- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZS3NI
őstag
válasz
Orton96 #16750 üzenetére
Én azért választottam, mert ez volt az "új". Neten olvasgattam teszteket, az alapján válaszottam.
Sokat játszok, és elég jó FPS-eket kapok.pl BF3 high- ultra (MSAA nélkül) 1920-ban ~50-60 FPS
dota 2 teljesen maxon AA-val min 60 FPS.
Far Cry 3 is 40-50 körül megy elég szép beállításokkal.Nekem ezek teljesen jók.
GTX650-van van mellette, azt még ipon szuperszerdán vettem 20k-ért. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Orton96 #16750 üzenetére
Nekem FX-4100-am van anno szigorúan költségvetési okokból vettem ilyet. Egy TX3 EVO-val felhúztam csak szorzóemeléssel 4.2 GHz-ra (=4170). A négy szál, amit kínál, elegendő a játékokhoz, a magas órajel miatt pedig mérés szerint nem láttam még procilimitet (=100%-os terhelés valamelyik szálon).
A modulos elrendezéstől nem kell tartani, szálanként gyengébb, mint mondjuk egy Intel (árban is "gyengébb"), de a megfelelően kódolt programok kihasználják/felismerik az összes szálat, mintha 4/6/8 mag lenne.
Pl. BF3 motorja kihasználja az FX-eket.
DE mivel aprón már tényleg minimális felárért kapsz 8120-at, amit kb. 4 GHz-re minden gond nélkül húzhatsz, a jövő szempontjából az méginkább ajánlott, bár CSAK játékokban nem kapsz lényegesen több FPS-t, mivel még 4 szálat se használ ki a legtöbb, nem, hogy 8-at.
-
ZS3NI
őstag
válasz
Orton96 #16745 üzenetére
6300 itt, úgy éreztem az a legjobb ár\érték arányban. MIndenképp több magosat szerettem volna, mert úgy gondolom megéri, az i5 viszont már 50k-nál kezdődik. Gondoltam belekóstolok az AMD világba.
Nagyon poítiv tapasztalatom van vele.
Gyors, teszi a dolgát.
Talán ami nem tetszik az a gyári hűtő. Eléggé fel tud pörögni, néha félek hogy a gépem felrepül a nagy légnyomástól. Hamarosan veszek egy Brocken hűtőt és akkor kész is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ford topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyomtató topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged