- iPhone topik
- Yettel topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz
Sztlaci #157505 üzenetére
Hasznosnak tűnik akkor az a másik tűzfal
Mivel a Windows tűzfal csak bejövő kapcsolatokra dob fel figyelmeztetést, annyit megtudtunk, hogy a böngésző listen-elni szeretne, ami pedig minimum szemöldökráncolás egy böngészőnél, aminek elsősorban kifele kellene kapcsolatot kezdeményeznie. -
válasz
Sztlaci #157233 üzenetére
Indexelés letiltása és más elven működő fájlkereső csodákat tesz.
USB, ha ténylegvalami használja, presze ezt megtudni hogy mi, azt tényleg nem írja ki ez is igaz.
Defender is meg tudja fogni néha a külső eszközöket.
Windows mappa törlése,
mint írták vagy saját tulajdonba veszed, vagy live Linux, WinPE live, HBCD live, van megoldás sok. -
Geth
veterán
válasz
Sztlaci #157233 üzenetére
Kipróbáltam most ezt az USB dolgot, simán leválasztotta.
Nem használok File Explorer-t, de biztos vagyok benne, hogy egy-egy file miatt nem kell az egész meghajtót végig analizálnia.
A régi Windows mappát vedd tulajdonba, utána simán tudod majd törölni. Ha a miért érdekel, akkor az NTFS jogosultságoknak nézz utána. -
Gyöször
senior tag
válasz
Sztlaci #156615 üzenetére
Most nyert bizonyítást amit mindig mondok: a fészbuk egy vírus!
https://www.avast.com/c-deactivate-facebook-messenger
[link] ugyan ez, csakhogy tudd mire kattintasz.A víruskereső foglalkozik vele. Tehát tényleg vírus.
Nekem nincs fészbukom, nincs tapasztalatom vele, csak azért próbálok segíteni, hogy te is átélhesd ezt az állapotot :-))
-
válasz
Sztlaci #156613 üzenetére
Szoftver uninstall nem mindig szedi ki az autostartból az ikonját, a feladatütemezőből a rá vonatkozó bejegyzését és nem takarítja ki a registryt.
Ezekbe keresgélj, indulna mert valahol bennt maradt a rá való hivatkozás.
Mivel arra valószínűleg nncs felkészítve a rendszer hogy ilyenkor kitakarítson, arra az üzenetre futja hogy telepítsd újra vagy frissítsd. -
Sztlaci
aktív tag
válasz
Sztlaci #156568 üzenetére
Az Indexen épp most találtam Rogán telefonjának lefotózása kapcsán:
"A jogszabály úgy szól, hogy aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét megsemmisíti, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, illetve elektronikus hírközlő hálózat – ideértve az információs rendszert is – útján másnak továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő." -
krealon
veterán
válasz
Sztlaci #156187 üzenetére
"Más ami bosszant, hogy átjáró ház lett a WIN, mindenki jelzés nélkül beleturkálhat a gépembe. VLC frissített, jelzés nélkül és a Skype is. Csak onnan tudom, hogy frissültek, megelent az ikonjuk az asztalomon. Mivel azokat korában töröltem csak a háttérben észrevétlen módon történt frissítéssel kerülhetett vissza az asztalra. Szerintem ez pofátlanság!"
Véletlenül nem Avast Antivirust használsz?
-
válasz
Sztlaci #156030 üzenetére
Próbáld meg kikapcsolni hogy ne várakozzon a leállításnál a futó alkalmazások bezárására.
Regedit, HKCU|ControlPanel\desktop
AutoEndTasks karakterlánc=1
Ha nincs ilyen, hozd létre.
Ezzel kilövi leállásnál az esetleg futó programokat, ha ezután is lassan áll le akkor nem ez az oka. -
Orgi
addikt
válasz
Sztlaci #155967 üzenetére
Én is használok Wise terméket, az Auto Shutdown-t és nekem is vírusosnak jelölte most a Comodo Internet Security (eddig nem volt vele baja, több éve) és karanténozta. Szerintem bele fejlesztettek vmi olyan általános dolgot a programjaikba a cégnél, amit minden vírusírtó veszélyként érzékel..
-
válasz
Sztlaci #155971 üzenetére
Persze hogy "garázdálkodik". Most olvasom a hsz-edet, nekem a Defender előszeretettel gyomlálja ki a portable gyűjteményemből az exéket, meg a neki nem tetsző dll-eleket.
Egy 2004-es 45kb méretű mp3 player biztosan telisteli van kártékony futtathatóval, de ölte már meg a régi TV nézőmet, a direct-connect fájlcserélőmet meg még sokat. Vicc hogy nem tudom kivételhez se adni ezeket, valamint nem találom a karanténjába sem. Így se visszaállítani se kivételhez adni nem lehet. Frappáns.
Egy Aircrack-NG szoftvernél még megértem, az egy wifi hack szoftver, de a többi mit vétett?
Még szerencse hogy anno dvd-ram -ra archiváltam ezeket és az ha akarom írásvédetté tehető. -
válasz
Sztlaci #155967 üzenetére
Wise Disk Cleaner-t használtam eddig, most eltűnt a gépről. Letöltöm, de indítás után minden hibaüzenet nélkül törlődik a telepítő fájl. Ötlet ?
Nem lehet, hogy maga az Avast takarítja el? Nézd meg a karantént.
Ilyen esetben 1 víruskergető, nem víruskergető alapon futtass le pár keresést, pl.
Kaspersky Rescue (ezt boot-os eszközről kell)
ESET Online ScannerHa ezek találnak problémát(virnyáko(ka)t stb), akkor ez okozhatja a másik jelenséget is.
-
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz
Sztlaci #149420 üzenetére
volt ugye a picipuha, ami fellengzosen csak Microsoft Network-ként emlegette magát, kicsit belegondolva a teljes ámítástechnikai világot. Röviden:msn-net vagy másképp msn.net. Volt nekik egy üzenőprogramjuk, amit a sok átkeresztelés közepette (messenger, net messenger, win majd live messenger) sokan csak msnnet-nek hivtunk. Aztán megvették az akkor legnagyobbat, a skype-ot.
SKYpe-msnNET. Egyéb kérdés? -
King Unique
titán
válasz
Sztlaci #148672 üzenetére
Az a Microsoft Store-ból letölthető UWP Skype, aminél nyilván a gépházban lehet tiltani az automatikus indulást. Ami ha le van tiltva, + a programban a háttérben futás is, akkor érdekes módon nálam nem indul el a Windows 10 indítása után automatikusan a Skype, ami amúgy a legújabb verzió (15.94.3428.0).
Van a másik, a Win32-es Skype, annál eleve magában a programban állítható be illetve tiltható le az automatikus indulás. Ez utóbbira céloztam előzőleg, aminél esetemben szintén működik az autostart tiltása és ugyancsak a legújabb verziónál (8.94.0.428).
Ha esetedben egyiknél sem sikerül megoldani az automatikus indítás tiltását, akkor az inkább user error lehet...
• How to Add or Remove Aliases for your Microsoft Account
• How to Change the Primary Alias for your Microsoft AccountA Microsoft-fiókhoz tartozó email-cím megváltoztatására, régi eltávolítására és új hozzáadására, új elsődlegessé tételére, stb. is van lehetőség, lásd a linkelt útmutatókban + a másik válaszban leírtakat.
-
mrbego
aktív tag
válasz
Sztlaci #148672 üzenetére
Szia
a múltkor már valaki itt kérdezte az MS fióknál megadott email cím módosítással kapcsolatban. Akkor privátban megírtam neki, de ide is leírom, hogy akkor más is képben legyen vele.Tehát, az MS-nél két helyen is meg kell változtani az email címedet, nem elég egy helyen.
Az egyik az MS fiókodban "Az Ön adatai" résznél van egy fiókadatok szerkesztése ahol fel kell venni az új email címet mint új aliast.
Majd ezután elsődlegessé tenni az újat, ezután a régi törölhető.
Ezután meg kell egy másik helyen is változtatni, amit szintén az MS fiókodon belül tudsz elérni a "Speciális biztonsági beállítások" rész alatt.
Itt van alul egy olyan, hogy: "Új bejelentkezési vagy ellenőrzési mód hozzáadása", ahol szintén fel kell venni az új email címedet, azután a régit eltávolíthatod.
Azért fontos itt is átállítani, mert egy új bejelentkezéskor (pl. másik gépen/böngészőben) egy hitelesítési kódot küld az itt megadott email címre. Függetlenül attól, hogy a fentebb írt "Az Ön adatai" résznél már korábban új email aliast állítottál be!De javaslom telefonra letölteni a Microsoft Authenticator appot, amivel nem kell email fiókokat nézegetni meg kódokat beirogatni egy új bejelentkezéskor.
Ami nekem szomorú, hogy míg ezt a második módszert nem ismertem, akkor írtam az MS-nek segítségért, amire nem kaptam érdemi választ, magamtól kellett rájönnöm.
-
King Unique
titán
válasz
Sztlaci #148622 üzenetére
• Nem arról volt szó, hogy minden egyes alkalmazásba okvetlenül be kellene a frissítést követően manuálisan jelentkezni, hanem arról hogy a Windows leállítása előtt kijelentkezni a programból és bezárni.
• Az egyik előző válaszban már le lett írva, hogy a Skype automatikus indítását magában a programban kellene kikacsolni, ami ha ki van kapcsolva, akkor a feladatkezelő indítás menüjében alapesetben meg sem kellene annak a programnak jelenni.
• Nekem is van olyan telepítésem, ahol Microsoft Office 2016 fut és nyilván nem okoz gondot egyszerre több Excel táblázat megnyitása a programnak, meg nyilván nem az ellenkezője az általános. Ha esetedben az utóbbi, akkor a probléma eleve ott lehet.
• Egyes 3rd party programok, pláne 3rd party antivírus programok tudnak olyan anomáliákat okozni, amiknek normál esetben eleve nem kellene előfordulni. Példák: [link], [link].
-
King Unique
titán
válasz
Sztlaci #148599 üzenetére
• Ha magában a programban ki van kapcsolva az autostart funkció, akkor normál esetben márpedig nem indul csak úgy automatikusan, nálam érdekes módon működik ez a Skype és Teams esetében egyaránt. Ha esetedben nem, akkor az lehet egy reális magyarázat, hogy a Windows 10 leállítása / újraindítása előtt nem lett kijelentkeztetve és bezárva a program, ahol ha be van kapcsolva a gépházban az alkalmazások újraindítása, akkor nem meglepő a nem bezárt programok automatikus újraindulása.
• Az alkalmazások alapesetben eleve automatikusan frissülnek, ahogyan pl. a webes böngészők is, de akkor ezek szerint azoknál nem probléma ez.
• Ez a "cégnek így több milliós többlet kiadás a win ingyenes frissítése" nem világos hogyan kapcsolódik az előbbihez, meg hogy miért lenne az ingyenes frissítés akkora többletkiadás... Szervezeti szinten a megfelelő rendszerüzemeltetés és IT support lehet többletköltség, de annak megléte jobb helyeken amúgy is kb. alap.
• A Windows 10 a Home és Pro kiadásoknál 2025. október 14-ig támogatott, vagyis még majd 3 évig.
• A Recuva Free eleve egy alapszintű adatmentő program, vannak annál jobbak is, utóbbiakra is említve lettek példák. De az előbbinél is függhet attól ez eredményesség, hogy gyorskeresés (quick scan), vagy mélykeresés (deep scan) történik. + Le lett írva az is, hogy ha fel lettek töltve a OneDrive-ba a fájlok, akkor akár egy böngészőből is elérhetők és nem kell az előbbi megoldással vacakolni.
-
válasz
Sztlaci #148599 üzenetére
Felhős kijelentésedre,
pedig így működnek a felhőtárhelyek.
Én kb. 9 éve a Megasync-ket használom és ő nem tudja hogy a fő szinkrongépen egy törlés véletlen vagy valóban user félrenézés. Csak végrehajtja a szinkronizálást ami lehet épp törlés is.
És igen igazad van a telefonon nem törli de nem is tárolja! Csak azt teszi online amelyik fájlt kimondottan te kéred. A felhőből szedi le ha meg akarsz nézni egy képet pl.
Vagyis ha én most a Megába PC-ról törlöm az egész Képek könyvtáramat, a hozzászinkronizált további 3 pc-ről is törli mikor azokat bekapcsolom. Kérdés nélkül. És ez nem az app hibája! Csak teszi amire kitalálták.
Az más kérdés hogy a Mega 30 napig kukába tárolja, ráadásul minden szinkron pc-n megteszi ezt vagyis van lehetőség a véletlen hibák visszavonására. -
urandom0
senior tag
válasz
Sztlaci #148503 üzenetére
Nézd, a Onedrive nem szinkronizál semmit addig, amíg erre a felhasználó explicit utasítást nem ad, tehát elég nehéz adatlopó alkalmazásnak hívni. Nem lop, és nem is rejt el adatokat.
Ja és ha törölésre kerül valami a felhőből akkor azt a gépről is törli. Ügyesen oda vissza szinkronizál.
Igen, a szinkronizálásnak épp ez a lényege. Ha nem így működne, az lenne a hiba.
Skype helyett pedig javaslom használj pl. Teams-et, vagy ha az nem szimpatikus, akkor Vibert, Signalt, Telegramot, ha csak szöveges üzenetváltásról van szó, akkor akár egy Matrix klienst.
-
King Unique
titán
válasz
• Ha a kedves felhasználó nem akarja, hogy a Skype automatikusan induljon a Windowszal együtt, akkor eleve kikapcsolható többféle módon az autostart, többek között logikusan a program kezelőfelületén, valamint a programablak megjelenése, mérete is beállítható.
• A OneDrive nem "adatlopó alkalmazás", hanem egy felhőtárhely, ami bizonyos esetekben pont nagyon hasznos tud lenni, meg hogy pl. egy böngészőből bárhonnan elérhetők az oda feltöltött fájlok, egy meghajtóhiba esetén sem vesznek el ha eleve fel lettek töltve az online tárhelyre is, stb. Ahol az egyik előző válaszban már le lett írva, hogy ha fel lettek oda töltve a fájlok, akkor normál esetben ott megtalálhatók és akár a böngészőből is elérhetők egy másik PC-ről, nem feltétlen kell ilyen-olyan adatmentő programmal vacakolni... Ez a 100 MB-os mentés pedig megint "érdekes", amikor sok fizetős adatmentő program free/trial módban általában enged 1-2 GB-ot menteni (pl. EaseUS), sőt az iCare Recovery Free esetében adatlimit sincsen, + ott van az ingyenes Recuva Free, stb.
• Eleve ismert információ, hogy Windows 11-gyel a Microsoft Office 2016-os és újabb verziói kompatibilisek, ellenben a régebbiek nem, tehát nem újdonság hogy a 2013-as nem kompatibilis. Ahol a Microsoft Office 2013 eleve régi és áprilisban a kiterjesztett támogatása is megszűnik, vagyis arról amúgy is váltani kell újabb Office-verzióra.
Az inkább előny mintsem hátrány, hogy az újabb Microsoft Office-verzióknál többféle téma - többek között sötét - is rendelkezésre áll, változtattak, modernizáltak a megjelenésen, stb. Az meg szubjektív is kinek melyik megjelenése tetszik jobban, de szvsz sokkal mutatósabbak az újabb verziók, mint a puritán régebbiek.
Egyébként van Microsoft Outlook topic és Microsoft Office és Office 365 topic, az azzal kapcsolatos kérdéseket értelemszerűen ott kellene feltenni. Ahol az sem lenne meglepő, ha itt-ott csak beállítás kérdése lenne a felvázolt probléma, ahogyan az előbbi esetekben is.• Igen, vannak olyan felhasználók akik leragadtak a múltban, esetükben valóban hátra van az előre.
-
Geth
veterán
válasz
Mélyen átérezném a problémát, de az alábbi programok nincsenek a rendszereimen:
- OneDrive
Úgy vettem észre, egyik sem kötelező, így inkább nem is terhelem magam velük
Illetve az asztalon 0 db. ikon jött be, úgyis mindig takarva van, akkor meg minek.
Szóval nekem bejön az irány -
King Unique
titán
válasz
Sztlaci #148336 üzenetére
• How to Use Microsoft's OneDrive to Fetch Files on Another PC
• How to View, Restore, Download, and Delete Previous Versions of Files on OneDrive
• How to Add or Remove Windows 10 PCs from OneDrive Fetch Files
• How to Link or Unlink OneDrive with Microsoft Account in Windows 10Ha Microsoft-fiókkal volt használva a Windows 10 és bekapcsolva a OneDrive, fel lett oda töltve a felhasználói mappa illetve az asztal tartalma, akkor akár a böngészőből is elérhetők az adott Microsoft-fiókkal bejelentkezve, leszinkronizálhatók az adott PC-re is, stb.
-
-
King Unique
titán
válasz
Sztlaci #148318 üzenetére
Az eleve régi, az új HBCD PE jóval modernebb, utóbbi Windows 10 illetve WinPE 10 alapú.
"Hiába állítom át, pendrive-ról bebootolni nem tudott még"
Ha tud a PC USB-s meghajtóról bootolni, akkor normál esetben nyilván működni kellene annak és nem feltétlen kell csak emiatt DVD-vel vacakolni.
Ha nem stimmel a legacy (CSM) vs. UEFI bootolási mód, nem annak megfelelően lett kiírva az ISO-fájl a pendrive-ra, akkor nem meglepő a bootolási probléma. -
King Unique
titán
válasz
Sztlaci #148316 üzenetére
[Windows 11/10] Hogyan állíthatom vissza a számítógépet és őrízhetem meg személyes fájljaimat
Az alaphelyzetbe állításnál eleve megtarthatók a személyes fájlok, a C meghajtó felhasználói mappájában lévő fájlok.
Na persze ha különösen fontos, pótolhatatlan fájlokról van szó, akkor nem árt előtte egy biztonsági mentés, sőt az eleve kellett volna, mert szokták mondani hogy amelyik fájlról nincsen mentés, az valójában nem is lehet olyan fontos.• How to Fix Windows 10 SrtTrail.txt BSOD Error
• 5 Ways to Fix the "Bad System Config Info" Stop Code in Windows 10Látható a linkelt útmutatók alapján, hogy az ilyen hibának lehet több oka is és többféle megoldása, nem feltétlen csak a RegBack, meg nem biztos hogy az mindig működik, pont ezért a 95%-os hatékonyság is túlzás.
• How to Show Hidden Files, Folders, and Drives in Windows 10
• How to Take Ownership of Folders in Windows 10 & 11Ha volt saját felhasználói mappa, akkor annak normál esetben meg kell jelenni a
Felhasználók
/Users
mappán belül, valamint az adott felhasználói mappánál azAsztal
/Desktop
mappán belül az ott tárolt fájloknak és mappáknak.Nemcsak rejtett, hanem védett rendszerfájlok is vannak, amik alapesetben nem jelennek meg a Windows 10 fájlkezelőjében, + NTFS fájlrendszer esetén akkor sem, ha nincsen megfelelő hozzáférési engedély az adott mappához.
Az előbbiek miatt van amikor célszerűbb lehet pl. egy HBCD PE live rendszert pendrive-ról bebootolni, ami alatt megjelenik minden rejtett és egyéb fájl, meg akkor a HDD / SSD rendszermeghajtót sem kell kiszerelni a PC-ből.
Ha be volt kapcsolva a Fast Startup funkció és úgy lett leállítva a Windows 10, akkor a meghajtó és az azon lévő frissen rámásolt / letöltött fájlok másik PC-ben, másik Windows alatt történő vizslatása problémás lehet (példa).
-
King Unique
titán
válasz
Sztlaci #148311 üzenetére
• Ez a "Parancs sorból azért 955%-ban helyreállítható volt a gép, a Registry Backupból történő visszamásolással" nem világos mégis honnan jött, meg pláne hogy a hibát kiváltó ok sem ismert... Ha nem indul normál módon a Windows 10, akkor logikusan adja magát pl. a csökkentett mód, Startup Repair, stb.
• Mint a már linkelt útmutató világosan szemlélteti, a Windows 10-ben is van rendszer-visszaállítás, max. nincsen alapértelmezetten bekapcsolva. Aminek logikus oka lehet pl. az, hogy ne foglalja le feleslegesen a C / egyéb meghajtó tárolókapacitásának X%-át (X GB-ot), meg pláne ha nem is minden felhasználó használja. Aki meg igen és tudja mire való, az be tudja kapcsolni, ha akarja.
• A rendszermentés, a lemezképfájl létrehozása megoldható az éppen futó Windows alól és pendrive-ról bootolt WinRE / WinPE környezetben is, amihez nyilván nem feltétlen kell kiszerelni a PC-ből a forrásmeghajtót, amiről a mentés készül. Ahogyan + egy HDD-t sem feltétlen kell beszerelni a mentéshez a PC-be illetve a laptopba, mivel a mentésnél a célmeghajtó lehet pl. USB-s külső HDD / SSD is, tárolható azon a lemezképfájl és vissza is állítható onnan.
• Nem derült ki a leírtakból, hogy javasolt módszerek ki lettek-e próbálva, azaz indítás csökkentett módban, Startup Repair, szükség esetén legutóbbi kumulatív frissítés / funkciófrissítés visszavonása, stb.
• Sőt, itt igazából az sem derült ki a leírtakból, hogy pontosan mi a hibaüzenet a bootolásnál (példa). Valamint az sem, hogy mi történt azelőtt, hogy a "Gép nem indul", azaz egy program telepítése, Windows-frissítés / illesztőprogram-frissítés, BIOS-ban / Windowsban történő beállítás módosítása, stb. Ha nem ismertek a részletek, akkor ennyi erővel akár pl. meghajtóhiba is lehet a probléma, azaz maga a HDD / SSD ment tönkre, ahol ilyenkor nem sokat ér egyik javítás sem.
-
Marci112233
addikt
válasz
Sztlaci #148307 üzenetére
Lementeni róla legegyszerűbb ha kiveszed a meghajtót, beteszed egy másik gépbe és ott lemented az adatokat. Ha ez megvan meghajtó vissza a gépbe, legyalulod, mehet rá a friss rendszer. Ha meg van a meghajtó újra ki és be abba a gépbe amiben le lett mentve, és visszamásolod a dolgokat, és hé kész visszarakod a helyére. Nem túl nagy, de nem is kis munka, de ez egy megoldás.
-
King Unique
titán
válasz
Sztlaci #148305 üzenetére
"nem készít registry backup mappát a helyreállításhoz"
"visszaállítás funkció sincs aktiválva"Ezek pontosan mi akarnak lenni, ez és ez?
A registry backup 1803-as verziótól valóban nem alapértelezett, a rendszer-visszaállítás meg nem is volt aszem soha alapértelmezetten bekapcsolva a Windows 10 telepítése után, utóbbit eleve a felhasználónak kellett.
Ha be sem bootol a Windows 10, akkor azt a registry piszkálása nyilván nem nagyon fogja megoldani, WinRE menüből a rendszer-visszaállítás már inkább, vagy még jobb ilyenkor a komplett rendszermentés megléte.Az általános javítási, helyreállítási lehetőségeket és módszereket illetően lásd egy másik válaszban leírtakat, amik használatához értelemszerűen a Windows 10 telepítőjét kellene bebootolni pendrive-ról, ha a helyi meghajtóról (pl. belső SSD) nem bootol a rendszer.
Ha laikus felhasználó PC-je, akkor ott ki tudja hogyan van szétcseszve a Windows 10... Ha a javítás nem használ, akkor marad a WinRE menüből az alaphelyzetbe állítás, vagy a tiszta telepítés.
-
King Unique
titán
válasz
Sztlaci #137333 üzenetére
Lásd egy másik esetnél leírtakat, volt már szó itt erről többször.
-
King Unique
titán
válasz
Sztlaci #136814 üzenetére
Vársz egy kicsit, majd utána újrapróbálod, mert ilyenkor még vsz tényleg használatban van a meghajtó. Egyébként nem újdonság ez, már többször volt róla szó itt, lásd korábbi eseteknél leírtakat: [link], [link]. + Nem is W10 specifikus, megvált már az XP-nél is, ahogyan W7 és W8.1 esetében szintén, de még a legújabb W11-nél, illetve annak tesztverzióinál is.
-
Cs1csó
titán
válasz
Sztlaci #134685 üzenetére
A Comodo-t a saját eltávolítójával kéne gyalulni. A Windows saját programja lenne a legjobb nem túl régi nyomtató tehát nem hiszem, hogy az itt sokat tárgyalt SMB1 protokoll probléma lenne.
Ha mindenképpen szeretnéd jobban vezérelni a programjaidat a tűzfalon akkor Windows Firewall Control-t ajánlom magyar nyelvű.Esetleg futtathatnál a Windows update-et, hogy legalább naprakész legyen a rendszer.
-
King Unique
titán
válasz
Sztlaci #134541 üzenetére
Meg lehet próbálni esetleg a gyorsindítás kikapcsolását, de amúgy normál esetben bekapcsolt állapotban sem feltétlen kellene ilyen gondot okoznia, meg pláne nem alvó állapotból ébresztésnél.
-
King Unique
titán
válasz
Sztlaci #123844 üzenetére
Hát mondjuk talán nem szimplán csak a fájlkezelőt kellene nézni, ott próbálni formázni, hanem mondjuk a lemezkezelőt megnyitni, ott megoldani, ami elég alap. Vagy másik opció parancssorban (DiskPart) törölni, majd újraparticionálni és újraformázni a pendrive-ot, illetve pl. így FAT32 / exFAT fájlrendszerre.. A következő meg pl.a Rufus, ott a nem bootolható opciót választva azzal törölni-újrparticionálni-újraformázni a pendrive-ot, ha már az UEFI_NTFS segédpartíciót is az hozta létre. De azt is csak GPT-UEFI sémánál és ott is csak akkor, ha az ISO-fájl, illetve benne az
install.wim
/install.esd
fájl mérete 4+ GB és azért nem opció az alapértelmezett FAT32 fájlrendszer használata. Ahol max. a 64 bites , direkt módon letöltött standard ISO-nál reális ez, ellenben az MCT-vel letöltött ESD ISO eleve kisebb méretű.Egyébként az "USB" ezek szerint itt is a pendrive-ot jelenti, érdekes egy szóhasználat.
-
válasz
Sztlaci #123844 üzenetére
[link]
1.Értelem szerűen, a kijelöléskor az USB-s eszközödet jelöld ki
2. A CLEAN parancs utáni műveletek nem kötelezőek, ha a CLEAN után bezárod a parancssort, akkor majd a W10 lemezkezelőjével is megoldhatod a partícionálást és a formázást (ami nem feltétlenül NTFS kell, hogy legyen, hanem FAT32 pl....) -
törölt tag
válasz
Sztlaci #95211 üzenetére
Az eddigi hozzászólásaid alapján van egy 10+ éves géped, amin néha az USB nem jó, néha más, a frissítésektől állandóan összeomlik az összes rendszered buildtől függetlenül, belenyúlkálsz mindenbe (letiltod a "sok xart"), telerakod külső programokkal, amikkel például "takarítasz" a rendszerben, aztán időnként idejössz anyázni és hisztizni. Ráadásul olyan rendszer ellen harcolsz, ami a frissítésekre épül.
Nem fizet senki nekem, remélem, hogy neked viszont igen, mert elég súlyos ez. A fórum meg arra van, hogy a problémákra keressenek az emberek megoldást, ahogy a Win7 és más rendszerek esetében is, nem pedig arra, hogy mindenki minden nap leírja, hogy nála nincs hiba. Jó reggelt.Azt a buildet rakod vissza, amelyiket akarod, úgysem frissíted. Ennyi. Legfeljebb olyan hibád lesz, amit már hónapokkal ezelőtt javítottak.
DigitXT: Ha sehogy sem jött be a helyreállító menü, akkor ott más gond is lehet, mert annak mindig be kell jönnie, ez a lényege
De annak valószínűleg egy újratelepítés kell majd, de nem hiszem, hogy frissítés okozta volna, persze nem lehet kizárni.
d3tox1c: Laptoptól függ, de lehet, hogy a külső megjelenítő az Inteles VGA-ról megy, nem a dedikáltról. Ebben az esetben az adott játék beállításaiban nézd meg, hogy melyiket használja, vagy a Gépházban a videokártya beállításainál hozzá tudod adni bármelyik programot, és meg tudod adni, hogy melyiket használja vele a rendszer (Kijelző > Grafikai beállítások). Egyéb esetben klónozd a megjelenítőt kiterjesztés helyett.
erdey_a: A Gépház > Adatvédelem alatt nincs letiltva a webkamera elérése?
qqzs: A Store-ban csak kártyával lehet jelenleg fizetni.
-
törölt tag
válasz
Sztlaci #95180 üzenetére
"A 1803-al szerencsém volt, azzal stabil volt a gép."
[link] "Frissíteni kellett a gépemet, mert erőszakos, a win és most jelszavat kér a belépéshez. [...] Az Unió mostmár v@l@gb@ rúghatná a beképzelt bagázst."
[link] "Ezt a Qurva mst-t nem lehet feljelenteni a kötelező frissítések által okozott károk miatt! [...] Ráengedtem a gépre a frissítést, mert nem tehettem mást, a időhúzás lehetősége kifújt. Természetesen fekete képernyő újraindítás után."
[link] "A hét elején mászott az asztali gépemre a 1803 össze is omlott, boot lemezzel sikerült vissza állítani."
Neked állandóan szar minden, különösen frissítések után, és itt vered a fejed a falba. Használj Linuxot.
-
King Unique
titán
válasz
Sztlaci #92249 üzenetére
A 10-esnél a frissítések keresése rendszerint eleve hamar megvan, ami eltarthat egy ideig az a letöltés és a telepítés, meg a köztük lévő előkészítési fázisok. De az utóbbiak is a hardvertől és az internetkapcsolattól függően gyorsabban, avagy lassabban mennek végbe. A letöltésnél normál esetben nem szokott annyira "rászabadulni" a víruskereső. Ha nálad egyes külső AV-k igen, akkor az meg azoknak a hülyesége... Ha eleve régi és nem túl acélos a hardver, meg lassú HDD van benne, akkor nem meglepő, ha jobban beakasztja a frissítési folyamat, pláne egy komplett build upgrade. De egy normálisabb hardveren már kevésbé kellene, pláne ha SSD-ről fut a rendszer.
Egy-egy verzió életciklusa eleve véges és ezért előbb-utóbb frissíteni kell az újabbra, ez nem meglepő, eddig is így ment a 10-esnél. Viszont azért a 18/30 hónap nem olyan kevés a normál kiadásoknál sem. Ha ennél hosszabb kell, akkor max. az LTSC opció, de hivatalosan nem otthoni használatra. Vagy ha az kell, visszarakhatod akár a 7-est is, ha ahhoz van licenc és arról lett upgrade-elve a kedvezményes időszakban. De kb. 1 év múlva válthatsz is egy újabbra, ha online akarod használni, mivel megszűnik a 7-es támogatása...
-
t72killer
titán
válasz
Sztlaci #92249 üzenetére
A nagyfrissítés elég rizikós művelet, én előre letöltött ISO-val szoktam csinálni, de régebbi gépeknél így se garantált a siker.
Én se vagyok elájulva tőle, hogy az LTS termékeket megtartották a spéci vállalati ügyfeleknek. Egy dolgot tehetsz még (valamiféle LTSC beszerzésen kívül), hogy visszaállsz 8.1-re.
Engem az egyik Optimus-os laptop most meg épp azzal örvendeztetett meg, hogy az intel driver telepítése után eltűnt a dedikált nvidia VGA, még az eszközkezelőből is
.
-
King Unique
titán
válasz
Sztlaci #92247 üzenetére
Attól, hogy a WU-n keresztül tölti, majd telepíti a rendszer a funkciófrissítést, normál esetben még lehet közben használni. Amikor újraindítás után lefut a telepítés 2. fázisa, akkor nem lehet addig. Az pedig, hogy esetedben most ilyen gond volt, attól még nem ez az általános. Ott már eleve valami katyvasz lehetett, plusz ha normál telepítés helyett "rátelepítés" történt, meg CHKDSK-t kellett futtatni stb, az megint nem éppen a legideálisabb... Ha jelenleg nem akarsz új verzióra váltani, akkor a funkciófrissítéseket könnyen lehet halasztani a ≥ Pro kiadásoknál a gépházban, de egyéb módszerrel, illetve külső programmal akár a Home-nál is, mint már említve volt.
-
King Unique
titán
válasz
Sztlaci #92244 üzenetére
Ebből sok más egyéb mellett az sem derül ki, hogy milyen frissítésről van szó... Havi összegző, funkció (build upgrade)?? Ahogyan az sem, hogy van-e esetleg valami zavaró tényező a szoftverkörnyezetben, mint pl. a korábbi problémát okozó drágalátos a betűs külső antivírus szoftver... A funkciófrissítéseknél pedig már le volt írva egynéhányszor itt a topikban is, hogy a legújabb verziót nem feltétlen kapja meg mindenki azonnal a WU-n keresztül, akinél meg még több verziós elmaradás is van, annál ez esetben akár az 1-gyel korábbit töltheti le helyette. Ahogyan nemrég az is le volt írva egy másik válaszban, hogy lehet az egyes frissítéseket halasztani, illetve konfigurálni manuálisra az automatikus frissítést. Egy következőben pedig a csökkentett mód eléréséről is...
A rollback opció (hol?) általában a Windows 10 előző verzióra való visszaállási lehetőség szokott lenni, de az egy funkciófrissítés után reális. Viszont legutóbb még az adatok lementése utáni újratelepítésről volt szó, amit lehetett volna nyilván az aktuális, a 1809-es verzióval csinálni. Ha pedig "rátelepítés" történt és nem lett törölve rendesen a korábbi rendszer, az annak létrehozott kisebb partíciók, akkor annyira nem meglepő, ha annak a bejegyzése is megmaradt a boot menüben.
-
King Unique
titán
válasz
Sztlaci #92150 üzenetére
Ha több hete nem volt elindítva a rendszer, akkor nyilván nekiállt frissíteni + egyes külső programok is és az akaszthatott átmenetileg, pláne egy lassú HDD-nél. Ha pedig erővel meg lett szakítva a frissítési folyamat egy hard resettel, akkor nem meglepő, ha utána gondok voltak a rendszerindításnál... Ahogyan annyira az sem, hogy egyes külső antivírus szoftverek verziófrissítései képesek gondot okozni, vagy akár megfektetni a rendszert... Mik ki nem derülnek utólag.
Ha az újratelepítésnél rátelepíted ugyanarra a partícióra törlés / formázás nélkül a Windowst, amin már van egy korábban telepített, akkor a régi rendszer bekerül a Windows.old mappába, amit az alábbi screenshot is szemléltet. A személyes fájlok elvileg megmaradnak, de biztos ami biztos alapon célszerűbb előtte megejteni egy adatmentést. Aminél a pendrive-ról bootolós kivitelezésnél mind a WinPE, mind a Live Linux esetében linkelve volt nemrég konkrét példa. Az utóbbinál a Lubuntu helyett használható más is, mint pl. a népszerű Linux Mint.
-
t72killer
titán
válasz
Sztlaci #92150 üzenetére
Rátelepítés=windows bepakolása windows.old mappába, alkalmazások+beállítások+fájlok mennek az új rendszerbe. Driverekből elvileg szintén újakat kellene kapni. Épp ma csináltam egy ilyet a nejem gépén, a végeredmény működőképes, de pl lett 2 fura nevű faceless ikon a start menüben, a frissítéskezelő (v hogyishívjákmagyarul...) hibaüziket dobál, miközben tölti a frissítéseket, szval kicsit ingatag a dolog.
Én ubuntu live CD/gparted-el szoktam reszelni a partíciókat, ha kell - bár nem hiszem, hogy túl jó lenne ntfs hibák levadászásában, az végülis M$ gyártmány.
-
Cs1csó
titán
válasz
Sztlaci #92148 üzenetére
Ebben King Unique jobb, de neki is biztos segítenél, ha leírnál még pár dolgot, pl. mikor volt a legutóbbi állapot amire vissza akartál állni? Az egy korábbi build alatt volt vagy már a most használt build-en belül most melyiken vagy 1809-esen?
Ha az update barmolt össze valamit akkor az adatait valószínűleg biztonságban vannak és egy pendrive-os telepítővel végzett javítással lehet meg tudod oldani.
-
King Unique
titán
válasz
Sztlaci #92144 üzenetére
Elérhető és normál esetben működni is szokott, használtam mostanában több alkalommal már csak a tesztelés kedvéért.
Viszont ha pl. build upgrade történt egy új verziója (akár 7-10), akkor nem meglepő, ha a régi rendszer visszaállítási pontjai nem elérhetők. De kb. 10 napig ez esetben is van lehetőség kompletten visszaállni az előző verzióra. A másik opció a komplett rendszermentés, amihez a Windows 10-ben is van (még) beépített eszköz, valamint számtalan külső program ilyen célra. Olyan sok helyet pedig azért nem feltétlen foglal egy ilyen lemezképfájl, pl. a Macrium Reflect eleve tömöríti. A csökkentett mód eléréséről pedig épp nemrég volt szó egy másik válaszban.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest