Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shaza
senior tag
Sziasztok!
Melyiket ajánljátok Amd Fx 9590 vagy 9370 esteleg várjak a zenre?
Tudom hogy ez más topic de valami jóféle alaplapot is írnátok hozzá?
Most 8350-em van.Szerintetek mit lehet várni a Directx 12-Amd combórol?
Köszönöm!
-
Madai95
tag
-
Dark KillerX
addikt
válasz
MK VII
üzenetére
Az imént kérdező kollégának ajánlottam, de sztem ezek is elegem, még masszív tuninghoz is

Gari meg úgy gondolom, formalítás CPU hűtőknél, jó mondjuk a ventik tönkremehetnek, de cserélhetők is.

Az adatlapján 4,8Ghz van kitöltve, jó kicsit érdekes, de nem rossz ám az az alaplap, 8+2 Vrm-el szerelt [link]

-
gratzner
tag
Sziasztok!
Az adatlapomon szereplő konfigurációt szeretném cpu ügyileg kicsit megkínálni...
Ehhez kérném a segítségeteket, ha szabad ilyent kérnem, rendkívül pontos, részletes és minden apró mozzanatra kiterjedő javaslatokat, útmutatást várok.
A rendszer friss, természetesen a driverek is, minden kitisztítva, pasztázva, harcra készen...
Köszönöm előre is. -
MK VII
veterán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Vedd amelyik szimpatikus és a pénztárcád engedi.. A súlya miatt ne aggódj.. Elbírja a lap..
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Bratilla95
üzenetére
-
MK VII
veterán
válasz
Bratilla95
üzenetére
Persze, hogy elbírja.. Ilyen hűtőkhöz már elég masszív hátlapi merevítőt adnak.. Nem lesz vele gond.
-
Bratilla95
tag
Sziasztok!
Egy gigabyte 970 ud3p alaplap elbírhat egy ilyet? -
Lendova
őstag
-
Pancsermeste
őstag
-
Jakuskacsa
senior tag
Gyors fejszámolást végeztem tegnap:
- 760 as 45000, új táp 25 környéke (ami sli ready-s) ez így 70e...(mínusz a régi tápom 10e)
- 960 as 60-70 között mozog, de kb 5 fps-el lennék előrébb.
- 780ti - 90-100e között mozog... (a többiről már nem is beszélek...) -
Hencso
Ármester
válasz
rambustibi
üzenetére
minap olvastam egy cikket az uj AM4 es procik ról. ha minden igaz ott is lesz hyper threading a 16 magos procik nála ami annyit takar hogy virtuálisan 32 mag tehát lehet át térünk a zintel féle világra ?
a gyorsulás még rejtély számomra...."Az AMD következő generációs CPU architektúrája, ami a hamarosan debütáló Excavator után juthat szerephez, meglehetősen ígéretes megoldásnak tűnik.
Mint ismeretes, az AMD a Bulldozer architektúra óta különleges, modulos felépítésű megoldásra állt át, amelynél a kétmagos modul belsejében a processzormagok osztoznak egymással a lebegőpontos egységen, azaz az FPU-n, illetve a másodszintű gyorsítótáron is. Eme elgondolás köré már több CPU architektúra is épült, ám a jelek szerint a Zen bemutatkozásával visszaáll a Bulldozer előtti rend: az egyes processzormagok saját erőforrásokat kapnak. További fontos előrelépés, hogy a Zen érkezésével SMT támogatás is helyet kap a repertoárban, ami alapjaiban véve hasonlít majd az Intel Hyper-Threading technológiájára – már ami a koncepciót illeti.
A Zen architektúra köré épülő első APU egység meglehetősen komoly technikai paraméterekkel rendelkezik majd, hiszen nem kevesebb, mint 16 processzormagot vonultat fel, amelyek egy időben akár 32 programszálon is képesek lesznek dolgozni, hála a fentebb említett SMT-nek. A processzormagok egyenként 512 KB-nyi másodszintű gyorsítótárral gazdálkodhatnak, a megosztott harmadszintű gyorsítótár pedig 32 MB-os lesz. Utasításkészletek tekintetében komoly változások jönnek, ugyanis a régi, kevésbé használt technológiákat nyugdíjazzák, helyükre pedig újak kerülnek.
És ezzel még nincs vége az érdekességek sorának. Az első Zen architektúra köré épülő APU egység fedélzetén négycsatornás DDR4-es memóriavezérlő is helyet kap, az iGPU mellé pedig HBM (High-Bandwidth Memory) vezérlő kerül – utóbbi így maximum 512 GB/s-nyi memória-sávszélességhez juthat, azaz aligha lesz sávszélesség-limites. Az iGPU egyébként új, Greenland-osztályú stream egységek köré épülhet.
A fentiek elsőre komoly előrelépésnek tűnnek, de hogy a papíron rendkívül vonzó tulajdonságokat sikerül-e majd tényleges teljesítményfölénnyé konvertálni, az csak a későbbiekben derülhet ki – hiszen ezzel egy időben az Intel szakemberei is gőzerővel fejlesztik az új "csodafegyvereket".
Jó lenne, ha újra lendületbe jönne a vállalat, és képes lenne valódi, rendkívül komoly konkurenciaként tevékenykedni – ebből a vásárlók is profitálhatnának."
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
rambustibi
üzenetére
Na látod itt kezdődik a baj, merthogy a neten sem találni ilyet, nehéz így belevágni a dolgokba. Senki nem volt olyan elvetemült, hogy ilyet tegyen. Egyetlen tesztet amit találtam, az egy inteles konfiggal volt, 2db phantom, és elég meggyőző volt a teljesítménye. közel tudta a 970-980 szintet... de hozzáteszem i7el... Lehet én leszek az első.. nagyon piszkálja a fantáziámat.
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
rambustibi
üzenetére
Értem és köszönöm a választ. Mindenesetre az aláírásod már-már kimeríti a deviancia fogalmát, ráadásul arról is árulkodik, miről NEM akarsz beszélni.
Itt azért sorstársak között vagy...
(Oké, befejeztem a kérdezősködést.) -
rambustibi
őstag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Szia!
Nem tudok érdemben válaszolni, mert nem volt szerencsém sem 8320 processzorhoz, sem 760-hoz és ezek kombinációjához sem. -
Jakuskacsa
senior tag
válasz
rambustibi
üzenetére
Tisztelt nemhajtsaki gyorsulási kollégám! Adott a konfigom, vidkártya kezd kevés lenni, de akkora az ugrás az én kártyám és a "már megfelel" kártyák között, hogy elhatároztam, hogy sli lesz a vége, mert az sokkal olcsóbban kijön. Neked van tapasztalatod fx-ben meg nv-s kártyában is! Konfigom: 8320@4,6Ghz, 12 gb ram, meg egy sab 990fx r2. Van mellé egy 760 phantomom, és vennék még egyet, pont itt a ph-n árulnak egy ugyanilyet jó áron, de addig nem akarok neki írni, míg meg nem erősít valaki. 2db 760 phantomot a procim kihajtsa leglább 90% ban?
Mert adott a másik két lehetőség: 960 -at venni, ami kb annyit tud mint a 760 phantom (nem a sima 760), de azzal semmire nem megyek, és ráadásul jó sok pénz. Vagy spóroljak, egy 780ti-re inkább (na ez még felháborítóan drágább - de akkor már mindegy ha titán-ra gyüjtök, és akkor legalább sokáig használhatom)
Te mit mondasz???
-
Habugi
veterán
válasz
rambustibi
üzenetére
Hozzám a héten érkezik a Skylake config, miközben az FX is marad, marha kíváncsi vagyok mit vagy mit nem fogok észrevenni.

-
rovtiv3
aktív tag
válasz
rambustibi
üzenetére
Megkérdezhetem, hogy miért? (Mint mindkét oldalt megtapasztalt, világlátott embert?)

-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Lendova
üzenetére
Ilyesmi velem is előfordul. 4.8-on fut a proci, és stress teszteknél a HWMonitor (HWInfo) már 4910MHz-t is mért. Szerintem nem kell törődni vele, főleg ha stabil minden. Valszeg félremér.
A maghő már más. Általában az FX-eknél 15-20 fokkal alacsonyabb, mint a kupakhő. Érdemes volna rápillantanod, valóban maghőről van-e szó, mert ha igen, az tényleg magas. -
MK VII
veterán
válasz
rambustibi
üzenetére
Hát hiába..
Kutyából nem lesz szalonna...
Akarom mondani, rambustibiből nem lesz rambustimi... ( bár még lehet! )
-
rambustibi
őstag
Ugyebár egy lábbal átléptem intelre, most erősen gondolkodom, hogy visszalépek azzal a lábammal AMD-re, így immáron két lábbal itthon leszek újra.
-
Lendova
őstag
Tisztelt Guruk! 4.7GHz-re van állítva az FX6300-am, viszont HWINFO szerint járt az 4800-on is. Ha resetelem a mért adatokat és játszok tovább, később újra megjelenik ez, mint mért érték. A hőfokban is szokott így lenni egy ugrás. A turbó ki van kapcsolva. Más, 1.43V-al tudja a 4700-at, viszont többször súrolja a maghő a 62 fokos határt egy Scythe ninja 3-al.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Hát én pont fordítva vagyok ezzel.
Legalábbis azt hittem, hogy az elején még nem nagyon válogatják szét a procikat, így mindenki kap amit kap.
Később meg már kiválogatják ami jobb mondjuk 9xxx-nek is.
De ezek szerint te meg pont az ellenkezőjét mondod
Szóval a tuning totál random és köze sincs ahhoz, hogy mikori a proci. -
pipo112
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Az vagány az enyém ennyivel csak 4,5ön szalad

-
Habugi
veterán
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Guríthatnál egy olyat amilyet a #61745-ben találsz, HWInfoval!

-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Az igen!

-
Johni5
őstag
HWBoton ki a moncs84??
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Így van, én is örülök neki!

Sokat mondjuk nem teszteltem, mert itt már zabál rendesen, így inkább csak 4,7GHz-en használom, barátságos 1,332V-on. -
Madai95
tag
-
Out
addikt
Megvettem az FX-6300-at és a gyári hűtővel használom 3500Mhz-en, Turbo-t is kikapcsoltam. 1-2 napig tényleg hangos volt a venti, ha terhelve volt a processzor, de most mintha beállt volna egy csendes üzemmódra és terhelve sem hangosabb, mint a ház ventik. Tuningolni nem fogom ezzel a hűtővel, az még várat magára.
Sony Vegasban fele annyi idő alatt végez a rendereléssel, mint az Athlon II x2 240 (3500Mhz-en)
-
ikszKoMa
csendes tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Majd elválik... legyen igazad!

Egyelőre kevés időm jut rá, hogy ezzel mókoljak, remélhetőleg ez megváltozik.Emlékszem még, hogy mit műveltem a régi Northwoodos P4-el...

-
ikszKoMa
csendes tag
válasz
Habugi
üzenetére
Na majd, ha egyszer eljutok odáig, hogy rendesen beállítsam a mostani rendszert teljesítmény szempontból, akkor megosztom a tapasztalataimat.
Alapvetően látok benne fantáziát - főleg húzás miatt megnövekedett hőtermelés esetén -, hogy a rendszer visszafogja magát, amikor pl. csak a netet böngészi az ember.
Ezzel kapcsolatban tudtok javasolni számotokra bevált olvasmányt az FX-ek húzásával kapcsolatban? Egyáltalán nem ragaszkodom a magyar nyelvűekhez, az angollal is megbirkózom. Találtam párat korábban, de kíváncsi vagyok nektek mi vált be. Megőrülni nem szeretnék az órajelekkel, csak kihozni azt, ami ésszerű keretek között lakik a konfigban.
Jelenleg így fest a gépem :
- Gigabyte GA-990XA-UD3 (rev. 3.0)
- FX-8300 (valami 36k bruttóért vettem még, eléggé vicc ár volt érte
)
- 4x4 GB Hyperx Savage: 1600mhz (CL9)
- Chieftec CTG-550-80P táp
- Xigmatek Gaia II CPU hűtő
- Xigmatek Shockwave ház (jelenleg csak 2db 12 centis ventivel, meg alsótápos elrendezésű)
- Van még egy Gigabyte GTX 750 Ti, de majd úgyis cserélem előbb-utóbb. Egyelőre ez a bottleneck minden 3D-s alkalmazásban, bár abszolút felülmúlta a várakozásaimatAz eddigi nézelődéseim fényében úgy látom, hogy kifejezett gyenge pontja nincsen húzás szempontjából konfignak, majd a VRM fölé szeretnék még mindenképpen egy aktív hűtést.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
(Tudom, a konkrét elérhető stabil feszültségek és megahertzek úgyis erősen függenek a mázlifaktortól is) -
Omli85
őstag
válasz
Erdei88
üzenetére
Amennyiben 35 a keret én inkább ezt ajánlanám FX-8320E. 3 év garival szerintem teljesen jó vétel, tekintve hogy a múlt héten teszteltem egyet és ugyan azt tudja OC-val mint egy 8320.
Azt mondjuk meg kell nézni melyik verzió a lap (rev 1,2 stb) és ha szükséges biost frissíteni.Itten írtam ni
: #61845 ami kimaradt, hogy egy Gigabyte GA-970A-UD3P lapban van használatban, biost kellet frissíteni. -
Habugi
veterán
válasz
Johni5
üzenetére
Na ez az.., kell néha egy kis gyógyszer elgurulás!

Egyébként ha megnézed Oliverdáék cikkének a végét, ott 1.43V mellett nyüstölték elég keményen 4.8Ghz-en a kis 8320E-t. Azért az elég tisztességes teljesítmény, bár ki tudja mennyire válogatott példányt kaptak az AMD-től.
Itt a topic 2/3-a fenekét a földhöz verné örömében egy ilyen stabil órajel/fesz (4.8/1.43V) párosra képes prociért..
Külön poén hogy egy 9590es volt "mellé rakva" a tuningos méréshez, nem tudom azt hova tolja fel a Turbo 1.5V fölött de igazából szerintem jobb is amíg így van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Johni5
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Eredményeket nézek,de normál használatra ezek nem mérvadóak.Nem extrémben gondolkodom,24/7-re használnám, mint mindenki más.--Jó,amikor elgurul a gyógyszer,akkor nem.
--A levett órajelek miatt inkább attól tartok,hogy egy 4500-as órajelhez 1.5v fog tartozni.Így a fogyasztás magasabb lesz-talán- egy E nélküli 8320 fogyijánál.Félreértés ne essék,a villanyszámla nem érdekel,inkább a hőtermelés csökkentés híve vagyok.A proci hőmérséklete erősen fűti a vrm környékét is.-Extreme hűtésnél nem hűtjük a vrm-et semmivel még 2v környékén sem,a proci hűti,a vrm hideg.- -
Habugi
veterán
válasz
ikszKoMa
üzenetére
Fogalmam sincs sajnos, anno szintén 955BE-ről való váltás előtt azt olvastam hogy durvább tuningok mellé érdemes kikapcsolni mert bekavarhat, tehát feltételes mód.
Ennek folyományaként az elmúlt 2évben tán ha összesen 5percet volt nálam bekapcsolva, akkor sem teszteltem mennyi igaz ebből.

-
ikszKoMa
csendes tag
válasz
Habugi
üzenetére
Ez a Cool 'n Quiet funkció jellemzően sok problémát okoz?
Elég sok panaszt olvastam korábban olyanoktól, akik tuningolgatták a Phenomjukat vagy az FX-üket.Nekem a Phenom II 955-ösömön is be volt és a mostaninom is be van kapcsolva, eddig gondot nem okozott és szépen vissza is veszi magát, amikor nem kell a lóerő. Igaz mindkét CPU esetében maximum csak a szorzókhoz nyúltam.
(Szerk: a félreértés elkerülése végett, nagyjából tudom, hogy mit csinál, miért felel ez a feature.)
-
Habugi
veterán
-
kisbalázs
tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Rendben, este megpróbálom. Addig is köszi a tippet.
-
kisbalázs
tag
válasz
Picturemaker
üzenetére
Igen, a leguccsó bios van rajta, esetleg egy régebbit tudnák visszatenni. Én is gondoltam rá de nincs újjabb és mivel a neten nem találtam hasonló hibát úgy gondoltam nem bios hiba.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Picturemaker
üzenetére
+1, én is bios frissítésre tippelek első körben

-
kisbalázs
tag
Sziasztok, azokhoz intézném a kérdéseimet akiknek van tapasztalata az fx-kel ezen belül is a 8350-sel. A gond a következő: Van egy MSI 990FXA-GD65 lap hozzá, kb 1, másfél évvel ezelőtt elkezdett olyat csinálni hogy első indításkor csak 1400 mhz-n indul el vagyis mintha a dinamikus órajel állítás beakadna az első szinten miután újraindítom viszont csodálatosan megy ahogy elő van neki írva. Nem emlékszem pontosan de egyszer elkezdtem játszani a PS-checkkel és talán azóta, de lehet hogy utánna vagy előtte is volt ilyen. Ha elsőre belépek a biosba azt írja hogy 20*200 és a kilépés után 50% hogy jól megy.
Amiket azóta próbáltam hogy megoldás legyen: bios-reset, teljesen friss windows 7/10, google különböző keresőszavakkal (in english as well) de lehet hogy nem jó kérdést tettem fel.
Valakinek esetleg volt hasonló problémája? Előre is köszi.
-
Habugi
veterán
válasz
Johni5
üzenetére
Sokáig magam is filóztam egy 8370E-n (egy teszt erejéig..) cirka egy évvel ezelőtt, végül nem lett belőle semmi. Gyakorlati tapasztalatom nincs az E-s modellekkel.
300Mhz-el alacsonyabb alapórajel, Turbo mértéke szerintem lényegtelen mert élből érdemes kikapcsolni.
HWboton egyébként van egy pár szép eredmény egy-két E-s modell részéről, érdemes lehet a szűrővel rájuk keresned. A nyers paraszti logika azt mondatja velem, hogy adott azonos órajelhez valószínűleg kevesebb fesszel is beérik, kvázi valamivel jobban hűthetőek, ugyanakkor viszont szerintem hamarabb végük is van órajel ügyileg de ez utóbbi erős találgatás.(#61938) Erdei88:
Lásd fentebb, némiképp mérsékelt TDP/fogyasztás, itt tudsz róla bővebben olvasni: [link]. 280X kihajtás.., nos játék függő is, kotvány szálkezelésű játékokban húzhatod bármeddig, ott marad a CPU limit a 280X mellett. Két éve használom a 8320 & 280X kombót, azt szoktam mondani/javasolni, hogy egy 4.5Ghz nem árt a Tahitik mellé, 1000-1100as alapórajel esetében. Tahiti OC esetén menni kell feljebb a Visherával is. Ezt a 4.5Ghz-et egyébként rendre az összes 8320as tudja, 10-15K-s hűtő kíséretében emberi fesszel, 4.7 fölött kezd elszabadulni a pokol de ezt is procija válogatja.
-
ikszKoMa
csendes tag
válasz
Johni5
üzenetére
Nekem egy FX-8300-ám van, ez is 95 wattos TDP-vel érkezett.
Igazából abszolút semmi gondom nem volt vele, minden mélyebb állítgatás nélkül, kényelmesen megy 4 ghz-re húzva. Külföldi fórumokon azt olvastam, hogy elvileg belsőre nem térnek el a 95 wattos modellek a régebbi 125 wattos 8320/8350-től, csak az "érettebb" gyártás miatt, ki tudnak hozni olyan FX procikat, amelyek már képesek alacsonyabb feszültséggel és így kisebb hőkibocsájtással is elfutkosni. Amennyiben feloldod az alaplapon a korlátozásokat, szerintem nem lenne akadálya a rendes tuningnak sem.
Egy valamit vettem észre: a RAM írás-olvasás-másolás teljesítményem valamiért elmarad kissé a 8320-8350 szintjétől, de lehet csak azért, mert még nem álltam neki a rendes manuális tuningnak, habár a szilícium lottó ugye...
Az itt lévők közül valaki majd kijavít, ha marhaságot írtam. (Nem vagyok tapasztalt FX-es, csak olvasgattam vásárlás előtt)
-
Erdei88
veterán
Köszönöm a válaszokat!
Rákerestem az FX-8320-ra, de eddig számomra ismeretlen modellel találkoztam 8320E. A 300Mhz-es és a 95W-os TDP-n kívül van-e valami különbség a 2 típus között? A cél egy 280X alapórajelen való kihajtása. Én úgy gondoltam óvatos 4Ghz már elég lenne
szerk: Johni5 1 perccel megelőzött

-
Habugi
veterán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Nem mert nehéz mint a dög, viszont hangra stimm.

(#61933) Erdei88:
Erős tuning lap, 8320at bele, 30-35 között nem ritkán látni aprón.
-
mackosajt
addikt
válasz
Erdei88
üzenetére
Hinnye, micsoda kereslet van rájuk, most néztem rá én is (de mázlista vagyok, hogy az elmúlt 2 hónapban váltogattam 8120-8320-8350 vonalon, és utóbbi végül csak a posta miatt lépte túl a ti felső határotokat).
Ha nem sürgős, nem égeti a zsebét a pénz, érdemes naponta többször figyelni. Lehet valakinek ürül a persely, és gyorsan akar esetleg szabadulni, aminek köszönhetően akciós lesz egy darab.

Akkor nem véletlen, hogy lecsaptak a "régi-új" procimra hónap elején, mint gyöngytyúk a bizonyosra.
-
Erdei88
veterán
Sziasztok!
1055T-t szeretné egy jó barátom nyugdíjba küldeni. Kérdésem, FX-6300 mennyire jó választás utódnak? Nem túl bő a keret, 30-35 ezer a felső határ.
szerk: Mindenképpen olyat szeretnék neki ajánlani amire rengeteg garancia van, használt esetén. Sok évig fogja szolgálni -
pipo112
őstag
válasz
Omli85
üzenetére
szokásuk a kici kisz kinaiaknak hogy lehagynak egy keveset a gap pad-ből ilyen asus-nál is előfordult már

mondjuk én még az enyimét nem néztem meg de eddig nem volt gond a legmagasabb amit mutat a szenzor az 57-58 fok volt igaz csak oda van téve a borda és a kockákhoz egy hőmérő. -
Omli85
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Ó ez kimaradt
köszi 
Kis update, mivel szétkaptam a vizet lecseréltem a vga vrm1-en a gyári gappadot fujipoly-ra így szétkaptam az alaplapot is. Nos kiderült kedves asrock szerelők rövidre vágták a borda alatt a gappadot így a borda szélén mindkét oldalt csak félig kaptak hővezetést a cuccok. Mivel volt maradék fujipoly így lecseréltem a vrm alatt a gyárit. Lás csodát nem droppol a cucc
. mindenesetre egy ilyen bordát szerintem beszerzek majd
. -
Johni5
őstag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
3 gyerek +1 asszony.
Rend van.40 felé már nem csapkodja a fejem senki. 
-
Omli85
őstag
válasz
Johni5
üzenetére
Igazából semmi extra nincs állítva a deszkán, fixre vannak a fesz értékek gyárilag automatán van minden, 4 rammodullal használom. Biosban 1.488v-t kell állítanom ahhoz, hogy terhelésen 1.4v-n menjen a cpu ennyit droppol a lap.. :/. érdekes módon terhelés nélkül fel fel ugrik 1.47 környékére a vcore de terhelésen soha.
Lövök majd egy képet azért biztos ami tuti
.Tomko78: Nos igen konkrétan egy rossz vicc amit erre a deszkára "borda" címszóval felpakolt az asrock...
Madai95: keresgéltem de nem találtam erre a deszkára vizes blokkot :/. Most én is azon agyalok, hogy van itthon egy rakat régi hűtésből megmaradt borda azokból kéne valamit faragni mert ez így tuti nem jó
.pipo112: van még feleslegbe Fujipoly extreme ha más nem lesz egyedi bordát azzal felaplikálom

Köszi mindenkinek a válaszokat

-
Habugi
veterán
Gyógyszer elgurulós, ventivel kibélelőset játszotok?

Csatlakozhatok?
Van baja 2.0: [link]Amennyiben a DCII-est is beleszámolom, ez bizony 13db..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
mackosajt
üzenetére
2 db 14 es elől (max fordulat)
2db 8 as hátul (max fordulat)
2db a ház oldalán egyik be másik ki (alaplap szabályoz hőfok után)
Cpu hűtő 1db 14 cm grand cama cross v3 (V -alak, aljára fölszerelve egy 9 cm-s venti, pont a vrm-re fúj - ezt is az alaplap szabályozza hűfok után) Belül a ház közepére gyorskötegelővel felkötve 2db 12 cm-s, "gyorsítónak" így a bejött levegő gyorsabban távozik hátrafele... + persze egy phantom hűtés a vidkáryán, de az alig hallatszik... 70% on még teljesen hangtalan följebb még nem ment soha...
Ja igen tápban 2 darab venti - felső táp egy szív alul a másik meg kifele függőlegesen (a kifele az saját edition) -
mackosajt
addikt
válasz
ViZion
üzenetére
Megszámoljam, nálam hány darab van?

1 db 12-es hátul szívja kifelé
1 db 14-es oldalt szívja kifelé
1 db 14-es elől nyomja befelé
2 db 12-es a belső és külső radi között tolja befelé
3 db 12-es a külső radi tetesjőn tolja befelé (így gyakorlatilag a felső radi push-pull 2/3-ad részben)Ezen felül ott a táp ventije, meg a leghalkabb elem, A ref290X.

Jah, 4,7-en megyünk pár napja.
Eddig kellemes, stabil.
-
-
pipo112
őstag
válasz
Tomko78
üzenetére
akár csak az én gépem
én is pakoltam az 5,25-ös helyre egy ventit ugyan ezen módszerrel
és hasznos tudd lenni azt ,hogy felülre is tettél nagyon hasznos nekem sokat segít a VRM hűtésében nem mellesleg a cpu hűtésben is . ami még hasznos ,a kifele áramló levegő nagyobb legyen mint a befelé áramló mert így van egy kellemes huzat a házban és nem tud megrekedni a meleg . -
pipo112
őstag
még meglehet próbálni kis hűtőbordákat vékony gap pad-el felpakolni rá és úgy megfújatni egy ventivel
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Omli85
üzenetére
40/65 fok [core/socket] az nudli.
Nálam asrockban felment 60/80 fokra is throttling mentesen.
Tuti VRM throttling lehet. Ha bordára irányított ventivel se változik a helyzet, akkor lehet, hogy valamelyik fázis áramkörére nem illeszkedik rendesen a hűtés, így hiába fújatod a bordát, alatta a félvezető túlmelegszik. -
Omli85
őstag
Hozzá kell tenni azt is általános használat mellet nálam special a húzott cpu és gpu is nagy ritkán éri el a 45 fokot pl játékok alatt. A cpu többnyire 40 fok alatt marad. Egyedül h.264 kódolás az ami felviszi a cpu-t 50-55 fok környékére de nálam ez a plafon e fölé csak a prime viszi azt meg nem futtatom csak ha OC-t tesztelek de ott sem mindig. Ezt a leszabályzást is csak ott tapasztaltam de azért érdekelne mi okozza :].
-
Omli85
őstag
válasz
Tomko78
üzenetére
Prime alatt 4.6GHz 1.4v+- amennyit épp a lap ugrik.. 65 fok sok vagy nem ennyit mutat a szenzor a kupakra, magokra ír 40 pár fokot. Aida se mutat vrm hőmérsékletet CPU, GPU, Alaplap. Ennyi az össz hőmérséklet amit mutat.
pipo112: Balatonparti vagyok szóval az ország másik vége :/ de azért köszi
. -
Omli85
őstag
válasz
pipo112
üzenetére
Hát sajna most nincs lehetőségem másik táppal tesztelni :/ a régi 700W-s Chieftec tápom 7 év után azt mondta, hogy neki ez már sok. El kezdett random kékhalálozni a gép majd pár hónap után megjött a hangja is a tápnak így kénytele voltam nyugdíjazni.
Moduláris tápok valami nevetségesen drágán mennek most így kutatás után ezt találtam a legjobb alternatívának. Itt vidéken meg nem túl sok emberke használ ilyen kaliberű gépeket szóval nagyon kölcsönkérni sem tudok combosabb tápot tesztelni 
Be most így bele ültetted a bogarat a fülembe...
HWinfo szerint Prime alatt a cpu kupak 65 fok magok 40 fok környéke vrm hőfokot nem látok :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Eladó Samsung Galaxy A16 5G 4/128GB fehér / 12 hónap jótállás
- Új Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR i7-13700H 14mag 16GB RAM 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- LENOVO X380 Yoga 360 touch - 13,3" FHD - i5 8250U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- Honor 200 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 i7-11850H 32 GB RAM 1000GB SSD NVIDIA T1200 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, ezért is szokták mondani tuning inkább szerencse kérdése
, majd legközelebb szerencsénk lesz

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Moduláris tápok valami nevetségesen drágán mennek most így kutatás után ezt találtam a legjobb alternatívának. Itt vidéken meg nem túl sok emberke használ ilyen kaliberű gépeket szóval nagyon kölcsönkérni sem tudok combosabb tápot tesztelni