- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz gtesteban #20882 üzenetére
Nem csúszott el, akkor a mediatekeshez való tokot kaptál. Én a helyedben kérnék egy refundot, mert nem azt kaptad amit rendeltél. Lehet hogy beajánlanak részleges refundot, de még az is jelent pár dolcsit.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
crok
Topikgazda
válasz ElPropheta #20897 üzenetére
A te szempontodbol ugyanazt ered vele el.
-
kmarci25
veterán
válasz borzosmorzi #20894 üzenetére
Köszönöm! A root miatt viszont mégis muszáj valahogy kinyitnom a BL-t, de ez a mai vesszőfutás a VPN-nel meg proxyval kicsit kiborított . Majd felszívom magam, aztán nekiállok megint holnap.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Uthenger
aktív tag
válasz ElPropheta #20891 üzenetére
igen, meg, atalakitoval.
most is ez van, a rendszer alkalmazasokat nem tudod root nelkul torolni.Fekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger
-
borzosmorzi
tag
válasz kmarci25 #20888 üzenetére
Így van, az első 2 lépés kihagyható, ha nem PC-n, hanem egyből a telefonon töltöd le a romot és a telefon fájlkezelőjével mozgatod át a downloaded_rom mappába (de szerintem ez sem fontos, elvileg bárhonnan betallózható). Semmit nem kell wipe-olni recovery módban, a telepítéskor úgyis minden automatikusan törlődik, a rendszer tiszta lappal fog indulni, újra be kell lakni.
Én is pontosan így jártam el, amikor áttértem stabil MIUI-ról a dev.-re.[ Szerkesztve ]
-
ElPropheta
csendes tag
Szisztok, üdv mindenkinek!
Hétfőtől én is miui felhasználó leszek, iphone-t vált majd egy redmi note 4😆😆😆
Számomra fontos (amúgy meg lehet hogy buta) kérdés:
a 2 db nano sim-emből az egyiket berakhatom úgy, hogy sim (átalakító) adaptert használok??🤔 Fontos lenne a dual használat, viszont ha jól tudom, az egyik foglalat mini sim-es...Másik:
régen használtam már androidot; akkor bizonyos használni nem kívánt dolgokat max csak letiltani lehetett, törölni nem, root nélkül; ez most is így van?? Rootolnom kell ehhez??🤔
Segítségeket köszönve, üdv:
József -
kmarci25
veterán
válasz borzosmorzi #20887 üzenetére
Tehát ha global developlert szeretnék, akkor simán követhetem ezt a leírást?
Mindenkitől elnézést a sok kérdésért, majd csak belejövök...
-
borzosmorzi
tag
válasz kmarci25 #20881 üzenetére
Ha a Global Developer MIUI9-re gondolsz, ahhoz nem kell BL-t nyitni, mert nem TWRP-vel, hanem simán a rendszerfrissítő alkalmazással telepíthető a telefonra letöltött, majd betallózott ZIP fájl (de ez is automatikus Factory resettel jár a stabilról való áttérés miatt). De ha EU dev-et vagy miuihu romot akarsz rárakni, akkor bizony kell BL-t nyitni, mert TWRP-vel telepítendők.
[ Szerkesztve ]
-
Sequadon
tag
Sziasztok,
Nyitottam bootloader-t, ki szeretnék próbálni valamilyen custom ROM-ot. Melyiket ajánlanátok? LineageOS, Epic, RR, AEX ezeket néztem. Van amelyik ezek közül ajánlott, vagy kinek melyik jön be jobban? CM-em volt még régen Galaxy W-n, ezért nekem a Lineage tetszene elsőre.
Egyik szemem sír, a másik üveg...
-
kmarci25
veterán
-
Upo
addikt
Ránéztem a cikkre amit linkelt. Nekem is eszembe jutott, de lent a kérdéseknél meg többször is kérdezték, hogy ehhez a note4-hez jó-e a tok (belinkeltek egy snapdragonos note4-et a gearbestről), és mindegyiknek írták hogy jó. Nem egyedi tévedés lehet, többet is találtam. De ha kiderül hogy a mágnes rossz helyen van, akkor ez alapján meg full refund visszaküldés nélkül.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
crok
Topikgazda
Ejj, nem kapta véletlenül szerintem hanem rendelte..
http://en.miui.com/thread-547071-1-1.html
"Please read all the thread: Problem solved if you have redmi note 4 global you have to buy redmi note 4X covers."
"I discover that the problem is the position of the magnet in the cover. In my case it is a redmi note 4 global version and the flip case was bought in gearbest (it says for redmi note 4)"
"The original Xiaomi smart cover for redmi note 4 is not compatible for redmi note 4x and redmi note 4 global edition thats because the hall sensor of redmi note 4x and redmi note 4 global edition ιs located lower than first redmi note 4 (MTK)."
A megadott termék linken is Redmi Note 4 van csak írva, nem 4X, és csak ennyi van írva sajnos és igencsak ez lesz a gond.
XDA-n valaki szét is szedte a cuccokat és ja, még a 3GB és a 4GB verziók közt is van különbség a szenzor helyében, nemcsak a Snapdragon és az MTK SoC-al szerelt verziók közt.. Xiaomi, én így szeretlek.
-
crok
Topikgazda
válasz kmarci25 #20877 üzenetére
Volt, de gondoltam már visszakerestél azóta - ezek szerint még nem, ezek közt nézz szét (+ az utánuk levő pár hozzászólásban) ( :
Itt van pl. micafighter írása, elég részletes.
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
válasz xigris #20867 üzenetére
Pontosan!
Helyezd át ezeket a Belső memóriára, a MIUI/ringtone/ mappa alá.
Szerintem az SD kártya vélhetően később csatolódik fel, mint ahogy a rendszer a hangokat beállítja.
Mivel nem találja a megadott hangot, ha jól gondolom visszaáll a ROM-ban alapértelmezettként megadott hangokat.[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz Kolondrum #20845 üzenetére
Erre szerintem simán jó lehet a second space (Második asztal). Olyan appokat telepítesz oda amit csak akarsz, akár más beállításokkal, szinte mint egy másik készülék.
Van aki azon tinderezik, az alap rendszeren nincs is tinder telepítve. Nem látszik rajta hogy egyáltalán lenne second space, asszony kezébe is oda lehet adni. Az átváltást meg akár le is lehet védeni/ujjlenyomatozni. Legalábbis remélem még most is így megy, egyszer próbáltam ki még amikor bekerült a miui 8-ba. Akkor még hirtelen kikapcsolni se tudtam, neten kellett rákeresnem, valami elég nyakatekert idióta logika alapján lehetett megszabadulni tőle. Miui 9 alatt nem is próbáltam, próbáld ki, hátha jó.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
crok
Topikgazda
válasz gtesteban #20865 üzenetére
A tokon a mágnes alul van - ha van egy mágnesed (vagy a tok alsó részét használva) próbáld meg a telefon szélén, alján és tetején körbehúzni a mágnest hogy valahol lezárja-e a telefont. Úgy tudom két helyen is lehet a telefonban a szenzor, vagy alul vagy felül és szerintem a tokodban alul van de a telefonban felül.
-
kmarci25
veterán
Na, és akkor mi a teendő, ha kérem az engedélyt az unlock-hoz, és amikor ideérek. "A kódot ezalatt be kell írni a képről, majd elfogadni, hogy elolvastátok a "Disclaimer-t". Kattintsatok az Apply Now-ra, majd kapnotok kell egy üzenetet egy kóddal. A következő oldalon ezt kell beírni." és beírom a kódot, majd a next-re kattintok, jön egy felugró ablak, amiben ez áll: 您所在的IP申请次数超标. A fordító szerint: Your IP application has exceeded the limit/IP-alkalmazása meghaladta a korlátot.
Most mit csináljak? PC-ről és telefonról is próbáltam, ugyanez az eredmény...
Szerk.: guglin rákerestem és azt írják, hogy túl sokszor kértem az sms újraküldését. Ez azért szép, mert az első sms küldésnél és kód bírásnál ezt a hibaüzenetet kaptam. Most várnom kell állítólag min. egy napot. Szép...
[ Szerkesztve ]
-
HungaroDrone
csendes tag
Melyik 8.1-es custom ROM-ot javasoljátok mindennapos használatra?
-
djtörök
senior tag
Csak nekem tűnik úgy, vagy custom romok alatt tényleg kicsivel lassabb az ujjlenyomatolvasó?
-
xigris
őstag
Sziasztok! Lineage OS 14.1 romot használok de valamiért mindig elálítódik a csengőhang ez mitől lehet?
Használtam AEX ,RR romot de ott a beszélgetés alatt nem hallottak. -
orc88
őstag
válasz dévidvilla14 #20853 üzenetére
Epic rom pl.
"Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
Mr. Nimbus
senior tag
válasz keke69 #20833 üzenetére
Nekem ritkán csinál ilyet mert a lakásban 2 router van (rossz megoldással kivitelezve, de most nincs kedvem vele vacakolni) és amikor vált az egyik hálózatról a másikra akkor nekem is pár másodpercre megszakad a wifi. Amúgy ha van twrp miért nem próbálod ki egy másik romon, vagy mondjuk próbáld ki az utolsó miui hu-s romot. Ha nem így van megoldva a wifi mint pl. nálam és az új rom is ugyan ezt csinálja, akkor szervíz. Ennél jobb ötletem nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Gila2626
csendes tag
Hogyan tudnám törölni az összes hálózati adatot(bluetooth,wifi)?
Mert szeretném össze kapcsolni a telót xbox one kontrollerrel és hibás párosítási pin miatt nem engedi, a páromnak is úgyan ilyen telója van és ott simmán kapcsolódnak! Se pin kérés se semmi!
Valami gond az én telómba van, valami be lehet akadva vagy nem tudom!
8.2 stabil rom[ Szerkesztve ]
-
EV6
csendes tag
Némileg csökkent a lelkesedésem a telefon - egész pontosan az Android irányában. Létezik az, hogy Droidon nincs EGYETLEN normális mail app? Valami baja mindegyiknek van, pedig olyan marha nagy elvárásaim nincsenek. Amire szükségem van és minden eddig próbált megbukott: POP3 és egyedileg konfigurálható POP és SMTP szerverek.
A beépítettben (MI Mail?) nem állítható az SMTP user/pass, a POP logint próbálja használni.
A fenti app által advancedként ajánlott WPS Mailben elvileg állítható, de az user nevet automatikusan beállítja (rosszul) és hiába böködöm, nem módosítható.
Az MS Outlook nem tud POP3-at.
A store-ból kipróbált jónéhány (Blue Mail, Email TypeApp, Fast & Secure mail, stb. ezek különböző kombinációja. Ezen kívül van még a store-ban rengeteg fizetős/reklámos/fostos kliens. Nem az a 2-3000 Ft fáj, de alapfunkciókért nem fizetek, az holtbiztos és reklámokat sem fogok nézegetni email olvasás közben. Teljes döbbenet, hogy WP-n (sőt WM-en 2004-ben!) mindezt tudta a beépített app. iOS dettó. Tényleg itt tartunk, vagy valami elkerülte a figyelmemet?[ Szerkesztve ]
-
válasz dethroner #20836 üzenetére
Passz, nekem a messenger ritkán pittyeg.
Más:
Profilok:
Nekem nagy szükségem lenne olyan profilra ami nem csak a csengetést és rezgést állítja át, hanem pl viber is profilozódik, vagy bármi más. Azaz lenne egy munkahelyi profil ahol más (sokkal hangosabb figyelem felkeltő) lenne a csengőhangja és a rezgése is sokkal hosszabb lenne. Egy rakás dolgot belevennék egy rakás app terén.
Értitek, hazaérek és átrakom normálba. Ahol diszkrétebb pl a viber, rövidet rezzen miegymás.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
crok
Topikgazda
Ezt kerestem én, csak gyorsabb voltál ( : XDA linket már nem tudok adni de a hiba úgy jön ki, hogy egy szinkronizálni akaró app kér egy wakelock-ot hogy tudjon futni, aztán úgy van megírva, hogy display on-os wakelock-ot kérjen (valamiért nem PARTIAL_WAKE_LOCK-ot kér hanem SCREEN_DIM_WAKE_LOCK-ot vagy SCREEN_BRIGHT_WAKE_LOCK-t) mert a fejlesztő arra számít, hogy olyan gyorsan töröni is fogja mert csak a Doze elkerülésére akarja használni és úgyse villan fel a képernyő, aztán úgy alakul hogy de..
[ Szerkesztve ]
-
ht42
senior tag
válasz dethroner #20839 üzenetére
Valamelyik mostanában telepített appod csinálja. Nálam is volt ilyesmi, végül kiderült, hogy a Foldersync a hunyó, nem üzent ugyan semmit, de felébresztette a telefont.
Ezután nagyon ritkán még volt ébredés, egészen addig, mígnem az analytics, mab, msa appoknál minden adatforgalmat letiltottam és minden jogot elvettem (amit root nélkül enged a rendszer) és a tisztító értesítéseit letiltottam. -
imi0424
senior tag
sziasztok, a build.prop szerkesztése után sincs változás a PC-hez való csatlakoztatás terén.
valami tipp ? -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz dethroner #20836 üzenetére
Nekem is ilyen MIUIHU-n, általában akkor fordul elö, mikor messenger üzenet érkezik, de gélen is be vagyok jelentkezve, csak mire válaszolok gépen, addig a telefonon felkelti a telefon kijelzőjét az app, mert lemarad a sync, de hogy biztos emiatt van-e, azt nem tudom, nálam egyelőre csak ilyenkor fordult elő.
-
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy a telefon képernyője látszólag minden ok nélkül felébred néhány másodpercre, majd újra elsötétül? Megnéztem, elvileg semmilyen alkalmazás nem jelzett üzenetet, nem jött levél, se hívás, semmi. Eddig kétszer figyeltem fel erre a jelenségre. Hogy lehet kideríteni, hogy mi ébresztette fel?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
keke69
őstag
Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
zo-lee
aktív tag
Sziasztok!
Telefonáláskor elég halkan hallom a másik oldalt. Van rá valami megoldás (pl. mint anno Redmi Note 2-nél a MobileuncleTools-ban), hogy növeljem a telefonáláskori hangszóró hangerőt ?
Köszi a segítségeteket!
-
-
Upo
addikt
Nem muszáj fastbootból újrarakni a twrp-t. Én úgy csináltam annak idején, hogy fent volt a telón az aktuális twrp img is. Rom telepítés twrp alól, utána lazyflasher/magisk, utána még twrp alatt az install-nál átváltani hogy telepítés img-ből, kiválasztani a twrp-t, és telepítés recoveri image-ként.
Utána a power menüből egy reboot recovery, ekkor be kell jönnie megint a twrp-nek. Innen már lehet indítani a rendszert.
Ezzel a módszerrel nem kell mindig gépre dugdosni és mégis megmarad a twrp.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
tordaitibi
veterán
Google Terkep hasznalata kozben a kepernyo a beallitott 2 perc utan kikapcsol, a Terkep jogosultsagoknal meg van neki adva a Telefon alvo modjanak megakadalyozasa.
De megis kikapcsol, esetleg valami otlet.
Igy eleg erdekes a Terkep hasznalata.Gtesteban, nekem nincs okos tok csak talalkoztam a menube ezzel a beallitassal.
Almenube meg lattam 2 fele tokbeallitast, egyikre se reagal nalad?[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Ha már említve lett a Xiaomi.EU:
valaki valahol látott már changelog-ot hogy mi a hozzáadott érték a Xiaomi.EU Stable-ben (bármelyik verzióban) az alapjául szolgáló Chinese Stable-höz képest? Unkot-berket átnéztem/átkerestem de annyi van mindig, hogy a weekly-ben ez van írva: "Our ROMs features (Whats not in Global):" és ott egy baromihosszú lista - de hogy ez a Dev-re vagy a Stable-re vonatkozik..? Meg ugye benne van minden weekly-ben a saját, egy héttel azelőtt kiadott verzióhoz tartozó changelog.. de a stable-re vonatkozót egyszerűen sehol nem találom. Pedig feltöltés dátumok szerint egy hete volt frissítés azon a vonalon is.
-
gtesteban
tag
válasz tordaitibi #20822 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, bekapcsoltam de semmire nem reagál :S
-
gtesteban
tag
Üdv mindenkinek!
Decemberben vettem egy okostokot a gearbest-től a telefonomhoz, törtönetesen ezt a fajtát.
[link]
A kérdésem az volna,hogy hogyan tudom bekapcsolni ezt az okostok funkciót a telefonon, hogy működjön.
A szoftvere gyári MIUI 9.0.5.0 stabil verzió.Válaszotokat előre is köszönöm.
üdv: Pisti
-
kmarci25
veterán
válasz borzosmorzi #20817 üzenetére
Ahamm, mindkettőtöknek köszönöm. Érdekes, hogy a béta ezek szerint ajánlottabb, mint a stabil. Még egy láma kérdés: a bétára/dev-re is csak úgy tudok áttérni, ha BL-t nyitok? Illetve ha áttérek, akkor az minden felhasználói adatot, beállítást gyalul a készülékről?
-
borzosmorzi
tag
válasz kmarci25 #20815 üzenetére
Mert hamarabb megjelennek benne az új fejlesztések, a magyarítás terén is jobban áll a stabilnál, a hibákat általában gyorsabban kijavítják, de igaz, újak is megjelennek néha (de általában apróságok). Tulajdonképpen a jelenlegi dev. romok már a leendő MIUI 9.2 irányába tartanak. A stabil romból sajnos sokmindent kihagynak.
-
kmarci25
veterán
válasz borzosmorzi #20813 üzenetére
És miért használod inkább a bétát? (Egyelőre csak tájékozódom, hogy mit használjak, gyűjtöm az infókat. )
-
borzosmorzi
tag
válasz kmarci25 #20802 üzenetére
A vicces az, hogy a képernyőzárat feloldva, majd úgy lehúzva az értesítési sávot, mindkettő (Gmail és Mail app) mutatja a feladót és tárgyat is. Csak a képernyőzáron nem részletezi a dolgokat a Mail app. Ennyit a béta és a stabil MIUI9 viszonyáról... Egyébként az értesítések terén folyamatosan változtatgatnak valamit a bétában. De így is jól használható a béta, ez még megbocsátható neki.
-
libus
őstag
válasz Toth_Jani #20789 üzenetére
Megrendeltem akkor tőlük!
Tényleg jó áron árulják, hisz onnan annyiba lesz szállítással együtt, mint az eustock-nál szintén szállírással.
Nagyon sok telefont néztem (Pl.: Vernee mars, Apollo Loght, Redmi 4x, stb), mire ezt választottam. B20 fontos volt (az én Mi5-öm is ennek hiánya miatt lesz majd eladó , mert itt ahol élünk, meg legalább 3GB Ram is fontos szempont volt.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
Simba86
senior tag
válasz Motaba78 #20807 üzenetére
a Note 4 nem fogja tudni ugyanazt a sebességet, mert csak N-es wifi van benne, míg a Note 3 Pro-ban AC! Ennyi a lényeg!
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
Simba86
senior tag
válasz Motaba78 #20804 üzenetére
írtam: AC vs N wifi
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
Simba86
senior tag
De akkor igazat írtam neki, nem?
-
kmarci25
veterán
válasz borzosmorzi #20800 üzenetére
Na, akkor nálam pont fordítva van... A beépített mutatja a tárgyat, feladót, a gmail pedig nem.
-
Motaba78
addikt
válasz Simba86 #20790 üzenetére
igen tudom hogy 650 vs 625, remélem akkuban ez jobban látszani fog, így is elegendő nekem a sebessége..
az 5Ghz wifihez kérdés, a note 3 pro alapból ment (200+) nagyobb sebeséggel, ez mintha korlátozott lenne, erre irányúlt a kérdés nem-e beállítás kérdése lett volna, hogy a note 4 max 100 ig engedi.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Digitális Állampolgárság Program
- Mesterséges intelligencia topik
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest