-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
FoLey-v
addikt
-
Od!3
tag
-
-
lee56
őstag
válasz
Omli85 #71663 üzenetére
Köszönöm a kis norbi-updétet, remélem a többiek is elnézik a kíváncsiságomat, bár túl sokat nem szeretnék ezzel offolódni itt, van saját fórumja is, végtére is.
Ahogy olvastam nemrég, kb 4GHz a fájdalomhatár itt, afölött kezd el itt már nem is négyzetesen hanem inkább köbösen emelkedni a feszültségigény.
Alapból alapbeállításokban mennyi volt a feszültség? Erre nem válaszoltál. Rögtön tuningoltad amint beléptél a BIOS-ba mi?
A volt érték is érdekel de főleg az hogy itt már jobb-e az automatikus alapfesz érzékelése a lapok/biosok által, nem csinálnak nagy túllövéseket mint a hírhedt FX-esek, amiket már jól ismerünk sajnos.
-
Darkylmx
tag
válasz
Omli85 #71646 üzenetére
Az alaplapom tud 140W-ot. Bocs, csak ha szükséges akkor később szeretném majd a legtöbbet kihozni belőle. De akkor most kiderűlt, hogy erre nem fogok választ kapni, mert senki nem tudja. És nem a villanyszámla érdekel. De ha egy proci mondjuk átlagban 5-10W-al kevesebbel beéri ugyanahoz a frekihez akkor az egy jobban sikerült proci. Mert mondjuk újabb széria, ujabb stepping. És azt gondoltam talán lehet tudni, hogy melyik széria ez. De ezek szerint ez teljesen zsákbamacska.
-
Darkylmx
tag
válasz
Omli85 #71643 üzenetére
Akkor máshogy kérdezem. Melyik szériához kellettek a legjobban sikerült procik? Melyikhez volt szükség szigorúbb válogatásra. 8310, 8320, 8320E 8370, 8370E és ha esetleg a legjobb sorozat kimaradt volna akkor annak a tipusszáma érdekelne. És egy nagy átlagra kérném a választ. Tudom, hogy darabonként lehetnek, sőt vannak eltérések, de ha mindből mondjuk 100-at vizsgálunk, melyik megy el a legkevesebb fesszel/átlagos teljesítménnyel 4GHz-en, vagy amennyi a max 140W TDP-be belefér, talán 4,2GHz.
-
Darkylmx
tag
válasz
Omli85 #71640 üzenetére
Megnéztem, bele megy a 8320E. Szóval azt mondod, hogy ez a proci 4GHz-re húzha kisebb fesszel menne? Persze tudom, hogy ez csak néhány wattot jelentene, de ha igen akkor egy 8370E vagy méginkább egy 8310 nem lenne jobb? És az, hogy mi mennyire került azt most ne nézzük. Tényleg csak az érdekel, hogy 125W-ból a legtöbbet kihozzam.
-
Darkylmx
tag
válasz
Omli85 #71634 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséged, kerestem és találtam jópár fx-el foglalkozó topikot, csak pont ezt nem. Jelenleg egy phenom II x6 1065t van ami teljesen kiszolgál. Főleg zenére használom a gépet, néha videóvágás. Játszani csak battlefield-el. 2.7GHZ-en zakatol és semmi bajom vele. Nemrég cserélem alaplapot mert kissebb hibái voltak, + DDR2-es. Nekem meg volt Garanciába kapott 2400-as DDR3 így vettem egy Crosshair V-öst. Mivel a procim szorzózáras ezért a ramokat nem tudom 2400-on járatni. Ezért gondoltam Proci cserélem, de akkor már amit a lap bír. És mivel elvoltam 2.7GHz -en és a villanyszámlát meg a gépben lévő meleget se akarom nagyon növelni ezért döntöttem a max.125w TDP mellett. És ha a 9590 válogatott széria akkor az lesz a megoldás. Később még ha kell vissza tudom tenni 4,7-re. Csak mivel a 8370-et későbbi dátummal láttam, meg azt tuningolták 8GHz fölé ezért azt hittem az a későbbi stepping.
-
Askformore
senior tag
válasz
Omli85 #71591 üzenetére
Ezzel én is tisztában vagyok, csak az okát nem sikerül kideríteni már vegy fél éve.. a hűtő először egy CM 212 evo volt, majd egy Dark Rock 3 (78 fokos volt télen SW BF alatt a proci, adtam is el...), most meg Enermax Liqmax II 240, és ezzel is melegszik. Most visszaraktam minden bios defaultra, megint lenyomtam fél óra Divisiont, most 1.404v-ot kapott a proci, cserébe 2 fokkal hűvösebb volt, mint 1.296v-on (ugyan az a küldetés)....mondjuk így nem is droppolt észrevehetően.. lehet kevés a fesz, amit korábban a 4,3-hoz belőttem? Nem vállalná valaki egy sörért (vagy kettőért) hogy eljön hozzám és megnézi, hogy mi a rák van vele?
-
ZyarraQT
csendes újonc
válasz
Omli85 #71562 üzenetére
Szia!
Hát Én is Gratulálnék!!!
Olvasgattam én is sokat a ryzenről, sőt nyilván vártam is, de valahogy engem még nem győztek meg a tesztek stb..., illetve nyárra jön valami komolyabb is az AMD-től úgy tudom..., illetve vaszleg a alaplapokkal van még a gond...
Nem negativan szántam csak egy megjegyzést szerettem volna közölni, remélem minden úgy alakul a gépeddel, ahogy azt kitaláltad fejbe!
peace, pacsi!
-
RPka91
tag
válasz
Omli85 #71506 üzenetére
Nem lenne rossz, ha hűs is maradna..
Esetleg mit lehetne még beállítani? NB feszültséget 1,2-re raktam, ramot csak annyit húztam, hogy 1600 helyett 1866, de az szerintem úgy sem fontos.
Esetleg még annyit megpróbálok, hogy a megcserélem a házventit meg a proci ventit.. Talán egy próbát megér.
-
RPka91
tag
válasz
Omli85 #71501 üzenetére
No, szereztem Arctic MX-2-őt, újrapasztázva már lement ~59°C-ra. Ezt 1,3V-al karöltve, 4,5GHz-en.
Ahogy nézem, a hővezetése 5x jobb, mint amit eddig használtam, s nagyjából 5°C-ot nyertem is, ebből kiindulva, ha jövő héten megjön a Hydronaut, akkor az még 5°C-ot fogok nyerni..
Amúgy, lekvár helyett friss gyümölcsöt kellene a proci és a hűtő közé rakni, megfőzné magának a lekvárt..
-
RPka91
tag
válasz
Omli85 #71497 üzenetére
Kipróbáltam az IBT-t, 1,3V, 4,5GHz, 1.,2. körben 70-72, 3-ban 75, 4-ben 80-fok, ott már throtlingolt.
Egy 1,2W-os hővezető paszta lecserélése mondjuk egy MX-4-re, vagy egy Hydronautra okozna változást?Szerintem azért ennyire nem lehet rossz a Macho 120. Vagy ennyire nem sikerülnek jól a pasztázások.
-
lee56
őstag
válasz
Omli85 #71409 üzenetére
Tesókáim
Ráadásul csak hogy végképp elbizonytalanítsalak titeket, a fázisok száma sem jelent sokat, így önmagában legalábbis. Gyártón és lapkategórián belül talán, azt lehet merni állítani nagyfokú bizonyossággal, hogy a 4+1 nél sokkal jobb a 8+2, de kb ennyi, ugyanis rengeteget számít az adott fázisok minősége, és a VRM egyéb komponensei sajnos.
Hogy mondjak egy hülye hasonlatot, kb olyan lenne mintha két 8 (+2 csak hogy a pédádnál maradjunk
) hengeres motor teljesítményét hasonlítgatnád egymáshoz, miközben arról hogy eléggé különböző hengerűrméretűek, arról nem tudnál semmi konkrétat.. Remélem azért legalább nagy vonalakban érthető voltam..
-
leviske
veterán
válasz
Omli85 #71280 üzenetére
Nem irigység, vagy ilyesmi, de a Ryzen már kapott saját topikot. Én is tervezek majd az év során váltani, de feleslegesnek érzem ezt az FX topikban kibeszélni.
-
lee56
őstag
válasz
Omli85 #71207 üzenetére
Ááá mint a hivatalos heti (Ry)zen felelősünk, neked elsőként kellene megvenned a csúcsmodellt, hogy ezzel is példát mutass. Nem szabad kispályázni.
Amúgy egyetértek veletek, és nagy +1 a kivárásra. Kicsit reménykedek egy kis árversenyszerűségben is, hátha pár évtized után lesz megint ilyen.
-
ViZion
félisten
válasz
Omli85 #71199 üzenetére
Arról nem is beszélve, h ősi szokás szerint az első szériás lapokkal ki tudja mi lesz... majd ha lesznek rev.2-3 lapok, meg tapasztalatok, akkor fogok csak agyalni, addig álmodozás... Nekem sem érné meg a váltás, mert teljesítménye így is OK, vizes minden, szal. ott még inkább bukó a váltás. de azért az M.2 és a DDR4 érdekel, csak várni kell még, nekem nem fontos, h elsőként vegyem meg... pl. Witcher 3-at is nemrég vettem akciósan, ráérek és reális áron kapom.
-
Whysperer
addikt
válasz
Omli85 #71194 üzenetére
Én nem arra gondoltam szintén megint csak félre értést elkerülve,hogy aki FX-be gondolkdoik vag yaz van neki cseréljen és dobja a ddr3-t meg lapot megcpu. Én mondo marra gondoltam ,hogy Ő 6300-t akarja 8320e-re cserélni és msot eladná a 6300-t és a ryzen megjelenésekor venne egy áresett FX-t
-
lee56
őstag
válasz
Omli85 #70842 üzenetére
Sajna ha tényleg jó lesz, el fogják kérni az árát nincs mese. Abban azért lehet bízni talán, hogy kis adok kapok árverseny bunyó azért lesz most már intel részéről is. És akkor beállhatnak az árak valamivel reálisabb szintre, mert intel mostanában a drágább kategóriákban rendesen elszálltt.. Persze ehhez is kell majd idő, ki tudja mennyi.
(#70845) hobizoli : A maghő csupán kalkulált érték AMD-nél már egy ideje, adj hozzá úgy 20 fokot idle, 10 fokot a terheltjéhez és kb kijön a valós vagy nézd a cpu/socket temp-et, de aztán alaplapja és processzorja válogatja minek hívják éppen, és mennyivel térnek el egymástól.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Omli85 #70689 üzenetére
Nem kell ehhez dx12 sem, ha jól van optimalizálva a játék, fx is simán kihajtsa a belét... De ehhez az kell, hogy legalább 4 szálon terheljen. BF1, meg a DOOM, az pl. két olyan játék, hogy izzik alatta az fx. Crysis-t már n is említsem. Ha erre mozdulna a játékfejlesztés, lenne jövője a régi fx-eknek is. A jövő titka. Az lenne a jó, ha a ryzen 1 szálon és összességében is gyors lenne.
-
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Omli85 #69567 üzenetére
Túl korai. Drága lengyel lányaink a nappalos műszakban visszarángattak, mert annyira be van sózva a seggük, hogy mehessenek polandba karácsonyozni, szóval ahelyett, hogy egyszer ők sz**nának, megint én füstölgök bent egyedül dupla emberes munkára... És akkor ne akarja az ember útálni a nőket, amikor már rég tele a bakancsa velük...
De azért neked is, és a többieknek is: MERRY CHRISTMAS!
-
OP-ToTo
aktív tag
válasz
Omli85 #69309 üzenetére
Jelenleg Win 7et használok. Sosem próbáltam még ezeket az újdonságokat mint win8/win10. 120gbos Samsung 840 SSD van benne C meghajtónak. VLC-t használok. Utánaolvastam kicsit, lehet nem ártana beszereznem egy HDMI 2.0 kábelt. Gondolom nem azt vettem alapból. Igazából kevés az UHD tartalom. Nem nagyon van még mit nézni. Csak zavaró hogy vettem egy UHD tv-t és kihasználni sem tudom. A hűtést tekintve nem aggódok. Egyrészt elég hideg a szobám, másrészt elég jó hűtőm van szerintem. Valami ilyesmi:
De rendeltem a proci mellé egy Zalman CNPS90F-t mert olcsó volt.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Omli85 #69280 üzenetére
Basszus mennyi kell neked pontosan a 4,8-hoz hogy 1.5 felett vagy??
Én még szerintem az 1,48ból is visszaveszek egy pöccintésnyitmert ha már nem fogom IBT-re küldeni vagy Prime-oztatni akkor a game-re beéri kevesebbel is
Nem értem hogy ilyen nagy vízzel hogy megy a 65 fölé? A tiedhez képest az enyém játékszer
Ekkora difi lenne cpuk között? persze van valamennyi de akkor a tied nagyon melegszik..
Amugy meg persze maradok ott ahol vagyok mert innen felfele már nem tudok menni a fene se érti miért -
Plasticbomb
addikt
válasz
Omli85 #69280 üzenetére
Most én feszegetem a határokat, csak most az I5-5675C-n. Azt hiszem, ehhez a procihoz erősebb VGA dukál... A R9 380x 100%on teker végig, le akar olvadni lassan, de ez még csak épp bemelegszik. Ennek a VGAnak a 4k nem világa, de azért 35 FPS-t kitol magából. (43incsen 4k dukál, és amúgy is, az egy másik dolog, hogy a 380X HDMI 1.4et tud csak, szal 4k@30Hz a max.)
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Omli85 #69189 üzenetére
Ugy fest nekem nem lesz thermal radar-om mivel ez egy rev1.-es deszka , sebaj ez legyen a legnagyobb bajom ... na visszatérve a vrm-hez , sajnos rá-mellé-fölé nem fér venti mivel a radiátor és a vrm között van majd másfél centi +- pár milli
Igen azt az Enermaxot használom ami az adataim közt van.
Pár ora game után a vrm max az 63C fok lett az elfogadható még?
Amúgy meg felraktam 1,5re a feszt mivel már nem kapja a cpu stress-eket ,és valami nem kerek.... mert a cpu-m olyan 49-51 fokos max játék közben eddig azért 54-55C megvolt egy 2 óra csapatás után ..Ennyit meg nem hozhat szerintem a thermal grizzly kryonaut vagy igen?! több feszt kap +magasabb orajel és kevesebb az átlag temp és a maximum is?! wtf
/Ez csak játék alatt, - nem prime meg társai!!!/
-
=HG=
addikt
válasz
Omli85 #69152 üzenetére
Sajnálom, de nem lesz diavetítés!
Még az is csoda, hogy a 3 évvel ezelőtti procimról maradtak tesztek...Egy régi vinyón találtam....
Akkoriban is csak dicsekvésből csináltam őket, mert igazából 4,5 Ghz-en használtam...(#69149) Habugi Azért jót nevettem... Szájkaratés!
(#69154) propetya85: Szép eredmény az !
-
Habugi
addikt
válasz
Omli85 #69147 üzenetére
Prime körváltásnál ciklikusan dobja a terhelést mint az IBT, HWMonitor alapján kár hasra esni, nincs százalékos szálterhelés, se egy timer, hogy lásd 3mp-e megy-e vagy 30perce így a Max oszlopban látható adatok sem érnek sz@rt sem.
Jellemzően azok preferálják nagyon a HWinfo64 ellenében akik szeretnének ezt-azt megmutatni de véletlenül sem mindent. Nyilván nem azt mondom hogy HG kolléga vakítani szeretne csak azt, hogy adtok egy átlag 8320ast akkor reprodukálom ezt a shotot csak a max fesz 1.3V lesz 5Ghz mellé.
-
válasz
Omli85 #69018 üzenetére
ki ne várná a Zent énis várom kiváncsi vagyok milyen áral fog debutálni jó lenne 4mag 8szál FX helyet... 8mag 16 szálat feleslegesnek tartom játékra már.. kiváncsi lászek hogy alakul majd az alaplap és a cpu + a memoria árfojam .... world of tanks world of warships el játszom ... sok szor meg fordult a fejemben egy z97 es lap +4570 es i5 nem is érdekel annyira már a tuning...
-
Leon77
őstag
válasz
Omli85 #68867 üzenetére
Nálam anno... szervizben (ott dolgoztam, valamilyen szinten most is) alkatrészeket nézegettünk kb 3-an egy nyitott gép előtt a monitoron. Egyszer csak csatt és vízszintesen elrepült valami... majd sötét képernyő. Az alaplapi videó csip volt úgy, ahogy van lerepült egy pdf megjelenítése közben.
A másik az izzasztóbb volt. Előző am2-es konfighoz vettem egy combosabb ati vgat-t (hd 2900) akkor elég jónak számított. Berakom, első indítás, hatalmas robbanás és egy óriási IC darab repült az arcomba. Na, mondom minden kinyiffant, de csak a szuper 550 wattos magyar tápomból repült ki egyhatalmas fet darab... becsületére legyen mondva, nem ölt meg semmit, tápcsere után minden jó volt.
Amúgy az én gépemben is víz van, de nem tűzoltási céllal
-
lee56
őstag
válasz
Omli85 #68867 üzenetére
"..az mert nem véletlen van vizezve a gép ha kigyullad videó kódolás alatt akkor legalább eloltja magát... talán..."
Aztán majd jöhet a ZEN, ami önerőből felgyújthatatlan, és adhatod el a hűtő/fűtő rendszered
Mondjuk elektronikus rendszereknél valóban jó dilemma : a melyik a jobb eset vajon ha szénné ég vagy ha elázik?
Jah már látom megvolt az e-heti ZEN mantra.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Omli85 #68863 üzenetére
Jó igaz ,a lap a maga kategoriájában és a Hozzáillö procival és hutéssel biztosan kiváló és megfelelö. Én egy kb 4 éves konfigot cseréltem le erre ,nagyon jo vétel volt honapokkal ezelött....a mai napig se bántam meg,de csak azért mert a bf4 már be se köszönt rajta
Persze ha nem huznám vrm határig akkor simán jó lenne alapon még fekszik is neki a 8370. De mikor meglátod a neten hogy hopp ez a proci megy 5,1-5,2 öt is akkor már azért csakcsak benned van a tüske hogy rávegyemem magam a tuningra hosszu idö utan. És igen ekkor jönnek elo a dolgok h a lap egyáltalán nem szereti a kis maga 4+2es vrmel a megcibállt 8370estHa már itt tartunk :Nincs valakinek jo áron egy minimum egy 6+2 vagy 8+2Vrm-es lapja ? Csak nem hagy nyugodni hogy még bent figgyel vagy 5-600 Mhz..
Amugy erröl a Zenre fogok már csak váltani , de ha találok jo áron lapot akkor még egy kis ideig marad ez -
Plasticbomb
addikt
válasz
Omli85 #68598 üzenetére
Ne omolj össze, de...
. Egy hónap, és én is váltok zIntelre, a Zenig. (Maradnék én AMD-n, de hackintoshoz az AMD nem jó alap, és most azt építek, a mostani gépem meg megy öcsémhez., a szomszéd szobába.
Aztán a Hackli mellé jön egy Zen majd, amikorra kézbe is fogható lesz a boltokban.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest