- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Clemi #151895 üzenetére
Ez a Windows 10 topik, a Windows 11-nek van saját topikja...
-
válasz
Clemi #151782 üzenetére
Szóval ha jól értem, akkor a BT modul bent van házban az asztal alatt.
Nekem külső usb-s BT van az asztaliban és ha hátra dugom, az alaplapi kivezetésekbe, akkor hasonló az állapot. Ha az előlapi usb-be van kötve, akkor még a szomszéd szobában is tökéletesen szól a BT hangfal.
Nem lehet, hogy leárnyékoltad teljesen? -
Cs1csó
titán
válasz
Clemi #151782 üzenetére
+1 doky
A 2,4Ghz-es wifi üti a 2,4Ghz-es BT-t, próbáld ki 5Ghz-es módban a 2,4-et kapcsold ki.
Tehát a helyzet:
- megy ezerrel a 2,4Gh-es wifi
- a BT-n (2,4Ghz) meg "túl sok" eszköz csatlakozik egybidőben (pl. bill, egér, sztereó füles)
Ebben az esetben egy frekin 4 cucc is próbál kommunikálni.
(Sőt lehet van több telefin is azon a routeren stb.)
Nekem a routerem csak 2,4Ghz-et tud így azon lóg a telefon és ha a BT fülhallgatót csatlakoztatom durván beesik a wifi sebessége és még van egy BT-n csatlakozó okosórám.
Arra jöttem rá hogy ha az órát kikapcsolom akkor már használhatóbb a wifi BT fülessel.Tesztelheted:
Amit tudsz kapcsolj ki ami wifire és BT-re csatlakozik, BT-n csak egy db füles maradjon, teszt jelleggel az internetet (wifi) is kapcsold ki és (vagy az alaplap wifi adó-vevőt kapcsold ki) teszteld. Ha így gond lesz akkor más a probléma. -
-
-
King Unique
titán
válasz
Clemi #151666 üzenetére
• How to Fix WiFi Network Not Showing Up on Windows 10
• WiFi Network Not Showing Up on Computer [Best Fixes]Ez egyébként céges laptop? Csak mert az Enterprise 2016 LTSB kiadás használata normál esetben szervezeti szinten reális és legális, nem pedig otthoni felhasználóként, ahol ilyenkor adott a lehetőség a szervezet IT illetékesénél érdeklődni.
-
VGYke
addikt
válasz
Clemi #151666 üzenetére
Driver vagy router beállítás. ASUS routerek fórumban, amit úgy látom ismersz, olvastam hasonló problémáról, nézz szét ott.
-
-
zolee001
őstag
-
zolee001
őstag
válasz
Clemi #113793 üzenetére
Elöfizetéses /bérleti konstrukció,megvan?
1 honapra vagy 1 évre valami cég stb elöfizet és annak a kulcsait árulják ezek az oldalak,használd amig tudod és örülj neki,igaz a fileaidba az "admin" belelát és azt csinál vele amit akar
Csekkold:portal.azure.com ,azure active directory-userneved után nem a global admin szerepelIme az enyém:
Global administrator Can manage all aspects of Azure AD and Microsoft services that use Azure AD identities.DirectoryOrganizationBuilt-inHivatalos használszoftver árusitok a MAR program honlapján találhatók,ezek a ratyik egyik sem szerepel ott
180.000 ft os szoftver 1-2000 ft ért?
40 millás merci 500.000 -ért esetleg? -
-
King Unique
titán
válasz
Clemi #113691 üzenetére
Azért, mert vsz nem megfelelően csináltad. De amúgy megoldható, lásd az alábbi leírást, annál pirossal aláhúzva ezen és ezen lépéseket a tulajdonos cseréjére és az öröklődés beállítására. Illetve nem kell egyenként, mappánként ezt végigzongorázni, megoldható egyből a teljes meghajtón.
-
zolee001
őstag
Nos,settings elsö fül "save spaces" kezdetü szöveg,files on demand talán,1 db pipa kell bele és nem tölti le csak fel
Choose folder talán a második fül,kitallozod mit honnan és betesziRengeted ilyen cloud back uup software van ami ilyet tud,cloudberry backup easeus back up stb stb stb
-
zolee001
őstag
-
sinick
senior tag
Nem kell downgrade. W10 pro-(ko)n kapcsold be az SMB 1.0-át és az mindhárom gépen az otthon csoportok jelszavazását kapcsold ki. Katt IDE
Írtad, hogy van médialejátszód is. Nekem már csak egy szépséghibája van. Ahhoz, hogy a médialejátszó lássa a gép megosztását előbb kell bekapcsolni a médialejátszót és csak utána a gépet. Hálózat tiltás/engedélyezés számítógépen ki-és bejelentkezés nem elég - lehet ki kéne várni 30 500 mp-et, ezt nem próbáltam -, reboot kell.
-
Clemi
veterán
Ehhez az előbbi kérésemhez, amire remélem valaki válaszol egy SOS kérdés. Az otthoni csoport beállításait a gép újra telepítésekor megcsináltam és csatlakoztattam a lakásban lévő másik két gépet. Valamelyik frissítés azonban összekutyult valamit, nem kicsit nagyon. A hálózatban lévő két gép csatlakozásra alkalmas állapotba lépett és még ez a gép amin írok is azt írja, hogy ÉN létrehoztam egy otthoni csoportot és kérjem el TŐLEM a jelszót, vagyis ennek a PC-nek a hálózati nevére hivatkozik. Ezt az állítólagos általam létrehozott otthoni csoportot hol lehet vajon törölni, amibe ez a gép nincs belépve és nem is enged létrehozni újat, mivel már van egy amit észlel.
A hálózatban lévő egy másik gépen, amin még látszott az összekutyulás előtti otthoni csoport engedte a kilépést a csoportból és azon az egy gépen megjelent a csoport létrehozása opció. De miért azon? Miért csak azon? Mindenesetre létrehoztam vele egy új otthoni csoportot és beléptettem a csoportba a többi gépet. -
Geth
veterán
Majdnem minden gépben volt 1-2 olyan eszköz, amihez nem rakott fel drivert, igen volt közte ethernet/wifi. És?
Ezért írtam, hogy előre fel kell készülni, de efelett átsiklottál.
Például egy alaplaptípus alapján már rögtön le lehet szedni a gyártó oldaláról a drivereket, de ennél továbbmegyek: ha látom, hogy az alaplapon pl. realtek chip van, akkor letöltöm a realtek oldaláról is a legújabb drivert. Ehhez nem kell a gép előtt ülnöm, vagy pontosan nem értem. Te azt gondolod, csak az adott gépen lehet leszedni hozzá a drivert?Egyébként az elején leirtakat nem csak az ismeretlen eszközökkel végzem el, hanem a gyári verziót is frissítem sok esetben. Például Intel MEI vagy AHCI esetén jobban szeretem, ha az utolsó elérhető Inteles változat van fent.
-
quailstorm
félisten
Akkor ezt gyanús, hogy a rendszerben okozott változtatások csinálják, és az Avirát kell majd a cégnek frissíteni, kompatibilissé tenni.
Vírusirtót nehéz ajánlani, mindegyikbe bele lehet kötni ha akarsz. A defender viszont tény, hogy a legminimálisabb védelem. itt az összefoglalóban nézd meg az ingyenes listát
vagy akár próbálkozhatsz 30 napos trial verzióval, bízva abban hogy az Avirát hamarosan megpatchelik
-
vlevi
nagyúr
Elvileg lehetséges az ilyen, ők is azt írják, hogy használt gépekről levett windows7-et értékesítenek tovább (az EU-ban ez legális).
A hirdetés szerint nem mennyiségi, vagy iskolai licenszből megmaradt, esetleg másik gépen is használt gyáriszámokról van szó, hanem olyanokról, ami alól kipusztult a gép.
Persze, kérdés, akkor ők miért nem használják tovább egy másik gépükön ezt a licenszet? Vagy felvásárolják a használtgépeket, és alkatrészenként kiárulják? Fenetudja.
Ezért kerül ennyibe, és nem harmincvalamennyibe.
De utána kell nézni a cégnek, hogy mennyire megbízható. Vaktában én nem mernék. -
AlyrArkhon
senior tag
na megvan a fullos is, kicsit hosszu, de beirom stepbystep
1) rendszergazdai powershellben:
New-Item –Path $profile –Type file -Force
Set-ExecutionPolicy –ExecutionPolicy RemoteSigned
notepad $profile2) a megnyíló file-ba:
function Get-UpTime
{
[CmdletBinding()]
param (
[Parameter(Position = 0, Mandatory = $false, ValueFromPipeline = $true)]
[Alias(“CN”)]
[String]$ComputerName = $EnvomputerName,
[Parameter(Position = 1, Mandatory = $false)]
[Alias(“RunAs”)]
[System.Management.Automation.Credential()]$Credential = [System.Management.Automation.PSCredential]::Empty
)
process
{
“{0} Uptime: {1:%d} Days {1:%h} Hours {1:%m} Minutes {1:%s} Seconds” -f $ComputerName,
(New-TimeSpan -Seconds (Get-WmiObject Win32_PerfFormattedData_PerfOS_System -ComputerName $ComputerName -Credential $Credential).SystemUpTime)
}
}notepad bezár mentéssel.
a rendszergazdai powershell ablakban file-megnyitással megnyitod (szép hosszu neve lesz ilyen MicrosoftPowershellSE_$profile1.ps stílusban)
F5-tel vagy file-run futtatod.
innentől a powershell ablakban müködni fog a Get-UpTime :PS C:\> Get-UpTime
Uptime: 0 days, 2 hours, 24 minutesinnen szedtem össze, nem magamtól
a Serge Nikalaichyk-féle első verzió van bemásolva.
-
törölt tag
Ha be van kapcsolva a gyors rendszerindítás, akkor a kernelt hibernálja, ezért nem nullázódik az óra a feladatkezelőben (és amúgy máshol sem). Bárhol néznéd, mindenhol azt írná. Ehhez olyan program kell, ami a bejelentkezést követően indul el, és fut megszakítás nélkül. A lehetőségeid:
- Írsz egy egyszerű számlálót parancsfájlba, ami a rendszerrel együtt indul és a háttérben számolja az időt.
- Leállítás helyett az újraindításra nyomsz, majd postolás alatt kapcsolod ki a gépet.
- Kikapcsolod a fast bootot, ezzel mindig teljesen leáll a gép, de lassabban is fog indulni. Az újraindításos módszerrel ugyanitt vagy. -
Nálam enélkül nem ment, Win 7, 8 alatt simán ment, de itt nem akart, biztos hogy videó driver probléma lehet, vagy annak köze van hozzá.
Egyébként az online videóknál is problémám van, mikor milyen kedve van Edge/Explorer alatt, hol lejátsza, hol akad/nincs kép. Chrome alatt meg megy, csak ott meg visszafogja a kis netbookomat a HD tartalom. -
svgyula
addikt
Tisztelt "barátaim"!
Ez a fórum egy gagyi gyülekezet! Miért is van az, hogy az én hozzászólásomat fikázza minden "okostojás" de egyetlen használható javaslatot nem adtatok a kérdezőnek? Na erre válaszoljatok utána fikázzátok az én hozzászólásomat! De ezt már nem olvasom el mert lépek innen ez egy nagy sz@r............................. -
-
szanozs
aktív tag
Elég érdekes a dolog. Csináltam egy rendszer visszaállítást a legkésőbbi állapotra, böngésző, képnézegető volt telepítve. Először nem akart elaludni magától, de amikor kihúztam a VGA kártyából a HDMI kábelt (a másik vége már nem volt bedugva a TV-be) akkor elaludt. Ezek után vissza állítottam az eredeti állapotot és már megint nem működött. A két állapot között még a videó-kártya driver-ét is frissítettem, ezért visszaraktam a korábbi verziót. Ez sem segített. Szóval marad a szoftveres probléma.
-
-
Vole
aktív tag
Ja egyszeruen hangzik, de nem volt ennyire egyszeru megtalalni, foleg, hogy a settings -en belul idiota menupontok vannak. Rakerestem a gepen, igy mar kidobta. Mostmar nem fog idegesiteni a sok folos szemet.
Ha mar itt tartunk: lehet a menut ikonositani, vagy csak ez a ronda szoveges settings van?
-
karldergroße
senior tag
Nekem sem jelenik meg a Google-naptárban az, amit a gépen írok be. Ráadásul a windowsos calendar egy ratyi: sem drag&drop-ot nem tud, sem pedig eseménymásolásra nem képes. Ez pedig az én esetemben egy nagy nulla, mert én egy konkrét esemény végén tudom meg, mikor lesz abból az esemenyből a következő, tehát legkönnyebben úgy oldom meg, hogy az androidos telefonomon egyszerűen "athúzom" a következő időpontra és odacopyzom. Röhej, hogy a világ vezető operációs rendszerének fő naptára ezt nem tudja.
-
-
-
nobela
senior tag
-
BiP
nagyúr
(#20199) Clemi: Majd más lehet, hogy fog rinyálni, én sosem tettem. Nálam mondjuk tökéletesen megy, az eddigi panaszokat én eddig nem tapasztaltam, számomra fura is, hogy ennyire szidják.
A fenti 2 módosítás az egyedüli, amit megtettem én is, nekem egyedül csak a kinézettel, beállításokkal -ill. ezek hiányával - volt bajom. Ez nem fogja összeomlasztani a rendszert, pláne nem ad okot a rinyálásra.
(#20205) Real_Gabe: úgy tudom, hogy a Home-ban nem lehet szabályozni az Update-eket.
(#20206) VoidXs: Erre írtam, hogy teljesen normális, a 10525-ben direkt van ott a vízjel.
Ha feltolod rá az RTM Education-t, akkor csak tiszta telepítéssel tudod, és el fog veszni mindened. De ha frissítéssel jutottál ide, akkor elvileg visszatérhetsz még rá.
Settings, Update&Security, Recovery, Go back to an earlier build.(#20207) Vidual001: szerintem felesleges az Enterprise.
Ultimate nincs, Pro van, én ezt ajánlanám.
-Lehet állítani a tálca színét.
-ha aktiváltnak látja, ugyanúgy mennek az update-ek.
-a hardvereket jól kezeli, ha van jó driver
- felesleges a cleaner progikkal sz*rakodni.
-Rengeteg teszt van a neten, hozza azt, amit a 7 vagy 8.1 -
Döglött Róka
veterán
En is errol beszelek, en nem hiszek a tuningban sem az ilyen ertelmetlen "finomhangolasban". Ha gepet is epitek akkoris egy gyarto alkatreszeit hasznalom es ha win megy ra, akkor azon nem hangolok semmit, gyari allapotban megbizhatoan mukodik. Kicsikent en is probalkoztam ezekkel de csak negativ tapasztalatom volt
-
nyega
tag
-
-
Nálam is a profilomban látható, nem éppen múzeális cuccokkal kb. 40 másodperc mire az asztalon vagyok, a főkapcsoló megnyomásától számítva. Ami nálam hosszadalmas, több mint húsz másodperc, az az üdvözlő felíratnál van, ott gondolkozik sokat. Ugyanezzel a cuccal, a Win 7-el kb. 20-25 másodperc alatt az asztalon találtam magam.
-
törölt tag
-
törölt tag
Szerintem ez a 35 másodperc viszonylag lassú.
Nálam úgy 7 másodperc a post képernyő, plusz 10 amíg betölt a rendszer. A megjelenés után telepítettem frissen, fast boot kikapcsolva, szintén 850 EVO, a processzor egy Core i3. Lehet, hogy te régi rendszert frissítettél és azért lassabb, vagy nálam az 500 gigás SSD lenne ennyivel gyorsabb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Formula-1
- BestBuy ruhás topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Hálózati / IP kamera
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest