- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
kisapa #137626 üzenetére
Itt nem derült ki, hogy miért sikertelen a frissítés telepítése, mi a hibakód / hibakód, az ahhoz tartozó megoldások és egyéb módszerek ki lettek-e próbálva, lásd egy másik válaszban leírtakat.
De ha annyira az adott frissítés letiltása, elrejtése és szüneteltetése a cél, akkor lásd az alábbi útmutatókat, + szükség esetén a SoftwareDistribution mappa tartalmának törlését.
• How to Hide or Show Windows Updates in Windows 10
• How to Pause Updates or Resume Updates for Windows Update in Windows 10
• How to clear the 'SoftwareDistribution' folder on Windows 10 and make updates happen again -
King Unique
titán
válasz
kisapa #128798 üzenetére
Volt már arról szó itt számtalanszor, hogy hardvermódosítás/hardvercsere miatt nem feltétlen muszáj a 0-ról újratelepíteni a Windows 10-et, valamint az újraaktiválás is megoldható és új termékkulcs, licenc sem feltétlen kell, lásd egy másik esetnél leírtakat.
-
Zoz
őstag
válasz
kisapa #128798 üzenetére
Ha megfelelően előkészülsz, akkor 99.999% hogy menni fog. Sokszor még előkészület nélkül is elindul.
De ha biztosra akarsz menni:
-gyorsindítást kapcsold ki
-eszközkezelőben a lemezvezérlő illesztőprogramját állítsd szabványosra
-új alaplap BIOS-ában a SATA vezérlő üzemmódja (IDE/AHCI) legyen ugyanarra állítva mint a régi lapon
-új alaplap BIOS-ában a bootolás módja (UEFI ill. Legacy/CSM) legyen ugyanarra állítva mint a régi laponAktiválás az egy másik kérdés, de az is megoldható.
Legrosszabb esetben fel kell hívni a Microsoft önkiszolgáló ügyfélszolgálatot, ahol végig kell nyomogatni a telefonos menüben, hogy azért kell újraaktiválás, mert hardver változás történt. -
King Unique
titán
válasz
kisapa #116843 üzenetére
Ha megtaláltad, akkor nem világos mi a kérdés, amikor eleve arról, a lemezkép létrehozásáról volt szó.
Ha van előzetesen elkészített rendszermentés, lemezképfájl a Windows 10-ról, akkor nyilván adott a helyreállítási opció az előző válaszban szemléltetett módon, ami ha megfelelően van végrehajtva, akkor annak nyilván működnie kell. Ha nincsen, akkor nem megfelelő, ha nem lehet használni azt a lehetőséget, akkor hiába nyomogatod, valamint ha nem megfelelően van végrehajtva, akkor sem, ha sikertelen. + Egy ilyen teljes rendszermentésnek pont az a lényege, hogy 1:1-ben lementi a Windows 10-et a telepített programokkal stb. együtt, valamint annak kicsi partícióit (SR, ESP, WinRE), plusz opcionálisan egyéb kijelölt partíciókat, amiből később 1:1-ben visszaállítható az az állapot. Vagyis itt szintén nem világos milyen programokat akartál visszaállítani, amikor a mentésből eleve 1:1-ben az adott Windowst lehet visszaállítani, nem külön mappákat, programokat. -
King Unique
titán
válasz
kisapa #116826 üzenetére
Abban a hozzászólásban, illetve ott a beépített eszköz használatát taglaló leírásban elég világosan szemléltetve van, hogy hol kell keresni a vezérlőpultban a lemezkép létrehozási opciót. Ahogyan a végén eleve az is, hogyan történik helyreállítás, ha sikerült elolvasni a cikket. Vagyis a speciális rendszerindításnál a helyreállítási környezetben (WinRE) eleve ott van a lemezkép helyreállítása opció. Ami a Windows 10 telepítőjét pendrive-ról bebootolva is elérhető, valamint külön helyreállítási meghajtót létrehozva szintén. Ha már be sem bootol a Windows és úgy kell helyreállítani, akkor ahhoz nyilván az utóbbi 2 opció valamelyikét kell használni, de alapból is lehet azokat. A többi hasonló programnál (pl. Macrium Reflect) szintén ilyen módon megy a visszaállítás, vagyis programtól függően lehet akár a már működő Windows alól is futtatni (ha beootol), vagy eleve a külön, pendrive-ról bootolható WinPE/WinRE változattal.
-
zolee001
őstag
válasz
kisapa #116829 üzenetére
Pl
https://www.onmsft.com/how-to/how-to-restore-your-pc-from-a-windows-10-system-image
NEm olvastam vissza igy pontosan nem is tudom mi a cél
Van a "biztonsgi másolat" ami az általad vagy a rendszer által fontosnak tartott fileokról készit másolatot
és van a "Disaster Recovery" ami viszont a komplett rendszeredröl készit egy full "másolatot"Amennyiben csak "biztonsági másolat" kell akkor arra tökéletes a windows back up program avagy a "File History" de komplett rendszerkép mentéshez elérhetök külsö gyártók programjai amik jobbak és egyszerübbek
PL
https://www.macrium.com/reflectfree
vagy
https://www.veeam.com/ -
King Unique
titán
válasz
kisapa #114493 üzenetére
Mármint az nem derült ki, hogy mi mindent, említve voltak ott az eszközillesztő eltávolításán - újratelepítésén, kívül egyéb lehetőségek, ötletek is konkrét példákkal, esetekkel szemléltetve. Valamint az sem derült ki, hogy az eszközkezelőben milyen hibakód van, az annál leírt általános megoldási javaslat ki volt-e próbálva. Aztán a driver manuális frissítése, illetve betallózása, egyéb általános javasatok, lásd pl. az ezen és ezen leírásban foglaltakat. Aztán hogy pontosan milyen Windows-verzióról és kiadásról van szó, az naprakész-e, van-e eltérés ilyen téren a laptopon és a PC-n lévő rendszer között. Aztán ha korábban állítólag megfelelően működött az eszköz a laptopon is, ellenben most nem, akkor mégis milyen rendszerszintű módosítás, frissítés telepítése stb. történt közben, illetve közvetlenül előtte, ami a hibát esetlegesen kiválthatta.
-
King Unique
titán
válasz
kisapa #114476 üzenetére
Akkor eltávolítod az eszközkezelőben / gépházban, majd újracsatlakoztatod az eszközt, + akár a Windowst is újraindítod közben. Amúgy meg lásd egy másik válaszban leírtakat, azokat kellene ellenőrizni, kipróbálni. Továbbá sok egyéb mellett az sem derül ki, hogy pontosan milyen USB-eszközrül van szó. Ha nagy energiaigényű, akkor alap, hogy USB 3.X porthoz kellene csatlakoztatni, USB 2.0 portok esetén meg Y-kábelt használni.
-
-
King Unique
titán
válasz
kisapa #111291 üzenetére
Egyrészt ha 1903
—►
1909 upgrade történt, akkor az eleve egy kicsi frissítés volt, ahol a KB4517245 akár utólag is eltávolítható a vezérlőpultban, vagyis elvileg vissza lehet állni 1903-ra. Aminek önálló életciklusa és támogatási ideje van, nem feltétlen muszáj azonnal 1909-re váltani.Másrészt nem ártana tudni, hogy pontosan milyen programról, annak pontosan melyik verziójáról van szó. Ahol szükség esetén értelemszerűen frissíteni kellene a programot újabb verzióra, vagy eleve az újabb verzióját telepíteni, ha a régebbi esetleg nem teljesen kompatibilis a W10 1909-es verziójával.
-
King Unique
titán
válasz
kisapa #109910 üzenetére
Egy ilyen rendszermentés lényege pont az, hogy 1:1-ben lementi a kijelölt Windowst (rendszerpartíciót (C) + rendszer számára fenntartott kicsi partíciókat + opcionálisan egyéb partíciókat
—►
beépített/Macrium)) egy lemezképfájlba, illetve a beépített eszköz több mappát, fájlt hoz létre. Amiben értelemszerűen benne vannak az utólag telepített programok, beállítások stb, hiszen nyilván azok is az aktuális, az éppen mentendő Windowshoz tartoznak. Vagyis nem világos mégis mi alapján sikerült kikövetkeztetni az ellenkezőjét...
A Macrium Reflect esetében meg világosan látszik az előbbi linkelt leírásban is, hogy partíciókat lehet bejelölni, kiválasztani, nem kizárólag csak 1:1-ben a fizikai lemezt. Vagyis az sem világos, hogy mi alapján lett állítva az utóbbi.
Maga a helyreállítás/visszaállítás (restore) pedig ugyancsak világosan le van írva, screenshotokkal szemléltetve mind a Macrium Reflect esetében az előbb linkelt leírásnál, mind a Windows 10 beépített eszközénél a másik végén.
Vagyis ezen és az egyes további kérdések feltétele előtt lehet nem ártott volna először figyelmesen átolvasni a linkelt leírásokat. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
kisapa #109910 üzenetére
A Windows beépített eszközével az egész partíciót - programokkal, mindennel együtt - le tudod menteni, de természetesen csak hibátlanul működő "rendszert" érdemes.
A jelenlegi problémádra egy újra telepítés, és újra "belakás" a megoldás - majd ha minden működik rendesen, akkor csinálni az egészről egy biztonsági mentést - hogy legközelebb legyen mihez nyúlni ilyen esetben..
-
King Unique
titán
válasz
kisapa #109908 üzenetére
Lehet, megoldható a Windows 10 beépített eszközével és külső programmal (pl. Macrium Reflect) egyaránt a lemezképfájl készítése a komplett rendszerről.
-
Geth
veterán
válasz
kisapa #106724 üzenetére
Elő, bár nagyon ritkán. Ha ki akarok próbálni valamit, általában VM-ben (pl. Hyper-V) csekkolom előtte, éles rendszerre már okkal kerül fel
Normálisan megírt felhasználói(!) programokra amúgy sem jellemző, hogy szétesne tőlük a rendszer (az inkább rendszerbuherátorokra jellemző, gyanús ha valami admin jogot kér...), esetleges uninstallnál is minimális kacatot hagynak maguk után. Ha a registryben maradna két tucat bejegyzés, az csak infinitezimális lassulást okozhat, a takarítása erősen látszattevékenység. -
Winnie The P
őstag
-
SkyLine3000
addikt
válasz
kisapa #57633 üzenetére
Minden lehetőséget végigpróbáltam már... Most nem vagyok a gépnél, de asszem a firefoxot sikerült a tálcára raknom, de a Total Commandert az istenért sem tudom, sehogy sem. Win10 előtt sosem volt ilyen gondom...
Pedig hasznos, mert ha nyitva van egy rakat ablak a TC pont nem, akkor a legegyszerűbb a tálcán az ikonra bökni, (ha meg akarom nyitni) mint az ablakokat lerakni és úgy indítani asztalról, vagy startmenüzni és onnan...
Ha a gta5 elindult volna w7 alatt, föl sem teszem a 10-et. De az vmiért nálam 7 alatt az istenért nem indult el, 10 alatt meg simán, bármikor... De lehet, még megérem, h visszamegy a 7...
-
vlevi
nagyúr
válasz
kisapa #57633 üzenetére
Sajnos van sok dolog, amit nem lehet kitűzni
Nekem pl. vannak limlomok, amiket nem kell telepíteni, csak ott vannak a d:\egyebek könyvátban. Azt nem tudom a startmenübe rakni, mert nem lehet. Onnan asszem csak a tálcára tudom tenni.
Hetesen még ezzel nem volt gond, ott ugyanolyan parancsikonok kerültek a tállcára és a startmenübe is.
Most, amióta ez a nyócas metrós őrület van, azóta állandóan kavarnak rajta valamit, ami miatt már nem lehet 1-1 parancsikont rendesen kirakni valahova. -
vlevi
nagyúr
válasz
kisapa #53761 üzenetére
Ha kikapcsoltad a hibernálást, akkor biztosan nem működik a gyorsindítást.
Kikapcsolt hibernálás esetén nincs hiberfil.sys (vagyis felszabadul 4-8-16giga hely a bootmeghajtódon), és emiatt nem tudja leálláskor hova menteni magát a rendszer. Ennek végeredménye pedig, hogy a gyorsindítás sem értelmezhető, mert nincs miből visszatöltődnie.
Egyébként igen, jól látod, nem érezhető különbség a gyorsindítás ki/be kapcsolt állapota esetén.
Nekem SSD-n van a rendszer, és, ha nagyon stopperrel mérném, akkor talán tizedeket tudnék mérni, hogy hamarabb betöltődik-e, vagy sem.
De a bootidő csak egy töredéke a gép indulásának.
Ott van a gép bekapcsolásától a rendszer bootolásának megkezdődéséig tartó idő, ezt sem tudja a gyorsindítás befolyásolni.
Utána kis karikák pörögnek, ez az a rész, amin a gyorsindítás esetleg hozhat valamit. De mivel ez anélkül is 1, max 2mp, nem jelentős a különbség.
Végül pedig a felhasználónév, jelszó beírása után eltelt idő megint állandó, mert itt már a felhasználói szoftverek betöltődése történik, amd csataliszt, steam, origin kliens, ésatöbbi. Ezeken sem változtat a gyorsindítás.
Ez még ssd-n is eltarthat akár 1 percig is (és szerintem ebben lassab a rendszer, mint a win7 volt).
Én akkor tekintem úgy, hogy bebootolt a rendszer, amikor bejött minden, és a HDD led lenyugodott. -
azbest
félisten
válasz
kisapa #53534 üzenetére
első generációs core-i procik (Nehalem) nem minden modulból kezelnek 4GB-osat. Ha csak 4 chip van egy oldalon az szinte biztos nem megy. A kisebb kapacitású chipekből épített modulokkal boldogulnak, azoknak oldalanként 8 chip van. Ha újabb gép, akkor valamilyen gépspecifikus probléma, bios nem támogatja jól. Vagy kiszáradt alaplapi kondenzátorokkal is lehet sokat szívni.
Tájékozatlanabb boltosok is be szokták nézni, de sajnos ez az első generáció korlátja. Notinál és desktop gépnél is.
Esetleg, ha ddr2 generációs régebbi gép, akkor amd-only nagyon olcsó memóriába is bele lehet futni, ami intel procival nem működik a 11 bites címzésű chipek miatt.
(#53557) kisapa
azt egy újraindítás megoldaná. -
krealon
veterán
válasz
kisapa #53534 üzenetére
"A fiam gépén van egy működő w10 2*2GB memóriával. Akartam most bővíteni ezért vettem 2*4GB-ot és beleraktam a helyére. A bios beolvassa és tovább is megy de a windows betöltés közben újra indul. Mi lehet a gond?"
RAM csere elott:
- ujrainditaskori boot menunel kapcsoltad ki a gepet, vagy
- kikapcsoltad a Fast Startup-ot (Gyorsinditas) az energiagazdalkodasi beallitasoknal?Ha egyik sem, akkor nem csoda, hogy gondok vannak, hiszen 8.1-ota az alapertelmezett kikapcsolas HIBERNALAS!
Megoldas:
Regi RAM vissza, es utana gyorsinditas kikapcsolas.
Ezutan mar el fogja viselni a RAM bovitest (ha az eddigi probalkozas nem dontotte romba az adattarolok fajlrendszeret). -
Cr00py
senior tag
válasz
kisapa #53534 üzenetére
Üdv. Ezt így nehéz lenne megmondani. Csökkentett módban mi a helyzet?
Az alaplap Manual-ja szerint támogatott az adott ram?
Ha csak 1 db van bent?
Win újratelepítés?
Blue screen-el indul újra? Van-e esetleg hibakód?
Eseménynapló mit ír pontosan?
Picivel több infó kellene.[Ezt] találtam hírtelen.
-
CirrMee
addikt
válasz
kisapa #53534 üzenetére
-hibás valamelyik új modul
-alaplap (BIOS verzió) nem szereti az adott típust
-alaplap rosszul olvassa be az új modulok paramétereit, és hibás beállítással (órajel, időzítések) használja
-egyéb hibák: szennyezett modul csatlakozók, foglalatba szennyeződés került, illetve olyat is láttam, hogy balfasz kompjuhteres szagértő (eladó) a bolt saját extra matricáját olyan idiótán ragasztotta fel, hogy az rálógott az érintkezőkre.Utolsó bekezdéssel kezdj. Elsőnél meg modulonként tesztelj.
U.i.: eltévedt a kérdés, mert a hibának köze nincs a windows 10 -hez.
-
King Unique
titán
válasz
kisapa #46742 üzenetére
Persze, hogy nincs, mert az ilyen xy frissítés elbarmol valamit dolgokhoz illik hozzátenni, hogy lehet csak az adott hardveres / szoftveres környezetben és nem feltétlen mindenkinél, minden gépen... Amúgy nálam is simán felment és sem az, sem az előzőek nem okoztak semmilyen problémát.
(#46745) vlevi: a jó kis hetes...
-
válasz
kisapa #35873 üzenetére
Az egyik hirdetés szövege:
"Az OEM szoftverlicencek az eredeti eladó tiltása ellenére is jogtisztán továbbértékesíthetők az EU 2009/24/EK irányelve, valamint az Európai Bíróság 2012-es C-128/11. határozata alapján.
http://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2012-07/cp120094hu.pdf"Ez alapján a Microsoft amerikai jogrendre épülő szerződési feltétele és az OEM kötése az EU területén nem érvényes.
Persze azért érdemes adásvételi szerződést kérni az átvett win-ről.A te esetedben pedig érvényesnek kell tekinteni a szoftverhasználati szerződést.
-
GeorgeV
aktív tag
válasz
kisapa #33196 üzenetére
Én kettő darab számítógépet (notebook) használok párhuzamosan, az egyiken frissítettem Win10-re, a másikon maradt a Win8.1. A Win10-es gépen sajnos előfordult már, hogy nem akart bebootolni, csak forgott az a sok pötty, aztán semmi. Ilyen dolgok miatt a munkára használt gépemet nem is mertem Win10-re frissíteni.
Mivel a Win8.1-es gépen Start Menüt használok és a modern alkalmazások is ablakban futnak (ModernMix), eléggé hasonlít egymásra a két a rendszer. Például, ha megnyitom a Gépházat a Win8.1-ben és a Win10-ben, szerintem teljesen azonos a kettő, még abban is megegyeznek, hogy időnként mindkettő az Eszközök menüpontnál száll el (bezáródik a Gépház).
Szerintem az MS megint stratégiai hibát vétett. Más rendszereknél van egy asztali és egy mobil/táblagépes platform. Először az MS ott hibázott, hogy három rendszert fejlesztett (asztali/RT/Phone). Most is átesett a ló másik oldalára, mert egy univerzális rendszert erőltet, pedig lehet látni, hogy az asztali rendszert nem lehet ráhúzni a mobil platformra, mert annak az lesz a vége, hogy az eddigi szuper Windows Phone helyett a Windows Mobile 10 még erős hardveren is szaggatva képes csak működni.
Majd a Windows 12. Mivel több variációs lehetőség már nincs, ott fognak rájönni, hogy a Windows 12 lesz az asztali platform, a Windows Phone 12 pedig az ideális mobil/táblagép platform.
-
raidx
őstag
válasz
kisapa #31668 üzenetére
Töltsd le a wushowhide.diagcab progit és próbáld meg azzal letiltani de nembiztos, hogy sikerülni fog. Nekem a Defender frissítésekkel nyűglődik pedig nincs is a gépen. Rég leszedtem de azért frissíteni akarja a letiltás ellenére is.
@ot93
Neked is a wushowhide a segítség mert néha lecseréli a jót rosszra. Drivereknél jól működik a letiltás. Biztonsági frissítések esetén nem veszi figyelembe. Legalább is nekem visszapakolgatja az IE Flash frissítést ami egy progimat tesz használhatatlanná. IE kikapcsolva, Edge eltávolítva de frissítés az jön!
-
válasz
kisapa #27819 üzenetére
Ok, én meg erre ezt írtam Neked
:[link]
Tehát, az nem lehet az oka, egyébiránt meg írtam, hogy nekem se sürgős a dolog, csak kíváncsi voltam. Nálam az lenne az ideális, ha még 1-2 hónapig maradna, mert úgyis leakarom cserélni a 4 éves 60 gigás Samsung 830-as SSD-met még az idén, akkor meg úgyis újra kell rakni a rendszert.
-
válasz
kisapa #27570 üzenetére
OK, így már érthető, hogy ez az opció csak ott érhető el. Egyébiránt meg olvasgatva az itt, meg más oldalak fórumain leírt tapasztalatokat, én nem lennék boldogtalan, ha nálam egyelőre nem is jönne ez a cucc.
Örülök annak, hogy amire én használom, az minden normálisan működik jelenleg. -
-
raidx
őstag
válasz
kisapa #25934 üzenetére
Ez is megtalálható az energiabeállítások között. Alvó állapot alatt: Alvó állapot, Hibrid alvás engedélyezése, Hibernálás. Érdemes mind a háromat letiltani. soha, ki, soha. Ha már egyszer galibát okozott.
Hibrid alváshoz olyan géppel kell rendelkeznünk, amely támogatja az S3 készenléti módot. Ennek hiányában nem tud a gép feléledni. Lényege az lenne, hogy először alvó állapotba kerül a rendszer, majd kiírja a memória tartalmat a hiberfil.sys-be és élesztéskor gyorsabban indul a gép. Win 10-nél valamiért lassabban indul hibernálásból mint leállásból. Win 7 alatt rendszeresen használtam a hibernálást, ha megszakítottam a munkát de Win 10 alatt leszoktam róla.
Start menü keresőjével indítsuk el a cmd -t.
Adjuk ki a powercfg -a parancsot.
Ha ilyet látunk, sajna nem használhatjuk a hibrid alvást.. -
válasz
kisapa #25719 üzenetére
Üdv!
Amennyiben már egyszer megtörtént a korábbi rendszerről a frissítés a 10-esre, és az sikeresen aktiválódott, onnantól kezdve bármikor telepítheted tisztán a 10-est, az aktiválva lesz kivéve, ha alaplapot cserélsz, mert akkor elvileg meg kell vásárolni. Alaplapi gariztatás miatti csere, az nyilván egy külön történet lehet, azt majd az MS ügyfélszolgálatával kell lemeccselni. -
Clemi
veterán
válasz
kisapa #20322 üzenetére
Tehát a félreértések elkerülése végett: A MS naptár működik, korrekten szinkronizál azonnal, vagyis amit a neten beírok, az azonnal megjelenik a telefonon és fordítva. DE az új W10-el érkezett "asztali" naptárba hiába írok be új eseményt, azt NEM szinkronizálja a szerverrel, mert a webes felületű naptárban nem jelenik meg, bár most amit ma beírtam a "https://bay02.calendar.live.com/calendar/calendar.aspx" címen lévő MS naptárba, az nem jelent meg az "asztali" W10-es naptárban, csak a telefonon lévő naptár alkalmazásban.
Igen, közben a mail alkalmazásban lévő szinkronizálás után megjelent a webes felületen ma délelőtt beírt program, de hiába nyomogatom az outlook fiókra a szinkronizálást, amit az asztali naptárban beírtam elfoglaltságot, az a weben nem jelenik meg továbbra sem, pedig azt már délelőtt beírtam
Az persze már csak hab a tortán, hogy az asztali alkalmazásban az sem állítható be, hogy hol és milyen értesítés jelenjen meg (eszközön, emailben és milyen email címre menjen az értesítés) illetve a többszörös értesítés, ami a webes naptárban tökéletesen jól működik. Persze ez kb ugyanolyan hanyagság miatti program hiba lehet, mint az, hogy az "asztali" mail programban nem lehet csoportosan levelet kijelölni, hanem egyenként kell törölgetni. Ezek a hibák már a 8.1 alatti "Metrós" programban is megvoltak, bár most próbáltam a nejem gépén (azon 8.1 fut még) és azon a "Metrós" naptár szinkronizál a webes felületen lévő naptárral.
Maga az alap rendszer nekem tényleg jól működik, mint ahogy a Lumiám is pöpecül röccenés mentesen fut. A hibák az alkalmazásoknál vannak, amiket vagy nem tesztelnek, vagy tojnak rá, hogy csak félig látják el a feladatukat, illetve tele vannak apró bosszantó hibákkal, pedig ezek nem is 3rd alkalmazások, hanem az alap rendszer mellé adott programok, és ugyanez a hülyeség folyik a WP rendszeren is.
-
ksanc
őstag
-
válasz
kisapa #17364 üzenetére
Csak az a bajom, hogy ehhez csinálnom kell egy bootolható w8.1-es pendrive-ot, amihez nincs kedvem. Inkább arra gondoltam, hogy letörlök onnan pár dolgot, befrissítem 10-esre, akkor utána már az enyém a win10 és aztán clean install-al, még egyszer felteszem a 10-est. Ha jól olvastam valahol, akkor a gép vmiylen ID-jét rögzíti az MS és telepíthetem utána ahogy, csak akarom a w10-et. Tévedek?
-
CyberPunk666
senior tag
-
MrCsiT
addikt
válasz
kisapa #16614 üzenetére
1. megnyitod a jelentkező felületet a jobb alsó sarokban az ikonnal, és jól lemondod.
2. megkeresed a KB3035583 frissítést a telepített frissítések között, és törlöd.
3. újraindítás után, Windows update-en csinálsz egy frissítések keresését, előtte megnézed, hogy semmiképpen se legyen "frissítések automatikus telepítése" beállítva, hanem csak a töltse le és majd eldöntöd, hogy telepíted-e opció.
4. a keresés megtalálja a KB3035583-t, nyomsz egy jobb egeret rajta, és elrejted.
5. a ~BT meg a másik mappát, ha már azokat létrehozta a cucc, letörlöd a C:-ről.Ezzel szerintem megszabadulsz a W10 "tegyé má fel, tegyé má fel,"piszkálásától.
Nordekk: akkor fogyaszt a system, mikor épp jelentést csinál a telepített alkalmazásaidról az MS-nek.
h1mpi: nálam a Tp-link 450MBps USB stick dobálta el a netet W10 alatt. Érdekes módon, a laposba beépített max. 150Mbps-es wifim az ment, igaz, csak 72-vel.
dajkapeter: szerintem sehogy. By design úgy van, hogy mindent telepít amit talál az update szerveren, vagy nem?
( ha jól tudom, max. azt tudod megadni, hogy most, vagy kicsit később tegye ezt.)
-
válasz
kisapa #16614 üzenetére
Távolítsd el az egész gwx appot/frissítést.
Egy laptopos kérdés azokhoz, akik akksin kergetik a win10-et: hogy állunk akksiidővel pl a 8.1-hez képest?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPad topik
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged