Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
aRm1n
aktív tag
válasz
Fejlesztő13
üzenetére
Ez engem is érdekelne, ha lenyitom a hangerő panelt, előbb eltűnik mint hogy odaérne az ujjam az állítani kívánt csúszkához...
-
kanyi51
senior tag
Sziasztok, kérdésem lenne - mennyi témát lehet letölteni? mert nekem a Beállítások - Téma és ott 8 db van letöltve, de már nem enged sehogy sem újabbakat letölteni. eredeti Stabil 9.2.2.0 rootolt.
-
crok
Topikgazda
válasz
droti25
üzenetére
MMrol Nougat-ra, 8.x-rol 9.x-re?
Megvaltozott a stat. hozzaferes modja, ha van root akkor tedd fel a GSam Battery root companion-t is Playbol, ugy menni fog.
[Szerk:]
Vagy PC-rol add ki ezt az adb parancsot:
adb shell pm grant com.gsamlabs.bbm android.permission.BATTERY_STATS -
draco31
veterán
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Ez is igaz. De az X-el miért nem viszi ki a többivel?
-
draco31
veterán
Van egy program, ami fut a háttérben, vagy is több van, de ha nyomom a menü gombot, és kiürítem a memóriát, az az egy ott marad, és egy lakat van fölötte. A twitch az egyébként. Hogy tudom azt onnan kiszedni? Már szinte mindent végignéztem.
-
crok
Topikgazda
Megint Wifi.. ha valakit olvasmányosan érdekel esetleg.
A Snapdragon 625 SoC alapból elvileg támogatná a 802.11ac-t is (2 x 2 : 1)
de a telefonba épített SoC-ban ez nincs benne, csak a 802.11n
(ugyanúgy, ahogy a Quick Charge 3.0 is ki lett belőle lőve hardveresen,
meg a Global ROM-okban a 4K video szofveresen (Xiaomi.EU-ban bekapcsolt)
meg még nagyon sok minden más - valahogy differenciálni kellett a piacon).
A SoC-ban WCN3660B van és - mint írtam - nincs benne a 802.11ac (WCN3680B-ben lenne).
Amit támogat a telefon és 802.11n:
- 1 x 1 : 1 antenna konfig vagyis
1 TX antenna,
1 RX antenna (szóval egy antenna, az antennához a Tx/Rx váltáshoz integrált switch van)
és csak egy wifi data stream-et képes kezelni emiatt
így (egy antennával) se MIMO-ra, se beamformingra nincs lehetőség (fizikailag se)
ami amúgy is csak 802.11ac-n lenne érdekes (de azt meg a chip nem tudja)
- Long és Short GI-t is támogat (800ns | 400ns)
- Csatornasávszél: 20 vagy 40MHz (HT20 | HT40)
(Custom LOS meg AOSP meg egyebekben úgy néz ki nem mindig működik a 40 csak a 20MHz
MIUI alapokon viszont általában megy a 40 is, legfeljebb engedélyezni kell.)Ez a telefon erre képes a megfelelő router/Wifi AP beállításokkal:
Wifi | Frek. | Csatorna | Guard | Max. kapcs.seb.
"típus" | | sávszél. | Interval | (1 stream)
---------+----------+----------+----------+----------------
802.11g | 2.4GHz | 20MHz | 800ns | 54Mbps
802.11n | 2.4/5GHz | 20MHz | 800ns | 65Mbps
802.11n | 2.4/5GHz | 20MHz | 400ns | 72Mbps
802.11n | 2.4/5GHz | 40MHz | 800ns | 135Mbps
802.11n | 2.4/5GHz | 40MHz | 400ns | 150MbpsIdeális esetben a tényleges átvitel a maximálisnak úgy a 70%-a szokott lenni.
Mindegy, hogy milyen n+1 n>1 antennás 802.11n-es routert vesz hozzá az ember,
nézhet ki úgy mint egy bogár.. akkor se lesz jobb a linkspeed 150Mbps-nél
ezáltal az átvitel 100Mbps-nél (kardinálisan) nagyobb nem is lehet - ehhez
jönnek hozzá a zavarok, távolság, szóródás, csillapítás.. et cetera.. plusz
a TCP stack beállításai, mint pufferek nagysága, tx window.. et cetera.. -
arcsin
senior tag
Üveg üvegnek egyik sem az

Nekem ez ami legjobban bevált eddig. (Note4 Global Version). Többször rendeltem már innen páromnak is.
Jól feltehető. A gombok háttérvilágításához jól lehet illeszteni, csak egy unatkozó haver kell aki másfél percig ír neked folyamtosan valamit és akkor felvillan mindig. Az értesítő led is teljesen látszik meg a proxymoxy szenzor se szarakodik mert ki van vágva a helye.
Jól is illeszkedik, nem kell az oldalára hézagkitöltő gél. -
UFO1
senior tag
Sziasztok!
Melyik full cover fóliát vegyem ezeket találtam 1, 2 (global van nekem). Ezek közül mindegyik üveg? Mert írta valaki hogy némelyik műanyag. Ennél a kettőnél jelzi is hogy hol az értesítési led 1, 2.Viszont ha jól látom nincs paypal fizetési lehetőség?
A másik kérdésem ha kihúzom a fülest a telefonból nem kapcsol ki a rádió magától ezt be kell állítani valahol vagy ez ilyen-
3. Mikor veszek fel hangot ezzel a gyár beépített hangrögzítővel alig lehet hallani valamit ha ott játszom vissza, ha bemegyek a MIUI mappába és ott hallgatom vissza sokkal hangosabb ez miért van?
-
aRm1n
aktív tag
Tapasztalt bárki olyat AEX alatt, hogy hívás közben -látszólag véletlenszerűen- soft reboot-tal újraindul a telefon? Meglehetősen bosszantó jelenség...
Egy másik kérdés: mi a véleményetek, az újonnan bejelentett Redmi 5 Plust - ami papíron majdnem ugyanezekkel a hardverekkel szerelt- támogatják a Note 4-hez készült ROM-ok?
-
Egy szóval sem mondtam, hogy nem arról írtál, szerintem egyértelmű volt ki miről ír.
Egy feltételezésem volt, hogy emiatt lehetett nálam is gond RR6 alatt.
Hogy mi véleményed van dolgokról, az a Te véleményed és magányügyed.
Nekem pl. nem jön be a pure LOS kinézete, mégsem hangoztatom ezt.
Egyszerűen mást használok helyette.Köszi.
-
Upo
addikt
válasz
Oldman2
üzenetére
De én a treble romról írtam, amihez spéci twrp, és spéci magisk kell, arra válaszoltál. Akkor hogy jön ahhoz az RR? Írtam, hogy a treble romon van bootloop magisk 16-al, pedig abban már van valami treble támogatás is, úgyhogy abból is majd modolt változat kell ehhez a romhoz.
Nem különösebben érdekelnek ezek az egyéb romok, az én szememben a jó része vagy skinezett scriptezett aosp, vagy skinezuett scriptezett lineage. Olyant meg én is tudok csinálni az eredetiekből ha akarok, és pont azt állítom át amit én akarok. -
-
-
-
-
Upo
addikt
válasz
Archttila
üzenetére
Magisk manager alatt próbáld a safetynet checket. Ha ott nem zöld mindkét pipa akkor úgyse lesz jó.
Nekem az universal safetynet fix modullal minden ok, safetynet check pipa, banki app meg se nyikkan (az enyém is megy nélküle csak beszól indításkor, de a fix után már nem).
Most próbáltam, a safetynet fix magisk 14 modul megy magisk 16 alatt is, két zöld pipa.
Megyek is a magisk topikba, megnézem hogy a 16 már treble kompatibilis-e, mert a gyerek telóján az a rom van, a magisk-vcust modolttal. Ha már jó, akkor szólok neki hogy frissítheti.Szerk:
linket kihagytam: [link]A magisk 16 elvileg viszi már a huawei treble romokat, ez bíztató, már csak az abhishek féle treble oreon kell megtudnom hogy jó-e.
Topjohnwu-t meg ma elvitték katonának, 4 hónap múlva jelentkezik, az június vége...
-
crok
Topikgazda
válasz
Archttila
üzenetére
Azt csak az tudja aki írta.. esetleg aki szopott már vele és azóta tudja..
SELinuxModeChanger - tedd ezt fel és nézd meg mire van állítva a ROM alapóbl. -
Archttila
veterán
Persze hide van rajta...Pont most csináltam meg, rejtettem a magát a progit is de semmi, viszont elképzelhető, hogy bank app reinstall megoldja mindjárt megnézem.
Esetleg arra gondoltam, hogy maga a bank app hagy maga után xy fájlt vagy ez baromság?"SELinux permissive? Csak enforced-el megy - lehet a ROM maga nem is enforced.."
ezt nem teljesen értem...
USB debug-ot kapcsold ki ha be van kapcsolva.
nincs
"Azt csak az tudja aki írta.."

-
crok
Topikgazda
válasz
kanyi51
üzenetére
Szerintem neked kb. semmi. Ha a banki alkalmazásod (vagy pl. Pokemon GO / Android Pay) olyan, hogy nézi hogy root-olt-e a telefon akkor a Magisk jobb választás lehet, könnyebb vele "elrejteni". A SuperSU egy jól bejáratott dolog (abban is van hide csak kicsit nehézkesebb, su symlink-el például), a legtöbb app-al együtt is működik de nem tudsz vele pl. Android Pay-t csinálni mert a SafetyNet-en tuti hasalni fog, Magisk-el vannak némely appoknál gondok (Wakelock detector, AdAway (bár ez pl. orvosolható)) de a SafetyNet-en átmegy. Egyik se jobb, erősebb (ezt nem is értem) vagy gyorsabb, mindkettő ugyanarra való de megvannak az előnyek / hátrányaik.
-
Archttila
veterán
Megőrjít ez az OTP app. Amióta frissítettem RR6-ra azóta észreveszi, hogy rootolt a teló és törli a regemet.
-
olloczky
senior tag
Hali
Kolléganő nem rég vett ilyen telót, de az SD kártyán lévő képek nem töltődnek be a Galéria alkalmazásba, és a Google Fotók alkalmazásban is csak akkor tudja megnézni, ha kiválasztja az adott mappát. A régi képek Camera roll mappában vannak, nem tudom ennek lehet-e hozzá köze. Hogy lehetne megjeleníteni az összes régi képét a galéria appban?
üdv
-
BSOD
senior tag
Rendeltem egy csere kameraszenzort a witrigstől. Sikerült ugyanazt a samsung szenzort küldeniük, mint amit le akartam cserélni

-
kanyi51
senior tag
Sziasztok, a kérdésem az lenne hogy végül is melyik a jobb, gyorsabb, erősebb, mit tudomisén még mi lehet a különbség köztük : Magisk vagy a Supersu ?
-
kelly416
veterán
Pince nincs, a padlásra meg akarok tenni egy másik routert (a házat körbeveszi a saját udvarom), amivel majd az udvarra szórom ki a jelet. De nem beépített padlás, csak (télen nyári, nyáron téli) ruhák, szánkók, egyebek vannak fent, úgyhogy tényleg csak az lesz az értelme, hogy az udvarra terítsen, ha egyáltalán megjátszom majd. Na de ne off-oljunk itt ennyit, mert jön a topikgazda és jogosan a fejemre koppint.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Köszi az eddigi segítséget is. -
kelly416
veterán
válasz
skun76
üzenetére
Felejtsd el. Nekik minden eladó, de nem feltétlenül Te kell megvegyél mindent. Ha nincs rajta a "Global" felirat, tartsák meg. Vegyél inkább kicsit drágábban, de itthoni garanciával és B20-al. Biztos ami biztos.
crok:
Köszi. Úgy lesznek. A házzal nem tudok mit csinálni, de ha az antennákkal lehet picit ösztökélni a dolgot, azt megpróbálom. Most 45-90-135 fokban vannak még, ha hazaérek, javítok rajta.Oldman2:
Nekem hónapok óta RR van a telómon, és ugyan sokat megy a logó, de soha nem volt vele egyéb gondom, minthogy lassan indul újra, ezért talán havonta egyszer újra is indítom. De inkább jóval ritkábban.
Nálad valami egyéb bibi lehetett szerintem, egy újbóli RR teljes újratelepítés lehet, sokat segítene, ha egyébként tetszett a rom.
Szerk: Bocs, a verzió nem stimmel, 5.8.5 megy nálam hibátlanul, de még senki nem panaszkodott Rajtad kívül a 6.0.0-ra emlékeim szerint, hogy lefagy boot közben. -
-
Gloob
addikt
Van új Magisk, és Magisk manager is.
-
Köszönöm a segítséget srácok, tegnap óta RRemix 6.0.0 szalad a telefonon, egyelőre nagyon bejövős ez a rom, gyors, és nagyon szépen testreszabható.

-
kanyi51
senior tag
-
Lujo416
tag
válasz
Dave Crank
üzenetére
Én raktam rá gèpről másolva de most sehogy se tudom törölni
-
skun76
csendes tag
Sziaszok.
Ma beszéltem az XXLGSM-el 4/64 note 4-el kapcsolatban.
Az eladó szerint a náluk kaphat készülék biztosan tudja a B20-at viszont a piros Global Version felirat nincs a dobozán. Azt állította, hogy a mostaniakon már nincs ilyen jelzés.
Illetve olyat mondott, hogy az Európai SD625 már mind tudja a B20-at.
Hihetek neki? -
ht42
senior tag
Nálatok se működik az Accuweather?
-
Fishor
senior tag
válasz
MrChef
üzenetére
Szia!
Hát üvegnek vettem, nem tudom az-e. Az biztos hogy nagyon gyűjti az ujjlenyomatot. És bár többnyire jól működik, de a tokom biztosan nyomja, szerintem idő kérdése és le fog jönni. Valamint néha érzem ha nyomkodom, hogy kattog, meg ilyenkor néha nem mindenhol érzékel, szóval lehet, hogy az lesz a vége, hogy visszaállok a régi nem fullos üvegfóliára.
Üdv: Fishor
-
kelly416
veterán
Ha már ennyire off-olunk, legaláb had okosodjak. Van egy TP-link AC1200 cumókám otthon, arról osztom
az észta netet a házban vezetékmentesen. Ez ugye 3 antennás cucc. Hogyan illene álljanak az antennái? (Egyébként szekrény tetejére van téve, nincs semmi mögé bedugva, van is többnyire az egész 80nm-en net, de nem haragudnék, ha lehetne ezen javítani, mert a vályog az vályog.
) -
Lujo416
tag
Sziasztok
3 fájlt (zene) sehogy se tudok letörölni a telefonról
Letörlöm a gyári fájlkezelőből majd VLC ben újra megjelenik és lejátszható és ha megint bemegyek a gyári fájlkezelőbe akkor ott lesz a 3 zeneszám 0kb formában és nem is törölhető
Gèpre dugva és törölve is újra megjelenik és lejátszható
Ezeket hogy tudom törölni teljesen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- E-book olvasók
- Diablo IV
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- BestBuy topik
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte Gaming RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Apple iPhone SE 64GB Black Használt, megkímélt állapot 88% akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- AKCIÓ! MSI Cyborg 15 A12VF FHD GAMER notebook - i5 12450H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)