- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
válasz
szundybence #22196 üzenetére
Nincs driver telepítgetés,
nincs kékhalál, nincs semmi probléma.De van. Bőven. Méghozzá idegesítő baromságok. Csek sokkal kevesebb embert idegesít.
És az üzleti szoftverek jó részével is kitörölheted a sejhajodat a linux alatt.Csak a rend kedvéért, mert ismerem és használom a Linux rendszert én is, ott figyel a winfos mellett
-
Воланд
titán
válasz
MrCsiT #22191 üzenetére
hibakezeles meg mindig server oldalon van, nem pedig kliens oldalon. miutan publikaltak egy frissitest, es ha az a frissites hibat okoz a felhasznaloknal, akkor a kapott adatokbol (mar ha a hozzaerto felhasznalok nem kapcsoljak ki/nem tiltjak le a diagnosztikat ugye) megtudja az ms, hogy milyen kornyezetben es miert jelentkezik a hiba, majd javitja azt. ezzel parhuzamosan vissza lehet vonni a frissites terjeszteset.
"Windows rendszergazda vagyok huszon+ éve, ne magyarázzál a hozzáértésről, a személyeskedést meg hagyd meg más topicba!! "
elnezesedet kerem, az eddig megnyilvanulasaidbol ez nem derult ki.
-
MrCsiT
addikt
woland_y2k
Kérdés: 8.1-en felment a W10-re frissítő notification update.
Rájöttünk, hogy mégsem szeretnénk.Eltávolítottuk, de ennek ellenére, a figyelmeztető ikon még mindig ott van.
Milyen, hivatalos Microsoft megoldást tudsz, ami nem egy neten talált szutyok registry hack meg egyéb, talán-működik-kategóriájú megoldás, hanem, ami valóban, véglegesen leszedi ezt az értesítést?
-
szundybence
aktív tag
válasz
Воланд #22188 üzenetére
csupan megprobalom felhivni arra a figyelmedet, hogy amikor egy kornyezet tobb ezer kulonbozo hw elembol es tobb ezer kulonbozo sw elembol epul fel, akkor
Ezt a mondanivalódat már többször elsütötted a winfos védelmében a legkülönbözőbb megfogalmazásokban, a legkülönfélébb problémákra. Nem kellene. Ott az Ubuntu. Éles rendszer 32 GB-os pendrájvon. Különböző gépekbe bedugom, indítok róla, és megy. Nincs driver telepítgetés, nincs kékhalál, nincs semmi probléma. Most ilyenkor mi van? Szóval a picipuha nincsen rászorulva a te védelmedre. És akkor is egy kalap sz@r lesz, ha egymillió javítás jön ki hozzá. És a tömegek akkor is azt fogják használni. Érted ezt? Undi a magyarázkodásod. Csupán ezt akartam mondani. Pont.
-
r3dsnake
nagyúr
A dreamspark Windows 10 Education (enterprise) kulcsok OEM-ek, vagy deaktiválás után felrakható másik alaplapra?
-
ksanc
őstag
válasz
MrCsiT #22187 üzenetére
update egyszerűen ne települgessen megint és megint és megint és megint és megint és megint .
Ezt köszönd meg annak a sok millió idióta felhasználónak és "tanácsadóiknak", akik pl. a windózók okosba' történő aktiválása helyett csak kikapcsolták az ÖSSZES frissítést, potenciálisan milliónyi bot számítógépet létrehozva így.
Pont ezért lettek a kritikus frissítések is elérhetőek MINDEN vindózos rendszerre licenszállapottól függetlenül.Persze annyiban igazság van a dologban, hogy a drivereknél azért lehetne nagyobb mozgási tér.
-
MrCsiT
addikt
válasz
Воланд #22188 üzenetére
még mindig nem érted: azzal van a baj, hogy egy olyan folyamatot - ez most a frissítés - találtak ki, ami
1. alapból felhasználó által nem szakítható meg
2. hibakezelést nem írtak bele.Nem az a baj, ami az 1-nél van, hiszen nagyon sok felhasználónak nincs meg a tudása és akarata ahhoz, hogy figyelemmel kísérje a frissítéseket. Ez jól van így. Ami a gond, hogy a 2-es pontban megnevezett folyamatot egyszerűen elfelejtették megcsinálni, ami koncepcionális hiba.
Nehogy már egy probléma elemzését "fikazni kell hozzaertes nelkul" - nek minősítsd?!
Windows rendszergazda vagyok huszon+ éve, ne magyarázzál a hozzáértésről, a személyeskedést meg hagyd meg más topicba!!"olyan hulyeseget meg ne irjunk mar, hogy ha teszt alatt egy frissites hibat dob, akkor azt kikuldik a usereknek," - ezt kinél olvastad? Nálam biztosan nem.
Abban igazad van, hogy egy - új - rendszernél lehetnek hibák, ez természetes. Az átgondoltság, ami hiányzik, és ez annál fájóbb pont, minél több az érintett felhasználó.
Rasiel: kérdezd meg Gyick-et, miért érdeklődött erről.
ksanc: megértem az okokat, engem sem zavarna, hogy települnek a driverek, ha azok hibátlanul működnének.
A fent leírt folyamat hiánya viszont, határozottan zavar, mert csak némi gondolkodást igényelt volna, hogy ez az eset előfordulhat, tehát, kelleni fog rá hibakezelés is. -
Rasiel
senior tag
-
Üdv.
Valamiért nem működnek a számológép és a Store appok sem. Mi okozhatja?
-
Воланд
titán
válasz
MrCsiT #22187 üzenetére
lathatoan nem erted, nem azzal probalom bagatelizalni, hogy visszamutogatok. csupan megprobalom felhivni arra a figyelmedet, hogy amikor egy kornyezet tobb ezer kulonbozo hw elembol es tobb ezer kulonbozo sw elembol epul fel, akkor korantsem olyan trivialis a teszteles. (sot, alapvetoen egy homogenebb kornyezet sem biztositek semmire, lasd apple, ahol csak egy hw-van, megis vannak hibas frissitesek, meg evek ota meglevo bugok) ilyen kornyezetben mindig is lesznek hibat okozo frissitesek, insider program ide, vagy oda. olyan hulyeseget meg ne irjunk mar, hogy ha teszt alatt egy frissites hibat dob, akkor azt kikuldik a usereknek, had szivjanak vele. persze ertem en, most eppen a w10 az uj rendszer, amit fikazni kell hozzaertes nelkul.
-
MrCsiT
addikt
válasz
Воланд #22185 üzenetére
"meg akar igazad is lehetne, ha nem lettek volna "hibas" frissitesek xp-nel, vistanal, windows 7-nel es windows 8-nal. es nem a megjelenest koveto hetekben, hanem a megjelenes utan evekkel."
Ne már. Komolyan azzal próbálod bagatellizálni a W10 rendszerhibáját, hogy visszamutogatsz korábbi windows-okra?
Értem.
Tehát azért, mert korábban el tudta rontani az MS, máris teljesen érthető és elfogadható az, hogy ez most ilyen. Szerintem, erről beszélgetned kellene egy IT tudással nem rendelkező olyan felhasználóval, aki megszívta ezt. Azt gondolom, 3 percen belül meggyőzne, hogy tévedsz.Attól az "apróságtól", hogy 8.1 alatt még eldönthettem, hogy nem
azonnalkötelezően telepítek, most meg ugye nem, gondolom, tekintsünk el?Tehát , újra:
Ha normálisan átgondolták és tesztelték volna, ez az eset, egyszerűen nem valósul meg, hiszen, akár kivételkezeléssel megoldhatták volna, hogy egy hibát okozott update egyszerűen ne települgessen megint és megint és megint és megint és megint és megint ...
Zolar:
woland_y2k, látod? Erről beszélek. Hogy a W10 olyan kihívások elé állítja a felhasználóit, ami sokaknál leveri a lécet. Ezért béta. A morális résztől eltekintve is nevetségesek ezek a dolgok.
Nyilván detektálja a W10, hogy valami írni akarja azt arohadtC:-t.
Megoldást kellene adjon a felhasználónak, áthelyezést javasolva, vagy tudom is én. Helyette, csak tiltás van. Ez hol felhasználóbarát?! ..és nagyon sok területen ugyanilyen a W10, sajnos. (szeretném a Windows-t, amúgy..) -
zzola
titán
Abev nyomtatvány kitöltőt nem tudtam telepíteni! Teljesen másik mappába tenné, mint a W8 tenné, de az istenért nem tudtam telepíteni, mert azt írja, nincsen jogom írni a C-re. Nah, ment is a levesbe, ment vissza a 8.1...
-
Воланд
titán
válasz
MrCsiT #22182 üzenetére
"a pár hete történt windows update hiba, ami userek sokaságának okozott problémát, kiválóan jellemzi az átgondolatlan, nem végleges folyamatokkal és működéssel tűzdelt Win10 jelenlegi állapotát."
meg akar igazad is lehetne, ha nem lettek volna "hibas" frissitesek xp-nel, vistanal, windows 7-nel es windows 8-nal. es nem a megjelenest koveto hetekben, hanem a megjelenes utan evekkel.
-
MrCsiT
addikt
válasz
King Unique #22022 üzenetére
Hogy ne legyél egyedül: jelenleg éppen azért nem használom a Win10-et otthoni környezetben, mert
sugárban hányok attólnagyon zavar, hogy a minimum, "basic" szinten is jelentgetné MS-nek a szoftver, hogy mi van telepítve a gépemen, és nincs kikapcsolási lehetőség.Ha gondom van, és support-ot kérek, és ilyenkor a support - teljesen jogosan - elkéri a gépről, amire szüksége van az elemzéshez, az rendben van, mert az az én saját döntésem.
A "kuss, adatot gyűjtök" hozzáállás morálisan megkérdőjelezhető, ha EULA, ha ilyen irányelv, ha franckarika, tőlem akármire hivatkozhatnak, ez - véleményem szerint - egyszerűen gusztustalan, és kész.Warter: mint láthatod, nincs egyedül King Unique azzal, hogy nem "érti meg", hogy az MS miért akarja a globális pók szerepét játszani, és az "ingyenes" Win-ért cserébe, miért prostituál azzal, hogy Te magad leszel az - illetve, az adataid - amivel kifizetteti az ingyenességet..
Ezzel együtt, szakmai kíváncsisággal olvasom a felmerülő hibatengert, és egyet tudok azokkal érteni, akik jelen formájában béta állapotúnak minősítik a terméket.
Mielőtt egy MS fan elkezdene itt cáfolgatni engem, a pár hete történt windows update hiba, ami userek sokaságának okozott problémát, kiválóan jellemzi az átgondolatlan, nem végleges folyamatokkal és működéssel tűzdelt Win10 jelenlegi állapotát. Nem érv az "új a rendszer", mert volt insider időszak, az alatt pedig frissítettek a felhasználók, tehát fel kellett/lehetett volna készülni egy ilyen hibára MS oldalról.
Gyick: Diablo 3 sem megy egy kötelező új Catalyst driver telepítéstől?
vg elkerülő megoldása, meg az ilyen, egyéb, áthidaló, elkerülő "megoldások" semmiképp sem jellemezhetnek egy átgondoltan működő rendszert.
-
$p@rr0w
őstag
Ha van egy laptop amin Windows 8.1 van előretelepítve a Win 10 frissítéshez először updatelni kell aztán csinálni egy tiszta telepítést? Ha teljes tiszta telepítést szeretnék nincs rá gyorsabb módszer?
-
Petyyyyy
addikt
válasz
CartmanLand0 #22174 üzenetére
Ez meg mi a tosz...?
-
Gyick
őstag
Az nem lehet vhol beállitani hogy a windows magától ne frissitse a videokártya drivert?A 14-es catalystot akarom használni előtte felraktam a 15.7-et és eltávolitottam és mindig visszaáll az eszközkezelőben a legujabbra.
-
tagagaba53
tag
válasz
#22743424 #22169 üzenetére
A fonalad az jó volt, csak közben más hiba is volt
és gyorsabb volt újra tenni, mint azt is keresgélni.
Elfelejtettem bekapcsolni a rendszer visszaállítást.
Mikor feláll az asztal elsőre, akkor mindig szoktam csinálni.
Ha macerás a dolog, akkor vagy újra húzom, vagy vissza állítást kap.Köszi !
-
Vitiris
aktív tag
-
törölt tag
válasz
tagagaba53 #22168 üzenetére
Most én elvesztettem a fonalat! Nem a keresőddel volt a baj?
-
raidx
őstag
válasz
tagagaba53 #22161 üzenetére
Vagy regisztribe van letiltva vagy csoport házirendbe.
Regisztribe: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender]
"DisableAntiSpyware"=-Kikapcsolása: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender]
"DisableAntiSpyware"=dword:00000001Csoport házirendbe (gpedit.msc) Run – gpedit.msc – Local Computer -> Administrative Templates -> Windows Components útvonalon keressük meg a Windows Defender programot, kétszer kattintsunk a Turn off Windows Defender-re és a Not Configured opciót állítsuk Enabledre, majd az Apply/Ok-val lépjünk ki a Group Policy programból. Indítsuk újra a gépet a beállítás érvényesítéséhez.
Ha nem te akkor valami gazemberkedő (kártevő) program kapcsolta ki!
Forrás:http://dirtywindows.hu/2015/06/08/windows-defender-kikapcsolasa-a-windows-10-ben/
-
Vadászmenyét
aktív tag
Gyerekek. Felraktam a Windows 8.1 pro-t, eredetit. Frissítettem windows 10 pro-ra. Bekapcsoltam az insider cuccot, fastra állítottam, nyelvet és régiót átállítottam USA-ra és még mindíg nem jön az insider build. Mit tehetnék még..., esetleg mi lehet az oka? Régebben voltam insider tag.
-
törölt tag
válasz
laci06 #22160 üzenetére
Nem tudom az előző buildekben is előfordult már . Valószínűleg a cortana van valamilyen hatással rá, holott ez nálunk még nem működik.
tagagaba53 Hmm, még gondolkodom egy sort.Elvileg van egy ilyen parancssor ami visszaállítja alaphelyzetbe a windows 10 alapesetben telepített App-jait amit a PowerShell-be kell beírni .
Ne engem szidj ha nem lesz jó!Csak saját felelősségre !!
Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"} -
laci06
senior tag
válasz
tagagaba53 #22161 üzenetére
Az szar ügy!
-
törölt tag
válasz
tagagaba53 #22157 üzenetére
A feladatkezelőben zárd be.Majd próba újra.
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy tegnap még az működött, hogyha rámentem a start-ra, és elkezdtem pötyögni, akkor rögtön elkezdett keresni a programok között, de ma már ez teljesen eltűnt, és ha megniytom a startot, majd pötyögök, semmi nem történik?
Gondolom nem valami szépen írtam le a problémát, de gondolom érthető mi a bajom.Köszönöm!
-
Audison
senior tag
válasz
tagagaba53 #22152 üzenetére
Avastot használsz? Olvastam, hogy akár az is bezavarhat.
-
Pipó
őstag
Hahoj!
Vista 64-em van, amit korábban - XP-ről váltáskor - úgy használtam, hogy boot közben választhattam a két oprendszer közül. Szeretném a win10-et ugyanígy használni a vista mellett, működik ez így ma is? Van egy win8.0 pro licenszem, ha ezt felteszem egy új meghajtóra, ez közvetlenül frissíthető 10-re? Ez az ID regisztrálás nem kavar valamit a második (vista) rendszer használatában? THX -
Sztlaci
aktív tag
válasz
Infinity70 #22147 üzenetére
Másik kártya olvasó?
Érdekesség. (Nekem legalább is).
A kikapcsolás és újraindítás nem kikapcsolás, hanem kikapcsolásnak álcázott hibernálás utánzat.
Azért gyors a boot. (Csalás) Nem először fosta össze magát az edge, nálam, főleg frissítés letöltésekor, nem látott hálózatot, nem volt kapcsolat. Kikapcsolás/bekapcsolás nem használt, közvetlen újraindításra helyreállt. Ezért lassabb ez a metódus. -
csixy
addikt
válasz
Infinity70 #22149 üzenetére
Biztos androidos a teló és valami linuxos fájlrendszer van a kártyán.
-
csixy
addikt
válasz
Infinity70 #22147 üzenetére
Mi van akkor, ha a telóba teszed és a telót kötöd hozzá USB kábbellel a PC-hez.
-
Infinity70
tag
válasz
King Unique #22146 üzenetére
Nem hiszem mert a telóba teszem ,látszik rendesen. Bocsi nem pendrive hanem sd kártya kártyaolvasóba
-
King Unique
titán
válasz
Infinity70 #22145 üzenetére
Nem lehet, hogy vmi vírust kapott be és azt kéne lepucolni?
-
kisapa
senior tag
válasz
Döglött Róka #22134 üzenetére
Ez rendben is van de attól,hogy kijelentkezek és rögtön vissza hogyan javul meg a sérült fájl?
-
csixy
addikt
válasz
King Unique #22142 üzenetére
OK
-
King Unique
titán
-
csixy
addikt
válasz
King Unique #22139 üzenetére
Hát elég instabilitás a bootolás közbeni megfagyás.
De már kezdek rájönni az okára (lásd a lenti hozzászlást) és szerintem megint a jogosultságok vannak a háttérben ( a régi rendszer csinálta s az új nem fér hozzá), tippelném, hogyha most visszatenném a SWAPet a D:\-re, akkor most már nem okozna hibát.
#22139) King Unique: Bocs , végül is nem messze leírtam . -
-
King Unique
titán
Igen, mert Windowsban szokott lenni kis fáziskésés, amíg várni kell x másodpercet/ percet, mire engedi....jobb esetben.
De amúgy az eseménynaplós hibabejegyzések eredete kapcsán, okozott bármilyen gondot, ha rá volt dugva a gépre (fagyás, BSOD?), illetve menet közben, vagy botolás előtt volt rácsatlakoztatva? A lemez állapota megfelelő (HD Sentinel), tápellátása (3.0 port | 2.0 hátlapi port PC-n, Y kábel)??
Csak mert megnézve, ilyenekből egy rakás van nekem 8.1 alatt is, Kernel-Power, Kernel-Php, egyéb hiba....van NTFS is, de az nálam más miatt volt. A külső merevlemezhez vsz a 3-4. screenshoton lévő hibakódok köthetőek leginkább. Amúgy rákeresel, tele van a google hasonlóval: [link], [link], [link].Amúgy meg, ha nem okoz a rendszer működésében instabilitást és a külső adattár állapota is megfelelő, akkor szerintem felesleges az ilyen hibaüzeneteken rugózni.
(#22138) csixy: na ezeket szépen leírhattad volna a legelején is....
-
csixy
addikt
válasz
Воланд #22132 üzenetére
Nos , a munkaprogi bezárása után pár perccel sikerült mégis leválasztani a hurcolós vinyót.
Nem húztam ki és leállítottam a gépet. Pár perc után beindítottam a PC-t és mint utóbb kiderült ,fingja sem volt arról, hogy bele van dugva a hurcolós vinyó és megint dobta a bootolás közbeni fagyást. Lelőve és ujraindítva megint simán beindult a PC és nem volt csatolva a hurcolós vinyó, tehát nem ő hozta a kritikus fagyós hibát. Kihúztam visszadugtam és megkerült a hurcolós vinyó. ....Másfelé kezdtem kutakodni , bár a hurcolós vinyó sem korrekt, de ez a kolleganőm baja és nem ez a bootolós fagyás oka.
A gépben van még egy SATA vinyó , ő a D:\ . Még a WIN7-ben erre pakoltam át a SWAP fájlt fix mérettel. Most megszüntettem itt a SWAP filét és a C:\-re intéztem rá automatikus beállítással. Most mintha nem jönne elő a bootolós fagyás. ???
Már nincs a d:\-en a SWAP , kikapcsoltam a rendszer fájlok és a rejtett fájlok rejtését és még mindig nem látom, hogy mi foglal kb. 5 Gigát az 500 Gigás NTFS d:\-en. ????
-
csixy
addikt
válasz
King Unique #22127 üzenetére
Nos , a munkaprogi bezárása után pár perccel sikerült mégis leválasztani a hurcolós vinyót.
-
szabacsik
őstag
Hogyan lehet megakadályozni, hogy a synaptics bugos touchpad drivert ha eltávolítom akkor ne másszon vissza?
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
CartmanLand0 #22102 üzenetére
Ismét előjött ez a Com Surrogate cuccos, de mostmár tudom mikor jön elő ... ha jobb egérrel rákattintok egy letöltött 1080p-s filmre
-
raidx
őstag
Csak kénytelen voltam a Billentyűzet programját feltelepíteni. Tegnap Chicony valamivel bénított meg. Azt leszedtem éselrejtettem. Ma Egy Lenovo jött helyette. Furcsa, hogy a Microsoftos billemtyűt nem ismeri fel és a saját illesztő progilyát telepítené. Most remélem nem buzerálja már el.
-
válasz
King Unique #22127 üzenetére
Nekem általában a kérdéses progi kilövése taskmanagerrel meg szokta oldani a problémát.
-
King Unique
titán
Hogy nem lehet leválasztani, az nem újdonság, mert ez a rész az összes Windowsban elég hitványul van megoldva... vsz az adott folyamat nem záródott be teljesen, még használja a lemezt, illetve sokszor egyéb Windows rendszerfolyamatok is és ezért nem engedi leválasztani. Ilyen szempontból ugyanolyan vacak és szar a Windows 10 is, mint a többi, abszolút semmi újítás és javulás nincs benne e téren...
Leválasztásra Unlocker, illetve az USB Safely Remove programot tudom ajánlani. Utóbbi a legjobb, az kilistáz és be is tud zárni minden, a leválasztást akadályozó folyamatot. Csak sajnos fizetős, de Windowsra érdemes beszerezni.
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Feleségem laptopján feladta, hogy frissítsem a win 7-et 10-re. Ez még dél körül volt. Pár kattintás után bejött egy windows10 logó és azóta nem történt semmi. Kb 5 órája ugyanazt mutatja. Ez noooormális? -
steele80
senior tag
Én visszatértem a W8.1-re ez a W10 erősen béta állapotú még. Szóval a 10 megás net jó ha jön 5-tel, de néha azért adja a 10-et. Játszani nehézkes mert valószínű a fenti hiba miatt a pingem elszáll időnként és kidob a játék. Az is valószínű, hogy ezen oknál fogva a skype is akadozik és pixelesedik a kép. Ez a három probléma épp elég ahhoz, hogy egyelőre elköszönjek tőle.
-
csixy
addikt
válasz
Воланд #22020 üzenetére
Okozhatja-e ezt a hibát az USB-s nem segédtápos vincseszter , amin a kolléganőm hurcolássza az adatbázisát két munkahely között (Az egyik a közös hely velem, itt Win10,a másik helyen WinXP, mindenütt FOXPRO irkál NTFS-re, 32 BITen, Win10-en természetesen NTVDM fut hozzá).
Fura jelenség, hogy a hurcolós vinyó a Win10-en nem hagyja leválasztani,eltávolítani magát akkor sem , ha a munkaprogram be van zárva.
-
válasz
Воланд #22113 üzenetére
Kíváncsi vagyok a dolgok kimenetelére. Az éves szinten 20+ezer fiókadat lekérdezés elég brutális. Valszleg a legtöbb civilizált ország benne lenne az adatcserében ha "emberélet van közvetlen veszélyben" de a korlátlanul mindet, csakazértmertkíváncsiakvagyunk az nem fog menni.
-
törölt tag
válasz
FoLey-v #22093 üzenetére
Fölraktad? Érdemes ilyenkor az egyéni telepítést választani majd a testreszabás menüpontnál kiírja, hogy már telepítve van-e az összetevő és frissebb-e mint a gépen levő. Amennyiben mindegyik összetevő már friss és felesleges lenne telepíteni úgy a mégse gombra kattintva abbahagyjuk a telepítést.
-
Vadászmenyét
aktív tag
Gyerekek. Felraktam a Windows 8.1 pro-t, eredetit. Frissítettem windows 10 pro-ra. Bekapcsoltam az insider cuccot, fastra állítottam, nyelvet és régiót átállítottam USA-ra és még mindíg nem jön az insider build. Mit tehetnék még..., esetleg mi lehet az oka? Régebben voltam insider tag.
-
Воланд
titán
The Case That Has Microsoft, Apple and Amazon Agreeing for Once
hogy mik vannak....
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
Döglött Róka #22111 üzenetére
Köszönöm a választ ... figyelni fogom
:
-
Döglött Róka
veterán
válasz
CartmanLand0 #22108 üzenetére
Nem virus, ezert nem talal semmit, a surrogate egy process amit az explorer hiv meg thumbnail-ek krealasara. Ha gyakori a problema, egy sfc /scannow parancsot erdemes raereszteni, ha az se segit akkor mar procmonhoz kell nyulni hogy kibogozd melyik mediafalj csinalja a galibat.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sztlaci #22104 üzenetére
A Firefox csak a profilmappában tárol mindent, én azt szoktam átmásolni másik Windowsba. Mindent visszakapok 1:1-ben.
Ha azt törölted, akkor szerintem valami más bolondítja meg a rendszert. Vagy nem azt törölted, amit kell.
Új profilt is lehet kreálni, ami tisztán indul, alapbeállításokkal.
-
raidx
őstag
válasz
CartmanLand0 #22105 üzenetére
Erről lenne szó?
http://avirus.hu/com-surrogate-virus/
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
Döglött Róka #22103 üzenetére
Hát a google fordító segítségével annyit tudtam meg, ha ez összeomlik, a probléma pelyhes
Na mindegy, a lényeget remélem jól szűrtem le, hogy ez nem probléma addig, amíg nem jelez hibát a rendszer ...
-
Sztlaci
aktív tag
Hogy lehet egy programot törölni a 10-es alatt. Végleg, sallangokkal együtt!
Hibás a rókám, csak a Fájl - Kilépés gombbal hajlandó bezáródni, az X csak ablak méretet vált.
Uninstall után eltűnt a programok közül, de a tálca ikonról futott.
Mit csinál akkor a szoftver eltávolítás a 10-es alatt, ha csak a listából törli, de nem nyúl hozzá????
Mappa törlés után nem indul. Felhasználó profil, rejtet könyvtár Mozilla mappa szintén töröl, Ccleaner futtat.
Újra telepít, minden beállítás, könyvtár és a fos működés is meg van. Hogy lehet lenullázni egy törölt programot, hova a holdkóros fenébe írta még be magát?
Ennyit az adatvédelemről, törlök mindent mégis minden megmarad, ha akarom, ha nem. -
Döglött Róka
veterán
válasz
CartmanLand0 #22102 üzenetére
"The dllhost.exe process goes by the name COM Surrogate and the only time you're likely even to notice its existence is when it crashes and you get the message COM Surrogate has stopped working. What is this COM Surrogate and why does it keep crashing?
The COM Surrogate is a fancy name for Sacrificial process for a COM object that is run outside of the process that requested it. Explorer uses the COM Surrogate when extracting thumbnails, for example. If you go to a folder with thumbnails enabled, Explorer will fire off a COM Surrogate and use it to compute the thumbnails for the documents in the folder. It does this because Explorer has learned not to trust thumbnail extractors; they have a poor track record for stability. Explorer has decided to absorb the performance penalty in exchange for the improved reliability resulting in moving these dodgy bits of code out of the main Explorer process. When the thumbnail extractor crashes, the crash destroys the COM Surrogate process instead of Explorer.
In other words, the COM Surrogate is the I don't feel good about this code, so I'm going to ask COM to host it in another process. That way, if it crashes, it's the COM Surrogate sacrificial process that crashes instead of me process. And when it crashes, it just means that Explorer's worst fears were realized.
In practice, if you get these types of crashes when browsing folders containing video or media files, the problem is most likely a flaky codec.
" -
CartmanLand0
senior tag
Az előbb egy fél percre kb iszonyatosan belassult a rendszer .... gyorsan megnéztem a feladatkezelőben, hogy mi a helyzet ... egy bizonyos COM Surrogate ( remélem jól írtam a nevét ) használta a HDD-t 100%-on!! Ez micsoda ? Kb fél perc után leállt, mostmár újra tökéletes minden ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NBA és kosárlabda topic
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Star Trek
- VR topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest