- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee001
őstag
-
válasz
r3dsnake #117912 üzenetére
Ha semmilyen matrica nincs rajta, akkor ez egy céges gép windows nélkül, valószínűleg volt licenszük külön. Nem tudom, hogy eladáskor úgy mond megszünik-e a gépre ez a licensz vagy átkérik az új gépükre stb. Hátha ebbe jártasabb valaki
Elég neked amúgy a pro verzió is csak ahhoz kell vegyél licenszet -
King Unique
titán
válasz
r3dsnake #67160 üzenetére
Az ISO-t eddig is le lehetett tölteni egyéb forrásokból, amelyek egy korábbi hozzászólásban említve voltak. Illetve a gépházban a funkciófrissítéseket lehet halasztani, vagyis eltolható egy-egy ilyen nagyobb build upgrade.
-
Balerik
aktív tag
-
VoidXs
nagyúr
válasz
r3dsnake #32703 üzenetére
Igen, egyszerre fut vele a két gép. De csak két napja, mert AMD-ről Intelre váltottam, így elkezdett rinyálni, hogy deaktiválta magát, szóval megetettem egy Edu kulccsal az MSDN 8.1-ből 10 Pro-vá alakult akármit. Furcsa dolgok vannak itt az aktiválás körül, senki nem tud róla semmit biztosan mondani. Azért inkább újraaktiváltam a második kulccsal, hogy ne legyen belőle semmi baj. Tegyél te is így, hungarian-re keresve ki fog jönni, a multiple editions alatt keresd.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
r3dsnake #32701 üzenetére
Mivel határozatlan időre szól, nincs beépítve elavulás, ha úgy érzed, hogy nincs jogod tovább használni, akkor kell törölni. A frissítések addig mennek, ameddig te így nem teszel.
Amúgy most nézem, sikeresen beaktiváltam mindkét gépem a két kulcs közül ugyanazzal az eggyel. Szóval, akárcsak az XP-nél, nem kell neked semmit deaktiválni (csak ha mondjuk eladod vagy ilyesmi, de ha kuka, akkor mindegy), format C a régin, írd be az újba a kulcsot, ennyi.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
r3dsnake #32697 üzenetére
A kereső kihozza a magyar verziót. Költözni csak ezzel tudsz, ha a másikat már elhasználtad. A dobozos csak régiesen annyit jelent, hogy OEM, vagyis egy gépes. Ja, és a szabályzat szerint, ha megszűnik az egyetemi jogviszonyod, nem használhatod tovább. Neked kell lecserélned a végzésed napján, mert nem ellenőrzik. Ez elkerülhető azzal, ha nem Education kulcsot kérsz ki, hanem mixedet. Ott ha jól tudom, nincs korlát, se vízjel.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
r3dsnake #32691 üzenetére
Kulcs tekintetében nincs olyan, hogy dobozosként működik, ugyanúgy használható mindegyiken (kivéve az RTM, IOT Core, meg ilyen hülyeségek). Ahogy elhasználtad egy gépre, az onnantól kizárólag azé, a másikat nem fogja engedni aktiválni. Az újratelepítés viszont működik, adott hardverhez kötött a kulcs, nem telepítéshez. Nem lehet visszavonni. Viszont DreamSparkon belül két darab Win 10 kulcsra vagy jogosult, 1 amerikai angolra és 1 bármi másra. Az amerikai angolra ugyanúgy letölthető a magyar nyelvi csomag (egyedül a Welcome felirat lesz angol utána, de lehet, hogy már az sem), vagy eleve magyar telepítés is aktiválható vele.
-
bepken
veterán
válasz
r3dsnake #29721 üzenetére
most kicsit én is hülyén érzem magam, hogy még külön időt és energiát is képes voltam belefektetni, hogy felmenjen ez az update...így utolag, inkább hagytam volna a csába....
(nálam az elérhető kapcsolatok és a műveletiközpont szarakodik. ha felpattanok wifire, akkor először lan hálózati ikon jelenik meg a tálcán, majd néhány másodperc után ledob, onnantól pedig csak gépházból tudok csatlakozni a hálózatra)
-
vlevi
nagyúr
válasz
r3dsnake #29721 üzenetére
"Pár napja toltam fel a múltkori nagy frissítést"
Én kb 1 órája toltam fel a nagyonnagy frissítést (7-ről 10-re, mostmár a "rendes" gépemen), de megragadtam 10240-en, és nem akar feljebb menni.
Mivel a Win aktiválva van (gépház szerint), én asszem csinálok egy rendszermentést, macirummal, és feltolom újra a rendszert, mert pendriveon megvan a 10586. Amúgy is újra akartam rakni frissítés után, mert ez már egy többéves win7, ráadásul még nem is UEFI-ben volt telepítve, annyit pedig adni akarok neki, hogy UEFI legyen. -
-
Semplar
őstag
válasz
r3dsnake #28238 üzenetére
Én ezt használom:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------@echo off
echoecho Step 1: Delete Updates...
echo Delete KB3075249 (telemetry for Win7/8.1)
start /w wusa.exe /uninstall /kb:3075249
echo Delete KB3080149 (telemetry for Win7/8.1)
start /w wusa.exe /uninstall /kb:3080149
echo Delete KB3021917 (telemetry for Win7)
start /w wusa.exe /uninstall /kb:3021917
echo Delete KB3022345 (telemetry)
start /w wusa.exe /uninstall /kb:3022345
echo Delete KB3068708 (telemetry)
start /w wusa.exe /uninstall /kb:3068708
echo Delete KB3044374 (Get Windows 10 for Win8.1)
start /w wusa.exe /uninstall /kb:3044374
echo Delete KB3035583 (Get Windows 10 for Win7sp1/8.1)
start /w wusa.exe /uninstall /kb:3035583
echo Delete KB2990214 (Get Windows 10 for Win7 without sp1)
start /w wusa.exe /uninstall /kb:2990214
echo Delete KB2990214 (Get Windows 10 for Win7)
start /w wusa.exe /uninstall /kb:2990214
echo Delete KB2952664 (Get Windows 10 assistant)
start /w wusa.exe /uninstall /kb:2952664
echo Delete KB3075853 (update for "Windows Update" on Win8.1/Server 2012R2)
start /w wusa.exe /uninstall /kb:3075853
echo Delete KB3065987 (update for "Windows Update" on Win7/Server 2008R2)
start /w wusa.exe /uninstall /kb:3065987
echo Delete KB3050265 (update for "Windows Update" on Win7)
start /w wusa.exe /uninstall /kb:3050265
echo Delete KB971033 (license validation)
start /w wusa.exe /uninstall /kb:971033
echo Delete KB2902907 (description not available)
start /w wusa.exe /uninstall /kb:2902907
echo Delete KB2976987 (description not available)
start /w wusa.exe /uninstall /kb:2976987echo Step 2: Blocking Routes...
route -p add 23.218.212.69 MASK 255.255.255.255 0.0.0.0
route -p add 65.55.108.23 MASK 255.255.255.255 0.0.0.0
route -p add 65.39.117.230 MASK 255.255.255.255 0.0.0.0
route -p add 134.170.30.202 MASK 255.255.255.255 0.0.0.0
route -p add 137.116.81.24 MASK 255.255.255.255 0.0.0.0
route -p add 204.79.197.200 MASK 255.255.255.255 0.0.0.0
route -p add 23.218.212.69 MASK 255.255.255.255 0.0.0.0echo Step 3: Disabling tasks...
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\AitAgent" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\ProgramDataUpdater" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Autochk\Proxy" /DISABLE
schtasks /Change /TN "Microsoft\Windows\Customer Experience Improvement Program\Consolidator" /DISABLE
schtasks /Change /TN "Microsoft\Windows\Customer Experience Improvement Program\KernelCeipTask" /DISABLE
schtasks /Change /TN "Microsoft\Windows\Customer Experience Improvement Program\UsbCeip" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\DiskDiagnostic\Microsoft-Windows-DiskDiagnosticDataCollector" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Maintenance\WinSAT" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Media Center\ActivateWindowsSearch" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Media Center\ConfigureInternetTimeService" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Media Center\DispatchRecoveryTasks" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Media Center\ehDRMInit" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Media Center\InstallPlayReady" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Media Center\mcupdate" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Media Center\MediaCenterRecoveryTask" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Media Center\ObjectStoreRecoveryTask" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Media Center\OCURActivate" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Media Center\OCURDiscovery" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Media Center\PBDADiscovery" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Media Center\PBDADiscoveryW1" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Media Center\PBDADiscoveryW2" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Media Center\PvrRecoveryTask" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Media Center\PvrScheduleTask" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Media Center\RegisterSearch" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Media Center\ReindexSearchRoot" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Media Center\SqlLiteRecoveryTask" /DISABLE
schtasks /Change /TN "\Microsoft\Windows\Media Center\UpdateRecordPath" /DISABLEecho Step 4: Killing Diagtrack-service (if it still exists)...
sc stop Diagtrack
sc delete Diagtrackecho Final Step: Stop remoteregistry-service (if it still exists)...
sc config remoteregistry start= disabled
sc stop remoteregistryecho All done, go to reboot!
pause-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Másold ki egy szöveges fáljba és nevezd át pl NoTelemetry.bat -ra, majd futtasd le és restart.
-
Döglött Róka
veterán
-
*H*
aktív tag
válasz
r3dsnake #12854 üzenetére
Nem csak a hírportálok, a hivatalos megfogalmazás is ez volt:
"A Windows-ajánlat részletei:
Igen, ingyenes! Ez a frissítési ajánlat nem a Windows 10 próbaverziójára, hanem a teljes verzióra vonatkozik! A frissítés után ingyenesen használhatja a Windows 10-et az adott eszközön." -
törölt tag
válasz
r3dsnake #12686 üzenetére
Már elég sokan leírták
Nem úgy működik sok driverrel ahogy kell. Most elmondom én hogy jártam:
Stardock start menüt használtam. felarktam a win 10-et megmaradt a win 10 start menüjét meg letiltotta.
Synaptics driver nem működött mivel nem volt kompatibilis a 10-essel állandóan hibát dobált ki.
Volt olyan programom ami el sem indult.
Mivel szemetes volt már a gép érdemes formázni és úgy felrakni, hogy tiszta legyen.Tiszta telepítés után:
Eltűnt az általam telepített startmenü működött a gyári
Synaptics driver lejött a 10-eshez működő
minden program újra működik
nincs szemétSTB
-
-
westlake
félisten
válasz
r3dsnake #11328 üzenetére
Azt a kinézet felejtsd el. Nincs már olyan, hogy klasszikus Windows Update a Vezérlőpultban. Nyomsz egy frissítések keresése gombot és onnantól minden automatikus. Amit talál azt feltelepíti. Kérdés nélkül. Bármit lehet uninstallálni, de a legközelebbi alkalommal megint feltelepíti.
-
Syl
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest