- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
RootRulez #19261 üzenetére
Nekem volt 880K, szerintem próbálj minél gyorsabb Godavari-t venni.
A Godavari jól skálázódik frekivel, még tuning esetén is, kell neki a freki.
Nekem az volt a tapasztalatom, hogy alig melegszik és gyakran van max órajelen.
A 7870GE esetén volt pár CPU limites játék, de GPU limitesekbe is belefutottam. -
-
Sziasztok!
Adott egy gép, amiben 5800K proci van. Régi játékok futtatására is akarom használni a gépet XP alatt.
Van pár régi játék, ami szaggat W7/w8 alatt, de XP-n gyors.
Van egy másik proci is, egy 6800K.
Előbbihez van XP driver, utóbbihoz nincs.
Az a kérdésem, hogy a 6800K mennyivel gyorsabb IGP téren, ha az átlagos tuning képességeket is figyelembe vesszük?
Érdemes a gyorsabb IGP miatt XP drivert hekkelnem Richland procihoz, vagy az 5800K-ból is kihozható ugyanaz? -
válasz
Gézengúz #19159 üzenetére
Nem tudom, hogy jó-e úgy, de kipróbálom.
Nem mondom, hogy sokat eszik, csak ugye 100W-os TDP-je van, ami 35W-tal több a 65-nél, és gondoltam, ne menjen már fel 100W-ig, ha úgyis csak 10% alatti teljesítmény előny jár érte.A kérdés, hogy az így visszafogott teljesítmény mennyire marad el, vagy nem marad el egy 6700-astól.
Ehhez persze tudni kéne, hiogy a 6700-as pontosan milyen freki és feszültség lépcsőkkel dolgozik és mikor vált egyikről a másikra.De mindenképpen kipróbálom a 6700 megközelítését az említett módszerrel.
Kössz a tippet! -
Sziasztok!
Próbált már valaki AMD A10-6800K-t a 6700 paramétereivel üzemeltetni?
Melyik az energiahatékonyabb?Az FM2+ lapok 65W-os korlátja vajon hasonlóan állítja be a 6800K-t, mint amilyen a 6700?
Nálam most be van lőve a 65W-os korlát, és érzésre jobban beesik a teljesítmény, mint amennyi indokolt lenne.
A tesztek szerint 10% körül kellene csak lassulnia, de én kb. a TDP-vel arányos lassulást érzek.Most azon töröm a fejem, hogy BIOS-ban megpróbálom lemásolni a 6700 paramétereit.
-
válasz
AxBattler #17601 üzenetére
Amikor megvettem használtan, akkor a legfrissebb volt fent rajta, és ahogy nézem, azóta sem jött ki újabb rá.
-
Sziasztok!
Próbált már valaki A10-6800K-t beállítani az A10-6700 gyári paramétereire?
Vajon így a 6800K is beszorítható 65W alá, vagy a 6700-asok azért férnek be, mert jobb példányok? -
Köszi mindkettőtöknek, bár nekem határozottan úgy rémlik, hogy ezt lehet.
De mindig tanul az ember. -
-
Sziasztok!
Valaki próbálta már a Richland proci IGP-jét egyszerre használni egy AMD dVGA-val?
Okoz bármilyen lassulást, vagy instabilitást bármely játék vagy progi esetén ahhoz képest, mintha ki lenne kapcsolva az IGP?Másik téma, hogy a 6900-es Radeon-ok szeretnek 2D-ben 10-20 W-tal többet fogyasztani, ha két kijelző van rájuk dugva. Ha pl. egy 6800K-ra rakom az egyik monitort és a 6990-en van a másik, akkor vajon spórolok energiát? Sokat menne így a gép, csak ezért fontos.
-
válasz
Televan74 #15181 üzenetére
Példánytól függ - legalábbis az én kevés tapasztalatom alapján.
Az én 6800K-m elmegy közel 5GHz-en négy maggal, de a 2133MHz-nél gyorsabb memóriákat nem szereti. Hallottam viszont olyan példányról, ami lazán vitte a 2400Mhz-es Ram-okat, de 4,6GHz felett nem volt stabil még 1866Mhz-es Ram sebességnél sem. -
Sziasztok!
Az A10-6800K-ban milyen hardveres enkódoló van, és milyen progival lehet kihasználni h264 videók átkódolására?
Kicsit elvesztem az UVD3, Avivo, VCE rövidítések között, nem tudom, melyik alkalmas arra, hogy enkódoljon is... -
Sziasztok!
Arra van valamilyen mód, hogy a Richland APU-ban lévő VLIW4-es IGP-t dVGA mellett is valami értelmesre használjam? pl. fizika számolás?
Másik kérdés, hogy tudtok olyan iMac-szerű egybe gépről, amiben valamilyen AMD APU van?
Kössz!
-
Sziasztok!
Valahol olvastam olyat, hogy a Richland procikat BIOS-ban le lehet korlátozni 35W-os TDP-re.
Erről sem a gugli sem a BIOS-om leírása nem mond semmit.
Létezik ilyen, vagy csak álmodtam?
Ha igen, akkor hol tudok erről olvasni, milyen feltételekkel műxik?Kössz!
-
Sziasztok!
Melyik a legalacsonyabb fogyasztású FM2-es proci?
Az ebben a hírben szereplő prociknál olcsóbb és hasonlóan alacsony fogyasztású létezik?
Akár kisebb teljesítményű is jó.Kössz!
mod: esetleg egy hagyományos pl. 65W-os proci alulfeszelésével elérhető ugyanaz a teljesítmény/fogyasztás arány?
-
válasz
MZperX75 #12495 üzenetére
Heló!
Elolvastam, köszi!
Tetszik az eredmény, én viszont ezt egy A4-4000-zal szeretném produkálni, aminek rosszabb a teljesítmény / órajel aránya.
Kérdés, hogy mondjuk 2GHz-re levéve gyorsabb-e, mint egy Brazos E-350.
Ha nem tudok legalább annyi CPU teljesítmény többletet kihozni belőle, mint amennyivel többet fogyaszt, akkor szerintem nem éri meg a csere a gyorsabb GPU ellenére sem. -
válasz
MZperX75 #12478 üzenetére
Köszi a aválaszt!
Abból indulok ki, hogy a PH tesztekben a 5800K is ugyanannyit fogyasztott üresjáratban, mint az E-350: ~28W.
Ugyanazzal a 600W-os CM táppel - elvileg.
Ebből szerintem nem annyira merész dolog arra következtetni, hogy a A4-4000 is hasonló idle fogyasztást fog produkálni, mint az e350.
Az is megerősíti a tippemet, hogy nálam is pont 29-30W körül van az idle fogyi a Brazosnál.Rosszul tippelek?
-
válasz
MZperX75 #12468 üzenetére
Heló!
Noss lemértem a fogyazstását.
FSP 250W-os atx táppel 28-30 W körül fogyaszt a gép üresjáratban. Terhelve kb. 35W-ot.
Ezt mind linux alatt. A driverek szépen leveszek a GPU és CPU órajelét, amikor nem hazsnálom, tehát elvileg ez sem lenne akadály.
Valószínű, hogy a táp miatt van ez.Arra gondoltam, hogy ennél egy alulfeszelt A4-4000 sem fogyasztana többet. Legalábbis nem sokkal.
Kérdés, hogy egy A55-ös ASUS lappal tudok-e BIOS-ban alulfeszelni?
Linuxot akarok vele használni, így kiesnek a windows-os freki állító progik. -
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata alulfeszelt Trinity/Richland ügyben?
Egy A4-4000-et szeretnék levinni egy E-350 szintjére fogyasztásban (lap+proci).
Kérdés, hogy ez lehetséges-e, illetve ha igen, akkor mennyivel lesz nagyobb a teljesítménye?
Akár 2GHz-ig is lemennék, ha kell.
A55ös lapokkal érdemes próbálkozni?Kössz!
-
válasz
miresz #11871 üzenetére
Kössz!
Értem, és a játék grafikájába sem tud besegíteni, ugye?
Vagyis játék szempontjából hasznavehetetlen?Másik kérdés, hogy ha csak munkára, netre akarom használni, akkor át tudok váltani az IGP-re, miközben a dVGA kikapcsol?
Vagy ez fölösleges, mert ilyenkor úgyis kis fogyasztással menne a dVGA? -
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy egy A10-6800K proci IGP-jét be lehet-e fogni játékokban valami értelmes munkára, ha van videokártya a gépben.
pl.: fizika, hang, akármi, stb.Kössz!
-
válasz
Vartanus #11689 üzenetére
Vartanus, Dilikutya, Findzs: Köszi a válaszokat!
2x8GB 2400Mhz-es RAM-om van - olcsón vettem HA-n.
Tudom, hogy 750K+7750 jobb lett volna, de csak játék szempontból. Nekem inkább a CPU erő kellett, de úgy, hogy értékelhető GPU sebessége legyen. Erre ma sem tudok jobbat a 6800K-nál.
A kiegészítő VGA csak amiatt kell, mert kell egy DP port. Vásárláskor azt hittem, hogy a DP-HDMI kábelek működnek HDMI->DP irányba is, de tévedtem.
Ha egy nV karit (pl. 440, vagy hasonló) teszek a lapba, akkor tud dual monitor üzemmódban működni? Egyik monitor DP-n az nV karin, másik a DVI csatival az alaplapon - persze, nem játékban, csak munkához.
Kössz!
-
Sziasztok!
Két kérdésem van az A10-6800K procimmal kapcsolatban:
1.)
Tervezek mellé venni egy 6670 karit.
Az cél az, hogy kicsit gyorsabb legyen, ÉS legyen DP portom.Lehetséges az, hogy egyik monitor a kártyán van, másik a lapon és mindkettőn ugyanazt a képet látom?
2.)
Van arra mód, hogy a prociban rejlő AVIVO HD képességet az ismertebb videoszrkesztőkben felhasználjam?
Bármilyen AMD által kiadott plugin, szoftver, akármi.
Gugliztam, de nem sokat találtam..Köszi!
-
Éppenséggel munkára használom, de eddig is vígan elvoltam a cerkával, pedig főleg 3D-zek és Androidra, fejlesztek, meg néha flash/php/js/css/html.
Viszont nincs konkrét szükségem nagyobb erőre, csak jobb érzés lenne úgy dolgozni.
Meg az is jól jönne, ha lenne hardveres virtualizáció, hogy Win8 alatt fusson a Mac Os VMWare-ben, vagy VirtualBox-ban. -
Sziasztok!
AMD procik mennyi idő alatt szoktak jelentősen olcsóbbak lenni Itthon az induló árnál?
Most 35+ ezer Ft körül van a 6700 és a 6800K is, és az érdekelne, hogy mikor várható kb, hogy ez 30 alá megy.
Érdemes erre várni?Köszi!
-
Sziasztok!
Most olvasom a Richland tesztet.
Az a kérdésem, hogy az A10-6700 jobb teljesítmény/fogyasztás aránya csak az alacsonyabb frekikből adódik, vagy maga a szilicium is takarékosabb?
Más szóval, ha egy 6800K-t veszek, és a 6700 frekvenciáin üzemeltetem, akkor a fogyasztás/teljesítmény arány is ugyanolyan lesz?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest