- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nekik írtam EZT, 2HSZ-al feljebb
Köztudott, hogy a "metered connection" beállítás egy kalap kaki, nem ezzel kell nekiállni felső-ugandában adatroamingolni. Szépen egyesével group policyban blokkolni kell az összes neten kaparászó szolgáltatást. Vki fentebb írta, hogy hiába állította limites mobilnetre a gépet, a onedrive mégis szinkronizált, erről ennyit...
-
A M$ nem hülye, nyilván készít windowst a több-mrd$-t perkáló nagyvállalati ügyfeleknek - a profit szempontjából ők SzVSz fontosabbak, mint Veér Estebán sufnituningmester, akinek instabillá válik a rendszere a legújabb loader-startmenü-anyámkínja miatt.
Mission critical rendszerekre ott az LTSB, arra a következő 10évben nem jönnek fícsörök, csak stabilitási és biztonsági frissítések. Amúgy elvileg tiltani is lehet a frissítési szolgáltatást és központilag kioszthatók "offline" a rendszergazda által megbízhatónak ítélt frissítések.
Hogy egyénileg mit léphet az ember, nem világos, uis ha az új fícsörök a kumulatív frissítés részeként érkeznek, elválaszhatatlanul a biztonságiaktól, akkor gáz van.
-
Kernel
nagyúr
Fájlokat említettél, szerinted egy SSD/HDD elektronikája, a firmware képes értelmezni fájlokat, fájlrendszereket? Ismeri az NTFS, FAT, FAT32, Linuxos stb. fájlrendszereket is?
Szektorokat, szektorblokkokat lát csak (illetve a szektorok csak emulálva vannak, blokkban kezeli).
Mi a véleményed erről: [link]
A hozzászólásban linkelt cikk alatt valaki megpróbálja elmagyarázni, hogy szerinte mi az a "ritkás adatelrendezés", ámbár így is kissé zavarosnak tűnik.
Írhatod a választ az SSD-topikba is (illetve jobb is lenne, miután nem idevaló):
http://prohardver.hu/tema/flash_ssd_osszefoglalo_az_1_hsz-ben/friss.html
-
Kernel
nagyúr
Próbáld ezt a linket: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/all/
-
-
feel2006
tag
szia,
összesítve:
- powercfg /lastwake eredménye:
Wake history count - 1
Wake histrory (0)
Wake source count -0-vezérlőpult - energiagazd.lehetőségek - Séma beállítások - Séma beáll módosításánál
Alvó állapot Felébresztési időzítők engedélyezése: Beállítás: Letíltva- Eseménynaplóban az első esemény leírása:
A rendszer kis energiafogyasztású állapotból tért vissza.
Felébresztés forrása: Ismeretlen-Automatikus win frissítések és ütemezett Kikapcsolva.
-Automata időszinkron ami a második esemény az esemény naplóban: Kikapcsolva
schtasks /change /TN "\Microsoft\Windows\Time Synchronization\SynchronizeTime" /disable-Eszközkezelőben, Bill, egér, LAN Energiagazdálkodásoknál:
A gép kikapcsolhatja az eszközt hogy energiát takarítson meg: PIPA BE
Az eszköz felébresztheti a számítógépet: PIPA KI- powercfg /devicequery wake_armed parancsra:
NONE, azaz nincs ami felélesztheti a gépet.- feladatütemezőben minden kitörölve, nincs semmi.
Mégis felkel random időközönként fél órán belül.
-
törölt tag
Hát pedig a 8 előtti rendszerek is pont ilyenek voltak. Bejelentkezett X idő alatt, utána még egy darabig töltögetett, homokórázott, idővel jelentek meg a programok a tálcán, stb. Ebben semmivel sem volt jobb a 7.
"gigányi lomot ki kell írni a HDD-re, hogy a fastboot tudjon olvasni"
A hibrid leállítás nem így működik. Kijelentkezteti a felhasználót a rendszer, bezár minden programot, majd kiírja vinyóra a rendszert magát, driverekkel, mindennel. A következő indításnál nem kell ezeket újra betöltenie, mert már ott van készen, csak a memóriába kell írni. Ezért sokkal gyorsabb.
-
Ok, de arról volt szó, hogy nálam majd 40 másodperc a főkapcsoló gomb benyomása, és az asztal megjelenése között. Erre írták, hogy a Win 8 és 10-esnél érdemes használni, mert ha ki van kapcsolva, akkor olyan mint a 7-es. Egyébként egy-két ki-be kapcsolási próba után, újra kikapcsoltam a hibernálást, mert 6 GB-t az nekem sok, egy ilyen funkcióra.(60GB-os SSD-m van)
Ezzel együtt rejtély, hogy az üdvözlő felíratnál mit tököl a rendszer kb. 20 másodpercig. Win 7-nél már rég az asztalon voltam, amikor a 10-es még mindig az üdvözlésemmel van elfoglalva. -
szaboknak
aktív tag
És mi van azzal akinek a win 8 el van rejtve egy partición és eddig egy gombnyomásra vissza tudta hozni?nekem a Lenovo flex 2-ben van egy reset gomb és azzal eddig vissza tudtam állítani,akkor ez gondolom ezután megszűnt és csak fölöslegesen foglal le több gigát rejtetten a vincseszteren.
-
hunluki
senior tag
Jaja, játék és vasfüggő. Nálam most külön partíción figyel a 10-es, main egyelőre a 7-es, de hajt a kíváncsiság
Játékok jelenleg bőven alul teljesítenek (átlagosan olyan 20-30%-al alacsonyabb az FPS), a rendszer is jobban röcög, és még mindig sokszor hal le az explorer.exe. Minden nagyobb update-nél ránézek, hagyom picit üresbe had eméssze, indexelgessen, csinálja amit akar, utána rápróbálok hátha, de eddig nem győzött meg. Pedig nem erőltetett update volt, hanem ő szólt az óra mellett hogy lehet. Még jó hogy gondoltam a backupra
-
szunyi777
őstag
Harver hiba esetén ha van lemezkép mentve másik HDD-re, az vissza állitható.. ha nincs, akkor valóban nincs is mit javitani döglött HDD esetében...
UEFI-s Biosom már frissitettem Pen-ről, és nem Fat-al volt formázva...
De lehet, hogy valóban a Win nem működik... sosem próbáltam... De ami késik, nem .....Doky586
Az összefoglalóban a WINDOWS 10 LETÖLTÉSE KÖZVETLENÜL A MICROSOFTTÓL! link alatt a creation tool-al is meg tudod csinálni, vagy közvetlenül letölteni a lemezképet, és frissiteni..
A frissités után a creation tool-al létre is tudod hozni a saját win10 telepitődet is..Thrawn
Az azok törölhetőek... A win hozta létre frissités előtt.. és-vagy a creation tool..alratar
Fő darab csere után az MS ügyfélszolgálatán keresztül pillanatok alatt újra aktiválható lesz.. -
premete
veterán
-
-
-
br.rak
őstag
-
Jocy
aktív tag
Az szép! Biztos megijedt, és gyorsan előjött.
A verzió számokat nézve tényleg van minimális eltérés, bár ez a driver csak az update által elérhető, nem láttam még infót, hogy mit reszeltek rajt a 15.7-hez képest. A Futuremark Overhead tesztet ki tudod próbálni, hogy lefut e DX 12 módban?
Pont miresz írta korábban, hogy ezzel a driverrel nem engedi. -
Clemi
veterán
Néhány nap múlva megőrül az alvás, és totál agyhalott kómássá kikapcsolja magát. Szó szerint be kell bikázni a gépet, hogy egy ilyen után elinduljon.
Még pár évvel ezelőtt előjött ez a "nem felébredés" hiba az ASUS alaplapoknál, akkor jött fel megoldásnak, hogy a BIOS-ban az Ai Tweaker menüben az Internal PLL Overvoltage kapcsolót "Disabled"-re kell állítani.
Ez az egy opció akkor megoldotta (máíg így használom a P8Z68-at) és azóta se fordult elő soha (W7,W8,W8.1,W10) hogy bikázni kellett volna a gépet. -
Воланд
titán
elavultnak nem elavult, viszont ez inkabb hw problemanak nez ki, mint sw. tippre meg egy teljesen ugyan olyan alaplappal sem lenne gond. nalam az alaplapon az egyik ventillator csatlakozo nem ad le eleg feszt, nem indul el magatol a rakotott ventillator, csak ha egy kicsit meglokom. ez is egyik naprol a masikra jott elo.
-
Biztonsági csiszolások (ezt azért még meglássuk), DirectX 12/low-level programming - nekem ez az, amivel ténylegesen több a 7-nél. Illetve az, hogy a 8.1-et lassan "felfújják" a frissítései, ideje tiszta vizet önteni a pohárba.
Amire várok az a stabilitás/megbízhatóság kérdése, ez kb az őszi nagy update idejére fog eldőlni.
-
V.Stryker
nagyúr
A büdös életben nem fogom tudni megérteni, hogy miért van erre szükség. De biztos bennem van a hiba.
Mi az amit nem lehet visszaállítani? Manapság minden programnak van beállítás backupja, amit csak vissza kell tölteni, az adatokat meg amúgy se a rendszer mellett tároljuk. Sőt, többnyire már online...emai, jelszó és örömabódottá.
HOgy újra kell telepíteni a progikat. Hát igen, cserébe jó lesz a gép. De a másik meg az, hgoy az emberek 99%-a olyan programokat telepít fel, amiket nem használ napi szinten, "de egyszer majd jó lesz, pl három hónap múlva mikor videózok egyet", stb.
Após is ilyen, agyf@szt kapok tőle, hogy jajdokol az újratelepítésnél,hogy az mekkora meló, mert mennyi program van. Aha és mikor használod? Hát ezt is szoktam meg azt is...hát ez az. Egy normál, átlag gép újrarakása 1 óra, de max 2, ekkor a win frissítés is fent van.
A felesleges progikat meg akkor kell felrakni, ha pont kell használni, nem hogy majd eccer jó lesz valamire.
Mert ekkor megy ám a sírás,hogy lassú a gép és megnézed, hatszáz szar fut a háttérbe a sok programtól.
-
anulu
félisten
-
-
King Unique
titán
"Régen rossz, ha a rendszer alapfunkciói, mint az USB kezelése, helyett 3rd party alkalmazásokat kell használni."
És még lehetne egy csomó példát mondani, amihez 3rd party alkalmazást használnak, mert a beépített nem üt meg egy bizonyos szintet. Arról meg nem én tehetek, hogy ez a Windowsban évek óta elég gyengén van megoldva....ha pl. leválasztani sem engedi, csak feldobja az ablakot, hogy vmi használja, de azt nem írja ki, hogy mi és hogyan tudom kilőni. Akkor majd várjak x percet, vagy mindig restart/ kikapcsolás? Minek, ha van rá külső program, ami normálisan megcsinálja? Szal azért nem rossz az annyira, ha vki ezeket használja.
-
King Unique
titán
Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat.
De igazából nálam nem oszt, nem szoroz, mert a Windows ezen megoldása elég karcsú....egy USB Safely Remove, vagy vmi hasonló megy majd a 10-esre is, azoknak nyomába sem ér a beépített megoldás. És ott csak nyomok pl. egy Ctrl+Y gyorsbillentyűt és leválasztja az összeset.
Én a 10-esnél USB 3.0 terén annyi pozitívumot tapasztaltam, amit már korábban is leírtam, hogy az ASM1053 vezérlőt UASP módban jobban kezeli, mint a 8.1, nem "bök le". Amúgy méregettem mostanában 7,8.1/10 alatt is 3.0-án egy sima merevlemezzel, utóbbin se megy gyorsabban a másolás, sőt még néha a Win7-en BOT módban jobb eredmények születnek. -
0xmilan
addikt
#8208-ban írtam a hasonló élményeimről. Egy nappal rá ugyanezt megcsinálta Win7 alatt is, de ott bekapcsolás után írta, hogy frissítéseket telepített. Utána rájöttem, hogy van egy ilyen beállítás, hogy kedve szerint újraindíthatja a gépet, ha frissítést szeretne telepíteni, de ilyennel win7 alatt korábban nem találkoztam. Talán az okozta, hogy angolosítottam a magyar win7-et a későbbi angol win10-re áttérés miatt.
-
justaview
senior tag
A régi desktop alkalmazások, ellentétben az android, ios felülettel, nem vektorosak, hanem pixel alapúak. Értem ez alatt, hogy pl. Visual Studdioban is egy Winforms alkalmazás ablakméretét, betűméretet, satöbbit pixelben adják meg. Na, ezt skálázza fel valaki, ha tudja.
Értem, amit írsz, gondoltam, hogy így van. Át kell állni vektorosra, a régi programok egy darabig maradnak, amíg át nem állítják őket (vagy nem, akkor ez van), az újakat pedig már az új oprendszerhez lehetne írni, ami már profi lenne.
Ha soha nem kezdik el az átállást, akkor 2085-ben is itt fog mindenki kínlódni ezzel, ami egyre nagyobb röhej lesz (szerintem már most is az). Az analóg - digitális (DVB-T) átállást is sikerült meglépni, ott sem volt kompatibilitás.
...de majd megnyugszom.
-
vlevi
nagyúr
NNnnaa. Nem kellett neki 9 óra, ez jó
Amikor megtalálta, hogy van 10158, onnantól kezdve marhagyorsan letöltötte (100megás netem van), percek alatt telepítette.De ez a Win8, 8.1, 10 nálam nem akarja az igazat. Most pl. a Modernui appok csak annyit csinálnak, hogy villan egyet a keret, aztán eltűnik. Lehet, pár restart, és helyreáll, de nem hiszem. Nincs valami cache könyvtár, amit ki kellene törölni? Bár, ez csak amolyan kósza ötlet, mert a 10130 nulláról lett telepítve, és sosem mentek teljesen normálisan a modern appok.
Márpedig, ha azok nem mennek, akkor igazából semmit nem ad nekem ez az új Win, egyelőre.
pl. a Firefox széle még mindíg olyan hülyeén néz ki. Ha be van kapcsolva a könyvjelző oldalsáv, akkor azon a részen az ablak fejléc mutatja a háttérszínt, a többi pedig fehér.
Ja, és ez a vastag kék keretes nyomógombok, ez valami hihetetlen. Ezt melyik agyament találta ki? Azthittem rosszul látok, amikor a 10147-ben megláttam. De ezek szerint komolyan gondolták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged