-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
MrCsiT #132365 üzenetére
Ha utólag a C-t akarod kiterjeszteni, illetve a WinRE partíció utáni nem lefoglalt területet a C-hez hozzáadni, akkor azt 3rd party particionáló programmal lehet és ott is programfüggő lehet hogy megvalósítható-e, lásd korábbról más esetét.
Másik lehetőség a WinRE után lévő nem lefoglalt területen létrehozni egy külön adatpartíciót, meg ha nagy tárolókapacitású a HDD/SSD, akkor a W10-nek, illetve a C-nek nyilván nem kell pl. bruttó 1 TB, ilyenkor lehet értelme a külön adatpartíciónak is.
Egyébként ha SSD-ről van szó és csak az OP miatt lett leválasztva nem lefoglalt (unallocated) terület, akkor ez nem feltétlen kötelező, elég ha már meglévő partíción van mindig kellő szabad terület.
-
válasz
MrCsiT #132365 üzenetére
"További partíció a lemezkezelővel csak a helyreállítási partíció mögé hozható létre."
Hát ha ez annyira zavar téged, akkor az alábbi progival megoldható.
(Saját felelősségre, mert régebben már javasoltam egy versenyzőnek, de neki valahogy nem sikerült összehoznia. Minden lett a partícióstruktúrából, csak pont az nem, ami kellett volna)AOMEI Partition Assistant Standard | Move Partition funkció segítségével.
-
-
zolee001
őstag
válasz
MrCsiT #124265 üzenetére
Lehetséges félreérhetö volt a hozzászólásom,egy szóval nem mondtam,hogy user error valamint emlitettem is,hogy van éppen ilyen hiba a windowsban
Továbbiakban ötletet adtam,hogy miként kell(ene) a hálózatot konfigolni ,hogy legalább a minimum security elvárásoknak megfeleljenAz MS jó munkáját lehet szidni,jómagam is szoktam ,ellenben esetetben az emlitett eseménynapló bejegyzések ahol leirja az a nyomorult windows a nyügjeit még nem sikerült megnyitni illetve az odavágó bejegyzéseket kiposztolni mint hibaelháritási kiindulopont
Ezen posztodtól valamint az MS felé irányuló költöi kérdésektöl minden valószinüség szerint megjavul a hálózati probléma
Ha nem esetleg az ima és a ráolvasás még müködhet :-) -
Geth
veterán
válasz
MrCsiT #124265 üzenetére
Remélem semmit nem nyúlnak hozzá, perfektül megy
Kliensen a Credential Manager / Windows Credentials alatt felvettem egy új bejegyzést:
address: gépneve.lan (a ".lan" az openwrt dnsmasq-ban a default local domain suffix)
(IP címet nagyon régóta nem használok, netbios nincs.)
user: gépneve\usernév
password: ****Mentés után elbattyogtam egy powershell ablakba:
net use z: \\gépneve.lan\megosztásneve /persistent:yesAkármit csinálok működik. Többször újraindítottam, közben felment az ehavi update is (10.0.19042.508), csak nem akar elromlani.
-
ssarosi
tag
válasz
MrCsiT #123997 üzenetére
Tegnap építettem egy új gépet (win10pro 2004), amit egy pár gépes munkacsoportos hálózatban cseréltem ki. A fontos teendője (a gépnek), hogy időnként egy másik gép (XP-s) mappájába kell írnia. Na ez az előző win10-en még ment, most már nem.
XP-t nem lehet cserélni, mert egy speciális szoftver fut rajta, ami egy szabászgépet vezérel.
Amiket próbáltam illetve változtattam:
XP-s gépnek routerben fixip beállítása mac cím alapján, hogy még véletlenül se változzon az ip cím.
Ping rendben.
XP-s gépen tűzfal kikapcsolva.
Az XP-s gép mshome munkacsoportban volt, most azt is workgroup-ba tettem. De előtte így
is működött a megosztás.
Az XP-n csak rendszergazda felhasználó volt jelszó nélkül, most készítettem egy másikat jelszóval, mert a meghajtó felcsatolásakor a win10 kérte, és jelszó nélkül nem kapcsolódott.
Win10-ben smb1 telepítése.
Ennek ellenére nem látja a hálózatfelderítés az összes gépet, még a win10-eseket sem, de ez nem probléma.
Ha az XP-s gép hálózati meghajtóját \\192.168.1.100\mappa alapján felveszem (csak így tudom, gépnévvel nem megy) felhasználónév + jelszóval, egész addig működik, amíg a win10-et újra nem indítom.
Van még 2 mások megosztott mappa felcsatolva szintén win10-ről, azzal semmi gond.
Újraindítás után a kapcsolatot bontani kell (több perc), majd ismét felcsatolni.
Nem akarok csúnyákat írni, de tele van a törpöm a win10 hibáival.
Tud valaki megoldást?
Sajnos sürgős lenne. -
-
paolinho
őstag
válasz
MrCsiT #112147 üzenetére
Az a baj, hogy ha Futtatás rendszergazdaként indítom bármit is, már onnan nem tudok továbblépni. Mert korábban a tényleges felhasználó név volt rendszergazdai. Így nincs is jelszava a Rendszergazdának ez esetben, és üres abkakkal sem lép be.
Azt hiszem nem úszom meg az újratelepítést. -
King Unique
titán
válasz
MrCsiT #95984 üzenetére
Igen, ilyenek is akadtak, ha visszanézzük itt az eddigi ténykedést. De azért volt egyéb is, mint pl. a legutóbbi kirohanásod... A linkelt tag igen, kérdezni jött ide megfelelő formában és megoldást keresni a problémájára, de az az ő esete.
Lehet hozzászólni, reagálni mások hsz-ére, de attól mert leírod a saját nézőpontodat, a másikénak nem feltétlen kell azzal egyeznie, pláne ha eleve máshogyan látja és tapasztalja, amit ki is fejt. Ha rendre tovább görgeted, meg újabban rendre egy adott tagnak címzed, akkor igen, az traktálás, vegzálás lehet az ő számára... Ilyenkor pedig ugye nem kell meglepődni a reakción. Ezt elkerülvén legközelebb nem kellene erőltetni az ilyet, meg inkább olyannak címezni, aki vevő erre, már ha van ilyen...
-
King Unique
titán
válasz
MrCsiT #95848 üzenetére
Egyrészt mondod ezt te, meg szerinted alapon... Másrészt azzal semmit nem tudsz kezdeni és gyakorlatilag pont 0-t ér a hőzöngésed, hogy eleve így van megoldva a Windows 10-ben és vélhetően marad is. Ráadásul a mobileszközöknél, mobil OS-eknél is népszerű az ilyen megoldás és ott nem különösebben zavar senkit, ahogyan vélhetően desktopon is vannak így ezzel egynéhányan. Ha neked annyira nem tetszik, hát akkor lehet mást használni... Harmadrészt attól, hogy görgetni kell a számok között, még bőven megfelel a célra és könnyen kiválasztható, beállítható a kívánt időpont. De még görgetni sem feltétlen muszáj az egérrel, mert van az aktív időszak beállításánál fel / le opció, ahova kattintva szintén lehet a számlistában előre-hátra lépni. De nem mintha az előbbi akkora gond lenne, sőt még kényelmesebb. Aztán negyedrészt még csak általánosítani sem tudod az "okosságodat", mert pl. a speciális beállításoknál a frissítések késleltetésénél kapásból számokat is meg lehet adni, nemcsak görgetni lehet a listában. De nem mintha az utóbbi akkora gond lenne, meg nem mintha naponta 20x állítgatná bárki, ahogyan az aktív időszakot szintén nem.
A "termék funkcióvesztést szenved" kijelentés max. akkor reális, amikor az újabb buildekben egyes régebbi funkciókat, vagy esetleg alkalmazásokat eltávolítanak. De amúgy meg hülyeség, mert a Windows 10-nél pont az a lényeg, hogy folyamatosan fejlődik és az újabb buildekben egyben újabb funkciókat kap a rendszer, ami által még többet fog tudni, mint a korábbi verzió.
Az "5 éves szintjére süllyesztett" bugyuta megjegyzésed pedig megint inkább csak szubjektív... Más felhasználóknak lehet éppen más a véleménye. Nekem kifejezetten tetszik a Windows 10 megjelenése, felhasználói felülete és többnyire az UWP appok dizájnja is. Sőt, már a Windows 8.X-nél is bejött ez a kettősség és adott egyfajta pluszt, hogy van egy másik, egy modern felület, nemcsak a hagyományos. Az meg a másik, hogy újfent felesleges a hiszti, mert marad ez a GUI a rendszerben."Van helyette a "csicsa UI", ami semmi érdemi infót nem ad"
Dettó, szubjektív, pontatlan állítás... Tudod én rendszeresen használom a Windows 10-et, de amit el akarok érni a rendszeren belül, be akarok állítani, azt többnyire meg tudom oldani a gépházban, a modern felületen is. Ahol amúgy érthető kategóriákra vannak bontva a beállítási lehetőségek, van kereső is stb. Ritkán kell csak a klasszikus vezérlőpultot megnyitnom, de amúgy annyira nagyon nem is hiányzik.
Egyébként te csak trollkodni, kötekedni, meg újabban pl. engem kóstolgatni jársz ebbe a topikba?
Ha csak ilyen céllal, akkor igazán feleslegesen, ez esetben másik topikot kellene keresned, meg másik tagod vegzálnod...
-
Geth
veterán
válasz
MrCsiT #95848 üzenetére
Szerintem is tré az a UI elem, de mókás látni mennyire kiakadnak egy ilyenen az emberkék
Főleg, hogy egyszer beállítod (anyázol rajta), majd elfelejted. De gondolom Te is naponta háromszor állítod át, azért zavar ennyire.De hogy konstruktív is legyek és zavar a gui, itt a workaround:
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\WindowsUpdate\UX\Settings
ActiveHoursStart
ActiveHoursEndNálam SetupComplete részeként lefut a beállítás (sok más mellett), nem nagyon nyitom meg utólag (egyáltalán) ezt a képernyőt.
Hálózati beállításoknál nem tudom mire kell "figyelni", ott van minden fontosabb link egy helyen.
-
vlevi
nagyúr
válasz
MrCsiT #95848 üzenetére
"nem tekergetni egy idióta UI-t, FEL-LE egy LISTÁT??? Agybeteg aki ezt kitalálta, de komolyan.."
Szerintem az Androidra akartak hasonlítani.
Ott is ilyen agyament idő beállító van. Mentségére legyen mondva, droid alatt ritkán használt dolog a billentyűzet, ezért oda mindenképp valami nagyméretű, látványos izét kellett csinálniuk... -
törölt tag
válasz
MrCsiT #95650 üzenetére
A Fényképek alkalmazásban vannak szerkesztési módok, a régiben semmi sem volt a forgatáson kívül (Windows Fényképnézegető). Az újban ott az élesítési opció "Fénykép javítása" néven. AZ új alkalmazás gyakorlatilag mindenben jobb.
jasonka: Nem kell az eseménynaplóban mindennel foglalkozni. Amit írtál, az nem hiba. [link]
(#95629) twofatcat: Azt nem tudom, hogy mikor mi alapján döntenek arról, hogy mi kerül be egy appba. Lehet, hogy azt gondolták, hogy kevesen használják, és az egyszerűbb jobb. De elvileg erre van a feedback app.
Nemrég olvastam, hogy valaki arra panaszkodott, hogy ezek a mocskok eltüntették a hibernálás lehetőségét, csak az altatás maradt. Csak ugye az volt a logika, hogy a hibrid alvás miatt egyszerre történik a kettő, így nincs szükség külön gombra (ami még mindig visszarakható). -
King Unique
titán
válasz
MrCsiT #95235 üzenetére
Ja, értem CsiT, tehát az előző válaszokban le volt írva, hogy magának a Windowsnak elég akkora tárhely, szükség esetén hogyan lehet megoldani a tárhely felszabadítását, rendszer karbantartását, erre jobb híján utolsó szalmaszálként csak az r=1 user példáját tudod felhozni... Ha van lehetősége a rendszerben beállítani, kikapcsolni a felsorolt dolgokat, használni pl. a lemezkarbantartó eszközt, de nem nem teszi indokolt esetben sem, akkor az már a user hibája, mondhatni user error... Azt pedig megint ne kard bemesélni, hogy ehhez IT diploma és végzettség kell, mert ez sem igaz. Pláne manapság az internet korábban, amikor ott van egy csomó leírás, videó stb a neten. Plusz aki végképp nem ért hozzá, vagy inkább csak lusta rákeresni, megcsinálni, általában vannak olyanok a környezetében, akik valamit konyítanak Windowshoz és akár őket is meg tudja kérni, hogy segítsenek.
"Az a probléma, hogy a rendszer a tárhely kezelést továbbra sem képes a háttérben normálisan maga megoldani, hanem lemezkarbantartózni kell hozzá"
De, képes megoldani, le volt már írva, hogy automatikusan törli a funkciófrissítések után létrejött Windows.old mappát is. Ahogyan, ha valakinél be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás és a lefoglalt tárterület eléri a %-os limitet, akkor a korábbi visszaállítási pontokat szintén automatikusan törli a rendszer és azáltal tárhelyet szabadít fel. Aztán ott van a tárterületsegéd, ami megint képes automatikusan, a háttérben törölni a felesleges dolgokat és ezáltal tárhelyet felszabadítani. Az meg a másik, hogy a C-n esetleg annyira lecsökken a szabad terület mérete, akkor a Windows eleve szólni fog és felajánlja a különféle opciókat a tárhely felszabadításához. De persze most majd jön az a mese, hogy az r=1 user nem tud olvasni és szöveget értelmezni sem, még a saját anyanyelvén sem... Hát akkor inkább menjen kapálni!
"ez erősen kérdéses amíg 1 GB tud lenni havonta egy sima win+office update, az szerintem elég nagy adatmennyiség."
"Tehát, tökéletesen lényegtelen, hogy a windows része-e, vagy sem, ha 10-ből 9 fogorvos ezt ajánlja?! egy normál felhasználáshoz bizony szükséges az Office."Itt megint elfelejted azt, hogy eredetileg a Windowsról, annak frissítéseiről volt szó, nem azzal együtt a külső programokról is. Tehát hiába próbálod összemosni a kettőt, attól még az alap Windows 10-telepítésnek nem része az MS Office, hiába az is Microsoft termék. Meg abból is ugye van többféle verzió, meg amelyik gépházban a WU-n, meg amelyik kattintásra a saját kezelőfelületén frissül. Az meg a másik, hogy attól mert havonta letölt X MB/GB-nyi frissítést, még nem feltétlen fog annyival csökkenni minden egyes alkalommal a szabad tárhely mérete a C-n. Én sem éppen ezt tapasztalatom pl. a 2016 és a 365 esetében több telepítésnél sem, pedig rendszeresen frissítve vannak. Az pedig ugye kimaradt, hogy vannak olyan Windows userek is, akiknél másféle Office van telepítve és használatban, ami pl. tárhelyből is eleve kevesebbet foglal.
"ha azt el tudod fogadni, hogy nem mindenki tud/akar windows expert lenni, akkor bizony - ahogy már leírtam - meg kell értened, hogy simán nem fog elférni 64GB-n, egyrészt mert normál felhasználó nem karbantartózik, másrészt mert a rendszer maga nem partner ebben."
Neked meg azt kellene megértened, ami az előbb már le volt írva... Nem kell ehhez annyira expertnek lenni és a Windows 10 igenis partner ebben, mivel elvégez automatikusan is bizonyos karbantartási műveleteket, illetve tájékoztat róla, ha kevés a C-n a szabad hely. Az újabb verzióknál pedig ugye még le is foglal majd előre kb. 7 GB-ot a rendszer számára, hogy pláne ne fordulhasson elő olyan, hogy nincsen elég szabad terület a rendszer megfelelő működéséhez és frissítéséhez.
-
King Unique
titán
válasz
MrCsiT #95174 üzenetére
Igen, csak azt elfelejted, hogy a lapozófájlnál nem feltétlen foglalja le egyszerre a RAM teljes méretének megfelelőt, ahogyan utólag is lehet változtatni (csökkenteni) a méretét, valamint szükség esetén a hibernálást is ki lehet kapcsolni, ha nem használja és kevés a tárhely.
Az újabb Windows 10-verzióknál (1803 is) pedig nem 30, hanem 10 nap után törlődik automatikusan a korábbi rendszer, azaz a Windows.old mappa. De előtte is lehet manuálisan törölni a lemezkarbantartóval, nem muszáj megvárni a 10 napot. A havi frissítések pedig eleve kevesebb tárhelyet igényelnek, mint egy funkciófrissítés és az előbbiek után is lehet törölni a lemezkarbantartóval. Illetve egy ideje már delta frissítések vannak, így a letöltendő frissítések mérete is csökkent. Egyébként én nem mindig szoktam frissítés után törölni, mégsem szokott elfogyni, vagy drasztikus csökkenni a C-n a szabad tárhely.
Az Office pedig eleve külső program, nem az alap Windows 10-telepítés része. Az, hogy az és a frissítései mennyi tárhelyet foglalnak, az már azoknak a függvénye. De amúgy van olyan telepítésem SSD-n, ahol kb. 60 GB-os partíción van a Windows 10 + Office 2016 + néhány általános program, minden up to date és mégis van mindig 2X GB szabad tárhely.Szóval az továbbra is mese, hogy egy 64 GB-os SSD-n egyáltalán nem fér el önmagában a Windows 10 és a frissítései, pláne ha karban van tartva a rendszer, vagy éppen elvégzi maga automatikusan.
-
-
törölt tag
válasz
MrCsiT #93267 üzenetére
Az ilyen dolgokkal akkor lesz majd igazán gond ha a Win7-ről rákényszerülnek az emberek jövőre a váltásra és akinek nem kell majd a felesleges újdonságok,csicsa hanem egy hosszan tartó stabil rendszert szeretnének.
Biztos sokaknak stabilan megy hosszú idő óta a Win10 de vannak sokan akik meg panaszok rá rendesen.
Nekem sem kell sok újdonság próbálgatom a Win10 a jövő miatt.
Lebutítottam szinte Win7-re töröltem a sok felesleges dolgot amikre nem tartok igényt.
Na most ha majd szépen visszapakolgatják,átszervezgetnek dolgokat frissítések alatt akár még be is halnak bizonyos részek, nem lesz nagy öröm. -
Döglött Róka
veterán
válasz
MrCsiT #93267 üzenetére
"- az eseménynaplóra ne kelljen fél perceket várni, egy új rendszer esetén is;
- a biztonsági frissítések telepítése egy kiszolgáló esetén ne vonjon magával újraindítási kényszert. (Ebből a kedvencem az ilyen pl. "Timbuktu időzóna módosítás hozzáadása" update, aminek kötelező rendkívüli frissítésként jönnie, és restart-al jár.. )"Hozzáértés hiánya itt is:
Miért lassú. Az event tracing valósidejű, csak az UI-ra le kell fordítani, ezért biza lassú.
https://docs.microsoft.com/en-us/windows/desktop/ETW/about-event-tracingAzért kell újraindítani, mert olyan drivereket érintenek frissítések, mint például az ntfs.sys, szerinted mi történik a fájlrendszereddel ha hirtelen leáll a driver mögötte? Segítek, semmi jó
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
MrCsiT #83727 üzenetére
Az ui.-ra reagálva:
Személyes tapasztalat alapján, a W10 nagyon is jól kezeli a régi hardvereket.... s775-ös platformon a P35,P43,P45,X38 és X48 chipseteseket biztosan, lásd aláirásomban a retro socket-T konfigom, HDD-vel.
Kipróbáltam SSD-vel is, amúgy is jól megy, de SSD-vel egy vadállat.
Az SSD-t megkapta W10 x64 PRO-val az X58-as (s1366) gépem - ez is 10 áves cucc már, és nagyon megy.
Én úgy tapasztaltam, hogy a W10-nek van a legjobb hardver-kezelése az eddigi Windowsok között.
Az AMD-s AM2+, AM3 ás AM3+ -os konfigokok is ragyogóan jól fut (természetesen saját tapasztalat az összes).
Utóirat: egyáltalán nem volt finnyás, hogy változott a hardverkörnyezet.
-
Grg
tag
válasz
MrCsiT #72034 üzenetére
A sok hsz meg általában nem arról szól, hogy
"Nekem is tökéletes!"
"+1"
"like!"Pontosan, de ebből nem feltétlenül kell azt kihozni, hogy valami nem jó, hisz akinek nincs gondja az nem fog idejönni és beírni a fentieket...
Ide csak az írogat akinek gondja van, persze hogy értelmes választ/megoldást kap-e itt az már más kérdés... -
válasz
MrCsiT #57763 üzenetére
Egyébként mi a gondod a hálózattal?
Nekem a létező összes otthoni, munkahelyi w7 w10 gép nyilvános, a megosztások, nyomtatók tökéletesen működnek, és nincsen az otthoni csoport néha leküzdhetetlen szívásai egy sza...ros fájlmegosztásnál.
A beépített zene stb. megosztásokat az életbe nem használtam, mindig meghajtó, mappaszinten állítom be. Mit nyújt az otthoni csoport...?A konkrét kérdésedre fejből nem tudok, itthon xp/w7 van, éjszakára megyek a melóba, ott w10, megnézem neked, ha addig nem oldódik meg.
-
Tutivesztes
tag
válasz
MrCsiT #35855 üzenetére
Várok. Csináltam egy visszaállítást 2 héttel ezelőtti állapotra, így az Adobe felment, de lett helyette más, ugyanezen hibakóddal.
Összegző frissítés x64-alapú Windows 10 Version 1511 rendszerekhez (KB3140768).
Frissítés Windows 10 Version 1511 for x64-based Systems rendszerhez (KB3139907)
Igazad lesz, le kell szarom. Csak hihetetlen mód idegesít.... -
Livius
őstag
válasz
MrCsiT #35152 üzenetére
Az igényesebb torrent oldalakon érintetlen MSDN ISO-kat lehet letölteni. És ha valaki nem hiszi el, hogy azok valóban érintetlen ISO-ok, azok meggyőződhetnek MD5 hash ellenőrzéssel erről. Úgy tudom az MSDN ISO-ok MD5 hasheit valamilyen microsoft oldalon elő lehet bányászni.
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
MrCsiT #35162 üzenetére
azzal a media creation toollal lehet csinálni 3 dolgot:
1 - frissíti azt a gépet amin futtatod
2 - usb teleptőt csinál
3 - iso fájlt csinálnyilván azért így csinálták mert beállítások közül lehet választani (nyelv kiadás arch), és főleg a nelvek miatt annyi a variációs lehetőség hogy egyszerűbb így megcsinálni mint legenerálni minden nyelvre minden kiadás minden architektúra verzióját és utána azt a halom isot feltölteni, ha frissül lecserélgetni stb
-
-
törölt tag
válasz
MrCsiT #35152 üzenetére
Úgy tűnik, hogy annál a linknél megállt a tudományod, ugyanis rögtön utána ott van a hivatkozás az .iso fájlokhoz. De még ha nem is jutottál el addig, a letölthető "állatka" is beszerzi neked. Ehhez csak pár betűvel kellett volna továbbolvasnod, vagy elindítanod a programot.
TechN7ne: "Torrentes sokkal stabilabb és jobb, innen a Windows foss, bugos, megbízhatatlan"
Igen, torrentre a Microsoft külön gyártja a stabil buildeket, amikhez aktivátort is mellékel. -
Racecam
nagyúr
válasz
MrCsiT #35152 üzenetére
Nem tudom, Te mit rontottál el, vagy miért nem találtad, de simán le lehet tölteni a Microsoft-tól. Kiválasztod, hogy melyik OP rendszert, milyen nyelven, végül, hogy melyik verziót és már megy is a letöltés. Most néztem meg mobilról, hogy ne írjak hülyeséget. Meg is lepett volna, ha nem lehetne letölteni a Microsoft-tól...
-
Tutivesztes
tag
válasz
MrCsiT #24012 üzenetére
Na, megírom mi lett
A winyó egy WD Caviar Black 1001FALS, és a hiba az volt hogy a gép nem indult elsőre, csak egy reset után, akkor viszont sebesen, hiba nélkül. A megoldás végül a formázás lett, még így is lassabb a boot kb. 4 másodperccel mint amikor nincs rajta a winyó, de legalább működik. Ami fura volt, hogy a Win lemezkezelőjében a lemez "kifogástalan (Elsődleges partíció)" viszont volt ott egy aktív felirat is (az elsődleges partíció előtt), ami a formázás után eltűnt. Most első bekapcsolásra bebootol, remélem így marad, köszönöm a segítséget. -
Clemi
veterán
válasz
MrCsiT #22296 üzenetére
persze, biztosan nem mikrolagos AMD VGA-d van, és minden esetben főzöl egy teát, mire elindul egy Win 8.1-hez képest, de ezek bagatell dolgok
Nem, már a w8.1 óta nincs AMD kártyám, mert már az r-270x-hez képtelenek voltak normális drivert írni, úgyhogy lecseréltem. Teát nem főzök, mert S3 módban tartom a gépet, úgyhogy az a tized mp mire képet ad kevés lenne rá. Az viszont igaz, hogy lassabban bootol mint a w8.1 anno de szinte biztos vagyok benne, hogy a chipset driver a ludas. Nálas sajna bejátszik, hogy a mostani konfigomra váltással egyidőben álltam át a W10-re így nem tudom a korábbi konfiggal (P9-Z68+I2500K+8GB RAM+GTX760+S840 SSD) milyen lett volna a boot idő mérve a boot tracker programmal, de most sajna 48mp amiből 12mp csak a BIOS és 35mp a rendszer töltés. Ez sok az tuti, de az is hogy ez driver gond mégpedig az Intel sara lesz a Z97-es lapkakészletekhez.
-
válasz
MrCsiT #22255 üzenetére
Őszintén szólva nálam kapott egy rohadt nagy fekete pontot a PiciPuha ezért a francos értesítőikonért, és azért, mert nem lehet két kattintással kikapcsolni. Megértem, hogy át akarnak mindenkit terelni, de erre több okból sem mindenhol van lehetőség, és aki nem akar áttérni, az meg állhat neki KB számok alapján frissitést keresni, futó alkalmazást kilőni, meg ilyenek. A hórihorgas északi népek akasszanak be nekik hátulról ezért a megoldásért...
-
Döglött Róka
veterán
válasz
MrCsiT #22255 üzenetére
Lescriptelhetem csak nekem nincs gepem amin le lehetne tesztelni.
@spanglee001: Nalam, egy aspire switch 10-en meg egy asztali gepen (amd phenom 965, 4 gb ram, radeon 3870, 3 vinyo, osoreg gigabyte alaplap) gond nelkul szalad es mindegyiken csak upgrade volt clean installt egyik se latott. A 3 eves asus vivotab smart-on mar darabos, de abban meg regebbi powervr gpu van amihez az intel nem szallitott drivert.
-
ux1
addikt
-
Воланд
titán
válasz
MrCsiT #22225 üzenetére
"szerinted ez így teljesen rendben van"
akarhogy is nezem, ilyet sehol nem irtam.
a windows update ugy mukodik (maradjunk a home verzional), hogy naponta egyszer, fix idopontban ellenorzi, hogy van-e elerheto frissites. ha van, akkor letolti es vagy telepiti automatikusan a szokasos hajnali harom oras idopontban, ha a felhasznalo nem hasznalja akkor a gepet, vagy telepiti kikapcsolas elott, vagy ujrainditaskor. ha hibat okoz a frissites, akkor tobb opcio van: vagy megszakitja a frissites telepiteset mar a telepitesi folyamat alatt, vagy ha nem tud elindulni a rendszer, akkor alkalmazhato a visszaallitasi pont (most nem fogom megmondani fejlbol, de meg van hatarozva, hogy hany, egymast koveto sikertelen inditasi kiserlet utan indul el a recovery mod). ha olyan hiba van, ami a rendszer mukodeset sulyosan nem befolyasolja, tehat a rendszer el tud indulni, de a user valami hibat tapasztal, akkor a user meg mindig alkalmazhatja a visszaallitasi pontot es nagyobb az eselye annak, hogy mire a kovetkezo frissites keresesre es telepitesre kerul sor mar olyan frissites fog letoltodni, ami nem okoz hibat, mint annak, hogy megint egy hibat okozo frissitesbe fut bele.
-
King Unique
titán
-
-
King Unique
titán
válasz
MrCsiT #22182 üzenetére
Kösz, gondoltam, hogy nem hogy a fórumon, de itt a topikban sem.
Csak ugye ne feszegessük, mert mindjárt megkapjuk a konteó, meg a paranoiás jelzőt....
Aztán meg ki tudja, hogy abban a leírásban, mit és hogyan tartanak be nem hivatalosan, 2.0 lite verzió sincsen, amit lehetne helyette választani, kevésbé kíváncsiskodó formában. Illetve volt már az elmúlt években épp elég furcsa cikk, utólagosan becsatolt bírói engedélyekről stb. Illetve manapság már talán az sem kell. Amúgy meg milyen érdekes kis cikk: [link]Érdekes ez a Windows 10 frissítés is, van a gépházban elvileg ez a frissítések elhalasztása lehetőség, de az MS oldal azt írja, hogy az csak a Windows szolgáltatások elhalasztására érvényes, alap biztonsági frissítésekre nem....magyarán kikapcsolni teljesen nem tudod, nincs a korábbi csak értesítés, csak letöltés és te döntöd el, hogy mikor telepíted opció, még a Pro, Enterprise, Education kiadás esetében sem. Tehát lényegében, nem csak a Home verziónál tud problémát okozni. Mert egyből tolja fel rá, így, ha vmit netán elcsesznek (szoktak), akkor máris szívhatsz miatta.
-
Воланд
titán
válasz
MrCsiT #22191 üzenetére
hibakezeles meg mindig server oldalon van, nem pedig kliens oldalon. miutan publikaltak egy frissitest, es ha az a frissites hibat okoz a felhasznaloknal, akkor a kapott adatokbol (mar ha a hozzaerto felhasznalok nem kapcsoljak ki/nem tiltjak le a diagnosztikat ugye) megtudja az ms, hogy milyen kornyezetben es miert jelentkezik a hiba, majd javitja azt. ezzel parhuzamosan vissza lehet vonni a frissites terjeszteset.
"Windows rendszergazda vagyok huszon+ éve, ne magyarázzál a hozzáértésről, a személyeskedést meg hagyd meg más topicba!! "
elnezesedet kerem, az eddig megnyilvanulasaidbol ez nem derult ki.
-
ksanc
őstag
válasz
MrCsiT #22187 üzenetére
update egyszerűen ne települgessen megint és megint és megint és megint és megint és megint .
Ezt köszönd meg annak a sok millió idióta felhasználónak és "tanácsadóiknak", akik pl. a windózók okosba' történő aktiválása helyett csak kikapcsolták az ÖSSZES frissítést, potenciálisan milliónyi bot számítógépet létrehozva így.
Pont ezért lettek a kritikus frissítések is elérhetőek MINDEN vindózos rendszerre licenszállapottól függetlenül.Persze annyiban igazság van a dologban, hogy a drivereknél azért lehetne nagyobb mozgási tér.
-
Rasiel
senior tag
-
Воланд
titán
válasz
MrCsiT #22187 üzenetére
lathatoan nem erted, nem azzal probalom bagatelizalni, hogy visszamutogatok. csupan megprobalom felhivni arra a figyelmedet, hogy amikor egy kornyezet tobb ezer kulonbozo hw elembol es tobb ezer kulonbozo sw elembol epul fel, akkor korantsem olyan trivialis a teszteles. (sot, alapvetoen egy homogenebb kornyezet sem biztositek semmire, lasd apple, ahol csak egy hw-van, megis vannak hibas frissitesek, meg evek ota meglevo bugok) ilyen kornyezetben mindig is lesznek hibat okozo frissitesek, insider program ide, vagy oda. olyan hulyeseget meg ne irjunk mar, hogy ha teszt alatt egy frissites hibat dob, akkor azt kikuldik a usereknek, had szivjanak vele. persze ertem en, most eppen a w10 az uj rendszer, amit fikazni kell hozzaertes nelkul.
-
Воланд
titán
válasz
MrCsiT #22182 üzenetére
"a pár hete történt windows update hiba, ami userek sokaságának okozott problémát, kiválóan jellemzi az átgondolatlan, nem végleges folyamatokkal és működéssel tűzdelt Win10 jelenlegi állapotát."
meg akar igazad is lehetne, ha nem lettek volna "hibas" frissitesek xp-nel, vistanal, windows 7-nel es windows 8-nal. es nem a megjelenest koveto hetekben, hanem a megjelenes utan evekkel.
-
Kernel
nagyúr
válasz
MrCsiT #17236 üzenetére
Jobbszélen eltűnik az egérkurzor, nálam ez mindig így van, az Intel Video telepítése után, mivel bekapcsolja a kiterjesztett asztalt. Egyszerűen vissza kell állítani szimpla monitorra.
Amellett a TV-kimenetet is használom természetesen, de nem kiterjesztve, hanem vagy-vagy.
-
csixy
addikt
válasz
MrCsiT #17018 üzenetére
Clonezillával nem tudtam működő másolatot készíteni még az előzmény vindows 7-es-ről.
Kipróbálhatom macriummal is, most már a win10-esről a másolat készítést, de én arra gondoltam , hogy van egy beaktivált win 10-es a vinyón , ezt kiszedem, beteszek egy SSD-t a helyére és tiszta telepítéssel tolok rá egy w.m.creation toolal készített win 10-est mondjuk a paranoid megközelítéses célomból ezt csak bankolás céljára. -
MadGame
senior tag
válasz
MrCsiT #17015 üzenetére
Clean install volt, Win8.1-el ugyanígy jártam, csak az még a wifit sem ismerte fel. Nem tettem fel semmilyen külső drivert, ez megtalált szépen mindent. Először el is indult a Chrome, aztán kövi újraindítástól kezdve akárhogy nyomogatom, semmi. Mintha nem érzékelné: sem az asztalon, sem csempén, sem a tálcán. Csak úgy tudom megnyitni, hogy Jobb klikk --> Új ablak. Oké, nem nagyon dolog, de azért na... bosszantó. Most az Adoe Reader úgy néz ki megjavult, csak a Chrome csinálja ezt. Már a Chrome-ot is újratettem párszor, legújabb verzió, 64 bites.
Még annyi, hogy olykor elmegy a wifi. -
Hewfgtr
csendes tag
-
nyunyu
félisten
válasz
MrCsiT #16187 üzenetére
A KB3035583 update, ami a "jelentkezés windows 10-re". Azt távolítsd el, a géped ekkor újraindul. Csinálj egy Windows update keresést, majd a listában ezen az update-en jobb egér gomb, és elrejtés.
Ezek után keress újra frissítéseket, hogy "megértette-e" a windows, hogy ezt elrejtetted, azaz, már nem hozza fel találatnak.
Ha eddig rendben, töröld a ~BT és a másik mappát, amibe letöltötte a Win a telepítőt.Le lehet ezt torolni?
Total Commanderrel probalkoztam, de a 6GBbol 1.5GBt nem tudott letakaritani, meg rendszergazdakent sem.
Get W10 "patch" mar le lett vakarva, azzal kezdtem a particio mentes visszarakasa utan.
-
válasz
MrCsiT #16187 üzenetére
Köszi, az a fejlemény, hogy a rendszervisszaállítást sem engedi addig, amig a win 10-es frissítést nem indítom el. Megpróbálom még ezt a frissítést eltávolítani amit írtál, de nem sok reményt fűzök hozzá. Másik kérdésem, ha elindítom a frissítést, és tegyük fel, hogy sikerül a 10-esre, utánna rendszervisszaállítással vissza lehet hozni a Win 7-et, vagy muszáj lesz újratelepíteni a rendszert?
-
mekker
őstag
válasz
MrCsiT #16003 üzenetére
Most nézem, hogy ugyanazok kb. a keresési opciók, mégis belekontárkodik a keresésbe. Eddig beírtam, hogy "Aztec", és előhozta első helyen azt a pár zenét, amit kerestem. Most meg berak elé 20 értéktelen találatot. Ha meg kikapcsolom az indexelt keresést, akkor értelemszerűen lassabb (de akkor ~működik ugyanúgy, mint W7-ben). Megpróbálom a szavazást, talán kapok rá 100 szavazatot.
-
SharpSA
veterán
-
NGA
addikt
válasz
MrCsiT #15893 üzenetére
"7/8/8.1 alatt 1+ éve megy" Pl eddig 32 bites rendszer ment, de benne volt 8 giga ram, aztán most felkerült a 64 bites, ami lekezeli rendesen, és pl a második 4 gigás hibás, akkor lehet kékhalál. Ennyire nem értek hozzá, nem is érdekel, én mindig úgy veszek laptopot, hogy gyárilag rajta van a Windows.
-
csabi63
senior tag
válasz
MrCsiT #15558 üzenetére
A Shift lenyomásával állítsd le a gépet, az kilövi a Fast Boot-ot. Bekapcsolásnál nem kell nyomni. Előjön egy Startup képernyő, ott lehet az opciók közül választani. F4 csökkentett mód, F5 ugyanez hálózattal, etc.
Bár én működő rendszeren teszteltem, de ott minden gond nélkül működik. Csak tartsd végig lenyomva a Shift-et, amíg teljesen kikapcsol a gép. -
csabi63
senior tag
válasz
MrCsiT #15549 üzenetére
"Közben, megkérdeztem az MS Supportot, szerintük, már a gép indításától kezdve nyomva kell tartani a shift-et magát, és akkor lesz lehetőség különféle boot opciókra.. kíváncsi leszek, ez igaz-e.."
Igaz. És nálam mindkét opcióval működik a csökkentett mód. A parancssorival is, csak ahhoz a rendszergazdai parancssor kell.
-
MrCsiT
addikt
válasz
MrCsiT #15472 üzenetére
Sziasztok!
Fenti, nVidia driver után csak szép fekete kép van problémára - most nem tudom tesztelni - lehetséges megoldás e szerint a cikk szerint, a
BCDEDIT /SET {DEFAULT} BOOTMENUPOLICY LEGACY parancs futtatása a telepítő lemezzel indított parancssorban.
(letiltása a BCDEDIT /SET {DEFAULT} BOOTMENUPOLICY STANDARD futtatásával, de szerintem, ha már fut a Win, akkor a többek által írt msconfig-ban is látszania kellene, hogy engedélyezett a boot menü, tehát logikusan, ott is kikapcsolhatónak kellene lennie a safe mód-nak.
)
Elvileg, az itt leírt módszer is működhetne, csak bonyolultabbnak tűnik.
Valaki erősítse/cáfolja meg, hogy ez megoldás a problémára.
Sajnos, a többi weboldal a telepítő lemez "további opciók" alatti safe mode kiválasztását javasolja, de ennél az ingyen W10-nél - legalábbis abban a szakaszban, mikor még csak a korábbi rendszer, pl. 8.1 frissítése történt meg W10-re - a "további opciók" helyén a "visszaállás előző verzióra" lehetőséget kínálja fel a telepítő.
A visszaállítás működik, de köszönöm szépen..Elkerülő megoldás, hogy a W10 frissítést követően, mikor a W10 elindult, azonnal készíteni kell egy visszaállítási pontot, és ezek után, a telepítő CD-vel van mire visszaállni. (nekem sajnos nem volt, és az nVidia telepítő pedig nem csinált ilyet.)
Beleszólhat a problémába - bár mindenképp logikus - hogy a driver telepítés során tiszta telepítést kértem.
Ez első körben leszedte a Win 8.1 alatt még rendben lévő korábbi drivereket, a PC újraindult úgy, hogy valami 640x480 vagy hasonló alap felbontásban, majd a telepítő továbbment, befejeződött. A befejezést követő újraindítás során azonban már a windows köröcske - azaz,az operációs rendszer betöltődése - után már csak egy teljesen fekete ablakot mutatott a monitor, "no signal" felirattal.Javasolták még többen a shift+F8 lenyomását az UEFI bios letiltása mellett, de nekem fogalmam sincs, hogy pl. egy Z77 alaplap esetén egyáltalán van-e a BIOS-ban ilyen lehetőség. Ha van is, akkor sem nevezhető normálisnak ez az eljárás, szerintem.
MS Supportot próbáltam elérni telefonon a probléma megoldásáért, de akkora urak, hogy 8:50-kor a telefonos automata szerint, "kollégáink még nem érhetőek el."
-
MrCsiT
addikt
válasz
MrCsiT #15466 üzenetére
Hogy szopjon le az MS egy taliga aprómajmot (tudod? azért aprót, mert abból több fér egy taligába.)
.. de legalábbis az a fejlesztő biztosan, aki nem tette be a helyreállítási opciók közé a safe-módot.
Nem hiszem el, hogy egy sikertelen nVidia VGA driver frissítést követően, ami azt okozta, hogy elindult a PC, de a monitor elment "no signal"-al aludni, nem lehet ezt a problémát megoldani normálisan.
Tök állat, hogy az előző verzióra visszaállítást tesztelhettem, visszaállt 8.1-re, de rohadtul nem ezt akartam, most megint 20 perc lesz, mire áttelepíti magát a rendszer W10-re, és ha ismét egy hibás eszközillesztőt találok a 960-hoz, akkor újabb 1 óra, mire újra próbálhatom?!
Itt van egy leírás, hogy elvileg hogyan lenne a telepítővel csökkentett módú indítás elérhető. A dolog szépséghibája, hogy ott, ahol a cikkben a "startup options" van, hát a W10 install lemezen a "back to previous version" díszeleg. (értetlenül-felrobbanós smiley..)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest