- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Methionyl #71477 üzenetére
Nem kockád végére értette Beretvás szerintem ... Hanem a nem hajcsa ki dologra, amiben egyet kell értenem vele. Arról nem is beszélve mennyi hsz-en keresztül ki lett már vesézve + megtámogatva nem kevés user bench-el. Csak csapd fel a YT-ot nem kevés vidi van ahol az 1080-at kergetik meg egy FX-el és furcsa mód kihajcsaa
(szval akkor egy 980Ti -t vagy egy 1070et meg pont nem... hm....)
Például... -
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Methionyl #67373 üzenetére
Én próbáltam, kb 1-2 fps különbség van közte... ugyanolyan a lapunk is. Szinte shemmit nem veszít vele...csak jobb lesz a légáramlás.
Keresztapám, neked meg már elmondtam, szerkessz be egy ventit úgy a házadba, hogy az a toronyhűtő alatt fújja a levegőt, így nem ragad be a levegő, ergo nem melegszik a vrm, ergo nem adja át a hőt a cpu hűtőnek, ergó boldogság... Kipróbáltad?? Nem, pedig elmondtam, hogy múúkodik a dolog, mert én is ezt csinálom... -
marquuard
veterán
válasz
Methionyl #67119 üzenetére
TC Auto-n, APM kikapcsolva de így is jelen van. Olvastam overclock.net-en, hogy van akinek 2-3x is megcsinálja ezt a megállást indításkor, nálam nem egészen így van. Bekapcsológomb megnyomásakor elindul, egy pillanat telik el és lekapcsol, majd indul rendesen.
Az "Unlock Core" esetleg? Be van kapcsolva most, azt tudom elképzelni, hogy az 1-2 másodperces kihagyás ideje alatt "unlockolná" a processzort és emiatt van ez a leállás. Kikapcsoljam?
-
-
lee56
őstag
válasz
Methionyl #66861 üzenetére
Lehet neki egy fogyasztósabb, melegedősebb fajta FX jutott. De simán lehet az is, hogy 6 GHz-et szeretné ostromolni 1.6V-on, mostanában már kevés dolgon lepődök meg.
(#66858) Laraxior : Mondjuk nem ártana tényleg pár dolgot tisztába tenni, mert teszem azt nekem is eléri 80 fokot majdnem, intel burn teszt alatt... átlagosan terhelve meg 60-70° között jól elvan ebben a dög melegben is..
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Methionyl #66824 üzenetére
Nem hajcsa ki sajna
, de a viccet félretéve így megy a kari ( Valley alatt, ahol kb 1000 ponttal kaptam többet )
Jó lehet sok az a 75 fok, de azért tegyük hozzá, nyár is van, kb 26-27 fok a lakásban, majd ha hűvösebb lesz, az idő, akkor talán megáll 70-72 fok környékén.Hangja pedig egyébként nincsen.
A proci limittel kapcsolatban annyit, hogy GTA5-nél, eddig 1080p-n volt átlagban 60-65FPS ( vey high+ FxAA ), most ott kb 80+ FPS, viszont 1440P-n, kb volt eddig 30-35FPS ( húzva volt a 960-as karim ) , most 50+, ami így már nem rossz.
Később pedig majd lehet cserélem egy 8320e-re, és meghúzom picit, vagy pedig majd egy Zenre, addig pedig elleszek ezzel, úgy gondolom.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Methionyl #66522 üzenetére
Ugyan régen volt, de én csak most olvastam.
Annak a játéknak kb nincs gépigénye. (Athlon 845 +R9 380X 200+ FPS fullhd max grafikán. Ja és az Aion és a League of Legends nem azonos cég. Az egyik Riot (LoL), a másik NCSOFT (AION). Aion alatt CryEngine fut, LoL alatt nem tudom, sose néztem, mivel ott pont az volt a fejlesztőknek az eggyik lényeges pont, hogy übergagyi gépen is elfut röhögve. Ezért a játéknak nincs is olyan komoly grafikája, mint egy Aion-nak pl. )
Aion sokkal magasabb terhelést ad, mind helyileg a gépre, mind hálózati komminukációra nézve. Hivatalos szerverre lép fel az ember, akkor az átlagos gépeken sokáig tart, mire betölt mindend karaktert a népszerűbb csomópontokban.
-
lee56
őstag
válasz
Methionyl #66271 üzenetére
Mi ez a hülyeség már megint, azt hittem megbeszéltük már, hogy kizárólag a játéktól függ, ugyanis - ha jól megírták!!! - akkor semmi gondja nem lehet.. Persze annyiból neked is igazad van hogy jelenleg meg főleg ha valaki régebbi játékokkal is játszik néha, ott persze nem ilyen rózsás a helyzet.
-
BGyulaHUN
tag
válasz
Methionyl #65927 üzenetére
Asrock 970 pro 3 lap. Azt mondják ez sem jó,990-eset kellene nézni. A gyári hűtő van rajta,ne kövezzetek meg érte.
Igazából én csak belerakom és megy,nem értek a tuninghoz. Tápot is most rendeltem BQ 580 straight power-t,hogy ha esetleg belefognék akkor legyen energia. De azért ha teszek bele jobb kártyát akkor szebb lesz a játék,illetve több fps-em lesz,még ha a proci úgymond kevés hozzá akkor is nem? Egyébként igen R9 380X-et szeretnék.
-
Omli85
őstag
válasz
Methionyl #65858 üzenetére
Pontosan
Amúgy ez a "kihajcsa" kérdés úgy néz ki kihalóban lesz hamarosan vulcan meg dx12 meg az egyéb új megoldások alatt kb ugyan azon vga mellet kb minimális fps esés van kisebb órajellel.
FX esetén 4GHz környéke teljesen okénak tűnik persze a magasabb órajel jobb eredményt hoz de adott esetben nem biztos, hogy megéri azt a 8-10 FPS-t az a plusz 700MHz OC. Már ha az alaplap igényt és a hűtés igényt stb nézzük.
Egyértelműen erősebb VGA lesz a lényeges szempont pl játékok esetében a jövőben és a CPU-n relatíve lehet spórolni. Mondjuk azért még mindig durva, hogy ez a 3 éves cucc mennyire meccsben marad az új apikkal a konkurencia új modelljeivel.
A nagyobb órajel a régebbi címek és egy szálon erőt kívánó alkalmazásoknál hoz előnyt de ott látványosan. -
lee56
őstag
válasz
Methionyl #65037 üzenetére
Szia. Gyors válasz : Nem kell default. (amennyiben tényleg betonstabil az OC)
Nemrég én is elmélkedtem ezen win10-re jump és samu 850 evo érkeztével. Aztán belevágtam, hogy ha majd nem lesz jó valami, akkor max újra telepítek
. De nem lett gond.
Zolcsevita90 : CnQ Cool and Quiet fubnkció felel ezért, ilyet keress és rakj autóra vagy enabledbe BIOS-ban, de windózban is van energiatakarékossági beállítások között ha teljesítménycentrikusra van belőve, akkor nem vesz vissza a processzorfrekvenciából sosem.
-
V!ck
senior tag
válasz
Methionyl #64634 üzenetére
Overdrive szerint a thermal margin 70foknal van, ott ir 0-t es ha folemegyek mar pirosan irja minuszba a fokokat. 80foknal (thermal margin -10fok) kapcsol le. Tudom, probaltam 5GHz-en
szoval a biztonsagos hatar 70fok core, nem 61 ezek szerint, megha a doksik azt irtak is... pl par ismerosomnel is 60 folott kavar terheles alatt, direkt neztem. Gyari hutovel meg ilyen hyper 103 kategorias hutokkel
-
joker1220
őstag
válasz
Methionyl #64530 üzenetére
Ez csak mutatóba volt, persze ha fut egy rakat program a háttérben.
Nagyon szkeptikus vagy...van még jópár olyan alkalmazás ami nem annyira mainstream mint az IBT
http://forums.pcsx2.net/Thread-Linx-0-6-4-Stress-Test-for-O-C-CPUs
-
joker1220
őstag
válasz
Methionyl #64522 üzenetére
A lényeg hogy számítási kapacítást mér, tuning topicban már kiveséztük párszor
(#64523) FST200
Ideális nincs, minél hűvösebb, annál jobb, AMD procik kifejezetten szeretik ha hűvösen vannak tartva
Ha 60-65 foknál full terhelésen nem megy feljebb az már jó eredmény.
Nekem átlag 40-50 fok között ingadozik játékok alatt és prime95 blend teszt esetében pedig max 61 fokos.
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
Methionyl #64487 üzenetére
A feszt is elveszi 1.080v-ra amikor a freki lemegy, meg szorzót is ugye 7x-re, arra a pár pillanatra. De a vrm-nek elkéne engedni 90fok körülig is nemde? Már azon agyaltam, hogy megnézem hogy áll a gappad a vrm-eken mert lehet, hogy csak pl egyes részen melegszik túl..
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Methionyl #64323 üzenetére
Nem adom lejjebb, ezt elég rég megfogadtam. Viszonylag nemrég sikerült is túllépni azon a rendszeren (Laptopon), amitől állandó agyérgörcsöm volt, hogy mikor fő le, szóval msot öröm és boldogság van, hogy az APUm tuningolva sem melegszik max használaton 60 fölé, játék alatt meg az 50 a max, és ugyanezt várom el azon a procin is. És tudom, hoyg meg is lesz, az a proci sem egy hűdenagyétvágyú fx9590... Csak egy phenom 2, ami most kerül normális alplapba, ahol megkapja ami neki jár. Aztán, szem előtt tartva, hogy a későbbiekben öcsémnek is és sógornak is komplett gépet építünk össze, már most úgy vásárolok, hogy az tuti megfeleljen. Ez tuti elég lesz egy határig. Onnan meg épített víz lesz, ha át akarjuk lépni.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Methionyl #64230 üzenetére
Eddig V alaku hűtőt hasznaltam, gondoltam az szepen megmozgatja a levegőt a vrm körül is, most torony lett tegnaptol, es ugyanolyan a hőfok, viszont valszeg az is közrejatszik, h a 8320 az csak 1.44 volton volt hajlando stabilan működni. Mig most a 8350 ugyanazon a frekin elmegy 1.344 volton is... de lehet tevedek
-
nomad138
tag
válasz
Methionyl #63954 üzenetére
Megcsináltam a kért teszteket. Nem tudom mennyire számít ez jónak vagy rossznak de stabilan megcsinálta mind a kettőt. A real az jobban megizzasztotta de határokon belül mozgott zárt házzal. Azért jó ez a vízhűtés a processzoron.
Köszönjük Cooler Master
Ui.: Az alacsony értékek ne vezessenek félre senkit. Mire elrendezem az ablakokat hogy mentsem a hűtők leviszik a fokokat így csak a max értékekre tudtok adni ami látszik is a képen
-
Antigua
újonc
válasz
Methionyl #63871 üzenetére
Rev. 1201
Érdeklődnék, hogy ha a SWB csak 4 szállat használ akkor jobban járok-e az FX 6350(3.9)-el mint a 8320 ( 3.5GHZ)-val ? Úgy tudom ilyenkor lép be a turbó mod ami megemeli a használatban lévő magokat.
A ház szellőzése nagyon jó, old school-os Nincs rajta oldalfedélA táp XFX 450Watt.
Ul. Köszi az eddigi segítséget! -
lovas001
aktív tag
válasz
Methionyl #63867 üzenetére
No megérkezett miden alkatrész ma fogom összerakni a srác gépét 8350,M5A99 evo r2,0 12gb hyper x fury megy bele és rá sikerült beszélnem egy szinte új Sa-sb extremre ház oldalán pedig 2X25cm venti fogja hűteni az alaplapot
kiváncsian várom hogy szerencsés a kocka vagy sem
-
Antigua
újonc
válasz
Methionyl #63846 üzenetére
Szia!
alaplap: Gigabyte 970A D3 8GB 1600MHZ RAM
A Star wars battlefronthoz akarok egy jobb CPU-t. A phenon II X4 nem hajtja ki rendesen. A videokártya csak 40-60°%körül muzsikál és ezért néha van FPS drop is. A játék elejen 1-2 percig iszonyatosan szaggat ( CPU 100°, VGA 40°%) majd ezután simán fut 40-50FPS-el a játék ( ilyenkor CPU100°, VGA 60%-on) Azt tanácsolták hogy cseréljem le mert nem tudja meghajtani rendesen a CPU az R9 270X-et.
Csak ennél a játéknál jelentkezik ez a gond. -
iceman007
aktív tag
válasz
Methionyl #63849 üzenetére
Köszönöm szépen
. ASUS-szal eddig sajnos eddig rossz tapasztalataim voltak. Gigabyte-ot nem ismerem, megbízható márka? AsRock-ba illetve MSI-be (ezzel pozitív tapasztalatom van) esetleg hasonlót tudnátok mondani? Jelenleg egy ASUS M5A97 LE R2.0 van benne, amire azt mondták, hogy nem elég a processzornak.
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Methionyl #63715 üzenetére
Szerintem az normális, hogy valamivel hűvösebb levegőt fúj, mert adott hőmennyiséget a nagyobb hűtő nagyobb felületen, nagyobb légszállítással intézi el. Esetleg próbaképpen a hátsó házhűtő ventit áttehetnéd a torony végére, így szerintem pár fok még nyerhető. Ha beválik, el lehetne gondolkodni egy hasonló ventilátor beszerzésén, mint ami a hűtőn van.
-
ViZion
félisten
válasz
Methionyl #63727 üzenetére
Viszonylag nagy szórás van a kockákban, néhányan itt elég jót fogtak ki, nem szabad azért azt venni a normálisnak. Eldiablo is miket művelt, meg Hablaty is, sokunknak meg nem megy úgy. Nekem is beteg már 1,5 V felett, pedig tudnám hűteni is.
Hencso: akkor apróra írhatod, h megkímélt, női tulajtól...
-
Habugi
addikt
válasz
Methionyl #63715 üzenetére
Valami nagyon nem kerek nálad..
Ott kezdődik hogy még a régi hűtőddel is szűk 10°C volt a difi IBT és játék / GTA V között.., na ez az ami ki van zárva. Belépőszinten is 15-20nak kéne lennie..
A DRP3 egy 7 hőcsöves böszmeség, 1.3V-ot észre sem kéne vennie, nem 64fokosnak kéne lennie azzal a fesszel IBT közben hanem 50-55nek, azt sem 90sec hanem 10kör után..
Valami nagyon elkefélke van.., rosszul pasztázol esetleg az MX-4 hibádzik de a magam részéről a befülledő házra/elégtelen házhűtésre gyanakszom leginkább.
Nyisd ki az oldalát, úgy mérj egy második kört.., az MX-2est is érdemes lenne kipróbálnod és/vagy változtatni a pasztázási módszeren, a magam részéről erre "esküszöm".Hasonló, 8hőcsöves SilverArrow, nem 1.3V hanem 1.5V mellett..: [link]
Valamiben valamiért benne marad nálad legalább -10/15°C, nem mondom rossznak az eredményt de én tuti utánanéznék a helyedben, zavarna..
-
ViZion
félisten
válasz
Methionyl #63710 üzenetére
troll on:
nem a világítással van baj, hanem valami marha nagy lábos van az alaplapon, ami kitakar mindent...
Troll off:Jópofa vasdarab, minden tiszteletem aki ilyenben tud szerelni. Nekem a lapát kezeimmel nem menne...
ui: fektetve hagyod? Ha felállítod sztem kitöri a procit a deszkából...
-
Tubica
senior tag
válasz
Methionyl #63675 üzenetére
Nekem régen egy Freezer Pro 13-am volt a Phenom II-es felett
Nagyon jól szolgált ( ez z a darab, amin volt még egy kicsi plusz venti is ).
Engem GTA V alatt ( most ) az Északi híd jobban aggaszt. Játék közbe 65-70 fok ? Lehet köze, hogy nem elégséges teljesen a processzoron lévő hűtő ?
Amúgy találtam a DARK PRO-hoz egy rajzot, ami szerint az első venti magasságát úgy lehet állítani, hogy legyen 48mm hely. Így ha jól néztem, elfér az én sima hűtőbordás ramom is[link]
( Egy érdekesség. Ha le ALT+TAB-olom a GTA V-öt, akkor AIDA-ba, azt írja, hogy az 1.3.5.7. mag 50%-on megy ( a körül 40-60 ) , a másik 4 mag pedig 0-5%-ig. Ez mitől lehet ?
Ha megfelelő hang, és hűtési értékkel rendelkezik, illetve nem deformálhatja az alaplapot, akkor én is beruházok egy ilyen fekete kavicsra
Üdv. Tubica
Amit ajánlottál monitorozó program, ott melyik a kupak, és melyik a mag hőfok ?
Szerk: A gépházam egy Corsair 300R. Elől 2db 14-es artic hozza be a levegőt, hátul egy 12-es. Illetve felül a Raijintek Tritonból megmaradt két 12-es szívja ki a levegőt
. Ha lehet, akkor én úgy állítanám be ezt a hűtőt, hogy a ramok felől szívja a levegőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Stellar Blade
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged