Hirdetés
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
A processzor a világ egyik legrosszabb energiaátalakító rendszere. Tényleg úgy áll a helyzet, hogy a hatásfoka (hasznos teljesítmény/felfett teljesítmény) majdnem nulla. Amit a konnektorból kihúz, azt a harmadik tizedesig el is fűti. Bármelyik.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
04ahgy
üzenetére
Hmmm.. azért egy procinál elég érdekes ez a teljesítmény téma.
Mondjuk, pl. egy izzónál könnyen elképzelhető és értelmezhető, hogy a felvett teljesítmény kb. max. 7 %-a hasznosul fényként, a többi pedig disszipálódik.
Ám, hogy is van ez mondjuk egy FX proci esetén? Itt mit nevezünk hasznos teljesítménynek, és hogyan mérhető? Egyszerűen csak vonjuk ki a felvett teljesítményből a disszipációs hőteljesítményt? Vagy mással is kell még számolni? Milyen hatásfokról beszélhetünk egy processzornál?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
rovtiv3
üzenetére
A félreértést az okozza, hogy máshogy definiáljátok a melegedést.
Amit tisztázni kell: a leadott hő csak a CPU TDP-jétől és a beállításoktól függ. Ha 145W-ot vesz fel a táp felől, akkor 145W-ot fog leadni hőteljesítmény formájában. Az más kérdés, hogy ezt mekkora hőmérsékletet elérve fogja tudni. Jobb hűtővel alacsonyabb, rosszabbal magasabb.
HGyu
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Valkűr
üzenetére
Tisztelt kolléga, a legnagyobb tiszteletem mellett ez nem így van.
A "wattszám felvétele" (mondjuk teljesítménynek) kizárólagos függvénye a melegedésnek. Egy 145W elektromos teljesítményt fogyasztó proci full loadban pontosan 145Wattal fog fűteni, leszámítva azt a néhány ezreléknyi hasznos teljesítményt, amelyért megalkottatott. -
mackosajt
addikt
válasz
rambustibi
üzenetére
Mivan? Bekékültél és már troll is lettél?

-
rambustibi
őstag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
youtube oldalamon catzilla physics test.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
rambustibi
üzenetére
Ezt sem fogjuk megtudni

-
Maotun
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
hát néztem van hogy leesik 71fps.-re
lehet a kékek irták ezt a tesztprogit 
-
rambustibi
őstag
inkább mégsem...

-
Valkűr
addikt
A wattszám felvétele nem egyenlő a melegedéssel...Attól mert többet vesz fel még nem biztos, h ugyan úgy melegszik adott helyzetben.
-
Sanyicucu
aktív tag
válasz
krivics
üzenetére
A ház elején van egy 12 cm venti az oldalán is van egy 9 cm és a gép hátulján is van 2 9 cm-es Arctic halk venti.Ez szerintem elég hűtésnek.Chieftec 500w tápom van.
A pcx oldaláról rendelnék procit de ha azt mondjátok hogy nincs semmi ott ami jó a lapomhoz akkor hagyom a fenébe.Akkor veszek lappal együtt fx 6300-t.
-
krivics
csendes tag
válasz
Sanyicucu
üzenetére
Az alaplap egy része, ami melegszik. Ha a hűtő nem arra fújja a levegőt, akkor túlmelegedhet. Ezért néhány gyártó a tiédhez hasonló (régebbi/olcsóbb) lapoknál FX processzor behelyezése esetén az általam is javasolt hűtőtipus használatát írja elő. A modernebb AM3+ lapok már erősebbre vannak tervezve, mivel az AMD eleve túlhajtásra "ajánlja" az FX szériát.
Személyes tapasztalatom gyerekem gépében lévő igaz kicsit modernebb, de azért elég belépőszintű Gigabyte lappal van, (Gigabyte GA-970A-DS3P) ami gond nélkül megy egy FX6300 val. (alapon, -0.1V). -
krivics
csendes tag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Ő egy 955 -öst javasolt és az már 125W. Valamint 17.000 Ft így hirtelen a legolcsóbb az aprón.
-
Sanyicucu
aktív tag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Nem tudom,hogy mi az a vrm és nem biztos hogy tudok házi barkáccsal foglalkozni.Ezért kértem segítséget tőletek mert jobban értetek hozzá.

Ja és amit írtam használt procit nem szeretnék/akarok venni. -
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Sanyicucu
üzenetére
A hűtőd teljesen jó a cpu-khoz, bárhogy is döntenél. DE! Elmondom én is, hogy ha fx elfüstöli a lapodat, akkor jusson eszedbe mit mondtunk itt egy páran! Vagy alaplap+ cpu-t cserélj, vagy ha egy mód van rá ne fx-re váltsál, hanem x4-x6-ra... és el ne felejtsd, hogy 95w -os verziókat keress belőle, mert a nagyobbakat nem kezeli a lapod!
krivics: Először ki kellene deríteni, tudja e hogy mi az a vrm, és hogy akar/tud e a házi barkáccsal foglalkozni, a hűtő helyett meg minek vegyen más? Még több pénz költsön így is feleslegesen?
-
Sanyicucu
aktív tag
válasz
krivics
üzenetére
Arctic freezer 7 pro van most hűtésnek.Athlon II X2 250 procim van.Nem akarok rá költeni sokat mert tudom,hogy nem éri meg de most csak ennyi van rá.Ezért kértem segítséget proci ügybe.
Nem vágyok GTAV tipusú játékokra nekem elég a Fifa mert csak azzal játszok.
Használt procit meg nem szeretnék venni mert mi van ha rossz.....?
Köszi a segítséget. -
krivics
csendes tag
válasz
Sanyicucu
üzenetére
Az alaplapod a gyártója szerint támogatja az FX4300 procit, viszont elég egyszerű tipus.
Ha nem akarsz/tudsz több pénzt költeni vedd meg.
Rakjál rá egy jobb hűtést, mint amit a dobozában találsz, (szerezz egy hőcsöves gyári AMD-t használtan 1-2 ezerért, ami igaz hangos, de az alaplap felé fúj, így hűti a gyenge VRM-et is) aztán ismerkedj az alaplap BIOS-ával (amit még a régi procival frrissíts a legújjabra!) és csökkentsd a proci üzemi feszültségét.
Ha elfogadod, hogy a 20.000 Ft-ból azért nem egy i7 konfig keletkezett, nem hiszem hogy nagyot csalódhatnál.
Phenom II-t szvsz ne vegyél, drága, ráadásul a gyorsabbak 125w TDP-sek. -
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Sanyicucu
üzenetére
Figyelj csak, most néztem a hivatalos gépigényét a fifa2016 -nak. Memóriád elég, vidkártya, ha nem is ultrán, de egy high beállításokon fullhd-n elviszi. A cpu-hoz minimum i3, vagy phenom II x4 et ír, fullos beállításhoz 6300fx ajánlott. Én a helyedben vennék egy Phenom II x4 955 öst, 4 mag, 3,2Ghz, 95w tdp. Nem lesz túlerőltetve a lapod, és tapasztalatból mondom, mert nekem is volt ilyen procim, nyers erőben tud annyit, hogy a játékot szépen elvigye. Ha van 30-35 e Ft-d, abból 20e-t tegyél el, és gyüjtsél egy jobb gépre, a maradék 15 ből megy vegyél egy használt phenom II őt. Egy év múlva meg cseréld lapostol, mindenestől az egészet. Erre a gépre ennél többet nem szabad költeni, a fifa meg futni fog rajta... nekem ez a véleményem, de erősítsetek meg!
Minimális gépigény:
Intel Core i3-2100 @ 3.1GHz (or AMD Phenom 7950 Quad-Core, AMD Athlon II X4 620 equivalent)
Ram: 4GB
GPU: AMD Radeon HD 5770, NVIDIA GTX 460Ajánlott gépigény:
CPU: Intel i5-2550K @ 3.40GHz (or AMD FX-6350 Six-Core equivalent)
RAM: 8GB
GPU:AMD Radeon HD 6870, NVIDIA GTX 650 -
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
eldiablo
üzenetére
Tapasztaltam ilyet nem csak mx4 nél, volt valami puccos kencém pár éve, még akkor phenom II volt, konkrétan csak egybe tudtam kiszedni a hűtővel, és nagyon nehezen tudtam szétcuppantani. MX2 is ilyen? Mert pont ezen vaciláltam hogy melyiket is vegyem... Egyébként Köszi!

-
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Levételkor vigyázz majd.
Én leszoktam az MX-4ről, mer hamar megkeményedik és procistul jön a hűtő. -
válasz
Sanyicucu
üzenetére
De, vedd meg és ha mégsem hozza az elvárt teljesítményt, akkor majd cserélsz lapot... Leírtuk elegen, az a deszka egy hulladék, eleve mert VIA chip van rajta. Nem, ez nem lenézés, VIA hanggal csak a gond és a baj, ezek a gyenge, VRM hűtés nélküli "beugrós" lapok dettó.
Mivel nem olvastad amit írunk, így ismét kérném, h töltsd ki az adatlapod. Lehet első körben több ram, jobb VGA, SSD többet érne.
-
Sanyicucu
aktív tag
Köszönöm srácok a segítséget.Akkor az fx 4300 se szabad megvenni?
-
Sanyicucu
aktív tag
Az utolsó kérdésem az lenne,hogy melyik a legjobb processzor amit támogat az alaplapom?[link]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
nem a procit, hanem a proci ventit csavaroztam fel... csak már nemtok szerkeszteni...
-
Jakuskacsa
senior tag
ÚÚÚ hogy jártam már.. délelőtt voltam beszerző körúton, vettem mx4 pasztát, szépen felkenem, win restart, minden érték jónak tűnik, kb 30 mp és kékabalak... aztán újra kékablak... végigfutott rajtam a hideg, meg a meleg... mondom remélem csak random hiba, megmozgatok egy két dolgot, hátha rendbe jön. Bizti ami bizti leszedtem a hűtőt is a cpuról, és mit látok? A cpu közepén egy 3x3 mili helyen konkrétan semmi nincs csak egy nagy levegőbuborék... jártatok már így pasztával? Most kentem oda is, így már rendben megy minden. Egyébként 6-7 fokot nyertem vele, tényleg nagyon jó cucc...
Még egy kicsit finomhangoltam is: Scythe Grand Cama Cross elég jó vrm-et hűteni, de én továbbfejlesztettem:

remélem látszik, hogy mi is volt a cél... a gyári amd pricit felcsvaroztam alúlra a V alak bal oldalára, így a vrm bordákra fúj még több levegőt... és ez is múködik, itt is nyertem pár fokot
-
Sanyicucu
aktív tag
Alaplapot nem akarok venni csak procit.Amd-t a pcx oldalról.Mit ajánlotok ha az fx 6300 nem jó az alaplapomhoz?
-
-
Methionyl
senior tag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Szerintem procit kért. de tévedés jogát fenntatom
-
Taifa Díaz
őstag
-
mackosajt
addikt
válasz
Sanyicucu
üzenetére
Benne sincs a támogatott processzorok listájában.
No meg persze "popókavics", hűtetlen, csupasz VRM-el, ami még fokozza a helyzetet.Ha 6300-at akarsz, akkor lapot is kell cserélned.
-
Sanyicucu
aktív tag
Az FX 6300-as proci mennyire jó?
-
mackosajt
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
Üdv! Azért 4 GHz fölé pöcintsed nyugodtan. A munkára is jó hatással lesz. Sőt, ha még egy picit pöckölöd, jobb is lesz.
Én a 8350-el megállok 4.8-on 24/7 szerintem, így 1.456-ot kap.
Be tölt a win 5.1-en is, de a hűtés egy fiaim által pár órát játszott minecraft után biza már nem bírná.
Hétfőn jön az Eisberg solo, megnézzük, az mit tud a kb. síkba polírozott előző tulajnál púposra húzott Supremacy-hoz képest, 2 db aktívan szellőztetett 360-as radiátorral, a mostani passzív klímahűtős +1 db szellőztetett 360-ashoz képest.
-
Valkűr
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ne már!!! 3.7 az vicc ennek a procinak...Tessék csak feljebb tolni, és még feszt se igen kell emelni, egy alap kézi beállitást adj neki legalább. De itt egy video:
-
Methionyl
senior tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Üdv. itt, gratula

Szerintem ha jót akarsz, akkor gyorsan pöCCincsed csak felfele a szorzót mert még a végén a többiek meglincselnek

-
-
do3om
addikt
válasz
rambustibi
üzenetére
Van topikja, ott van minden.
Amúgy nem másabb mint az FX, ez is szeret 60-65 fok alatt maradni, NB-nek lehet adni feszt 1,3V-ig, proci 1,5V-ig.
NB órajel úgy 2800-3000MHz--en már bőven jó, CPU 4GHz felett más fasza, sokkal többet nem megy sajnos, bár ha ment volna nem lenne az AMD-nek FX-e![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
HT órajel......mindig vita volt hogy számít e, meg a ramok sem sokat. -
do3om
addikt
válasz
rambustibi
üzenetére
Csak nem szereztél értelmes AMD procit?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rambustibi
őstag
Egy x6 1100T fogok felhúzni, egy Asus Crosshair extreme 4 alaplapban. Mennyiben másabb, mint az FX húzása?
-
johndeegwed
tag
Sziasztok
Látom hogy fx proci topic , de sajnos nem találtam mást ahol fel tehetném a kérdésem.
Jelenlegi gépemben amd athlon x2 5200+ proci van amit szeretnék lecserélni AMD Phenom X4 9650
Leginkább játékokra használom a gépet , és remélek érdemleges változást a procitól , meg tudtok nyugtatni hogy hogy erősebb x4-es proci , érdemes le cserélni erre ? -
Sanyicucu
aktív tag
Sziasztok+
Szeretnék venni egy ilyen processzort.Az lenne a kérdésem hogy megéri-e megvenni vagy ugyan ebben az ár kategóriába egy 4 magos is elég lenne.Melyiket ajánljátok?Főleg Fifázásra használnám.
A válaszotokat előre is köszönöm. -
SetCHOO.
aktív tag
válasz
Picturemaker
üzenetére
Szerintem ezt így rendben van. KÉP
Valami a BIOS-ban lehet, mert defaultra állítva vissza vesszi az órajeleket.
-
SetCHOO.
aktív tag
Húha, egy kicsit már megkoptak az emlékeim a kockámmal kapcsolatban.
Most veszem észre, hogy mikor nem használom a gépem nem vessz vissza az órajelekből.
Üresjáratban is végig az OC-s 4,5 Ghz-n teker a 8 mag. Win10
A biosban mi is felel ezért?
-
mackosajt
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
4.8 már megvolt gyorsban
majd lesz teszt
-
mackosajt
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Bocsánat, már javítottam.
Holnap délelőtt teszt. -
-
-
motown5l
senior tag
sziasztok.a processzorom AMD FX8350 4.40 GHz en megy..Stabilnak mondhato ez az ertek? Nem lesz vele baj?
-
mackosajt
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
No, mivel közben megjött a postás, kicserélődtünk!
Eddig tetszik!
-
mackosajt
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
Nem volt kitesztelve, pont ezaz.
Alapon járt mindig. Ettől függetlenül csak jót remélek.
-
mackosajt
addikt
válasz
04ahgy
üzenetére
Ha nem ma lenne ex-főnököm által szervezett főzés, Meg édesanyám születésnapja, lehet ma extra PC napot tartanék én is.
Nemsokára itt a 8350, legkésőbb hétfőn az Eisberg Solo. Megy be a 2. radi a gépbe, külső víz meg lekerül...
pict rendezkedünk, pasztázgatunk, ventillálunk.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
mrrr74
üzenetére
Valószínűleg nem pontos a kijelzett érték, a gyári hűtő egyébként elegendő rá. Főleg, ha a feszeket lefele optimalizálod...

(#61112) mrrr74: Naná, hogy nagyon jó alap a szoftveresen kitesztelteket alkalmazni aztán. A többiek a végleges beállításokra értették valószínűleg, hogy azt a BIOS-ból alkalmazd.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
mackosajt
üzenetére
Nézd, rengetegen javasolnak nagytorony meg kompakt vízhűtőt FX-hez. A CPU hőfokértékek gyönyörűek, a lap meg élet-halál közt viaskodik, fehéren izzó VRM-mel. Te kiemelted a VRM hűtés fontosságát és odakötözött ventit javasoltál, tehát rád ezek nem vonatkoztak.
UI.: Én egy cinikus, kibírhatatlan fórumtárs vagyok, nem segítőkész.
HGyu
-
-
mrrr74
aktív tag
válasz
04ahgy
üzenetére
3 éve így megy, az egész úgy kezdődött, hogy 8320-ra cseréltem volna, mert kéne még egy kis kakaó. Viszont kiderült, hogy a lapom nem a legjobb hozzá, mert 4+1-es, így maradt az, hogy ez a proci (fx-6100) legyen optimálisan kihasználva.
Utánaolvastam/mondtátok, hogy a mostani beállítások nem jók, ezért elkezdtem nézni, hogy miben lehetne javítani. Eddig hőfokot sosem néztem, mert minek, sosem kapcsolt le. Azt láttam, hogy 70 fok körüli terheletlenül és erre írtátok, hogy sok (reggel már csak 50 volt egy óran keresztül). Így jött a nagyobb hűtés igénye.
Röviden ez a sztori. -
mackosajt
addikt
válasz
04ahgy
üzenetére
Lehet nem véletlenül kértem, hogy mondja meg, milyen házban lakik a cucca, és esetleg egy fotót is mellékeljen a belsőről.

Egy szép, zsúfolt, belső szellőzéstől mentes világban igen sok probléma lehet.
ui: a sok segítőkész fórumtárs közé magad is bevetted?

@mrrr74 #61109: Ne szoftveresen tuningolj! Csakis Bios-ban!
-
mrrr74
aktív tag
válasz
mackosajt
üzenetére
A ház ez lenne:
Lakik benne egy Radeon 4850HD azt hiszem egy nagyon nagy hűtővel, ami elfoglal még egy helyet.
Külön más hűtő nincs benne.
Este lefotózom hogy néz ki.És nagyon köszi a segítséget.
Amúgy olvasgattam és arra jutottam, hogy gyárilag a feszültség 1,3375V, ami az olvasottak tükrében elég magas. Kicsit visszavettem szoftveresen, még így tesztelem, hogy mit kezd vele. Illetve 200x16,5-ös szorzót állítottam be, mert 215x15 volt ha jól emlékszem, így a RAM-ok valami nagyon furcsa értéken futkároztak.
Most be tudtam stabilan állítani őket 9,9,9,24@1600-ra. De még sokat kell olvasnom, mert ez kimaradt az életemből, pedig már nem vagyok nagyon fiatal. -
mackosajt
addikt
válasz
04ahgy
üzenetére
Na jó, de legalább lefelé fúj, mint a gyári.
Illetve a gyáriról a ventit rá lehet rögzíteni a VRM-re akár, ahogy sokan teszik
Amúgy nem hiszem, hogy a gyári hideg levegőt nyomna lefelé.

Illetve továbbra is az a 4+1 vérszegény VRM és a tuning... még ha egy Biostar lap lenne, de sajna csak egy "popókavics"
-
04ahgy
nagyúr
válasz
mackosajt
üzenetére
Tized akkora a statikus nyomása, mint a gyárinak, nehezen jut el a PCB-ig a turbulens légáramlat. Meg még hozzá kell venni, hogy meg is tuningolja. Tehát továbbra is csak óvatosan!
(#61104) mrrr74: Ha eddig jó volt a gyári hűtő, akkor felesleges cserélned. A sok jószándékú fórumtárs addig segít majd, míg elsütöd a VRM-et, ha azt nem hűtöd! Direktben egy 7-8cm-es ventit kell odatámasztani, és kész!
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i5 9400 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Dell Latitude 7410 Core i5-10310u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy A17/Samsung Galaxy A27/Samsung Galaxy A37/Samsung Galaxy A57
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

lehet a kékek irták ezt a tesztprogit 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)