- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
raidx
őstag
válasz
Petyyyyy #48483 üzenetére
NEkem azóta ír ijet mióta az automatikus frissítéseket saját hatáskörbe vontam. (gpdit.msc), ha home verziód van akkor regedit. Találkoztam már olyannal, hogy kártevő állította el. Ugyanis addig nem települ semmi amíg te nem akarod. Ezalól csak a komoly biztonsági javítások a kivétel. Az akkor is települ.
-
King Unique
titán
válasz
Petyyyyy #29491 üzenetére
Általában így szoktam, de annál csak puszta kíváncsiságból néztem meg, hogy mit talál meg elsőre és az, mennyire ok. Hát a chipset driver pont nem volt az...
(#29493) Kátai: rendszerpartíciók átméretezése, mindig tartogathat kellemetlen meglepetést és csak saját felelősségre érdemes babrálni! A gyári lemezkezelő nem mindig boldogul vele, de egy külső partícionáló már inkább. Illetve azoknak is vannak, külön pendrive-ról bootolható megoldásai is az extrém esetekre.
Az Aomei magyarul is tud, ami újabb előny. -
törölt tag
válasz
Petyyyyy #27740 üzenetére
Ahogy nézem, már nincs ei.cfg (abba lehetett írni, hogy melyik kiadás és milyen kóddal települjön). A kódot elvileg lehet törölni UEFI-ben, meg elvileg vissza is lehet írni, sosem próbáltam.
Rakd fel a 7-et, majd simán frissítsd le. Utána, ha gondolod, akkor csinálj egy HR-t, ugyanott leszel, nem lesz szemét benne. Jobb ötletem sajnos nincs.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Petyyyyy #27718 üzenetére
Milyen win8 verzió járt a laposhoz?
Win8 -> Win10 Home
Win8 Pro -> Win10 Prokellene, hogy frissítsen Upgrade matrix
-
törölt tag
válasz
Petyyyyy #27722 üzenetére
A gépházban ott a lehetőség, hogy beírj egy új kódot (már elfogadja a 7/8 kulcsát).
Szab02: Megosztani nem lehet, de egy fiókkal 10 gépre lehet telepíteni appokat, ha ez számít.
mate3553: Állítsd be forgalmi díjas kapcsolatnak a gépházban, úgy nem fog frissíteni a rendszer, az egyéb programokat meg addig zárd be. A beépített tűzfallal is meg lehet fogni mindent, csak macerás, úgyhogy vagy külsőt használj erre, vagy a TinyWall-t (a beépítettet használja).
Apucy01: Miért nem a vírusirtó topikban kérdezed? Ez a Nod gondja, nem a rendszeré.
-
Popes
őstag
válasz
Petyyyyy #25705 üzenetére
Clean installnál mindenképp fog kulcsot kérni, ha előtte megcsináltad a frissítést akkor viszont simán át kell ugranod a kulcsot mert hardver ID alapján automatikusan aktiválja magát ahogy netre kerül.
Viszont ha nem upgradelsz akkor csak vásárolt Win 10 kulcsot fogad el. (elsőnek mindenképp kell az upgrade)
-
csaba951
veterán
válasz
Petyyyyy #23310 üzenetére
Csak a Home változatra szól a licenced! Felteheted a Professional változatot is, de ennek az aktiválásához vásárolnod kell egy Professional licenct (kulcsot).
#23313 bazsimano
Én még várok vele 3-4 hónapot! Sok gyártó még nem jött ki a Windows 10-es drivereivel vagy (még) nem túl jók ezek a driverek. A programokra is igaz ugyanez. Pár hónap múlva már sokkal jobb lesz a helyzet. Remélem! -
Gabesz87
veterán
válasz
Petyyyyy #22649 üzenetére
Elvileg fent kell legyen, telepíteni szoktam a frissítéseket. Már arra gondoltam, hogy néha futtatom a CCleaner-t, és hogy az nem-e töröl le valami ideiglenes cuccot, ami kell a frissítéshez. Lehet, hogy ez hülyeség, csak úgy megfordult a fejemben...
Igen, utólag már rákerestem a hipster-re, mert nem voltam benne biztos, és rájöttem, hogy nem ezt a szót kerestem
Sorry..
-
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Petyyyyy #10362 üzenetére
Ez a Win10 is, mint a GTA 5.... Mikor kijött (az op. rendszer esetében természetesen az Insider program elejére gondolok) kevesebb probléma volt vele, mint most
(#10365) westlake
Igen, csak akkor semmi máshoz nem tölt drivert. Nekem csak annyi kellene, hogy a VGA-t ne piszkálja.(#10366) wjbhbdux
Köszi -
-
szundybence
aktív tag
válasz
Petyyyyy #8916 üzenetére
Pedig pont ezen gondolkodtam a napokban. A 10166 és az "RTM" is annyira fürge egy régi 80-as SATAII lemezen, hogy öröm nézni.
Nekem pont ez a gondolatom, hogy az Eee netbookomon lévő w7 starter a w10-re történő frissítés után vajon gyorsabb, ugyanolyan, esetleg lassabb lesz-e? Tudom, még nincsen 29.-e, de azért nagyon kíváncsi lennék a válaszra. ha valaki tud korrekt választ adni, kérem tegye meg!
-
paye
tag
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Petyyyyy #7898 üzenetére
Na akkor leírom, hogy mi a problémám, hátha tudsz Te, vagy valaki más segíteni.
Újra kéne raknom az OS-t. 1 hónapot nem szívesen várnék, ha nem muszáj. Na most, felrakom 8.1-et, de 1 hónap múlva meg jön a 10, amit persze nem biztos hogy fel fogok rakni, ha nem lesz driver a notimra, elvagyok a 8.1-gyel egyébként.
Na most. Nekem egyetemi licenszem van, ami fogalmam sincs, hogy mire jó, gondolom lehet róla frissíteni 8.1-ről, de hogy csupaszon 10-et felrakva beírva a 8.1 kulcs gondolom nem esélyes, hogy működik, jól gondolom?
-
moonguru
őstag
-
premete
veterán
válasz
Petyyyyy #7526 üzenetére
Nekem is, gyárilag windows 8.1+ windows 7 jár hozzá, plusz van 4 volume licensz kulcsom, és 15 retail.
Viszont a windows 10 10158 egyiket sem fogadja el, csak azt, amit írtam.
@syler123: Microsoftot kérdezed, ez a képernyő jött fel a w10 158 iso szűz telepítése után. Majd beírtam a linkelt kulcsot, és kiírta, hogy aktiválva van. -
-
janos666
nagyúr
válasz
Petyyyyy #6442 üzenetére
Egyelőre minden Win10 build upgrade, amit végignéztem egy hagyományos, teljes upgrade volt, teljesértékű esd file-ból (komplett windows.old másolattal, stb), pedig volt itt szó olyasmikről, hogy alapjaiból megújul az Update rendszer "rolling release" formában, amitől azt vártam, hogy tesztelik még a Preview időszakban (vagyis hogy pl. 10295-ről 10300 build-ra lépéshez csak egy pár megás diff-et tölt le és úgy upgrade-el build-et, mint csak egy szimpla hotfix update lenne). De lehet, hogy pont azért nincs ez most élesítve, hogy a könnyen bug-os build-ekre egyfajta ha kell, ha nem teljes önjavítás legyen egy-egy upgrade, így mindig viszonylag tiszta lappal indulva egy-egy upgrade után.
-
válasz
Petyyyyy #6354 üzenetére
Nem lesz, ugyanis választhatod a tiszta telepítést is általában, ami töröl mindent és formáz/particionál is akár (pl custom telepítés nem upgrade)... a régi win csak az upgrade jogosultság ellenőrzése miatt kell.
A probléma az szokott lenni, hogy az upgrade változat úgy kezd ha arról bootolsz pl, hogy hol a régi windows, ha nincs akkor kéri és nem megy tovább.
A nem upgrade pedig ugye egyből a telepítéssel kezd, de ott is választhatsz upgrade-t, vagy teljes telepítést a régi törlésével. Csak nem kér egy előző windowst.
(legalábbis eddig így volt)
Az a baj amit előbb írtam, hogy egyetlen ember sem állt még ki a nagyérdemű elé és konkrétan mondta el hogy az upgrade hogy lesz ilyen szempotból végrehajtva. Szerintem még ők sem tudják hogy kulcsot adnak, fiókhoz kötnek vagy miként lesz az aktiváció... vagy lesz e egyáltalán kulcsozás a 10-es esetén (utána már nem jön ugye új változat). Simán lehet azis hogy a vétel egy Steam-hez hasonló kulcs lesz csak, ami szépen ráteszi a szoftvert egy accountra és onnantól letöltheted bármikor + beaktiválhatod az accal.
Ne ez az amiről egy árva mukkot sem mondtak még... -
Milestone2
nagyúr
válasz
Petyyyyy #6354 üzenetére
Így van. Ezért remélem, hogy nem csak úgy tudok legális lenni, hogy felteszem a vásárolt Win8-at, majd Update, aztán törölgethetem a OLD mappát.
Remélem, hogy lesz lehetőség valahogy másképp igazolni, hogy van hivatalos W8-am, csak beírni egy adatboxba a W8 telepítőkódod vagy valami.
Majd kiderül...
-
válasz
Petyyyyy #6349 üzenetére
Na igen, csak ugye azis "clean install" hogy felteszed a régit majd upgradeled egyből... meg azis hogy egyből a 10-et teszed fel.
Kérdés melyikre gondol...
Mindegy úgy nézki MS oldalon még annyira nem találták ki ezt hogy nincs egy épkézláb ember aki eltudja normálisan mondani pontról pontra mire számíthatunk. Ez van...
-
JamesHun
addikt
válasz
Petyyyyy #6349 üzenetére
win 7 ről win8ra sztorinál is jöttek, hogy csak úgy lehet feltenni a win8-at, hogy mindig fel kell tenni a win7-et és upgrade el megy fel a win8 aztán meg mégis ment egyből a win8 telepítése is clean install al
tudják ők jól, hogy a "pro" userek jobban szeretik a clean install-t, mint a mindenféle upgrade és reméljük menni fog rendesen minden utána
-
-
ArsenalF
aktív tag
válasz
Petyyyyy #6048 üzenetére
A start menü ma kétszer nem jött fel, majd miután feljött nem hajlandó kitűzni semmit oda, hiába nyomom hogy pin to start nem jelenik meg. Majd talán restart után oda kerül, vagy szimplán elfelejti örökre. Húzogatom a csempéket, rendezgetek, el-el tűnik maga az ikon, csak a kék háttere látszik meg a neve. Ha kicsi ikon akkor az se.
Mindig hibaüznetettel kapcsol ki a gép, időm sincs elolvasni, és még egy rakás apró bug van amit helyre lehetne, hozni, de másfél év alatt nem sikerült nekik, akkor nem hiszem hogy most fog.
Jah és a photos app is egy bug halmaz, állandóan képeket keres, thumbnaileket nem cachel. Nem egyszer összeomlik. Lényegében azok a dolgok amik újak benne, azok közül szinte semmi nem stabil, talán csak a virtual desktoppal nincs gondom sosem.
-
tomboy0013
veterán
válasz
Petyyyyy #6048 üzenetére
Nekem a 10130-assal már nem mondanám, hogy vannak rossz tapasztalataim. 1-2 univerzális app nem indul és egy picit én lassúnak érzem az Edge-t de egyébként stabil. Az eddigi buildek naponta többször kékhaláloztak alap feladatok közben is, de ez még egyszer sem. Start menü bug nálam egyik build-del sem volt. Egyéb hibákat sem tapasztaltam. Összességében jóval jobban fut a 6 éves HP laptopomon mint a Win7,8 és 8.1 tette ez előtt. Amint jön a végleges már csúszik is fel a Switch-re.
-
törölt tag
válasz
Petyyyyy #4791 üzenetére
Persze hogy kapnak miatta, ezért rajzolták újra párszor a lomtár ikonját
Szerintem arra mennek, hogy idővel megszokják az emberek. Aztán lehet, hogy változtatnak még később, hiszen nem ez most a legfontosabb dolguk.
De amiatt ne aggódj, hogy rossz lesz a rendszer, mert ezek a build-ek borulnak, elvileg az Insideren keresztül jöhet olyan is, amiben csak az új ikonokat lehet tesztelni, és a start menü meg sem nyílik. Éppen amit teszteltetni akarnak. Elvileg. -
-
vlevi
nagyúr
válasz
Petyyyyy #4237 üzenetére
Én is igy jártam. Egy 64 gigas ssd-n volt az a win10, ami az elso pillanattol rjata volt, es frissult 9926, majd 10041-re. Tizenvalahany giga szabad hely volt még rajta. Akkor a 10049 frissites kiirta, hogy szuksege lenne 0.0Mb szabad helyre
Akkor turtam le az egeet, es raktam fel uresen 10041-t, es arra a 49-t, de nem lett sokkal jobb. -
King Unique
titán
válasz
Petyyyyy #4237 üzenetére
Én 40 GB-os partíciót adtam neki, de pár build frissítés után lement <5 GB alá a szabad hely, mert csinált visszaállítási szarokat is, pl. indítómenüben lévő "..setup" vmi. Ráengedtem a lemezkarbantartót és felszabadult 10 GB+ tárhely.
(#4227) bzoley: részemről is kb.
Felesleges ezekkel tesztverziókkal szórakozni, csak bohóckodás az egész. Ráadásul, ami korábbi buildokban tetszett, azt az újakból kivették, átszabták...áhhh.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Battlefield 7
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest