- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
justaview #55038 üzenetére
Le tudod csekkolni az alábbi módszerek szerint a lemezt. Ha MBR, akkor nyilván Legacy boot módban történt a telepítés.
A Windows ezeket a kisebb partíciókat telepítéskor hozza létre. Ha valami miatt utólag kell őket babrálni, az már régen rossz. Bár nem megoldhatatlan, mert pl. UEFI-nél ez a leírás egész jól használható és simán működik. Többször is próbáltam már!
-
King Unique
titán
válasz
justaview #55029 üzenetére
Ja igen, az más. Illetve, ha klónozás után most működik rendesen, akkor az a 450 MB-os vsz egy korábbi telepítés / upgrade maradéka lehetett. Amúgy szerintem felesleges volt 2 GB-ot particionálatlanul hagyni, illetve a rendszernek (C: meghajtó) nyilván nem kell a teljes lemez (~ 465 GB). Ilyenkor szokás rajta egy külön backup partíciót létrehozni az adatoknak, mert ha valami miatt netán újra kell telepíteni, akkor csak a C-t kell újraformázni.
Amúgy ez most Legacy / UEFI telepítés? Csak mert a kettőnél eleve más szerkezet és előbbinél nyilván nem meglepő, hogy nincsen külön EFI partíció.
-
-
King Unique
titán
válasz
justaview #55011 üzenetére
Minek akarod kiterjeszteni, olyan fontos az a 450 MB?
Egyébként, ha pl. UEFI telepítés, akkor az alábbi partíciókat hozza létre pluszban a rendszer. Ezek normál esetben a lemez elején helyezkednek el, illetve a 10-esnél elvileg már 450 MB-os a legelső, vagyis a helyreállítási partíció. Na persze, vannak akiknél ott szokott maradni a korábbi telepítés szemete stb., szóval nem tudom nálad ilyen téren mi a helyzet. Csak mert a 350 MB-os lehet akár Legacy telepítés is + a 450 MB-os egy korábbi maradéka. De, ha utóbbit a rendszer használja, akkor nyilván nem ajánlott belepiszkálni...!(#55013) kovaszoskeny:
Az már korábban másnak is volt említve, hogy az adatátviteli sebességnél lehet eltérés a fájlmásolás és a szintetikus tesztek eredményei között. Először az utóbbit kellene lemérni! -
válasz
justaview #38744 üzenetére
Migrálással simán megoldható.
Sokan a Macrium Reflectre esküsznek, nekem a Clonezilla jól működött.
Arra viszont vigyázni kell, hogy a meghajtóbetűk ne keveredjenek össze, mert úgy járhatsz, hogy az új lemezen futó rendszer a régiről akarja betölteni a rendszeradatokat!
Pjen viszont jól beszél: ez egy remek alkalom a tiszta telepítésre.
MaCS
-
pjen
félisten
válasz
justaview #38744 üzenetére
Szerintem jobban jársz egy tiszta telepítéssel.Aidával megnézed melyik verzió van fenn,kiírja a kulcsot is.Az MS oldaláról leszeded a megfelelőt,rufussal csinász egy telepítőt mondjuk pen-re.Felrakod,én átugrottam a serialt, de be is írhatod. A win az alaplapot jegyzi meg Aktiválódni fog.Nekem így működött.
MaCS_70:Emlékeim szerint a 98 óta ez megy.nem teszem fel az XP-t mert milyen jó a 98,nem teszem fel a 7est mert milyen jó az XP.Sajnos meg kell vele barátkozni,egy csoó új progi nem fog menni máson,nem véletlenül.
-
-
-
-
válasz
justaview #15928 üzenetére
Ha a fájl kezelőben a hálózat alatt rámész a gépedre láthatod mi van megosztva... általában alapból csak pár saját üres user könyvtár...
Feltéve persze hogy a megosztás is jól be van konfigurálva, mert ha nem akkor azis lehet semmi.És még onnantól kezdve is kell jelszavas hozzáférés általában (csak a windowsban létező felhasználók férhetnek akkor is hozzá, ha nincs máshogy konfigurálva - pl public/mindenki számára elérhető egy megosztás).
-
-
-
-
-
Jocy
aktív tag
válasz
justaview #10628 üzenetére
Az biztos! Nem igazán értem, hogy ezt miért kell erőltetni, sokaknál ki fogja verni a biztosítékot, az tuti.
Már nálam is előfordult, hogy VGA driver frissítésnél hamar gyorsan felrakta azt amit ő akart, függetlenül attól, hogy az már egy jóval régebbi verzió volt, én meg győztem helyrehozni.....
Még szerencse, hogy ezt eddig ki lehetett kapcsolni, de mi lesz ezután? -
-
-
válasz
justaview #8212 üzenetére
Nos ez szerintem úgy működik majd, hogy a fiókodhoz kötik a dologot és a fiókodon belül letöltheted majd a w10 iso-t és aktiválhatod is a fiókoddal a régi feltelpítése nélkül.
Szerintem technikailag most is el fogja fogadni a telefonos aktiválást OEM és Retail esetben is.
Csak jogalapod nem lesz (OEM), illetve lesz (Retail) a használatához. De működni fog és aktivált lesz mindkettő.
Innentől meg mindenki eldöntheti, ahogy eddig is hogy jó ez így neki vagy sem.Ha meg mégis szigorítanak, akkor OEM esetben nem fog működni mostantól az újraaktiválás új gépen.
Retail esetben meg működni fog. Ennyi.
Nem rocket science ez. MS majd eldönti... de szerintem marad minden ahogy most is van.Ami viszont lehet nem fog menni az az újraeladás.
Mint ahogy Steam esetében itt is fiókhoz van kötve a használati jogod... vagy pedig a fiókod kell eladnod.
Persze ezt meg nem teheted meg elvileg. -
pzstm
titán
válasz
nagyon úgy fest, hogy gépcserénél igen, kell a 8.1, ugyanis:
Windows 10 is registered to the device, so you can purchase additional memory, change your VGA, HDD/SSD, but not your motherboard.
tényleg jövő héten egy-két gyakorlati például szolgáló kérdést felteszek......
-
pzstm
titán
válasz
jogos...megköreztettem most én is...szólok a field managereknek, ugyanis MS-en belül is úgy látom, hogy érintetteknek sem teljesen tiszta még....(illetve a van a gépemre telepítve Windows az kétértelmű, mert Retail és OEM is lehet a gépemhez....és mégis azt mondták, hogy HardwareID-hoz köti az install-t utána)
Szóval igen: retailből, retail, OEM-ből OEM lesz. ISO letöltésről senki semmit nem tud még mondani
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
justaview #8207 üzenetére
Itt ezt írják:
If you upgrade from a retail version, it carries the rights of a retail version.
If you upgrade from a OEM version, it carries the rights of a OEM version.
- Includes transfer rights to another computer.
- Doesn't require a previous qualifying version of Windows.
- Includes transfer rights to another computer.
- require a previous qualifying version of Windows.
- Expensive, but cheaper than full version
OEM versions of Windows are identical to Full License Retail versions except for the following:
- OEM versions do not offer any free Microsoft direct support from Microsoft support personnel
- OEM licenses are tied to the very first computer you install and activate it on
- OEM versions allow all hardware upgrades except for an upgrade to a different model motherboard
- OEM versions cannot be used to directly upgrade from an older Windows operating system
What happens if I change my motherboard?
-
vlevi
nagyúr
válasz
justaview #8087 üzenetére
Ien, sajnos ez olya nehéz
Két dolgot kell különválasztani. A régi desktop alkalmazások, ellentétben az android, ios felülettel, nem vektorosak, hanem pixel alapúak. Értem ez alatt, hogy pl. Visual Studdioban is egy Winforms alkalmazás ablakméretét, betűméretet, satöbbit pixelben adják meg. Na, ezt skálázza fel valaki, ha tudja. Sajnos ez ilyen, huszonvalahány véve lett elb...va, nem most.
A másik, a cleartype. A szürkeárnyalatos dolgot azzal indokolját, hogy a forgatható kijelzőkön nem működik a színes antialis féle cleartype. Állítva nagyon nem adja ki. -
King Unique
titán
válasz
justaview #8087 üzenetére
Passz...én már erre nem is akarok mit mondani. Csak az a gáz, hogy ha még mondjuk az elején járnánk, akkor még elmegy. De napokkal, hetekkel az RTM kiadása előtt is ilyen állapotban van, az azért kicsit gáz....
De sebaj. Pont most izzítottam be WinToUSB-t, feltoltam egy 2,5" 7200 RPM USB 3.0 drive-ra a rendszert, simán ment és ok minden. Sebesség is elfogadható, most is arról írok.
Ha ilyen "hibák" benne maradnak, akkor lehet marad is egy ideig a külső meghajtón...
-
-
King Unique
titán
válasz
justaview #6945 üzenetére
Az átlagra az jellemző, hogy odafigyel mindenre, meg egy átlagos Windows 8.x telepítés is így szokott zajlani...
Értem én, hogy egyfelől kényelmes dolog ez, hogy tálcán kínálja, de másik oldalról meg kicsit erőszakos és túlzás.(#6946) szabonagyur: akkor jól értelmeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Gyermek PC játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged