- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- One mobilszolgáltatások
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
Pakliman #17382 üzenetére
Ez egy tipikus földhurok probléma. Kocsiban többszörösen összetett, de ha nem akarsz nagyon belemenni akkor lehet rá kapni olyan jack-jack kábelt amin van "szűrő" amivel galvanikusan le lehet választani a "brummot" de egyébként valószínűleg a rádió bekötésénél lesz baj (a szivargyújtó fökdelése nem ugyanott van ahol a rádióé és eltér a potenciálja ésvagy elve rosszak a földelési csatlakozások) vagy a generátor lett zajos vagy maga a töltő csinálja (kínai?). Ezt csak úgy írom, nagyon offtopic ide de ez a helyzeted.
-
kelly416
veterán
válasz
Pakliman #13976 üzenetére
Hát... én csak az időmet nem tudom úgy beosztani, hogy megtanuljak bootloadert nyitni, romot cserélni. A naptárra van megoldásom, érdekességképp írtam le és nem zavar. A miui meg élhető, hiszen még mindig nem cseréltem le a fenébe, bár vannak idegesítő tulajdonságai. De tudod mit? Igazad van. A Te netsebesség hibád is ugyanúgy hiba, mint az én naptár hibám. Sőt. Ameddig az enyémre van megoldás, a Tiéd sajna ilyen marad, mert egy AC ne ugrik bele a telóba egy play-es app-al.
Senki nem mondta, hogy elvakult hívőként állj sorba, csak azt nem értettem, minek Neked csillagászati netsebesség a zsebedbe. De igazad van, na azt ígérte a gyártó, akkor legalább közelítse meg.
aytukabozs:
Mindegyik tévedhet, nincs is ezzel semmi baj. A baj ott van, hogy 5 oldal ír N-es szabványt (köztük a gyártó oldala), és egy ír AC-t, akkor el kellene gondolkozni, hogy nem arra az egyre kellene alapozni a fórumos vitát, hanem esetleg elismerni, hogy valószínűleg most kivételesen tévedett az az egy oldal. -
crok
Topikgazda
válasz
Pakliman #13976 üzenetére
- "Valóban, nem ismerem ezeket, de felhasználóként nem is érdekel (nem ilyen mélységben)." - ellenben vásárlóként a feliratoknak bedőltél. Ezek szerint többedjére. Ez van. Hangszóróknál/erősítőknél is beveszed azt RMS teljesítmény melletti n x 1000W-ot? Hiba.. azt se kellene.. Az összes speedtest oldal relatív eredményt fog mutatni csak, pl. ha egy közelebbi vagy egy távolabbi szervert választasz ki akkor az eredmény a távolabbinál kisebb, a közelebbinél nagyobb lesz (bandwidth-delay product) de pl. UPC hálózatából a UPC-s speedest az egeket fogja mutatni nyilván, a Telekomos a Telekom hálóból szintén.. az az "mégközelebb" van hozzád mint azok a szerverek amiket Speedtest.net-en ki tudsz választani.
- Aztán.. Tud AC-t, kitűnő - és azt használod? Megnézted hogy azt használod?
- Nem, nincs áhitat csak az van hogy ha olyat kérsz számon amit a készülék nem tud (ráadásul nem azért nem tudja mert 52@R hanem mert egyszerűen nem így működik az adott technológia) és jön a rinya azt - másokkal egyetemben - nem szeretjük, mert hamis állítás és félrevezeted azt aki beesik a topikba és elolvassa a hozzászólásod.
- "Valóban, nem ismerem ezeket, de felhasználóként nem is érdekel (nem ilyen mélységben)." - felhasználóként az érdekel hogy ott van valami "Mbps" a papíron és egy appal nem ez jön ki. Az hogy nem is érdekel hogy ez hogy működik és így nem is tudod értelmezni amit eredményük kapsz ám mégis határozott véleményt alkotva leírod a rinyádat.. ez ellenben téged minősít.
- nem kell beállnod a sorba, ez nem csodaketyere, ez egy jó ár/érték arányú Android-ot futtató okostelefon. Nem flaghsip, nem tud spec-en felül teljesíteni, ellenben az árához képest kellemes feature list-el rendelkezik. Használtan vagy alig használtan is könnyen eladható készülék.
-
-
-
vargalex
félisten
válasz
Pakliman #13957 üzenetére
Akkor viszont a routered nem tudja 5GHz-en (sem) a 40 MHz csatornaszélességet. Vagy csak nem jól van beállítva.
Most egy kicsit elbizonytalanodtam (és ugye a készülék szervizben van, így megm tudom ellenőrizni), lehet hogy csak 150 Mbps link sebességet tud a Note 4. Majd valaki ellenőrzi. -
wierra
senior tag
válasz
Pakliman #13394 üzenetére
Én teljesen máshogy látom és tapasztalom a Xiaomi és Miui érzést.
A Redmi nem csúcsocska termékvonal, sohasem volt az. Belépőszint. Továbbá nem elsődleges az EU piac a Xiaomi számára. Én speciel örülök, hogy be lehet szerezni Mo-on is és van hozzá magyar nyelv is. Mert ha nem lenne se lehetne egy szavunk sem, ugye...
A BT ahogy említetted egy szabvány, ami ha saját régebbi verziójával inkompatibilis, azt nehéz a Xiaomi nyakába varrni. Szerintem.
Értesítésekkel, időjárással nekem sose volt gondom, se N4-en se Mi4c-n. Mondjuk én Időképet használok amióta droidom van.
A Miui egy részletesen testreszabható rendszer, ami egyszerre előny és hátrány is. Nem mindenkinek van szüksége ilyen mélységű testreszabhatóságra.
Melyik a hatékonyabb;
- alapból minden ki van kapcsolva (ahogy te írtad, jelentsen ez bármit is) és valóban magadnak állíthatod be azokat a beállításokat, funkciókat, amire valóban szükséged van; vagy
- alapból minden be van kapcsolva és neked kell kiganézni a felesleges folyamatokat, funkciókat?
Egyébként nem az akksi töltöttségéről szól az egész, hanem a telefon sebességéről, használhatóságáról.
Az a baj, hogy prekoncepciókkal terhelve kezdted el a telefont használni, ezért vannak ambivalens érzéseid.
A hivatalos BL nyitás egyszerű, mint a faék. Több helyen is van szájbarágós leírás erről is meg a rootolásról is.Lehet, hogy szoknod kell a Miui-t, mert nem tagadom, azért vannak furcsaságai. Viszont kárpótolhat, hogy sokáig támogatott telefonod lesz, ami nemigen fog lassulni az esetleges verzióváltások után sem.
-
wierra
senior tag
válasz
Pakliman #13384 üzenetére
Minden teszt szubjektív, ami nem szintetikus teszt. A legtöbb tesztett, ha speciális igényeid vannak, nyilván fenntartásokkal illik kezelni. Ha neked vannak speciális igényeid, akkor talán az ezt kielégítő, vélhetőleg magasabb árfekvésű készülékek között kellene válogatnod (aminek úgyis lesz olyan hibája, ami miatt nem leszel elégedett).
Ennek a telefonnak ár-érték aránya igencsak kimagasló. Az átlagfelhasználó szempontjából (akiknek a legtöbb teszt íródik) legalább is. -
Gloob
addikt
válasz
Pakliman #12533 üzenetére
Valami most beugrott nekem. Nálam soha nem volt gond a net megosztással. 1 simmel használom. Viszont azt sem ártana esetleg leírni annak, akinek problémája van, hogy milyen tárcsázót használ. Külsőt, avagy a rom sajátját. Lehet, hogy semmi köze nincs a dologhoz, de hátha.
-
-
nagyra
tag
válasz
Pakliman #10085 üzenetére
Nekem is rendszeresen megakad a zene egy icipicit. Amikor megkaptam a telót, azonnal frissült 8.5.4.0-ra. NINCS benne microsd, gyári zenelejátszóval használom. Ez előfordul fülhallgatóval, és bluetooth kihangosítóval is.
De tuti valami szoftveres bug lesz, én még valami notification miatti kimaradásra gondoltam (mondjuk valamelyik notification letiltott app-nál, mert nem látszik, hogy jött volna valami). Persze ezt igazolni nem tudom, mivel nem látom mi okozná.
Ha nagyon fog zavarni, majd kipróbálok egy másik zenelejátszót.
OFF: én is Jiayu S3-ról jöttem át, és ezen fórum hozzászólásai alapján vagyunk így egy páran, pedig nem túl elterjedt típus a JY S3
Szerk: én is Spemallról kaptam, HU raktár, 3/64 szürke (kb. 48k HUF, hardveraprós spemall kuponnal), 3. munkanapon a kezemben volt, de én sem kaptam hozzá tokot. Nem baj, rendeltem aliról egy smart flip tokot, de gyári MI márkájút. Az az érdekes, hogy ilyet senki sem linkelt itt a fórumon, hogy kipróbált volna (vagy csak elkerülte a figyelmemet a 10000 hozzászólás között...
-
Ájvé
veterán
válasz
Pakliman #10116 üzenetére
Jól értem 2 sim+ SD-t használsz? Nem értem akkor ezen mit kell csodálkozni. Belső tárhelyre nem fér fel egyébként? Ha belső tárhelyen jó (próbáld ki) akkor nem a telefon hibája, SD probléma lesz.
pinnacle:
Wayteq 1 év garanciát ad, szóval amit itthon kapsz hivatalos forrásból jó eséllyel 1 év garanciás, ennél csak rosszabb lehet más beszállító szerintem. Vagy ott van spemall, az lehet 2 éves, de máshol nem hallottam még ahol 2 évet adnának. -
kriszpontaz
veterán
válasz
Pakliman #10095 üzenetére
Ez memóriakártya hiba lesz. Nekem egy 16GB Kingston halt be és majd' egy évig szívtam vele ugyanígy. Látszólag semmi baja nem volt, de mégis akadt. Egyszer meg csak elkezdte eldobálni a telefon, majd totál behalt.
Amióta egy Samsung Evo 32GB SD van a telefonban, semmi baja. Én is vegyesen hallgatok MP3-at, FLAC-et. -
válasz
Pakliman #10095 üzenetére
És én érzem magam problémásnak. Olyan helyen dolgozok ahol a fülessel kikapcsolt fül életbe kerülhet, de annak is aki rám nem figyel. Lépett már be elém gyerek fülessel a fülében, soha többet (láttam rajta) nem rakja bele. Éppen kilépett mielőtt elcsapta a 180 tonna.
-
Toth_Jani
őstag
válasz
Pakliman #10085 üzenetére
Esetleg ki kellene próbálni a Google Zenével is, ha ott is olyan akkor a telefon hibája, ha nem akkor meg vissza kell kérni a pénzt a PlayerPro-tól.
Az infra távirányítóban is az utolsó előtti frissítésnél eltűntek az extra gombokról a feliratok, de szerencsére 2 napon belül javították.
Egyébként meg a MediaMarktban még 1 hétig előrendelhető a Samu galaxy note 8, és most csak 335 ezer forint akkor mégis mit várunk egy 50 ezres vacaktól?? -
vadkörte
addikt
válasz
Pakliman #9665 üzenetére
Ezt a r... MIUI-t meg kell szokni. 2014 óta használok MIUI-t. Az első 2 hét rémálom volt (súlyosbítva azzal, hogy AZ a MIUI nem tudott magyarul!!!) viszont kapott egy esélyt és azóta köszünöm, de nekem más NEM kell. A stock android sterilitásától a hideg ráz, a Touchwiztől a meg falnak tudnék rohanni.
Mondjuk a belakása tényleg nem csak annyi, hogy kiveszem, bekapcsolom és öröm meg bódottág. Viszont, ha egyszer belövöd és nem baszogatod a "kezed alá dolgozik".(#9675) Melorin:
Egyszer valamikor rég megcsináltam, azóta békén hagy.(#9658) macii97:
Alapból elégedett vagyok ezzel a lappal, csak a szilikon tok pereme felemeli
Akliról nem tudok rendelni
ad1 nem is tudok regisztálni a visszaigazoló SMS- sosem érkezik meg
ad2 az a piactér nekem egy logikátlan őskáosz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Milyen autót vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AliExpress tapasztalatok
- VR topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Yettel topik
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- iPhone 13 Midnight-128Gb-90% akku-2026.10.05. garancia
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest