Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
roti86
őstag
Snapdragonos Redmi Note 4/4X változatai:
1. Indiai 4: 2016100
2. Kínai 4X: 2016101
3. Global 4: 2016102
A kód a dobozra ragasztott címkén van rajta, a Product Name sor végén, illetve a készülék hátára ragasztott kisebb címkén is.B20-at tudó készülék beazonosítása:
A B20-as dobozán van egy piros "Global Version" matrica
-
skun
csendes tag
Sziasztok
Létezhet olyan, hogy Note 4 4/64 SD625 Global és nincs benne B20?Előre is köszönöm.
-
válasz
kukinyo
üzenetére
Jól értetted, azt a hangot változtatnám meg amikor kihúzom a töltőt. Mivel a GBox át tudja írni, józan paraszti ésszel gondolkodva ez a fájl valahol a data környékén lehet de nem találom. Gondolom ez tárolja az épp beállított csengőhangot, ébresztőt stb. is.
Oldman2 köszi de nem a build.prop lesz.
Kelly416 igen válaszoltak de a megoldás még várat magára. -
Imi1981
veterán
válasz
fudi2002
üzenetére
Nekem legjobb kijelző időim miuihu-n volt és van. Semmi variálást nem csinálok vele csak az alkalmazás akkumulátor kímélő beállításokban korlátoztam a legtöbb alkalmazás háttérben futását (csak néhány futhat korlátozás nélkül a messenger, viber, chrome stb). Egy sim és általában wifit használva automata fényerőn 11-14 óra sot szokott lenni. Bár játszani nem szoktam inkább csak böngészés, youtube, Facebook és ritkán ftp letöltés. Próbáltam egy időben a velvet kernelt de mindenben egy picit rosszabb volt így inkább tiszta telepítéssel használom azóta a miuihu-t a saját kernelével. Amúgy rr nougat romon is nagyon jó volt a sot. Az rr oero-ra nagyon kíváncsi vagyok de még várok vele míg jön rá pár frissítés.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
guftabi96
üzenetére
Multitasking "élményben" határozottabban jobb mint a miui. Főleg, hogy nem dobálja ki a memóriából a programokat. Miuinál lehet mókolni jobbra balra, ha a miui mem optimalizáció be van kapcsolva akármire is, kigyilkolja a dolgokat, csak idő kérdése. Ha kikapcsolod, akkor az üzemidő visszaesik 10-20%-ot. Ezen szempontból jó a Los, témázhatóság szempontból (csajos génjeim igen..) viszont a substratum kicsit visszalépés.
-
Zotyafpv
csendes tag
üdv. Ti melyiket ajánlanátok? redmi note 5 vagy 4-et ? b20 és kijelzőidő is számít. MI3 ról váltanék

-
fudi2002
nagyúr
Nos, miui->los. Legend, illetve most Crdroidot próbálom.
Eddigi tapasztalat: gyorsabb mint a miui, de akkuidőben jelentős javulást nem érzek. Teszteltem őket gyári kernellel, utána velvet+scriptünk, max 1 órával toltam így ki a kijelzőidőt. (ugyanúgy használom a telót, 3 nap/ 2x12 óra bluetooth, mobilnetről böngészve, a többi wifi otthon, automata fényerő, 2 sim)
Valamiért többet vártam ezen a téren. A 14 órás kijelzőidőket gyanítom kb wifivel méritek, 1 simmel, vagy?
11-12 óra között vagyok így, miui is kb 10,5-11,5 volt.Franco féle kernelt valaki próbálta?
-
kelly416
veterán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Nem szóltam, látom, már kaptál tőlem okosabbaktól segítséget.
-
Upo
addikt
válasz
fudi2002
üzenetére
Deepflash kábel itt csak nyitott bootloaderen működik, ha zárva van akkor hatástalan. Olyankor le kell venni a hátát és tesztpontozni. Nálunk itthon az összes xiaomi nyitott, pont az ilyen dolgok miatt, mert ha valami gond előjön akkor sokkal könnyebben kijavítható a szoftver.
-
crok
Topikgazda
@kukinyo:
Elvileg nem kelle sose problémának lennie, csak az a baj, hogy ha olyan programot használsz amiben rendszerszintű eltérés van a működésben és pl. más adatbázis struktúrát vagy más eléréseket kell használnia a működéshez két főverzió közt.. na akkor kb annyi : D Főverzió és ROM váltogatás közt nem ajánlott a /data-t megtartani ezen okok miatt.@aRm1n: nekem tökéletesen elérhető - nem lehet hogy magát a GDrive-ot se éred el?
Mindegy, feltettem ide, a ROM > AOSP Extended AEX könyvtárban megtalálod -
ronin79
addikt
Oreo romokon nektek milyen a wifi sebesség?
Miui hu-n 75 mega, pixelen nem megy 55 fölé.
Van erre valami mókolás vagy oreon ennyire van korlátozva? -
kukinyo
addikt
Felraktam a RR 6-os romot, ami ugye oreo.
Kíváncsiságból rátettem egy 5.8.5-ös (nougat) twrp mentés data partícióját.
Vagy 20 percig frissített de idáig úgy tűnik minden működik.
Ennyire egy alapra lennének csinálva a különböző android verziók?(#22777) Oldman2: Igen, de ha jól értem a kolléga kérdését ő csak a töltés hangját szeretné megváltoztatni. És ilyen külön nincs a build.prop fájlban. Ott csak csengő, értesítő, ébresztő hangok vannak. Tehát ha ott átír valamit akkor minden hozzá kapcsolódó hang megváltozik.
-
aRm1n
aktív tag
Sziasztok!
Xda-n egy piskor nevű felhasználó csinált egy unofficial buildet a legutóbbi security patch-el, próbálta már valaki? Fel akartam rakni innen, de "hálózati hiba - a szerver nem elérhető" miatt nem tudom letölteni. Ha esetleg valaki leszedte, meg tudná osztani (akár privátban)? Köszi! -
kukinyo
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Értem. Fogas kérdés. Sajnos ez meghaladja az én hozzáértésemet.

Várd meg crok vagy fudi válaszát, Nekik biztos lesz valami ötletük. -
Elkezdtem BL nyitást, innentől él a 72 órám, és utána érdemes újrapróbálnom?
[kép]Másik kérdésem: Mit javasolt tenni egy custom rom feltelepítés előtt? Pár cuccot már lementettem (képek pl), ezt leszámítva nem szükséges más nagyon?
RR romot tervezer rá első körben. (ha nem miui alapú romot szeretnék, akkor nem kell majd lazyfash sem, ha jól értem? Valaki javítson ki ha rosszuil tudom
) -
válasz
kukinyo
üzenetére
Ez ok, rootolt es a notification hangok is megvannak, ha a szobanforgo hangot kicserelem amire en szeretnem, mukod;k is de nem erre gondoltam. Azt szeretnem mgtudni hol, melyik helyen, melyik fajlba tarolja ezeket a beallitasokat. Abba atirni sokkal szebb megoldas mint a hangot lecserelni. Kerestem a data helyen charge, charging stop stb. de nem talaltam ilyet.
-
kukinyo
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
"Ezt csak ki-be kapcsolni lehet, megvaltoztatni nem."
Így van.
Ha rootolt a telód, tegyél fel egy olyan fájlkezelőt amivel tudsz a rendszerben turkálni.
System/media/audio/notifications alatt vannak az értesítési hangok. Cseréld ki amire akarod.
De azt hiszem akkor az alap értesítési hangod is változni fog. Sajnos külön nem állítható. -
Kis segitseg kene,
RR 5.8.5 rom android 7.1.2 alatt hol tarolja az ertesitesi hang beallitasokat?
Konkretan a toltes megszunese hang erdekelne amikor kihuzom a toltot. Ezt csak ki-be kapcsolni lehet, megvaltoztatni nem. Csak ezert nem tennem fel az Xposed keretrendszert es a Gravityboxot, abba meg lehet valtoztatni. -
kelly416
veterán
válasz
Drótszamár
üzenetére
Mint utánad egyből írták is, az enyém is olyan, ha most pofára fektetem, csak a tokon hever, az üveg nem éri el az asztal lapját. Ha lenne rajta egy üvegfólia, akkor kb. egy szintben lenne a tokkal.
-
gemini
aktív tag
válasz
kelly416
üzenetére
Nekem is van egy ilyenem, csak a sima fekete (nem mákos
) változat. Ritkán használom, mert a mérete ellenére inkább a strapa tokot teszem fel rá,de ezzel viszont sokkal elegánsabb, jobb a fogása (mivel jóval kisebb). Nekem üvegfólia van fent és nagyjából így van egy szintben a tokkal. Üvegfólia nélkül a kijelző lejjebb van, mint a tok. A sima feketének is nagyon jó a fogása, sokkal jobban tapad, mint a készülék hátulja. Tok nélkül nagyon féltem, hogy elejtem. -
fudi2002
nagyúr
Ha valami nem okés, vagy nem érthető szóljatok, javítom.
-
helixP
nagyúr
válasz
Dave Crank
üzenetére
Már mért lenne? De ezek szerint nem írta le a fórum közösség elégszer. Frissebb BT, B20 nélkül. Ez a N4X.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
kelly416
üzenetére
Jó kis tok, nekem is van.
Más. Nem rég cseréltem kijelzőt a telefonomban, mert a gyárit sikerült ripityára törni. Meg is voltam elégedve a cseredarabbal, színei mint a gyárinak, halott pixel sehol, érzékenység remek. Volt eddig.
Ugyanis rájött, hogy csak a kijelző azon részén fog érzékelni, ahol a tárcsázóban a 7 8 9 gombok vannak. De ott folyamatosan.
Ki- bekapcs egyszer megoldotta, akkor egy napig jó volt, de aztán teljes K.O. megint megőrült.
Most próbálok egyezkedni az eladóval valami kártérítésért (küldjön még egyet vagy valami), de nincs könnyű dolgom a kínai újév miatt...
Kábé egy hónapot bírt, de még nem akarom lehordani az eladót meg a termékét amíg nem tudok vele megegyezni valamiben. Pedig szívesen dühöngenék... -
kelly416
veterán
Vettem egy F.B.I. által (összefoglalóban is benne van) linkelt tokot, és meg kell mondjam, amennyire eddig tok ellenes voltam ezzel a telefonnal, mióta feltettem (majdnem 3 napja), eszembe sem jutott levenni. Eltakarja a teló hátuljára ragasztott mágneses tartóhoz va lapocskát, mégis fent maradt a telefon a Szentes - Kecskemét - Szentes úton és bent Kecskeméten is, pedg vannak ám ott gatya minőségű utak. Pár éve nem voltam arra, sokat romlott minden főbb út sajnos. Aki vékony tokot keres, nem retten meg a kemény toktól, és csúszósnak tartja a telefont, annak megérhet egy próbát.
-
Gila2626
csendes tag
Nem működik a magnetic szenzorom! És a teló nem fordítja el a képernyőt se! A teszt menűbe próbáltam kalibrálni de nem megy! Note 4 Snapdragonos 4/64 változat! Valami megoldás? Vagy valaki találkozott már ilyennel? Miui 9.2 rom
-
fudi2002
nagyúr
Ez nem lenne rossz, ha bekerülne a topik összefoglalóba mint romolás 0. pont. Minden előtt ezt még gyárin, zártbl mellett is meg lehet csinálni. Aztán gdrive-ra fel. Amúgy vettem egy deepflash kábelt, majd tesztelem egyszercsak...
Egyszer szivattam meg magam egy qualcommal, azóta ez kötelező lett nálam

-
vipviform
senior tag
válasz
Dave Crank
üzenetére
Mert az is Snapdragonos, és mégsem tették bele, másik piacra készült, de ezeket már kb a fél fórumban megválaszolták... Összefoglaló...
-
Pojel
újonc
A Note 4 Pro mitől Pro?

-
Zotyafpv
csendes tag
Hi. Mitől derül ki b20 képes v nem? Milyen negatív tulajdonsagai vannak.?
-
crok
Topikgazda
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Még mielőtt elmenne az EFS vagy a QCN info sérülne, elmenne az IMEI, vagy a WIFI ésvagy BT MAC - itt a megoldás Fuditól, hogy hogy lehet mentést csinálni!
https://prohardver.hu/tema/xiaomi_redmi_note_4_b20/hsz_18620-18620.html
Jó sok szívástól tudod megmenteni magad ha előre gondolsz rá.
Mentés és visszaállítás: http://en.miui.com/thread-545300-1-1.html
Teljes újragenerálsás:
http://www.androidbrick.com/ultimate-guide-qualcomm-snapdragon-xiaomi-mi5-imei-and-baseband-repair-fix/
http://www.androidbrick.com/ultimate-guide-qualcomm-snapdragon-imei-baseband-repair-fix-part-2/ -
Pojel
újonc
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Sajnálom, hogy a b20-as változatból nincs kék színű, az tetszett meg.
Sokat segítettetek, köszönöm szépen! -
Headless
őstag
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
System,data egyáltalán nem kötelező, csak ha esetleg visszaálnál pont ugyanerre a rendszerre ezzel a mentéssel (figyelj, hogy data-t csak úgy mentsél, hogy nincs beállítva se újlenyomat,se kód/minta).
Recovery, bármikor újraflasheled ha elrontod teljesen felesleges.
Boot erősen hozzátartozik a systemhez, ha azt mented ez is kellhet, de mint írtam system/boot particiókat recoveryből bármikor tudsz flashelni netről letöltött fájlokkal
EFS nah ez az ami a legfontosabb több mentést is érdemes csinálni. Ezt nem fogod tudni letölteni ha törlöd, vagy korruptá válik. Ez tartalmazza a mac-et imei-t stb mindenkinek más.
Bootloader ha ezt elrontod már kb kuka a telefon esetleg deepflash kábellel tudod visszaírni vagy a flash chip kiforrasztásával. Bár azért ez is jó ha megvan.
-
[lAyCsI]
addikt
Urak,
tesztelnék egy új rom-ot, előtte természetesen egy full TWRP backup.
Van olyanom hogy:
-System, Data egyértelmű hogy kell.ellenben olyanom is hogy:
Cust, Recovery, Boot, EFS (ebből 2 is) Firmware, Bootloader...
ezek is kellenek mind?köszi előre is!

-
Hary50
csendes tag
válasz
ans1980
üzenetére
Mivel én is csak azt csináltam amit te Hallo Google, és a Volte-t kikapcsoltam, és semmi más, ezért nagyon 1 értelmű, hogy valamelyik frissítés javította meg a fennálló problémát. A forumon már más is jelezte, hogy a 9.9.2.0 féle frissítés nagyon jól kezeli a rendszert jó akkumlátor időket hoz ki. A mi tapasztalatunk is az, hogy picivel jobb az akkumulátor idő. Sok használattal (de inkább nagyon sok) simán megvan a 2-3 nap.
-
Pojel
újonc
Szoktam mobilnetezni, Facebook-ozni, kisebb videókat és képeket kapok, azokat letölteni, küldeni képeket, videókat. Az nem baj, ha a 4G nem a legjobb, az viszont fontos, hogy mindkét kártya tudja venni. Jelenleg egy Lenovo P70 van nálam, ott az a baj, hogy a második SIM csak 2G-t tud.
-
ace05
senior tag
A következő a problémám. A telefontorony alapján nem működik a helyzet meghatározás a telefonomon. Így például nem működik rendesen xwidget pro (tudom first world problems). Az lte discovery app-al megvizsgáltam a helyzetet.Szegeden működik rendesen, de amit elhagytam Szegedet ahol a Telekomnak lényegében csak b20 van onnantól nem működik rendesen. Ha Forráskúton vagyok Zsombóra rak, ha Csólyospáloson akkor meg Kiskunmajsára. De ez körülbelül január végéig rendesen működött. De érdekes módon főzött android romokon ez a hiba nincs. Próbáltam az oreós crdroid, és a pixel experience-t. De kénytelen voltam visszaváltani miuira. mert nem igazán tudtam leutánozni az mi sound enhancer beállításait főzött romon. Valakinek valami ötlet?
-
MrChef
aktív tag
válasz
ans1980
üzenetére
Szia! Valószínűleg a frissítések hatására szűnt meg a kezdeti hang probléma. Én nem vettem észre akksiteljesítmény-csökkenést. Ha nyúzom a telót, nap végére kb. 60%-on áll. Ez szerintem azt jelenti, hogy másnap is kibírná tartalékon. Úgyis minden este töltőre teszem. Inkább arra figyelj, hogy ne fusson sok felesleges program, kapcsold ki az automatikus indulásukat.
-
Pojel
újonc
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Szia!
Bocsánat, az előző írásból lemaradt a Note szócska, vagy Redmi Note 4 vagy Redmi Note 4x amit venni akarok. Szerinted nekem a b20-as Note 4 nekem jobb választás lenne?
-
Pojel
újonc
Sziasztok!
Le szeretném cserélni Lenovo P70-es telefonom egy Redmi 4-re, vagy 4x-re. Két SIM kártyát fogok használni, egyszer egy osztrák A1, a második egy Vodafonos magyar kártya. Tudja mindkét kártya a 3G-t vagy a 4G-t, vagy a második kártya csak 2G-t tud, mint a Lenovo P70 esetén? Nagyon tetszik a 4x, kék színben, de ahogy olvastam b20-at nem tud. Melyiket ajánlanátok nekem? Fontos lenne, hogy mindkét kártyán legyen gyors mobilnet. Ebben kérem a segítségeteket! Előre is köszönök mindent!
-
gemini
aktív tag
válasz
fudi2002
üzenetére
Nem terveztem mókolni, épp ezért is vettem ezt egy TP-Link helyett, mert azt írták mindenhol, hogy ezt nem kell. Egyébként most is fix 40-re van állítva, de úgy tűnik gyárival nem hozza. Valójában nekem elég ez a sebesség, csak nem értettem, hogy miért van az, hogy a 4A miért gyorsabb ugyanazzal a nettel, bármilyen csatornára is állítom.
-
gemini
aktív tag
Nekem itthon általában 35-45 mb/s-mal jön wifin (Asus rt-n18u), bár tegnap először felszökött 54-re. Melóhelyen simán megy 100 fölött. Igaz hogy itthon a házban elég sokan használnak wifit, és emiatt el is fogadtam volna ezt az értéket, viszont az előző telefonom (Redmi 4A) fixen garantálta az 50 közeli le- és feltöltést.
-
fudi2002
nagyúr
Ami fontos lenne:
ha valaki megteszi hogy tesztel egyet
100 mega fölötti net vagy helyi hálózatos másolás teszt legyen, csak 2.4ghz engedélyezéssel.
Bármi rom, de vagy magisk modullal vagy ini-ben engedve a 40mhz.
Azt kutatjuk, mégis mitől függ ennek működése, én nem tudom arra bírni. Már különböző firmware-t dobtam legend alá, nem attól függ úgy néz ki. -
Imi1981
veterán
Na asszonypajtás redmi note 4 - én ami teljesen gyári telenornál vásárolt csináltam egy wifi tesztet. Ez az eredmény 2.4GHz wifin link Ennyit tud a netem és teljesen kihasználja mint az én telóm miuihu-n. Nem tudom másnál miért korlátozódik 30 megabitre gyári romon a wifi letöltés sebesség. Kár hogy gyorsabb neten nem tudom tesztelni.
Más téma! Az új rr rom oero hogy muzsikál? Hétvégén lehet felrakom csak nem e korai még?
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ha lesz időm megkeresem a megfelelő threadet és megírom akkor én.
-
Trailblazer
veterán
No igen, nem ártana tudatni velük. Sajnos sem az angolom, sem a mandarin kínaim nem elég erős ehhez.

(#22711) Dyrg: Szerintem az nem a mi készülékünkre van. A SourceForge szokott ilyennel humorizálni, hogy felkínálja a legújabban feltöltött file-t, de ez egy ilyen szerteágazó rom esetében nem feltétlenül a pont megfelelő.
-
Üdv!
Úgy döntöttem rakok egy custom romot a Redmire, részint kíváncsiságból, részint hotspot rakoncátlakodik kicsit nálam is.
Kérdés, hogy melyik rom a legmegfelelőbb ilyen szempontokkal: hotspot hibátlan legyen, akkuidő miui-hoz hasonló, testreszabhatóság legyen, meg esetlegesen camera2api, de utóbbinak a legkisebb a prioritása nálam. -
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Az a ROM valóban ennyire kínai alapú, a kínaiba meg bele van drótozva. Még sose állítottam "munkanapra", világ életemben hétfő-péntek volt amit használtam - így ez nekem pl. soha az életben nem tűnt volna fel. Azért én írnék pár sort a megfelelő fórumokba, hogy ezt azért illendő javítani, vagy legalábbis valamilyen szinten "állíthatóra" csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - Ryzen5 I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ki- bekapcs egyszer megoldotta, akkor egy napig jó volt, de aztán teljes K.O. megint megőrült.