Hirdetés
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vakond5
őstag
Sziasztok!
Egyetlen egyszerű kérdésem van: megoldható valamiképp, hogy a CnQ Vdrop-olja a 8150-emet (4500MHz @1350mV)? Órajelet leveszi, magok is "kikapcsolnak", viszont legjobb az lenne, ha még a feszt is levenné a bios.
Válaszokat előre is köszi

-
kovsol
titán
válasz
mr.furko87
üzenetére
Ha az intel topicban kérdezed akkor az i5 ha itt akkor az FX

-
Jim76
aktív tag
"A termékhez rendelték még..."
Biztosra megy a srác a túlmelegedést illetően
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
mr.furko87
üzenetére
Jovore/jelenre nezve szerintem a 8350.
(pont az FX topicban teszel fel ilyen kerdest ?)
-
Nem ritka, h a CPU szenzor hibás, ezért nem kukáznak egy procit. Phenom II -nél köztudott volt, hogy magfeloldás után mind hülyeséget írt. Alaplap szenzor megbízhatóbb.
Azért egy újrapasztázás sokmindent elárul, ha megnézed milyen a régi paszta. -
Roland78
tag
Van valakinek tapasztalata Gigabyte GA970UD3 lap tuningolásról?
miklosss barátunk segített nekem, hogy álljak neki a procituning-nak, de belefutottam abba, hogy a szorzó és feszemelés szakaszában HWMonitor által látott hőfokok miatt egyelőre jegeltem a témát.alaplap-nál van három hőfokérzékelő:
tmpin0,tmp1n1,tmpin2
ezek közül a tmpin2 viselkedik galád módon, mivel 20 perc prime után 97 fokot ír, ami aggodalommal töltött el és sok-sok googli után sem jutottam 100%-os válaszig.
Egyik helyen NB-et írnak, másikon VRM-et - bár a lényegen nem nagyon változtat,mert egyiknek sem tesz jót ez a fajta hő.
Kérdés az, hogy valóban nem az érzékelő hibája-e? Tehát valamit kezdeni kellene vele?Sokadik keresgélés után a 990FX-hez találtam egy leírást, hogy a chipset és nb hűtőbordáit le kell machinálni és megfelelő tisztítás után hőpasztával visszatenni akár 20-25 fok csökkenés is elérhető.
NB cooler-t találni, de VRM-hez semmi hűtést nem találok (gondolom nem is létezik). Vajon elég a paszta-csere és ház-cirkuláltatás, vagy nem lesz jó az alaplap az fx8320 tuninghoz?
-
stratova
veterán
Urak, csak én maradtam le ehhez hasonló hírekről?
-
xatos3
senior tag
válasz
mr.furko87
üzenetére
szerintem kérdezd meg Chuck Norrist
-
mr.furko87
csendes tag
Feldobok egy hülye kérdést!? Jövőre nézve sokat játszok, és egyebek közt szeretek tuningolni keretbe belefér az Intel i5-3570K igy természetesen az FX8350 is. Jövőre tekintve melyik jobb választás?

-
Kocska89
tag
-
Jim76
aktív tag
válasz
ebegab92
üzenetére
Nem gondolnám, mert nekem ugyanúgy 970-es ASRock van, csak az Extreme 4-es, és 4GHz-ig szép, a tuning képe, mondom, egyedül a prime, ami az 1,3125V-ot igényel, minden más kevesebbel is beéri. Nálam még soha sem throttling-olt, bár fekvő hűtő van rajta, valamelyest hűti a cpu környezetét is, cserébe a cpu-t kevésbé sajnos - (ezért le is fogom idővel cserélni).
4GHz felett egyébként nálam aránytalanul kevés, az addigiakhoz képest a telj. növekmény:
Cinebench 11.5 3,3GHz-4,2GHZ-igA 6300-as mást kíván, mint a 6100-as, de nálam annyi a beállítás, hogy a cpu túlmelegedés védelem van bekapcsolva, a többi energiatakarékos dolog, meg a spread spectrum disabled (ezt enabled-en hagyva 1.2875V-on a LinX is eldobta, valószínűleg néha, mikor felfelé mozdította a freq-t, besokallt), APM, turbo kikapcs, és csak a szorzót emeltem, ahogy azt itt ajánlották a kollégák.
Nekem egyedüli problémám a melegedéssel van (AIDA alatt nem, de LinX alatt 1,3V-on is 64-67C a 4.-5. csúcs 2048MB-al), de azt nyárra orvosolni fogom egy komolyabb hűtővel.
@aAron_ de, tartósan lehet, hogy sok, bár a 6100-asnak 70C-t írnak, hogy addig nincs gond, de én is lejjebb akarom hűteni, viszont a 4GHz mostmár marad, inkább hűtőt cserélek

@kovsol: eddig nem volt vele gond, előző konfigban sem volt vele gondom 1600-on 9-9-9-27 -el szépen megy, kingston khx1600-as hyperx blue, de egy memtest-et nyomok azért majd
-
Jim76
aktív tag
Mostmár, hogy kicsit ON is legyen - az miért lehet, hogy megy a 6100-asom 1.2875V-on is 4GHz-en, AIDA 1 óra , LinX 2048MB 5X lemegy, SonyVegas Mercalli stabilizálás 1,5óra sima, és ezek egymás után, majd ráengedem a prime-ot, és a 2. tesztnél kimerevedik... de csak a prime - hőfok még sehol sincs alaplap 38C, magok 65, cpu 70, és mégis. Sőt most 1.3V-on is eljátszotta ugyanezt ma délután - LinX, AIDA is stabil, prime, ugyan nem a második, de a 7. után lemerevedik.
Ti melyik verziójú prime95-öt használjátok? -
Jim76
aktív tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Ez volt a cél, a mai nap után
ezt senki nem tudja normálisan lereagálni... valamit kellett körítsek az avatarváltáshoz - de már baboss is összekevert minket, ez valóban zavaró volt. 
-
RVR400
veterán
Hányni ér

-
Milka 78
nagyúr
Egy igazi sikersztori

-
Jim76
aktív tag
Mivel mostanában ezt a topicot olvasom legtöbbször a PH!-n, miklosss2012 tiszteletére, megváltoztattam az avatarom - egyszer már úgyis szóvá tette, így én ezzel tisztelgek az FX témában felmutatott tudása előtt
nekem is sokszor segítség volt a tapasztalata. 
-
Jim76
aktív tag
válasz
RVR400
üzenetére
Uhhh... azóta nem kapok levegőt
Ez már megközelíti az italhűtőbe épített konfig szintjét... csak kicsit esztétikusabb módon
Gratulálok hozzá, fiamnak meg se mutatom, mert addig szekál, míg ilyet nem építek neki 
@baboss: Igen, köszönöm - ez vizuális élmény volt
ez egy igazi kis szentély lehet számodra, mikor beülsz elé 
-
sakkay
aktív tag
Na ennek igazán örülök. Tudnál nekem vantage tesztről számot mondani? Vagy 3dmark11-ből.
-
sakkay
aktív tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Bocsánat, lekéstem.
De ha jön egy két válasz nyugodtan ki törölheted. -
sakkay
aktív tag
Vagy? A tápom egy chieftec ctg-500-80p
-
sakkay
aktív tag
Pénteken érkezik az fx 6300 black e-om. Van hozzá, egy gtx 580-as. Hd-ben használom, szerintetek nagyjából elég a proci? Mondjuk már mindegy
, csak mégis most gondolkoztam el ezen komolyabban. Egy x4 945 váltok vele. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
ARULO !!! Amig csak kovetlek boldog lehetsz.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
MiklosSaS
üzenetére
De, de, erre tessék az offolósba.
Mások is jöhetnek, mert unalmas már mindig a sast bámulni ott is. Mindenhova követ.

-
sg22
senior tag
-
Olvastátok?
A PH! -a tragikus hirtelenséggel megüresedett- szerkesztői munkakör betöltésére keres jelentkezőket!
Saját ház nem feltétel!

-
-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Nagyszerű! Minden problémát meg is oldottál, szvsz. a többi topik és hsz törölhető is.
Esetleg egy linket, h ebben is gyí3 van: [link]
FX tuningra pedig menjenek aMiklosss fan klubFX topikba

-
stratova
veterán
Megállapodtam egyik kollégával, hogy tulajdonképpen i3 GTX 690-hez jó igazán, míg a GTX690 SLI csak a plusz fogyasztásért kell, mert mint tudni illik i3 termeli az áramot és felborulna az egyensúly egy-egy fogyasztásos grafikonban több egyéb non-i3 (azaz nem kiválasztott) processzort tartalmazó CPU skálázódást vizsgáló tesztben, midőn részrehajlással vádolnák meg az, azt veretékes Benchmarkolással megalkotó oldalt/egyént.
Még csak véletlenül sem akartam külön mondatokban írni i3-ról, mert mint tudjuk minden egyes levegővétel súlyos tized wattokat jelent a fogyasztásban, azaz már a tagmondatok közötti vesszők megengedésért is épp csak megúsztam a golyó általi halált.ViZion de akkor azt OFF-olják szét itteni ON-topicokkal.
-
RVR400
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
A VGa-val kapcsolatos teljesítménybeli felvetések is fontosak, így az én javaslatom:
Az i3 kihajcsa!

-
MrM94
addikt
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Igen,az hogy "Semmikepp se FX et,mert nagy villanyszamlad lessz"

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Kéne írni téma összefoglalót a "milyen procit vegyek" topikba. Szerintem a lényeg, hogy vázlatos és érhető legyen, de azért minden fontos témát érintsen.
Szövegszerű javaslatom:
"i3"
Szerintetek kell még bármi egyéb?

-
MrM94
addikt
Miklos milyen nepszerusegnek orvend
Meg is erdemli! 
-
sg22
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
ne butaskodj mar : ) az amd mernokei mondtak, h 1.6v alatt siman lehet neki kuldeni. az mas kerdes hogy 24/7re felesleges 1.5+-t adni neki, max csak bencsmarkra. 1.4-1.5 kozott siman mehet 24/7re, nyilvan ertelmes hofokok mellett
az meg h 1.38val viszi a 4.700at a 8120, felelmetes

-
-
Én is köszönöm miklossssssssssss-nak, hogy a szárnyai alá vett, több kérdésemre is válaszolt!
Neki köszönhetem, hogy 4,1 GHz-n megy a proci. Sajnos még nem egy SLi3, de alakul. Minden indításkor erőt ad, h Miklossss tanácsára nagyon jó lett

#24519 stratova: bevizelt ház? Pfujjj

-
stratova
veterán
válasz
baboss
üzenetére
Szerintem ha ennyire tuti a cucc, el lehetne adni i3 néven GTX Titan 4 way SLI mellé.

baboss már látom is lelki szemeimmel "baboss kolléga szeretne kérni egy pirosat miklosss2012 kollégának, amiért megvette tőle a bátorságot, a beállításokat és egy nagy levegőt, azóta szépen énekel az FX"
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
baboss
üzenetére
Na azert kerem ne essel tulzasban. A fenti hozzaszolasaimat viccnek szantam es humor jelleguek !!! Ugy is szeretnem ha kezelnetek !!!
Minden elismeresem a tied, a te cpu-d, te tuningoltad es csak megprobaltam par tanacsot adni. Minden a te munkad !@kovsol: tisztaban vagyok vele, csak ma jo kedvem van es viccelodtem. De latom kevesen ertik.
-
kovsol
titán
-
baboss
őstag
Mindent miklosss2012 kollégának köszönhetek
, ha nem kapom meg a linket amin a beállításai vannak akkor simán eladtam volna a procit.30k-ért.
Sokat segített a tuningban.Mindent köszönök neki. 
Egyébként nem gyerek vagyok ,de bóknak veszem.
46 éves.
5 éve még azt se tudtam hogy kell bekapcsolni a PC-t
-
-
MiklosSaS
nagyúr
Minden elismerest szivesen veszek
En fedeztem fel a gyereket, az FX-evel egyutt.Most komolyan, nagyon jo peldanyt fogot ki a gyerek. Megeri minden elismeresemet.
-
baboss
őstag
Szívesen letesztelném a konfigot egy 8350-es procival is,hogy mit lehetne kihozni belől, de csak ezért nem fogok venni,pedig baromian furdal a kíváncsiság.
-
ludsimon
veterán
válasz
baboss
üzenetére
Kíváncsi lennék M5A97 Evo R2.0-val képes lenne e erre.

8350 nekem nagyon nem volt stabil 4,6 ghz-en sem.
Fogta és renderelés közben összeomlott a program.

4,7-8 ghz-en meg atom lefagyott még a numlock is.
De én 'csak' ilyen 1,38V-ig mertem engedni.
Nem vagyok ennyire elvetemült, hogy felvegyem 1,4 +-ra.
Elveszítem a garit.
-
-
baboss
őstag
Nem vagyok szakértő de szerintem az is sokat közrejátszik,hogy milyen az alaplap. [CROSSHAIR V FORMULA-Z] GIGABYTE GA-990FXA-UD5 alaplapom volt előtte és ott nem hozta ezt az eredményt a proci.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Építő/felújító topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Mikrotik routerek
- E-book olvasók
- Amazon Fire TV stick/box
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 226 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4443
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4671
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Lian LI LANCOOL207 ADATA 850W
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

?