- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Warter #26378 üzenetére
Ne a csak számokat nézd, az hogy az MS bemond vmit, ami vagy pont annyi, vagy nem, egy dolog. A százalékok és a piaci részesedés viszont önmagáért beszél.
(#26379) netpeti98: még szerencse. Bár, aki nincs teljesen tisztában a dolgokkal, lehet rányom egy ok-t, aztán utána meg csodálkozik majd.
(#26381) TRob1: nem tudom mit néztél, de akkor nem elég alaposan. Nekem a Win7-tel stabilitás, működés terén soha nem volt gondom. Max a 8.1-hez képest hangoztattam azt, hogy utóbbi felülete (flat dizájn) és a kezdőképernyő jobban bejön.
Ellenben a 10-esben olyan alapvető dolgok nem működnek nálam normálisan, mint a felbontás skálázása, ami terén a TH2-től sem várok megváltást. Csak azt használva évekig várogatni meg nem fogok, mire helyrepofozzák...mert, ha van jelenleg olyan rendszer, ami igényeimnek jobban megfelel, akkor használom azt. És vsz teszik ezt sokan mások is. Azért erőltetik ennyire a frissítést... -
bopeti98
őstag
válasz
Warter #25695 üzenetére
Igazad van, csak sajnos nincs olyan lehetőség hogy aktiválás telefonon. Annyi van, hogy Másik termékkulcs megadása meg hogy Áruház megnyitása ahol meg is vehetem cirka 40 999 Ft-ért.
Vagy itt a További lehetőségek alatt lévő online chat-es felületre is írhatok ezzel kapcsolatban? -
-
Colos1
őstag
válasz
Warter #24695 üzenetére
Köszi, de nem tudja megnyitni, mert sérült. Alighanem azért, mert mérgemben ráb@sztam a resetre, és nem írta ki. Pedig több, mint 800 MB...
(#24697) cybermanus: Én is azt használom, de amikor telepítettem ezt a Win -t, elfelejtettem áttenni, hogy kis memóriaképet írjon, ezt pedig a BlueScreenView nem tudja megnyitni.
Más: Másnál is van olyan, hogy pillanatokra beakad a hang, és elkezd kerregni, majd megy tovább? Nekem a kezdetektől fogva volt ilyen, és az előbb ez végződött BSOD -vel. Azért szerettem volna látni, mert win7 alatt is sokszor volt ilyen, a Wasapi + firefox valamiért néha összeakad, de látnom kell, hogy melyik driver okozza, abból tudnám biztosan, hogy ez a hiba szívat-e megint, vagy valami újdonságot talált ki nekem így vasárnap estére.
Ez jelenthet valamit?
További adatok a problémáról
Gyűjtőazonosító: LKD_0x144_USBHUB3_DEVICE_ENUMERATION_FAILURE_UsbHub3!TelemetryData_CreateReport_VEN_0000_DEV_0000_R -
törölt tag
válasz
Warter #24695 üzenetére
Az jó program? Eddig én az BlueScreenView nevű progit használtam erre a célra. Az a program jobb? Standalone Debugging Tools for Windows (WinDbg)
(#24696) SymbianOS Azért sokan szeretik a mustot és a murcit is inni.
Azt hiszem a jelenleg a win 10 a murci állapotában van.
-
-
-
válasz
Warter #20439 üzenetére
Akkor egy kicsit részletesebben, hogy mi okozta a problémát. Amikor frissítettem a 10-esre, az ismerkedés során megnyitottam egy olyan programot, amihez kérte az MS fiókom jelszavát, amit én balga módon meg is adtam. Ennek az lett a folyománya, hogy a következő újraindításkor már jelszót kért, holott soha nem használtam addig. Ezt a jelszókérést sikerült kilőni, viszont létrejött egy új tulajdonos, egy HomeUsers(outlookos). A mappák hozzáféréséhez ez kavar be állandó jelleggel, mert géprestart után, minden alkalommal be kell pipálnom a Teljes hozzáférés opciót, mert egyébként semmit nem tudok a mappával kezdeni, hiába vagyok teljes jogú tulajként jelen rendszergazdaként.
Itt már az az állapot látszik, miután megadtam a teljes hozzáférést, és próbáltam már egy másik, új mappába átmásolni képeket, ott is ez a helyzet. Szóval egyelőre marad a beállígatás minden restartkor, remélem, hogy egy tiszta telepítés majd később megoldja. Javasolták már, hogy távolítsam el ezt a HomeUsert, mint tulajt, de egyelőre nem kisérletezgetek, mert mi van, ha utána meg végleg nem tudok hozzáférni.
-
-
-
Clemi
veterán
Próbáld így, esetleg megnézheted a Wizmo-t:
Standby: %windir%\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState Standby
Hibernate: %windir%\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState HibernateKözben annyit próbáltam, hogy a parancssorban kiadtam a "powercfg -h off" parancsot, így a
%windir%\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState
parancs után a W10 alatt tényleg S3 állapotba, vagyis "alvás" állapotba kerül.
W8.1 alatt sajna már ott tartottam, hogy csak hibernált állapotba lehetett küldeni, mert ha kikapcsolom a hibernálást, akkor már nem is reagál a fent kiadott parancsra. Most a W8.1 alatt kiadtam a Standby szóval kiegészített parancsot, és ugyanúgy hibernált állapotba került, viszont nem kicsit meglepődve, ébresztéskor a boot sorrendben első lemezről bootolt vagyis a W10 indult mintha ki lett volna kapcsolva a gép.
Amúgy mi is az a "Wizmo" ?
-
-
King Unique
titán
Csak gondoltam hátha, a remény vész el utoljára...
A HD Sentinel olyan elmosodtan jelenik meg, mint a dög, el sem fér az ablak a képernyőn, ahogy teszteléshez a HD Tune is kilóg....7/ 8.1 alatt uazon notin és driverrel meg teljesen ok. Talán nem kevesen vannak hasonló paraméterekkel, de csak ezért vegyenek új notit, vegyek én is? Ha már az OS upgrade ingyenes, majd fizessek az új vasért?.
Na jól van, több build upgrade nem lesz aszem, majd kivárom a véglegeset, letesztelem, aztán ha nem javult, akkor ezen a gépen megy max másodlagos rendszernek. -
vlevi
nagyúr
Hetesen (de korábban XP alatt) soha, semmi gond nem volt. Amikor Win7 alatt felébred a gép, annak ismegvolt az oka, vagy az egér, vagy a hálókártya ébresztette fel, de ezt már megtanultam, és az az első, hogy ezeket az eszközöket rendesen beállítom.
Beleolvasgattam a feedbackekbe, hogy csak nálam van-e valami, de úgylátom, azért másoknál is elő-előfordulnak ilyen dolgok.
"A te esetedben rollback volt."
Igen, elsőként rollback volt, de aztán ez a rollbackelt win10 sem akart már úgy működni, mint előtte a frissítés előtt. Aztán ezzel a rollbackelt, korábbi builddel csináltam egy hard resetet, de az sem lett tökéletes. Csak úgy állt helyre a rendszer, hogy iso-ból, particionálással együtt teljesen újraraktam. -
viralmind
aktív tag
Tehat ha en most felfrissitem a 8 retail verziomat 10-re, es egy ev utan lecserelem a lapost egy masikra , akkor azon vagy hasznalom a legalis win8-at vagy vegyek ra 10-et, mert a retail cuccombol lett egy oem?
(#8508) pzstm
Ok , koszonom a valaszt , remelem azert ezt hivatalos forrasban is kifejtik majd.
-
viralmind
aktív tag
Nem ertem miert nem lehet ugy megoldani mint win8 win8.1 eseteben, tehat hogy elfogadja a win8 kulcsot abban az esetben is ha win10-isorol telepitek.Ez eddig mukodott nekem is win8 van es vagy upgradeltem 8.1-re vagy ujrahuztam egy integralt 8.1 iso-val , mindegy volt neki a beirt win8 kulcsot elfogadta es ennyi.
-
King Unique
titán
Tudod, hogy ez nem csak erről szól. Annak valóban nem, aki USB-s kütyüt nem is használ.
Viszont aki igen és nem csak bedugja használat nélkül, az szívhat vele, ha utána a Windows nem ismeri fel, meg dobálja fel a javítás, formázás ablakot...+ USB-s cucc alatt régóta nem csak pendrive értendő, hanem a manapság oly divatos külső merevlemezek is. Amik ráadásul még érzékenyebbek erre.
De felőlem mki úgy szív, ahogy akar, ha CHKDSK, vagy éppen GDB és társaival akar mókolni, netán ott akar hagyni x 100k HUF-ot adatmentő szakinál, tegye. -
King Unique
titán
Mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy a korábban (általam) említett dolgok az RTM-ben meg lesznek-e csinálva rendesen, vagy kiadják "így"? Igaz szidni / ajnározni majd csak a végleges rendszert igazán helytálló, de a pro/ kontra dolgokat azért a tesztverzióknál meg lehet említeni.
Amúgy összességében valóban nem tetszik annyira, modern felület is több téren visszalépés a 8.1-hez képest, de mégis kíváncsi az ember, ahogy sokan mások is, na. -
törölt tag
Úgy, hogy az ingyenesség upgrade-re van. Tehát elvben te már frissítettél a legális W7-ről W10-re. Ott meg azzal kezdünk, hogy jelentkezz be, vagy csinálj új fiókot... Ekkor a W7 kulcsot már hozzá is rendelik az accodhoz...
De ez csak sacc, ha hülyeséget írtam javítson ki valaki...
-
Milestone2
nagyúr
Végre a hivatalos letöltõoldal is a 10162-t tartalmazza.
-
justaview
senior tag
Majd letöltöd az ISO-t és csinálsz egy tiszta telepítést.
Ha tiszta telepítést csinálok, az (ahogy én tudom) leradíroz mindent. Így honnan tudja a telepítő, hogy nekem van-e valamilyen jogom, vagy sem?
A dilemmám abból fakad, hogy valószínűleg nem látom a folyamat minden részét. Esetleg az aktiválás már nem csak géphez, hanem bejelentkezett felhasználóhoz is kötött, és amint bejelentkezem az adott névvel install során, mindent tud rólam, a jogokat is beleírtve?
-
törölt tag
Az miért számítana ingyen vacsorának,ha valaki segít a bugos rendszer jobbá tételében és reportol? Teljesen normális lenne,ha ennek ellentételezésére engednék az átállást jogalap nélkül is.Valamint,ha X fejes lenyilatkozik valamit,másnap Y fejes ne állítsa az ellenkezőjét,mert egyből elkezdek a drukkolni a cucc mielőbbi feltöréséért.
-
törölt tag
Igen, de akkor nem kell újratelepíteni, ha az RTM-nél kilépsz az Insiderből. Ugye eddig arról volt szó, hogy az aktiválás megmarad, most meg arról, hogy nem, mert kelleni fog az alap, vagyis vissza kell rakni valamelyik rendszert.
szunya1: Ők csak nyilatkozni nem tudnak.
-
-
premete
veterán
A Dell 8.1-es driverével megy, amíg a windows 10 le nem tölti a saját, generic driverét, utána nem megy, és azt eltávolítani sem lehet, mert mindig visszajön, a net pedig megszűnik. A device managerben szép zöld, és kiírja, hogy "rendben működik", csak net kapcsolat nincs.
ugyanez van, ha korábbi windowsról frissítek, addig van net, amíg a ms driver fel nem megy.
Igen, erről a Dell tehet. -
-
-
-FreaK-
veterán
Tényleg? Te ezt szurted le abból amit írtam, hogy nehéz eljutni ezen opciokhoz? Gratulálok.
Egyébként meg ismertem a jobb klikkes dolgot, csak ritkán használom, most nem ugrott be hogy ott is megtalalhato. Keresőbe meg nálam nem ad talalatot. De ez csak egy apróság volt, sikerült kiragadnotok a leglenyegtelenebb dolgot abból amit írtam, majd több hsz-en keresztül erről beszélni.
Szóval lehet, hogy előbb meg kéne tanulni szöveget értelmezni aztán válaszolni.Akkor röviden is: az MS csinált egy újabb appot a beállításokhoz, a meglevő mellé, ami butább mint az előző, és most már kettő van. Ez, meg még sok hülyeség fontosabb volt nekik mint egy konzisztens, átlátható UI-t csinalni. Persze ezt így a Win8-tol értve.
Karak_22: igen ez így van,szerinted nem tudtam róla? Olvasd el még egyszer amit írtam légy szíves. A kérdés az volt hogy mit keresnek ezek az asztali PCmen. Vagyis a nem tetszésemet fejeztem ki az MS azon irányú törekvéseire hogy össze akarták(ják?) mosni az asztali és a tablet/érintős vonalat az UI-ban. Ami egy nettó baromság volt, bár szerintem ezt már ők is belátták, mert a W10 már jobb lett ilyen szempontból.
Telorol írok, sry a helyesírás miatt.
-
Warter
addikt
Update: Leteszteltem a troubleshoot-ot, ha már úgyis behalt. Első körben nekifutottam a fájl megtartós reset-nek, na ez szintén nem ment kb 60%-nál közölte, hogy failed. Utána jöhetett a gyalus reset, na ez kb teljesen újra húzta az egész gépet, mintha egy friss install lenne, ez legalább működött, mondjuk buktam minden beállítást.
-
-
csixy
addikt
Mondjuk például egy tenda N80-as soros porttal előcsalt CFE miniweb szerverét kellett volna megtalálnom a 192.168.1.x-es alhálózaton. De már megoldottam úgy hogy miután win10-ből megállítottam a CFE bootot (mert az USB-soros port átalakítómat csak windowsban tudom használni), utána linuxból toltam rá a shibby féle tomato firmware-t , mert itt meg tudtam fix IP-t beállítani.
-
vlevi
nagyúr
Androidos Firefoxban is van ilyen. Tényleg hasznos szolgátatás.
De, hogy a betűk egyre ocsmányabbak, azon megint nem tudok átsiklani. Könyörgöm, bántja a szememet ez a szürkeárnyalatos cleartype szerű megoldás, szálkás a betűk széle, förtelem.
Tudom, az összes modernui alkalamzás ilyen, már a windows8 óta, de akkoris.
Lehet, hogy jó böngésző az IE, lehet, hogy a Spartan is az lesz, de amíg a Firefoxban sokkal olvashatóbbak a szövegek, addíg köszönöm, maradok annál.Kár
-
-FreaK-
veterán
Jó, ez valóban szép (nagy baki) volt.. bocsi.
(#3930) netpeti98:
Az a helyzet hogy nagyon nincs már távol, ha igaz, hogy már nyáron (Június?) piacra szeretnék dobni.
Azt látom, hogy mi a céljuk, de nagyon sok dolgot lehetne még tenni az ügyben és szerintem nem fogják már megcsinálni.Valaki fel tudna homályosítani hogy hogy is működnek ezek a jogosultságok? Korábban is adminisztrátor fiókot használtam csak így nem tudom hogy ez most normális-e vagy csak nálam nem jó valami.
Mondok két példát:- Normál felhasználói fiókban indítok egy Total Commandert, akkor az nem tudja még a saját beállításait sem elmenteni az ini fájlba, valamint a winchestereim között sem tudok fájlokat másolni csak ha külön engedélyezem minden egyes másoláskor.
- Firefox-al letöltenék egy fájlt az egyik meghajtómra, nem engedi mert nincs jogosultságom.
Azt tudom még csinálni hogy minden egyes alkalommal "run as administrator" paranccsal indítom őket, de ez macera. Ez nálatok is így van? Ti hogy csináljátok?
-
vlevi
nagyúr
"de az ablakok alja kilóg a képernyőből"
Nálam a teteje.
Most már megint win7 alól írok, de win7-ben így néz ki valahogy a firefox fejléce:win10 alatt viszont le van vágva 3-4 pixel, mert valami ilyesmi (nem pontosan ez, mert csak photosoppoltam)
Azonkívül fagy, (alvásból felébredve úgymaradt, akkor tettem wissza a hetest), de amikor ment, akkor is a desktopon a windows intéző másodpercekig nem tudja, mit kezdjen magával, szóval jájjjj.
És nálam is, posta alkalmazás nem megy, helyette csak valami kék téglalap van a startmenüben, feliratként pedig egy értelmezhetetlen betűhalmaz.
Még egy kicsit "javítanak" rajta, és akkor már ingyen sem kell majd
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged