Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
kmarci25
üzenetére
A Vodafone nem tudom, hogy mobilneten publikus IP-t ad-e, de ha feltételezzük, hogy igen, még akkor is függ attól, hogy ilyen APN-t használsz. Ugyanis, ha jól tudom, akkor az internet.vodafone.net esetén is egy proxy-n megy keresztül a HTTP/HTTPS forgalom (így tudja tömöríteni a képeket).
-
crok
Topikgazda
válasz
zo-lee
üzenetére
A MUT is csak az MTK beállításokat reszeli - ez meg ugye Snapdragon.
[Ezt] nézd meg, root kell meg egy file szerkesztő:
/system/etc/mixer_paths_mtp.xml
keresd meg azt a sort amiben ez van:
RX3 Digital Volume
valami ilyesmi lesz a sor:
<ctl name="RX3 Digital Volume" value="76" />
írd át a számot 86 vagy 90 közötti számra
majd restart
hívj fel egy ingyenes számot tesztelni (ügyfélszolgálat vagy mittudomén).
Kezdd mondjuk 86-al, ha nem elég akkor 87.. 88.. 89.. 90..
Efölé már ne nagyon menj mert torzul(hat) a hang. -
madoxx
aktív tag
Sziasztok!
Van egy fura problémám. Leírom mi történt eddig:
- note 4 megvesz, örül
- bl nyitás, twrp, magisk flash, minden ok, örül
- pár hét eltelik, minden ok
- redwolf flash, ota beállítások elvégzése, update miui 9-re kényelmesen az os updater-ével, minden ok, örülInnen jön amit nem értek.
Az update óta, nem tudom felrakni a magisk-et.
Flasheltem külön az 15.3-mat, próbáltam a redwolf saját megoldását, az eredmény ugyanaz:
Az app megjelenik (akkor is ha uninstallálom előtte), de azt írja "magisk is not installed"Segítsetek légyszi, nem bírok rájönni hol a bibi.
Köszi -
zo-lee
aktív tag
Szia!
Először is köszi a válaszodat!
Miui Global 9.0.5.0 van a telefonon.
Rootoltam a telót, fólia van, de nem takarja a hangszórót.
Próbáltam a Mobiluncletools cuccot, de az - későn esett le - csak mtk-s procival szerelt telókhoz jó.
A telefonálás közbeni booster ikont még nem figyeltem, de majd ránézek.
Az MUT-hoz hasonló állítgatós program esetleg nincs ami snapi alatt is működik ?!
-
kmarci25
veterán
De az hogy lehet, hogy a normál, vodás mobilnetről nem engedte az IP hiba miatt? Vagy megosztott mobilnet arra a pártíz másodpercre. Gyakorlatilag így próbálkoztam, csak nem asztali gépről, hanem a telefonról a miui.com/unlock/index_en.html címen...
Mindegy is, nem akarok itt vitát generálni, remélem otthonról simán menni fog.
Majd úgyis jelentkezem, hogy sikerült-e.És mindenkinek köszönöm, aki próbál segíteni.

-
Upo
addikt
válasz
kmarci25
üzenetére
Soha nem vpn-eztem nyitásnál, karácsony előtt ~2 héttel nyitottam utoljára.
Az ip korlátozás az lehet, hogy arról az ip-ről már nagyon sokat próbálkoztak. Pont a proxyzással lehet ilyen gond. Nem tudom mivel csinálod, honnan veszed a proxy címeket, de onnan mások is megtudják. A xiaomi-nál meg olyankor úgy látszik, mintha a proxynak arról az ip címéről jönne az összes kérés (hiszen ezért proxyznak). Tehát aki ugyanazon a szerveren keresztül proxyzik mint te, az beleszámít a próbálkozásokba a tiéddel együtt.
Sima normál internettel próbáld, akkor mennie kell. Illetve akkor is lehet még gond, ha a net szolgáltatód nem publikus, hanem nat-olt ip címet oszt neked, mert akkor szintén sok felhasználó kérése futhat össze arról a publikus címről, amire azt az előfizetői csoportot natolják amelyikben benne vagy.
Ha van notebook amire rá tudod dugni a telót unlockolni, akkor menj el vele valami más netre. Akár a parkban egy nyílt ap, vagy mol kút, erste bank, tesco wifi stb. stb. és próbáld onnan. Vagy esetleg haver gépén másik netről. Vagy megosztott mobilnet arra a pártíz másodpercre.Szerk: látom mire bepötyögtem, gyakorlatilag ugyanezeket megírtátok...

-
crok
Topikgazda
válasz
zo-lee
üzenetére
Melyik ROM, custom (AEX, Lineage, RR, bármirmás) vagy valamelyik hivatalos/félhivatalos MIUI, van-e root.. mit próbáltál már.. van-e rajta fólia, nem-e takarja a hangszórót (többször megtörtént eset). Hívás közben látsz-e egy kis hangszóró ikont, megnyomtad-e már (mert hogy az meg volume booster).
-
-
kmarci25
veterán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Nem értelmezhetetlen az üzenet tartalma. Annyit jelent (külföldi fórumokon találtakból kiindulva), hogy az összes kérelem ugyanazon a hálózati átjárón érkezik, ezért az oldal úgy értelmezi, hogy ugyanarról az IP címről indítják a kérelmeket. Csak akkor nem terel erre az átjáróra, ha kínai IP-ről próbálkozol. (Ha nem fogalmaztam szabatosan, akkor bocs, nem vagyok szakember.) Ezért kell egy proxy/VPN, hogy elhitesd az oldalról, hogy Kínából próbálkozol. Na, ezt elég nehéz megoldani...
-
Upo
addikt
válasz
arcsin
üzenetére
Már miért ne találná meg? Összes teló a családban a redmi3 óta nyitott, addig használatba se lettek véve amíg nem lettek nyitva. Ugyanúgy megtalálja a térképen, zárolja, csörgeti, törli a find device a mi fiókban mint a zártakat, vagy a redmi3 előtti gyárilag nyitott telóinkat...

-
válasz
arcsin
üzenetére
Igazad van de talan jogos a sikitofrasz
meg ugylatszik klimaxoltam tegnap este, azert sorry,
es ahogy olvasom egy forumtars pontosan ugyanezzel kuzd, a next gombra kattintva az utolso lepesnel kiirja kinaiul, O le is forditotta es szamara is ertelmezhetlen az uzenet tartalma. -
x1port
addikt
Agyalok a Miuihu romon.
Mennyire megbízható ?
Az alapja a sima miui ? -
dévidvilla14
csendes tag
válasz
fudi2002
üzenetére
Most nem találom, de valaki valahol (talán itt) írta, hogy az epic rom-ban hiába tapizgatta a Mi fiók menüpontot, nem reagált, pedig neki a Mi Cloudban voltak a mentései, és onnan akarta visszaállítani. Aztán erre írta valaki, hogy az Epicből minden kínai alkalmazás (így a bépített Mi fiók szolgaltatás is) ki van szedve... Akkor ezek szerint nincs? Benne van a Mi fiók, minden szolgáltatásával együtt?
(készülékkeresés, Mi Cloud, etc.) -
kmarci25
veterán
válasz
vadkörte
üzenetére
Jó neked. Tegnap írtam róla. Tessék itt a válasz. A másik kolléga is itt a fórumon, aki küzd, ugyanez a hiba nála is. Itt a hiba.
-
zo-lee
aktív tag
Erre valaki ?!
-
kmarci25
veterán
Én csak azt nem értem, hogy a BL nyitás engedélyeztetéshez mi a frászért kell proxy keresztül kapcsolódnom. És ráadásul kínai proxy kell. Simán eljutok addig, hogy megkapom a kódot, be is írom, aztán jön az a bizonyos IP korlátozós üzenet. Próbáltam az itteni leírásnak megfelelően, ilyenkor kínai proxyról be se tölti a miui unlock oldalát. Más szerverről (koreai, hong kongi, tajvani) ugyanúgy IP hibát dob vissza.

-
arcsin
senior tag
válasz
tsabeekaa
üzenetére
Jó jó, de ha "csak" elhagyod mondjuk a 5ös buszon mobilnet bekapcsolva, akksi még szuperálni fog fél napig, 1 napig neked. Simán látod azt is ha a sofőr bevitte a garázsba vagy a talált tárgyas részre. Addig meg csak gép elé kerülsz jó eséllyel sőt kb 1órán belül úgy is észreveszed hogy hiányzik.
Volt hogy IKEA-ban párom telefonjáról beléptem a device managerbe google fiókkal mivel pihepuha kanapé ide vagy oda de kifolyik a zsebemből a telefon. Fél pillanat alatt MAX hangerőn csörgött és meglett.
Csak arra próbálok kilyukadni hogy fent áll az lehetőség is hogy nem ellopják a készüléket hanem csak elhagyod szimplán akkor ez is megteszi.Ha ellopják nem csak kikapcsolják a netet
De van ilyen last seen is ebbe a managerbe szóval ha gyanúsan egy 8.kerületi lakásra mutat és te mondjuk nem ott laksz akkor telitalálat. -
arcsin
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Nem értem mi ez a sikítófrász hogy BL nyitáskor a xiaomi nem találja meg az eszközt.
Van Googles, működik is.
Itt ni -
nrg_52
addikt
válasz
Mike Farrel
üzenetére
Rendeltem masikat, kiprobalom a chiy mattot. Addig mig megjon meg ott a btotecz airglass. Koszonom!
-
Mike Farrel
tag
válasz
nrg_52
üzenetére
Van bizony. Én most szívtam meg ezzel, mert nem figyeltem és mtk-sra való üveget vettem nem globalra valót. Az mtk-s darabon a státuszled és a közelség érzékelő a jobb oldalon a kamera pedig a bal oldalon van. A globalon meg minden pont fordítva. Ezért most nekem nem működik a közelség érzékelő, mert nincs kivágás előtte, a státuszledből se látok semmit, az előlapi kamera képének meg kb a negyede látszik. Fórumban keress rá volt linkelve olyan, amin a kivágások tökéletesen passzolnak a kijelző tetején.
-
vornia
senior tag
Hali!
Ha van olyan aki mindkettőt próbálta Epic vagy miuihu? Melyik a jobb választás?Hétfőn tértem át a note 4(x)-re, még csak frissítettem a miui9 global stable-ra,és semmit nem változtattam (az epicben működik a magyar karakteres sms?)
-
fudi2002
nagyúr
válasz
dévidvilla14
üzenetére
Hmm? Mi van kiszedve?
-
frewwy
tag
Sziasztok! Mennyire használhatóak a 8.1-es romok? Napi használatra alkalmasak? Nincsenek nyűgök, mint pl a gyakori restart?
-
crok
Topikgazda
válasz
dethroner
üzenetére
*sigh*
igen, de a TWRP-ben van MTP és ha a kábelt hozzákötöd a géphez akkor tudsz rá másolni a belső memóriába ahonnan be tudod tallózni majd (max be kell kapcsolni, a mount menüben van egy olyan, hogy enable MTP). Vagy adb sideload.
2cm-re vagy a céltól és ha a lazyflasher nincs fent el se indul majd a telefonod.. akkor meg már nem mindegy, ha 2 zipet teszel fel (lazyflasher és magisk) és van root is?
-
crok
Topikgazda
válasz
dethroner
üzenetére
Ne maradjon csak olvasható.
Maradhatna akár az is, attól még root-al szerkesztheted a /system-en levő file-okat de úgyis teszel fel custom ROM-ot és akkor meg majd azt kérdeznéd hogy miért nem települ. Az OTA-nál úgyis az lesz, hogy ha magából a frissítőből frissítesz majd akkor igencsak legyalulja a TWRP-t, root-olást.. -
dethroner
veterán
Ok, teamwin elindult. Most az a kérdésem, hogy maradjon-e csak olvasható a rendszer? Ez mit is jelent pontosan? Maradnék gyári romon egyenlőre, és szeretném megkapni az ota frissítéseket. De a wifi javításhoz szeretnék abba a bizonyos fájlba belepiszkálni. Szóval, mit nyomjak a kezdő képernyőn?
-
crok
Topikgazda
válasz
Gila2626
üzenetére
A 8.2 egy fél évesnél régebbi ROM..
Elég sok BT probléma volt javítva 9.0.5.0-ig.
Egyébként a párosított eszköz nevét ha sokáig nyomod vagy talán a kis > ikont kell megnyomni és akkor utána van olyan, hogy átnevezés és párosítás törlése.
Amúgy a file amit törölni kellene az ez:
/data/data/btips/TI/BtDeviceDb.ddb
de csak root-al lehetséges. -
crok
Topikgazda
válasz
dethroner
üzenetére
Ezt javaslom elolvasni, nincs is olyan messze.
Nincs feltelepítve olyan helyre fastboot és adb amit az adott könyvtárből elérnél - alapvetően ez a bajod. Olvasd el a hozzászólásban levőket, szedd le és csomagold ki amiket leírtam és menni fog. -
dethroner
veterán
Srácok, csinálnám a root-ot, BL nyitás megvolt, twrp_mido kicsomagolva, telefon fastboot, rádugom az usb, parancssorba beírom fastboot devices, erre azt írja hogy nem ismeri fel futtatható parancsként. Mi a hiba, mit csinálok rosszul?
-
Szerintem te félreértesz,
72 óra, micsoda, ezt hol írja, ha írja is, kínaiul, nem tudom mit akar az oldal, egy mukkot nem értettem belőle.
örülök hogy Neked és még sokaknak itt sikerült, de én elakadtam nagyon és ehhez kérnék segítséget.
Mindent úgy csináltam ahogy az összefoglalóba le van írva, és nagyon nem oda jutottam, ez bizonyára az én hibám, pedig átolvastam 20x.
Eltolom én a biciklit, semmi gond, igazad van, mit keres egy láma itt a topikba vérprofik között?
Gondolom akik itt vannak, ezzel a tudással születtek, nem kellett bekuncsorogni holmi fórumokra, dejó is nekik.
Mint amikor 20 év Windows után linuxozni kezdtem, bekopogtam a Linux abszolút kezdőknek topikba és 3 nap múlva elhajtottak hogy hülye vagyok. Persze, de ezért jöttem, okosodni..Mindegy ne ezen rugózzunk, eljutottam addig hogy visszadobott valami hibával a végcél előtt, hogy mivel ne kérdezd mert nem tudtam értelmezni,
most ilyenkor végleg elbuktam a bl. nyitás lehetőségét, vagy valamikor enged újrapróbálni? -
Lehet igazad van de felbosszantott, nem is annyira a procedúra hanem nem tudok kínaiul.
Nem tudnak legalább angolul kommunikálni?
Eddig minden telefonom tabletem rootoltam, a gyári szemetekkel nem tudok együtt élni hosszútávon.
Ugyanez okból Windows is erősen moddolt nálam, Linuxot szerencsére egyszerű kordába tartani.
Ha elhagyom a telefont, semmi különös nem történik, a simen van általába 2000 ft.
Pár fénykép a kutyámról, az emailjeim közömbösek, számlaadataim felhőbe jelszavazva.
A készüléket bukom, az igaz, de az említett telefonkeresés funkció mennyire használható, én nem nagyon hallottam még hogy lopott készülékek millióit sikerült visszajuttatni a tulajdonosoknak.
Hiszti, ez aranyos..
Nekem sincs semelyik eszközömön se pin se password még zárképernyő se. -
crok
Topikgazda
Minden..
A mega gyűjteményből az ADB könyvtárból szedd le a windows_adb_fastboot_twrp-3.2.1.0_mido.zip file-t, csomagold ki és abban a könyvtárban nyiss parancssort. Ott már minden egy helyen lesz, fastboot, adb, twrp, minden, logout blogom elején le van írva minden. Remélem a drivereket már feltetted, ha nem akkor a logout blogban az is ott van az elején..
-
orc88
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ez csakis a te adataid biztonságát szolgálja, hogy ha ellopnák a telót akkor 3 napig legalább be tudod mérni hogy hol van anélkül, hogy levennének róla mindent.
Ha neked sok a 72 óra akkor el lehet tolni a biciklit, venni egy Sonyt pl amin flashelgetheted a bootloadert magadnak utána meg írogathatsz a fórumba, hogy tégla lett a teló. Itt legalább van lehetőség egy pofonegyszerü bl nyitásra.
-
rin33
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ide a Miui fórum nicknevedet kell megadni, ha jól emlékszem. Nincs jelentősége, sztem ha lehet ugord át...
-
BSOD
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Túltolod. Ez alapvetően arról szól, hogy ne lehessen egy lezárt telefonhoz hozzáférni a tulajdonosa engedélye nélkül. Ha ki van nyitva, akármi ráflashelhető és olvashatóvá válnak az egyébként személyes dolgok ill. "lophatóvá" válik a telefon is (telefonkeresés kiiktatható és leválasztható a fiókról).
Mindamellett engem is zavar, de együtt tudok vele élni hiszti nélkül is. Az én telefonomon mellesleg billentyűzár/ujjlenyomat-azonosítás sincs. -
Nem a legfrissebb, amit a mega oldaladról töltöttem le.
Közbe rá kell dugni a pc-re a telefont..?Addig szarakodtam közben, amíg a miui vagy micsoda oldalán behoztam a kérő oldalt, minden ok, megkaptam az sms-t is, az abban kapott kódot beírtam és a nextre kattintva ismét csodás kínai hibaüzenet,
én feladtam,
aki Pécel környékén megcsinálja nekem ezt a szart, fizetnék érte megegyezés szerint.Ez az egész egy marhaság, vettem egy telefont, enyém, az Android, ami a rajta futó miui alapja, az ugye ingyenes, akkor minek ez a procedúra..?
Egy laptopra, pc-re azt és annyiszor telepítek, ahányszor akarok, nem kell se a gyártóhoz, se a Microsofthoz, se Linus Torvaldshoz engedélyért könyörögni hogy beléphessek a biosba és átállíthassam a bootsorrendet egy pendrivére. Mindezt feltételezett középfokú kínai nyelvismerettel. -
nrg_52
addikt
Valaki aki latott mar egymas mellett snapdragonos illetve mtk-s note 4-et, esetleg meg tudna mondani, hogy az elolapon a kamera illetve az erzekelo azonos tavolsagra van a 2 modellen? Rendeltem 2 fele uveget, de egyiknel sem passzolnak a kivagasok.
-
zodo
nagyúr
válasz
tordaitibi
üzenetére
Google fordító az említett ablak szövegére azt adta hogy " változtasd meg a fórum neved" aztán tovább mehettem.
(#20927) crok
Nem tudom de én is több weboldalon keresztül jutottam el végül a folyamat végére.

Lehet hogy akkor még nem volt 100% -os, most már az.
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi
üzenetére
Legfrissebb MiUnlock? A MiUnlock már nem nyittat meg veled semmilyen weboldalt - csak magában a programban kell belépni, ott is csak azért, hogy azonosítsd magad, hogy a program tudja melyik telefonokra van nyitási engedélyed és hogy azok közül van-e a gépre csatlakoztatva valamelyik vagy nem.
-
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi
üzenetére
Mit csinálsz vagy mit szeretnél egyáltalán csinálni?
-
-
Gloob
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ha emlékeim nem csalnak, akkor egy felh.nevet, de ékezet és szóköz, egyéb írásjel nélkül.
-
-
-
rin33
senior tag
A Cardinal Aosp-ot (Oreo) mivel lehet felrakni? Twrp 3.1 error 7-et dob ki.
Amúgy melyik a legsatbilabb Oreo most? crDroid van most nekem, egész jónak tűnik... -
Gloob
addikt
válasz
fudi2002
üzenetére
Köszi, esetleg egy link hozzá? Egyébként gondolom RedWolf recoveryből feltehető. Ja, és miui kompatibilis? Mivel ugye EU Dev ROM-ot használok.
Crok!
Neked is köszönöm, de ez nekem így 60 évesen egy kicsit magas. Van ugyan KA is, de eddig csak a CPU ütemezőt állítgattam vele, mert a többiről nem sokat tudok. -
crok
Topikgazda
A PowerManagerService nem gond, azt elengedheted, a NETLINK-et viszont csak custom kernellel és Kernel Adiutorral vagy EX Kernel Manager-el tudod blokkolni. A NETLINK a legtöbb custom kernelben eleve blokkolva is van - de a kernel dev-ek szerint egyáltalán nem okoz nagy fogyasztást egyébként (arra való egyébként, hogy egyes appok bizonyos API-kon keresztül kommunikálni tudjanak periodikusan, pl. sync-elni tudjon, de máshogy is működnek úgyhogy igazából ezért is kikapcsolható) - hogy mire való? Erre. A WIFI életben tartására, multicast vételére alvó módban. De megy minden nélküle is ( : Multicast-ot meg nem is igen használsz. Ja igen, mivel a NETLINK kernel wakelock nem tudod csak ugy kapcsolgatni ha nincs ra tamogatas a kernelben.
-
Gloob
addikt
Srácok!
A WLD szerint a PowerManagerServic és a NETLINK a két nagy ébresztgetőm. A kettő együtt 3.5 óra wakelock. Hogyan lehet esetleg ráncba szedni őket? EU. Dev rom, gyári kernel, és van root, meg Magisk is. Ondemand ütemező van beállítva. Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s M920s SFF / számla, garancia
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 256GB Tüzes Ezüst gar:2028.02.09.
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

meg ugylatszik klimaxoltam tegnap este, azert sorry,

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)