Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple Watch
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére

-
Bonyolult dolog játék alatt elindítani egy erőforrás-figyelőt, ilyesmit... Esetleg kölcsönbe egy kis ram még, másik VGA, stb... ha nem egyértelmű mi a "bottleneck" a rendszerben. Lehet símán vmi háttér processz eszi a gépet, utóbbi időben rengeteg "driver scanner" meg mittomén mi okosságokat kellett leírtanom, h símán lehet ilyesmi is.
-
RVR400
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Azért megérne egy próbát a VGA átpattintása. Bár véleményem szerint túl sok különbség nincs a két konfig között, így nem értem a simán elveri dolgot.
-
juve600
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
ma váltok am3+-ra
-
Rypejakten
addikt
válasz
Ricsiii1992
üzenetére
Nope, a 7770 a driverek miatt beérte a 6850-et, egy szinten van a két kártya.
A 750K-t rántsa fel 4,3Ghz-re, és jó lesz az.

-
Ricsiii1992
tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
A HD6850 erősebb mint a 7770, mégis kevesebb az fps, úgyhogy csak a 750K lehet a gyenge láncszem. Egy kis tuning biztos segítene valamit ezen.
-
juve600
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
asrock fm2a85 extreme4m
amd ahtlon II x4 750k
hd 6850
8gb ddr3 1600full hd-ban 40 fps
a fiam konfigja simán elveri.
asus m4a78lt-m le v2
athlon II X3 450- unlockal phenom II b50
hd 7770
8g ddr3 1333 -
juve600
nagyúr
ezt az egy játékot játszom csak
www.snipereliteonline.hu -
juve600
nagyúr
játékra melyik FX procit ajánljátok ????
-
Clark78
tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Két napja pakoltam rá a 6300-omra ennek a "kistesóját", egy Be Quiet! Shadow Rock Pro SR1-t és iszonyat halk, cool.

-
-
gyuszaa
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
Mióta nálam is megoldódott a szellőzés elől meg egy 12 cm-es F12 fújja be a levegőt, ez a triglav is tökéletes számomra. 9 ezret megért újonnan, brocken különbözetet plusz ventilátorra költöttem.

Crysis 3 alatt 61 volt volt, most 51-52.
Idle 28-30 fok. ( mx4 pasztával) -
válasz
Akcok94
üzenetére
Ejj, a fantasztikus iróniát, amit átszőtte ahsz-em karaktereit, már nem is látni?

Egyértelműen akkor: ha léghűtőre herdálnék, akkor K2-t, Noctua NH-D14-et, Silver Arrow-t, Macho HR02-t vennék, vagy használt Brocken-t ócón
. Alpenföhn cuccok nagyon jók, eladható évek múlva is. Jó házszellőzéssel párosítva tuninggal sem lesz gond.
- = Zk = - azt nem ismerem, teszteket kell nézni, ott azért átjön sok minden. -
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Igazság szerint a Prime nem benchmark, hanem stess test. Különben én is így vagyok vele. Ha rendszerben meg játék alatt betonstabil a tuning, akkor áldja Isten!

-
Jim76
aktív tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Prime, természetesen
nem nagyon játszok, de sniper gw2 alatt, vagy h264 konvertáláskor egy óra alatt egyszer sem érte el a 60-at, de most "csak" 4.1-en megy, hogy ne is melegedjen jobban. Most prime felejtős 4GHz felett, jó kis hűtő a gemini, de 6100-nál ennyi a teteje úgy tűnik. Majd keskenyebb házba, valami 2-4 magosra príma lesz valakinek, főleg, ha nem akar 30% oc-t. -
-
Akcok94
senior tag
hali,
valaki használ itt alpenföhn k2 hűtőt?
ha igen milyen "+" és "-" tapasztalata van róla. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Rypejakten
üzenetére
Igaz lehet, anno a 960-GS3-FX alaplapomat is papíron 0 garival adták, aztán mikor rákérdeztem, javították 3 évre.

-
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Ha nem Prime, akkor ott nagy gond van

-
Jim76
aktív tag
Brocken megrendelve
kiváncsi vagyok, mennyire lesz jelentős a különbség a Geminihez képest 4,2-4,3GHz-en...
Remélem 65C alatt tudja tartani a magokat, akkor megéri az árát
-
Rypejakten
addikt
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Az csak az ipon műve, 3 lesz az az 1 év, csak a honlapjuk nem mindig a leghitelesebb - Powercolor VGA-kat is szokásuk 0 év garival hirdetni.
-
sg22
senior tag
válasz
Rypejakten
üzenetére
alacsonyabb feszen tudja, de ipc jobb a phenom2nek. vagy i5 is ebben a kategoriaban van kb
-
ebegab92
senior tag
válasz
Rypejakten
üzenetére
Hát ennek az FX-4350-nek valami hihetetlen brutális ára van
Ha nem megy le az ára jócskán,akkor életképtelen marad
Így is az FX-4300 sem az ajánlott kategória,hogy plusz pár ezer Ft-ért kap az ember sokkal jobb FX-6300-at
Az FX-6350 szitán életképtelen,hiszen semmi extrát ne tud azon kívül,hogy magasabb az alapórajele,de ezt a tempót egy FX-6300-as is hozza simán 
-
andree04
aktív tag
Sziasztok.Egy olyan kérdésem lenne hogy mennyire számit hogy mennyi a RAM órajele pl egy FX 4300-nál,1600MHz vs 1866 vs 2133.
-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére

jogos, jogos...
de én kb lesz_rom a nevét, csak menjen rendesen...

-
vakond5
őstag
válasz
xatos3
üzenetére
Az a baj hogy mikor 2010 körül tényleg komolyra fordult az FX téma, nagyon nagy dolog volt szerintem '14-re kitűzni az Excavatort.. az ilyen előrejelzés nekem olyan mint az időjárásjelentés: ne akarja nekem senki megmondani, hogy egy hét múlva milyen idő lesz. Millió meg egy dolog befolyásolja.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
BomiBoogie
üzenetére
van pár

-
vakond5
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Adná az Isten hogy még sokat!
..meg hogy meg is ismertetik velünk. -
vakond5
őstag
válasz
=WiNTeR=
üzenetére
Mivel az AMD tervén kívül nagyon sok helyen a 10-15%-os teljesítmény-növekedést jósolják az előző szériához képest, így szerintem akkörül lesz majd. Magyarra fordítva elvileg a Bulldozerhez képest az Excavatornak már 30-45%-kal kéne erősebbnek lennie. Kiderül majd mi lesz, mostani 8150 után az Excavatort tervezem.
Növekedés:
Újdonságok: bár lehet hogy ez kizárólag az Opteronokra lesz igaz.. de lehet hogy nem

-
=WiNTeR=
senior tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Igazából szerintem nem sokkal erősebb az AMD 8 magos CPU-ja az i5-nél, amikor mind a 8 mag használatban van. Legalábbis amikor az i5 kifogy a teljesítményből, nem sokkal utána lesz (már ha utána lesz) a Vishera. De a régi játékok egyértelműen Intel kedvelők. Persze kivárom a konzolokat, meg ha aranyáron szórják a Hawellt, akkor várok vele még nagyon sokáig.
Btw a Vishera utódjáról (vagy az utód utódjáról) lehet tudni, hogy a nyers számolási erőben mennyit fejlődik várhatóan?
-
-
-
marco0007
aktív tag
SZiasztok! Lehet, hogy rossz helyen teszem fel a kérdést, van nekem egy FX 6300-ám és egy ASUS GTX550 Ti vidikártyám. Az iránt érdeklődnék, hogy milyen videókártyát ajánlotok hozzá olyan középár-kategóriában? Max 40-45k a plafon de inkább 40. Köszönöm a választ!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
És még is kifogott rajta a szimpla B55-ösöm...esküszöm,hogy ekkora V Droppot még az életben nem láttam

=WiNTeR= : Na igen...én is ezekkel a játékokkal tolom(tam) mint amit(eléggé egyezik az ízlésünk
) felsoroltál és igaz ami igaz,hogy ezekben a 2500k-m is lehagyta az FX-et(8150 vs 2500k 4.5ghz 6870cf).Ezen játékokban jól jön az erős szálteljesítmény.Az újabb játékok jobban fekszenek az FX-nek.Az már más kérdés,hogy mit hoz a jövő,de én kivárnék egy kicsit a helyedben.Nem mondom azt,hogy "úristen olyan világ jön,hogy minden Intel proci használhatatlan lesz",de könnyen két szék közé tudsz ülni,mert a Next.Gen konzolok lehet,hogy gyökeres változást fognak hozni a játékvilágban.Persze ez csak jósolgatás,de ez is benne van a pakliba. -
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
+1

-
=WiNTeR=
senior tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Hm, igazad van. De nekem most a CPU nyers számítási erejére van szükségem, a Haswell IGP-jét sosem használnám. Sajnos amivel én játszanék, ott hatalmas CPU-limit van (4,2Ghz 8320 alatt is), a 7850OC pedig nem csinál szinte semmit, miközben szaggat a játék. Konzolt nem szeretem, mindig is PC user voltam, nekem kell az egér+billentyű kombó. (Ivy-t meg az elbaxott kupakillesztés miatt nem veszek).
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
=WiNTeR=
üzenetére
Lehetséges, hogy több nyolcszálas játék lesz, lehetséges, hogy ez az AMD-nek kedvez, lehetséges, hogy pár évig valakinek jobban megéri egy konzolba invesztálni, mint egy Haswell alapú rendszerbe, ahol az IGP nagyot fejlődik, de érdemi játékra továbbra is alkalmatlan lesz, a procierő pedig nő, de minek, amikor még egy Sandy is megállja a helyét, ha játékról van szó, úgysem a proci lesz a gyenge láncszem.
Ezért.

-
=WiNTeR=
senior tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Miért? Mi fog változni a konzolok megjelenésével a CPU-k terén?
-
HeadKnife
csendes tag
válasz
vakond5
üzenetére
Használtan is megfelelő, nem vagyok finnyás.
Az igények meg....elég gyakran konvertálok, de a legfőbb szempont a játék: Crysis2/3, AvP3, ColonailMarines.
Erősebb VGA-t nem tervezek mert ez is elég, nem vagyok "Öccsém, megy a BF3 Ultrán és nem zuhan 60fps alá...." eset
De a képkockák közötti késleltetés már nagyon b@ssza a szemem multiknál -
Jim76
aktív tag
válasz
HeadKnife
üzenetére
6300-ast, mert az nem fog annyira melegedni benne, mint az olcsóbb 6100-as. Ha a vga-d bírja, bármelyik tudja etetni a fhd játékokhoz. (fx4xxx nem annyival olcsóbb, 8xxx meg itthon kapható 125w-os nem fog menni benne - nem is való bele)
@BomiBoogie: [link] tudom, hogy itt az ASRock-on elvből gúnyolódás van, de félre ne vezessük a kérdezőt
125W-ost nem támogat, és ezt korrektül le is írják. -
HeadKnife
csendes tag
Tiszteletem!
Van egy ASRock 960GM-GS3 FX lapom a legfrissebb, 1.30-as biossal.
Per pillanat egy 2 magvas Athlon II-es van benne (245-ös), 2x2GB 1600mhz-es ram pár, és egy hd6770.
Milyen FX proccot lenne érdemes rakni bele? Leginkább persze játszom vele, FHD felbontásban.
Ha jön válasz köszönet érte!
-
=WiNTeR=
senior tag
Hát gyerekek, amint kijönnek a Haswell-ek, valószínűleg elbúcsúzok az FX-et használók táborától. Sajnálatosan túl sok olyan játékkal akarnék játszani, ami csak egy szálat képes kihasználni normálisan, és ebben szinte semmit sem fejlődött az AMD a Phenom óta, míg az Intel egyes játékokban 2x gyorsabb azonos körülmények között (20 vs 40fps).
-
Balazs_
senior tag
XDL Hero 22B, felül van a táp.
(Ha a gépház neve / link nem elég, holnap lemérem.)
Ramokból pedig ilyenek lennének:
CSX DDR3 8GB 1600Mhz. -
vakond5
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Bár meg lehetne csinálni... nagyon birom azt a tagot

-
Balazs_
senior tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
8000Ft-on belül kellene. De ha valamennyire felette van még talán belefér.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

....

40k egy prociert ami gyengebb vagy kb ugyanolyan mint a phenom2?