Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
PappZ75
tag
válasz
vipviform
üzenetére
Köszönöm a 4pro a Snapdragonos, tehát akkor az jó lenne. Az A1 azt néztem hogyelve nemzetközi piac miatt MIUI nélkül hozták, előnyös is nem is, igazán nem számít. az A1 igazából ezen kivül miben kínál többet? Láttam duálkamera van rajt, ha érezhetően emiatt jobbak a képei akkor érhet nekem 10e Ft-tal többet. Néztem ott mind B20-as.
-
vipviform
senior tag
válasz
vipviform
üzenetére
Még egy fontos infó. Azonos paraméterek vannak 99%-ban a Note 4 és a Note 4x- ben a kivételek, a Note 4 Global B20-as és 4.1-es Bluetooth, a Note 4x- ben nincs B20 viszont, 4.2- es Bluetooth van benne. Mindenképpen célszerű a Snapdragonos nyolc magos Note 4-es verziót választani a sokkal jobb akkuidő miatt, egy kis sebességcsökkenést beáldozva.
-
vipviform
senior tag
válasz
dethroner
üzenetére
Minden tartalomszolgáltató elvárja a bejelentkezést, ha használni akarod a szolgáltatásait. Tehát, ha MIUI témát akarsz letölteni a hivatalos helyről, akkor be kell jelentkezni. Az, hogy milyen címmel regisztrálsz, az a szíved joga. A micloud egy ingyenes és nagyon hasznos szolgáltatás, nagyon jól jöhet pl. újratelepítésnél, az adatok és az appok visszatöltésénél. A Google contactot, vagy a Drive-ot is csak belépés után tudod használni. A MIUI romok, más telefonokon is elérhetők, a telefonunk pedig XIAOMI, amit MIUI rommal forgalmaznak. Vannak specifikus programok, pl. hangrögzítő, amik kifejezetten a micloud függők. Ajánlom, hogy olvass utána /fórum, Google/ vagy ha gyors infó kell, akkor, Beállítások menü és ott van egy kereső, ahol az alap infókat megtalálod.
-
PappZ75
tag
Sziasztok!
Azonnal telefont kell rendelnem.

Leejtettem a Redmi Note 3 PRO SE telefonom, meghajlott (az asztalra letéve van benne kb 3-4 mm hajlás) totál behálósodott a képernyő (üvegfólia és a saját képernyő is).
Érdekesség hogy működik tökéletesen,de porlad le a képernyő (nem üvegfólia, azt már levettem).
Az eddigi telefonommal teljesen elégedett voltam, 3/32-es volt.Most ezt néztem ki:[link] Xiaomi Redmi Note 4 Pro 64GB 4GB RAM
Mi a meglátás erről? Ez is B20-as? Sokat utazom ezért fontos, sőt nagyon fontos a jó 3/4G és az előzőben is pont ezért vettem B20-ast.
Ami az igényem hogy a mostanimtól ne legyen rosszabb (B20 is).
Nagyjából 60-65e Ft környékéig mi tudtok ajánlani? (Lehet más márka is)
5,5" környékén. -
dethroner
veterán
válasz
Buckey
üzenetére
De vannak szolgáltatások amik micloud nélkül nem is működnek? Pl egy témát akartam letölteni és beállítani, de bejelentkezés nélkül nem ment. Szóval vannak dolgok, amire nem képes a rendszer ha nincs micloud fiókom? És milyen címmel érdemes regisztrálni? A rendszeresen használt gmail fiókkal?
-
z67
őstag
Sziasztok!
Elnézést, ha olyat kérdeznék, ami sokszor ki lett tárgyalva. Egy Extreme Digitalnál vásárolt, vagyis magyar, hivatalos telefonon hogyan tudom aktívvá tenni a második SIM kártyát? Nem is látja egyszerűen, akárhogy csereberélem a két kártyát egymással. Az 1-esben mindkettő jó, a kettesben egyik sem.
Nagyon köszönöm!
z
-
kelly416
veterán
válasz
borzosmorzi
üzenetére
Testreszabható, csak éppen tojik a program a testreszabásra és állandóan vissza kapcsolja a képek szinkronizálását, ha kikapcsolom, ha nem. Úgyhogy én a teljes micloudot tiltottam le anno, bár most RR romon ezzel nem kell vesződnöm. Bár megvallom, csábít vissza a miuihu.
Itt valahogy az akku nem bírja olyan jól. Tegnap is reggel töltőről le, 6 óra SOT sem volt benne estére, és 17%-on lógattam madzagra. -
Flashget
félisten
redmi 1s korszakban ha fenykep volt tarsitva mobilszamhoz a gugli mentes csak kis kepet rakott ki hivasnal. Mi fioknal viszont teljes kijelzore rakta ki.
-
Buckey
őstag
válasz
borzosmorzi
üzenetére
Nekem nincsenek olyan fontos üzeneteim, amiért bánkódnék. Ha meg valamit fontosnak tartok, azt azonnal (kézzel is) mentem több helyre is.
-
-
Buckey
őstag
válasz
borzosmorzi
üzenetére
Ja, igen, igazad van, erre nem is gondoltam! Köszi!

Mondjuk én már leszoktam az SMS-ekről kb. 2 éve, csak szolgáltatói/belépési/egyenleginfós üzenetek vannak. A híváslista meg nem izgat annyira, ha nincs meg.
-
dethroner
veterán
Mi a fene az a micloud és mire jó?
-
arcsin
senior tag
válasz
kosinalajos
üzenetére
Pénz, jogok. Kell egy rakat drága "jogot"venni ahhoz hogy NFC-t rakjanak bele.
-
Buckey
őstag
Tegnap délután/este mókolgattam egy kicsit.
Feltettem a MIUIHU romot. Nem rossz, jó gyors, de az USB megosztásnál lefagyott mind a két számítógép és újraindult.
Mivel még nem laktam be, gyorsan visszaraktam a megszokott AEX-et, ott ment az USB megosztás. Na, akkor letöltöttem mégegyszer a MIUIHU-t, felraktam, de az USB megosztásnál lefagytak a gépek. (mindkettő eredeti Win10, ha számít valamit)
Így most próbából az RR van fent, eddig jó. Majd kiderül, mennyire válik be.Belaktam majd felraktam az itt linkelt kamera apk-t.
Szép, jó képeket készített este és sötétben (meg már világosban is, kivéve a lassított felvétel, mert akkor hibával kilép), de sajnos angol. Így, ha már ennyire belejöttem, egy kicsit fordítgattam a semmit sem tanult informatikai és angol nyelvtudásommal.
Ilyen lett.
Nekem nagyjából megfelel.
-
Flashget
félisten
-
tachikoma
aktív tag
válasz
kosinalajos
üzenetére
Redmi-be sztem még nem tettek egyikbe sem.
Mi-kbe igen -
Tutu7030
veterán
válasz
kosinalajos
üzenetére
Nincs.
-
EV6
csendes tag
válasz
szetcsuszott
üzenetére
Coolreadert fel sem tettem, mert fura dolgokhoz kér hozzáférést (hívásinfó, kontaktok?). Prestigio viszont nagyon jó. Láttam a listában, amikor keresgéltem, meg voltam győződve róla, hogy kipróbáltam, de most feltettem és mégse, teljesen ismeretlen volt. Tetszik, ez marad, köszönöm!
Oldman2: látom, hogy a Moon+ jó lenne, mindent lehet benne állítani, de a rendszeres egész oldalas reklámok elég ijesztőek. Az UB is itt vérzett el, amikor késő este olvastam volna még pár oldalt, majd bedobott egy egész oldalas candycrush reklámot ordító zenével, akkor mondtam, hogy kösz.
ElektrikusDE: FBReader kimaradt, most feltettem, rögtön azzal indít, hogy na ez az ingyenes verzióban nincs, de tegyek fel valami plugint, ami viszont mindjárt nem fog működni az új verzióban... Olvasni szeretnék, nem birkózni.
-
-
EV6
csendes tag
Üdv mindenkinek, 1 hónapja boldog RN4 tulaj vagyok, összefoglalva le vagyok nyűgözve.
Lumia 640-ről váltottam, néhány Sony, HTC és Samsung droidos telefon megnyomkodása után elég rossz dolgokra számítottam, de úgy látszik lehet ezt az Android dolgot jól is csinálni. És minden más mellett ez az akkuidő... 
Ami a konkrét kérdésem, inkább általános droid: nálam az app gap egy esetben fordítva sült el, nem találok normális eBook olvasót. Moon+, Aldiko, Kobo, UB, ReadEra, stb., kb. a Play Store első három oldalát végigpróbáltam és mindegyiknek volt valami nagyon komoly hiányossága, vagy a megjelenítést nem tudtam úgy beállítani, hogy jó legyen (kikapcsolhatatlan és rossz hyphen, betűtípus, sorköz, margók) vagy a használhatatlanságig teletömve reklámmal, stb. Mindenesetre a Windows-only Bookviser Readert meg sem közelíti egyik sem. Jelenleg Lithiumot használok, ez kb. elmegy de nem tudok fontot állítani, csak "Original"-t tudok választani, pedig megesküdnék rá, hogy korábban lehetett. Nincs lapozás animáció, csak scroll, mondjuk ez legyen a legnagyobb baj. Tudtok valamit, ami jobb ezeknél és kihagytam?
-
vadkörte
addikt
A "probléma" oka a Newton gyűrű
-
-
vadkörte
addikt
válasz
Flashget
üzenetére
Global/China dev, (EU dev, vagy MIUIHU)?
Amúgy milyen? Érzel valami változást? Pro/kontra
Úgy tűnik néha nem árt neki egy teljes reinstall...
Talán 1-2 verzió óta csinálja, hogy néha pár app (kezdte a kamerás anomáliával, aztán rájött az öt perc a QR scanner-re is, stb...) FC-ol. Nem sok humorom van hozzá. Nem is a telepítés a kellemetlen, hanem az újra belakás (a ~90 app telepítése is eltart egy darabig, + a belakás, a kétlépcsősök ismételt beálltása, stb...) -
OkosTibi
csendes tag
Hali
Haldokló telefonomról nem tudtam géppel szinkronizálni a számokat és sajnos nemvolt felhőben sem mentve majd 2 éve, de sikerült simre nagy nehezen lementenem a fontosabb számokat ami nemvolt szinkronizálva. Viszont nem tudom hogyan tudom elérni a simről a számok átmásolását csak a telefonra.
még csak 20 perce telefon tulaj

-
Flashget
félisten
innen vettem uveget a telora.[link]
volt a csomagban ket kicsi zacsi valamilyen folyadekkel. Gyerekem a video alapjan fel s hasznalta amitol a szeleirol eltunk korbe 3-4mm feherseg ahol nem tapad a 2,5D miatt.
kerdesem mi ez a lotty? amit rakennek kijelzore szerves cucc?haladunk a szamokkal, fejlesztoin...meg az evekkel

MIUI 9.3
8.1.4 -
Headless
őstag
válasz
Imi1981
üzenetére
Systemless su-val simán megy az otp appja... Annyi hogy ha régi alkalmazásoknak kell su pl tb,stb ami a system/bin-ben ellenőrzi az su-t akkor van szívás, mert azt ellenőrzi az otp alkalmazás is.
Én dinamikusan hozom létre/törlöm a linket a system/bin/su helyre e-robottal. Me t használok TB-t is.
-
Imi1981
veterán
válasz
Oldman2
üzenetére
Sokat változtattam a témát és már nem jelzi narancssárgán ha az energiatakarékos módot bekapcsolom (lehet emiatt). Két napja két google fiókom volt (ugyan olyan ) és utána újraraktam helyrejött de most pl kettő biztonság opció van [kép] . Lehet a sok téma állítgatás miatt jöttek ki ezek a hibák de zavar. Meg különben is azt bírnia kell. Amugy működésben nem veszek észre hibát és nagyon jól bánik az aksival.
-
-
Imi1981
veterán
Még nem próbáltam de most ránéztem de az su-val rootolt. A kérdés az mivan ha supersu helyett magiskot telepítek twrp-ből ?
Nekem magisk kell az otp alkalmazás miatt mert magiskal el lehet rejteni a rootot előle (ha érzékeli, hogy rootolt a teló nem indul el). És ez stabil jó rom? Amit most használok miuihu 9 7.12.31 romon több furcsa hiba előjött ami zavar. Remélem nem pont a magisk root miatt?(#20128) Kolondrum Rakd be ide a linket. Tudja mindenki melyik az a jó üvegfólia .
-
Full cover fólia sokadjára:
A jól bevált eladó, többeknek küldtem a linket. Ez a fólia jó, de miért is? Mert a ragasztó minden hasznos részt kitölt. 3k volt 2db!
-
nagyra
tag
Tudtok céget, vagy magánszemélyt, akinek vannak alkatrészei Xiaomi telefonhoz belföldön? (konkrétan hangerő&bekapcsoló gomb kellene Redmi Note 2-höz, csak az a totyik nem igazán pörög...)
-
Uthenger
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
latszik az, en is arulok ilyet, csak annyi hogy pontosan kell felrakni.
igaz, akkor is csak abbol a szogbol latszik teljesen, ahogy felrakasnal beallitottad.egyebkent tenyleg eleg bena megoldas, jobb lenne ha ott atlatszo lenne teljesen,
de ha pl eltero szinu az elolap es a telefon, ugy meg az lenne gaz. -
Kipróbáltam az RR és a Lineage romokat, de nem jöttek be. Természetesen nyitott BL és TWRP van. Hogyan tudok visszatérni MIUI-ra? Próbáltam TWRP-ből wipe után global stable zipet flashelni, de miui logo lett a jutalmam.

-
croke
csendes tag
Valamiért nem tudok belépni a Mi fiókomba.
Az eszközkereséssel van baja.
MIUIHU 7.12.31 rootolt rom.
Van erre valami megoldás? -
Imi1981
veterán
Van olyan rom ami tök gyári alapú stabil miui 9 global rom és rootolt (lehetőleg magisk-al) és twrp-ből telepíthető? Ja és ugyan úgy frissül mint a gyári?
-
x1port
addikt
Feltettem a 9.0.7.0 frissítést.
Szerintem látványosabb lett egy kicsit az animáció, viszont jobban laggol a telefon. -
dethroner
veterán
Srácok, bocs hogy a sok vergődés után még egy fóliás kérdést fel merek tenni ma

De az aprón egyik fórumtárstól kinéztem ilyen fekete üvegfóliát. De tájékoztatott, hogy ezzel a kijelző gombok világítása nem látszik
Az volna a kérdésem a tapasztaltabbakhoz, hogy ilyen típusú üvegfóliából lehet olyat venni, aminél nem a ronda lyukak vannak kivágva a gomboknak, hanem az nélkül is látható a gombok világítása? -
jimmy5
aktív tag
Sziasztok
Próbálta már valaki az ABCrom-ot Oreo
vonalon ???
A redmi note 3 pro topicban nagyon dicsérik. -
KamuMazsola
őstag
válasz
Mike Farrel
üzenetére
Én a gyári ébresztőt használom hiba nélkül. Esetleg minden más ébresztő appot szedj le az órának az időzóna beállításait ellenőrizd, ill állítsd be megfelelően. Ujrainditas és ellenőrizd.
B2man2: igen az, semmi mókolás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- TCL LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Projektor topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 6 12/256GB eladó! Patika állapot, 100% akku,
- Apple iPhone 15 Pro 256GB eladó! 91% akku, patika állapot, 12 hó gar
- Apple iPhone 15 256GB eladó! 86% akku, szép állapot, 12 hó gar.
- Apple iPhone Air 256GB 100% akku, 2026.09.22-ig apple gar, sky-blue
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Itt valahogy az akku nem bírja olyan jól. Tegnap is reggel töltőről le, 6 óra SOT sem volt benne estére, és 17%-on lógattam madzagra.

Talán 1-2 verzió óta csinálja, hogy néha pár app (kezdte a kamerás anomáliával, aztán rájött az öt perc a QR scanner-re is, stb...) FC-ol. Nem sok humorom van hozzá. Nem is a telepítés a kellemetlen, hanem az újra belakás (a ~90 app telepítése is eltart egy darabig, + a belakás, a kétlépcsősök ismételt beálltása, stb...)