Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
Vagy csak annyi, hogy a windows 10 f@szbukra alkalmas, munkára még nem.
Kipróbáltam több eszközön, az összes driver feltéve, mégis voltak rejtélyes BSOD-k, alvásból esetenként nem tért vissza, az asztalon lévő ikonra EM-t adott, hogy nincs ott, stb.
Az utolsó csepp a Cortana bug volt a pohárban, kérdeztem egy-két dolgot, működött rendben, majd egy idő után meg sem nyílt. Restart, ment megint, majd újra nem nyílt meg.
Mindenesetre letöröltem a w10-et, és újratelepítettem a w7-et, azóta nem volt se BSOD, se egyéb bug, gyorsabban feláll a rendszer. -
premete
veterán
válasz
Maxtreme #24307 üzenetére
Nálam is lassúbb a 10-es az összes cuccomon, de legalább kevésbé stabil, mint a W7.
Nem azt mondom, hogy állandóan xar, de naponta-hetente kijön valami bug, ami általában egy újraindítás után megjavul, leggyakrabban kikapcsoláskor nem kapcsol ki, illetve alvásból fekete képernyővel tér vissza.
Úgyhogy már letöltöttem a W7-es driver packot, és a pendrive-on ott figyel a w7 iso. -
premete
veterán
Megmentheted, de rá kell szánni kb. 2 órát, nekem sikerült.
Alaplap csere után felhívtam a Dell Supportot, akik azt mondták, hívjam a microsoft ügyfélszolgálatot, aktiválás végett, ahol közölték, mivel oem windows volt, vegyem meg a windows 10 pro-t újra; ehhez nem volt kedvem, így a következő lépésekkel sikerült automatikusan aktiváltatnom:
1, Pendrive-ról bootoltam, majd ATI-val elmentettem minden windows rendszer particiót a backup particióra.
2, A "C"-re feltettem a géphez való w7 oemet, kulcs nélkül, net nélkül, minden driver nélkül, aktivált állapotot mutatott.
3, Betallóztam a backup particióról egy w10 pro-t, és ráfrissítettem a w7-re, felment netre és aktiválódott pár frissítés és restart után
4, Újra bootoltam pendrive-ról az Acronis True Image-dzsel, visszatettem az összes elmentett rendszer particiót (GPT miatt több volt), restart, megnéztem az aktiváció állapotát. és már aktiválva volt.
Megvolt 2 óra alatt, és megúsztam a komplett újratelepítést; a 2 órában is max. 10 perc volt a tényleges munka vele. -
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
szundybence #11697 üzenetére
Azért kell agyalni, mert sokakat félrevezettél:
"Ti csak írtok, olvasni nem olvastok? Írtam már alább párszor, hogy nekem egyből tisztát rakott. Egyből! És Aktiválta is magát. Teljesen magától."
Ebben az esetben, tehát ha tényleg tiszta telepítés (formázott particióra), akkor nem aktiválja magát, leszámítva, ha korábban lett már frissítve/volt fenn insider, és elmentette a NIC MAC címet. Kulcs nem kell akkor sem. -
premete
veterán
válasz
szundybence #11692 üzenetére
"Nem tudtam, hogy többféle tiszta telepítésről is lehet beszélni"
Nem is lehet; tiszta telepítéskor nincs "windows.old" mappa, amit te csináltál, az frissítés volt. -
premete
veterán
válasz
Grande Ale #11656 üzenetére
Veszel egy dobozos windows 10-et.
-
premete
veterán
Telepítheted persze, hiába írtam le x-szer, hogy semmi értelme a gwx-nek, annyira sírtak utána a zemberek, hogy nekik nem jelent meg, itt jajveszékeltek, hogy most mi lesz....
Most pedig nem akarják kivárni, amíg sorra kerülnek.
Persze az összefoglaló pár sorát elolvasni is nehezükre esik.
@: IT-ben valemelyest otthonosan mozgó ember nem rak fel ilyen malware-gyanús cuccokat, és nem esik kétségbe, ha neki nem jelenik meg a tálcán egy második startikon, aminek max. értelme az adathalászat. -
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
westlake #10884 üzenetére
Nem a "GA" jelentésére voltam kíváncsi, hanem arra, hogy miben különbözik az OEM-estől. Gondolom, mindkettőtöknek megvan ez a GA iso, azért kérdeztem, mert éppen belefutottam egy 0 perces asusba, ami windows 8-cal jött, és az első WU frissítésbe belehalt, bitlocker kulcsot kért, megkapta, utána törölte a saját frissítéseit, és gondoltam, kéne w10-re frissíteni, és ha van újabb, akkor arra mindjárt.
-
premete
veterán
válasz
FollowTheORI #10873 üzenetére
Mi az a GA iso? Miben különbözik a 10240.16384.150709-1700.TH1_CLIENTPRO-CORE_OEMRET_X64FRE_.ISO-tól?
-
-
premete
veterán
válasz
mefistofeles #10792 üzenetére
Ne gyere már megint ezzel az "új verzió"-val, neked sem fogja holnap vinni a névreszóló, GOLD RTM verziót személyesen Bill Gates, Swarowsky kristályokkal kirakott, titánium pendrive-on.
@ Azoknak, akik még mindig várják a 29.-i RTM-et, mint zsidók a Messiást. -
premete
veterán
válasz
timekeeper #10754 üzenetére
Jó ha van iso, akkor szűz lemezre is fel tudod tenni, illetve ha megsérül a rendszer, van hova nyúlni.
-
premete
veterán
válasz
timekeeper #10746 üzenetére
A bátraknak már kb. 2 hete fenn van, akik pedig azt várták, hogy holnap kapnak valami speciális iso-t, azok most hallgatnak, mert rájöttek, hogy nem fog nekik Bill Gates személyesen vinni egy telepítő pendrive-ot.
-
premete
veterán
-
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
darthsmoke #10657 üzenetére
Sajnos a Microsoft Edge elég kezdeti állapotban van, nincs hozzá még semmi kiegészítő. Mondjuk én ki sem próbáltam, jó nekem a Firefox + Adblock Edge.
-
premete
veterán
válasz
#41133696 #10651 üzenetére
Amúgy jogos, mert malware, ami windows fontos frissítésnek van álcázva, holott az égvilágon semmi értelme, nem is értem, hogy egyesek miért ragaszkodnak hozzá úgy, mintha az lenne a nagykabátjuk.
Akinek van legális w7-w8.1, az simán fel tudja már most is tenni az előző linkemről, benne van az us angol mellett a magyar és német nyelv is (setupból választható).
Akinek nincs, az pedig megoldja, ahogy eddig tette. -
premete
veterán
válasz
szundybence #10647 üzenetére
Nekem megfogta a Malwarebytes, majd töröltem a szemetet.
"Hogyan szerezheti be a windows 10-et ingyen?" letölti innen. .) -
premete
veterán
válasz
Sarkadi #10545 üzenetére
Bizonyos mélységben minden angolul van; a német mélyebben német, de az alsó bugyrokban ott is angol van; az átlag használatnál persze minden rendben van: ha az alap, látható szinten angol, az beállítás hiba: nincs olyan, hogy 30 embernél jó, 2-nél nem. Keresés (Cortana) is rendben teszi a dolgát angolul, vagy németül, persze magyarul nem fog megtanulni, mert ezt a fizetőképes kereslet nem indokolja (nagy cégeknél nem magyar az OP rendszer, a privát szférában pedig a Freedos toronymagasan vezet).
Komoly hibát 10 nap alatt nem sikerült benne találnom, így most már pár napja élesben használom.
@ Kipróbáltam német rendszeren a "Control Panel" és a Snipping Tool is megy, így vélelmezem, hogy magyaron is, ami ugye szintén LP, nem LIP, de mégis elnagyoltabb. -
premete
veterán
válasz
#41133696 #10503 üzenetére
Ez most is így van már.
Ezt technikailag úgy oldották meg, hogy a számítógép hardverID-ját regisztrálják, a telepítést követően pedig az automatikus aktiválás során felismeri gépünket a szerver, és újraaktiválja a Windows 10-et. A telepítés során nem kell licenszkulcsot megadni.... -
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
Bkrisz9 #10297 üzenetére
Ja, mert úgy szereted, hogy duplán van minden user mappa, amikor elég lenne ugyanaz mindkettőnek.
Mellette a rendszer particióra akarsz írkálni, ami nem "C", amíkor inaktív: ez a rendszer bolygatása, nem az, hogy a szabad helyet csökkented a particiókon, annak nincs köze a stabilitáshoz. -
premete
veterán
válasz
t72killer #10088 üzenetére
Aki fel akarta tenni a windows 10-et, az már rég feltette, nem kellett hozzá semmilyen malware.
Aki pedig várja a 29.-ét, valami RTM-mel, ami 100%-os tökéletességgel fog működni, illetve a Messiás várását kiterjesztette valami Őszi Nagy Frissítésre, az orvosi eset: "A skizofréniában szenvedők a másképp észlelik a valóságot, sőt elvesztik a realitásérzéküket. Előfordul, hogy nem létező dolgokat látnak vagy hallanak. " -
premete
veterán
Nem is lesz, a 10240-et hívhatjuk windows 10-nek. Így volt logikus, amikor kijött.
-
premete
veterán
válasz
#58000384 #9926 üzenetére
Ilyenek a kulcsaid?
Product Name : Internet Explorer
Product ID : 00362-10000-06502-AA341
Product Key : 8N67H-XXXXX-XXXXX-XXXXX-TXYCV
Modified Time : 2015. 07. 16. 2:59:41
====================================================================================================
Product Name : Windows (BIOS OEM Key)
Product ID :
Product Key : 23HNW-XXXXX-XXXXX-XXXXX-VMFFC==================================================
Product Name : Windows 10 Pro
Product ID : 00330-80000-00000-AA628
Product Key : VK7JG-XXXXX-XXXXX-XXXXX-3V66T
Installation Folder : C:\WINDOWS
Modified Time : 2015. 07. 22. 13:47:32
================================================== -
premete
veterán
Nem az volt a kérdés, hogy van-e MS által kiadott iso (egyébként lehet olyant is találni a neten).
GNSS driver sincs MS által kiadott, csak fejlesztő környezet, mégis lehet rá drivert találni, amivel megy tökéletesen.
@JamesHun: mentsd le előtte a 8.1-et, és ha kell, vissza tudod tenni percek alatt. Amikor pedig letölti a10240 esd-t a 166-os a rendszerpartició gyökerébe, tudod konvertálni iso-vá, és az is meglesz.
@Borisz76: Én elég kritikus vagyok, de nem találtam eddig olyan hibát, ami zavarna, illetve ne lehetne orvosolni. -
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
tatararpad #9772 üzenetére
Ne lepődj meg, ha privátban fognak sokan keresni.
-
premete
veterán
-
premete
veterán
Ketté kell választani a felhasználókat: van, aki azért háborog, mert a hardverén nem megy valami: ha nem őskövületre teszi, amihez már nincs driver, az érthető, de ez a rtitkább, illetve hibákat talál itt-ott.
A gyakoribb az olyan felhasználó, akinek fogalma sincs a dolgokról, azért háborog. Nagy elvárásai voltak a rendszerrel kapcsolatban, de nincs olyan operációs rendszer, amelyik a gép és a szék közötti perifériát is megjavítaná. -
premete
veterán
Például visszaolvasás tegnapelőttig.
-
premete
veterán
válasz
anderledani #9558 üzenetére
Működik ugyanígy windows 7 sp1-gyel is, mielőtt megkérdezi valaki.
-
premete
veterán
válasz
anderledani #9540 üzenetére
Nálam is így volt, kulcs nélkül aktiválódott az iso szűz ssd-re.
-
premete
veterán
válasz
Milestone2 #9527 üzenetére
Nem insider is kap frissítéseket a 10240-re.
-
premete
veterán
válasz
KIRA\/NOVA #9447 üzenetére
Szerinted mennyivel biztonságosabb ha a pendrive helyett a kb. ugyanakkora külső msata ssd-re teszem?
Egyébként sem a szovjet atomtitkok vannak a saját gépemen, nem hiszem, hogy sokra menne vele bárki is.
Mindenki úgy ment, ahogy akar, nekem így kényelmes: pendrive-on a mentés+ az acronis bootolható iso. -
premete
veterán
-
premete
veterán
-
premete
veterán
Majd kiderül 29.-én (vagy valamikor). Én arra tippelek, hogy a "retail" a 10240-re vonatkozik, a "Régebbi típusú eredeti jegy sikeresen letétbe helyezve." pedig az OEM kulcsra, és azzal fogja aktiválni majd ha lejön frissítésben. Annyira nem fontos mondjuk, mert minden windowshoz van egy halom retail és enterprise kulcsom, az aláírásomban szereplő laptop w7&w8 oemeken kívül) csak kíváncsi vagyok, hogyan fog működni
-
premete
veterán
-
premete
veterán
Régebbi típusú eredeti jegy sikeresen letétbe helyezve.
A szoftvervédelmi szolgáltatás befejezte a licencelés állapotának ellenőrzését.
Security-SPP-Action-StateData (REG_SZ) =AppId=55c92734-d682-4d71-983e-d6ec3f16059f;
LastConsumptionReason=0x4004f401;LastNotificationId=Cleanup;
LicenseState=SL_LICENSING_STATUS_LICENSED;PartialProductKey=3V66T;
ProductKeyType=Retail;SkuId=4de7cb65-cdf1-4de9-8ae8-e3cce27b9f2c;
ruleId=379cccfb-d4e0-48fe-b0f2-0136097be147;uxDifferentiator=RETAIL -
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
anderledani #9200 üzenetére
Ugyanazt a kulcsot kapja aktiváláskor, amit az insider frissítők.
-
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
mefistofeles #9110 üzenetére
Gondolom aktiválta is magát, kulcs nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest