- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Google Pixel topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos1988
addikt
Ide írok, mert szerintem itt több a guru.
Tegnap újra raktam az Xp - Win 7 párost és szokás szerint ment a titkosítás a Win 7-es partícióra. De a gond az, hogy úgy csináltam meg, hogy Xp alól lehet bootolni jelszó nélkül. S a gond az, hogy Xp alól "látszik" a titkosított Win 7 rendszer - igaz 0 byte, mert semmit sem tud vele kezdeni -, de ha ráklikkelek a meghajtóra az okos Xp felkínál egy formázást. Na most a szeme elől, hogy tudom elrejteni ezt a partíciót, mert nem hiányzik, hogy egy hülye leformázza?!
[ Módosította: 7 ]
-
janos1988
addikt
Uhh, leci segitseeeg
rootkent toroltem 1 konyvtarat 1 masik user konyvtarabol, azt vissza lehet allitani valahogy
(Fedora 7) -
janos1988
addikt
Hi.
Ha windows alol ext3rol masolok fajlokat (wincmd ext3 read plug.) akkor az atmasolt dolgokban ha van ekezet linux alol erdekesen latni (de csakis az ekezetes karaktereket). De nehany dokumentumban is elofordul, hogy ekezetes az karakterek szinten erdekesen mutatnak. (de ez csak parnal, nagytobbseg jo). Erre vmi megoldas letezik?
---
Mar csak a tv kartyas sisterges van. (az allitolag a chip moduljaban levo hiba miatt, mert hang savot eltolja kb 1 mhzel mhzel - ami igaz is.) (kep = sisterges, ha nincs kep=hang
) pinnacle pctv rave, win alatt jo.
Eddig 3 modszert talaltam ra, de egyik se nekem valo:
- tv kartyaban forrasztgatni (kizart)
- moduljat modositani es ujra beforditani kenel ala (magas)
- tv kartya lecserelese (nc)
Vmi konyebb megoldas? (vagy vmi trukk?)
---
Ha en wine alol telepitek 1 tobb cd-s cuccost, gondolom nem gond a linuxnak, hogy csak nyitogatom ki-be a talcat? A mountolast megoldja magtal frankon?
-
janos1988
addikt
válasz
janos1988 #4381 üzenetére
Mar csak a tv kartyas sisterges van. (az allitolag a chip moduljaban levo hiba miatt, mert hang savot eltolja par mhzel - ami igaz is.)
Eddig 3 modszert talaltam ra, de egyik se nekem valo.
- tv kartyaban forrasztgatni (kizart
)
- moduljat modositani es ujra beforditani kenel ala (magas)
- tv kartya lecserelese (nc)
Vmi konyebb letezik?
-
janos1988
addikt
Hi.
Felraktam az openSuse-t (10.3) de tovabbra sincs 3d-s gyorsitas mivel a 7900gt-met nem talaja az adatbazisban. Feltenni meg nem ajanlatos a leiras szerint az nvidia drivert (ami az oldalukon tallahato, marmint leiras) mert akkor re-install kell (leglabbis 10.2nel). Van vmi megoldas erre?
A Pinnacle pctv rave kartyanal meg sisterges van hang helyett.
-
janos1988
addikt
Ha megadom neki az eleresi utat (windoz part.-rol) akkor betolt rendesen. De erdekes modon se a beepitett lan es halokartyat (asus p5b-e) se a dvd irot nem latja. Hang es lan valszin a kernel maitt van (ezt mar fedore es opensuse is eljatszotta), de a dvd-t nemtudom meirt nem latja.
-
janos1988
addikt
Megprobaltam a server kiadasat feltenni, erre ez az uzenet fogad boot utan (usb kerese utan): [link]
(ide-s a dvd romom, 2 satas vinyo van, tobb particioval, raadasul van rajta linux/xp is, most honnan szedjem elo, hogy melyik particionak mi a neve, hogy megadjam neki az iso eleresi utjat. De alapbol miert nem telepul cdrol?)
Most ezzel mit kezdjek?
-
janos1988
addikt
hi.
nemtudtok olyan kicsike linuxot ami kb akkora mitn a puppy linux (vagy kisebb) es van benne 1 kb. normalisabban konfigolhato web- es ftp server?
-
janos1988
addikt
Hellosztok.
openSuSe 10.2 magyar van fent. alaplapom asus p5b-e es a beepitett halokartya nem kel eletre. valszin a nem epp legujabb kernel miatt. (fedora 6.21.xxxx alatt mar ment rendesen, de ennek emg 6.18.xxxx van). de az sb live hangkartya se akar mkodni, ami szintugy a 6.21.es kernelu Fedoraval ment. Na most a kerdesem az, hogy vmi konyebb modszer van a kernel lecserelesere?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Haditechnika, harcászat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Tesla topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest