- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
válasz
Habugi #76098 üzenetére
és vannak is még, nem csak voltak.. ha nem figyel valaki (vagy nem ért hozzá) simán belefut ilyen szintű z370/z390 alaplapba, de az x470/b450 alaplapokat se kímélik ha nem a felsőbb kategóriában keres valaki (bár a jelenlegi ryzenek kvázi immunisabbak, mert "fal" van bennük a stabilitás szempontjából, de ha egy következő generációt jobbal lehetne húzni... erősen "bajos" alaplapokká válhatnak).. az intelnél meg az 8 magos cpuk esetében már van az a jelenség mint az FXeknél volt, ha nem jó az alaplap, egyszerűen nem fog tudni annyit menni mint amit egyes tesztekben lát, mert csak pár másodperc turbót támogat (azt hiszem 10 másodperc az előírás) a chipset és aztán "beáll" egy alacsonyabb órajelre...
-
lee56
őstag
válasz
Habugi #75675 üzenetére
Hi! A lényeg hogy OC ment nem, kinek kell a többi feature?!
Annyiban azért korigálnám a cetlidet hogy LLC-t tud a lap, csak nem lehet állítani rajta FULL AUTO-ba nyomja a lap. Amúgy +1 részemről is.#75679) roedie : Hivatalosan nem, de őneki sikerült 8-as FX-el megközelítenie az órajelét, sőt..
A képen olvasható a veszteséglista, konkrétan az audiochip életébe került a nagy sebesség.
-
erer1000
őstag
válasz
Habugi #75474 üzenetére
+ az se mindegy milyen játék az
minecraft windows 10 edition már rendesen skálázódik 8 magra, DX12, stb (ez már nem a régi java-s verzió)se GPU se CPU limit sincs ott 1050Ti-al 4k maxon hogy 60FPS legyen
de mint minden, ez is nagyon erősen játék, és motor függő.
8350meg 40-60% közt mozog, akkor megy 100 ra ha új pálya részleteket kell legenerálni, de szál miatt az is elég gyorsan megvan.
-
DraXoN
addikt
válasz
Habugi #74994 üzenetére
nekem hyper 212 plus hűtőm van (evo előtti széria, egy kb. 2-3 fokkal gyengébb az enyém), az 4.5Ghz (1.425V gyári feszültség)-ig bírja a hatmagos FX6200at.. Ott még "csak" prime vagy hasonló szintetikus terheléssel tudom 70C alatt tartani (épp hogy.. tavaly nyáron azért belenyalt akkor már a 70+ tartományba).. ezen érték felett hamar "elmelegszik" a hűtő.
-
Giii
senior tag
válasz
Habugi #74988 üzenetére
Sziasztok! Köszönöm a gyors választ mind hármotoknak.Valójában GTA 5 és egy kis Rise of Tomb Raider-hez kellene erő.Az is megfordult a fejemben ,hogy elkezdek építeni Ryzenre szépen lassan ahogy a pénztárcám engedi.Meg ha vennék egy Fx-et is olyan 20 körül akkor is ott van az,hogy csak 8 Gb memóriám van és lehet jól jönne egy 8Gb még.Megnéztem a GTA 5 videódat.Ott látszik,hogy jobban megy neked magasabb felbontáson.Nálam pont ez a probléma .Very High-on is elmegy de sok a mikrolagg és van ,hogy minimális de egy idő után zavaró.Gondolkodnom kell ezen a proci váltáson.A mostani hűtő amúgy egy Hyper 212 ami szépen lehűti a mostani procit húzva 1,450Vcore-on.Ez talán elég lenne egy fx-hez de nem vagyok ebben biztos.És ha hűtő is kell mellé akkor már tényleg nem éri meg a beruházás.Régebben én is az UD 3-ra pályáztam
de ezt az UD7-es lapot megkaptam 15-ért (hülyének is megéri
) Gta 5-ös vididnél olyan mintha laggolna
70Fps-nél is.Van freesynced? Ha van mik a tapasztalataid? Ugye ebbő la szempotból is megvagyok lőve ,mert a 280x nem támogatja.
-
csubuka
addikt
válasz
Habugi #74429 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet :-) Sajnos érdekes a borda kialakítása, de megnézem milyen mókolást lehet megejteni rajta majd mindenképpen.
Slavia #74432: Hmm, köszi! Az első az korrekt
A másodikat meg nem is tudom kihámozni. De az első hozható. Ilyen kisebb ventiket milyet vegyek?
-
Slavia
aktív tag
válasz
Habugi #74418 üzenetére
Én is köszönöm a grafikus beállítások közlését az fx topikban de itt nagy általánosságban nem erről szoktak/szoktunk beszélni és még az összefoglalóban sem találtam grafikus beállítások fx-hez írást.De köszi hogy megtiszteltél hogy leírtad ezt is lesz több görgetni való.
-
Slavia
aktív tag
válasz
Habugi #74413 üzenetére
Kérlek írd már le részletesebben mert így sincs elég oldal a topikban ahol csak az azonnali vga órák kérdései vannak.
Ez vonatkozik a többi KIHAJTCSA-E kérdést feltevőre is !
Nyugodtan lehet hőzöngeni, Köszi mindekinek a figyelmet épp van elég OFF hozzászólás már.
De lehet át kellene nevezni az FX topik, AMD FX Kihajcs-e névre ezt már írták a 25000-34000 hsz környékén is.
-
Raggie
őstag
válasz
Habugi #74410 üzenetére
Pontosan ezen vonalak mentén elmélkedtem én is. Akkor szerintem hagyjuk is a dolgot. Max még ebből megpróbálunk finomhangolással kicsikarni egy 4,6-4,7 GHz-et hátha!Meg persze a VSR-t. Ezért a tippért nagyon köszi! Nem is tudom miért nem jutott eszembe még eddig. Mondjuk az AA dolog lehet beletúr egy kicsit az elméletbe, mert öcsém minimum-közepes beállítások mellett játszik de az AA mindig legalább 4x-en vagy 8x-on van, mert rühelli a recés és mozgás közben "szőrösödő, vibráló" éleket. De majd meglátjuk.
-
Raggie
őstag
válasz
Habugi #74408 üzenetére
Kösz a tippet, mindenképp kipróbáljuk!
Jelenleg 40-45 közé esik be néha az FPS fullHD-n a városokban nagyobb tűzharcok/robbanások közepette.
Ideális esetben ezt kellene minimum 55-60-ra feltornázni és akkor lesz "öröm é bódottá".SZERK: egyébként bármilyen más praktikus okból megérheti ez a váltás?
-
Norbika88
senior tag
-
Norbika88
senior tag
-
Hardstyler01
tag
válasz
Habugi #72325 üzenetére
Látom mindenki temeti szegény turbót! Én kitartok mellette és szeretném kitesztelni hogy ez jól működhet! Mégpedig azért mert ez az egész erről a mai szemmel nézve rosszul megírt SC2 pályával küzdök, amit Formaster kolléga kitesztelt 5GHz-es I7700K val és tudom hogy ott is voltak gondok az fps-el bőven!
Ez inkább arról szól mint ahogy a belinkelt kép is mutatja, hogy ez a nyamvadt játék csak nem használja ki folyamatosan a magokat, hanem i borzalmas tüskéket lő a kihasználtságot mutató diagramba és nem egy szép vízszintes vonalat 100-on!
Erre meg pont jó a turbó, ha nem dől a zombi sereg vegye csak vissza 4Ghz-re ha nyugi van 1,4Ghz-n is eljátszok bőven!
itt tényleg a turbót akarom kitesztelni kvázi utolsó emberként ahogy látom aki még ebbe bízik hogy az AMD mérnökei nem dolgoztak ezen hioába!
jelenleg biosba visszább vettem a feszt és most a maximum érték 1,554 CPU 60fokos Cpu, a dióda pedig 70körül!
LLC állítás nincs az alaplapomon! (cuccok fülnél a teljen konfig)
@Olmi: VRM hűtő turbó 5Ghz-el pedig enyhén meleg!Összességében megterhelőnek tartom a kézzel beállított fix tuningot ehhez a max 2 magot használó játékhoz!
-
Hardstyler01
tag
válasz
Habugi #72318 üzenetére
Köszönöm
De akkor nem baj hogy nagy a különbség a cpu felület és a cpu dióda között? (mondjuk ha forrasztott akor tényleg nem tudok semmit csinálni
)
Régebben azzal riogattak hogy 60fok fölött "visszaveszi a teljesítmény" csak ha így van akkor melyik hőfokot figyeli dióda vagy felület?
Tehát összeségében azt mondod hogy jó ez a hőfok nem lesz baja nem vesz vissza!!?
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi #72292 üzenetére
Én 1.56v meg húzott 390 mellet már azon imádkoztam ne olvadjon le a táp addig amíg lefutnak a bencsek
630W-s táp falból meg 650-660-a húzott a gép
Kicsit hiányzik eskü Ryzennel nem nagyon van mit feszegetni me falnak megy mint a bolond hangya
.
Ettől függetlenül azét elég kraftos szal nem panaszkodok de visszasírom néha az FX-es tuningos mókákat.
-
Askformore
senior tag
válasz
Habugi #70835 üzenetére
Pont az a gond, hogy az evo-val vállalhatóak a hőfokok, viszont a dark rock 3-mal játék közben is felment 73-ra. Pedig az egy sokkal jobb hűtő. Csak az only vízszintes beszerelhetőség számlájára tudom ezt írni. Azt a képet a pozitív változás miatt raktam be, ha visszaolvasol, akkor értelmet nyer
-
lee56
őstag
válasz
Habugi #70835 üzenetére
Én is ezt néztem, nekem ez a nooormális basszus, valamit rosszul csinálok?
Én is elgondolkodtam, amikor a silentes házat vettem, hogy hogy is lesz gondoltam majd egy drága hűtő, na hát aztán jött a valóság, nem úgy van azz,, cserébe maradt a ház, ugrott az extrém tuning
Majd jön a Ryzen arra overkill lesz a ALPEN Himalaya
Compact víz gondolatával is játszogattam, de kb 40kból jönne ki ami talán! valamivel jobb hűtést produkálna, ez annyira nem jó ár/érték arány, nemjátékvíz meg mégtöbb szó marad minden így.
-
Leon77
őstag
-
Nestor16
senior tag
válasz
Habugi #70501 üzenetére
Kezdem unni az egészet, hogy ennyit kell szarakodni...
Megvan a lap, de még a hűtés is kevés... meglesz a hűtő akkor más lesz kevés... tényleg kisebbre váltok ha ez így megy tovább. 6 mag is elég lenne főleg a jelenlegi videokártyához. Egyébként is csak annyira akartam tuningolni, hogy megnézzem mit bír, majd visszavenni egészséges értékekre.
De ez a hűtő kikészít, az előző lappal miért nem csinálta ezt?
Ráadásul jött egy kékhalál is... -
válasz
Habugi #70480 üzenetére
Van nekem is egy 1100 Tm igaz asus m4a79t deluxe deszkában TX3 hüti szépen és eljárkál 3.8 ghz en 1.488 mag feszel .. am3+ nem éri már meg költeni söt 1szálon aphenom erüseb is valamivel mint az fx .. ha nem nagyon uj játék akarsz játszani ammihez kell az sse4a utasitás vagy mi a baromság akkor szerintem nem éri meg lépni ...
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Habugi #70477 üzenetére
Ez már szigorúan off, de az FSB-tuning erős gyengém volt, és ma is az, az Athlon óta. Az ezzel kapcsolatos tapasztalataim meggyőződéssé kristályosodásának alapján kijelenthetem, hogy két alappillére van a dolognak.
Az első, ami könnyű, de időigényes: kiismerni a kockádat, alaplapodat, memóriáidat.
A második, ami jóval nehezebb, és szintén időigényes: a négy alapművelet ismerete.
Ha ez a két kritérium teljesül, tényleg nem lehet gond.
Szerintem. -
OP-ToTo
aktív tag
válasz
Habugi #70422 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ. R 2.0 igen. Kicsit fáradt voltam, nem lesz ma videokártyám. Majd ha lesz videokártyám esetleg megpróbálok játszani. Mivel valami normális kártyát szeretnék gyűjtenem kell még rá.
Hűtés: Most vásároltam Új Zalman Z10 házat. Elől - hátul 1 db 12es venti figyel benne. Van egy Zalman MFC1Plus venti vezérlőm amin még van 2 szabad slot amire rá tudok kötni új ventiket a jobb szellőzés érdekében. A processzor hűtő egy régi Cooler Master. Réz az procival érintkező felülete és réz csöveken füt fel pár szál, amire rá van rakva egy csomó alu lemez. Az a tipikus hűtő amiből 80 egy tucatot árulnak, csak régi. 40fokon tartja a procit böngészésnél 30%os teljesítményen kb. Egyik ventilátorom sem 4 pines, sőt a házban hátul 12V-os csatira kell dugni a ventit. Ilyet még nem is láttam
Elolvasom majd az összefoglalót amit írtál.
-
djyuri
őstag
válasz
Habugi #70235 üzenetére
Hello-hello
Siker! (részben...75%)
Erre tökvéletlenül figyeltem fel:
Illesztőprogram frissítésnél a chipset driver egyik almappájában rá is talált a megfelelőre.
Ezzel meg is jött a várt nővekedésAz eredmény is magáért beszél:
1100T
FX9590A videó pedig múltkor nem sikerült,mert állóra kódolta a telefon. Nem sikerült jól elforgatni a vágó/kódoló programommal,ezért újraveszem,amint lesz időm. (mindenképpen kell a videó,mert továbbra is csak az AUTO beállításokkal a leghidegebb)
DE! Már tudom lefele vinni a feszültséget is! Ezt már a videó készítése napján sikerült megoldani.
Később érkezőknek:
- A feszültség csökkentést képtelen voltam kivitelezni a gépemen (Most már kiderült,hogy bios hiba volt) A megoldás nem merült ki annyiban,hogy feltettem újra a legfrisebbet,hanem rátettem egy egyel régebbit,majd újra a legfrisebbet. És voálá!Sajnos egyelőre ezzel a módszerrel sem stabil a lefelé feszelés. Egy fagyást és két lekapcsolást sikerült elérnem az intelburntest V2 progival.
AUTO beállításokkal nincs gond gamer szinten.A sok-sok noszogatást köszönöm Neked is Habugi és Neked is ViZion.
Nagyon sokat számított a keresgélésemben,hogy megingathatatlanul mondtátok,hogy márpedig gond van a gépemmel. Eszembe nem jutott volna,hogy az eszközkezelőbe belenézzek. Egy 5 perces művelettel és egy restarttal megjött az erő a gépembe! Úgy felcsesztem magam ezen most,hogy el sem hiszitek!
Óriási megkönnyebbülés,hogy mégsem gáz ez a processzor és hogy nem nyúltam mellé!Hatalmas respect Srácok!
Valahogy lesörözzükÚgyérzem ez a minimum
Köszönöm!
-
hundai
aktív tag
válasz
Habugi #70292 üzenetére
A #69487-nál már az új lap volt, elfelejtettem kikapcsolni a hpc-t és ki volt kapcsolva a c1e.
ViZion leírása alapján kezdtem neki a tuningnak , ezért is vettem a lapot és rá a noctua-t.
Minden esteben volt vagyás, és sokszor ment el a kép.
Szerintem visszaviszem a lapot. -
hundai
aktív tag
válasz
Habugi #70288 üzenetére
Nincs testvérem, egy billentyűze ki-be megoldotta...
Rendesen be van dugva minden, a legjobban az alaplapi usb3.0 amit kihúzni se tudok , jönne foglalattan együtt...nem tudom hogy jött össze
Eddig az alaplapot tartom ludasnak, de ha felmegy a pumpám, beviszem vizeseknek hadd szórakozzanak el vele... -
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Habugi #70266 üzenetére
Délután kicsit rápróbáltam. 235 FSB-vel toltam így jött ki a 2200Mh-s memória órajel. A memóriák szárnyakat kaptak, 29800 környékét is mértem vele. Stabilnak is stabil, márcsak annyi lenne a kérdésem, hogy okoz e bármilyen hátrányt, az, hogy fsb-t növelek, és nem szorzót. Valami perifériának árt e ez?
-
hundai
aktív tag
válasz
Habugi #70268 üzenetére
Nemrégiben vettem az m5a99 evo-t, azóta fagy ibt és cine alatt,m5a97 le R2.0 val nem csinálta. Nemsokára feltöltődik róla a videó.tegnap harmadjára sikerült egy kör ibt, 36 gflops-al az órajel nem esett, csak a fesz egy minimálisat. A képtörés miatt vsync-et használtam, 80-90%al megvolt a crew 60 fps, most még vsync offban is 45 vagy alatta van 60%-al.Az órajel 4ghz, a noctua ventik900-on mennek , így volt 54fok a maximum.
-
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Habugi #70235 üzenetére
Kérdés lenne memória ügyileg. Ugye adott a 2400 as memóriám, de ha csak simán felrakom mondjuk 2133 ra, a gyári időzítésével 9-11-12-28, akkor kb az 1866 os +2% ot hozza. (26-27eMb/s) Viszont most fsb-vel is szórakoztam, amitől 1866-->2000Mhz-re ugrott ugyanezen a beállításon, és 28,5e Mb/s-re ugrott a sebessége. Hogy a fenébe tudtál kipréselni belőle 30e-t??? Azt vágom, hogy fsb-t kell emelnem inkább mint a gyárilag megadott bios beállításokat. (1600/1866/2133/2400). az a baj, hogy 2400 on már nagyon rossz az időzítése, és simán leveri a 2133Mhz. SZóval e környékére kéne belőnöm az FSB-t. VIszont mi az ajánlott, ugye a pci-t tudom szabályozni, azt nem húzza magával az fsb növelés, viszont HT, és az NB frekiken kívül mit ráncigál még az fsb? Hangkártya??? Ez tudom nálad is elszállt. Más nincs pci csatiban, csak a vidkártya.
-
ViZion
félisten
válasz
Habugi #70239 üzenetére
Igen... a falon kívülre menne ami lehet. Télen a páramentességhez meg kell oldanom, h ne legyen túl hideg a víz, szal. a tartály+szivattyú bent lesz, kint a radi. De még agyalok, h a mínuszokig minden kint legyen.
A PCX-es 480@8GB-ot elvileg tudják hozni 81k-ért, megálmodom és marad a barátság!
-
mester1102
tag
válasz
Habugi #70227 üzenetére
Nembaj, ha később tudom elérni a cél értéket, mert kivárom. Csak akkor mégis az ember elégedettebb, ha van siker. Tudtommal minden megvan ami elég hozzá, nem tudom az AMD miért ír 1000W-os tápot meg vízhűtést, biztos ezzel biztosítja be magát, én ahogy láttam az alaplapomon nincs mit fejleszteni az a maximum ebben a platformban. A Be Quiet! Dark Rock Pro 3-ról meg annyit halottam, hogy jobb, mint egyes vízhűtés és jó minőségű is.
-
djyuri
őstag
válasz
Habugi #70204 üzenetére
Amíg itt nem rendezem tartozásomat,addig nem fárasztom eldiablo kollégát.
Ennél központosabb helyre semmi sincs felírva nyugi(és kb pontosan ennyit is voltam itthon...piac,bank,egy levél ide,sulianyag letöltése és mennem is kell
)
rovtiv3 Aham minuszos offsetelésre lásd egyik képem: (restart után hozzáadta a 0,031250-t
)
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Habugi #70204 üzenetére
A legnagyobb tiszteletem mellett, én együttérzek djyuri kollégával, amikor azt mondja, hogy nincs forradalmi változás a 9590-es FX és az 1100 Thuban között. Az előbbit 1.488V-on járatva nem is lesz. Nyilván egyelőre csalódott, és ez felülír minden lelkesedést. Remélem a helyzet változik.
-
mester1102
tag
válasz
Habugi #70200 üzenetére
Okés értem! Az bele fér a topikba, hogy milyen játék milyen szálkezeléssel bír, egyszálas erő vagy többszálasság, de gondolom az egyszálas erő is legalább 2 vagy 4 magra értendődő nem? A mai játékok 4 mag alatt már nehezebben boldogulnak, emlékszem nekem egy Athlon II X3-as 455-ös procim volt és Driver: San Francisco-ban állandóan lassult, játszhatatlan volt, de ahogy megvettem a Phenom II X4 955-ös BE-t sima alapórajelen is megszűnt és tökéletes lett, nem tudom ez a plusz cache érdeme ami a Phenomban van, de ég és föld volt utána már a kettő (hozzáteszem, a minmum CPU igénye X2-es volt és én úgy tudom a minimumon se kellene lassulást produkálni, ha leveszed az összes grafikai beállíást Low-ra) . Akkor mi volt még? Splinter Cell: Blacklist, de annál csak annyi volt a gond, hogy iszonyatosan felmentek a hőfokok mint más játéknál soha A Phenom II 955-ös Be-n ,100% volt minden mag (persze, ha Core Temp valós, mert közben kiderült a hőfokokkal kevesebbet muat 10 C-al, de akkor ez volt a legpraktikusabb, mert oldalsávként is üzemelt, könnyen leolvasható volt, ekkor még nem fogllakoztam az MSI Afterburner-rel). Szóval a Blacklist-tel nem is mertem játszani. A többi amikkel játszottam, Max Payne 3, Crysis 2 (MaldoHD moddal sem), Crysis 3, Alan Wake, Hitman: Absolution, RAGE, Battlefield 3, Call of Duty. Modern Warfare 3, BioShock: Infinite, L.A. Noire, Far Cry 3 mind lazán elbodogult az akkori HD5770-esemmel és az Athlon X3 II 455-össel, de lehet, hogy még az előtte levő Athlon X2 6000+al is, persze nem teljes grafikán, de nem lassult.
-
Tubica
senior tag
válasz
Habugi #70149 üzenetére
Sziasztok !
Látom itt a hűtő alánlgatásokat, de valahogy a be quiet Dark Rock Pro 3-at senki nem ajánlja.
Ez miért van ?Halk, és szép is (maximális fordulat 1700rpm)
Nekem is az van, és 62 fok fölé nem engedi prime95 alatt a processzort.
Üdv. Tubica
70152 ViZion: Értem. Már azt hittem, hogy rossz hűtő
Bár, van 1, aminek viszont nem a hűtése, hanem a kialakítása a jobb
Arctic Freezer 13 Pro. Ilyenem is volt. Az alsó venti nem hangos, viszont nagyon jól oszlatja szét a meleg levegőt a hűtő körül (vrm/ram) Sajnálom, hogy most nem csinálnak ilyen okos megoldásokat
-
lee56
őstag
válasz
Habugi #70109 üzenetére
Nem akarok belevau, de nem igazán kompatibilis a lapja szerintem
ASUS CROSSHAIR IV EXTREME
"Hardcore AMD túlhajtás a javából!" (Nem én találtam ki, asus marketinganyag, jó cucc
)
AMD Phenom II X6 támogatás / AMD 890FX + SB850 lapkakészlet !!!!!!!!!!!!!!!!Ha csak BIOS frissítéssel tették ipphogy futtathatóvá, az megmagyarázná a limitált beállítási lehetőségeket sajna.. Egy frissebb BIOS/UEFI verzión keresés lehet hogy segítene, de lehet hogy nem..
forrás : https://www.asus.com/hu/Motherboards/CROSSHAIR_IV_EXTREME/
Ahogy nézem a CPU support listáját, még így is csak hivatalosan a Bulldozer családig nyújtotta a támogatást max FX 8150 azis Beta support only !
-
djyuri
őstag
válasz
Habugi #70106 üzenetére
Egyébként bődületes feszt adsz annak a 9590esnek
Kicsit nézd meg a többi képet is. Pont azért hangsúlyozom hogy NEM lehet lefelé vinni a feszt! De akkor megint leíromNem fogad el semmit se minuszba.
Azt a még plusz fesz emelést is azért kapta,mert minuszba is plusszolja az alaplap.(ezt akartam ezzel prezentálni)
Előjelet nem fogad el,amint kiklikkelek a sorból,azonnal kitörli az előjelet.Én tökre szívesen bemutatom Neked és bárkinek Skypeon telóról,hogy nem lehet lefelé vinni. Ezt írtam ebben a hozzászólásomban,hogy nem tudom úgy levinni a feszt,mint a videóvágós ismerősömnél a Q9550-es régi gépében.
nem csoda hogy ráolvad/spikeol a hőmérséklet még a hurka AIDA stresszteszt közben is.
Már nincs több tárhelyem feltenni videót,de visszatettem alapra a bios digit részét és mint mondtam ezzel használható. Ugyanazon stresszteszt lefuttatása csak 52 fokot produkált. Videón kívül megnéztem 5 ciklust is és 56 volt a határ. High beállításokon sem megy fel olyan gyorsan 60 fölé,de felmegy egy ciklusban is. Szóval azok a beállítok lecopyzva biztosan nem jók. SorryMost viszont dobok egy szunyát,holnap kora délelőtt még megcsinálom azt,amit még leírtok
És köszönöm
-
djyuri
őstag
válasz
Habugi #70100 üzenetére
3dmark,PCmark és persze a sok FPS-el futó játékok,amiken könnyebb megfigyelni a változást. (A GTX1060 miatt mind a két CPU 100% közelben dolgozik.
8as Vishera elég csunyán elveri a Thubant Faxa,ez kimaradt nekem
Az intelnél órajelre stimmeltek egymással az említett darabok.(~3,9Ghz) Vagy ott ez mindegy volna?
Most beállítod pöpecre azt a 9***es szörnyet és hidd el máris jobban fog tetszeni.
Próbálgatom. Ami beállítást láttam ViZion képein azzal most azt értem el,hogy úgy gyorsul a hőfok 67-re,mint kb enyhe túlzással az öreg autóm. 10 sec alatt eléri a 67-t. Ezt nem is tudom így most használni se tartósanVideó
Ha a feszcsökkentést meg tudnám oldani,akkor már kielégült lennék ezzel az oldalával a gondnak.De aligha hiszem,hogy ezektől a beállításoktól a teszteredmények jelen két CPU között megadnák azt a 15%-ot,amit én még mindig úgy gondolok,hogy elvárt lenne. X4-el kezdtem én is régebben. Ott egyértelműen hozta az 1100T 6 mag. De ez itt most gyakorlatilag szinte nulla.
MK VII
IgazFolyamat olvasom a PH új motoros használati útmutatókat. Először használok ezzel a PH motorral képfeltöltést. Rendesen le kell kicsinyítenem a képet,de úgy látom még bőven elfogadható.
Eddig az az igazság,hogy bármire rákerestem itt,akkor mindenre volt megoldás. Vagy még a google. Majd most lesz erre is találat,ha vissza kell emlékezni vagy tovább szeretném adni a segítségeteket -
djyuri
őstag
válasz
Habugi #70079 üzenetére
Kibizony. tudom,hogy a két közvetítő réteg nem egyforma a kettőnél,ezért írtam úgy,hogy azzal hasonló a probléma. Direkt ezért írtam így.
Eszembe sincs húzni. Alapon hasonlítok kikapcsolt auto stepping-el.
Miért ne feszegessem a difit? Nem hozza az eredményeket. A barátom inteles gépében teljesen egyértelműen ott volt az eredmény a 2000-es szériáról a 4000-es szériára váltáskor. (és nem a legleg 4-est vette)
Én elvártam volna 15%-ot. És akkor szerintem EPIC állapotba kerültem volna. (nem csak száraz tesztek...a játékokban sem hozza)A hűtőm biztos jó
Ninja3B és 4500RPM-es(nem gyári) ventikkel 20 fokos szobában. De mint mondtam nem adódik át a kellő hőmennyiség
eldiablo kollégát meg fogom keresni
Köszönöm
Beretvás
Nemsokmindent enged az alaplap biosza. Pláne lefelé feszelni(annak ellenére,hogy ott a negatív offset
). Pedig szerintem ezzel megoldottam volna a gondomat,mint a videóvágós ismerősömnél a Q9550-es régi gépén.
De nyálaztam teszteket is. Semmi
GTX1060-as karit ki se tudom vele hajtani. (bár ez nem lenne olyan nagy baj)Köszönöm,hogy reagáltatok rá
Örülnék,ha valami módon legalább a feszcsökkentést meg lehetne oldani. Ez így elég vacak,hogy 4 másodperc alatt felmegy 20 fokról 65-re
-
Gergő19
csendes tag
válasz
Habugi #70061 üzenetére
Ahogy olvasgatom meg nézegetem a teszt videoidat,így kirajzolódni látszik a tény,hogy minimum 5ghz-ig kell emelnem a 8320ast.
Bár egy 980ti-nek még az is egy halovány folt lessz majd a kihajtás terén.
Remélhetőleg azért 5-6hónapig eleszek vele,mondjuk talán előny az,hogy "csak" fullhd-n játszom (jesszus nem is olyan rég még crt monítoron a farcry 1-el játszottunk, most meg már 4k)
Mindenesetre köszönöm az infókat -
V!ck
senior tag
válasz
Habugi #69982 üzenetére
Már reagáltam Tubica problémájára én is, mivel ugyanez a gondom volt, hogy ez egy sima vrm throttling, de nem reagált rá... illetve a tanácsomra sem. Mindegy, nem az én kínom.
Illetve de, ugyanez volt a kínom. Throttling, de csak prime és ibt alatt, 3-4-5 perc elteltével. A különbség annyi volt, hogy a prime nem hasalt el, futott bőszen, miközben csak úgy ugrált le 1400MHz-re az órajel, magonként külön-külön ~1,14V környéki fesszel. Az ibt a throttling megjelenése után, az éppen futó kör végén hibaüzenettel leállt. Mindegy volt mennyi feszt adtam, mindegy, hogy 4,4 vagy éppen 4,8GHz volt az órajel, mindig ide jutottam. Azóta orvosoltam, egy 8cm-es pwm-es ventit tettem a vrm-re, azóta tökmindegy mit csinálok, tökmindegy milyen fesszel, tökmindegy milyen órajelen, nincs throttling, sem fesz drop, feltéve hogy a procit le tudom hűteni. Ennyi az egész. -
mester1102
tag
válasz
Habugi #69991 üzenetére
Annyit nem értek itt, hogy "Feszt manuál lőheted mondjuk 1.45V-ra" - ez oké, csak itt két opció van, a CPU & NB Voltage-t ugye Manual-on hagyom. A CPU Manual Voltage legyen 1.45V vagy a CPU/NB Voltage???
Alapesetben Auto értékeken ezek:
CPU Manual Voltage: 1.440V
CPU/NB Manual Voltage: 1.125 VGondolom mindkettőt kellene módosítani nem?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest