- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gemini
aktív tag
Mobilnet megosztásával használom most pár napig a laptopot. Azonban azzal a ténnyel szembesültem, hogy zabálja a netet. Korábban win7-nél nem volt jellemző ekkora adatmennyiség. Hogyan tudom megnézni hogy mi használja ennyire? Kb 2 ór alatt 700 megát megevett az ami korábban csak kb 100 volt.
-
BiP
nagyúr
válasz
#78032384 #19977 üzenetére
(#19977) iwroteapoem
Színes fejléc: http://winaero.com/blog/get-colored-title-bars-in-windows-10/
Login screen megváltoztatása: http://www.howtogeek.com/223875/how-to-change-the-login-screen-background-on-windows-10/(#20014) VoidXs:
Ez a build újra tartalmaz vízjelet. Teljesen normális.
Semmi köze az RTM kulcsodhoz, főleg, mert nem is jó hozzá.
De elvileg el lehet tünteni, ha nagyon zavar:
http://winaero.com/blog/download-universal-watermark-disabler-and-remove-watermark-in-windows-10-and-windows-8/
Ha pedig az aktiválás zavar: Ameddig részt veszel az Insider programban, és frissítgetsz is, addig mindig kapsz aktivált változatot.(#20066) Zsüll:
Hivatalos megoldás nincs. Próbálkozás viszont itt:
[http://www.windowsnext-forum.com/index.php?topic=4965.0](#20125) wjbhbdux:
Ráadásul csak a desktop programokét színezi át (a metróUI-soké nem változik), és abból is csak az aktív ablak a színes, az inaktív ugyanúgy fehér.
De a feljebb linkelt "színes fejléc" trükkel kiegészítve egész jó, az inaktív is színes, de halványabb. -
net91
senior tag
A telepítés után működtek a csempék, most meg nem.
Azt olvastam valahol, hogy valakinek frissítés után váltak működésképtelenné a csempék.
Úgy gondolom, hogy talán nekem is valamelyik frissítés tette tönkre a csempéket.
Van esetleg tippetek, hogyan lehetne visszaállítani a csempék működését?
(Most vettem észre, a számológép sem működik.) -
hallerúr
csendes tag
Igen, az van fent. Mit csinál ez az átok?
-
-
-
hallerúr
csendes tag
Windows 7 - 10 upgrade után hetekig szenvedtem összeakadó driverekkel, így ma csináltam egy clean installt. Az eredeti probléma szerencsére eltűnt, de jött egy új és ilyet még nem láttam:
A gond az, hogy Chrome és Firefox alatt néhány kép egyszerűen nem tölt be (pl. az ncore kategóriaikonjai), viszont az Edge-ben minden gond nélkül megjelenik. Láttatok már ehhez hasonlót?
-
yanna
addikt
válasz
t72killer #20181 üzenetére
Windows 7 - UEFI Install Fire/SOUL/CD leírása alapján nálam működött.
-
Froclee
őstag
válasz
#41133696 #20183 üzenetére
a desktop mappán külön nem tudod beállítani az elrejtést?
google:
go to Windows Explorer; click on Desktop. Go to Tools/Folder Options. Click View, and check "Hide protected operating system files" - but, DO NOT CLICK "APPLY TO ALL FOLDERS". Just click OK. Now, only the Desktop folder will hide the files but they will still show up in all other folders. -
törölt tag
-
válasz
#41133696 #20173 üzenetére
Gyönyörű, eddig csak a 2 desktop.ini volt, most gyarapodtak
#20176: A BIOS-ban állítsd vissza a legacy telepítést és (adatmentés után) törölj minden partíciót a lemezről, így tudod visszavenni a cuccot az UEFI-től. Én próbáltam a múltkor UEFI-s win7 telepítőt csinálni, nem működött.
-
alitak
senior tag
válasz
#22743424 #20174 üzenetére
Igen, azt ott tényleg én bénáztam el. Viszont miután betölt a desktop, se kép se hang, mint ha kifagyott volna az egész. Nem működik az érintőképernyő sem, a billentyűzet sem, semmi. A tab oldalán levő gombokra sem reagál, csak a kikapcsológomb hosszú nyomására áll le. Ezzel lehet valamit kezdeni?
-
Az-X
őstag
válasz
Dtomka #20170 üzenetére
Köszönöm, végül a megoldás:
I have Windows 8.1 installed on an SSD but my SATA controller in the BIOS has been configured to IDE rather than AHCI ever since Windows was installed.
I found a quick and simple guide for enabling AHCI here:
Press Ctrl + X and select Command Prompt (A)dmin from the menu and then enter the following command:
bcdedit /set {current} safeboot minimal
Reboot and then enter the BIOS (typically press F1, F2, F10 or Delete)
Change the SATA drive setting to AHCI and exit the BIOS save settings.
Windows will boot into Safe Mode.
Open an Administrator Command Prompt again and enter the following command to disable Safe Mode boot:bcdedit /deletevalue {current} safeboot
Reboot
I wish that I had done this sooner – my system does feel more responsive since this change!
-
raidx
őstag
A nagy szívás!
Vissza szerettem volna állni Windows 7-re de nem sikerült. Csak EFI-s cuccról hajlandó bootolni. Beraktam az Atomos gép HDD-jét Win 7 x32 van rajta de nem volt hajlandó bootolni róla. Még vinyók nélkül is az ő üzenete jött elő, hogy megpróbálja javítani az indítási hibát. Ezek szerint ez nég a Biosba is befészkelte magát. Egy könyvtárba gyűjtöttem a ccc verziókat. Még a könyvtár sincs meg. Kicsit túlzásnak tartom az ilyen beavatkozást. Remélem, ha a hetesből csinálok Efis telepítőt megtudok szabadulni a tizestől.
-
-
törölt tag
Ha bekapcsoljátok a rejtett fájlok megjelenítését itt:
az asztalon Nálatok is megjelenik ez a három fájl:
?
-
Dtomka
veterán
Én is jártam így 1x
A megoldás, win 7 nél, de sztem win 10 nél is megoldható (reméljük):
IDE/AHCI mód átkapcsolása telepítés után MS Windows 7 – Vista rendszerekbenHa nem lesz jó akkor próbáld meg ezt:
AHCI mód Windows 8 telepítése után -
Az-X
őstag
Feltettünk egy Win10-et, de csak utólag vettük észre, hogy a BIOS-ban a SATA port IDE módra volt állítva. Áttettem AHCI-ra, de a rendszer így nem indul el. Milyen eljárás volna amivel rá lehetne bírni arra, hogy induljon az átállítás után?
-
Gsx-rr
veterán
Win 7 rol frissites utan nem latszik az eszkozkezeloben a bluetooth adapter.
Igy gondolom nem driver problema??!!Alitak: gep aljan nincs matrica?
-
alitak
senior tag
Sziasztok, van egy Acer Aspire Switch-em, amin aktivált, előre telepített 8.1 volt. Frissítettem a rendszert a 10-esre, kaptam egy aktivált rendszert. Sajnos sok minden nem működött, ezért inkább a clean install mellett döntöttem. Letöltöttem a Microsoft oldaláról, pendrive-ra fel is ment, telepítés végigment, viszont termékkulcsot akar, nem tudom skippelni a lépést, termékkulcsot meg nem tudok. Mit lehet kezdeni a rendszerrel?
-
Dtomka
veterán
-
FoLey-v
addikt
Windows Defendert hogy lehet véglegesen kikapcsolni? Hiába kapcsolgatom ki mindig bekapcsolja magától 8.1-ben nem csinálta ezt.
-
Tin
veterán
válasz
King Unique #20140 üzenetére
hát azért az inkább utóbb lesz
még csak terveken léteznek ilyen procik, de sztem azok is inkább csak elképzelések.
a gépekben a ram általában százada-ezrede a háttértár méretének, de inkább az utóbbi. na most, egyelőre még a 180TB vinyó sem elterjedt, de amikor majd 180TB ramunk lesz, akkor ezerszer akkora háttértárak kellenének.
-
prannk
őstag
Üdv!
Feltettem a win 10 és nincs netem. Fel akarom rakni a lan drivert erre a végén ezt írja:
Megoldás?
-
slug
senior tag
Udv,
Szeretnek segitseget, tanacsot kerni.
Korabban irtam hogy eloretelepitett eredeti windows vista-val vettunk 2008 korul egy notebookot, a license az aljan van, hologramos matrican.
Legalis volt microsoft szerint is, jottek updatek, mindent rendben talalt.Felajanlotta, hogy ingyen frissithetek windows 7-re, ezt meg is csinaltam, nem clean install volt, hanem frissites, minden flottul ment.
Viszont a telepites utan irja, hogy 30 napom van aktivalni, beirom a vista kodjat, nyilvan nem fogadja el.Mi a megoldas? Most kell vennem windows 7 licenset?
Elore is kosz a valaszokat.
-
CoolMan
MODERÁTOR
Fejezzétek be a veszekedést!
-
ux1
addikt
válasz
King Unique #20140 üzenetére
Na ne... Milyen 128 bit? Hol lesz neked szükséged cca 184 TB feletti címzésre? 64bit cca 1.8446744073709551616x10^19 bit.
-
törölt tag
Éjszakai ébredés ellen:
Go to Task Scheduler
Find NT TASK\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\Reboot
Its actually just named Reboot but you have to go inside those folders
Right Click > Properties > Conditions
Uncheck Wake the computer to run this task
Nálam is ez volt most éjjel fél háromkor az időpontja szerint. Viszont miért van bekapcsolva ez és miért keltett fel engem is ez a szar, ha a power options-nél világosan be van állítva semmi nem ébresztheti fel a gépet...
-
pipo112
őstag
üdv az uraknak ! lehet noob kérdés ,de érdekelne hogy a win old mappát törölhetem-é ?
tegnap frissítettem a win10 re a választ előre is köszöntem -
GEPESZ66
veterán
-
Bali27
addikt
Lehet hülyeséget kérdezek de a Windows Media Playernek van valami értelme?
- Alapból nem játszik le mindent
- Ahogy nézem Potlayernek, de bármelyik Mplayerrel is jobb képminőséget kapunk.Van valami trükkje vagy ilyesmi?
-
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #20133 üzenetére
Ez a 128 bites kiadás minden Windows előtt megjelent a pcforum-index-origo hármason, mint ahogya Linux kernelre váltás is.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
mefistofeles #20129 üzenetére
Insider. Az.
-
King Unique
titán
Emlékszem már a Windows 8 kapcsán is szó volt róla, hogy csak 64 és 128 bites kiadás lesz belőle, de aztán elvetették a régi gépek, rendszerek kompatibilitása okán gondolom. Hasonlót a Win10 kapcsán is olvastam, de ugye maradt 32-64 bites felállás itt is. De a (közel)jövő egyértelműen a 64 bit+.
Nekem is "csak" 4 GB RAM van most a notiban, de semmi gondom a 64 bitessel, Linux-ból is csak olyat pakolok már fel. -
ksanc
őstag
válasz
NyuszyCaster #20099 üzenetére
Ha az alaplap támogat 4GB memóriánál többet, akkor egyértelműen 64bit, akármennyi ram is van benne.
De az először említett noti max. 4-et kezel, ami azt jelenti, hogy valószínűleg alapból nem lesz a teljes 4GB elérhető.
Az én ősi alaplapom is szépen felismeri a 2x2GB modult, de ha fejreállok, sem tud 3,2 GB-nál többet használni.
Ilyen gépeknél értelmetlen a 64 bites oprendszer szerintem.
Ha meg valami szoftver vagy fejlesztői környezet miatt kell, akkor nem ártana egy korszerűbb gépre cserélni -
Tin
veterán
válasz
Kernel #20128 üzenetére
a 64 bites nyilván többet fog zabálni, de a 32 bites operációs rendszer meg elavult, a windows 10-be is csak azért hozták át szerintem, mert a 7-es már csak extended supportban ketyeg, és van 5 éve. és nyilván nem akarták a release-t egy csomó kompatibilitási hibával indítani, így is van baja elég.
a régi gépek, régi eszközök a nem támogatott drivereikkel egyszerűen elavultak. ezt meg kell érteni, és továbblépni ezen. a 64 bites oprendszer egy ideig most elég lesz, és felesleges erőltetni a régit, főleg hogy a 64 bites oprendszer simán elkezeli a 32 bites programokat.
egyébként is, nem ártana, ha végre az eszközökben és a gépekben is alap lenne a 4GB RAM. nem akkora elvárás, nem akkora költség, mint "szemetet" gyártani is kitolni olcsón. meg a fejlődést is ez segíti.
-
válasz
Milestone2 #20122 üzenetére
Nyilván insider vagy. Neki jött le az új build.
-
FoLey-v
addikt
válasz
Nekem egyenlőre még nem jött ilyen frissítés.
-
Dtomka
veterán
válasz
Kernel #20112 üzenetére
Én 32 bites Windowst még az XP korszakban használtam utoljára...
"Valamint még tudtam használni a régi szkenneremet is, de még a lézernyomtatóval sem kellett trükközni, hogy 64 biten életre keltsem, egy nem hozzávaló driverrel."
Azért manapság szinte minden nem idejétmúlt hardverhez létezik 64 bites driver. Hagyjuk már, hogy engem akarsz meggyőzni, hogy a 32 bit jobb mint a 64.
Ha van 4 gb ramod, + 1 gb -os vga-d akkor ajánlott már a 64 bites op rendszer.
-
wjbhbdux
veterán
válasz
insidereknek jött ki pár napja. lehet az ablakok színét állítani a nagyújítás
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
ez meg mi ez nem láttam még ilyet
nekem tegnap frissültÖsszegző frissítés x64-alapú Windows 10 rendszerekhez (KB3081444)
Frissítés Windows 10 for x64-based Systems rendszerhez (KB3081441)
ez a kettő volt csak
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Barthezz2 #20120 üzenetére
Nálad nincs olyan hogy a billentyűzet egyszercsak elfelejt reagálni bizonyos gombokra? Pl. windows+1, első program megnyitása a tálcáról - ehelyett csak a windows gombot érzékeli és a startmenü jön fel. Meg a szövegbevitelre se reagál, de csak filekezelőkben, Chromeban pl. vígan tudok vele url-t írni. Teljesen hülye. Nálam most ez van az egeres akadás helyett.
-
Milestone2
nagyúr
Másnál is előjött (vagy már volt szó róla csak én vagyok lemaradva)?
-
Ismét lejött egy KB30814xx frissítés, ezúttal 44 a vége(Kb3081444), és ettől már csak néha akad az egér.. Nevetséges..
Előzmény: Az összes KB30814xx frissítés tönkrevágja az egerem és a touchpad-ot, akad és "kiesik" tőle az érzékelés.
-
NyuszyCaster
senior tag
uraim most ez komoly???
azon megy a vita hogy 4 giga ramhoz x64 vagy x86 rendszer tegyen föl?? 4 giga ram és a fölött javasolt az x64
4 giga alatt pedig a 32 bites bár szerintem 32 bitesnek már nem is kellene lennie (ez az én véleményem!)
én is használtam 4 giga rammal 32 bites rendszert max nem látta az összes ramot
de ma már inkább javaslom a 4 giga ramhoz a 64bites rendszert -
Hapho
csendes tag
Üdv!
Aktivált Média Centerrel ellátott Windows 8.1 Pro-t a Windows Update által felajánlott Windows 10 Pro-ra frissítettem, de nem sikerül aktiválni. A hibaleírása: "Az aktiválási kiszolgáló megállapította, hogy a megadott termékkulcs blokkolva van(0x004C003). ("Elképzelhető, hogy a szerverek túlterheltsége miatt némi időt vesz igénybe, míg a rendszer aktivált állapotba kerül. Így kérjük, próbáld meg az Aktiválás gombra kattintva online aktiválni a rendszert az elkövetkezendő néhány napban.")
Csak az a gond hogy az aktiválási panelemen nincs aktiválási gomb.
Most hogyan tovább? -
Kernel
nagyúr
válasz
Dtomka #20107 üzenetére
A probléma leginkább a Linux-alapú asztali operációs rendszereket érinti...
A cikkből sem vonható le egyértelműen az a nagyon határozott következtetés, amit látni vélsz benne.
Arról nem beszélve, amikor dualbootban teszteltem a két Win 7 rendszert 4 GB RAM-on, és kiderült, hogy a 64 bites hiába lát belőle egy kevéssel többet, ha önmaga többet felzabál, mint a 32 bites.
Így végeredményben a 32 bites rendszerben mégis több szabad memóriával tudtam gazdálkodni.
Valamint még tudtam használni a régi szkenneremet is, de még a lézernyomtatóval sem kellett trükközni, hogy 64 biten életre keltsem, egy nem hozzávaló driverrel.
Tehát akkor miről beszélünk? Hagyjuk már...
-
ToBeY
nagyúr
A "minden alkalmazás" ból hogyan tudom törölni az üresen maradt mappát amit a progi otthagyott?
-
daczkó
aktív tag
válasz
unravel #20097 üzenetére
Utoljára Xp Sp2 64bitben volt hátrányom, mégpedig, nem ment a cod2... nem kellene baromságokat beszélni.
(#20108) unravel : Pont nem fér bele. Aminek nincs 64 bites változata az köszöni szépen tökéletesen fut 32 bites változatban is, aminek meg van, ott csak előnye lesz. A 32 oprendszerek fejlesztését le kellene állítani már 2015-ben. Szóval fejezd szépen be.
-
Dtomka
veterán
válasz
unravel #20097 üzenetére
Nem kellene ostobaságokat írni...
4 GB RAM esetén már 64 bites op rendszert kell/érdemes használni:
64 bites operációs rendszer 4 GB RAM alatt -
FoLey-v
addikt
válasz
unravel #20097 üzenetére
Miért lenne hátrány? Amikor volt 4GB ramom akkor is a 64bit-es oprendszert raktam fel meg jobb is a 64bit-es felrakás ha még később bővítené a ram-ot így meguszná az újrarakást is.
Másik mondanivalóm: Egyenlőre fenn marad a Windows 10 már javult a helyzet nem rossz oprendszer ez.
Csak a hangerőszabályzó nem tetszik,mert a Virtual Audio Cable 4.10-t felraktam és csak az egyiket mutatja a 8.1-ben mindkettőt tudta mutatni. -
kungzi
veterán
üdv
kellene nekem egy kis segítség. Kiterjesztett módban használom a notimat a tv-vel, mert kodi-val nézek rajta filmet. Az lenne a gondom, hogy ha a notinak kikapcsolom a képernyőjét, akkor kikapcsol a tv képernyője is. Ez miért van? Előre is köszi a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged