- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
csixy #157811 üzenetére
Laptop esetén?
Tegyem újra a rendszert, vagy USB Pen-el "javítsam" a meglévőt? (hátha?)Spéci lehetőségeket választva semmire nem javult meg, utolsó updateket (funkciós vagy minőségi) nem lehet törölni sem... nem tudom mi lehet a gondja!
Lehet SSD új fájlrendszer kavart be neki...mert egy WD Blue 3D 2TB M.2 Sata SSD-t nagyon nehezen tudtam újra kreálni...különböző programokkal is próbáltam, de nagyon nehezen jutottam egyről a kettőre...
-
King Unique
titán
válasz
csixy #156852 üzenetére
• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade process
• Bypass Windows 11 System Requirements on Unsupported PC • Windows 11 telepítése inkompatibilis gépreAz előbb a #156842 számú hozzászólásban már linkelve lettek ezek.
Jelenleg alapértelmezetten a Windows 11 24H2 verzióra lehet frissíteni Windows 10 22H2 verzióról. 23H2 verzióra (biztos?
) max. úgy, ha Windows 11 23H2 ISO van letöltve és azzal manuális ISO-fájl vagy USB-s telepítési adathordozó in-place upgrade módszerrel, illetve nem támogatott PC-nél az annak megfelelő trükközéssel (pl. Rufus).
Inkább a Windows 11 topik témája ez, további kérdéseknél ott kellene folytatni.
-
King Unique
titán
válasz
csixy #156848 üzenetére
Ha megemelték volna Windows 10 23H2 verziótól a rendszerkövetelményt arra ami most a Windows 11-nél van, akkor ugyanúgy nem felelt volna meg annak sok PC és maradtak volna 22H2 verzión, aminek a Home és Pro kiadásoknál a 18 hónapos támogatása mostanra már lejárt volna. + A kiadás óta eltelt 7 évig megszokott felhasználói felület után egy eleve más sem feltétlen tetszett volna mindenkinek.
Szóval szerintem továbbra is jobb, hogy inkább külön rendszerként lett kiadva a Windows 10X / Windows 11 és a Windows 10 megmaradt olyannak amilyen. Egy 23H2 frissítés és a további (örökös) támogatás is csak olyan alapon lett volna rendben hogy megmarad olyannak amilyen, nem úgy hogy onnantól más felhasználói felületet és rendszerkövetelmény.
-
Lajmund
őstag
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
csixy #156044 üzenetére
Nem tudom??? , manapság ami szoftverrel működik ott minden lehet. A YouTubon sok videó volt erről a problémáról, kiszedtem az elektronikát is mert azon szokott kimenni biztosíték, de nálam nem volt vele gond. Egyszer csak üres lapokat nyomtatott. Hibát nem írt. Egy Canont vettem az most jó. Most csak Szkennernek használható az Epson.
-
5leteseN
senior tag
válasz
csixy #155498 üzenetére
Értem, ez lenne az első futtatás, de nem is tudja futtatni!! EBBŐL a videóból szedem, ott ismeri ezt a vasat!
Ezt rakja a log-file-ba: Error 2: Failure. Unexpected error occurred
+ a többi!
Valami útvonal(path) "gabalyodásra" tippelek a beállításoknál, ami miatt nem tudja, hogy mit csináljon ezzel a Terminál.
A "sima" Teminálnál reklamál, hogy Rendszergazdai jogok kellenek, amikor ez megvan, akkor meg nem tud mit kezdeni vele?
...vagy nem!
-
King Unique
titán
válasz
csixy #154198 üzenetére
Itt továbbra is az a lényeg, hogy ehhez nem szükséges okvetlenül a GParted, ha mindez a már telepített Windows alatt is megoldható, ahol a WinRE partíciót is nyilván egyszerűbb és kényelmesebb ott átméretezni, mintsem csak emiatt külön bootolni pendrive-ról egy másik rendszert. + Ugye Windows & Linux dual boot sem mindenkinél van és ott sem feltétlen mindenki akar csak emiatt a másik rendszerre átbootolni, ha ugyanaz Windowson is megoldható. Ahol az említett külső particionáló programok tudnak szükség esetén ún. PreOS módba is bootolni és úgy működni (példa), ha az adott particionálási művelet esetleg nem hajtható végre az éppen futó Windows alatt, + azoknál is létrehozható pendrive-ról bootolható WinPE változat (példa), stb.
-
válasz
csixy #154193 üzenetére
Ha adatsz a reconak betűjelet, a Lemezkezelő is képes kiterjeszteni.
Nem mindig a C mögött van a reco, ilyenkor macera is lehet tologatni a partíciókat. Ha előtte van lőttek a mutatványnak mert a zsugorítás mindig a partíció végéből tud csak lecsípni és akkor tologatni kellene C-t fél gigával hátra, ez a Win beépítettjével nem fog menni. -
King Unique
titán
válasz
csixy #154193 üzenetére
Nem világos a beépített parancssori eszközök és 3rd party particionáló program használata a már telepített Windowson miért lenne "bohóckodás", amikor pont hogy egyszerűbb és célszerűbb, mint egy ugyancsak 3rd party programot külön bootolni egy pendrive-ról, vagy külön bootolni egy azt tartalmazó Linuxot.
Ahol ráadásul semmi olyat nem tud particionálási és lemezkezelési műveleteknél a GParted, amit a windowsos AOMEI, MiniTool, NIUBI és társaik 3rd party particionáló programok ne tudnának, sőt az utóbbiak funkcionálisan eleve überelik és nyilván nem létszükséglet az említett partícióátméretezéshez sem az előbbi. -
válasz
csixy #154193 üzenetére
Ezt le tudod írni pontosabban? Mi az a linux Gparted? Windows szempontból nem pont egy "thirdparty progi"?
#154192King Unique
Köszönöm, de ez elég bonyolult, ennyi energiát nem szeretnék ebbe fektetni, ha nincs különösebb következménye. -
-
-
-
pilipi
aktív tag
-
King Unique
titán
válasz
csixy #145331 üzenetére
How to Remove PIN from your Account in Windows 10
Pedig megoldható a PIN-kód eltávolítása, Windows Hello kikapcsolása, ahogyan szükség esetén a "password reset" is.
-
-
King Unique
titán
válasz
csixy #140835 üzenetére
Azt értelemszerűen neked kellene tudni, eldönteni, hogy most Windows 10-et vagy Windows 11-et akarsz használni. Ha az utóbbit, akkor mehet az in-place upgrade Windows Update-en keresztül - ha megjelenik ott ez a lehetőség és megfelel a PC a követelményeknek - , vagy manuális módon (és trükközéssel nem támogatott hardverkonfiguráción), viszont az már értelemszerűen inkább a Windows 11 topik témája.
-
King Unique
titán
válasz
csixy #140830 üzenetére
Az Ubuntu és származékai, beleértve a Linux Mint is, eleve Secure Boot kompatibilisek már egynéhány éve, nálam is bekapcsolt Secure Boot mellett van UEFI/GPT telepítésnél Windows 10 és Linux Mint dual boot.
Amiről írsz, az a Mint telepítésénél az egyes 3rd party multimedia codec cuccok opcionális telepítése, akkor kell átmenetileg kikapcsolni a Secure Boot funkciót majd telepítés után vissza, vagy eljátszani az alábbi leírásban lévő procedúrát. -
-
King Unique
titán
válasz
csixy #120374 üzenetére
Akkor kikapcsolod a gézházban, meg vannak egyéb bejelentkezési lehetőségek is.
-
A közüzemi számlák és nagyobb értékű eszközök blokkjait 5 évig kötelező megőrizni. Ha nem teszed, bármi gond esetén te húzod a rövidebbet, nem adnak hitelt a szavaidnak.. De pl erre találták ki az Ikea family és hasonló kártyákat, ott 10 évre is visszanézhetők a vásárlásaid..
De az elég valószínűtlen hogy valaki azzal vádolna meg hogy tőle loptam a beépített bútoromat.. (de te sem reklamálhatsz hogy tönkrement vagy mérgező volt a vásárolt termék)
-
Cs1csó
titán
A garanciaidőn túl arra nincs is szükség, de egy Windows 10 példány "jogosultságának" az igazolása akár 10-20 év múlva is fontos lehet, de a legjobb a MATRICA ha az eredeti akkor kb. mindegy is hogyan jutottál hozzá. Kis túlzás de ez olyan mint egy autó papírjai ami ameddig az autó van addig fontos, hogy meglegyen.
-
Ez most crash-ek és egy adminként futtatott aida64 teszt után jött ki. Mielőtt megnézném, hogy túléli-e a jelenség az újraindítást, egy kérdés: a 1809-en is működik a spectre/meltdown patch kapcsolgatása registryből?
Bekapcs:
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management" /v FeatureSettingsOverride /t REG_DWORD /d 0 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management" /v FeatureSettingsOverrideMask /t REG_DWORD /d 3 /fKikapcs:
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management" /v FeatureSettingsOverride /t REG_DWORD /d 3 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management" /v FeatureSettingsOverrideMask /t REG_DWORD /d 3 /f -
-
A sorok közt ez olvasható:
- az átvitt rendszer csak azon MS fiókba belépve lesz aktivált. Fiókból kilépve aktiválatlanná válik. Nyilván más fiókkal se fog aktiválódni.
- az eredeti gép be kell hogy legyen jelentkezve az MS fiókba amikor tönkremegy. Ha kiléptél belőle helyi fiókba és akkor megy tönkre: akkor elveszted a licenszet (kivéve ha dobozos). -
VGYke
addikt
TRob1, csixy köszönöm! A mappa dátumának időpontjában (2018.08.02) miféle frissítési segéd is települt? Vagy csak akkor frissült utoljára
Számomra a lényeg: jobb nem bántani!GEPESZ66: Tudom hogyan kell frissíteni, ha MCT-ra gondolsz. De nem akarom! Lehet felesleges óvatosság, de azt olvastam, a MS az "automatikus updat-en" keresztül csak a 100%-ban megbízható harvwer/szoftver környezetre biztosítja, a többiek később kapják meg. Ha tényleg igaz ez (mármint a MS mindent tud a gépemről és ennek elemzése után tudja mikor kaphatom meg a frissítést = amit kétlek!), megvárom az automatikus felajánlást.
-
törölt tag
Az app beállításaiban ki lehet kapcsolni az arcfelismerést és az értesítést. Magát az album csinálást nem. Viszont lehet úgy csinálni a beállításoknál forrás résznél elveszed tőle a képes mappákat és kapcsold ki OneDrive képek se legyen forrás, és akkor nem elemez-katalogizál semmit, csak mezei képnézőként viselkedik ha megnyitsz képet intézőből.
-
svgyula
addikt
Az informatikusok szakmai tudása folyamatos fejlesztést a rendszerek programok hardverek megismerését KÖVETELI! Szinte nincs még egy olyan szakterület ahol ilyen gyorsan változnak a "munkaeszközök"! Nekik sajna nem elég félévente elolvasni a PC magazint
Nálatok a win 10 használat mellet neki tisztában kell(ene) lenni azzal, hogy nem hagyja rá a rendszerre meg a használóra az ilyen féléves frissítést! Egyszerűbb lett volna ezt kikerülni egy pendrive telepítőt ráereszt ebédszünetben vagy munkaidő után....... Valószínűleg most is azt fogja csinálni csak rádob egy kis hókusz-pókusz ködösítést, hogy okosabbnak tűnjön és értékesebbnek látsszon a munkája.
-
svgyula
addikt
Szia! Mondhatnád ezt a helyi informatikusnak is! Hol volt amikor szóltak a harangok?
(#79637) gb4400
Az a helyzet, hogy a felhasználók 0,0000001%-a aki bujja a fórumokat és panaszkodik a többi pedig észre sem veszi a "gondokat" hanem használja a rendszert és elfogadja olyannak amilyen VAGY hívja az "embert" és az megoldja! Igen kevesen akarnak kinevezett onkéntes informatikus "mesterek" lenni. Minden frissítés után pontosan ugyanilyen sírás-rivás kezdődött/dik most sem rosszabb a helyzet csak mások azok akik problémát találnak. -
-
Abrion
senior tag
Bocsika de néztem a sok, nem aktiválódót a Windows topikokat a Microsoft fórumán, biztosra akarok menni hogy nem kell órákat ezzel foglalkoznom
, elég lesz a sok szart visszatelepíteni rá, elfog tartani 3 napba hogy mindent feltudjak telepíteni
, és olyan legyen mint a jelenlegi.
-
vlevi
nagyúr
Megoszlanak a vélemények.
Energiát sememmyivel sem igényel kevesebbet, mert a háttérvilágítás mértéke konstans. Kivéve persze az OLED kijelzőt.
CRT-nél sem hiszem, hogy a katódsugárcső mérhetően kevesebbet fogyasztana fekete kép esetén.
Az olvashatóság viszont szerintem rosszabb fekete alapon fehér szöveggel.
Ettől függetlenül, van, amikor én is sötét témát használok, de inkább csak telefonon.
Megpróbáltam pl. Visual Studioban sötét szerkesztőt használni, de, amikor elindult az alkalmazás, és bejött a fehér oldal, az felért egy atomvillanással. Szóval inkább világos témázgatás...Win10-re pedig létezik ez az éjszakai háttérfény, ami besárgítja a képet, elvileg az éjszakai olvasáshoz ez jobb, mint a fehér, ami úgy alapvetően inkább kékesfehér.
De, sok szónak is sok a vége, a PH fórum barnás színárnyalata tökéletes éjszakai olvasáshoz is, el sem megyek erről az oldalról -
-
Geth
veterán
Nem önmagában az UEFI vs 32 bit a probléma, hanem a 32 bit vs (UEFI tiltott 32 bit bootolással).
Amúgy menne szépen, talán 1-2 gép volt amit láttam ilyen firmware-rel, meg régebbi Mac-ek között volt ilyen..
Tabletek között gyakoribb.(#77259) Zotya84: nagyjából felfogtam
akkor én lényegében az MS acc-al viszem át az aktivációt a kulcs helyett (cserébe nem kell konvertálgatnom, stb).
-
Méret korlátot a WIM splitterrel tudod áthágni, ami a 4+GB install.wim -ből csinál 2-3db install*.swm filet fat32 pendrivehoz. (de Yumi-hoz nem jó mert az egybe teszi fel az ISO-t a pendrvre, de sima iso tartalom pendrivera másolással megy)
32 bites winhez MBR kell Legacy módban.
-
Geth
veterán
UEFI bitness megkötéseiről ez a legjobb amit találtam anno: [link]
(És én is írhattam korábban hülyeséget konkrétan erről.)Röviden: a firmware gyártói raknak be korlátozásokat, hogy milyen arch bootolható.
1. típus: 32bit és 64bit OS/PE bootolható bármiről (ma már ritka, firmware update-tel általában 3. típusúvá váltak)
2. típus: csak 32bit OS/PE bootolható bármiről (tabletek között elterjedt)
3. típus: csak 64bit OS/PE bootolható bármiről (legelterjedtebb, több mint valószínű, hogy csak ilyennel találkozol desktop/notebook vonalon)
4. típus: 32bit OS/PE bootolható bármiről, 64bit OS/PE csak eltávolítható eszközről, pl. HDD-ről nem (passz, ezt nem vágom)Ahogy a felsorolásnál írták, desktop/laptop gépre majdnem biztos, hogy a 3. igaz, azaz nem fogsz 32 bites Win-t telepíteni (U)EFI módban. Ha van bekapcsolható CSM modul az (U)EFI-ben, akkor legacy BIOS módban telepíthetsz 32 biteset, de akkor ugye MBR
Fordítva szokott problem lenni, hogy a CPU amúgy támogatná a 64 bitet, de 2. típusú az eszköz...Termékkulcs SKU-hoz kötött (Pro, Home, stb, N is külön SKU), de független az architektúrától (64/32 bit), telepítés módjától (UEFI/BIOS) és a nyelvtől.
Digitális licensz esetén nem kell beírni újratelepítésnél semmit, online aktiválnia kell magát.Ha véletlenül VL channel állítódik be (pl. VL iso-ról megy fel a Win), admin cmd-be kulcsot váltasz:
"%SystemRoot%\System32\CScript.exe" "%SystemRoot%\System32\slmgr.vbs" /ipk VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T
A példában a kulcs generic Pro Retail kulcs, aktiválásra nem jó, ez az alap kulcs, amivel a Pro Retail települ, ha kihagyod a kulcsot.Tehát kvázi channelt váltasz, mintha nem-VL-t telepítettél volna.
Egy restart, és illene aktiválnia magát.Ha nem aktiválja magát pl. alaplapcsere után, akkor MS fiókkal "áthozható" a licensz, ha a korábbi rendszeren is be volt léptetve (hozzá lett rendelve a fiókhoz a licensz).
-
TRob1
veterán
Nem kapcsoltam be, de szerintem csak az általad engedélyezett programok férhetnek hozzá a megadott mappákhoz, más semmi.
(#76482) Dumi86:
És akkor a linken MS megoldást ad a meg nem jelent 8-as,8.1-es,10-es...stb. verziókhoz?Miért nem ír csak annyit hogy Várj a megjelenésig és megoldódik minden?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest