Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Hello. Tegnap frissitettem a Win10-et, ma szinte használhatatlan a gép, a játék fagy, a media player se műküdik normálisan, a youtube is folyamatosan tolt.. mi lehet a gond, vagy hol keressem a problémát?
nincs vírusírtó feltelepítve. -
-
Debilon
addikt
igen, Ryzen R5 1600AF, minden auto-n van, de ez a gond nem is mindennap jelentkezik, napokig, hetekig semmi gond, aztán van, hogy 3x egymás után ez van
terhelés alatt pl. sosem csinálja/ta
szerintem ezekkel a dolgokkal, valószínűleg nem is ebbe a topikba való a kérdésem
@Ximon: BIOS-t ,megnézem, bár abban nem állítgattam semmit, csak mikor összeraktam tavaly a gépet a XMP bekapcsolás után a DRAM Voltage-t 1,35 V-ra
-
Debilon
addikt
hol tudom megnézni, hogy mi lehet a gondom olyankor, ha bekapcsolás után egyszer csak lefagy a gép, egérmutató sem mozdul, aztán restartol, és nem is indul újra, csak felpörögnek a gépben a ventik és fekete képernyő, és a monitor standby-ban marad, csak reset gombbal újraindítva működik
alkalmazáshoz nem tudom kötni, mert van, hogy nem nyúlok semmihez és ez van
hibaüzenet nincs, BSOD vagy hasonló nincs, eseménynaplóban is csak kernel power bejegyzést találtam
-
hematoma1
senior tag
Megpróbálom kisakkozni,bár két gépnél is ez a probléma elég fura.Köszönöm a segítséget.
-
NoMix
tag
válasz
Roxkex
üzenetére

Ezzel a programmal meg tudod nézni hogy fut-e
Valamint mindent ki ír ami program fut. -
hotkar
senior tag
válasz
hematoma1
üzenetére
Szia!
A vezeték nélküli egerem vevője USB2 portban van. Ha a mellette levő USB3-as portba bedugom a külső HDD-t, az egér szaggatni kezd, 'minta zállat'. Ha átdugom a vevőegységet a gép másik oldalán levő portba, akkor béke van. A vezetékes klavcsit nem zavarja. Úgyhogy lehet ilyen hatás. -
net84
őstag
Sziasztok!
Erre valakinek ötlete? Én kifogytam, a találgatástól pedig már element a kedvem...
Driverből minden a legújabb, a win frissítések is mind fent vannak, amik eddig kijöttek.
Most teszteltem tartósan a külső winyó + optikai meghajtó hibát. Az optikai meghajtó csak akkor kattog, ha a külső HDD is csatlakoztatva van. Másik HDD, másik USB dokk-ba, gond nélkül megy ugyanazon az USB3 csatolón.
-
hematoma1
senior tag
Mind a két gépre tegyek vezetékes egeret?
-
hematoma1
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
De a billentyűzet meg működik.
-
hematoma1
senior tag
Sziasztok.Az mitől lehet hogy egyszerűen bedöglik az egér. Egyik pillanatban jó a másikba nem.Hiába dugom át a stikket másik USB-be akkor sem működik.Ha egy másik egeret akarok használni az sem működik.A kezelőbe láttam olyat hogy 43-as hiba kód.Nem tudom miért jön elő.Aztán egyszer csak megjavul,mintha mi sem történt volna.Ez nem WIN 10 hiba.A párom gépén is kezdte ezt csinálni.Legális mint a kettő.
-
UHHH
őstag
válasz
Kristof9094
üzenetére
Rendszergazdaként indítsd a file managert (total commandert, far managert, stb.) és úgy másold be a system32-be...

Szerk: Ja, hogy ez a dwmcore.dll ? Az sajna fut mindig, azért nem megy a felülírás. Az az "asztal-ablak kezelő". -
Kristof9094
senior tag
Sziasztok!
Találkoztam egy Win 10 hibaüzenettel, pontosabban dwmcore.dll összeomlással, amit akkor logol, mikor bizonyos játékból kilép magától. A Far Cry 5 esetében ezt az első bevezető videó alatt teszi meg, kivétel nélkül.
Minden szoftver jogtiszta, friss.Van valakinek ötlete? Letöltöttem ezt a dll fájlt máshonnan, de bemásolni nem engedi a System 32 mappába.
-
King Unique
titán
válasz
GAbre
üzenetére
Az ismert volt eddig is, hogy UEFI-s telepítés a fő rendszer, de az előző válaszban említett egyéb dolgok nem, illetve hogy most hogyan vannak beállítva a bootolási opciók, Legacy/UEFI téren mi van ha már egyik ilyen másik olyan telepítés, stb. Az pedig továbbra sem világos, hogy a régió átállításának mégis mi köze van az előbbihez.
Akkor kipróbálod, hogy eltávolítod azt a másik HDD/SSD-t és megnézed úgy bootol a "fő" Windows. Van több megoldás is a rendszerindítás javításához mint említve volt, az előzőleg linkelt válaszban megtalálhatók. -
GAbre
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Windows boot manager-ből indítanám a fő rendszert.Mint mondtam uefi.
Biosz,minden maradt,mint mondtam,másik oprendszeres lemez lett berakva.Régió át lett rakva.Sima legacy nem tudom gpt vagy mbr telepítős pendrive lett-e csinálva.De mint mondtam ez már 1x előfordult.És akkor se tudtam mit csinálni.Újra kellett telepítenem. Volt amikor simán magától lecsekkelte és kijavította.
Erre keresnék valami 1xűbb megoldást.Már próbáltam az eltávolítást is.Csak az volt benne,de úgysem.
Én sem tudom,de ez az 1etlen dolog ami változott.
Mint mondtam próbáltam őket... -
King Unique
titán
válasz
GAbre
üzenetére
A linkelt válaszban a jelen esetnél elsődlegesen értelemszerűen a rendszerindítás javítására - ott is több opció van említve, nem csak ebből áll - vonatkozó részt kipróbálása értendő, nem feltétlen az, hogy minden ott említett egyéb megoldást végig kell próbálgatni.
"Van 1 uefis fő rendszer mellette 1 nem uefis is."
Na és az UEFI-ben a bootolási opciók megfelelően vannak beállítva, az UEFI-s Windowsnál a Windows Boot Manager bejegyzés van az 1. helyen / az van indításnál kiválasztva, valamint kettős Legacy/CSM + UEFI, vagy külön Legacy/CSM és külön UEFI bootolási lehetőség van, indításnál pl. F12-vel kell választani egyik-másik lemez / Windows közül?

"Azóta nem akar a főrendszer bebootolni."
Pontosan mit is csináltál, csak mert a régió megváltoztatásától normál esetben még nem kellene megborulni a rendszerindításnak?

+ Ha W10 - W10 dual boot van, akkor javasolt kikapcsolni a gyorsindítást, vagy másik indítása előtt újraindítást csinálni / Shift + leállítás módszert használni a leállításhoz. -
GAbre
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Van 1 uefis fő rendszer mellette 1 nem uefis is.
Próbáltam,autó javítást,nem jó.
Próbáltam rendszer visszaállítást,az sajnos nincs ,így az se jó.
Próbáltam csokkentett módban,de úgyse indul.
Próbáltam alaphelyzetben állítást helyi újratelepitessel.
Az sem jó, hibát ír ki.
Próbáltam frissítés eltávolítást,de az se működik
Próbáltam parancssorral is,láttán neten ilyen megoldást,azzal sem jó -
King Unique
titán
válasz
GAbre
üzenetére
Ahhoz először nem ártana leírni, hogy pontosan milyen bootolási probléma van, milyen telepítés, stb. Azt viszont nem világos, hogy a régió átállításának mi köze van ehhez, már ha esetedben a linkelt beállításról van szó egyáltalán .

Ha sikerült megborítani a rendszerindítást, akkor egy másik válaszban le vannak írva a javítási, helyreállítási lehetőségek. -
GAbre
veterán
Valaki tud megoldást win 10 boot hibára.
Másik win bootolt róla.(másik régió volt beállítva).
Azóta nem akar a főrendszer bebootolni.
Hiába állítottam másik winen régiót.Próbáltam többször újraindítani.Semmi. -
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
köszi, megprobálkozok majd ezzel
amúgy a kód tuti jó volt, mert mikor nem ment, akkor beírtam egy pro-ba és azt elfogadta. Itt szoktam venni a ph-n ( régebben g2a-n vettem aztán felvilágosítottak hogy azok lehetnek lopottak vagy mi) mindenesetre ne ostorozzatok érte, ez az itt vett is jobb mint ha warezos aktivátoros lenne szerintem
Eddig kb 6 gépemen fut vásárolt win10. aktivárot/loadert vagy 2 éve nem vagyok hajlandó használni -
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Van, legalábbis normál esetben megoldható az Enterprise
—►Pro downgrade akár újratelepítés nélkül is, erről is volt már szó itt, lásd egy másik válaszban leírtakat.Egyébként ha nem titok, akkor milyen Pro termékkulcsok azok, honnan lettek vásárolva? Csak mert ha az itt említettet, linkelt források helyett valami egyéb, extra olcsó, akkor ott lehetnek meglepetések (példák).

-
törölt tag
Üdv!
Ha véletlenül win 10 enterprise lett telepítve akkor van mód a pro kódot használni újratelepítés nélkül? Már be van lakva a rendszer. Vagy újra lehet telepíteni mondjuk PRO-t az adatok megtartásával?Ha nem lehet újrarakom, nem gond, de gondoltam megkérdezem hátha van valami lehetőség.
Ma vettem pro kódokat, és a családba raktam fel pár home -gépre ( igyekszem kifehéríteni az egész családba a sok warezos szemetet) Az összes home felfrissítette magát, csak gondolom az enterprise magasabb szintű mint a pro, így visszafelé nem fogatda el.
-
-
Roxkex
senior tag
válasz
Komplikato
üzenetére
Jaja ezt nekem is kidobta. Én mondjuk csak 31-én töröltem

De ugye az az Én manuálisan felrakott flashem volt nem a Winé. De kérdem Én ... Ha lejár akkor minek rak fel a Win is egyet magának ?
Uninstaláló program ? Na ne, azok azok amiktől a hideg kiráz !
Akkor inkább szét bújom a rendszert és ha kell shellezek vagy egyéb finomság 
-
Komplikato
veterán
válasz
Roxkex
üzenetére
Ez vicces, meert nálam valamikor dec. 27-28. környékén a Flash kiírta, hogy lejár a támogatása, ezért megkért, hogy töröljem le(!), sőt egyből feldobott egy ablakot, amiben a gombra nyomva végleg eltávolította magát. Igaz, nem merűlt fel bennem a gyanu, hogy és ténylegesen is sikerűlt e?
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Azt esetleg valaki nem tudja, hogy a Vezérlőpultból a "Flash Player (32 bites)" cuccot ki lehet irtani ?
Láttam, hogy adott ki az MS egy updated ami törli - most hirtelen nem találtam, hogy ez melyik kód név alatt fut - de sajnos nem láttam a historyban, hogy nekem fent volna-e.
Viszont azt tudom, hogy itt: https://helpx.adobe.com/flash-player.html megtalálható "Check if Flash Player is installed on your computer" aztat mondja, hogy nincsen neked fent...
Szóval elvileg okés, viszont azért nem értem, hogy a Vezérlőpúúúútban mit keres még ott
Windows 10 PRO - 10.0.19042 Build - 20H2
Választ előre is köszi !
-
Cry0
őstag
válasz
Lauda
üzenetére
igen, ki is kapcsoltam és nincs vele gondom. lehet hogy felesleges. de már megszokásból mindig felrakom. sose volt vele igy bajom
egyébbként a gyári defender megfelelő vagy érdemesebb valami másféle virusirtót letölteni?
illetve a google chromban a facebook másnak is akadozik? semmi mással nincs bajom, de ha irni akarok valakinek halál lassú pedig nincs egy rossz gépem. -
blizzrd
senior tag
Az normális jelenség MCT frissítésnél, hogy lassan 2 órája frissítést keres?
-
maglew
aktív tag
Sziasztok.
Windows7-et (64 bit) frissítettem Windows 10-re.Problémám, hogy win7 alatt l volt egy rendszergazda és egy vendég fiókom, amit úgy sikerült lefrissíteni, hogy a rendszergazda fiók mondhatni hibátlan, de ha belépek a vendég fiókba akkor kb minden lefagy egy idő után és hiába megyek a start menüre, nem jeleníti meg (tehát ctrl+alt+del gombbal tudok onnan kilépni)
A beállításoknál egyébként nem mutatja ezt a fiókot, tehát meg sem tudom szüntetni.
Mit tegyek, másnál is volt már ilyen probléma?
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Win10 feladatütemezővel ( Vezérlőpult / Felügyeleti eszközök / Feladatütemező ) küzdött már meg valaki?
Kellene nekem ismételt végrehajtás folyamatosan, mondjuk 10 percenként amikor üzemel a gép. Az ütemezésnél ( Menü / Művelet / Feladat létrehozása / Indítás tab / Új gomb ) ami lehetőségeket kiad, kicsit zavarosak, egymásnak ellentmondóak. Ezt látom:

Jó így vagy van valami rejtett opció egyenesebbre kifésülni ezt a kuszaságot?
Köszönöm
-
blizzrd
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm!
Olyabkor mi a teendö ha végigmegy a telepitő, de a frissitések keresésénél csak karikázik, elég sokáig? :/ Várni? Vsgy elöröl az egész? -
Macka
veterán
Sziasztok.
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy szeretném a gyerek gépéről a youtube.com oldalt letiltani.
Ennek mi a módja, illetve ha kell, milyen külső program kell hozzá? -
King Unique
titán
válasz
blizzrd
üzenetére
Ha pl. MCT-vel történik az in-place upgrade, akkor ott a feltétel, hogy aktiválva legyen a frissítési alapként szolgáló Windows, ha nincsen, akkor nem enged továbblépni (példa). A hogyan lett aktiválva dolgot esetedben meg inkább hagyjuk, ne részletezzük itt, ha "egyéb" módon történt.
De ha szerencséd van, akkor akár ilyenkor is technikailag beaktiválódhat a W10 digitális licenccel, persze a korábbi hátáridőn túl frissítve jogtiszta hivatalosan már se így, se úgy (jogtiszta alap) nem lesz, lásd az alábbi cikk végén léírtakat. -
dlaj
őstag
Sziasztok!
Windows 10 van egy nemrégiben vásárolt W5 Pro stickken. Az a problémám, hogy indítás után nem szinkronizálja az időt automatikusan. Wifin kap netet, mert más lehetőség nincs. Külföldön vagyok kamionban, de a telefonomnál nincs idő probléma. Ha másik telefonról kapja a netet, akkor sem szinkronizál automatikusan.
A sticken az időkiszolgáló a time.windows.com
Köszönettel.....
-
blizzrd
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat! Ez akkor is müködik ha nem jogtiszta jelenleg a win?
-
King Unique
titán
válasz
blizzrd
üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat.
-
sajtos365
tag
válasz
blizzrd
üzenetére
Teljesen megszabadultam anno a 7estől.
Egy pendrivera készítettem egy biztonsági mentést a kiválasztott mappáimról, még a win7-el.
Pendriveről telepítettem a win10-et, utána helyreállítottam a lementett adatokat a biztonsági mentésből.
Előtte frissítettem a win7-et win10-re updaten keresztül, aktiváltam neten a win10-et majd teljesen legyalultam a meghajtót. -
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Érdeklödni szeretnék, hogy jelenleg mi a legegyszerübb modja átköltözni win10-re a 7-esröl? Szeretném ha a dokumentimaim, képek stb megmaradna.Köszi a választ!
-
krizso72
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Egyik sem működött... Inkább kijelentkeztem és helyi fiókkal használom.
-
King Unique
titán
válasz
smallmer
üzenetére
Lásd nemrég egy másik esetnél leírtakat a "megtartásos" módszerre, + egy másik válaszban leírtakat a hogyan kell Windows 10-et telepíteni témában. + Ugyancsak egy másik válaszban már arról is volt szó itt, hogyan lehet fájlszintű, valamint teljes rendszermentést készíteni.

-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm kérte, hogy segítsek neki Windows 10-et telepíteni a gépére. (most 8 van neki)
Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan tudnám frissíteni úgy a gépét, hogy minden adat ami van neki rajta maradjon? Az a baj, hogy jóformán azt sem tudja, hogy mi hol van a gépen és nem szeretném ha elveszne neki valami ha nem találom meg.Ezen felül még egy kérés:
elég sokszor kérik tőlem, hogy telepítsek újra Windows rendszert ugyanazzal a problémával, hogy nem tudják, hogy mit hova raknak. Erre mi a legjobb megoldás? Nincsen valami program amivel biztonsági mentést lehet csinálni egy egész windows rendszerről + fájlokról? Ez nagyon jó lenne, mert ha a delikvens valamit nem találna meg és eszébe jutna akkor a későbbiekben vissza tudnánk "tölteni" és előszedni a keresett adatot.köszönöm
-
King Unique
titán
válasz
Dumi86
üzenetére
Miért ne jönne? Home és Pro kiadásoknál még májusig támogatott a 1909-es verzió, Education és Enterprise kiadások esetén pedig 2022 májusig.
-
krizso72
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég raktam fel a rendszert (64bit, 20H2), lenne két kérdésem:
- A fiókhoz tartozű nevet hogyan tudom megváltoztatni? Már próbáltam a "netplwiz" módon, de egy újraindítást követően visszaállított mindent.
- A bejelentkezéshez szükséges PIN kódot hol tudom eltávolítani? (Ha egyáltalán el lehet..) -
-
ImACeltic
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
és Pyttawrx
Köszi a tippeket, sikerült. -
Greentea
senior tag
Hi all!
Ti találkoztatok már olyannal, hogy böngészés közben megnyitnék egy új lapot, látom hogy nem tölt be, kattintanék a WIFI ikonra --> nem reagál, kattintanék a tálcára bárhova befagy a tálca, kék töltő/pörgő ikon --> kattintok még egyet és utána befagy az egész rendszer.Van, hogy 30-40 sec után visszajön, viszont ma kaptam egy Unexpected store exception-t. Corrupted files repairjei megvoltak, de újra produkálja azóta is. Naponta többször
-
Speeedfire
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Megcsináltam ez az in-place upgrade-et. Remélem javul majd az élmény, és nem lesz laggos a rendszer. Teljesen clean-t nem csinálnék, mert mire mindent beállítok, feltelepítek elmegy egy nap

Köszi minden segítséget!
-
King Unique
titán
válasz
ImACeltic
üzenetére
Lásd egy másik esetnél leírtakat, vagyis csak a szokásos user error.

Ahol ha tudatosan történik a telepítés, akkor GPT-lemeznél értelemszerűen UEFI mód szerint kellene bootolni a telepítőt nem pedig legacy/CSM, az utóbbi MBR-lemezkehez való, illetve ha nem akarod törölni, ilyen egyszerű."SSD beüzemelve"
Mármint belerakva a gépbe, csatlakoztatva pl. SATA-n, aztán kész. Ellenben a telepítés előtt máshol inicializálni, particionálni és formázni nem kell, sőt teljesen felesleges, meg egyesek jellemzően úgysem találják el a megfelelő sémát és belefutnak a linkelt problémába, aztán csodálkoznak...
A honnan, hogyan kell letölteni a Windows 10 ISO-fájlt, pendrive-ra írni, majd pendrive-ról telepíteni a Windows 10-et témáról amúgy már volt szó itt számtalanszor (topik keresője), lásd egy másik válaszban leírtakat, valamint nemrég egy másik topikban szintén részletezve lett.
-
ImACeltic
őstag
Hali!
SSD-re kívánok Windows-t telepíteni. Pendrive kész, SSD beüzemelve, de a telepítés előtt a partíció kiválasztásánál azt írja a telepítő, hogy a GPT partícionálási stílus miatt nem telepíthető erre a lemez meghajtóra a Win. Próbáltam rákeresni, hogy ilyenkor mi van és elvileg a BIOS-ban kell át állítani valamit, de konkrét választ nem találtam. Asrock B150M Pro4 az alaplap. Amúgy jelenleg is fent van a Windows egy 1 TB-os, kettéosztott HDD-n. Ez bezavarhat?
Tudnátok segíteni?
-
King Unique
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
A hagyományos clean install a most linkelt leírásban lévő, de amúgy igen, az in-place upgrade is lényegében egy újratelepítés, csak ott (beállítástól függően) megtarthatók a telepített programok, beállítások stb., mint már említve volt.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- Milyen NAS-t vegyek?
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Hardcore café
- Elemlámpa, zseblámpa
- Spórolós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gitáros topic
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Eddig kb 6 gépemen fut vásárolt win10. aktivárot/loadert vagy 2 éve nem vagyok hajlandó használni