- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brazso
tag
Örülök, hogy nem csak a Trident videokártyákkal van gond linux alatt
ATI kártyám még nem volt, de a leírt háttérlámpa kapcsolgatás elég merdeken hangzik, sajnos nem tudok segíteni benne.
Visszatérve a Trident tv-kimenet küzdelmeimre. Megnéztem Gentoo 2008-as LiveCD-vel, ott sem tudom a notebook video kimenetét kapcsolgatni az fn+f5 billentyűkkel, míg a 2007 LiveCD-vel tökéletes (a tv képe is, igaz csak 800x600-as, valószínűleg többet nem tud a hardware). Nem a video driver-rel van gond, azt ellenőriztem. Beleástam magam az ACPI rejtelmeibe, köszi a tippet! -
brazso
tag
válasz
CsaBully #6179 üzenetére
Könnyen lehet, hogy egy Trident integrált kártya van a gépedben, amellyel a Hardy (Ubuntu 8.04) nálam is 800x600-al ment csak. Régebbi Ubuntu-val (Gutsy) még jó volt. Először is nézd meg az lspci parancs kimenetét, ha a videokártyára Trident-et ír, akkor folytasd az olvasást.
Kubuntu alatt egyszerűen megoldottam: [link]
Általánosan is találtam megoldást, de ezt nem próbáltam (elég nekem ha a KDesktop 1024x768-as): [link] Olvasd végig a témát!
Remélem valamelyik link segít! -
brazso
tag
Még egy régi Trident videokártya van benne, ha NVidia lenne egyszerűbb lenne az életem.
Annyit még ellenőriztem, hogy visszaraktam a Kubuntu-n az xf86-video-trident-1.2.1 driver-t, amit a Gentoo 2007.0 is használ. Nem történt változás, de szerintem nem is a video vezérlője a felelős ezért a funkcióért. Összehasonlítom majd a 2 op rendszer /etc/X11 könyvtárát, hátha találok valami releváns különbséget.
-
brazso
tag
Sziasztok! Van egy olyan gondom, hogy Kubuntu (Hardy) alatt nem megy a notebook gépemen (ld. adatlapom) a video kimenet váltogatás (Fn + F5 billentyűzet combó). Az Xorg.0.log-ba minden gomblenyomásra bekerül az alábbi üzenet, de más nem történik:
(II) PM Event received: Capability Changed
Ugyanakkor Gentoo Linux (2007.0 LiveCD), illetve Puppy Linux (3.0/4.0) alatt jól működik. Igazából a tv kimenetet szeretném használni Kubuntu alatt. Van valakinek valami ötlete? -
brazso
tag
Sziasztok! Beraktam egy SATA vinyót (az eddigi PATA mellé) a gépembe, de semmire se megyek a /dev/sda -val, nem használható (pl fdisk sem látja). A BIOS-ban még látszik, nincs kikapcsolva a SATA használat. Valakinek van nForce2 Ultra 400-as alaplapja működő SATA vinyóval? Ha jól tudom itt a SATA controller már nVidiás (azaz nem külső), és fogalmam sincs mit kell beállítani a kernelben az "SCSI low-level drivers" alatt.
Device Drivers --->
SCSI device support --->
<*> SCSI device support
<*> SCSI disk support
SCSI low-level drivers --->
<*> Serial ATA (SATA) support
Select your chipset from the choices listed below the above option ???Innen tudom, hogy nVidia a SATA controller (lcpci -v).
00:0b.0 IDE interface: nVidia Corporation nForce2 Serial ATA Controller (rev a3) (prog-if 85 [Master SecO PriO])
Flags: bus master, 66MHz, fast devsel, latency 0, IRQ 11
I/O ports at 09f0 [size=8]
I/O ports at 0bf0 [size=4]
I/O ports at 0970 [size=8]
I/O ports at 0b70 [size=4]
I/O ports at ea00 [size=16]
I/O ports at eb00 [size=128]
Capabilities: [44] Power Management version 2Ma este megnézem (Gentoo) LiveCD-vel, illetve ellenőrzöm a dmesg kimenetét. Azért ha valakinek van hasonló működő konfigurációja, a kernel beállítását szívesen elfogadnám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest