- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Popes
őstag
válasz
Воланд #56331 üzenetére
Attól hogy nem én vagyok az alkalmazás/os fejlesztője még el tudom dönteni hogy mire van szükségem.
A letiltogatósdit meg amúgy én sem szoktam javasolni nagyon max saját felelősségre mert ebben egyetértünk hogy egy átlag felhasználónál aki csak egy leírás alapján tiltogat annál ha nem is rögtön de a későbbiekben lehet olyan gond hogy nem tudja mitől van az anomália pedig magának okozta.(ezért nem is adok tanácsot tiltásra)
Viszont én elismerem hogy a saját rendszerem erősen meg van nyirbálva a saját szám íze szerint mert nincs szükségem 100+ processre rögtön indulás után. Esetleg ha idővel mégis szükségem lenne valamire a tiltottak közül akkor sem fogom telesírni a fórumot mert tudom hogy mit tiltottam le és hol tudom újra engedélyezni.(vagy visszarakni)Lapozófájl is egy kényes kérdés mert most rossz példa leszek, de már egy jó ideje le van tiltva és soha(tényleg soha) nem okozott gondot. Viszont ha bármikor észrevenném hogy szükségem lenne rá nyugodt szívvel adnék neki amennyi szükséges.
-
Aurig@
őstag
válasz
Воланд #56266 üzenetére
Talán nálad is kifagy?
Miért baj az, ha (gondolom nem csak nálam) másnál is működik? Azért mert valakinél valami nem megfelelően működik még nem szentírás. Ő ezt tapasztalta, én mást. Nálam még nem fagyott ki winrar miatt a gép. Erről talán én tehetek? Használjon zip-et, tömöríteni azzal is lehet.
-
mckay
aktív tag
válasz
Воланд #56256 üzenetére
Persze, nem javallott.
De mennyi ram kéne, ha mégis szükség lenne rá, biztonsági okokból?
Van egy fájl, amit csak pendrive-ról vagy virtuális drive-ról szabad használni.
S szerintem az a kockázat továbbra is fennáll, hogy a lapozófájlba belementi a Win.
Márpedig ha ellopják a gépet, és nem kapcsolják be, akkor a lapozófájlból rekonstruálható, nemde? -
Popes
őstag
válasz
Воланд #54336 üzenetére
A hw követelmények ha nem is változnak de minden alkalommal amikor hozzányúlnak a rendszerhez a driver támogatás sokszor hagy kívánnivalót maga után.
Az MS bűne ebből annyi hogy nem ad már annyi időt a hardvergyártóknak hogy előálljanak a megfelelő driverrel és ráadásul elég sűrűn jönnek a frissítések ahhoz hogy jó sok plusz munkát adjanak nekik, aztán ebből keletkeznek a különböző problémák. Azt meg inkább hagyjuk hogy a gyártók egy része nem is nagyon töri magát hogy kövesse a rendszer állandó változásait, és ez a szoftver készítőkre is igaz. -
-
Tybor66
tag
válasz
Воланд #54330 üzenetére
Bejegyzésemet, csupán egy gondolatmenetnek szántam, azért is tettem "Off"-ba.
Konkrétan nem emlékszem melyik frissítésnél volt, az is elképzelhető, hogy még a 8.0/8.1 rendszereknél volt pl. processor követelmény, amellett szerintem most is vannak olyan felhasználók, akik korábbi kiadással rendelkeznek. Ők csupán azért nem frissítenek, mert nem akarnak? Vagy nincs idejük?
(#54331) vlevi Azért lássuk be, nem mindenki rendelkezik i5/i7 procival és felsőkategóriás/új videókártyával. Azt sem mondta senki, hogy csupán ezek az eszközök a befolyásoló tényezők.
-
-
válasz
Воланд #54330 üzenetére
Nem írták le, de a Haswell-es és a nejem Broadwell-es rendszerén tökéletesen futott a 1511 és a 1507 is, viszont az annyversaryvel mindkettőnél USB-problémák kezdődtek. Azaz belepiszkítottak a driverkezelésbe, ami azért egy 12hónapos rendszernél nem szép dolog. Slusszpoén volt, amikor egy fényképezőgép firmware-frissítést csináltam (sony), USB-n keresztül - és ott is bedobta a kékhalált. Természetesen friss intel driverek voltak és mielőtt láncfűrésszel esnénk neki az intelnek, megismételném, hogy 1511 és 1507 alatt SEMMI hasonló nem fordult elő.
-
King Unique
titán
válasz
Воланд #54116 üzenetére
Hát az pont nem az... Az csak az ISO-k kiírásához használható és nem mellesleg egy elavult vacak. A Rufus oda-vissza magasan veri.
(#54117) rngcom:
Amit említettél az teljesen ok. Illetve korábban már én is írtam, hogy milyen letöltési opciók vannak. -
jeni
félisten
válasz
Воланд #52582 üzenetére
Beszéltem velük.
Csak abban az esetben van hozzá COA matrica,ha 10db-t veszel!!!
10db vétele esetén a 10 db COA matricát is küldik.
Ha csak 1-t veszel akkor csak a számokat küldik emailban írott formájában!Az utolsó mondatuk az volt a kérdésemre,hogy mi az oka,hogy csak leírják a serialt? Az volt a válaszuk, ha NEM TETSZIK AKKOR MEG LEHET VENNI MÁSHOL IS!
Adminisztrációs (túl nagy költséggel jár nekik) okokra hivatkozva van ez náluk,hogy 1db vétel esetén nem éri meg a levélben való elküldés,illetve annak beszekennelése emailba!
Ha csak egyet akkor emailban küldik el a serial számot,de arra nem kaptam választ,hogy a COA matricával mi lesz majd? kidobják? Elégetik?Barthezz2
Amúgy jobban jársz és jártál volna pár héttel korábban mikor AKCIÓ volt,hogy az aprón van itt egy tag aki igazoltan ad el eredeti a Windows 10 Pro matricát,és meg is kapod fizikai formájában. Most ez 15000Ft -ért adja el.Nekem még sikerült elcsípnem 10000Ft áron.
-
törölt tag
válasz
Воланд #47258 üzenetére
Igen, csak annyi a különbség, hogy
Windows 10 Professional (hu_windows_10_multiple_editions_version_1607_updated_jul_2016_x64_dvd_9059505.iso) helyett
Windows 10 Enterprise LTSB
(hu_windows_10_enterprise_2016_ltsb_x64_dvd_9060111.iso),
Office 2016 Retail
(hu_office_professional_plus_2016_x86_x64_dvd_6971452.iso,
hu_project_professional_2016_x86_x64_dvd_6964042.iso,
hu_visio_professional_2016_x86_x64_dvd_6964040.iso) helyett
Office 2016 VL
(SW_DVD5_Office_Professional_Plus_2016_64Bit_Hungarian_MLF_X20-42439.iso,
SW_DVD5_Project_Pro_2016_64Bit_Hungarian_MLF_X20-42691.iso,
SW_DVD5_Visio_Std_2016_64Bit_Hungarian_MLF_X20-42798.iso).Én nem értem, hogy Retail esetén hová tűnik el használat során az Office?
-
-
quailstorm
félisten
válasz
Воланд #44902 üzenetére
Nincs benne ugyan az alapszabályban, de 2011 óta fórumozok és eddig ezt a moderátorok szankcionálták. Ez a 4-szeres amiből kettő csak egy kösz, extrém, ennél kevesebbért is szóltak már amióta itt vagyok.
HSZ gyűjtésnek minősül, főleg ha pár másodpercen belül küldözgeti őket. (percen belül 3 és 4 percen belül még egy)Azt még inkább furcsállom hogy ezt neked magyarázni kell, bár szoktam olvasni milyen jókat harcolsz a fórumon.
-
arcitec
addikt
válasz
Воланд #44856 üzenetére
Azt szeretném kérdezni, hogy mi az Anniversary frissítésének a névjegyben szereplő adatai? Mivel januárit ghost-oltam vissza és bizony elég sokat módosított ...( és nem tudom hol is állok előtte vagy utána) Illetve ha még nem ment fel, lehet várnék vele, mit kellene tenni... Bár tudok ghost-ot rátölteni(de jó hogy van)
Most minden rendben van . Igaz a defendert még nem tudom kikapcsolni, mert inaktívok a gombjai. Köszönve ... -
válasz
Воланд #44212 üzenetére
Olvass kicsit vissza légy szíves pár ezer hozzászólást.
Gondolom feltűnik neked, hogy bármely folyamat mindig ugyanúgy zajlik le minden gépen igaz? Vagy esetleg mégsem?...... Hát nem......norbert0622: Mivel nem írtad mit akartál feltenni, ezért fogalmam sem lehetett erről. Amit írtam csak egy tipp volt.......
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Воланд #44048 üzenetére
Szia!
Itt is azt írják, hogy ki kell.
Akkor mi az igazság?
http://pcworld.hu/hardver/hdd-rol-ssd-re-ezekre-ugyelj.htmlDefragot soha
HDD-nél igazi gyógyír volt a teljesítményre a gyakori töredezettség-mentesítés. Nos, SSD-nél ezt tilos megtenni. Amire ügyelnünk kell, hogy ez legyen kikapcsolva. Elvileg Windows 7-től felfelé minden OS automatikusan letiltja ezt SSD-knél, de inkább ellenőrizzük és tiltsuk le.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Воланд #43739 üzenetére
Ez már csak ilyen. Túl sok hasznos újdonságot nekem nem hozott a 10-es, a héthez képest, ellenben kaptam pár apró bosszantó dolgot. Idővel talán valami jobb lesz, de nem fűzök hozzá nagy reményeket.
Wan androidos tabletem, tavalyi beszerzés, és gindolkodtam rajta, hogy lehet, hogy jobb lenne a droid helyett win8-as tabot wenni, ami majd frissül tizesre, de pár próba utánlemondtam róla. Nem tudom pontosan megmagyarazni, de valahogy a microsoft megoldása érintőképernőn nekem nem jött be, és a droidon megszokott alkalmazások hiány wégképp eltántorított.
Asztali gépen pedig végigpróbálgattam az uwp appokat (groove zene, filmek, posta es naptar, satobbi), de inkabb maradtam a bevált megoldásoknál. -
Lacces
őstag
válasz
Воланд #43655 üzenetére
Asus Zenbook Core i7-es gép, az is kb. 350.000. Acer Nitro sorozat vagy Dell XPS. (Illetve elsősorban Unix alapú rendszer kellene a fejlesztéshez így OSX vagy Linux disztrok - de sosem sikerült Ubuntu kompatiblis laptopot vennem - poén, hogy jelenleg Dell-em van hozzá Ubi 12, de a driverek mégsem jók).
CPU-ra vagyok érzékeny, érdemes megnézni, hogy a Core i5 5257U vs Core i7 6500U (mac és nem-mac)
Programód fordításhoz pedig a gyorsabb CPU a lényeg, SSD-vel elhanyagolható a gyorsulás. (Tapasztaltam)
Asp.net-es projektnél halál a lassú proci, bedolgozáshoz kell.Meg 300.000 felett az a plusz 20-30 nem oszt nem szoroz, egy előny van még, hogy tudni fogok programozni iOS-re (megtanulni), hiába az emulátorok sajnos Mac kell.
(Én így gondokoztam.)Spityu27 - sajnos csak Win Enterprise, meg ha jól tudom a Host gépnek is Win-nek kell lennie (a honlapon ezt láttam)
efs - most nem látom, de tudom, hogy OSX csak mac gépre mehet fel - és fordítva, nem tudom, hogy a Bootcamp esetén is minden okés lesz-e?! Egyéni vállalkozásba akarom bevinni a laptopot. Rokon pedig a NAV-nál dolgozik, és van néha átvilágítás családra (nem csak legenda).
King Unique - ez az. Rufus-t már használtam Ubuntu installer készítéshez, na majd átrágom mégjobban.
Mindenkinek köszönöm.
-
kraftxld
félisten
válasz
Воланд #42968 üzenetére
Simán ment a rollback vissza 8.1-re gond nélkül.
Köszi a többi ötletet is, majd csinálok egy olyat, hogy leszedem a drivereket 8.1 alatt és úgy próbálom újra. Majd Win10 alatt a megfelelő drivereket vissza.
Hibernálás meg 8.1 alatt ki volt lőve, majd megnézem megint ha lesz egy kis időm -
válasz
Воланд #42967 üzenetére
Hogy konrétan milyen akadás lehet a BIOS-sal nem tudom, de anno vista és win7 első szűz telepítésekkel is jártam úgy, hogy elsőre belőve a rendszer durván laggolt, sima BIOS reflash megoldotta (még csak nem is volt újabb verzió). Miért? x...
Asszem vmelyik alaplapos fórumban magyarázta egy kolléga, hogy mitől lehetett, de már nem találom.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Воланд #41156 üzenetére
Köszönöm a segítő válaszokat. Sikerült letölteni az *.iso fájlt, már csak az maradt nyitott kérdésként nálam, hogy milyen hivatalos módszerrel tudnám én ezt kiírni USB-re? Ez a media creation tool tudta volna de az iso fájl mentését választottam először. Utólagosan nem tudom hogy lehetséges-e a programmal...
-
-
válasz
Воланд #40964 üzenetére
Én ebbe nagyon nem akarok belemenni, annyi a véleményem, otthoni felhasználásra még elmegy a TV, mert tényleg bot egyszerű, és ott is működik, ahol a VNC-vel végbéltükrözés szinten kell ügyeskedni.
De céges szinten számomra hátborzongató, amikor előkerül, legalább annyira mint a LogMeIn, de ez már egy másik történet.
-
general
addikt
válasz
Воланд #40665 üzenetére
Nem piszkáltam én semmit. Vagy lehet, de nem tudom, hogyan.
Megpróbálom tömören leírni a sztorit, remélem tudsz/tudtok segíteni. Nyilván én állítottam el valamit tudatlanul,mert nem értem az egész fiók dolog logikáját sajnos.Van egy WDTV mediaplayerem, amivel elvileg hálózaton keresztül el lehet érni a PC-t, de nem tudtam bejelentkezni, nem volt tiszta, milyen felhasználónevet meg jelszót kér. A megfelelő topicban utána kérdeztem, ahol azt javasolták, csináljak egy új felhasználót Win alatt, aztán az Advanced Sharenél engedélyezzem a megfelelő mappákat a filmek eléréséhez. Így is tettem, körülményes volt, nem csináltam még ilyet, de sikerült egy WDTV nevű felhasználót hozzáadnom, meg is jelent. (sajnos a médiaplayer ennek ellenére nem látja a filmeket, pedig már rácsatlakozik a gépre...)
Na innentől nem emlékszem pontosan, de valahogy a már korábban létrehozott outlookos mailcímem lett a felhasználónevem, nem a régi nicknevem, amit még telepítéskor adtam meg anno. A Microsofthoz be tudok jelentkezni ezzel a jelszóval, sőt, amikor ez lett az aktív felhasználónév, a következő bekapcsoláskor már jelszót is kért, nem értem, miért, én nem adtam meg ilyen opciót. Oké, beírogattam innentől mindig, de idegesített, rákérdeztem, hogyan tudom ezt megszüntetni, majd itt, ebben a topiccban tanácsolták, hogy a netplwiz paranccsal el lehet tüntetni. Oké, sikerült. de azt vettem észre, hogy az esti rendszeres beállított backupom nem megy, sőt, ahogy elkezdtem nézelődni rájöttem, hogy gyakorlatilag semmit nem enged csinálni a gépen, rendszergazdai jelszót kér, ami okééééé bakker, de a felugró ablak, amit feljebb linkeltem is, nem ad lehetőséget sehová beírni, szóval mit akar eeez? :-)Most gyakorlatilag megszűntek a rendszergazdai jogosultságaim, tulajdonképpen vendégfiókba kerülte, de úgy, hogy az eddigi UI megmaradt, tehát nem változott az Asztal, semmi.
Aztán próbáltam mókolni, tényleg 1-2 dolgot változtatni az idióta Gépházban (szörnyű), bejelentkeztem a Microsofthoz is, aztán.... már a következő újraindításnál felugrik ismét az outlookos mailcímemmel a felhasználó, de az eddigi jelszóra nem reagál (nem változtattam jelszót!). Kizártam magam valahogy a saját fiókomból, tehát nem tudom bekapcsolni a gépet, csak a WDTV felhasználóval, amit megint csak nem értek...
Ami pedig totál fura, hogy ha Start gomb, felül a felhasználónál kijelentkezek, kilép, de semmilyen másik fiókot nem ajánl fel, ahová beléphetek. miért nem???Na most ez van.. szívás. És komoly, mert dolgoznom kéne. Nem a játékból maradok ki...
Vendég szintű fiókba kerültem, nem értem, hogyan,
Jocco07 azt sem lehet behozni, semmit nem enged...
-
Malacka
csendes tag
-
törölt tag
válasz
Воланд #40088 üzenetére
miből gondolod hogy nem?
változik a rendszer követelménye, a jelenlegi mellé betársul a min. 2.0-ás TPM modul, tehát e nélkül nem fog futni... ez ugyan olyan mint a CPU kérdés... az athlon x2 nem kompatibilis a windows 10zel mert nem támogatja a pae/nx utasítás készletet, tehát a win10 futtatására alkalmatlan...ugyan ez lesz érvényes az alaplapokra is, ha nem rendelkezik tpm 2.0-ás modullal nem lehet rá 10et telepíteni majd... ilyen egyszerű
-
-
válasz
Воланд #39832 üzenetére
Köszönöm!
Az élő licenc minden bizonnyal megvan ('állami' szerv), de miután annyira gyenge a "céges" informatika, hogy gyakorlatilag a dolgozók maguk kénytelenek gondoskodni a gépek működéséről, van némi aggodalom, különösen, hogy a többség kénytelen-kelletlen már kényszer BYOD-felhasználó.
MaCS
-
r4z
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest