-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
válasz
azopi74 #10060 üzenetére
frissiteni frissiteni fognak (mondjuk a vallalatokat ne keverjuk ide, mert ott maximum a lob appok szamitanak, a consumer univerzalis appoknak nem ok az elsodleges celkozonsege), csak egyreszt ahogy irtam fentebb ez nem jelenti azt, hogy hasznalni is fogjak az uj kepessegeket, masreszt itt honapokig megint megy majd a malmozas a fejlesztok meg a cegek reszerol, hogy akkor legyen univerzalis app, vagy ne legyen. en orulnek neki a legjobban, hogy ha egy ev mulva itt arrol beszelgetnek, hogy xy feladatra melyik a legjobb app, de en ennek nem latom sok eselyet.
-
Воланд
titán
válasz
azopi74 #10047 üzenetére
igen, a surface jol teljesit. es korulbelul nullaval nott a hasznalhato appok szama a store-ban ennek hatasara.
"És jönnek az olcsó, Windows for Mobile-os kis tabletek is, amik csak uapokat fognak tudni futtatni."
nem fognak belole eleget eladni.
"iPad-en is van böngésző (sőt, iPhone-on is, az i6 Plus esetében még használható méretben is), mégis gőzerővel fejlesztik az iPad-es appokat."
mert az ipad felhasznalok egy szep nagy, fizetokepes kort alkotnak.
-
Воланд
titán
válasz
azopi74 #10033 üzenetére
nyilvanosan meg nem temetik, ha temetnek, akkor nem lenne ez a porhintes, hogy ok mennyire elkotelezettek a telefonokat illetoen. es nem latom, hogy egy tizenakarhany szazalekos reszesedes miatt miert csinalna mondjuk a tumblr normalis uap-ot. mikor desktopon ott a bongeszo, ott ugysem hasznalna senki egy alkalmazast, tableten, meg telefonokon meg soha nem erik el a kritikus reszesedest.
-
-
válasz
azopi74 #8450 üzenetére
Apropó buildek: máris túllépték az RTM-et, 10502-nél jár az adatbázis.
-
King Unique
titán
válasz
azopi74 #8318 üzenetére
Remélem bugfix terén odateszik magukat, mert ha megmarad benne az 1366x768-as felbontás sz@r skálázasa, akkor nálam nem lesz upgrade...
Megy másodlagos OS-nek, külön partícióra...
Jelentősebb újítás nem lesz a felületen, új funkciók hozzáadva, hát az kár, nekem kicsit karcsú eddig...talán majd Redstone, vagy egy következő.(#8321) Stirlitz: ezt max 8.0-ra ráfogtad, de ott is volt külső Start menü, amiben szinte mindent(!) be lehetett állítani, vagy akár tiltani, de 8.1-nél már sokat csiszoltak rajta és 3rd party Start ott is van, ha vkinek annyira kellett. 10 egyelőre a natív Start menüvel és ablakban futó appokkal tud többet kényelem téren, illetve csak utóbbival, ha úgy vesszük.
De, ha annyira világgá szaladtál a 8.x felületétől, akkor gondolom a modern részt nem akartad nyomogatni nagyon, 1 db program, pl. Classic Shel által mindent be tudtál állítani, még Charms Bart is letiltani, ha annyira zavart. Ergo ezzel az egy programmal 3 perc alatt át lehetett varázsolni "Win7 módba", ha vki annyira nem tudta megszokni. De egyébként a default 8.1-es felületet is bőven meg lehetett, persze aki nyitott volt az újra, nekem sikerült.
Azért a Win10 új Start menüje, tálcaelemek új megjelenése, új vezérlőpult=gépház nem biztos, hogy mindenkinek annyira kézre állnak majd egy Win7 után. Lehet az átlagnak a fenti lehetőségek ismerete híján, a 8.x után jobban, de én pl. mind a hármat használom párhuzamosan és azt nagyon nem mondanám, hogy minden téren kényelmesebb a 10-es, mint a 7, vagy 8.1.... -
Воланд
titán
válasz
azopi74 #8181 üzenetére
nem. semmi informacio nincs arrol, hogy ha en frissitem a dobozos windows 8-am es kesobb veszek uj gepet, akkor mi lesz. vagy ha esetleg eladnam a dobozos os-t egy ev mulva, akkor az uj user tud-e majd ingyen frissiteni. ugyanis technikailag az az os mar egyszer frissitve lett. az ms fiok meg nem jo megoldas, ugyanis win10-ben meg annyira sem kotelezo a hasznalata, mint win8-ban.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
azopi74 #8180 üzenetére
"Beteszed az új SSD-t, bedugod a win10 telepítő pendrive-ot,( nr adj isten dvd-t) és indítod az installt."
Áhh értem
Ezt sejtettem, hogy telepíteni kell, de a telepítő fogja tudni, hogy nekem van egy win7-em aminek a hozománya a win10? Aktiválni nem kell majd?
(#8182) azopi74
"nem lesz kulcs, microsoft id-hoz lesz kötve az aktiválás..."
Na így már világos
-
azopi74
addikt
válasz
azopi74 #8093 üzenetére
Egyébként eddig ami eddig átment az OSG validáción és külsőbe került, az általában még aznap insider fastba is bekerült, sőt, az utóbbi időben volt, hogy a külsővel egyszerre, vagy akár azt megelőzve. Talán egy kivétel volt egy-két hónapja, egy build átment a canary, aztán az OSG validáción, kikerült külsőbe is, de valami kritikus bug lehetett benne, mert egy-két órán belül visszahívták még OSG-ből is. Na az nem került ki Insiderbe
-
pzstm
titán
-
GEPESZ66
veterán
válasz
azopi74 #7856 üzenetére
Eddig 2GB ramom volt,most lett 4GB.
Délután felrakom a 64bites WIN8.1-et.
Ha majd augusztus elején lehet frissíteni 10-re,nem biztos,hogy mindjárt megmerem csinálni,mivel elég sok problémát lehet olvasni vele kapcsolatban.Illetve mennyire jó a frissítés a tiszta telepítéshez képest. -
Воланд
titán
válasz
azopi74 #7814 üzenetére
a kovetkezo foverzio alatt azt ertem, hogy hiaba jonnek majd rendszeresen az ujdonsagok a nagyobb hordereju valtoztatasok (ilyen lenne az, hogy a kinezetet megcsinaljak normalisra es nem ez az ios, android copy lesz majd az elcseszett megoldasokkal) akkor is evente fognak jonni. szvsz a menetrend az lesz majd, hogy amit most kihagytak ido hianyaban azt berakjak osszel, meg jovo tavasszal, aztan build, bejelentenek egy csomo mindent, ami majd jon a back to school idoszak elejen az uj kutyukkel.
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz
azopi74 #7219 üzenetére
Ez komoly?
Ki sem próbáltam, pedig Win 8.1-et használok. Alapból ment fel a daemon tools mindig..
Működik rendesen?
Egyébként pont a 10130 telepítésén gondolkodom. Volt már fent egy korábbi verzió, talán az első preview, de annak annyi hibája volt, hogy használhatatlan volt napi szinten. Ennél a kiadásnál mik a tapasztalataitok?
Most már tényleg csak egy hónapjuk van fejleszteni.. -
-
noxon
őstag
válasz
azopi74 #7209 üzenetére
A (nem) telepített windows mappában keressem a logot? setupact.log ezt találtam benne, nem sok minden van, max feltöltöm valahova, mert nekem nem mond semmit ami benne van.
Perifériaként usb eszközök vannak csak , meg a tv rákötve hdmi-vel, más nem.karak_22 még nem kért fiókot, de nem helyivel szeretném, lehet a netet nem látja és az baj?
-
DaWe94
senior tag
válasz
azopi74 #7203 üzenetére
Nálam nem minden program működött rendesen, hiába szedtem ki a windows.old mappában lévő program filesból, ezeket lehetett szépen újratelepíteni. A driverekkel nem volt gubanc, még a noname webkamerámhoz is megtalálta a megfelelő drivert, amihez a 8.1 pl nem.
Telepítéshez elég bemountolni daemon-ba pl.
-
-
azopi74
addikt
válasz
azopi74 #6886 üzenetére
Nekem egy gondom van a Mail app-pal, nincs exchange fiókra (owa-n keresztül) advanced settings, vagyis ha nem ismeri fel automatikusan a beállításokat email cím és password alapján akkor b*szhatod, vagyis manuálisan sem adhatod meg a paramétereket (server, user, domain, proxy)
Pedig ez még az Androidos és iOS-es Outlook kliensben is műxik. Remélem ezt orvosolják mihamarabb...
-
-
azopi74
addikt
válasz
azopi74 #6413 üzenetére
Egyébként lehet, kevesen tudják, de testre is lehet szabmi a Windows+X-re vagy start-on jobb egérre megnyíló "power user" menut, és fel lehet venni plusz shortcutokat az alapértelmezetteken kívül:
Users\*****\AppData\Local\Microsoft\Windows\WinX\Group3
folderbe kell felvenni shortcutot, és akkor akár pl a Performance Options is elérhető két gombnyomásra, egér nélkü, vagy akármi más, amit akarunk
-
-FreaK-
veterán
válasz
azopi74 #6397 üzenetére
Akkor tehát cseszhetjük a normális settings appot is szerintem.. Üdvözlöm azt aki korábban mondta, hogy oké, ez így tényleg vérszegény, de majd a véglegesben biztos bele raknak minden beállítást.
A Vista óta minden verzió hozott UI változásokat, de azóta sem sikerült minden beállítást tartalmazó menüt egy helyre rakni. Sok panel még XP (vagy még 98?) óta ott van.. de azért kaptunk egy új (még egy új, a control panel mellé) settings menüt ami ugyan igénytelen, ronda mint a bűn (jó, ez szubjektív) viszont cserébe elég foghíjas a tudása (butított). Még a control panel-ben is több minden volt.
A sok, ezer éves panel meg maradt a helyén, de most már legalább lassabban/nehezebben lehet elérni őket, mert még 3 plusz kattintás kell mire oda jutsz mondjuk a virtuális memória beállításhoz (jó, nem egy gyakran használt opció, de akkor is). Direkt megnéztem, a kereső segítségével sem tudod megtalálni a system properties-t, vagy a preformance options-t.
Persze sokkal fontosabb dolgok is vannak ennél, értem én... nagyon hiányzott például az asztali számítógépemre a lockscreen, a teljes képernyős, érintésvezérlésre optimalizált UI (és senki ne akarja nekem bemesélni, hogy az érintőképernyős asztali PC-k olyan kib****tt elterjedtek lennének akárhol is..), ahelyett hogy egy konzisztens felületet hozzanak létre.
Bocs mindenkinek a kirohanásért.
-
cskamacska
addikt
válasz
azopi74 #6258 üzenetére
Na a hasonlat igazán üt, mint a régi piracy klipek.
Get Real Piracy It's A Crime -> The IT Crowd: Piracy warning Bender's Anti-Piracy Warning You wouldn't download a car You wouldn't download a car.. lol #2
Egyébként ez az OEM/dobozos ellentét megoldódik magától, 28000 forint környékére ment fel az OEM 64 bites Win 8.1 ára, miközben a dobozos Win 8.1 már 32000 forintért kapható. Ha csak nem az a nyűg tárgya, hogy brand gépet cserélne le az ember, vagy valami cégtől kiseftelt OEM-et venne harmadáron, a kisker OEM meg az éppen aktuális hülye korlátozásai már nem érik meg.
Azt viszont röhögném, hogy ha a Win10 upgrade régi vágású OEM géphez kötöttséggel jönne, jól odacsapna az imidzsének, konkrétan mindenhol az terjeng hogy teljesen ingyenes lesz a váltás, lesz itt sírás, ha mégsem.
Pedig teljesen logikus a dolog, jól is lakik a birka, mert az elején tényleg ingyenes, meg a káposzta is megmarad az újra eladásokból.
Esetleg még kötelezően települő és kötelezően elinduló lopott kocsis oktató videókat is nyomathatnak a képünkbe, hogy ezzel is ösztönözzék a újravásárlást..
-
törölt tag
válasz
azopi74 #6258 üzenetére
Azon kívül, hogy szerintem is nagyon rossz példa az autólopás, az EULA sincs kőbe vésve. Ha pl. ütközik benne valami az EU-s törvényekkel, akkor onnantól az a rész benne érvényét veszti. Pont ilyen, mikor a kiadók egy játék használati jogát korlátozzák ésszerűtlen módon (pl. a továbbértékesítés tiltása).
-
-
törölt tag
válasz
azopi74 #6238 üzenetére
Nincs az dobozosként használva, a számlán meg esetleg csak az OEM Windows szerepel (mert utólag vásárolt, de még komplett gépeknél sem feltétlenül szerepel az alaplap rajta), onnantól annyi a lényeg, hogy egy gépen fusson, és legális módon legyen aktiválva. Ettől nem lesz kevésbé legális.
morgyi: Utoljára szerintem a Vista nem aktiválódott 3 alkalom után, de lehet, hogy már annál sem volt ez.
-
Kékes525
félisten
válasz
azopi74 #6238 üzenetére
Mint írtam, az ügyfélszolgálatosok vagy az a vezetés aki ezt eldönti nem annyire buták, hogy erre nem gondoltak volna (alaplapcsere nemcsak meghibásodás esetén). Ha ezt nem akarnák, pedig tudják, hogy ez nem ellenőrizhető, akkor kizárnák ezt a lehetőséget. Ezét ez a lehetőség -ilyenformán is- teljesen legális.
-
Kékes525
félisten
válasz
azopi74 #6235 üzenetére
Hát azért nem egészen. Legrosszabb esetben is szürke. Régi alaplapos gépre tettem fel eredetileg (itt hibáztam, mert várni kellett volna). Ugyanolyat pedig ha akartak, vagy én akartam volna, sem tudtak adni. (Így is két OEM-et vettem már egyet XP-re, egyet Windows 7-re).
Azt azért ne feltételezd, hogy az ügyfélszolgálatosak vagy az a vezetés aki ezt eldönti annyira buták, hogy erre nem gondoltak. Szerintem igen, ennek ellenére nem tétovázott, nem kellett erősködnöm. Ha ezt nem akarnák, pedig tudják, hogy ez nem ellenőrizhető, akkor kizárnák ezt a lehetőséget szvsz.
-
törölt tag
válasz
azopi74 #6212 üzenetére
Ja, bocsi. Szerintem azért ezt nem lépik meg, elég csúnyán hangzana. Jönnének az Origós meg hasonló oldalas félrevezető cikkek, hogyha alkatrészt cserélsz, akkor veheted meg újra a 10-et. Szerintem a retail-ből nem lesz OEM. De szokás szerint hallgatnak dolgokról, ezt nem tudom megérteni. Gabe is nemrég mondta Twitteren, hogy a keylogger-dolog az csak mítosz (ugye azt kellett elfogadni, hogy a bevitt szöveget is elküldheti a rendszer elemzés céljából). Rengeteg felesleges elmélkedést megspórolhattak volna.
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
azopi74 #5895 üzenetére
Képzeld el megvannak, de ne legyünk már ennyire vészjósló madarak. Ez annyira tipikus, látunk egy szeletet valamiből és az alapján meg van az ítélet előre. Illetve különbséget kellene tenni bug és bug között is. Ennyi erővel minden OS bugos hiszen havonta jönnek a javító csomagok, egy sem hibátlan és nem is lesz.
Használhatatlan funkcióval nem fogják kiadni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Azonnali fotós kérdések órája
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Távcső topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- OTP Bank topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4600M I 8GB I 180GB SSD I NVIDIA i 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest