Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
keke69
őstag
Mármint a playról letöltött twrp app-ra gondoltam.
-
keke69
őstag
Sziasztok!
Az official twrp-t hogy a viharba lehet leszedni a telóról?
Köszönöm! -
helkis
veterán
üdv all!
az mtk-es és az sd-s teló között (átlag felhasználás mellett) akkuidőben mennyi különbség van?
rendeltem egy snapdragonost smartshop-ból, küldtek egy mtk-st..
-
punky10
addikt
válasz
KengelRoland
üzenetére
Rendben. Lépjünk túl az egész témán.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
punky10
üzenetére
Lépj túl a tini témán

Nem fogom bekapcsolni az "ismeretlen források" funkciót. Persze ettől te még megteheted
. Nem azért mert félek tőle, vagy mert nem tudom hol a kapcsoló. De te csak használd egészséggel
. De mondok rosszabbat. Én vagyok az a Suzukis előtted az úton, aki a 30-as táblánál 30-al megy, mert tudja, hogy a KRESZ az nem tájékoztató jellegű miszerint ha akarom betartom, ha nem akarom nem tartom be 
#23282) Motyesz00:
Na de ha megvolt a gyári visszaállítás, akkor nem hinném, hogy szoftveres a probléma, hiszen a visszaállítás az meg kellett volna, hogy oldja. Van egy olyan szokásuk az embereknek, hogy az arcuk és a válluk közé szorítják a telefont és úgy telefonálnak. Ilyen esetben szoktak csodálkozni, hogy a távolságérzékelő néha falsot mér és a kijelző bekapcsol, majd a fülükkel nyomkodják a kijelzőt. Nem lehet, hogy nálad is ilyen a probléma?
Ha nem vagy a vállból telefonálós típus, akkor én azt csinálnám, hogy belépnék a teszt menübe (ne kérdezd milyen kóddal lehet előhívni, mert én csak az én telefonomnál tudom és nekem nem ilyen van) és ott kipróbálnám a mikrofont, a távolság érzékelőt és a zajmikrofont. Ha a teszt mindenhol ok, akkor megpróbálnám frissíteni a szoftvert. Ha nem megy, akkor szervizbe küldeném. Ha külföldről rendeltem volna, akkor szétlőném légpuskával a telefont és többet nem rendelnék telefont külföldről. -
punky10
addikt
válasz
KengelRoland
üzenetére
Attól tartok, mi sem fogalmaztunk érthetően. Tudd be ezt éretlen, tini korunknak...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az alapkérdés a youtube háttérben történő lejátszása, amire mi mondtunk pár megoldást, amiből Te(tévesen) eljutottál addig a zseniális felfedezésig, hogy mi, tinik, a játék miatt rootolunk, és így hallgatjuk a háttérben a lopott zenéinket. Tehát, csak hogy lépjünk már tovább, a külső, alternatív youtube alkalmazások futtatásához nem feltétlen kell root! A most kezemben lévő Samsung táblagép sincs rootolva, mégis simán fut rajta egy megbízható helyről letöltött YT alkalmazás, ami tud a háttérben futni.Ennyi.
És fehér helyett fekete a backround, tudod, nekem, tininek fontos a kinézet is...
-
Imi1981
veterán
válasz
KengelRoland
üzenetére
A bankos résszel egyetértek. Az tényleg gáz lehet ha megtörténik. Reméljük senkivel nem fog.
-
rin33
senior tag
válasz
KengelRoland
üzenetére
Persze, értem, jogos.
-
Motyesz00
csendes tag
Sziasztok ismét fórum lakók! Kérem szives segítségeteket egyszer már írtam ide evvel kapcsolatban " Nem jó normál esetben a mikrofon....(nem hallanak semmit) kihangosítva , jó minden....
Gyakorlatilag én csak kihangosítva tudok telefonálni...
de hát ki akar "mindenki" előtt telefonálni?
..... Kipróbáltam a hangrögzítőt, és ott gyönyörű szép hangja van , amit felvesz éppen a mikrofon" Nagyon de nagyon közel van ahhoz a telefonom , hogy a földhöz ne vágjam.... Egy fórum társ elméletileg utánna olvasgatott , és ezt olvasta, hogy ez okozza a problémát " elvileg a közelség érzékelő okozza a problémát, tehát egyértelműen szoftveres a hiba. Valami olyasmi a lényeg, hogy azt érzékeli hogy elemeljük a telefont a fülünktől, és bekapcsolja a másodlagos (zajszűrő) mikrofont, a fő mikrofont meg ki és ez okozza a problémát" Nagyon szépen kérem a segítségeteket , mert már lassan tényleg megőrülök.... már csináltam egy gyáriadatok visszaállítását is.... 
-
KengelRoland
aktív tag
Attól tartok, Hogy nem fogalmaztam érthetően. Azt hittem, hogy ha megemlítem a bankbiztonságot, akkor egyértelmű az egyszerűbb fogalmazás. Megpróbálom érthetőbben

Szóval tudom, hogy fizikailag lehetséges rootolt telefonon a bankolás. Csak nem akarok rootolt telefonnal bankolni. Tudod, mint mikor a Lidlnél a parkolóban parkolok. Nem azért nem állok közvetlenül a bejárathoz mert nincs annyi eszem, hogy a bejárattól közelebb van, hanem mert értem mit jelent a sűrű csíkozás jelölése a bejáratnál, meg szorult belém annyi etika, hogy ne okozzak másoknak kellemetlenséget. Vagy másik példa, hogy nem azért veszem meg drága pénzen a Google Playen a zenéket, programokat, mert nincsen annyi eszem, hogy letöltsem okosban, hanem mert nem akarok lopni. Én így érzem jól magam, hogy rajtam nincsen fogás.
Azt gondolom nem tudod, hogy ha bankolás közben valakik mégis megszerzik a bejelentkezési adataidat, akkor igen komoly kivizsgálás következik és a telefont is bevizsgálja független szakértő. Amennyiben kiiktattad a bankbiztonság által megkövetelt védelmi eszközöket, úgy nem fognak téged kártalanítani. Úgy kell ezt elképzelni, hogy ha a tárcádban együtt tárolod a bankkártyádat a pinkóddal, akkor a bank nem téríti meg a károdat, viszont ha önhibádon kívül a bank bejáratára vagy az ATM-re erősített hamis leolvasóval ellopják az adataidat, kamerával lelesik a kódodat, akkor maradéktalanul kártalanít a bank, mert erről te nem tehetsz.
Teljesen mindegy, hogy hülyeségnek tartod vagy sem, jelenleg ez az elfogadott. -
rin33
senior tag
Lineage 15.1-et használta már valaki hosszabb ideig? Oreo ROMoknál mindig csak 7-8h SoT jön ki + rendszeres az fc (leállások)..
-
törölt tag
Belenèztem a totyikba mert rengeteg èrtesítèst kaptam hogy itt pezseg az èlet, ès mit látok? Ilyen baromságon vitatkozni jesszusom

-
rin33
senior tag
válasz
KengelRoland
üzenetére
Miért ne lehetne rootolt telefonon ,,bankolni"? Arra van a Magisk Hide... működik.
-
Upo
addikt
Azért systemless, mert nem nyúl magához a system partícióhoz, a fájlrendszer érintetlen marad. A magisk modulokon keresztüli változtatások nem fizikailag hajtódnak végre a system partíción, hanem virtuálisan, minden rendszerindításkor. Az appok úgy látják mintha valójában változott volna, közben fizikailag nem. Ezért nincs gond pl. az ota frissítésekkel, mert olyankor az összes checksum rendben van, hiszen a system valójában változatlan.
-
kelly416
veterán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Értelek. Akkor így nem tudok mit mondani, a beállítások, biztonság, ujjlenyomat menüben nekem semmi nincs beállítva, ha rábökök, a tájékoztatóval kezdi, hogy mi is az az ujjlenyomat.
Ebben az állapotban tuti nem ébreszti fel a telefont ha hozzá érek. -
ht42
senior tag
A Téma-boltban van egy új gomb a Top Charts, Selected, New mellett: Apps. Ez mi a túró?
-
G48
senior tag
Rosszul tudtuk: Systemless Xposed does not pass SafetyNet!!!
-
vornia
senior tag
Oké,ezt most nem bírom felfogni..
/[link]
Most akkor megszűnik a témázgatás?Egyáltalán mi a különbség a témák alkalmazás és a témabolt között ?
Tehát akinek nincs miui fiókja,nem szinkronizálja (menti le) a témáit,annak a következő frissítéskor bye,bye témák? -
Headless
őstag
erobottal linkelem át/törlö a linket, azért nem raktam fel magisket mert amikor először felraktam volt egy bug ami a syslog letiltása esetén magasan járatta a procit emiatt maradtam super su-nál, meg nem mindig volt stabil. Nekem teljesen jó így... amúgy a system/bin/su fájl ellenőrzés nem mindig kell... az új appok amik a systemless rendszerben születtek már, ahhoz nem kell átlinkelni...
ilyen app pl a titanium backup és az ES file explorer. de rengeteg appnak nem kell a systemen az su, ahogy az erobotnak sem...
-
Upo
addikt
válasz
Headless
üzenetére
Akkor azt neked rakosgatnod kell kézzl? Magisk esetén semmi ilyen nem kell. Minden taknyolás nélkül a rootot kérő appok dobjár a root engedélyező ablakot, közben meg a banki app simán elindul mert be van mellette pipálva hogy rejtve legyen a módosítás. Illetve vannak appok amik google féle safetynet check-et csinálnak, és csak ha ctsProfile: true, basicintegrity: true eredményt kapnak, akkor mennek. Ezt fájl másolgatással nem vered át, már rootolt vagy nyitott bootloaderes készüléken is elbukik. Kivéve amikor a magisk megoldása ezt áthidalja. Pl. sokan sírnak a neten a Pokemon Go miatt, nyitott vagy rootolt telón nem megy, ugyanolyan ellenőrzést csinál mint az android pay. Azért szoktam ezt hozni példának, mert sokakanak fogalmuk sincs mi az a safetynet check. De ha úgy írom, hogy lehet rootolt a telefon, és mégis megy a Pokemon Go, akkor már tudják miről van szó. Kis utánaolvasással, kereséssel lehet működő rendszert összehozni.
-
Black_Raven
veterán
válasz
KengelRoland
üzenetére
A root az nem játék, a root az Renszergazda jog. Aki azt hiszi hogy játék, az egy idiöta.
-
punky10
addikt
válasz
KengelRoland
üzenetére
Honnan tudod, hogy nekem játszani kell a telefon? Nem tudsz Te semmit. Se rólam, se az Androidról. De osztod az észt...

Pedig még örülnék is, ha néha igazad lenne. Mondjuk a koromat illetően. De sajnos már a gyermekeim is kinőtték a tini korszakukat...
-
Imi1981
veterán
válasz
KengelRoland
üzenetére
Én nem vitáztam csak írtam egy megoldást amit más is ajált csak azt hittem nem vetted észre. Olvasd el mit írtam mert szerintem tök normálisan válaszoltam neked. Semmi lehurrogásra nem emlékszem és nem is volt.
-
hgabor19
aktív tag
válasz
fudi2002
üzenetére
Mondok 2 példát, miért kell banki alkalmazás mobilra:
1. OTP: szerencsére a pénzt több zsebbe lehet pakolgatni. Bankkártya, virtuális kártya, megtakarítás stb.
Ha venni akarok valamit a neten, akkor mindig a virtuális CC kártya számát adom meg, mert ha mégis áldozatul esne valahol a kártya száma, akkor pár óra alatt kapok másik virtuális Mastercard számot.
A virtuál kártyára akkor teszek pénzt, amikor várárolok valamit. Egyik bankkártyáról a másikra a mobil app-pal
átpakolni a pénzt kb 10mp-es művelet.
Fizikai bankkártya úgyszintén. Ha veszek valami 5e Ft-nál drágábbat, akkor 10mp alatt tolok rá pénzt, bárhol.
App újlenyomattal feloldható2. CIB: mobil alkalmazás kell ahhoz, hogy token számsort generálj a netbankos belépéshez. E nélkül sajnos nem megy. Legalábbis nem tudok róla. Bár ha lenne is fizikai token generátor mint a UniCredit-nél volt régebben, ki a fene akar ilyen plusz cuccokat magával hurcibálni..
És még lehetne sorolni..
-
fudi2002
nagyúr
válasz
KengelRoland
üzenetére
"laptopommal fizetsz a Lidl-ben, vagy a SZIGET fesztiválon a PayPass terminálon"
Ezért van hagyományos bankkártyám, nem érintős, mindig pinkóddal, fesztivál jegyet előre, ami ott kell, kb annyi kápé. Számlahasználat napi limittel kártya esetén, stb. Biztonságtechnikában dolgozok, nevezzük ezt nálam munkahelyi ártalomnak.
-
Upo
addikt
válasz
KengelRoland
üzenetére
Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha lehetne bankolni rootolt telefonon is, de nem lehet.
Szólhattál volna előbb is, én már legalább fél éve bankolok a rootolt note4-emen mert nem tudtam hogy nem lehet.
Magisk+safetynet modulllal, magisk hide bepipálva a kritikus appoknál. A google féle safetynet check ok, google pay, banki appok, pokemon go (ez a fiam telefonján) nem rinyál, megy ahogy kell, és a root-ot kérő appok is kérik és kapják a jogosultságot ahogy illik. -
trebrona
nagyúr
válasz
KengelRoland
üzenetére
ha lehetne bankolni rootolt telefonon is, de nem lehet
Márpedig lehet, ahogyan már többen is írták. Nincs azzal baj, ha másként gondolkodsz, de ne állíts olyan dolgokat, amik nem fedik a valóságot!
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Lehet ilyet is játszani. Csak hát nem nagyon volt ínyemre, hogy írtam egy tippet és mindjárt lehurrogott. Holott megtehette volna, hogy tovább siklik ha neki nem tetszik és nem alkalmazza.
(#23250) fudi2002
Mert kényelmes és a bankbiztonság áldását adta hozzá, ami nekem elég meggyőző biztonsági szempontból. Pl én gyakran munkahelyen, vagy vágtázó vonaton, buszon vásárolok, bankolok. Semmilyen adatot nem kell megadni, csak odanyomom az ujjlenyomatomat és kész. S bár a PC-men is kizárólag legális dolgokat tárolok legális oprendszerrel, megnézném, hogy a laptopommal fizetsz a Lidl-ben, vagy a SZIGET fesztiválon a PayPass terminálon

(#23254) Upo
Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha lehetne bankolni rootolt telefonon is, de nem lehet. Nekem egy youtube alkalmazás nem elég ok arra, hogy a kényelmemet feladjam érte. Ha a bankbiztonságnak az a követelménye, hogy csak a Playről, csak zárt rendszeren, akkor úgy lesz. Ha már azt a követelményt támasztja a bankoláshoz, hogy fényes nappal kell szeretkeznem egy ugyanilyen nemű csövessel, akkor természetesen passzolom a bankolást. Nem gyermeteg az indokom csupán realisztikus. Hidd el, ismerem a Google-t meg a politikáját, de jelenleg ez van. Pl az Okoslottó alkalmazásnak is mennie kellett a telefonról, miután a Google kipaterolta. Jelenleg a Google így szavatol biztonságot és ez ellen nem tudok tenni.
-
crok
Topikgazda
@Fudi #23250: A helyzet az, hogy rengeted ember van manapság ("egy új nemzedék"), akinek okostelefonja/tabletje van PC/laptop helyett. Ezt egy ócska banki weblappal kombinálva pikkpakk rájön az ember - tapasztalatból - hogy egy jól megírt app azért hiánypótló is lehet (feleségemnek 5+ éve nincs laptopja, és tőlem is csak akkor kéri el ha telefonon nem boldogul semennyire se, de fél évente egyszer talán ha ilyen előfordul).
@KengelRoland: Az Android open-source de, az appok csak egyik lelőhelye a Google Play ahol nem követelmény, hogy az app open-source legyen. De vannak alternatív lelőhelyek, mint pl. az XDA (ahol a forrást közzé kell tenni) valamint pl. az F-Droid, ahol szintén van forrás, bele tudsz nézni, pillanatok alatt kiderül ha van turpisság. Én jó szívvel ajánlom az F-Droid-ot mert kereshető, saját repo-t is csinálhatsz. A Youtube azért tiltja a háttérben futást, mert így reklámbevételtől esik el (nem látszódik a video, nem látszódik a reklám, nem megy a Youtube-hoz reklámozni senki.. elindulna a spirál) szóval itt is a pénzről szól ez. A root is azért kell, hogy bizonyos dolgokat erőnek erejével megkerülhess. De F-Droid-on van pl. sok Facebook wrapper, FB Messenger wrapper amik open-source appok és nem jelenítik meg amit nem akarsz látni és nem küldenek infokat amiket nem akarsz küldeni - mégis az API-t használják, nem kell root, mégsincsenek fent Play-en, mert ahhoz "be kellene állni a sorba", úgy viszont a működését lehetetlenítenék el. Róka fogta csuka, 22-es csapdája. De szerintem nézz szét F-Droid-on miket lehet találni, egyik-másik igazi kincs, komolyan, és nem kerül(het) be Play-be. Van saját app-ja amiben tudsz keresni, letölteni.
[Szerk:] Most látom Upo is említette ezeket fent, bocsi.
-
Upo
addikt
válasz
KengelRoland
üzenetére
Azért az ogyoutube nem egy adathalász program. Hosszú és bevált életciklusa alatt azért kiderült volna. Kár hogy discontinued lett, nyilván ők is megkapták a szép levelet.
Azért ironikus, hogy a Google-t fikázod hogy mekkora adathalász, aztán azzal az appal, ami kikerült a play áruházból mert nem felelt meg a google adathalász, monopol érdekeinek (régebben fent volt!), az a bajod, hogy nincs fent a play áruházban!
Elég sok olyan szoftver van ami már túl jó lett, és mennie kellet a play-ről, mert nem volt hajlandó beállnia sorba. Vannak egyéb megbízható források is, pl. xda labs, f-droid, de csak erőltesd nyugodtan az adathalász céged egyre inkább a saját érdekeihez szűkített áruházát. Bár ez szerintem elég gyerekes gondolkodás.
-
fudi2002
nagyúr
Tuti megint velem van baj, de miért kell banki alkalmazás telefonra? Más: biztonsági okokból sem tűnik jónak, de a havi utalásokhoz nem elég 1x szgéphez ülni?
-
kmarci25
veterán
válasz
KengelRoland
üzenetére
Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy a továbbiakban ez a fórum/topik a PH KID, és mondjuk nem ágálnál az itteni hozzászólások ellen?
És nem minősítenéd kb. a hozzászólok felét infantilis hülyegyereknek, aki csak játszik a telefonon, és bármit beenged, telepít, letölt a telefonjára, amit aztán a gonosz adathalászok (köztük a Google) elhalásznak és gonosz célokra használnak. 
Tudod, okos enged...
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
Imi1981
üzenetére
Nem kell rootolni, csak éppen nincsen fent a Google Playen...
Csak kell az a PH KID. Értsd meg, semmilyen kínai, orosz, afrikai, meg egyéb ismeretlen forrásból származó ellenőrizetlen terméket nem akarok én és még hozzám hasonló rengeteg ember feltenni a telefonjára. Nekünk nem játszani kell a telefon. Nem hiányzik, hogy valami adathalász alkalmazás legyen pluszban a telefonon, mikor maga a Google is egy adathalász. Mindegy, hagyjuk szerintem, mert meddő vita és nem nagyon akarod érteni a lényeget. -
helixP
nagyúr
válasz
KengelRoland
üzenetére
Szerintem meg inkább egy KengelRoland PH-editiont kéne csinálni, mert itt vagy egy napja, van 4 hozzászólásod de már mindenkinek nyílik a bicska a zsebében hozzászólásaid hatására. Az még hagyján, hogy nélkülözik az alapvető szakmaiságot, de az a stílus amivel a fórum közönségéhez szólsz, minősíthetetlen. Ez volt a stílust boncolgató rész.
A szakmai tartalmat illetően:
A banki alkalmazások számára el lehet rejteni a root-ot.
Akár mennyire is fura,nem lehet minden zenét megvenni, nem mindenki hallgat olyan zenét.
Aztán nem mindegyik alternatív YT alkalmazáshoz kell a root (például a fentebb említett OGY-hez), másrészt mért lenne tini dolog rootolni a telefont? Játékhoz pont nem kell rootolni a telefont, szóval ez is kapufa. -
Imi1981
veterán
válasz
KengelRoland
üzenetére
Amit lentebb írtak OGYoutube - hoz nem kell root (legalábbis nem kért root jogot) és megy a háttérben ha rányomsz a háttérben gombra. Ennél egyszerűbb nem kell.
-
kmarci25
veterán
válasz
KengelRoland
üzenetére
Na, ezt aztán jól megmondtad!

-
KengelRoland
aktív tag
válasz
punky10
üzenetére
Ja, csak a teljes értékűhöz rootolni kell. Utána meg csodálkozik az ember, hogy miért nem lehet banki alkalmazásokat futtatni. Jó, tudom, neked játszani kell a telefon, de nekem nem. Amúgy meg amelyik zene tetszik, azt megveszem és hallgathatom lezárt képernyővel is fejen állva. A video pedig azért video , hogy nézzem, tehát nem lezárt képernyővel nézem. Szóval hidd el, hogy jó a böngészős joutube.
Azt azért fogadd el, hogy nem mindenki akarja rootolni a telefonját.
Kellene csinálni egy PH KID verziót, mert sok már kicsit, hogy mindig a tinik nézete az alapértelmezett. -
punky10
addikt
válasz
KengelRoland
üzenetére
Most ajánlottál egy félmegoldást, mikor előtted már írtak teljes értékűt is...
Az android alkalmazások topicjának összefoglalójában fel is van sorolva pár alternatív YT alkalmazás. -
Mr. Nimbus
senior tag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Bár nagyon ritkán hallgatok zenét youtube-ról, de ez hasznos volt, köszi!
-
KengelRoland
aktív tag
De van. Letakarítod a Youtube-ot, mert igazából semmire nem való. Mikor legutóbb próbáltam, még kommenteket se lehetett vele írni.
Feltelepítesz egy normális böngészőt. Böngészőben megnyitod a youtube oldalt (mindegy, hogy a mobilosat vagy a webeset), elmented könyvjelzőként, amit ki is tehetsz a Főoldalra a gyorsabb elérés érdekében.
Amikor youtubeozol, akkor megjelenik egy kis "Play" gomb kinézetű ikon amire rányomsz, kiválasztod azt, hogy "megtekintés előugró ablakban", és hallgatod a háttérben a kedvenc zenéidet.
Semmilyen hack, root, pénz nem kell hozzá, full ingyenes. Nem kell hozzá RED előfizetés sem, nem fut a Youtube alkalmazás a háttérben amikor nem zenélsz, nem eszi a memóriát, nem eszi az akkut. Ugyanúgy be tudsz jelentkezni, kommentelni lehet, lejátszási listád lehet. Én évek óta nem használom azt a rakás sz@r Youtube alkalmazást, mindig az elsők között van, amit tiltok. És a böngészős videózásban az a szép, hogy a reklámokat is tiltom, valamint nem csak a Youtube videókat tudom a háttérben nézni (hallgatni) miközben viberezek, vagy bármi mást csinálok, hanem Indavideót, vagy bármit amit akarok.
Viszont lezárt képernyőnél ez a technika nem működik. Erre esetleg azt tudom javasolni, hogy lehúzod nullára a fényerőt ilyenkor. -
holozis_HUN
addikt
Rootolod a telót Magisk-kel, és a magisken belül van egy olyan, hogy Youtube Background playback.
Módosított youtube app, leeht háttérben, android 8.0 esetén kis ablakban is hallgatni/nézni. Be lehet állítani, hogy mobil illetve wifi hálózaton mi legyen az alapértelmezett felbontás stb. Nem igazán szabad lefrissíteni play áruházból.
-
rin33
senior tag
Youtube-ot háttérbe rakva hallgatni tényleg csak úgy lehet, hogy fizetsz vagy crackelsz (Lucky Patcher) utóbbi megoldás működik is de nincs egyszerűbb megoldás?...
-
vipviform
senior tag
Egyik régebbi telómon volt egy olyan lehetőség, hogy "futó programok". Pontosan láttam, hogy melyik futó progi , éppen mennyi adatforgalmat generál. MIUI DEV-en vagyok, van itt is ilyen lehetőség, vagy valami letölthető app, ami tudja ezt? Jól ki lehetne lőni a feleslegesen adat és akku zabálókat. Nem az osztott képernyő alatt megjelenő progikra gondoltam, mert kitettem az értesítési sávra az adatforgalom kijelzést, és akkor is generál adatforgalmat, amikor mindent kilövök a memóriából.
-
-
G48
senior tag
Okoz az valami problémát hogy a Wifi MAC, AEX alatt más, mint MIUI alatt. Ez miért lehet?

-
A 9.2.2.0.NCFMIEK Globasl Stable ROM-ot visszavonták?
Vagy a most letölthető 9.2.1.0 az újabb?
-
G48
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Én is erre tippeltem volna, hogy ha fel is megy de nem lesz jó.
-
-
G48
senior tag
Ha felrakom a Systemless Xposedet a Magisk repo-ból akkor a SafetyNet Checknek zöldnek kellene maradnia?
-
holozis_HUN
addikt
Valaki használ 8.1 androidot?
Ugye van a fejlesztői beállításokban bluetooth audió beállítások.
Ezeket beállítgatom, kilépek a menüből, visszalépek és visszaáll alap értékre. Van valami megoldás?
Crdroid van fent.
-
helixP
nagyúr
válasz
KengelRoland
üzenetére
De ha mégis karcos lesz, akkor karcos lesz. ->Na én meg nem így vagyok vele. Nem muszáj hogy karcos legyen. Tiszta zseb meg nincs. A legtöbb karcot tisztának hitt zsebben szedtem össze úgy, hogy azt se tudom mitől karcolódott meg, mert "semmi" nem volt benne.
Első sorban a karcok ellen van üvegfóliám, de a töréssel kapcsolatban: persze, extrém esetben semmi nem véd, de ha már 5%-ot segít, akkro is megéri.
-
válasz
kelly416
üzenetére
En beallitottam hogy ebressze a telefont, erre emlekszem, sacc. 1 honapja, de most nem talalom a menupontot ahol ezt allitottam.... Keresobe irva ujjlenyomat, azt a menut hozza elo ahol ujjakat lehet hozzaadni. Vagyis ez a menu nalam elerhetetlen, amikor a Tovabbra nyomok, a Beallitasok elszall....
-
kelly416
veterán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Nekem RR 8.5.8 van fent, kikapcsoltam az ujjlenyomatot (pontosabban be sem állítottam eleve), és nem is ébreszti fel a kijelzőt, ha tapicskolom. Fura, hogy Neked felébreszti.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
helixP
üzenetére
Bocsánat, ha nem volt megfelelő a stílus. Csak így tudtam ábrázolni, hogy kissé túl van lihegve ez a fólia dolog.
Természetesen egyet értek abban, hogy a fólia olcsóbb. A kvarckristályt is ismerem. Viszont ha fólia van a telefonon, akkor is neked mehet egy bringás, a fékkarja pedig beszúrhatja a fóliás kijelzőt. Szóval atombiztos nem lesz soha.
Hidd el, több mint 10 éves a tapasztaljatom kijelző témában. Bevált amit fentebb írtam. Az egyik telefonom tokban is ritkán volt. A másik flip tokban van, tiszta zsebben. Nem számítok porra. De ha mégis karcos lesz, akkor karcos lesz. -
RR 5.8.5 rom, hol lehet kikapcsolni hogy az ujjlenyomaterzekelo ebressze a kijelzot?
Nem talalom a beallitasokba, a zsebembe vagy amikor kocsiba ide oda teszem atelefont, rendszeresen bekapcsolom. Ami azt jelenti hogy ergonomiailag pont jo helyen van az erzekelo, de en kikapcsolnam a funkciot. Ujjlenyomat nincs beallitva, erintesre ebred a telefon, ezt akarnam kikapcsolni. -
kelly416
veterán
válasz
cicmanyek
üzenetére
Ne szóljá be.

Egyébként meg szerintem volt értelme, hiszen van benne egy link, onnan szerezhetsz néhány fontos információt. De ahogy gondolod.Ja? És egy fém "bizbasz"-szal próbáld már meg otthon az ablakot megkarcintani. Nem hiszem, hogy nagy esélyed van rá, pedig általában nem GG vagy hasonló az ablaküveg, csak "sima hétköznapi" üveg. De szórj egy kis homokot valami üvegfelületre és ujjal dörzsölgesd meg rajta. Ezek után meg gondolkozz el, hogy mennyi por kerülhet a zsebedbe és mennyire van szükséged kijelzővédő üvegre. Hidd el, nem a telefon mellé tett kulcs vagy fémpénz jelent veszélyt elsődlegesen a kijelzőre. Azok a telefon többi részét karcolják meg.
A kijelzőre a napi por plusz egy erőteljesebb mozdulat az ujjbegyeddel sokkal veszélyesebb lehet. -
kelly416
veterán
válasz
cicmanyek
üzenetére
Ez nem ennek a topiknak a témája, de aláírásban lehet. El kellene olvasgatni a topik szabályzatát, nem válna károdra. Pl. hirdetésekről tömören.
-
cicmanyek
aktív tag
Na visszatérve a kijelzőre: én próbáltam olyan üveget ami nem ér ki a széléig : felhólyagosodott.
Aztán vettem olyat ami az egész kijelzőt fedi de annak meg csak a kerete volt ragasztott így a közepén ici pici légrés volt de nagyon zavart. Gondoltam leveszem , minek az nekem , úgysem teszek a telefon mellé semmit.
Igen ám de egyszer csak valahogy a telefonom mellé került egy fém bizbasz a zsebemben , így most van rjta 2 apró karc. -
MrChef
aktív tag
válasz
KengelRoland
üzenetére
Én is nagyon vigyázok a telefonra (nem dobálom, csak felfelé nézve teszem az asztalra, nem zsebkarcolom más holmikkal, gyerek kezébe nagyon ritkán adom, és csak akkor, ha mellette ülök), de nem hiányzik, hogy vmi kis baleset miatt 1 hétig utánajárjak, hová vigyem kijelzőcserére, aztán otthagyni csillió Ft-ot, végül visszamenni érte 1 hét múlva. Ha sz@rnám a pénzt és akár hetente vehetnék komoly telót, akkor is bosszantana az utánajárás, időveszteség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Mikrotik routerek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Sorozatok
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Honor50-5G,8+2GbTurboRam,256GbRom,Snapdragon778Gprocesszor,2340x1080-120Hz,66W,108Mp,4k30fps!
- Nothing Phone 3a (128gb) + CMF Watch Pro 1
- Xiaomi 15 Ultra 16/512GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Picit hibás - iPhone 12 PRO MAX 256GB - Grafit - Új 100% akkuval
- Normál állapotú Galaxy S25 DS 256GB Navy Blue
- HP EliteDesk 800 G4 USDT,i3-8100, 8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával!
- Samsung Galaxy A70 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG UltraGear 32GS60QC-B VA Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- HP ELITE 8000 SFF PC: passzív VGA HDMI, C2D E8400 + 4GB RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Nem azért mert félek tőle, vagy mert nem tudom hol a kapcsoló. De te csak használd egészséggel

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Magisk+safetynet modulllal, magisk hide bepipálva a kritikus appoknál. A google féle safetynet check ok, google pay, banki appok, pokemon go (ez a fiam telefonján) nem rinyál, megy ahogy kell, és a root-ot kérő appok is kérik és kapják a jogosultságot ahogy illik.