan vastag , de úgy látszik elégé hullámos a proci kupak , konkrétan középen van egy púp és kitart ezért nem jól fekszik fel .
Vastagabb pasztázással nyertem három fokot 4,8GHz-en 1,512v-on -
jokeph
nagyúr
válasz
Hencso
üzenetére
Nem minden kompakt szar, csak kevés belőlük a jó. Amiket irtam hőfokokat, az 100%-os terhelésen, az összes magra értve van.
Átlag felhasználás alatt 40 fok magassága, játék alatt is 50 fok.
Cooler Master Nepton 140 XL -em van, a gyári 140-es spéci venti helyén a TT X31 Core Riing ház 3. 120-as ventilátora van, ami azért korántsem bir akkora légszállitással.

-
jokeph
nagyúr
válasz
Hencso
üzenetére
Nekem is "kompakt viz" van, mégsem produkál kilengéseket, nem hogy ház méretűeket.
4,5-ön és 4,7-en sem ugrál a hőmérséklet. (max 65 fok volt 4,7 GHZ-en, kapott még egy ventit, igy már megált 61-nél.

IBT kifagy, de én azzal már nem foglalkozom, minden más teszt lefut és a játék is hibátlanul megy.
-
pmcklan
kezdő
válasz
Hencso
üzenetére
A házam Zalman Z3 Plus Black, Amiről a net két féle adatot közöl. 155mm és 160mm. Fogalmam sincs hogy melyik a valós. (nem bontom meg így nem tudom honnan célszerű megmérnem, a ház oldala viszont domború)
Ami a leglényegesebb szempont az hogy a RAM felől szívjon, mert a VGA elég közel is van meg egyébként se arról kéne hűteni magát. (És valószínű jobb hűtő se segítene sokat ha ugyan ebben a pozícióban van) -
lee56
őstag
válasz
Hencso
üzenetére
1. Ezért írtam hogy ez már gyakorlatban is bizonyított (jó igaz nincs nagy felhasználóbázisa)
2. Az hogy neked rossz tapasztalatod volt a gyártó valamelyik korábbi lapjával, nem tartozik a tárgyhoz, egyéni szocproblem. Jó akkor te nem veszel tőlük már soha semmit, értettük..
3. Ryzen vs FX szintén nem tudom hogy keverted ide, most egy alaplapról beszélgettün...
4. Már most elég sok a 8 szálat megmozgató játék, szépen fejlődnek a játékgyártók ebben, 1-2 évvel ezelőttihez képest én viszonylag nagy fejlődést látok, mondhatni kevésbé érzem gyengénk az FX-em mint 1-2-3 évvel ezelőtt, azonos frekvenciaszinten (azaz tuningot nem számítva is). De ez a kérdés sem tudom hogy jött az alaplaphoz?
5. PCIe-4 fejlődés.. Senki sem szorít pisztolyt a fejedhez, hogy válts, de azonnal, főleg hogy valódi haszna sokáig csak szerver szinten lesz kihasználható. És szintén nagyon messze vagyunk az alaplap és most már FX témától is...
-
lee56
őstag
válasz
Hencso
üzenetére
"Viszont Asrock lapod nem hiszem hogy igen csak acélos lenne!!!"
http://www.asrock.com/mb/AMD/970A-G3.1/index.hu.asp?cat=Specifications
Ez már nem "az" a tipikus asrock alaplap (csupakisbetűvel). Ha csak fele olyan jó mint papíron (és a gyakorlatban is bizonyít itt már pár embernél..), akkor is kb a valaha csinált legjobb lapuk AM3+-ra (8+2 DIGI VRM, FX9 support, M2, USB 3.1 stb). Még viccelődtünk is hogy egyetlen baja, hogy elkéstek vele egy hangyányit.

A leg viccesebb meg, hogy már újonnan sehol nem lehet kapni, úgy tűnik leállították a gyártását.. Ki érti ezt?

-
DraXoN
addikt
válasz
Hencso
üzenetére
Nagyon elméleti síkon:
az mondanám elsőre, tápegység.. ha régi lehet már "határon" ment.
Gondolom ki lett húzva takarításkor a konnektorból, és amikor újra kapott feszültséget "elvesztett némi erőt" abból amivel már eleve csökkent.. és így nagyobb terheléskor újraindul.Esetleg érdemes megnézni más jellegű terhelést mondjuk nem játék hanem csak cpu-t terhelő dolgot (pl. ibt vagy prime95).
Majd utána videokártyát tesztelni mondjuk egy Heaven benchmarkkal..Ha mind2 esetben "levág" akkor (bár akár előtte is) kilehet próbálni egy másik tápegységgel..
Ha másik táppal is rossz akkor a memóriát érdemes tesztelni..De a továbbiakban szerintem egy másik topicban kellene kérdezned.. ez itt erősen off (másik platform).
CPT.Pirk:
Nem is gondoltam volna, hogy halk a Titán ventilátor (enyém se volt az).. de "klasszikus" már
-
Slavia
aktív tag
válasz
Hencso
üzenetére
Igen látom rendelkezel fx procival csak éppen phenom 2 prociról kérdeztél szóval persze kérdezd csak meg hátha tudja valaki mi lehet a baja.
(főleg olyan esetben amiről semi konkrétumot nem írtál csak lehet meglögtték takarítás közben,és már többször újra raktuk a hétvégén.) De persze állj neki a fél ódalas válasznak hogy megmutasd mégis jó helyre írtál és akkor a következő fx tulaj aki fx problémával, vagy kérdéssel jön görgethet fél napig. 
-
jokeph
nagyúr
válasz
Hencso
üzenetére
Hát, ízlések és pofonok.

Nekem tetszik az MSI Carbon.

Jó házban van, jó a WRM (igaz nincs digitális vezérlése, mint az elit lapoknál, de erős és tartja a feszültségeket), nincsenek túlmelegedési problémáim.
Az alaplapi hűtőbordák normálisan fel vannak fogatva, nem bolhával, hanem csavarozottak.
ASUS deszka az aláírásomban, pedáns darab (meg volt még pár s478-asból, azok is ott voltak-i845PE, i865,i875 chipsetesek).
-
-
Eclips21
őstag
válasz
Hencso
üzenetére
jah hogy cl11 gyárilag azt hittem csak auto időzítésen futtatod, mert nekem is 1866-os ramjaim vannak de gyárilag 9-10-9-27-el mennek (el volt a legolcsóbb ram anno 11k volt
)ha már itt tartunk 9-10-8-27 ez valami anomáliát okoz? IBT lefut de valami nem kóser a rendszerrel rendesen érezni
még max-on is futtattam 4 kört, ez az 1. és 3. számnak egyeznie kell? ja meg azt vettem észre semmit se ér a fesz emelés egy fikarcnyit se lehet a ramot jobban húzni 1,68-ig játszottam vele de 2400-on nem bírtam elindítani -
Leon77
őstag
válasz
Hencso
üzenetére
"drak rock pro 3 al ..." nem volt célom. Nekem épített vizem van, ha olvastad és csak a szemléletesség kedvéért osztottam meg a történetet. De a dark pro 3-at sem érdemes egy rendes vízhűtéshez hasonlítani...
Amúgy 4,6-on neked milyen hőfokaid vannak ibt vh 10 kör alatt? Lefut rendesen?
-
Leon77
őstag
válasz
Hencso
üzenetére
Persze, hogy nem fut le. Én is shotolhatnék 5,3-as HW infot, mert a windows betölt, de első tesztnél halál.
Viszont nekem megy 4,9-en 0-24 ben a 8320 és "csak" 1,44 voltot kap, de ibt vh alatt kacsingat a 70 fok felé úgy, hogy épített vízzel hűtöm. Ugyanez a kocka egy CM 212 evoval 4- nél nem tudott többet, mert mert a füst 80 foknál kopogtatott a cpu kupakján és nem akartam, hogy kijöjjön.
Szerintem a 4,9-hez kell jó hűtő, szerencsés kocka és sok tesztelés a beállítások terén. Amúgy a vrm hűtés nekem is jó a lpon, de ha nem tettem fölé ventilátort( egy 8-as volt felette), akkor bizony droppolt (már vizezve van az is).
-
Omli85
őstag
válasz
Hencso
üzenetére
Hát nem tudom én épített vízzel alig tudtam megfogni 65 fok környékén ibt alatt
hosszabb videó encode (3-4 óra) alatt is bekúszott 60 fok közelébe 1.488v mellett.(#71966) hundai : nem a feszt sokallom
hajtottam én 1.560v-vel is az enyémet pár bencs erejéig 5GHz-n
de oda már a víz is kevés volt combosabb terhelésre
. 1.5V mellet azért meg tud szaladni a hőmérséklet igen hamar aztán nehogy kijöjjön a meghajtó füst valamiből
. -
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Hencso
üzenetére
1. 8Gb ram már néhol nem elég... Mostanában eleget monitoroztam, és sok esetben belefutottam a 10Gb+ ban 1440 es felbontásban.
2. Inkább vegyél normális vga-t az fx mellé, mint fordítva és jársz 1440ben. Ott nem lesz cpu limited. (amikkel én játszok mostanában azzal az 1070 em gpu limites, pedig 2050 ig boostol)
3. Mire ideér, teljesen fölöslegesen számolgatsz, az a 120 inkább lesz 160... Magyarországon élünk... sajnos. -
pajav8
tag
válasz
Hencso
üzenetére
sajnos "ez van itthon". Pont azért lett ez beszerezve mert elvileg ez képes kihajtani egy 9590-et... utólag belegondolva egy intellel jobban jártunk volna. szóval a jelenlegi alkatrészekből kéne valami működőképest kihozni.
A gép nem játékra van természetesen, fejlesztenek rajta a kollegák.
Jakuskacsa: egyenlőre 1.45 v-on megy, bár terhelés alatt valami ciripel(talán az alapi vrm).
-
Omli85
őstag
válasz
Hencso
üzenetére
Ezek még mindig nem hivatalos árak amúgy tudtommal
.
Nem tudom mit húzzák az időt
. Mondjuk a nagy 8/16-os modellek 1700X-től felfelé itthon tuti el lesznek szállva árazás terén értsd 100K+ lesz az alja szerintem :/.
Mondjuk az a "visszabutított" 1700 elég jó vétel lehet mert gyanítom csak az órajel miatt kapta azt a TDP-t szóval sanszos, hogy hasonló órajeleket ki lehet hajtani belőle mint a többi modellből ha nem foglalkozunk a fogyasztással. Ami meg őszintén kit izgat ?
Kötve hiszem, hogy többet húznának be ezek mint most a 8320 1.5v környékén
... -
válasz
Hencso
üzenetére
Nem tudom itt a topikban pipo112 nek van hd 15 je és ö is most killodik a BQ Dark Rock pro 3 al ....
nekem minden zökenö mentesen megy ment a felszerelés is az N HD15 nem tudom mennyivel jobb nem ált modomba tesztelni én jó áron jutotam hozzás a BQ hoz hozzá teszem eladtam az enermax liqmax 2 240 est és anak az árábol vetem a BQ használtan .... anyi h nincs mega doboza de az összes szerelő cuca megvan szoval innentől kezdve nem érdekelt nagyon a dolog.. max még akasa viper ventiket szereznék be aházba de ugye az is sok gubába fáj... -
Askformore
senior tag
válasz
Hencso
üzenetére
Nálad mit takar az hogy LP? csak azért kérdezem, mert az általad írt HyperyX Predator az ekkora, ami nekem van HyperX blu, az meg ekkora. Valamint a másik ramom ilyen méretű. A predator az gondoltam, hogy nem fér be, az én sima kingston ramom tuti bemegy alá, a hyperX blu a kérdés, mert az kisebb, mint a predator, de nagyobb, mint az LP ramom..
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honeywell DCR313N elemes kapucsengő
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
de nincs gond lassan kihalunk és a tietek lesz a ...... mi a f@sis ? Ja a nyakörv

, mivel stabil. Nekem elegendő a 4GHz, régi gamekhez ok, sőt általános használatra custom Win profilt használok 2.4GHz fix proci órajellel.