- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Telekom mobilszolgáltatások
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Huawei P30 Pro - teletalálat
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
Steven #63462 üzenetére
Egyik ismerős hozta anno a laptopot, hogy szkájpon nincs hang és kép... WTF? Meglestem, tényleg. Linux alatt minden frankó volt. Akkor nézzük a win-t, takarítással kezdtem, a rengeteg optimalizáló progit, vagy 3 AV-t leszedtem, meg a szokásos hirdető-kereső szarokat. Valami isteni szikra hatására ránéztem a szkájpra és bamm, működött... Mégcsak újra sem telepítettem. Elméletben ugye semmi közük hozzá, de valami mégis összeakadt vele. nem akarom tudni, h mi, bódottá, kész.
Tibi: köszi a linkeket!
-
Omli85
őstag
válasz
Steven #63462 üzenetére
Nálam is eredeti a win a telepítés nem macerás meg a gamek újrapakolása se, ellenben vannak egyéb dolgok amikkel elszórakozok órákat mire minden oké ahhoz meg nincs kedvem főleg, hogy az ünnepek előtt annyi gépet szereltem meg telepítettem összefelé, hogy per pill a hátam közepére se kívánom
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Steven #63273 üzenetére
Hali!
Nekem is hasonló gondom volt régebben a laptopomnél. Igaz ott percenként megakadt. A problémát a wifi driverje okozta. Lecseréltem egy másik verziójúra, és megjavult.
Van egy DPC Latency nevű progi.
Ezt indítsd el, és hagy futni. Amikor megakad a hang válts át rá, és nézd meg, hogy lett e piros/naracs oszlopod.
Ha minden jó, akkor bőven 500us alatt kell lennie az oszlopoknak(ha jól rémlik win10 alatt kicsit magasabbak az oszlopok). Nálam (win7) az 500us magasságának max 1/3-áig mennek fel.
Ha akadáskor mégis felette van, akkor az eszközkezelőben tiltsd le egyesével(midig csak 1 legyen letiltva) az eszközöket(lan, usb, stb), és várj az akadásra. Ha van akadás, akkor tilts le más valamit. Ha elmúlt az akadás, akkor a letiltott eszköz driverével van a gond. -
norbert1998
nagyúr
válasz
Steven #59413 üzenetére
Nem is egy diablon kéne összeveszni, csak az illető jelenleg azzal játszik. De pl egy ac unity, ami katasztrofálisan cpu igényes, lehet jobban megy egy 4460-on(vsgy9590-en),mint egy 6300-n.
Nyilván a diablora elég az a proci. Csak tudod, ha másba is belekostolna később... -
V!ck
senior tag
válasz
Steven #57657 üzenetére
Ugyanolyan géppel, ugyanúgy 4,5GHz-en, csak R7 260X karival akkor örüljek, hogy elbír az FSP HEXA+ 400W?
egyszer 4,8-on prime közben kb másfél perc után fogta magát és lekapcsolt és nem is engedte visszakapcsolni, ki kellett húznom és visszadugnom... pedig a hőfokok még nem voltak durvák ...
-
-
HERR Z
veterán
-
Habugi
addikt
válasz
Steven #55454 üzenetére
Tipródás mert nézegetsz különböző CPU hűtő összehasonlításokat, levonsz belőlük bármi konzekvenciát, az most mindegy, hogy éppen azt hogy a Freezerhez képest nem nyernél 20-25fokot ami marhára nem így van, csak az egészet nem értem.
Beletoltunk már a topicba egy páran HWInfos IBT eredményeket, példának okáért magam is.
Tessék, IBT VeryHigh 5Ghz 1.5V:Nem 1.39V..
Maximum oszlopot nézd, CPU és alatta a vcore..
+0.1V difi és helyből 20fok.., ez speciel egy Silverarrow amit többször is ajánlottak már neked (utoljára Sasbá' negyed órája..) de még mindig ugyan abban a végtelen ciklusban pörögsz körbe-körbe.Nem olcsó, de aprón gyakran lehet lőni.
Aztán ottvan még a lovas001 által tesztelt/preferált CNPS14X, majdnem fele annyiba kerül mint a dupla tornyos minőségi/tuning hűtők, de a teljesítménye ehhez képest teljesen rendben van.
Ezzel is készült IBT-s teszt, hajrá.No offense..
-
Habugi
addikt
válasz
Steven #55448 üzenetére
Ezt nem értem, hiába írod le többször..
A Freezer13 egy kacat 8magos FX normális tuningjához, tetszik.. nem tetszik.
Aztán, mi a bánat nálad ez a "25fok kéne" becsípődés??IBT/Prime közben a Freezer szétesik mint f*s a napon, rendben van, de amikor "itt" 70-75 fokos, akkor durvábban CPU igényes játékban még cirka 10-15 fokkal lejebb leszel, ergo 60°C.
De tételezzük fel IBT mellett szeretnél 25fokot nyerni, az 50, ez miért lenne jó?
Egész nap IBT-zni szeretnél?
IBT / 50 fok azt jelentené, hogy durvábban terhelő játékban 40fokos lenne a procid.., őőő.Esetleg eszkimó lennél és rettegsz hogy 50fokos CPU fölött rátok olvad az iglu?
Komolyan, olyan látványosan tipródsz a semmin. Amin pedig lenne értelme, azt a többiek már 10x leírták neked.
-
pipo112
őstag
válasz
Steven #55448 üzenetére
pill nyomok neked egy ibt tesztet zárt ház 6 ventivel 1 hátul 1 alul 2 felül 2 elöl a házam egy Zalman z9 plus a ventik wlöl a 2 venti max 9rpm-en pörög a többi 1200 ra szabályozva nálam most 24C van a szobában
a coolerem a nevezetes NH-D14 a kockám 4,5-ghz-en ketyeg 1.35V-al -
válasz
Steven #55419 üzenetére
mondom h kevés lesz de te tudod én nem probálkoznák közel 1.4 es vcoréval.. ibt n nekem is elment 82 fokig.. pedig vizesem van... játék alatt max 52 fok ibt fulra terheli a magokat a játéknál nem sok mindent veszel észre aida 64 sem terheli le fulra a procit de az ibt igen dying light alatt max 52 volt... ..
majd ha füst jelet fog adni akkor tudni fogod h addig ment
kicsit komolyabb hűtés kell oda!
-
pipo112
őstag
-
-
GeronimoTama
tag
válasz
Steven #53972 üzenetére
Az igaz hogy én CoreTemp-el illetve HWinfo-val szoktam monitorozni, nekem vagy új léghűtés vagy egy másik ház kellene mert ez a zalman z3 nem volt éppen a legjobb választás.
Nekem még a 4.7 ment de nem emlékszem a feszre de az biztos hogy 80 fokig elment szegény, leállni nem akart de nem kínozom.
-
pipo112
őstag
-
válasz
Steven #53932 üzenetére
Nézd, aki gyári hűtőre azt mondja, hogy OC-ra OK, azt szerintem ki kell segíteni tanáccsal, mert nincs képben. Arról nem is beszélve, hogy 65 foknál pluszt feszt adatsz a procira, az már tényleg a hozzá nem értést tükrözi.
"de te majd úgy is megmondod mi a jó..."
Tegnap kezdtem nem ma, ezért bátorkodom a fentebb leírtak tükrében okoskodni. -
válasz
Steven #53876 üzenetére
Gyári hűtővel az 1.4V max turboval (ami ugye a magok felét érinti) nem olvad el.
A hőmérséklethez még annyit azért hozzá fűznék, hogy nem mindegy, mi a 65C:Persze, ha ajánlod a gyári coolert OC-ra bizonyára jobban értesz hozzá, mint én.
Bízom benne az RMA folyamatban is ilyen készségesen fogsz tanácsot osztani a kollégának. -
ViZion
félisten
válasz
Steven #52722 üzenetére
pl. Asus topikban sokaknak voltak gondjaik. Gondolom rendeződtek, ma már nem panaszkodnak. Azon túl, nekem pl. kényelmetlen, akkor is rühellem a csempéket, ha asztal tölt be. Frissítése egy vicc, hetente jönekk laptopok "behalt a winnyóc" felkiáltással, pedig frissítés akad be. Igen, ezek eredeti, előtelepített win (or lose
) gépek. Szal. engem nem nyert meg. Majd a 10-re kifizetem az árát, annyi.
-
Daffchy
őstag
válasz
Steven #52458 üzenetére
Na ennyit a stabilitásról, most már kifagy BF4 alatt... nagyon sokáig ment pedig az említett értékeken.
Mondanátok aranyközéputat 24/7-re, a tulaj a GTA5-re szeretne minél többet kihozni belőle, eddig alapórajelen Auto V-n ment, nem OC-zott.
Asus M5A97 EVO R2.0 a lap, egy BIOS beállítást ha tudnátok adni az szuper lenne!
FX-ben nem vagyok otthon, megköszönném ha segítenétek!
-
Daffchy
őstag
válasz
Steven #52458 üzenetére
Hát tapasztalatom szerint a prime nem az igazi stabilitás tesztre.
Az én procimmal is Prime órákat képes menni gond nélkül, de BF4 multi egy 64 fős szerón beakad.
Prime-ot inkább hőfokok ellenőrzésére szoktam használni.Eddig stabil a 8320 az említett értékeken, reméljük marad is így.
Csak nem vagyok képben átlagban mit kellene menniük. -
ViZion
félisten
válasz
Steven #52284 üzenetére
"nem akarok kötözködni de az AES az titkosításban számít lemezkezelésben nem igazán"
OK, ne kötekedj...de AES kódolt HDD-nél az írás-olvasásban számít, nekem ez még lemezművelet kategória. Több tera van nálam titkosítva. Cégek mentései, saját munkáim, etc.
Egy szálat nem tudom, mondjuk PS, Corel, ilyesmik nem tudom mennyire használják. Nekem is Phenom II volt, tuningolva 4 magos (nem feloldós-négyes, hanem bótilag 4 magos). Munkában az FX-6300 is gyorsabb volt, játékban meg -mivel nem nézek fps-t - nem tudok nyilatkozni, de egyiknél sem éreztem, h rosszabb lenne. Az első procim, aminél nem is éreztem szükségét a cserének, az a 6300-as volt (igen, ebben jelentős része volt az AES-nek és a gyorsabb renderelésnek is).
-
ViZion
félisten
válasz
Steven #52267 üzenetére
öööö.... az apple utánzatok is aluk és fehérek.
Disznóól: pl. Avira AV "akasztja" meg a gépet induláskor, amíg be nem tölt, addig nincs egér, net...
12cantona: lehet melegedés is, innen nehéz megmondani így... SW tuning sosem olyan jó, mint biosban beállítani rendesen... szal. ott keresném először a hibát.
ll-kobe: PC játékra és hosszú távra? Te is érzed, h ez nagyobb paradoxon, mint az időutazás...
Ebben az esetben egy megoldás van: combos i7 k proci, meg titán SLI. Az hosszú táv. Komolyan: erre a felbontásra a 6300-at vegye (jó lappal 4,2-4,4 GHz mehet), és majd ha kevés lesz, akkor új gépet kell összeraknia 3 év múlva... A maradék pénz addig kamatozik legalább.
Steven: felejtsük már el, h gyorsabb a Phenom II... MIBEN? Játékban? Nem úgy találtam, sőt. Lemezkezelésben meg fényéveket ver rá, ugyanis Phenom II-ből hiányzik pár utasításkészlet, mint az AES...
-
ViZion
félisten
válasz
Steven #52265 üzenetére
Ilyet nem láttam. Olyat már igen, h egy része nem működik, de az úgy is marad...
Az apple vezetékes még so-so... a vezeték nélkülieket dobáltuk ki sorban. Cégnél a vezeték nélküliből úgy 4 db, vezetékesből 2-3, meg a medzzsikmauzból is vagy 4 lapul a fiókba (hmm... olyan bő 100k) és várja a sorsát. Rakás túlhypeolt szar, inkább egy rapoo vagy ilyesmi sztem.
-
Balathruin
veterán
válasz
Steven #51856 üzenetére
500w 80+ os táp pont 400w ot tud se többet se kevesebbet!
Azért nem mindegy milyen tápról van szó. -
fasterware
aktív tag
válasz
Steven #51278 üzenetére
Nekem is volt ctg 500 W - os tápom, először fx 8320 ( alulfeszelve, alap órajelen ) és gtx 275 volt rábízva, sokszor eléggé hangos volt a táp ventije játék alatt, de nem adta meg magát, mikor gtx 275 - t cseréltem hd 7770 - re kb háromnegyed évre rá megadta magát a táp, szegényt tuti a gtx 275 - ös segítette hozzá a halálhoz.
Azóta egyágas evga 500 bronze tápot használok, tökéletes, olyan halk, hogy nem is hallani játék alatt sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K processzor eladó!
- AMD Ryzen 7 5800X 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Intel I7-6700 / 4 mag / 8 szál / Beszámítás OK!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest