- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
Ööö, mondjuk mi lenne, ha az XP telepítése alatt, az XP telepítőjéből törölnéd a partíciókat, aztán telepítenéd az XP-t?
Nem igazán értem, mi a problémád, meg mit akarsz formázni, meg honnan, meg hogy...Ha nem tudod, XP telepítés során hogyan kell partíciót törölni, akkor, khm, inkább ne vállald el a feladatot.
Sipi
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
őstag
ajjjjaaajjj nem jár erre senki
-
őstag
Sziasztok!! Bocs hogy nem olvasom végig a hozzászólásokat,(de sietnem kéne),mert lehet ott van már válasz a kérdésemre.Az lenne a lényeg a haver vett egy komplett gépet,amin UHU LINUX 2.1 es van fent,és persze xp szeretne de sehogy se tuudom formázni ,az xp telepitö is megáll, Olvastam hogy valamit bekell írni hogy fdisc/mbr vagy mit tudom én mit,de azt is csak ugy tudom hogy ha 98as telepitöt teszek bele,és parancssort elöhozom,de oda se írom be jol tuti Mert rossz paracs ezt írja.Légyszi segitsetek hogy a bánatba szedjem le róla a linuxot,mert a winyót,még kivenni se tudom belöle,mert akkor oda a gari...Itt van haverom egész családja tükön ülve várják az új gépüket Én meg nem birok vele.Szóval elég sürgös lenne.PLS HELP
-
Anakin007
aktív tag
Sziasztok!
1.3.0.0-ás xserver-xorg, KDE3.5, UniChrome Pro IGP [VIA P4M890 Chipset] alaplapi VGA. Bármilyen videót indítok, restartol egyet az X
Akármilyen lejátszó, ha full screen-ben, ha ablakban indítom, akkor is. .Xsession-errors-ba semmi, syslogban ez:Jul 1 12:45:34 talicska mdkapplet[13119]: Mandriva Online seems to be reinstalled, reloading applet ....
Jul 1 12:45:34 talicska gconfd (anakin-13102): 15 szignál érkezett, tiszta leállás következik.
Jul 1 12:45:34 talicska kdm[4074]: X server for display :0 terminated unexpectedly
Jul 1 12:45:34 talicska gconfd (anakin-13102): Kilépés
Jul 1 12:45:34 talicska acpid: client connected from 13492[0:0]
Jul 1 12:45:37 talicska kdm_greet[13500]: Can't open default user face
Jul 1 12:45:45 talicska gconfd (anakin-13700): indulás (2.20.0 verzió), pid: 13700, felhasználó: "anakin"Többi már szokásos. "viaarena" driver van az xorg.conf-ban. Valami 5let?
Ha Isten létezne, hinnék benne.
-
04ahgy
nagyúr
válasz bambano #5992 üzenetére
Azaz, az lett... Köszönöm.
find -anewer énfájlom | xargs rm
És szépen törölte az újabbakat. Még jó, hogy egy mesterségesen létrehozott fájlhalmazon kipróbáltam.
find ! -anewer énfájlom | xargs rm
- és voilá...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz bambano #5990 üzenetére
Azaz, köszönöm.
Folyamatosan a select háza táján próbálkoztam, de rá kellett jönnöm, hogy az valami programozás-szerű izé.HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Sanyix
őstag
levolt húzva a hangerő, de így mindent felhúzva sem működik, bár az alapzajt már hallani. Modulok bent vannak, mégsem szól.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok.
Linux alatt, egy mezei konzolos felületen hogy oldható meg, hogy bizonyos fájlokat töröljünk egy halmazból. Adott egy könyvtárban 100 000 fájl, és egy adott dátumnál régebbieket szeretnék törölni. Konzol vagy mc. Tud valaki valamit erre nekem?
Köszi: HGyu
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz dr_strange #5980 üzenetére
Kösz, kicsit óckodom az ilyenektől inkább a vinyó végén hagyok pár giga helyet üresen tartalékba. A oprendszerekhez tartozó lemezterületet meg csak jól meg kell saccolni.
-
Sanyix
őstag
van egy gép ubunti minimal telepítéssel, amire van rakva egy fluxbox felület. Eddig semmi gond. Csak szeretnék felrakni a gépbe lévő geforce2 mx400-hoz egy drivert, mert kéne azért valami hardveres rásegítés, pl flashhez meg videohoz. Feltoltam az nvidia-glx legacy csomagot, de dpkg-reconfigure xorg-xserver nél annyit kérdez hogy használja ez a kerneles framebuffer izét, meg a billentyűzet milyen. Ezen kívül semmit nem kérdez a videokártyáról, nem tudom beállítani a drivert. Miért nem jelenik meg az a része?
Emellett mit kell az integrált ac97-es hang előcsalogatásához telepíteni?
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
GD
őstag
válasz dr_strange #5978 üzenetére
dsub, dvi, tv
[link] -
zoltanz
nagyúr
Érdekelne milyen programmal lehet partíciót szerkeszteni nem RAID lemezen, tudtommal a Fedora Coe 9 -ben van rá lehetőség NTFS és EXT3 -hoz, de nem szeretném telepíteni. Elsősorban csökkenteni szeretnék partíciót, de a növelés is érdekel.
Kell töredezettségmentesítés? Hosszú?
[ Szerkesztve ]
-
dr_strange
senior tag
Hat lehet, hogy hulyeseg, amit irok, de en ugy kepzelem, hogy az alaplapi hdmi kimenetet az alaplapi viedokartya drivere fogja vezerelni, igy ha egy masik kartyat hasznalsz, akkor arra nincs, ami jelet kuldjon.
A PCI-E kartyadnak milyen kimenetei vannak?JRR Tolkien nyelvei - aglardh.middangeard.org.uk
-
GD
őstag
hali!
kötött már sikeresen valaki hdmi kimenetet linux alatt tv-re úgy, hogy video + hang is megy rajta? hdmi lehet akár vga-n, alaplapon, notebook-on, csak a technikai megoldás érdekelne, hogy látja a linux a hdmi-t...
van egy alaplapi hdmi kimenetem, de nem a lapra integrált vga-t használom, hanem pci-e félét, ez kizáró ok, hogy közben működjön az alaplapi hádéemí? -
GD
őstag
válasz VladimirR #5975 üzenetére
az kimaradt, addig confoltam a gépet puttyal, hogy valamit elb*tam, persze se monitor se billentyűzet, aztán lehet kimaradt az auto eth0 majd következő körben ismét.. volt ez a gép már annyiféle felállásban a homenetwork-on belül, hogy már nem tudom követni..
ha nagyon felhúz, újradobom... bár attól még újra előjöhet a problem.. -
GD
őstag
válasz bambano #5970 üzenetére
üdv! köszi a választ!
szoftveres raid, ala mdadm
top-ot nem néztem, de annyira nem szar a proci a gépben, 1 éves celeron D kiadás, oké, nem szerver cucc, de home-serverként menni kellene, ment is..
az xp-re nemrég ment fel az sp3, ez lehet ok, kipróbálom az ötleted
esetleg megnézem egy olyan gépről amin még sp2 vantnx!
-
bambano
titán
a raid5 írása erősen proci igényes, ez lehet ok. de láttam már olyan gépet, amin ennek a sornak:
net.ipv4.tcp_window_scaling=0
a /etc/sysctl.conf-ba írásától (és reboot vagy sysctl -p) erősen megjavult a hálózati teljesítménye.
Ez főleg vistás klienseken vagy xp sp3-nál jöhet elő, a régebbi xp-kre nem volt jellemző.kérdés még, hogy szoftver vagy hardver raided van-e, mert egyes hw raidek igen hulladék módon működnek...
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
gorlin
őstag
Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani valaki hogy lehet létrehozni egy parancsikont azt asztalon ami megnyit egy mappát
Próbáltam jobb gomb parancsikon létrehozása de nem ment
Előre is köszönöm a segítséget!Mod:megoldódotti kell választani az inditóikonnál hogy hely
[ Szerkesztve ]
-
VaZso
senior tag
Annyinak biztos.
Ha CAT 5E, akkor az 1Gbit-nek is mennie kéne. -
GD
őstag
Üdv!
Van egy home szerver, a rendszer egy 1 gigás CF kártyán, adatok 200Gb-os SATA samukból raid5-ben (mdadm). A gépen debian etch fut. Gigabites hálókártyán egy szintén gigás switch-be csatlakozik, dhcp-n oszt. Fut rajta egy pureftp és samba is. A win xp kliensnek sambán és ftp-n is a szerver felé vezetéken másoláva max 5Mb/s.. azt szeretném megtudni, mi okozza ezt a lassúságot, hogy még a 100megát sem közelíti meg, nem hogy az 1 gigát..
A raid ennyire lassú lenne íráskor? Régebben is szinkronizáltam erre a gépre, de akkor nem tapasztaltam ilyesmit.. ötletek?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
delacct
tag
Idézet a levélből:
"Andi, SHUT THE F*CK UP. Read the code. Read the patch. Sorry for ever
involving you. I don't want to hear your idiotic whining.Linus"
No ennyit ma reggel a Linux házatájáról...
postázni nem postázok semmit
-
No-kia
addikt
én már vagy 3 szor megpróbáltam ezt a windowson belüli telepítést(xp-n) az ubunttu 8.04-el, de amikor a bootolásnál kiválasztom az ubuntut mindgi azt írja ki hogy: Try(h0;0)-NTFS5
és itt nem csinál semmit. mi lehet a gond? (21giga szabadhelyem van azon a partíción és 15 öt választok ki az ubuntunak)Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
sto1911
veterán
Udv!
Van egy virtualis Solarisom VmWare-en, NAT ip-vel. Minden mukodik is, viszont ssh-n nem tudom elerni, ami mondjuk egyertelmu, mert nincs a route beallitva.
Tud vki segiteni?Virtualis Sol: 192.168.48.x (vmware osztja dhcp-vel)
Host: 192.168.2.2
Router: 192.168.2.1Bridged networkkel nincs ilyen bajom, de nem mindig tudom azt hasznalni (pl. Virtualboxban nem talaltam ilyet)
[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
.
[ Szerkesztve ]
-
Anakin007
aktív tag
evolution-nál valahogy meglehet oldani hogy hozzáférjen a "Global Adress list" címlistához exchange szerver esetén? Kéri a jelszót de nem fogadja el (ugyanazt, amivel a leveleket is elérem). Esetleg külön jelszó van erre windows-on? Kössz előre is mindenkitől!
-
copin
őstag
Meg oldva a probléma, de jött egy másik. Kiírja a program elérési útvonalát és nem történik semmi. Erről ennyit. Suse alatt se megy, de ott fokozottan.
-
GD
őstag
válasz sacibali #5950 üzenetére
cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_available_govenor
ez mit dob?
valószínűleg kell neked egy modul ami végzi a freki állítást, intelnél nem vagyok képbe, főleg amd-m van, cpufreq, speedstep stb kulcsszavak + linux jó eséllyel kecsegtet a böngészőbenspeedstep-centrino talán ő lesz az mondjuk egy cpufreq démonnal már ketten elég jól megcsinálnák a dolgot, csomagkeresődben nyomj rá
[ Szerkesztve ]
-
sacibali
csendes tag
Sziasztok! Ubunturól váltottam Zenwalkra, mert egy kicsit túl terebélyesnek tartom. 1.7-es Centrino proci(Dothan) van a gépemben, de a Zenwalk nem veszi vissza az órajelet(több programmal is néztem). Ubi alatt ilyen gondom volt. Tudnátok segíteni a beállításban?
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Elég gyors kis oprendszer a (összevissza 200-300 MB benne van minden fontos) Puppy Linux úgy is ki akarom próbálni a Fluxbox ablakkezelőt. Bőséges segédprogram található rá az oldalon, Repository -ban. Még egy két játék is van mellélkelve valamint 16 db előre elkészített indítható képfájl.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Nem találtam latex fórumot, ezért itt kérdeznék:
Szószedetet szeretnék csinálni, ehhez kellene valami latexes eszköz. Vagyis írok egy fogalmat és hozzá tartozó magyarázatot, ezt a doksi végén, a fogalom szerint abc-be rendezve kellene megmutatni.Valaki ismer ilyet? tia
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne: az lsmod parancs mit jelent?
Azt hogy milyen modulok vannak, vagy azt, hogy milyem modulok töltődtek be?
A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
copin
őstag
Telepítettem egy programot puppylinux alatt, de nem tudom elindítani. Gondolom ott van a probléma, hogy a telepítés vége előtt nem tudtam megadni, melyik felhasználónak legyen elérhető a progi, mert én ilyet amúgyse adtam meg, alapból meg nem tudom mi van. Valami tipp?
-
<cyborg>
csendes tag
Sziasztok!
xfce4 -et használok, és mellé conky rendszermonitort(a conky az ablak jobb szélén van). Azt szeretném elérni hogy az xfvm ne "pakoljon rá" másik ablakokat, pl mikor teljes képernyőre teszek egy ablakot, akkor se takarja le a conky-t. Mit kéne ehhez állítani?
Előre is köszönöm válaszaitokat!
Üdv.: <cyborg>
-
Sipi
addikt
Felesleges, elég a modules.d, vagy modprobe.conf vagy ilyesmiben megadni a lirc modulnak, hogy
install lirc_serial setserial /dev/ttyS0 uart none; modprobe --ignore-install lirc_serial
Így amikor be akar töltődni a lirc modul, automatiusan ki is kapcsoltatja a serial modullal a megfelelő portot.
Sipi
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
GD
őstag
válasz VladimirR #5936 üzenetére
az egész mizéria a kerneles serial modul miatt szükséges mert beelőz, meghalt a vinyóm, és nem emlékszem, hogy volt a régin a lirc küzdelem után a működő fullos állapot
a lirc-ről van szó, annyit ír ha ez szerepel a scriptben hogy:
/etc/init.d/lirc start
"Félbeszakítva"és nem indul.. itt van valami trükk is mert ha init.d-ből fut rendszer által, akkor nobody user-el szokott
kézzel indítva: ./lirc-run
"félbeszakítva"így meg lefut: sh lirc-run
szóval a szerepe a scriptnek az lenne 2-es futási szintből:
pkill lirc (ha fut akkor ne fusson)
setserial /dev/ttyS0 uart none (modul csere)
lirc start#!/bin/bash
pkill lirc
setserial /dev/ttyS0 uart none
modprobe lirc_serial
sleep 1
/etc/init.d/lirc start[ Szerkesztve ]
-
Anakin007
aktív tag
-
VladimirR
nagyúr
nem tudom, jol ertelek-e, de ha igen, akkor van egy indito.sh file
#!/bin/bash
/etc/init.d/masikscriptneve $*es ha ezt ugy hivod, hogy:
indito.sh start param1 param2
akkor ez meg fogja hivni a /etc/init.d/masikscriptneve script-et az osszes kapott parametert atadva, valahogy igy:
/etc/init.d/masikscriptneve start param1 param2
-
GD
őstag
üdv!
kérdésem: ha a /etc/init.d/akármiservice stop/start dolgot szeretném scriptből indítani, annak hogy kell kinéznie? ha lehet script ugyan azokkal a dolgokkal indítsa a démont, mintha kézzel tettem volna google ilyen case stb függvényes ijesztő dolgokat dobott..
köszi
-
VladimirR
nagyúr
válasz dr_strange #5930 üzenetére
miert ne? le is lehetne kopni miatta ^^
-
Anakin007
aktív tag
Üdv Tömbtársak, evolution-os kérdésem lenne: amikor pl. válasz levelet írok, szeretnék egy vízszintes elválasztót tenni a régi és az új üzenet közé, ,ám a 'Beszúrás'--> 'Vonal' menüpont inaktív, akármit is csinálok. Mi kell hozzá hogy működjön? evolution 2.12.3 a konkrét verzióm.
Kössz mindenkitől előre is!
-
copin
őstag
Mire jó az unleashed core fájl? Puppylinux Elég lesz az iso fájl is a telepítéshet?
-
Madize
csendes tag
Van valaki, aki Linux GURU-nak gondolja magát, és szivesen tartana órát nagyközönségnek online? Ha igen, irjatok pü-t, és megbeszéljük a részleteket, de szerintem ezt mindenki teljes mértékben tolerálná, és valószinüleg sokan vennének részt rajta!
-
-
VladimirR
nagyúr
válasz ZCoyote #5924 üzenetére
igen, az xp kliens jobbara felajanlja, hogy megjegyzi a jelszot
tolem kb fel eve nem kerte (igaz ez vista, de xp-n sem volt ez maskent)mondjuk automatikusan nem fog csatlakozni (csak ha csatlakoztatod az adott megosztast halozati meghajtokent), de az elso csatlakozasi kiserletkor magatol, kerdes nelkul elvegzi az authentikaciot
[ Szerkesztve ]
-
ZCoyote
őstag
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e de hátha...
Van egy otthoni samba szerver debian etch-el.
security=user a beállítás.
Valahogy meg lehet oldani, hogy ha egyszer rácsatlakozok a megosztott mappára felh. névvel és jelszóval utána az xp kliens ezt megjegyezze és utána mondjuk egy újraindításnál ne kelljen megint beírni hanem automatice csatlakozzon?Romani ite domum.
-
Tuschke
tag
"inkább megtanulom a linux mélylélektanát"
Akkor ne kezdj csili-vili disztrókkal, mint suse vagy buguntu.
Debian vagy Gentoo. Honlap pedig a honlapjuk. A Gentoohoz elég jó magyar leírás is van, szinte szájbarágósan elmondja a telepítést.Ha az ördöggel táncolsz, az ördög ugyanaz marad - Téged formál a képére
-
Tuschke
tag
Még mindig azt mondom, hogy debian. Nagyon jól le lehet pucolni, az apt-builddal helyben újrafordítható, vannak kisebb ablakkezelők is benne. Pl az xfce éppen jó választás.
Tulajdonképpen a lényeg az volna, hogy a felesleget, a fejlesztői cuccokat, és a kiszolgálókat le lehet irtani róla. Ami meg kell, az meg úgyis kell.
Vagy gentoo, de ott sem annyira egyszerű az életHa az ördöggel táncolsz, az ördög ugyanaz marad - Téged formál a képére
-
félisten
válasz Tuschke #5918 üzenetére
Ááá, pedig kezdtem reménykedni, hogy ilyen egyszerű az élet...
Viszont én továbbra is szeretnék optimalizált rendszert építeni, úgyhogy inkább megtanulom a linux mélylélektanát, és utána már tudni fogom, hogy mi a teendő. Ha esetleg tudsz ajánlani valami jó weboldalt, vagy bármilyen információs forrást, akkor annak nagyon örülnék... Magamtól is nekiállok próbálkozni, de jobb lenne, ha egyenesen mennék a cél felé, és nem összevissza.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Sziasztok!
Szeretnék mielőbb eljutni linux téren arra a szintre, hog yössze tudjak magamnak hozni egy a mostanában divatos netbook-ra optimalizált linux disztrót. A cél, hogy egy kb. fél év múlva használtan megvásárolható mai eeePC szintű gépen úgy fusson, mint a villám. Azt szeretném, hogy feleslegesen semmit ne csináljon se a proci, se a winyó, és a memória, és a háttértár se tároljon felesleges dolgokat.
Valami olyasmire gondoltam, mint a DSL, de annál azért barátságosabbat.Feltételezem, hogy ehhez minimum érteni kell, hogy mi folyik a háttérben, mi hogy működik, hogyan épül fel, mi mire támaszkodik, stb.
Na ezeket honnan érdemes elkezdeni megtanulni, azon kívül, hogy a mostani linuxomat 20szor el kell hozzá csesznem, és újra helyreállítani, és ebből is tanulni.
Köszi a tippeket előre is!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
DrGonzo22
őstag
válasz DrGonzo22 #5909 üzenetére
Nem tudom, hogy az itt (#5909) linkelt egeres programot használja-e valaki, de nekem az egyes egér billentyűk beállítása (enabled kipipálva), majd restart btnx után: 'Failed to execute command: "/etc/init.d/btnx restart". Make sure btnx is installed correctly.' üzenetet ad. A program weblápjának a manual-jében ([link] ) '12.1.5. I've configured my mouse. Nothing is happening.
1. Make sure you have checked the Enabled check-box in btnx-config for every button that you want btnx to handle.
2. Make sure you have restarted btnx after making any changes to the configuration file. Either press the Restart btnx in btnx-config or run the following command in your terminal:
$ sudo /etc/init.d/btnx restart
3. It could be a problem with the btnx executable. First, stop btnx from command line and run it from the command line to see its output. Look for any errors.
$ sudo /etc/init.d/btnx stop
$ sudo btnx' leírtakat követve látszólag semmi hiba nem lép fel:
'zsombor@zsombor-desktop:~$ sudo /etc/init.d/btnx restart
[sudo] password for zsombor:
Restarting btnx : Button Extension - mouse button rerouter daemon
btnx: Failed to kill previous btnx processes
btnx successfully stopped
btnx: uinput modprobed successfully.
btnx: Opening config file: /etc/btnx/btnx_config_New config
btnx: revoco not started. Disabled in configuration.
btnx: No startup errors.
btnx: Parent done.
btnx successfully started
zsombor@zsombor-desktop:~$ sudo /etc/init.d/btnx stop
Stopping btnx : Button Extension - mouse button rerouter daemon
btnx successfully stopped
zsombor@zsombor-desktop:~$ sudo btnx
btnx: uinput modprobed successfully.
btnx: Opening config file: /etc/btnx/btnx_config_New config
btnx: revoco not started. Disabled in configuration.
btnx: No startup errors.'A gombok viszont sajnos nem működnek, valakinek van rá ötlete, miért nem?
köszi -
GD
őstag
válasz DrGonzo22 #5910 üzenetére
hát ööö próbálj meg kiszakadni a win-es driver gondolkodásból... és csak arra a problémára keress megoldást ami hw nem vagy nem úgy működik ahogy kell.. lspci, lsusb, dmesg, ezek a parancsok elég sok infót adnak konzolban.. aztán mehet az eszköz pontos neve + linux a google-ba.. ha van kérdés, nézz vissza ezek után
-
DrGonzo22
őstag
válasz DrGonzo22 #5909 üzenetére
Sikerült megoldanom már nem aktuális, viszont egy Avermedia AVer TV Hybrid + FM Volar tuner-hez hol találok drivert (gyártó honlapján nem volt). Ill. nem tudom, hogy chipset driver-t honnan tudok beszerezni, intel weblapján nincs (P31). (a creative mp3+ usb-s hangkártyához nem töltöttem le semmilyen driver-t, de egy újraindítás után (wine-t telepítettem) van hang, érdemes még drivert keresnem az mp3+ hoz?) köszi
-
DrGonzo22
őstag
Üdv,
nagy nehezen sikerült feltelepítenem [link] ezt a programot egy G5 egér beállításához, de nem tudom hogyan kell elindítani. (tegnap este óta van linux a gépemen, szóval légyszi ehhez mérten válaszoljatok )
Előre is köszi.
-
-
Gabson730
tag
Hello!
Van egy PCe17OS Enlightenment rendszerem, azt írják róla gnu/linux alapú.
Nem látom a többi NTFS meghajtómat rajta.. mivel lehetne ezen segíteni nem tudja valaki?
THX
-
bambano
titán
válasz dabadab #5904 üzenetére
Imho nem mondják első körben, hogy x év munka meg péz után első körben kihajítjuk a linuxot, hanem először kis helyet szorítunk a vistának, felrakjuk rá a lomot dualbootban, majd később, nicsak, senki nem linuxozik, akkor nem is kell már linux. Szépen kivitelezett meghátrálás, lehetőleg minimalizál presztízsveszteséggel.
De szerintem ne offoljunk itt, van most arra kéznél másik totyik
-
dabadab
titán
válasz bambano #5895 üzenetére
"Ha elolvasod a cikket, az is kiderül, hogy legalább két súlyos hibát vagy disznóságot elkövettek, ami miatt végül ki kell dobni a linuxot."
Ahogy latom, te is csak atfutottad
Egyreszt nem kidobjak, hanem az erintett ovodai gepeken lesz Windows is, masreszt meg a Linuxuk gyakorlatilag egy Debian, a sajat igenyeiknek nemileg atalakitva.
Az mondjuk tenyleg furcsa, hogy emiatt vettek Vistat, amikor az IE-only cuccot fejleszto ceg azt mondja, hogy ennek a penznek a toredekebol elkeszult volna a firefoxos verzio (ami amugy is kesz lesz jovore).
DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Digitális Állampolgárság Program
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okos Otthon / Smart Home
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Mesterséges intelligencia topik
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest