Hirdetés
- Magisk
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Több európai országban is elérhető a Xiaomi Smart Band 9
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisz4b70
aktív tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogyha a processzoron túl sok a paszta akkor elvileg szigetel..akkor a hűtőborda értelemszerűen nem melegedik vagy melegedik?
Lehet hogy hülye kérdés akkor előre is bocsi -
Ribi
nagyúr
Nálam egy 6 perces prime után így néz ki.
Furi, hogy a feszt 1.284-nek mutatja, ami valahonnan 1.3-ról mászik le szép lassan.
Biosban -0,05V (vagy -0,005?) van beállítva. Ami ha jól sejtem 1.3v-t jelentene.[ Szerkesztve ]
-
Rypejakten
addikt
válasz Malibutomi #30992 üzenetére
A Kaveri sosem hozza a 7770 teljesitmenyet. A DDR3-as 7750 viszont megcelozhato.
-
Sanya1981
tag
válasz Malibutomi #31034 üzenetére
Kösz! Elnéztem.
És az mitől lehet,hogy prime alatt össze vissza ugrál az órajel?[ Szerkesztve ]
-
Sanya1981
tag
CPU-Z VS HWINFO64
Melyiknek higgyek?
-
TA68
őstag
válasz Highground #31025 üzenetére
A gyári hűtőtől mindenképpen jobbnak kellene lennie, pláne két ventivel.
-
Highground
aktív tag
A gyárival is teszteltem, igaz még az előző Asrock 970 Extreme3-as lappal, de ott is csak 2-3C-al volt hidegebb. Terhelés alatt azzal is felszökött. Most új a lap ASUS M5A99FX PRO R2.0 de ezzel is szintén ugyanezt produkálja. Megtehetném,hogy beteszem a gyári hűtését, de már látom előre hogy csak a hangja lesz nagyobb...
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
Jester01
veterán
válasz Sanya1981 #31022 üzenetére
Turbó van? Mert ha igen akkor csak a progi nem írja a maximumnál, ha meg nincs, akkor az 1.4V szerintem túlzás a 3.5GHz-hez (de még a 4GHz-hez is, egyébként).
Sőt, ha most éppen fut a prime, akkor a 2-5 sorszámú magok miért 2.9GHz-en járnak? Nem bírja a lapod?
[ Szerkesztve ]
Jester
-
TA68
őstag
válasz Highground #31017 üzenetére
Valami lehet azzal a hűtővel. Lehet, hogy a hőcsövekkel van gebasz.
-
Sanya1981
tag
Nálam 20 perc prime után így fest levett oldallappal, 212 EVO-val
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
válasz Highground #31020 üzenetére
Mennyi feszt adsz neki?
Nekem 4 gigán 1.25V-ot kap, és úgy prime95 (in-place large FFT) alatt hasonló kategóriás xigmatek loki hűtővel, igaz levett oldallappal, 46 fok mag és 63 fok kupak.Jester
-
Highground
aktív tag
válasz Jester01 #31018 üzenetére
Kb. 10 mp-el többet birt mint az előbb Úgy érzem van min aggódni...
-
Ribi
nagyúr
Én az oldalát is letakartam, de fene tudja az javít vagy ront a dolgon.
-
Jester01
veterán
A maghőmérsékletre van a 70 fok, a kupakra az amd nem ad semmi korlátozást. A képeden az van, hogy a maximum 56 fok volt ami szerintem rendben van és ha annál tényleg nem megy feljebb akkor én nem problémáznék rajta.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
Highground
aktív tag
válasz Jester01 #31016 üzenetére
A kupaknak meg 71C a max. nem? Amúgy már 2 venti van a hűtőn, vettem rá direkt még1et. Ez maxon megy(ott a szabályzója), és természetesen egy felé(a narancssárga nagy felé) fújják a levegőt.
-
Jester01
veterán
válasz Highground #31014 üzenetére
56 fok maximum core temp teljesen jó, a kupak miatt meg ne aggódj.
Jester
-
Ribi
nagyúr
válasz Highground #31014 üzenetére
Monnyuk a 68 az nem kevés. Lehet valami nagyobb hűtő kellene rá.
Amikor nekem a mugenen csak 1 szívó venti volt, akkor nekem is 60+ volt a hőmérséklet. Szídtam is mint a bokrot. 2-vel becsomagolva lett csak 50. -
Highground
aktív tag
De jó... akkor csak nekem van ilyen jó szériás processzorom? Új alaplap, turbo kilőve, fesz off set módban,LLC high-on. Kb. 20 mp Prime után le kellett állítanom mert vészes kezdett lenni a hőmérséklet odabent. Ezt a képet a visszahűlés után készítettem. Kezdek belefáradni, fogom visszateszem a 6100-ast, azzal nem volt semmi gondom. Simán játszottam vele. Most meg felmegyek BF3-ra és 2 perc elteltével 60-61C...
-
-
Ribi
nagyúr
válasz Malibutomi #31011 üzenetére
HWinfo64.
Ott 3 hőfokot ír, egy a mag, egy valami chipset, és egy a kupak. Szerintem.
Mag nálam 10 körülről indul terhelés függően mászkál, a chipset startnál 30ról szép lassan kb 1 óra alatt felmászik 36-38-ig, hosszú terhelésnél +1-2 fok max, a cpu meg 30-ról terhelés függvényében változik.[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Malibutomi #30996 üzenetére
Meg szerintem kell 2-3 ev amig a programok majd elkezdik rendesen kihasznalni az APU-kban levo erot. Sajnos mig ez nem kovetkezik be, addig csak egy kozepes szintu cpu-rol meg egy gyenge VGA-rol lesz benyomasunk.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Hafy75
aktív tag
Hát igen, de nekem még van két másik hőfok is a monitoron, egy a chipsetet méri, a másik vszínű a kupakhő.
Az előbbi általában 30-35 fokon van, de a kupakhő egy intel burn testnél max 72-ig ment fel, 4,2 ghz és 1,3 V-nál, 30 fokos indulással. Ennyit tud egy Zipang hűteni nálam...[ Szerkesztve ]
Na!!!
-
daneeeeee
aktív tag
válasz Malibutomi #31005 üzenetére
Ugyan kissé reklám szagú de AMD-ék szerint már most sincs különbség ha a valós felhasználást nézzük [link]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz daneeeeee #31001 üzenetére
A visheránál egy 3570K egy szálon kb. 30-35%-al erősebb ha mindkettő alapon van. Ha erre javulnak 15%-ot akkor 20% körüli lesz a különbség, ahogy az AMD-t ismerem fele áron, és az inteléhez képest durva gpu-val.
Ezért hasonlítottam az fx-6300-hoz, mert ugye a 8320 tud közel lenni most az i5-höz.
Kiváncsi leszek egyébként a gpu-ra, mert mondanka 384-512-768SP-t is, vagyis valahol 7750-7770 szinten lesz.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Sanya1981 #31002 üzenetére
BF3 single kb 2 magot használ, szóval nem igazán mérvadó. HWinfóval mérj inkább, mert ez a mag hő, ami nem fokban mér, hanem valami saját skálán. Kupakhő a kérdéses. És mint említették Prime95.
CPU hőfok nem lehet kevesebb mint a szoba hő. (kivétel persze kompresszoros és hasonlókkal) -
Sanya1981
tag
Megjött végre a procim: FX 8320,vettem hozzá egy CM Hyper 212 EVO hűtőt.Összeszerelés,bioszban turkálás és bekapcsolás után ezek a hőfokok fogadtak (kép).
Turbót kilőttem és a procit 1.3V-ra állítottam,ahogy itt többen javasoltátok.
Kérdésem az lenne,hogy mennyire reálisak ezek az adatok, 20perc BF3 Single Player után?
Szobában 26°C
Oldallap levéve.[ Szerkesztve ]
-
daneeeeee
aktív tag
válasz Malibutomi #30996 üzenetére
Core to core még mindíg óriási lesz a lemaradás az Intel-től, amit nagyobb órajellel (kiváncsi vagyok ezeket mekkorár állítják) némiképp enyhíthetnek. Szerintem nagyon necces ez a core i5 bár mondjuk nem fejtetted ki melyik generációsról van szó .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális Intel Core i5-10400F
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest