- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
hackeeeee #139915 üzenetére
Ezt eddig tudtuk, nem világos ezzel most mire akartál célozni.
Az előző válasz lényege annyi lett volna, hogy a letöltött ISO-fájllal is ment volna ilyen alapon az in-place upgrade és nem kizárólag csak a pendrive-on lévő telepítőről indítva, azaz nyilván nem létszükséglet ehhez az utóbbi, meg itt vsz a telepítési segéd volt a gond, az lehet kényesebb bizonyos hibákra. + A telepítési adathordozóval (pendrive) végzett clean install is működhet ha az in-place upgrade nem, de itt most elvileg az utóbbiról volt szó, ha jól olvastam. -
King Unique
titán
válasz
hackeeeee #139912 üzenetére
Azt nehezen hiszem hogy kizárólag csak azzal, mivel ha a W11 upgrade-ről van szó, akkor az max. a telepítési segédnél nem működött, annál fordulhatnak elő bizonyos esetekben gondok (példa), ellenben az ISO inplace upgrade-nek kellett volna, amihez ugye nem kell okvetlenül pendrive, az utóbbi csak 1 opció a több közül...
Mármint ha a frissítési előzményeknél nem volt sikertelen bejegyzés, akkor az érdekes, illetve itt elsődlegesen a Windows 10 frissítési problémára vonatkozóan, nem a W11 upgrade-re.
Szívesen!
-
King Unique
titán
válasz
hackeeeee #139897 üzenetére
A Windows 10 frissítési problémájára lásd egy másik válaszban leírtakat, ez sem újdonság itt, erről is már kismilliószor volt szó, lásd kereső. Ha sikertelen egy frissítés, akkor ott a frissítési előzményeknél lenne kell hibakódnak / hibakódnak...
"Még megpróbálom majd pendrive-ról frissíteni, hátha az sikerül"
Ezt nem tudom hol tanítják, de a Windows alóli in-place upgrade és ugyanezen módszeren alapuló repair install (ezt kellene alkalmazni a frissítési problémánál) esetében nem kell okvetlenül pendrive, az max. csak 1 opció a több közül, ahogyan pl. a W10
—►
W11 upgrade / upgrade esetében sem kell feltétlen... Pendrive, vagyis telepítési adathordozó normál esetben clean install esetén kell arról bootolva.A téma Windows 11 specifikus része, mármint hogyan kell arra upgrade-elni meg értelemszerűen inkább a Windows 11 topik témája.
-
King Unique
titán
válasz
hackeeeee #135303 üzenetére
Értelemszerűen rákeresni a hibakódra és alkalmazni az ott javasoltakat...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #125104 üzenetére
Regedit megoldással megoldottam, félig. Mappák alatt ugyan úgy a user mappát mutatja, viszont oldalt a kipinelt mappa, és az alapértelmezett képek mappa letöltési helye már a pictures mappa. Annyi, hogy nincs meg az ikonja a mappának a sajátgépben.. De, ez már mellékes.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #123299 üzenetére
A DRP lefrissítettet 26 különféle dolgot aminek többsége driver, de touch és hang továbbra sincs. Nem értem ezt a dolgot, mert ezek a perifériák ezen a tableten gond nélkül mennek bármelyik Linux alatt.
Azért kell W10 erre a gépre, mert ott van olyan youtube kliens, aminek a használatához nem kell gépelni, csak nyomkodni az index képeket. Kisgyereké lesz a cucc...Mondjuk az is új tapasztalat volt, hogy ha nem formázom le NTFS-re a tabletben az SSD-t, akkor a W10 telepítő drivert kér valamihez, amit meg sem tud mondani, hogy mi.
-
King Unique
titán
válasz
hackeeeee #123311 üzenetére
Igen, csak azért írtam, mert volt olyan verzió, amelyiknél a csatlakoztatva felejtett USB-s tároló esetlegesen bezavart az upgrade folyamatába, ahol nyilván -1 hibalehetőség, ha nincsen, meg az MCT a helyi lemezre letöltve is megoldja. Szükség esetén meg ugye lehet törölni a letöltött telepítőfájlokat a lemezkarbantartóval, vagy magát az ISO-t manuálisan. De mindegy, akkor csináld pendrive-ról.
-
King Unique
titán
válasz
hackeeeee #123286 üzenetére
A "mindenen" azt jelenti, hogy minden abban a válaszban leírt, linkelt módszer, amik közül pl. a "javító upgrade" még nem lett kipróbálva a most leírtak alapján, vagyis nem mindent.
+ A 0X800f081f hibakódra is vannak általános megoldási javaslatok, de azok több a linkelt válaszban is szerepel.
-
válasz
hackeeeee #123287 üzenetére
Én is azt tenném, hogy először is macrium reflecttel lementeném a rendszert, ha később valami nem sülne el jól, legalább vissza tudsz állni. Ezután készítenék egy friss telepítőt és a rendszer frissítését választanám a fájlok megtartásával. Nekem ez a megoldás működött, mikor ilyen hibába futottam bele.
-
válasz
hackeeeee #119846 üzenetére
Én, meg a chipset driverek?
"Tudod barátom kétféle ember él ezen a világon. Az egyik stabil rendszert használ, a másik chipset driver-t telepít. Te chipset driver-t telepítesz." The Good, the Bad and the Ugly
-
válasz
hackeeeee #119826 üzenetére
Nem, ez nem chipset gond...
Ha az lenne, akkor tiszta telepítésnél is gond lenne, márpedig hajnalban az első dolgom volt felpakolni a 2004-t és gond nélkül felcuppant, semmit nem módosítottam a konfigomon, se BIOS beállítás, se eszközök lehúzása, se semmi, amit az adatlapomon látsz az úgy maradt, mint tegnap este, amikor w10 alól, felcsatolva az ISO-t és setup.exe...
Ettől függetlenül ez nem jelenti azt, hogy a frissítési segéd "módszerrel" avagy vagy megvárva a WU-n megjelenést, úgy nem cuppan-e fel...
-
válasz
hackeeeee #119807 üzenetére
Na meg is vagyok...
Én addig jutottam, hogy az első reboot-t követően, még a rendszer első indulása előtt, elkezdte a frissítéseket telepíteni, majd 29%-nál dobott egy ilyet:
CRITICAL PROCESS DIED(Nem gond, nálam egy reset + 30 sec és vissza is van állítva a régi rendszer)
-
-
válasz
hackeeeee #119796 üzenetére
Elég sok infó van a neten, nagy számban a BT és WiFi adapterek kilövése a javasolt. Mivel a deszkádon integrálva van mindkettő is, lehet, hogy megérne egy próbát (BIOS-ban tiltsd le mindkettőt és próba)
Korábban is előfordult ilyen kódú hiba, ha Inteles lenne a deszka, akkor kapásból az Virtualizációt mondanám (Intel VT-d tiltása a BIOS-ban), de B450-es deszkán max csak "megkockáztatom", hogy az AMD-V-t is megpróbálhatod tiltani (SVM-Mode vagy hasonló néven a BIOS-ban)
Persze ez utóbbit csak saját felelősségre, mert nem tudom mit fog művelni a W10 (még) !
-
King Unique
titán
válasz
hackeeeee #119789 üzenetére
Megnézed, hogy érint-e valamelyik ismert hiba. + Ott van a képen felül szemléltetett frissítési segéd, ami ellenőrzi a főbb követelményeket, amik ha nem elégségesek, akkor eleve hibát dob (írja az okát) és nem fut le az upgrade.
Amúgy meg ott van segítség kérése a Windows 10-zel kapcsolatos frissítési és telepítési hibákhoz leírás."0xC1900101 jelű hibák
A 0xC1900101-gyel kezdődő hiba általában illesztőprogram-hibát jelent. Ha ilyen hibakódot lát, először próbálja meg a következő lépéseken keresztül megoldani a problémát. Ha ezek a lépések nem vezetnek eredményre, A Windows 10 frissítési hibák megoldása című témakörben részletes műszaki információkat olvashat."
Vagyis lehet még sincsenek annyira rendben azok a driverek...
Egyébként meg hova ez nagy a sietség? Írja a Windows Update, hogy majd ha készen áll az eszköz, akkor frissíti, addig meg ráér. + Nemrég le volt írva, hogy nem feltétlen kell azonnal 2004-re váltani, a 1909-es verzió is támogatott még 2021 májusig a Home és Pro kiadásoknál.
Egyszer az a baj, hogy minek frissít, miért vált az újabb verzióra, máskor meg az, hogy miért nem.
-
King Unique
titán
válasz
hackeeeee #117431 üzenetére
Ha folyamatban volt a frissítés, akkor nem meglepő, de még akkor is ott van az elrejtés lehetősége.
Nem kell sorban letölteni és telepíteni, elég mindig a legutóbbi összesítő frissítést, azaz most a KB4549951 számút. Meg abban a válaszban ott van a Windows Update hibaelháírtó, Wndows Update cache törlés, ezen módszer, valamint az SFC & DISM parancsok a rendszerfájlok ellenőrzéséhez, javításához, nem szimplán csak a manuális letöltés és telepítés.
Az MCT-s módszer szintén linkelve volt, ami most másnak (is) megoldotta a problémát. Ha az előbbiek nem használnak, akkor esetedben is megpróbálható ez utóbbi megoldás. Ahol egyébként felesleges a pendrive, meg nem is világos honnan jön ez egyeseknél, amikor az MCT és a frissítési segéd eleve képes megoldani az ESD ISO letöltését és azzal a közvetlen in-place-upgrade-et a már működő Windows 10 alól. Pendrive akkor kell, ha telepítési adathordozó létrehozása és azzal "tiszta" telepítés a cél.
-
King Unique
titán
válasz
hackeeeee #117425 üzenetére
Az viszont nem derült ki, hogy a korábban javasolt módszerek ki lettek-e próbálva, amikről pont nemrég volt szó újfent, ha kicsit visszaolvasol. Meg ha esetleg eddig nem tetted meg, akkor először a Windows újraindítását sem ártana megejteni, majd utána újrapróbálni.
-
King Unique
titán
válasz
hackeeeee #115729 üzenetére
Akkor hagyod úgy, nem telepíted, szükség esetén szünetelteted, vagy elrejted, aztán majd a következő összesítő frissítést telepíted. Ha mindenáron telepíteni akarod, vagy a következő sem települ, a katalógusból manuálisan próbálva sem, akkor meg kipróbálod ezeket a módszereket. Ha az utóbbi sem használ, akkor meg az alaphelyzetbe állítást, vagy az újratelepítést a fájlok, alkalmazások stb. megtartásával, amiről ugyancsak volt már szó itt.
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
hackeeeee #84948 üzenetére
Tiszta windows telepítés után egyik első hogy ezeket lefuttatom:
- Visual C++ Runtime Installer (All-In-One) v56
- DirectX End-User Runtimes (June 2010)Mióta ezt tesztem egyetlen játék sem problémázott semmi miatt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #78953 üzenetére
Senkinek sincs ötlete? Akkor csak ez miatt valamikor muszáj lesz rendszert telepíteni, szuper.. Köszi Ms..
Amúgy, annyit tennék hozzá a "mennyi embert érint dologhoz", hogy 1 napon belül a kollégáim valami 4-5 géppel találkoztak, ami belecsuklott az update-be. Persze, ha a városi win10 user-ek számát nézzük, akkor ez 1 nap alatt szinte semmi.. De ha a hibaarányt nézzük, akkor viszont sok..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #78949 üzenetére
Érdekes, gépház->fiókok alól kitörlöm a fiókot, majd bezárom a gépházat, és megnyitom újra, akkor ugyan úgy ott van a fiók.. Wtf?!
Alkalmazás alaphelyzetbe állítása sem segít...Ha böngészőben kitörlöm az eszközeim közül a gépet az sem, akkor is belép.. Hogy tudom kitörölni a fiókot a gépről? Hiába van beállítva, hogy kérdezzen rá az alkalmazás a használatára, nem teszi..
Alaphelyzetben csak arra volt használva a profil, hogy store-ból letöltsek vele, másra nem.
-
quailstorm
félisten
-
Blue Thunder
senior tag
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #66779 üzenetére
Akkor itt is van egy ok, amiért tényleg frissíteni kell
Bár ezen nem lepődtem meg, saját játékuk.
(#66781) movax: A Win7 egy szép, jól összerakott rendszer, amit tud azt jól tudja (de nem tökéletes, lásd a topikját). Viszont ha le kell ülnöm egy 7-es vagy 8-as gép elé, akkor egyre több kényelmi funkció hiányzik, ami a 10-ben viszont benne van (ha az appokat és a külsőt nem nézzük, nekem a Fluent design is tetszik), már nem akarnék visszaszokni azokra a rendszerekre, mert visszalépés lenne.
Az elektromos tükör akkor tud nagyon hasznos lenni, ha szűk és kátyús helyre kell betolatnod, és fontos, hogy mindent láss az autó mellett és alatt. A kormányfűtés meg olyan, mint a hűtött kesztyűtartó. Akinek kell, annak hasznos.(#66782) Downsampling: Én is így vagyok a rendszerrel, mindig frissítgetett a háttérben, a Defender sem zavart soha, minden jól ment. De mikor vannak ezek a nagy frissítések, akkor félre tud menni pár dolog.
A helyedben amúgy csinálnék egy biztonsági mentést a jelenlegi 10-ről, majd tisztán telepíteném az újat, mindent frissen letöltve hozzá a driverektől kezdve a kisebb programokig, mindenféle barkácsolást mellőzve. Azért úgy működnie kéne, ha másoknak is. -
-
-
TRob1
veterán
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
hackeeeee #66286 üzenetére
hát ha, hamar lemegy a 19-esre az a pár frissítés perceken belül, akkor oké.Akkor leszedem a 15ös végű creation toolt és jó akkor.
Ám bocsi, hogy külön irok, de nagyon pörög a fórum, és már nembiztos, hogy látnának egyesek, hogy írtam, és nemjönne válasz. sorry ezért,..
-
-
-
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #58030 üzenetére
A folyamat meg a szolgáltatás itt két külön dolog, a feladatkezelőben látható számról beszéltél korábban. Ha kikapcsolod a gépházban a helymeghatározást, akkor nem fog elindulni a LocationNotificationWindows, ami egy folyamat. A szolgáltatás ettől még futhat, de abba a számba ez nem tartozik bele.
Most kipróbáltam én is, de egyáltalán nem szabadult fel memória a szolgáltatás leállításával, szóval nálad valami mégis használhatta, vagy nem tudom. Egyébként a szolgáltatásoktól függ, hogy miért futnak. Nem kell mind, szerintem csak azért indulnak el, hogy ha szükség lenne rájuk, akkor ne legyen gond velük (például ha leállítod, akkor az alkalmazás nem indítja el magától).
Ha magadnak takarítani szeretnéd a listát, akkor tedd, a magam részéről ezt általában feleslegesnek tartom (hacsak nincs valami gond az egyikkel, mint például az alkalmazáskompatibilitási telemetriával). Üresjáratban a proci mindig 0-1% között megy, a memória is bőven elég, a teljesítménnyel sincs gond. -
törölt tag
válasz
hackeeeee #58027 üzenetére
Amelyik gépnél nem növekedett a folyamatok száma, abban csak 2GB memória van, a másikban jóval több. Eddig is ennyi folyamat volt, csak most különszedte a rendszer őket. Minél több a fizikai memória, annál jobban terpeszkedik a rendszer, mert van hova. De már a Vista is elég dinamikusan kezelte a memóriát a géphasználat alapján.
A geolokációt valamelyik app használhatta, a gépházban ha kikapcsolod a tartózkodási helynél, akkor meg fog szűnni. Mekkora erőforrást használt? -
törölt tag
válasz
hackeeeee #58024 üzenetére
Nemrég frissített gépen összesen 81 folyamat fut, ebben benne vannak a driverek programjai és még pár apróbb dolog is. Sosem volt semmi letiltva rajta, nem tiszta telepítéssel került fel a CU, és nem növekedett a szám a frissítés után. A folyamatoknak 50%-a 1MB-nál kevesebb memóriát, kb. 80%-a 10MB-nál kevesebb RAM-ot eszik, a prociból meg semmit. Ugyanez a helyzet egy olyan gépen is, ahol ~120 folyamat fut. Ha nem mondod, eszembe sem jutna számolgatni ezeket. De amúgy azért futnak a szolgáltatások, mert valami használta vagy használni fogja őket, csak úgy poénból nem.
-
-
-
-
Döglött Róka
veterán
válasz
hackeeeee #50693 üzenetére
System eventlog? Magyarul nem tudok sajnos
És egyébként erősen javasolnám mindenkinek az eventvwr nézegetését ha problémája van, lehetőleg időintervallummal írja le a baját, mikor fordult elő a probléma, reprodukálható-e stb. Sokkal többet tudnának segíteni a többiek ha nem csak belekiáltjuk a világba hogy baj van.
Hackeeeeee, akkor így járt....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tippmix
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Napelem
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Eredeti játékok OFF topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged