- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Netfone
- Készül a ROG Phone 9 FE
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 5G - fogyókúra után
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GD
őstag
válasz marcias #4397 üzenetére
mivel a gyártók 1000-res váltószámra adják meg és nem 1024-re a kapacitást, így a 80as vinyó 76gigára valós, nincs tévedés..
bármiféle boot-olható cd ami tud partíciókat matatni megoldás, még az xp cd is, feltétele hogy cd-ről történjen a boot..
live linux cd-k,
gparted http://gparted.sourceforge.net/livecd.php
meg talán a partition magic-nek is van live verziójamindössze törölnöd kell a linuxos partíciókat, ha win-t raksz fel az meg megcsinálja az mbr-t magának..ennyi
ez nem igényel semmi linuxos tudást..
-
GD
őstag
válasz burgatshow #4396 üzenetére
szerkesztés/beállítások/tartalom/betűk és színek/haladó/
az oldalak a saját maguk által használt..blabla.. pipa berak
(talán ez az alapértelmezett is)ui: lehet extra fontok telepítése nem ártana, illetve ugyan azokat a betűket használni a firefoxban mint win alatt amit megszokott a szemed..
ui2: elcsúszások a főoldalon nálam is szoktak lenni..ennek ellenére
-
marcias
őstag
Helo!
Több helyen is utána néztem a dolognak de sehol sem találtam megoldást a gondomra:
Vettem a gépbe egy noti vinyót amire alapból egy becsomagolt linux volt telepítve és el is kezdett telepíteni amikor hdd-ről bootoltam be, gondoltam majd az xp telepítővel leszedem. Már eleve gyanús volt hogy a 80gigás lemezből csak 76-ot lát. Amikor lemezről indítom a gépet akkor semmi gond, a win tölt be, viszont ha hdd-ről akkor megint megjelenik a linux és mindenfélét ír (abszolút nem értek a linuxhoz). Tudnátok segíteni hogy hogyan tudnám letiltani vagy törölni ezt? Köszi -
burgatshow
veterán
Hogyan tudom rávenni a Firefox-ot, hogy azokat a fontokat használja, amit az oldal beállít neki? Mert jelenleg a Logout címoldala a fórummal kézenfogva szanaszéjjel van csúszva.
-
doc
nagyúr
válasz burgatshow #4390 üzenetére
nem véletlenül van az iso mellett az md5 ellenőrző összeg
-
Brutforsz
senior tag
válasz burgatshow #4392 üzenetére
Microsoft TrueType fontok és telepítésük
Ha egyéb TT fontokat szeretnél telepíteni, akkor annak ez a menete. (Most vettem észre, ennek a végén is szerepel az msttcorefonts, mindegy.)
Te sejted, kik vagyunk, mi tudjuk, ki vagy.
-
GD
őstag
válasz burgatshow #4390 üzenetére
ójeah
-
burgatshow
veterán
Jelentem, van működő XP-m és Kubuntu-m!
Egyébként igazad van, valamennyire az én hibám is volt, de a tököm gondolta volna, hogy hibás az iso file. Biztos, hogy az iso volt az, mert 0 kilométeres volt a DVD.
Na mindegy, a probléma megoldva, azért köszönöm a hozzászólásokat!
Kubuntu rulez!
-
GD
őstag
válasz burgatshow #4388 üzenetére
azért egy media ellenőrzés nem ártana a dvd-nek mielőtt megint nekiugrasz.. veszíteni nem veszítel vele, max időt..de megéri
-
doc
nagyúr
válasz burgatshow #4386 üzenetére
kétlem hog meggyilkolta volna a gépedet. vagy füstöl a proci?
próbáld meg pl. a noacpi paraméterrel indítani a telepítőt (asszem f6-tal tudsz hozzáírni kernelparamétert, ha jól emlékszem) van még pár ilyen paraméter, hátha valamelyik segít
amúgy pontosan hol halt el a dolog?MOD: meg persze a szokásos kérdés: biztos hogy jó a CD, nem hibás?
-
burgatshow
veterán
Hello!
Már nagyon mérges vagyok, mert nem tudom megoldani az alábbi, eléggé komoly problémát. (Még szerencse, hogy van másik gép.)
Szóval:
Épp elkezdtem feltolni a kubuntu-t, amikor is elszáltt a rendszer (corrupt kernel...). Mondom király.A helyzet a következő:
van egy félig feltolt, döglött kubuntu-m, egy teljesen jó windows xp az elsődleges partíción, viszont semmilyen bootloaderem nincs, tehát semmit sem tudok kezdeni a winfossal. Még winfos lemezem sincs, mert OEM a cucc, ráadásul nem vagyok otthon.Van még egy fedora rescue cd-m és ennyi.
Kérdés, hogy az istenbe állítsam helyre a winfos bootloader-ét, vagy valami olyan megoldás kéne, amivel helyre tudom hozni a problémát.
Köszi előre is.
-
janos1988
addikt
válasz janos1988 #4381 üzenetére
Mar csak a tv kartyas sisterges van. (az allitolag a chip moduljaban levo hiba miatt, mert hang savot eltolja par mhzel - ami igaz is.)
Eddig 3 modszert talaltam ra, de egyik se nekem valo.
- tv kartyaban forrasztgatni (kizart )
- moduljat modositani es ujra beforditani kenel ala (magas )
- tv kartya lecserelese (nc )Vmi konyebb letezik?
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
GD
őstag
válasz Cs.-Istvan #4380 üzenetére
talán ha csinálsz egy webmailt aminek van s.a. modulja is, ott belövik..kicsit workaround fíling..
-
janos1988
addikt
Hi.
Felraktam az openSuse-t (10.3) de tovabbra sincs 3d-s gyorsitas mivel a 7900gt-met nem talaja az adatbazisban. Feltenni meg nem ajanlatos a leiras szerint az nvidia drivert (ami az oldalukon tallahato, marmint leiras) mert akkor re-install kell (leglabbis 10.2nel). Van vmi megoldas erre?
A Pinnacle pctv rave kartyanal meg sisterges van hang helyett.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
Cs.-Istvan
csendes tag
Sziasztok!
Egyik gépen exim4 és spamassassin megy, valahogy meg kellene oldanom, hogy az outlook express kliensek szabályt tudjanak létrehozni a spamszűrésre.
Thx.
- Olympus E-510 - Debian lenny - GO - http://freedigital.hu
-
GD
őstag
válasz janos1988 #4378 üzenetére
ahogy szétnéztem az oldalon, rengeteg bővíthető kész modul van
azt kellene flottul tudnod mi van a gépedbe
lspci, lsusb, dmesg, A-Zig
windows alatt az ember elhiszi hogy neki xy gyártótól kártyája van, holott az senkit sem érdekel (mármint a linuxot, főleg) ..a chipset a kulcsszó
az asus szokott marvel, intel, nvidia stb alaplapi chipes lankártyákat felrakni a deszkáira -
janos1988
addikt
Ha megadom neki az eleresi utat (windoz part.-rol) akkor betolt rendesen. De erdekes modon se a beepitett lan es halokartyat (asus p5b-e) se a dvd irot nem latja. Hang es lan valszin a kernel maitt van (ezt mar fedore es opensuse is eljatszotta), de a dvd-t nemtudom meirt nem latja.
-
janos1988
addikt
Megprobaltam a server kiadasat feltenni, erre ez az uzenet fogad boot utan (usb kerese utan): [link]
(ide-s a dvd romom, 2 satas vinyo van, tobb particioval, raadasul van rajta linux/xp is, most honnan szedjem elo, hogy melyik particionak mi a neve, hogy megadjam neki az iso eleresi utjat. De alapbol miert nem telepul cdrol?)
Most ezzel mit kezdjek?
-
doc
nagyúr
válasz janos1988 #4373 üzenetére
a slax pont azért készül, hogy ráférjen egy 200mb-s pici cd-re
modulokkal könnyen bővíthető, így még pendrive sem kell, csak ha változnak az adatokhttp://www.slax.org/?lang=hu
http://slax-hu.xsak.hu/
http://www.slackware.hu/slax-5.1.4 -
janos1988
addikt
válasz janos1988 #4373 üzenetére
Bar engem az se erdekel ha karakteres uzemmodban fut (grafikus felulet nincs), csak legyenek menuk meg kapcsolok . Parancssortol irtozom es mellesleg magas az meg nekem.
-
janos1988
addikt
válasz bambano #4370 üzenetére
Ja, de nekem epp az a lenyeg, hogy ramennyen egy 8cmes lemezre es a beallitasaimat pen driverol olvassa be es persze a pen-en lenne a php, html es sql atadbazis (live "mini" cd). Tehat vinyo nincs a gepben.
-
janos1988
addikt
hi.
nemtudtok olyan kicsike linuxot ami kb akkora mitn a puppy linux (vagy kisebb) es van benne 1 kb. normalisabban konfigolhato web- es ftp server?
-
doc
nagyúr
válasz Levi123 #4363 üzenetére
ez nem disztrótól függ
én többnyire az Ubuntut szoktam ajánlani, ha nem vagy otthon a Linux világában akkor jó kezdés lehet
játékból meg elég sok megy Linux alatt, FPS meg főleg
mondjuk én sem a moha-val, sem a cs-vel nem játszottam még, de ha jól tudom mindkettő megy Linuxon
én FPS-ekből ezekkel nyomtam/nyomom: quake1-3 (a 4 is megy), enemy territory, urban terror 4, unreal (wine-al), deus ex (szintén wine)
ha beírod a gugliba a játék neve + linux kifejezést, gyorsan választ kapszletöltés: az adott disztró honlapján, fsf.hu serveren, stb.
Ubuntut pl. az ubuntu.com-ról -
Levi123
senior tag
Helló!
Valaki tudna segiteni?
Honnan lehet letölteni linuxot és melyiket érdemes?
Nekem normál használatra van egy laptopom. Normál használat alatt értem, irodai alkalmazások, net, levelezés, letöltögetés, meg pár játék pl. Medal of honor (internetes hálózatban is), counter strike stb.Ezekhez melyik linux-ot ajánljátok?
Vagy játék nem is fog futni a linux alatt?
Köszi előre is!
Levi
-
bambano
titán
Nekem valami azt súgja, hogy ez nem a kívánt eredményt fogja adni...
a triviális jó megoldás létrehozni egy aliast, ami a filera mutat és arra feladni a levelet.
Pl. beírni a /etc/aliases fileba, hogycimzettek <tab> :include:/tmp/tolist.txt
csinálni egy newaliases-t és utána mehet a cimzettek címre a levél.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
GD
őstag
válasz Levi123 #4358 üzenetére
tedd fel (ha már mandrake, akkor az mandriva..újabban)
aztán gyere vissza hogy mi nem működik és segítünk
ui: felejtős az xp-s driver vadászat, nem így megy linuxéknál hogy ha nincs alaplapi cd akkor meghaltál vagy netről kezded a baromi lassú gyártó mirror-okról leszedni -
Levi123
senior tag
sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy honnan lehet acer notikhoz leszedni a linux drivereket?
Most akarom feltenni a mandrake linuxot.
Gépem: acer Travel Mate 2413 nlcKöszi előre is!
Levi
-
GD
őstag
válasz fulcrum #4356 üzenetére
láttam olyan VIA lapot ami egy noti töltővel ment, semmi tápegység..
egy ugyan olyan dugaj volt rajta mint a notikon, egy adapter és ment a 12volt512rammal bármilyen oprendszer elmegy vista kivételével, kényelmesen
ne ez alapján válaszd ki mit akarsz használni, hanem hogy mire és hogy hová húz a szíved:-)
esetleg kitől kapsz segítséget a környezetedben..régebben mikor az xp megjelent még a legtöbb gépben 256 ram volt..és ment..igaz nem volt vmi felemelő élmény.. de a ram árakat nézve sztem nem szempont
-
Vladi
nagyúr
válasz fulcrum #4353 üzenetére
Jaj, de jópofa kis motyó! Az én következő gépem is ilyen lesz.
Bőven elmennek majd a linuxok. Ha egy kisebb ablakozót használsz, pl: xfce akkor még az 512 ram is "luxus".
Amire viszont felhívnám a figyelmed, az a rávarrt cuccok linuxos támogatása. Ennek alaposan nézz utána, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés. (ADI* AD1888 audio codec, Integrated SiS Mirage* 1 graphic engine)
il sole non sorge più ad Est!
-
fulcrum
tag
Sziasztok
Van egy intel BLKD201GLYL mini-itx alaplap ráintegrált celeronnal 215 cpu-val. Szerintetek ezen türhető sebességgel elmegy az XP, vagy klasszikus grafikus Linuxok (Fedora, Suse, Ubuntu)? Nem kell másra, csakhogy marha hangtalanul működjön, netezésre, zenelejátszásra, és ne keljen bővítgetnem utólag.
Linux for human beings
-
brazso
tag
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Hogyan tudok levelet küldeni egy fájlban lévő összes embernek? A levelet egyszer akarom megírni.
Esetleg van módszer arra, hogy egy csoportnak küldjek levelet és ne a felhasználóknak?
Sianis
-
bambano
titán
válasz Capricornus #4347 üzenetére
Ha a távoli gépen fut display manager (xdm, gdm, vagy ennek kde megfelelője), akkor meg lehet oldani, hogy akár külön konzolon fusson (X -query tavoligepcime -once -geometry displaymeretexmasikmeret) vagy felrakod a saját gépedre a nested X szervert és akkor egy desktopon egy ablakban megy a másik gép is.
Ha a másik gépen nincs xdm, akkor a dolog nem fog menni szerintem.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
GD
őstag
Sep 30 08:17:30 localhost gconfd (gd-3454): A(z) "xml:readonly:/etc/gconf/gconf.xml.mandatory" címet sikerült feloldani egy csak olvasható konfigurációs forrássá a(z) 0 pozícióban
Sep 30 08:17:30 localhost gconfd (gd-3454): A(z) "xml:readwrite:/home/gd/.gconf" címet sikerült feloldani egy írható konfigurációs forrássá a(z) 1 pozícióban
Sep 30 08:17:30 localhost gconfd (gd-3454): A(z) "xml:readonly:/etc/gconf/gconf.xml.defaults" címet sikerült feloldani egy csak olvasható konfigurációs forrássá a(z) 2 pozícióban
Sep 30 08:17:30 localhost gconfd (gd-3454): A(z) "xml:readonly:/var/lib/gconf/debian.defaults" címet sikerült feloldani egy csak olvasható konfigurációs forrássá a(z) 3 pozícióban
Sep 30 08:17:30 localhost gconfd (gd-3454): A(z) "xml:readonly:/var/lib/gconf/defaults" címet sikerült feloldani egy csak
olvasható konfigurációs forrássá a(z) 4 pozícióban
Sep 30 08:17:36 localhost gconfd (gd-3454): A(z) "xml:readwrite:/home/gd/.gconf" címet sikerült feloldani egy írható konfigurációs forrássá a(z) 0 pozícióbanminden indításkor bekerül a logba, régebben volt már ilyenem ubuntu alatt, jelenleg debian etch-el kapom..
mi a bánat ez? -
Capricornus
aktív tag
Üdv!
X forwardot szeretném megoldani a gépemre, úgy hogy ne csak egyes alkalmazások jöjjenek át, hanem a teljes desktop.
Eddig ssh-val próbálkoztam.
Az "ssh -Y nevem@host.hu nautilus --browser" parancs ugyan áthozza a gnome desktopot (bár azt sem egészen úgy ahogyan én szeretném), de annyi baj van vele, hogy ha mélykonzolból próbálom azt mondja, cannot open display, ha pedig már futó fluxbox alól indítom akkor összeakad a fluxboxszal. Nem tudom van-e lehetőség arra, hogy a távoli gépet mondjuk ctrl+alt+f8-al érjem el, a saját desktopomat pedig a "szokásos" ctrl+alt+f7-en.
ha startx -- :2 -vel indítok még egy x session-t, és ott forwardolom az x-et, attól még ugyan úgy a fluxboxra települ rávnc kilőve, mert a távoli gépen nincs vnc és admin jogosultságom sincs rá, szóval telepíteni sem tudom
előre is köszi a segítséget
Per aspera ad astra!
-
Daneey
tag
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani valamilyen net traffic monitoring programot? Jó lenne, ha webes interfésze lenne (grafikonok, stb).
Köszi előre is.
-
GD
őstag
válasz janos1988 #4341 üzenetére
legkönnyebb módszer a türelem: megvárod míg a suse kiad újabb kernelt..
(már ha nincs újabb annál náluk amit írtál)
2. : maradsz a fedóránál
3. megtanulsz kernelt fordítani
4. lehet jó a kernel csak modulokat kellene betölteni..
5. install windows :-)
6. install debian or ubuntuesetleg egy lspci segítene beazonosítani a hw-ed, az sb live meg ahogy olvastam pár helyen szőr mentén, minden linux alatt külön kaland, főleg ha 5.1 hangzást akarsz
-
janos1988
addikt
Hellosztok.
openSuSe 10.2 magyar van fent. alaplapom asus p5b-e es a beepitett halokartya nem kel eletre. valszin a nem epp legujabb kernel miatt. (fedora 6.21.xxxx alatt mar ment rendesen, de ennek emg 6.18.xxxx van). de az sb live hangkartya se akar mkodni, ami szintugy a 6.21.es kernelu Fedoraval ment. Na most a kerdesem az, hogy vmi konyebb modszer van a kernel lecserelesere?
-
Geli
senior tag
fent van de hogy kell elinditani?
a vinyom a computer:/// -ben van, és hdt722525dla380: New Volume
egyébként meg a /media -ban meg disk-sda2-New_Volume -nak nevezibambano: nem tudom hogy hol van a diskem vagyis pontosan hogy melyik az, és mit kell beirni...
Bocsi, linuxbeginner vagyok még -
brazso
tag
Sziasztok! Beraktam egy SATA vinyót (az eddigi PATA mellé) a gépembe, de semmire se megyek a /dev/sda -val, nem használható (pl fdisk sem látja). A BIOS-ban még látszik, nincs kikapcsolva a SATA használat. Valakinek van nForce2 Ultra 400-as alaplapja működő SATA vinyóval? Ha jól tudom itt a SATA controller már nVidiás (azaz nem külső), és fogalmam sincs mit kell beállítani a kernelben az "SCSI low-level drivers" alatt.
Device Drivers --->
SCSI device support --->
<*> SCSI device support
<*> SCSI disk support
SCSI low-level drivers --->
<*> Serial ATA (SATA) support
Select your chipset from the choices listed below the above option ???Innen tudom, hogy nVidia a SATA controller (lcpci -v).
00:0b.0 IDE interface: nVidia Corporation nForce2 Serial ATA Controller (rev a3) (prog-if 85 [Master SecO PriO])
Flags: bus master, 66MHz, fast devsel, latency 0, IRQ 11
I/O ports at 09f0 [size=8]
I/O ports at 0bf0 [size=4]
I/O ports at 0970 [size=8]
I/O ports at 0b70 [size=4]
I/O ports at ea00 [size=16]
I/O ports at eb00 [size=128]
Capabilities: [44] Power Management version 2Ma este megnézem (Gentoo) LiveCD-vel, illetve ellenőrzöm a dmesg kimenetét. Azért ha valakinek van hasonló működő konfigurációja, a kernel beállítását szívesen elfogadnám.
Unus pro omnibus, omnes pro uno
-
Geli
senior tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani azt a parancsot ami kilistázza a smart-ot? (Uhu-live)
Előre is köszi -
Vladi
nagyúr
Anakondának - installer - sok gondja van az ati kártyákkal. Menni fog az, csak szarul ismeri fel. Néha a radeon drivert erőlteti. Vesaval biztos megy mondom, csak be kell állítani. Live Cd azért hasznos, mert felkészít a driver beállítására.
A kettő között az a különbség, hogy a sima az gnomemal indul a másik kde. (ablakozók.)
Amelyik simpibb, azt válaszd.
il sole non sorge più ad Est!
-
bbazsy
őstag
sziasztok!
Fedora 7 installnál van gondom.
Kiírja, h ATI x1400(ami x1600), blabla, loading...X server OK
Gdk error: error while retreiving Xinerama information
aborting...ilyenkor mi?
gondolkodtam, h felteszem text-modeból, de akkor működni fog vmilyen grafikus felület?köszi
bébé..
-
GD
őstag
próba:
"üdv!
sávszélesség managelésre /LAN/ (traffic shaping, bandwith) tudsz e valaki* konkrét linux megoldást amit még én is felfogok .-)
tudom: lartc.org, minden le van írva..leírom mit szeretnék tudni megcsinálni:
konkrét ip vagy MAC fix le-föl szabályzása
ip szakaszolás (tól-ig) -||- x sebesség, többieknek yszakaszok felosztása: egy adott bandának fix, egy másiknak a maradék dinamikusan
(ha 2-en vannak kétfelé, ha 3-an háromfelé) és ezek variációialap dolgokról olvasgattam, HTB, CBQ, mangle, iproute2, tc, stb.. de zavaros és vagy hiányos doksik..
ha ismersz működő megoldást, ne fogd vissza, köszi! elsősorban debian alapon szeretném megoldani"
-
GD
őstag
borzasztóan örülök az új rios5-nek, főleg hogy hiába állítom neki hogy időben csökkenőben listázza a fórum hsz-eit
nagy nehezen felfogta a böngésző..
-
GD
őstag
üdv!
keresnék egy olyan szinkronizálós megoldást ami két vagy több gép között adott mappákban időszerint file-okat szinkronizál, szimetrikusan (egyenlőre erre lenne igény),ergo:
ahol újabb verzió van, azt a másik gép mappájában felülírja
ha lehet időzítve menne / pár percenként/ , olyan hibatűréssel ,hogy ha nem tud lefutni mert a másik gépek közül nem elérhető senki, nem loggol tele mindent, szép csendben újra próbálkozik..
továbbá a megnyitott file-ok problémáját is át kellene hidalni, pl ha vmi épp szerkesztés alatt van..
remélem érthetően sikerült leírnom mit szeretnék..
nem tudom hogy az rsync képességei erre önmagában elegendőek e egy script formában..
javaslatot, ötletet várok -
dany27
őstag
sziasztok
tud valaki mondani olyan MSNt linuxra ami viszi a hangképet egyszerre mert az aMSN csak videózni tud sajna skype az meg béta az meg csak hang van kép nincs
Előre is köszi! -
doc
nagyúr
ha biztos fent vannak a csomagok, akkor pár módon meg lehet oldani a problémát
a legszebb nyilván az, ha a megfelelő paraméterekkel megmondod a scriptnek hogy hol keresse a libeket. vagy megkeresed a problémás pontokat, és kézzel átirogatod a configure-t (csináltam már ilyet párszor, eddig még mindig remekül működött )
de előtte nézd meg hogy hol vannak a hiányolt libek, lehet hogy egy symlink pl. a /usr/local/lib-ből a /usr/lib-be megoldás lehet
[Szerkesztve] -
nyc
csendes tag
Amennyiben pl a html adatfolymat akarod scannelni, ahhoz ''ingyen'' ezt
http://www.pcxperience.org/dgvirus/ erdemes megnezni.
Ennek beallitasa viszont nem egyszeru es bar en kb. 2-2,5 eve csinaltam egy 2,4 ghz-es xeonon 1 giga rammal kb. 50 userig birta a terhelest.
Ezen kivul a drweb-nek van egy icap-on keresztul mukodo kiegeszitese a squidhez, de ez kemenyen fizetos.
Annyit tennek meg hozza, hogy most kb. 3 honapja egy ''celhardvert'' tesztelunk ez ugyben, es ez ido alatt 2 azaz ketto ''virusgyanus'' dolgot szurt ki egy 500 useres forgalom mellett... Szoval nem biztos, hogy megeri.
A mail egy mas teszta, de ahhoz is kell egy jol bealitott mail szerver. Regebben hasznaltam a fetchmail-t, ami leszedte a leveleket kulso pop3-as kiszolgalokrol, majd az exim szetdobta a userek ugyanezen szerveri imap fiokjaiba. Itt az eximben be lehetne loni a clamavot szurni.
Megjegyeznem, hogy otthon ezt sem csinalnam.
Amit csinalnek: ADSL router --- netfilter/iptables (esetleg squid, ha mindenkepp akasz proxyt) --- LAN itt legyenek naprakesz virusirtok
ui: Ha a ''biztonsagvagyad'' maximalis iptables+tproxy+zorp.
nyc-
-
pawee
tag
hi!
A ./configure futtatása után ezt a hibát dobja ki. A felsorolt csomagok telepítve vannak. Mi lehet a baj?
checking for GNOME_BLUETOOTH... configure: error: Package requirements (libglade-2.0 gobject-2.0 libgnomeui-2.0 >= 1.110.0 gconf-2.0 libbtctl >= 0.8.0 gconf-2.0 >= 2.3.3) were not met:
No package 'libglade-2.0' found
No package 'libgnomeui-2.0' found
No package 'gconf-2.0' found
No package 'libbtctl' found
No package 'gconf-2.0' found
Consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
installed software in a non-standard prefix.
Alternatively, you may set the environment variables GNOME_BLUETOOTH_CFLAGS
and GNOME_BLUETOOTH_LIBS to avoid the need to call pkg-config.
See the pkg-config man page for more details.Minden input az ördögtől érkezik!
-
korcsi
veterán
Jó őtlet, csak van hogy 1 napig is jó a cumó, addig meg mit csináljak a live cd-vel (maximum nosztalgiázhatok, hogy ilyen is volt a rendszer) most másik memóval tesztelem, és tegnap du. óta jó, ha ez se vezet eredményre marad a live cd
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
doc
nagyúr
van vírusirtó, bár én még eggyel sem tudtam irtani, hiába adtam meg nekik a megfelelő kapcsolókat...
viszont legalább megtalálták a vírust
pl. clamav, avg
bár ezek csomagszűrőként tudtommal nem működnek (sőt nem tudom, egyáltalán létezik-e ilyen megoldás), meg egy kicsi gépet haza is vágnának gyorsan... -
Tomi84
aktív tag
hali
Elősször is köszönöm a segítséget!
látod pont ezért kérdeztem meg, hogy jó lesz-e az, vagy keressek mást, mivel én nem tudom, hogy van-e más alternatíva.
A vírusírtó úgyében kissé pontatlanul fogalmaztam: természetesen nem azt gondoltam, hogy majd a linuxos gép víruskeres a másik gépen, hanem, hogy ott legyen az ''aktív monitoring'', vagyis már a linux szűrje ki a fertőzött csomagokat, hogy lehetőleg azok ne jussanak be a winfosra. Szerencsére én se szoktam vírusokat bekapni, de nem árt az óvatosság.
Ahogy néztem a proxy mindenki szerint felesleges, úgyhogy az ötletet elvetettem. A net megosztására milyen megoldást javasolnátok? -
HXY
addikt
Hellosztok!
SUSE Linux (gnome) alatt hogy tudom elérni wifin keresztül a windowsos munkacsoportban lévő másik PC megosztott könyvtárait és nyomtatóit? -
bambano
titán
Szerintem:
- otthoni user szintjén elég tűzfalnak a natolás védelme meg egy kis iptables.
- vírus és spyware irtót meg lehet oldani, de csak a leveleket és a linuxon tárolt, a winek által használt állományokat
- milyen protokoll proxy szerverét akarod beüzemelni? Egyébként nem biztos, hogy van értelme, ha nem elég gyors a régi gép. Egy bizonyos internet előfizetés sebesség fölött a p2-es kevés lesz web proxynak.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
hjw
csendes tag
válasz Siriusb #4145 üzenetére
Szia. Az ubuntu is jó választás, vagy a hasonló pclinuxos 2007 magyar változata. Igazából még csak most ismerkedem vele,de egyre több időt használom. Elég egyszerű a használata,grafikus felületű mint az ubuntu, a telepítője (synaptic). A csomagkezelőből csak az ati 1950-es vga kártya driverét hiányolom.[link]
[Szerkesztve] -
GD
őstag
1. ha valamiben jó a linux az akkor a netfilter, az iptables-en kívül mi van még szted?
a kulcsszó a ''jól bekonfigolt''
2. gyanítom hogy: mivel az alkalmazások nem ott futnak, víruskergetni akkor tudsz ha wines gépek mappáit megosztod és azt nézi át a linuxos vírusírtó, de ez terheli a helyi lant, meg értelme se sok van..
3. sztem fölös proxy háztáji lanra..
ui: hogy lehet vírust és spyware*t beszerezni?
a költői kérdésre:válaszban ezek a szokások elhagyása gyökerében megoldaná a problémát..
ha Pistike kattint hogy ''yes, intall the supersexy-screensaver.exe, sure'' akkor úgyis mind1..
amíg windózt többet használtam, addig is csak másoknak irtottam a vírusait..
Új hozzászólás Aktív témák
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows 98SE telepítőlemez (bontatlan, bootfloppyval és matricával együtt)
- Stalker 2 Limited Edition
- Új, bontatlan Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition PC ELADÓ
- COD MW2, COD 2019, COD COLD WAR eladó.
- ACKIÓS ÁR!! TÖRZSVÁSÁRLÓI PROGRAM, GARANCIA, Win 7,8,10,11, Kaspersky, AVAST,Office 16-19-21 ONLINE