- Yettel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz
.zSoLTi. #72417 üzenetére
Osztom, megjegyzem ha a topicban van mondjuk 100ember akkor ebből 98 óvaint mindenki mást az AM3+os Asrock lapoktól, főleg ha 8/9***-es CPU-ról van szó és/vagy OC-ról, ugye nem véletlenül..
Most ha annak alapján/okán hogy néha beszállingózik egy-két ember és ajánlás szinten szóváteszi mégis az Asrockot majd ebből adódóan követve vagy közvetlenül valaki megveszi az Asrock lapot az megérdemli a sorsát.., lazán Darwin dolgozik kategóriás történet.
Nyilván nem párhuzamra hozható azokkal az esetekkel ha valaki nem járt/olvasott utána, esetleg nem ért hozzá és a boltban ezt állították össze neki, szóval.. félreértés ne essék, fejem venni ne tessék.
(#72418) jokeph:
Olvass utána a topicban, ezerszer levezetésre/kitárgyalásra került már, jó mulatást.
-
ViZion
félisten
válasz
.zSoLTi. #71823 üzenetére
Látod neki mennyin ment. Belefér, de érdemes amit lehet a szükséges legkisebben tartani, ne melegedjen. Ha nem lenne stabil, akkor feljebb kell kattintani. Nem emléXem honnantól írja pirossal a deszka. Auto értéket is meg kell nézni, abból is lehet következtetni, h kb. mit lehet beállítani.
-
jokeph
nagyúr
válasz
.zSoLTi. #71654 üzenetére
Természetesen, ha a játék lefut tökéletesen, az csak egy dolog, hiszen nem mozgat meg mindent a konfigban, csak egy részét, és azt sem 100%-on.
Viszont én mivel játszom, nekem elég a max 4,5 GHZ /3,2 GHZ alapórajel FX8320e/, nem hibázik és én így nem feszegetem tovább a határokat, nyilvánvalóan még lehetne kergetni.
Az én deszkám WRM-je 4,6-nál egyszerűen "elmelegszik" , ha megoldanám a WRM hűtését, talán mehetne feljebb. -
Askformore
senior tag
válasz
.zSoLTi. #71495 üzenetére
Nálam sanyarúbb a helyzet, ugyanennyi fesz kell a 4,5-höz mint neked, vagy egy pöccintéssel kevesebb, és múltkor 68 fokos volt 240-es kompakt vízzel egy kis BF1 után..és még nincs is meleg.. 4,2-n 59 fok ugyanez 1,308v-on, szóval én ennyit tudok hűteni..ez van.. kemény tuning
. Te mivel játszol, hogy 40-50 között marad a hő? Komolyabb gémeknél is?
-
Habugi
addikt
válasz
.zSoLTi. #71099 üzenetére
Annak a ventinek csak akkor van értelme ha meg tudod zabolázni, bencheléshez verhetetlen de napi használatban már ~2000rpm-nél sem elviselhető.
Az FXA-UD3 ventivezérlése mellett nem bírtam ki, előlapi potis panelra tettem ki.
A mostani lapom/BIOS venti vezérlése már jobb, nem hallom a hangját de nem is pörgeti fel rendesen stressztesztek mellé sem, vissza fogom tenni az előlapra. -
Pro!Petya
addikt
válasz
.zSoLTi. #71028 üzenetére
XD
Mivel van itthon 2 perzsa himalája ,amik ugye közismerten egyáltalán nem "szőrőznek össze mindent"ezért jobbnak tartom ha csukva van a gép mivel asztal alatt van, És nincs kedvem naponta átfujni sűritett levegővel
+ asszony is kicsinálna ha valamelyiket elkapná az egyik venti
Plusz így van légáramlat is a házban.(#71030) Balathruin +1
Ha nincs fent a ház oldala akkor értemét veszti az összes ház venti
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
.zSoLTi. #70977 üzenetére
Annak a hűtőnek az a baja, hogy a hozzá járó két venti nem fújja át rendesen. Nekem is ilyen van, csak tettem bele két TY 143 -as ventit, és rögtön tudja amit tudnia kell.
hobizoli: 8+2 es vrm, uefi bios, de van belőle vagy 4-5 rev. A legnagyobb baj az, hogy ha jól emléxem valamelyik rev elég szörnyen sikerült, szóval nem mindegy, hogy melyiket veszed. De fogalmam sincs melyik a jó közülük.
-
nesh_019
senior tag
válasz
.zSoLTi. #70813 üzenetére
Cooler Master T4 hűtővel együtt bírja stabilan a 4.5 GHZ-t? eddig csak a 4.4 próbáltam, 50 fok alatt van terhelés közben.
Hosszútávon nem lesz baja?
Az alaplap[Gigabyte GA-970A-UD3P] magja hány fokot bír ki maximum? 40-45 fokon van terhelés közben.
zalman z11plusz házam van.
a szobám most 22-23 fokos.
-
lee56
őstag
válasz
.zSoLTi. #70706 üzenetére
Gigánál se a 8+2-vel volt a gond, hanem inkább a hülye revezéseiikkel, és a kevésbé jól hűtött VRM komponensekkel de az is csak bizonyos lapokon.. Kicsit kell kutakodni hogy az ember elkerülje ezeket, akkor nem lesz gond. Való igaz az asusnál valamivel letisztultabb a kínálat, de azért ők is gyártanak sz@rt is bőven, mint mindenki más.
-
-
V!ck
senior tag
válasz
.zSoLTi. #66240 üzenetére
Szintén 8320, másfél éves, M5A97 EVO R2-ben 4600MHz @1,368V-on, CPU-NB 2600MHz @1,269V-on.
A 4700MHz kb 1,395V-tal stabil, 4800-hoz ha jól emlékszem (BIOS-ban profilozva van minden) olyan 1,465V körül kér, de baromi meleg van a szobámban és cseppet magasak a hőfokok... szóval nyáron ECO módban, 4600-on tolom -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
.zSoLTi. #66240 üzenetére
Mákos, lutris darabok mindig vannak, lesznek mindenből.
Én láttam már olyan 8320-at, ami a turbó órajele felett 1,5V fesszel sem volt hajlandó menni.. Szal, ez már részletkérdés.
Nekem az előzőm még tudott 4600-at 1,4V alatt LLC-vel, de felette már mindegy volt, a 4700 sem ment 1,45V-vel sem.. 1,5V-n elindult a rendszer, de nem volt stabil.
-
Omli85
őstag
válasz
.zSoLTi. #66071 üzenetére
Normál használja mellet elég jól teljesített az a hűtő, de 36-37K a proci árazása 37K környékén már 8320E-t kap az ember és azért szerintem nem mindegy, főleg ha alaplap van hozzá.
OC mellé így is úgy is kell erősebb hűtő szóval max akkor érné meg a dolog ha valami gyengébb lapban lesz használva és nincs tervezve OC-se és nem kíván extra összeget költeni a hűtőre.
-
dethroner
veterán
válasz
.zSoLTi. #65889 üzenetére
Én is észrevettem az fps stabilizációt, de nem tudom mire vélni. Eddig phenom 965 volt a gépben, és ugyanazok a beállítások mellett függőleges szinkron mellett volt hogy beesett kb 35-re is, de most meg szinte mindenhol stabil 60-62. Nem tudom hogy ez a proci csere vagy az új verzió miatt lehet-e.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
.zSoLTi. #65851 üzenetére
Nekem a HAF 932 Advanced-ban is bírta, 4700 körülig úgy, hogy Seidon 240 volt fent, és a vrm nem nagyon kapott levegőt, csak amit az oldalsó venti betermelt, vagy ami visszajött a radiról. Mondjuk az a régi proci volt, az normális feszen 4600-ig ment.
Most, a mostani procival a HAF XB Evo-ban más a helyzet, bár most már belőttem a ventiprofilt, így melegebb. Viszont halkabb.
De, most le is mentem 4700-ra, 1,396V-n.
-
-
lee56
őstag
válasz
.zSoLTi. #65844 üzenetére
Ahogy mondta hackeeeee revíziófüggő.. Te kifogtál egy rosszat, na bumm, legalább tanultál belőle.
Egyébként ugyanez megvan asrocknál is, és még a hőn szeretett asusnál is M5A97 sima pl., na meg a többi megmaradt gyártónál is, mindnél találni gyatra lapokat. Ha nem nézel utána mit veszel pontosan, akkor magadra vess. Gigánál annyiból roszabb a helyzet, hogy nehezebb eligazodni a revíziók közt. Kicsit több utánajárást igényel, ha nem akarsz rosszat kifogni, plusz erre még rájön hogy magyarisztánba nem mindig tudják a javított reveket időben teríteni, de azért nekik is vannak jólsikerült lapjaik, nagyon is.. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
.zSoLTi. #65842 üzenetére
Tudok még felhozni 2 UD3-at is.
A jó kis Award bios. Volt szerencsém egy UEFI-s UD5-höz, az már.. hát, izé. Szal amikor béta bios-t kellett feltennem ahhoz ,hogy kikapcsoljam az APM-et, akkor pislogtam párat, hogy wtf?!
De ez ugye, revízió függő. Ez a Gaming széria egész pofásnak tűnik, volt szerencsénk egy 990-hez és egy 970-hez is, elég jól néz ki, és bios szinten is úgy nézett ki, hogy megvan minden.
-
Sanya200
csendes tag
válasz
.zSoLTi. #65316 üzenetére
Öö nem lehet oldalra,a foglalat úgy van a lapon hogy másfelé nem lehet.
a második amd lap ami ugyanilyen.
Amúgy ha már Asus lap.Másnál nem csinál olyanokat hogy nehezen ismeri fel a vga-t?2 lapnál is ezt csinálta,mindkettő asus,egy m5a 78lm l-e és a mostani is a 970 pro gaming aura.Szórakozni kell vele bekapcsolás után mert nem ad képet.Először azt hittem vga gond de eladtam a régi lapot és a srácnál ugyanez.Holott neki más vga-ja van,nekem meg 2 lapba ugyanez.Rendszerint akkor ha ki van véve a vga majd visszarakom,no signal.És táp le-fel,kábel ki-be..stb mire jó lesz.Utána nincs gondja semmi.
Ez nem valami típushiba? Mivel 2 lapnál,2 külön vga-val ugyanez a hiba.Am3+ mind a kettő.Csak idegesítő pláne hogy eladtam és ott is ez,nincs vele reklamáció haver vette meg de kellemetlen -
Habugi
addikt
válasz
.zSoLTi. #65282 üzenetére
"elkèrem a nèzèsetek."
Ez jó..
Más nevében nem nyilatkozhatok de az én nézésetemet megkapod, jól nézd meg!
Az a baj hogy kb semmit nem írt, csak annyit hogy a VRM nem bírja a strapát de hogy ezt miből vonta le vagy mi alapján az még homály.
Se egy droppolós IBT/egyéb HWInfoval se semmi..Ez alapján egy erősen fesz igényes 8320E is lehet, ami még meglepő sem lenne ráadásul az alacsonyabb induló TDP okán..
Kvázi hasonlítani sem lehet még semmilyen egyéb esetleges megélt vagy feltételezett lap oldali gixerhez..
XA-UD3-ból volt cseresznyém 3-as illetve 4-es rev-hez is.., ha emlékezetem nem csak a 3asra az összes létező BIOS-t rápróbáltam és egyikben sem volt APM. Mondanom se kell mennyire "apró" probléma volt ez, amikor 1.4+V körül/fölött, adott órajellel lefejelte a TDP limitet és szépen droppolt is a lecsóba.., holott a lapban/prociban is lett volna még..
Ott kellett hagynom 4.4Ghz-el, isten tudja már milyen fesz mellett, egyszerűen nem lehetett nagyobb OC-t beállítani neki az APM hiánya okán. Kevésbé rutinosak számára simán ráhúzható lett volna a jelenség egy melegedő/egyéb gondokkal küzdő VRM-re..(#65283) leviske:
DA!
CPU 0/package = kalkulált mag
CPU = kupak és egyben az, amit figyelni is érdemes.
-
lee56
őstag
válasz
.zSoLTi. #65278 üzenetére
Tehát még csak nem is FXA lapod volt, értem.. Nos akkor azért nem árt ha tisztába vagy vele, hogy ezek a revízióváltások nem éppen apróbb frissítések gigánál, és az újabb nem mindig jobb. Az 1.0-ak 990XA szériánál is jól sikerültek és FXA szériánál is, a későbbiekkel (főleg 1.1-1.3-3.0) valóban volt gond throttling/vrm melegedés, arról olvastam én is. De ezek alapján azért nem kellene általánosítani, főleg nem úgy hogy teljesen más típusú lapokra is ráhúzod a vizes lepedőt..
Annyi hogy jobban résen kell lenni, amikor giga lapot vesz valaki, mondjuk ez más gyártóé lapokra is igaz; Ha elég alaposan utánajár az ember, VRM fajtájának, hűtésének, lap egyéb jellemzőinek, akkor nem érheti olyan meglepetés, mint téged..
Habugi : Hát nem megelőztél.
-
Habugi
addikt
válasz
.zSoLTi. #65278 üzenetére
Máris nem FXA-UD3 és máris nem a rev1.0-ás, tehát kár volt rávágni hogy neked is ilyen volt, problémákkal fűszerezve.., nagyon kár..
Az XA-UD3-ak BIOS-ában rev 1.1 fölött vagy az APM-et nem lehet kikapcsolni vagy egyéb dolog hiányzik, a VRM borda is más, rev-je és annak is BIOS-a válogatna de amelyikben van LLC ott a fesz szabályozás is teljesen más.
-
lee56
őstag
válasz
.zSoLTi. #65275 üzenetére
Jó lenne ha tisztába tennéd magad, mert a (990FXA-UD3 1.0) tehát az 1.0 revízió-val nincsen semmi gond, 8+2 VRM-je van gyárilag bordás hűtéssel. Ha neked mégis problémás volt az valószínűleg azért, mert nem is 1.0, hanem valamelyik másik revíziód volt, vagy nem tudtad rendesen beállítani, vagy ha mégis, akkor esetleg gyári hibás lehetett.. Mert a legtöbbünknek normálisan működik (az 1.0), sőt habugi még extrémek felé is hajtotta gond nélkül, mint olvashatod.
-
Sanya200
csendes tag
válasz
.zSoLTi. #65225 üzenetére
Hát nem marad más csak ez a 970 pro.Gigát se veszek egyszer megszoptam vele hogy felszakadt a pci-e aljzat.Vettem ki a vga-t és a gép hátúlja felől jött fel sínnel együtt.Holott kivolt pattintva ott ahol kell.Többet nem veszek gigát.Az oldalán meg még reklámozza hogy milyen erős a pci-e vajon miért?Mert eddig szar volt.Volt már pár lapom asrock,biostar,msi,asus,gigabyte.És csak a gigabyte-t sikerült kinyírni még az olcsóbb biostar se ment gajra anno.
-
Gstyler
senior tag
válasz
.zSoLTi. #65165 üzenetére
Vizion leírása alapján állítottam be mindent éppen ezért kérdeztem.
Nyilván valami user error lesz részemről, amit én nem látok, de nektek triviális.
Pls help!Jelenleg 1.23-on megy a 4Ghz, de ha feljebb rakom 4,2 akkor már kifagy, ezért szeretnék még egy kicsi feszt adni neki, de valamiért nem megy.
-
domewalker
csendes tag
válasz
.zSoLTi. #64947 üzenetére
Persze, mielőtt komolyabban hozzányúlok mindenképp beszerzek egy jobb hűtést (első körben CM T4-et néztem, esetleg Scythe ashura-t, de nyitott vagyok egyéb javaslatokra annyi kikötéssel, hogy 10-15 rugesznál azért ne legyen drágább
)
Szvsz az 50-54 fok terhelve annyira nem gáz, feljebb akkor nem megyek a gyári hűtővel.
-
Tubica
senior tag
válasz
.zSoLTi. #64649 üzenetére
Akkor pár okosabb ember véleményére lennék kíváncsi, hogy ilyenkor mi a teendő ? Másik VRM hűtés Víz kilőve ) , vagy esetleg pasztázás ( bár ha jól emlékszem, ott olyan anyag van, mint a VGA-nál a memórián ).
Ez meggyilkolhatja a lapot ? Valami megoldás létezik rá ?
Üdv. Tubica
Szerk: Esetleg másik alaplap, ami bírja a tuningot ?
Szerk2: Gondolom a melegedés legnagyobb hányadát a plusz erő adja ( a 0.075V ) -
Tubica
senior tag
válasz
.zSoLTi. #64643 üzenetére
Szia !
Én "IN-PLACE LARGE FFT S"-et szoktam futtatni, mert ha jól tudom, az a legerősebb, ami meg tudja terhelni a processzort !
A kérésedre ( mivel sajnos most elmegyek itthonról, és nem hagyom itt őrizetlenül a gépet ) csak 5 percig futtattam a "SMALL FFT S"-t és semmi probléma nem merült fel !
Üdv. Tubica
U.I: A fentebb leírt adatokkal persze ( 4.7 / 1.488 )
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gitáros topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xbox Series X|S
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest