- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Fotók, videók mobillal
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bander78
tag
válasz
solfilo #19104 üzenetére
720p-ben minden a minimumra butítva 20-30 fps, még éppen elmegy de így nem nagy élmény. (Ami érdekes, hogy teljes képernyőn nem tölti ki a hasonló képarányú fullhd monitort, alul-felül fekete sávot mutat - mintha nem 16:9 lenne az arány. Ezért inkább más felbontással néztem.)
-
Bander78
tag
Sziasztok! Valaki próbálta már 6800K igp-vel az új doom-ot? Persze minden minimumon de a 720p-n 20-30 fps azért legyen meg... Vagy tejesen reménytelen?
-
Bander78
tag
Sziasztok! Win7--->win10 frissítésen gondolkozok, amíg ingyen lehetséges. A 7-es jól működik, kérdés, hogy van-e szívás a 10-essel? (Természetesen a témabeli hardver tekintetében értve. Lap: A88XM-plus, CPU: 6800K)
A tapasztalatokat előre is köszönöm! -
Bander78
tag
válasz
ittakary #16210 üzenetére
Én is ilyet vettem, szintén 6800K-val. A lap rendben van, ami említésre méltó:
1. A chipset hűtő alapon is forró, erre egy külön venti fúj a ház oldalán (az előző 939-es giga lap is ilyen volt, ezért sokkolt annyira). Az a borda lehetne 3x akkora is. Ezt esetleg nálad is megnézhetnéd... A vrm hűtő langyos, az ok.
2. Ha alapon hagyok mindent, turbót bekapcsolva, akkor csak 43x-os szorzóra emel terheléskor, és nem 44x-re. Mivel a turbót kikapcsoltam (így max 41x megy) ez nem hat meg. Egyébként ha kézzel lövöd be a szorzó max értékét, akkor rendben oda is kapcsol.
A proc. feszültségét érdemes autón hagyni, ha érdemben csökkentettem teszteknél fagyott. Ha növeled a szorzót, a feszt is emeli mellé, de ami az érdekes, hogy az alapjáarti feszültség (tehát a 20x-os szorzó melletti) is nő.
A biosból történő ventiszabályozás elég jó, lehet a procihűtőt minimumon pörgetni. -
Bander78
tag
válasz
Blooddrunk #15739 üzenetére
A hivatalosan támogatott 2133 mhz, azonban a lap támogathatja a 2400-at. Én az asus lapomhoz direkt kinéztem a gyártó által tesztelt 2400-as adata ramokat, gondolva arra, ha mégsem bírja a 2133 biztos meglesz. És tényleg: a memóriamodul xmp profilját (2400, 11-13-13-35) a biosból beolvasva a gép ugyan bootol, működik, 3D játékoknál viszont újraindul. 2133-on (11-13-13-35) úgy tűnik stabil.
-
Bander78
tag
válasz
atti_2010 #15698 üzenetére
OK, köszi, beállítva. A tesztelések során kiderült, hogy a memória (ADATA 8GB XPG V2 DDR3 2400MHz CL11 KIT AX3U2400W4G11-DMV) adatait a bios ugyan kiolvassa, beállítja (2400 mhz, CL 11-13-13-35 1.65 V), azonban 3D-s játék közben fagy. A memóriát az Asus lap supportja teszteltnek jelezte (ezért vettem). Most 2133 mhz, 11-12-12-30 (53) beállításokkal stabilnak tűnik, de ez nagyon a gyári értékek alatt van. Mi a legegyszerűbb módja a stabilan működő, de nem túlzottan visszafogott időzítések megtalálásának? (Csak a sok reboot elkerülése végett.) A felülfeszeléseket inkább kerülném.
-
Bander78
tag
-
Bander78
tag
válasz
atti_2010 #15694 üzenetére
Én abból amit írtál azt vettem ki, hogy 41-es szorzónál az 1.1 V magfeszültségnek kellene mennie. Ezzel kb egybevág a cpu-world adatlapja. Na nekem 41-es szorzónál 1.3 V-ot mutat a CPU-Z. (20-as szorzónál 0.896 V-ot.) Nálam van a hiba, vagy rosszul értelmeztem az adatlapot?
-
Bander78
tag
Szeretnék segítséget kérni a megvett rendszerrel kapcsolatban (Asus A88XM-plus és 6800K).
A cuccot munkára, netre, és kisrészt játékra használnám, használat közben sok üresjárattal.
Namost a bajom a lappal van, sok utánajárással sikerült - talán - egy nemigazán jó döntést hozni. Alapvetően jól működik, a 2400-es adata ramokat rendben felismerte.
Aida memória mérési eredmények:
Mem read: 20013 mb/s, write: 10003 mb/s, 16819 mb/s, latency: 61.1 ns Ezek rendben vannak?A bios kaotikus, sok állítási lehetőséggel, de pl a cpu turbót egyszerűen nem tudom kikapcsolni (érdekes módon terhelésre csak 43-as szorzóig kapcsol az alap 20-ról). Valaki tud ebben segíteni?
Ami a legjobban zavar (és korábban kérdeztem), hogy a chipset hűtő alapon irtózat forró. Ez minden lapnál ilyen? (A VRM borda terhelésre szintén jól melegszik, vagyis jó ha van.)
A laphoz adott segédprogram (AI suite) nem ér semmit.
Köszönöm a válaszokat, fontos lenne hamar dönteni, mert még cserélhetek egy asrock extreme 4-re. -
Bander78
tag
Hosszú gondolkodás után az Asus A88XM-PLUS lapot vettem a 6800k procihoz. Egyelőre win install megy, de a chipset hűtő "borda" tűzforró (a gép oldala le van bontva, pont azon van a ventilátor, felrakva talán jobb lesz) ez minden lapon ilyen? Bár ahogy a több lap chipset hűtőjét néztem, azok se tűntek sokkal nagyobbnak...
-
Bander78
tag
válasz
aginor #15554 üzenetére
Köszönöm, ne fáradj, ennyit lapra nem költenék - 18~19 e. a plafon... persze ez alatt mindegyiknek megvan a gyengéje.
A rendelést az asus A88XM plusra leadtam, de a venti beállításokon még mindig rugózok - a rossz venti vezérlés baromira tud irritálni.
Szóval aki Asus tulaj:
A BIOS leírásban szereplő Q-fan - ha jól értelmezem - így működik:
- Egy max hőmérséklethez megadok egy max fordulatszámot. Erre pörög fel, ha eléri a hőmérsékletet.
- Egy min. hőmérséklethez megadok egy fordulatszámot. Az adott hőmérséklet alatt erre áll be a venti (0 is lehet, ez a lényeg)
Nade a kettő közt mi történik? Fokozatosan (lineárisan) húzza fel a fordulatszámot a min.-tól a max.-ig?
A CnQ-t a bios-ban átnevezték (leírásban nincs). A turbo-t is átnevezték (szintén nincs benne mint kapcsolható opció)?Lehet, hogy a rendelést módosítom az ASROCK FM2A88X Extreme4+ lapra, a doksija ennek sokkal értelmesebb, és a lap is jóval felszereltebb. Ennél a lapnál a bios leírás szerint 5 hőmérsékelethez lehet 5 fordulatszámot megadni. Itt megadható a 0?
A válaszokat nagyon köszönöm!
-
Bander78
tag
válasz
aginor #15550 üzenetére
A mostani öreg lapom biosa tudja azt, hogy kb 5 hőmérséklet lépcsőhöz különböző fordulatszámok (%-ban) rendelhetők, és a 0 is. Ez azért jó, mert torrent/net/szövegszerkesztés közben a freezer 7 nagy bordája gyakorlatilag ~30 fokon tartja a procit, és a venti áll, mindenféle béna segédprogram nélkül (a mostani proci is ~100 wattos). Ez nagyon tetszett, az új gépnél is jó lenne ha menne.
Köszönöm a válaszokat, azt hiszem marad az ASUS lap Freezer 11 hűtővel, annak a bios leírása szerint mintha beállítható lenne ez is. -
Bander78
tag
Két alaplap közül választanék: A88XM-PLUS, illetve GIGABYTE GA-F2A88X-D3H.
A VRM hűtő mindkettőn megvan. A gigának több hangkimenet van, ezeket nem használnám. Az asus több tuning lehetőséggel bír (alaplapi kézikapcsolók) ennek sem látom sok értelmét. Az asus bios leírásában a CnQ kapcsolót nem találtam - ez az "AMD PowerNow" lenne? Ez azért fontos.
A CNQ-n túl az a lehetőség a legfontosabb, hogy adott hőmérséklet alatt a venti kikapcsoljon teljesen - fölötte meg lépcsőkben emelkedjen a fordulatszám. A két lap bios leírásból ez az állítási lehetőség nem derül ki egyértelműen. Akinek ilyen lapja van, megköszönném ha tudna válaszolni. -
Bander78
tag
válasz
Vartanus #15494 üzenetére
De igen, csak a lap támogatási listáján a hasonló áron kapható beast nem szerepel, az adata igen. Ez kicsit fura, mert a kingston nagyobb név, de inkább nem kockáztatok.
A procihűtő ez lenne: ARCTIC COOLING Freezer A11. A tapasztalatok szerint alapterhelésen (pl net) egy ilyen kaliberű hűtő passzívan elviszi? Gondolom a biosban a fordulatszám a hőmérséklet függvényében egyéni bellítás szerint lépcsőzhető. A jelenlegi hasonló fogyasztású procimnál és méretű hűtőnél pl jól működik, hogy 40 fokig a venti el sem indul, így alapesetben sokkal csöndesebb az egész. (Azt, hogy a magas rambordáktól elfér-e a hűtő, majd megpróbálom a bolt problémájává tenni.)
Érdemesebb erre a rendszerre win7 helyett 8.1-et telepíteni? -
Bander78
tag
A10-6800K konfighoz melyik memória lenne jobb?
ADATA 8GB XPG V2 DDR3 2400MHz CL11 KIT AX3U2400W4G11-DMV - 23.523 Ft
ADATA 8GB XPG V1.0 DDR3 2133MHz CL10 KIT AX3U2133W4G10-DR - 22.728 Ft
Nagy árkülönbség nincs, viszont a 2400-as cl11-es, a 2133-as cl10-es. -
Bander78
tag
Gépcsere előtt állok, ezeket néztem ki:
AMD A10-6800K
ASUS A88XM-PLUS
ADATA 8GB XPG V1.0 DDR3 2133MHz CL10 KIT AX3U2133W4G10-DRGondolom az integrált video teljesítmény a meglévő HD4670-nél jobb, a CPU-ról nem is beszélve.
Annyiban viszont bizonytalan vagyok, hogy megéri-e 6800k-t venni az 5800k helyett, mert akkora különbséget nem látok (a tesztben felhozott turbo javítás a hozzászólások alapján nem ér semmit, mert javasolt kikapcsolni...) A gép melóra, netre minimál játékra lesz, amíg szét nem esik.
Illetve a fenti alaplap/memória kapcsán vannak-e negatív tapasztalatok? -
Bander78
tag
OK, köszönöm, erről gyorsan lebeszéltetek, a lap ASUS A88XM-PLUS lesz.
A memórián és a hűtőn még gondolkozok. -
Bander78
tag
Az alábbi cuccokat néztem ki:
AMD A10-6800K
ASROCK FM2A88M-HD+
ADATA 8GB XPG V1.0 DDR3 2133MHz CL10 KIT AX3U2133W4G10-DR
Tuning, videokártya nem lesz.A lap támogatott (tesztelt) ram listájában nem szerepel a memória. Ez jelenthet gondot?
A lap 13.7 k-ból megvan, viszonylag olcsó. Esetleg valakinek van ezzel a típussal tapasztalata?
Még az A10-6790K-n is gondolkozok 1866-os rammal, nem lehet túl nagy difi (igaz árban se ~5k).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Autós topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hálózati / IP kamera
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen videókártyát?
- DJI topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Core i7 9700 processzor - 6 hó garival
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest