-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omli85
őstag
válasz
Erdei88 #61931 üzenetére
Amennyiben 35 a keret én inkább ezt ajánlanám FX-8320E. 3 év garival szerintem teljesen jó vétel, tekintve hogy a múlt héten teszteltem egyet és ugyan azt tudja OC-val mint egy 8320.
Azt mondjuk meg kell nézni melyik verzió a lap (rev 1,2 stb) és ha szükséges biost frissíteni.Itten írtam ni
: #61845 ami kimaradt, hogy egy Gigabyte GA-970A-UD3P lapban van használatban, biost kellet frissíteni.
-
Habugi
addikt
-
mackosajt
addikt
válasz
Erdei88 #61933 üzenetére
Hinnye, micsoda kereslet van rájuk, most néztem rá én is (de mázlista vagyok, hogy az elmúlt 2 hónapban váltogattam 8120-8320-8350 vonalon, és utóbbi végül csak a posta miatt lépte túl a ti felső határotokat).
Ha nem sürgős, nem égeti a zsebét a pénz, érdemes naponta többször figyelni. Lehet valakinek ürül a persely, és gyorsan akar esetleg szabadulni, aminek köszönhetően akciós lesz egy darab.
Akkor nem véletlen, hogy lecsaptak a "régi-új" procimra hónap elején, mint gyöngytyúk a bizonyosra.
-
ViZion
félisten
válasz
Erdei88 #27294 üzenetére
Ahogy a kép is mutatja, a CPU 0 szenzor a prociban van. Ezzel idle nem kell foglalkozni, pontatlan. Terhelve mér pontosan, ez a mag hőmérséklet. Ált. a kupak hő alatt van.
Másik szenzorok már az alaplap szenzorai. Nem tudom melyik hol van, de a magasabbat szoktam/szoktuk nézni, abból nem lehet baj.
- = Zk = -: én is szemezek az M5A99FX PRO R2.0 -vel... mindenki ezt ajánlja, "emberi" áron ez a legjobb sokak szerint. Őszintén: nekem 30k körül van egy határ, mobo, CPU és VGA tekintetében is. OK, a VGA több volt
Ha lenne még egy ilyen hét, mint ez, akkor meg is venném, most megkerestem az árát
-
simlisgumis
tag
válasz
Erdei88 #27296 üzenetére
Passz! De ha azt veszem figyelembe,hogy általában a maghő szenzor alapon nagyon alacsony értékeket ad meg és csak terhelve pontos,plusz kb tízfok eltérés van a mag és kupak hő között akkor a CPU 0 mondanám maghőnek a temp 3 at kupakhőnek. A sima CPU meg a fingom sincs kategória! De lehet ,hogy az egész okfejtésem hibás. Szóval passz.Meg eleve sokallom azt a 70 meg 82 fokot.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Erdei88 #27074 üzenetére
Csak tipp, hogy az APM-re gondolsz amit láttam, hogy máshol is emlegetnek, de bisoban nem láttam, de egyetlen manualban sem. Volt valami "HPC mode: Allows you to determine whether to enable High Performance Computing (HPC) mode for the CPU. Enabled prevents the CPU frequency from being lowered during systemhalt state." de ez lehet nem az.
És ahogy olvasom most más is szembesült ezzel a problémával rev3-as giga 970 UD3-nál. -
Asbee
veterán
válasz
Erdei88 #26574 üzenetére
Ismerős a szitu.
Talán az EK színes löttyök amik egész jól bírják, de már én is csak színezett cső + magam csinálom a folyadékot. Nem szabad pl a bemutatókból kiindulni, amilyen színes löttyöket ott használnak pár napra. Azok egyenesen legyilkolják a rendszert, hosszú távon
-
ViZion
félisten
válasz
Erdei88 #26577 üzenetére
óbakker... nem is láttam. Szépen lerakódott. Azért Baltoafarkas Vodkás megoldását sem preferálnám... Nálam tisztaszesz+desztvíz van, eddig jó. Az előző 1-2 hónapig ment benne, használt radit vettem, amit kékkel használtak. Kimostam a radit, de így is az alkohol még oldotta, minden cső dobós lett...
-
MiklosSaS
nagyúr
-
foka
aktív tag
válasz
Erdei88 #26285 üzenetére
Elkészültek a tesztek, íme:
Crysis 2:
Crysis 3 pont töltött ezért esett le az fps (gondolom én):
Far Cry 3 High:
Far Cry 3 Ultra:
Far Cry 3 Blood Dragon Ultra:
Egyébként a Far Cry 3-am nagyon gáz. állandóan bugzik és összeomlik, rakok egy másikat hátha azzal jobb lesz. A Blood Dragon viszont hibátlanul fut ugyanazzal a motorral. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Erdei88 #26016 üzenetére
Olvad el ezt a hozzaszolast : (#26019) BomiBoogie
sg22: tudom, ezt olvastam en is hogy 1.6 a maximalis hatar, azert is tartom alatta (1.575v), vagyis tartanam ha menne ez a szemetlada.
(#26018) ViZion: olvastam, de a sandy is 3.4 volt alapon es meg volt a 4.9 mind a 4 magon +HT . Minimum ezt varom el az FX-tol is.
Egyebkent apropo intel, valami nem stimmel a cpu-val vagy a kartyaval. Ma reggel nezegettem valami bench-eket, es megdobbentem amikor azt olvasom hogy a 4.5 ghz-es 2600K-m 1 darab 7870-el azt a pontszamot adja amit a 8350-en 4.5 ghz-en 7970-el. Az egy dolog hogy a cpu-re kevesebbet ad, ertheto is de hogy FX-el azon az erteken menjen egy 7970 GHz Edition mint egy 7870-el ?!
Itt valami nagyon nincs rendben nalam !
Link a teszt eredmenyekrol : [link], remelem meg lehet nyitni !
-
xatos3
senior tag
válasz
Erdei88 #25829 üzenetére
egy biztos szerintem, hogy szoftveres a gond
próbáld meg hogy win reinstall, és alaplapi drivereket leszeded a gyártói oldalról, + a legújabb amd 13.5 beta2 + a játéknál a redist mappából feltoligálod a visual c-t meg a direct X-et stbstb
ajánlom hogy nézd meg win 8 64bit-et ha teheted -
xatos3
senior tag
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Erdei88 #25498 üzenetére
Nem feltétlen. Azt vettem észre, hogy pl a bf3 hamarabb kivág, ha nem jó a tuning, mint a prime/linx páros közül akármelyik.3 óra prime után a bf3 5 perc alatt kivágott, mert kevés volt a cpu-nak a fesz adott órajelhez.Pedig a prime még sokkal jobban is fűtötte a procit.
-
vakond5
őstag
válasz
Erdei88 #25498 üzenetére
Nem tudom hogy mások hogy vannak vele, de én csak olyan eredményt teszek közzé, ami tényleg stabil. Feltehetném 5GHz fölé én is a 8150-et, gyorsan tolnék vele egy validátort, aztán tessék... csak épp semmi értelme nem lenne.
Egyébként én se azért tesztelek csak játékkal, mert úgyis csak játszok, hanem mert ha ott stabil, akkor valószínűleg rendszerben is az lesz.@DeadMeat: ..az meg a másik.
-
ViZion
félisten
válasz
Erdei88 #25493 üzenetére
Nem-nem... Mindenkinek mást jelent a stabil. Ha neki játékra kell, akkor Prime-t minek futtatna egy napig? Amúgy én is LinX / Prime +Furmark tesztelek, nekem ~10 kör very high IBT vagy linx már stabil, Prime pár óra max. De nagy Sassssss-nak melónál fut X órát és a vége előtt elszállna az baj, ugrik a napi meló... szal ő meg sok órát tesztel, h IRL is bírja-e a cucc. Nem vagyunk egyformák, az a jó
-
vakond5
őstag
-
Jim76
aktív tag
válasz
Erdei88 #25436 üzenetére
Dehogy... semmi. Én cpu-z validation-t csak akkor csináltam, ha előtte min. egy cinebench cpu teszt lefutott hiba nélkül, nálam az 6 maggal, 4,6GHz-en ment, de akkor se mondtam stabilnak, mert a második tesztnél már vdrop-olt, a vrm miatt. 2 szálon meg végképpsemmi értelme
játék....
-
Ricsiii1992
tag
válasz
Erdei88 #23378 üzenetére
bocsi, hogy belevauvau.
PH teszt alapján 10% a külömbség a vishera javára. Ahova kevés (van olyan?) a 8 magos bulldozer, ott a vishera +10%-a se segít
(#23381) miklosss2012: nagyon jól megy az a proci, irigykedem, bár azért az lap is kellett ezekhez a szép eredményekhez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MÁV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest