- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Iborka
tag
Helló! az EPIC rom mikor frissül ?
Köszi! -
rin33
senior tag
A 3.18.66-perf-g9f.... kernel gyári vagy costum? A ,,perf"-ből ítélve gyári sztem... A legújabb crDroid 4.0-t raktam fel és abban van. Egyből gyors ha felrakom (mint a PE) és egyenlőre nagyon jó a SOT
[ Szerkesztve ]
-
ronin79
addikt
válasz Imi1981 #21589 üzenetére
MiuiHU de ez szubjektív vélemény. Ezt még kedvedre moddolhatod, míg epicen előbb a fejlesztő által eszközölt moddokktól kell megszabadulnod. Ha aroma telepítős lenne és telepítéskor választhatnád ki mit akarsz felrakni jobb lenne.
Kernelcserétől nem kell tartanod, simán telepíted mint akármelyik flashelhető moddot recoveryből, a kernelpiszka már más tészta, helyesen belőni (kernel auditor, stb.) na ehhez már türelem kell
Amúgy custom kernelekkel szkeptikus vagyok, többnyire placebo az egész. Valami tizenéves srác két esti recska közt buherál valamit aztán nosza xda játsza a fejlesztőt -
Imi1981
veterán
Aki használta már a miuihu és epic romot is, melyik a jobb és miben ? Már elég sok romot kipróbáltam de az epic-et nem mert annál ha jól emlékszem kernelt is kell cserélni és attól kicsit oczkodok.
-
ronin79
addikt
Kicsit elszaporodtak az ota frissítések Tegnap 8.1.11-ről 8.1.25 ma meg már 8.1.25 v2
Amúgy ez RomBuilderes Globe rom amiben összefoglaló alapján nincs ota de mégis van
-
ronin79
addikt
válasz kukinyo #21569 üzenetére
Legközelebb ne kapkodj és ne pánikolj, nyilván csak az alapsávod szállt el amit recoveryből is flashehettél volna de a fastbootos rom helyrehoz mindent csak lőttek az adataidnak és plusz pár perc mókolás.
Recoverys mentésben mit jelöltél be? Mert kb. a rosz mentés és annak a visszaállítása kavart be (firmware, efs - ezeket ne mentsd és ne akard visszaállítani csak system-data-boot). -
Imi1981
veterán
RR romot használom 2 napja és nagyon jó, gyors és az akkuval is elég jól bánik (miután tiszta telepítéssel felraktam) ! De találtam benne egy hibát, ha a dupla koppintásos feloldást kikapcsolom akkor is felébred dupla koppintásra. Én ezt nem használom úgyhogy kikapcsolnám de ugye nem lehet.
-
guftabi96
addikt
Este felraktam én is a Xenont (nougat), de nekem hiányzik pár dolog belőle: gombok testreszabásánál a bal oldali gomb, ami alapból alkalmazásváltó, azt én a menü megnyitására használom (ha van). Pl stock kameránál, ha megnyitom, akkor megjelenik az oldalsó beállító sáv. A középső gombot hosszan nyomva tudom az alkalmazásváltót megnyitni (ezt sikerült is beállítani).
Illetve AEX-nél bárhol le lehetett zárni a képernyőt dupla koppal, itt csak az értesítési sávon tudom így. Apróságok, de ezeket annyira megszoktam már (főleg a gombok), hogy lehet emiatt fog visszamenni az AEX.#KeepFightingMichael
-
droti25
őstag
Sziasztok
Hol tudom kikapcsolni a rendszer frissítés értesítőt? Naponta feldobja kb 5-ször és már idegesít.
-
kukinyo
addikt
Kipróbáltam a XenonHD oreot.Nagyon nem jött be.
Viszont vissza állítottam egy RR mentést amin azóta nincs hálózat.Vagy nem ismeri fel a sim kártyát.
Ezt sokszor eljátszottam az elmúlt este folyamán, különböző mentésekkel, eredmény nélkül.
Felraktam a EU dev-et, érdekes módon azon működött a telefon.
Most már tényleg ott vagyok hogy kib@szom az ablakon a készüléket, pedig nyugodt ember vagyok de ebben az esetben nincs ötletem.
Tudnátok segíteni a megoldásban?
A mentés visszaállításánál a végén ezt az üzenetet kapom:
E: Unable to find file system (first period)
E: Unknown restore method for '/efs2'[ Szerkesztve ]
-
Gloob
addikt
válasz janakbacsi #21563 üzenetére
És jelenleg milyik kernel van fent? Szerintem az EU romban ott a kernel is, úgyhogy a telepítés során lecserélte az eddigi használtat.
Samsung Galaxy A52S
-
crok
Topikgazda
válasz janakbacsi #21563 üzenetére
Persze, hiszen lecserelte a kernelt mert a ROMokban van sajat.
-
gallimi
tag
Sziasztok! azt szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek a miuipro romról. Használta már valaki? Vélemények, tapasztalatok, esetleg akku? Köszi
-
crok
Topikgazda
válasz janakbacsi #21560 üzenetére
Az Elecktrablue nem tamogatja a Miui rendszereket. Miuihoz Velvetet vagy Stormguardot tudsz hasznalni.
Lazy csak akkor kell ha gyari Miui lesz felteve, ha "csak" Miui alapu akkor nem.
-
janakbacsi
őstag
ha xenon romról vissza akarok térni eu-s miuira akkor az electrablue kernel maradhat? rom telepítás után kell lazyflasher is?
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
xased
csendes tag
válasz Fishor #21553 üzenetére
Nem, ahogy (#21554) borzosmorzi is írja, a kezdőképernyőd nem változik, egy plusz képernyőt ad hozzá a kezdőképernyőtől balra. Tehát oda kell lapoznod, hogy lásd. Így néz ki, mint ezen a videón 0:48-tól, csak nekem sokkal kevesebb kártyám van, amiből választhatok. Nem vészes, még csak bosszantónak se mondanám, inkább csak fölösleges ebben a formában.
(#21556) Fishor: Igen.
[ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
válasz borzosmorzi #21554 üzenetére
Ja értem. Tehát ha van 3 képernyő akkor a legutolsó után jön ez elő mintha egy 4. lenne, ugye?
-
keke69
őstag
Sziasztok!
Mint kezdő kérdezem, mit kell letölteni a magisk-hoz ha programokat akarok tiltani?
Köszönöm!Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
borzosmorzi
tag
válasz Fishor #21553 üzenetére
Úgy értsd, hogy ha balra lapoznál a fő képernyőn az ujjad balról jobbra húzásával, mert csak akkor hívódnak elő a gyorskártyák (eddig erre a mozdulatra nem történt semmi). Amúgy nyugi, magán a fő képernyőn bal oldalon nincs semmi. Magától sosem áll rá, úgyhogy annyira azért nem zavaró.
[ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
-
fudi2002
veterán
No megen 1-2 tapasztalat.
Miui memókezelés: próbából kikapcsoltam, nyilván így lett a legjobb teljesítmény, de akkuidő nagy mértékben csökkent.
Én továbbra is a magas változatot javaslom, valamiért ott jó a teljesítmény, nyilván időnként ott is kilő dolgokat, de a "lelakatolással" tökjóra meg lehet csinálni, plusz mikor készenlétben van a telefon, ugye így a memóriában marad, de a miui folyamatkezelő nem engedi szórakozni őket a háttérben, így frankó üzemidő.Egy problémával (na azért tudom túlzás ezt így 11,5 óra kijelzőidő/3 nap mellett) küzdöttem, MiFit. Őkelme, nem működik ha a miui akkukímélője engedve van, ha kilövöm akkor pedig azért érezhetően meríti a telefont. Viszont a miband kell a hétköznapjaimban, erről nem tudtam letenni. Jött az agyalás: eszembe jutott, van egy beállítás, miszerint értesítéskor van lehetőség, hogy felébressze a képernyőt a telefon. Ha felébred? Akkor ugye nem készenlét, akkukímélő is kikapcsol. A karkötő műxik és így a háttérben a mifit pedig alszik (mert a miui erre kényszeríti). Már csak azért, ha más is "szívott" ezzel.
Miui akkukímélő alatt nem a sima akkukímélőre gondolok az akku menüpontban, hanem a miui háttérfolyamat korlátozót.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz kosinalajos #21545 üzenetére
Nem, szerintem nem lehet.
-
rin33
senior tag
Hali, unokatestverem csinalt egy factory resetet es elfeljtette a jelszavat az Mi Accounthoz, root, twrp, semmi nincs, zart bl. Ha lenne egy lbl-twrp akkor a find device apk torolheto lenne...
Valami otlet?
A fastboot-os stock miui-hoz nyitott bl kell ha jol latom...[ Szerkesztve ]
-
juve600
nagyúr
válasz janakbacsi #21546 üzenetére
IGEN
-
ronin79
addikt
válasz kosinalajos #21545 üzenetére
Ez komoly? Miért nem tiltod le? Vagy nincs root?
-
xased
csendes tag
válasz Fishor #21523 üzenetére
Szia! A dupla kopp megmaradt, negatív változást eddig nem tapasztaltam. Illetve bekerült bal oldalra egy Quick Cards (Gyors kártyák) képernyő, amiről itt fentebb is írták, hogy Global változatban sajnos nem lehet kikapcsolni. Mivel csak ikonok, jegyzet és naptár kártyák közül lehet választani, túl sok értelmét nem látom, hiszen ezt widgetekkel is meg lehetne oldani.
-
janakbacsi
őstag
feltettem a xenon hd romot. nincs beállítva ujjlenyomat a telefonon, de ha lezárt képernyőnél bármelyik ujjamat odaérintem, akkor megjelenik a zárképernyő. ez normális így?
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
Upo
addikt
Ha otthon akarod cserélnio, akkor érdemes kerettel venni (with frame), azt nem kell kifaragni, ragasztani, csak csavarozni.
Ha látsz a képen réz színű csavar helyeket, akkor az a keretes (kérdés hogy maga a termék keretes vagy nem, ez a leírásból kiderül, vagy rá kell kérdezni).
A másik, hogy ne mediatekeshez valót vegyél, ránézésre szinte egyforma, pedig nem. Nem is fog működni, csatlakozók, szalagkábel nem stimmel.
És a régiből mindent át kell rakni, gumikat, árnyékolókat, beszéd hangszórót. A hangszóró trükkös lehet, én már jártam úgy, hogy nagyon bele volt ragadva és nem jött ki egyben, pár dolcsiért lehet rendelni 2-3-5-ös csomagot belőle.[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
mrszitya
senior tag
Megoldható a csere otthon... ha megvan hozzá a türelmed és bátorságod. Ezt szokták elsőnek javasolni - Support Shipping From EU Warehouse, ott a videó is hozzá (bár asszem' említették, hogy egy-két lépést kihagyott). Egyébként AliExpress-en van többféle, véleményeket érdemes nézni.
-
ben11
őstag
Sziasztok!
Sikerült leejtenem a telefont, a kijelző teljesen berepedt. Note4 global 32gb.
Honnan tudok legolcsóbban új kijelzőt varázsolni? Mire érdemes odafigyelni a vásárlásnál?
Otthon cserélhető?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
gabe_
őstag
-
ssarosi
tag
A következő gondom lenne a Note 4-el.
A telefonszámokat egyszerűen átraktam a Lumia 640-ről, vcf-be exportáltam, ez meg simán beolvasta, névjegyenként akár több bejegyzést is. Hurrá.De.
A Mi fiókkal szinkronizál, de én a Google fiókkal szeretném inkább.
Nem biztos hogy a következő telefonom Xiaomi lesz.
Nem teszi fel sem a fényképeket se a névjegyeket.
Nem jövök rá miért.Mivel fontosak a névjegyeim és változnak is maradtam volna annál a megoldásnál amit a Lumián használtam, hogy lementem vcf-be, és időnként elküldöm az email címemre, amit PC-n is megkapok.
Nem csatolja az emailhez a vcf-et. Képet bármit igen, de a vcf-et nem !!!
Nem a gmail alkalmazást használom hanem a MI levelező programját.
Kínomban felmásoltan a Google Drive-ra. Na az sikerült.Valami tanács? Megköszönném.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
-
Upo
addikt
Melyik recovery-vel működik rendesen az ota frissítés? Lányom telóján a legfrissebb twrp volt, egyik reggel korábban kellett kelnie, de nem ébresztett a telefon. Ott állt a twrp-ben, éjszaka elindult a frissítés de nem sikerült, ott volt a hibaüzenet, de nem indította újra. Jó, lecseréltem redwolf-ra, és ezzel is ugyanaz, másnap reggel áll a redwolf a hibaüzenettel, nem tudta frissíteni. MIUIHU 8.1.11 rom .18-ra akart frissíteni, ota zip előtte törölve, újra letöltötte a rendszer. Mi lehet a megoldás rá?
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
-
Upo
addikt
válasz darthsmoke #21473 üzenetére
Ezt így magában a xenonhd csinálja vagy custom kernelt is raktál fel? Végre egy rendszer ami out of the box kihasználja a megvásárolt ramot, én ezt az állapotot akarom elérni egy androidnál, végre ez gyárilag ilyen.
Miui alatt is a memória optimalizálásokat kapcsolom ki, hogy minél kevesebb legyen a free ram, ezáltal a rendszer és az alkalmazások által használt memória minél nagyobb legyen.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Joco2017
újonc
Sziasztok!
Tegnap 19%-os töltöttségnél töltőre tettem a telefonom. Feltöltött 37%-ig majd kikapcsolt a zöld led ami a töltést jelezi. Nem töltött tovább. Rátettem egy Samsung töltőre, töltötte telefont de az eredeti töltő űgy tűnik nem működik. Próbáltam kábelt cserélni rajta (egy régebbi Sony készüléké) de ez sem segített. Van megoldás? Mi történhetett? Köszönöm,
J -
imi0424
senior tag
sziasztok, rootolt telóra felmegy a 9.2.1-es frissítés?
-
xased
csendes tag
Sziasztok. Hátha valaki hasonló problémába fut bele, leírom az iménti sztorimat.
A két hete vásárolt Redmi Note 4-em, amin semmi ROM/Root/flash/TWRP/etc mókolást nem csináltam, jelzett, hogy elérhető új frissítés (MIUI Global 9.2.1.0). Már egyszer update-eltem így, most is gondoltam, hogy miért ne.
Eltartott pár percig, majd újraindult, ahogy kell, kérte a SIM PIN-jét, majd a jelszót (ez is egy négyjegyű szám) a feloldáshoz. Beírtam neki, de visszarezgett, hogy kéri a jelszót. Biztos rosszul írtam be, hát bepötyögtem lassabban, nagyon figyelmesen. Nem jó. Mivel beállítottam ujjlenyomatot is, azzal is próbálkoztam, de megint csak visszarezgett, hogy ő bizony kéri a jelszót. Nem ragozom tovább, a lényeg, hogy sehogy nem tudtam belépni.
Mivel nem akartam, hogy valami durvább lezárást aktiváljon a sok elrontott próbálkozás, már a pánik kezdeti stádiumában egymás után nyitogattam meg a füleket a böngészőben, hogy mégis mit lehet tenni ilyenkor. MIUI fórumon többen írtak hasonló problémát (MIUI update után nem fogadja el a jelszót), volt, akinek a factory reset oldotta meg (minden adat elveszik), de volt, aki azt írta, hogy simán újraindította a telefont, és minden szépen működött.
Hát nekem nem. "Reboot"-tal is újraindítottam a telefont, kétszer ki-bekapcsolással is, de hiába. Már beletörődtem a factory resetbe, szóval vol+ és power buttonnal beléptem a recovery menübe, és már majdnem rányomtam a "Wipe & Reset" gombra, de arra gondoltam, hogy egy próbát megér még, ha az itteni "Reboot"-tal indítom újra. Újraindítottam, és minden működött, mint a parancsolat: elsőre elfogadta a jelszót.
Elképzelhető persze, hogy csak a szerencsén múlt. Mivel nem tudom reprodukálni a hibát (nem is nagyon akarom!), lehet, hogy plusz egy ki-bekapccsal vagy mezei újraindítással is működött volna, vagy hogy 10-ből 9-szer ezzel a módszerrel se jött volna rendbe, nálam mindenesetre így megjavult. Egyébként megnéztem, az update felment, tehát ezt nem is egy elrontott frissítés hozta ki a Redmiből.
Bocs, kicsit hosszú lett. A lényeg, hogy aki hasonló helyzetbe kerül, esetleg érdemes lehet ezzel is megpróbálkoznia, mielőtt valami drasztikus lépésre szánja el magát.
tl;dr: MIUI update után nem fogadta el a jelszót, recovery menüből (vol+ és power button) rebootolva megjavult. YMMV
[ Szerkesztve ]
-
borzosmorzi
tag
válasz redcordoba #21515 üzenetére
Beállítások / A telefonról / Rendszerfrissítés
-
redcordoba
csendes tag
mai frissítés után az MIUI menü képernyőből eltűnt a "frissítés" ikon?
hol találom meg vajon?
-
crok
Topikgazda
válasz DJ Diablo #21512 üzenetére
Megijedt volna? ( :
Ritka egy figyelmetlen napom van, RX1-et akartam én írni..
https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=73870036&postcount=186/system/etc/mixer_paths_mtp.xml
Ha akarod növeled, ha akarod csökkented.
Elvileg 84 az alapértelmezett.
handset-mic is used for sound recording.
handset-stereo-dmic-ef is used for video recording
voice-dmic-ef is used for calling
voice-speaker-dmic-ef is used while speakerphone is turned on
voice-handset is setting for earpiece. You can change the sound volume by modifying RX1 value.
voice-speaker is setting for speakerphone call. You can change the sound volume by modifying RX3 value.[ Szerkesztve ]
-
DJ Diablo
tag
Igen, rootolt a telefon, magisk van fent. Rom: MIUI 9.1 xiaomi.eu 7.12.7
A korábbi hozzászólásod alapján ellenőriztem ezt a hearing aid kisegítő funkciót, de nem láttam ilyen ikont sehol hívás közben. A hívás közbeni hangerőre vonatkozó lépcsőzetes beállítást nem találtam sehol.
XDA linket megnéztem, köszi. Az RX3 digital volume az a fül hangszóró értékét állítja? Csak mert a leírás csak a hangerő növelésről szól, de nem írja hogy ez a fül vagy a rendes hangszóróra vagy mindkettőre vonatkozik.
Az első telót eladtam (3/32 Eustock), mert jött egy jó lehetőség a Gearbestről. A 4/64-et megkaptam 41575-ért.
Emiatt nem küldeném vissza, max kérek rá kis partial refundot. Az az érdekes, azóta volt kb 7-8 hívásom, de azóta nem csinálta....(#21498) pulutodurumo
Köszi![ Szerkesztve ]
-
zzz03
őstag
válasz borzosmorzi #21508 üzenetére
koszi megvan.
-
vornia
senior tag
Van megoldásotok valami ad blockerre a mozi browser alá?
-
zzz03
őstag
app vault / kartyak global stabil 9.2-ben hogy lehet elohozni?
-
D1L1ZS
őstag
válasz D1L1ZS #21187 üzenetére
Nem tudom, hogy a memoptimalazáció vissza kapcsolása miatt, vagy a legfrissebb Global Dev. miatt, de mintha javult volna a készenléti fogyasztás...
Néhágy weekly dev. óta észrevettem, hogy rosszabb lett az üzemidő, de most már szerintem frankó!
Nem vagyok benne a dolgokban, nincs mókolva a teló; ezek a tapasztalataim.
Nothing phone 2(a) 12/256 # Xbox Series X #
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest